Последни публикации

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
31
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от HELIANTHUS - Февруари 19, 2019, 16:09:11 pm »
Момичета, много сте изписали.

Милиарда, и аз бях така със страха, че пак ще започваме опити, даже според мен от стрес ми го нямаше цикъла 50 дена. Но нямаме право да се отказваме. Нали казват, че не успял само този, който не се е пробвал.

Дарк, за какво да пиеш аспирин?

Аз са се отчета. На 14-и март имам час при Др. Калчев. От болницата тук днес чакам рецептата за прогестерон, аз го започнах вече де, казаха да им се обадя след 2 седмици да ме запишат за "ранен ехограф". А с този фраксипарин не се разбираме... Само първият ден беше ок, след това посинявам всеки път. Стават едни синини с размера на левче... Ужасни. Не знам, на мен винаги много лесно са ми излизали синки, ама това е прекалено. Скоро ще ми свърши мястото на корема. Въпроса е какво ще обяснявам на лекарите тук като отида за преглед :D. Те казаха НМХ, че трябва да се започне задължително след ехографа.
32
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от magi_st - Февруари 19, 2019, 15:19:06 pm »
Толкова съм съгласна с Тери, че чак ми се реве от невежество.Та масово хората идея нямат какво им се прави и не знаят кое е трансфер, кое пункция.

А приятелката на Дарк си е заровила главата в пясъка и чака чудо.Какво не знам, като скоро критическата ще почука на вратата и и ще се изправи пред ужасно груба действителност.Тогава кой ще е виновен обаче не знам.
33
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от Pav-la - Февруари 19, 2019, 15:12:02 pm »
Дарк, не ти е работа да изписваш лечение. Аз не съм и казала такова нещо, просто си изказах мнението. Щом посещават репродуктивен специалист, значи са предприели правилната стъпка. На 40г да чакаш 2 години е меко казано безотговорно, направо тъпо си е. Вземи я на ДРЗто. Говори ѝ, за да знае, че не е единствена и не е срамно да имаш проблеми.
34
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от Dark Chocolate - Февруари 19, 2019, 15:02:07 pm »
Тери, за съжаление съм съгласна. Не знам защо така не е обърнала внимание какво са й изследвали точно, а доколкото разбрах, не пази резултатите. Искам да я побутна леко и да започне да изследва каквото може и трябва. На 41 е, правят опити може би 2 години, като дълго време разчитаха, че ще успее да зачене естествено. Отскоро посещават и репродуктивен специалист.

Тя се храни по-въглехидратно, нищо чудно да си е докарала ИР. Искам да я натисна поне това да изследва. Отивам да търся материал по въпроса и да го пратя, пък дано се навие.

Намерих линк към събитието, ще й предложа да го посетим.

Павла, ПКЯ има от доста време. Но не мога да й предложа Метформин. Не успвявам да я убедя да се изследва, пък да не говорим за друго. За мен да беше, да си прочета, да си преценя дали да започвам с подобно лекарство или посетя лекар, но за друг човек не смея. Отговорността е голяма и не съм готова да я поема.

Аз се чудя дали да взимам Аспирин протект през ден-два-три...
35
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от Pav-la - Февруари 19, 2019, 14:41:14 pm »
Момичета, при всички ще се получи. Хубавото на дъното е, че има път само нагоре.

Аз правих стимулация и инсеминация (успешна) с кисти. Имах задържни фоликули от предния месец със стимулация. Това не е правилно, но тук така се работи. Изследвания и преглед се правят след започване на стимулацията. Имам 2 кисти, които бяха нараснали доста в началото на бременността. Имам и една параовариална от първата бременност. Сега не знам какво е положението, защото след раждането никой не ме е преглеждал на ултразвук. На 6ти се надявам да ме видят.

За мен, след едно време на неуспех, се правят базисните изследвания- СГ, хормони, на щитовидната също, ЦС, МБ (цитонамазка) и витамини, евентуално. За начало да се започне със 100 изследвания е доста натоварващо и финансово, и емоционално. Няколко фоликуметрии и таймиран секс и така. ИР имат мноооого хора, много, които са бременни. Ако има ПКЯ, поне за мен, спокойно може да се взима Метформин, дори и да няма изследване за ИР.

Кукупел, рентгенът няма отношение. Всичко наред ли е поне?

Милиарда, ще усетиш ритничетата, ще се случи всичко. За жалост на някои хора им трябва повече време, за да се случи.

Аз не съм се питала- Ама защо аз. Никога. Единственото, което ме тормози/ше е неизвестността. Искам да знам срещу какво съм изправена. Колкото е по- голям врагът, толкова по- лесно се цели. Важното е, сутрин като станем да харесаме човека от огледалото.

Успех на всички!
36
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от teri_90 - Февруари 19, 2019, 14:22:34 pm »
Dark, то не става така. За мен е нормално състоянието, в което се намира, защото не си помага сама. Съжалявам, че ще го кажа понеже ти е приятелка, но това е типажа хора, които се оплакват и са нещастни без да се опитали нищо да променят в живота си и нищо да научат. След още едно неуспешно инвитро ще започне да плюе българските клиники и ще ида на чудотворна процедура в Турция. Някои клиники в България пропускат основни изследвания, но и много пациенти не желаят да чуят какво им се говори. Нали ги гледам в чакалнята на Ню Лайф. Вече 3 ми се оплакаха от предишния ми лекар (знаете кой е). Бил им взел парите, искал им изследвания за не знам си колко пари. Пък след няколко месеца тези изследвания изтекли и той си прибрал парите. Глупости на търкалета. Да не ми е взел парите за изследването той, да не ме е карал чрез тях да се изследвам. И така, както казва доктор Мели: "Сите са маскари". Ако им предложиш изследвания, защо им взимаш парите, ако не им предложиш, защо не си.
Според мен твоята приятелка се отнася несериозно към себе си и бъдещето си. Как така не си знае изследванията. Няма защо да ти го обяснявам на теб, сигурна съм че си на същото мнение.
Твоята приятелка задължително трябва да се изследва и за инсулинова резистентнотс. Има пряка връзка между ПКЯ и ИР. ИР води до лошо качество на яйцеклетките. При ИР се минава на нисковъглехидратна диета. А и по принцип яйчниците обичат мазна храна и при хора без проблеми. Ако имате възможност поне елате на 8 юни в Пловдив като организираме Ден на репродуктивното здраве. Ще има доста лекари и консултират безплатно, ще  получите различни гледни точки.
37
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от Dark Chocolate - Февруари 19, 2019, 14:07:21 pm »
Благодаря за обяснението за кистите, момичета! Сега ми стана ясно. Аз понеже съм чела, че има жени забременели с ПКЯ, си мислех, че няма проблем, но изобщо не се сетих за стимулациите.

Тери, приятно изкарване. Звучи чудесно  8)

Кофти ми е за тази приятелка и се чудя как да й помогна. Тя освен полови хормони друго не е изследвала (даже не знае кои точно и какви са резултатите) - ни хормони на щитовидна жлеза, ни витамин Б12, ни витамин Д, нито кръвна захар и глюкоза. Чела съм, че ПКЯ се повляват добре от нисковъглехидратния режим, но не смея да настоявам много да го почва, че ако съвсем й спре цикъла, не знам какво ще правя. Правят опити от година и половина и доколкото знам има една неуспешна инсеминация и едно инвитро, което не се състоя заради киста. Сега има нови кисти и ново лекарство, което да приема 21 дена. Казвам й да се регистрира дали тук, дали в бг-мама, да сподели какво са правили, какво се е случило, да си свери часовника, да получи различна гледна точка, някой съвет - но не желае :( Доста е отчаяна, а на мен ми е мъчно, че доста е паднала духом.
38
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от magi_st - Февруари 19, 2019, 11:39:02 am »
Тери, завиждам ти да знаеш.Аз имам огромна нужда от разходка и се надявам по трети март да се измъкнем от този смотан град.Дори за един ден да отидем някъде, пак си прочиствам главата!
39
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от djuliq922 - Февруари 19, 2019, 11:15:54 am »
Tери, не съм писала защото няма нищо ново при мен...иначе ви чета постоянно
40
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от teri_90 - Февруари 19, 2019, 10:53:00 am »
Джули, загуби се. Надявам се да си добре. Цикъла средно идва след 3-4-5 дена от последния Дуфастон. При някои хора малко повече дни отнема.
apbt, на мен успешните истории в Зачатие са ми помагали в много ситуации. Да видиш, че някой не се е предал и е успял.
На мен ми изписват противозачатъчни уж, за да се синхронизирали нещо яйчниците и после и двата да реагирали на стимулацията еднакво. Така ми обясниха, колко истина има, не знам,
Аз даже не си помислям да сменям работата. Даже заради мен държат клиентите от Белгия. Защото съм си изградила име вече и това ми позволява да си излизам, когато си поискам. Мисля, че с други клиенти/шефове не бих могла да си го позволя.
Маги, наистина звучиш сякаш си в някаква дупка. А трябваше почивката по друг начин да ти повлияе. Много те прегръщам. Ти си от сърцето "Зачатие", значи ще успееш!!!
Момичета, аз се чувствам като нов човек. Имам чувството, че с тези хормони всеки месец ме бяха съсипали психически. С мъжът ми не правихме секс, защото все беше забранен, аз бях 24/7 нещастна. Ако ме беше оставил, даже нямаше да се чудя защо. Но той някак устоя. Спрях хормоните от 1 месец и отново станах нормален човек. В понеделник ще правя пак микробиология. Каквото покаже, такова. Взимам си раницата, самолетните билети и другата седмица заминаваме за Прага, Братислава и Виена.
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10