Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Павла, ходи се обяснявай....да не говорим, че всеки път виждам различен лекар и всеки има различно мнение и вече сериозно започват да ме дразнят. Опитвам да спя през деня, но то и денем си сърби, а днес не успях да легна през деня. Един час и нещо само чаках пред аптеката в болницата да ми дадат желязо...съсипаха ме тия хора.

Лина, аз от начало съм на 100 мг аспирин, но нали уж съм ниско рискова. Ще пиша на д-р Мели, но това няма да промени факта, че никой няма да ми даде рецепта тук, направо нямам сили да се боря с тях вече... Аз имам останал Клексан май за около 10 дена, трябва да видя.

 Този сърбеж е китайско мъчение не, ами не знам какво... И аз се чудех как ще имам сили за раждане и бебе. Днес лекарката пък ми вика, а ти с тази операция на миома дали сте говорили за секцио  8O, а й казах , че никакво секцио не искам и никой не е споменаваш такова нещо. Тя каза, че щяло да се реши другия път. Имам час за след 3 седмици пак за ехограф и лекар. Те обаче мислят, че съм имала септум, не знам защо го решиха, 1000 пъти им казвах, че не съм имала, а накрая взех да поддържам версията , че съм имала , защото де факто се оказа, че благодарение на тази заблуда имам повече ехографи и следене. Аз им казвам не, само Т- форма на матката, те не та не.

Извинявайте , ако пиша несвързано и объркано, нямам мозък вече. Ако поспя утре сигурно ще се смея на писанията си.
2
Точно заради проблемите с кръвосъсирването четох, че не е добре аспирин, а нмх. А и така или иначе това е пътят- първо НМХ, после Аспирин и накрая пак НМХ. Не знам. Разбирам те и знам как са системите. Дано да успеят да облекчат симптомите до раждането, че ще си прекалено изтощена и за него и после за бебчо.
Опитай се да спиш през деня.
3
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Последна публикация от Lina88 - Януари 22, 2021, 22:47:37 pm »
Грейси, тоест на 5ти ден ще е трансфера? Така ли? Лейди, кога последно си пускала контрола на Б12 и фолата?
4
Хелиантус, радвам се, че писа, макар, че бая си се изтормозила. Аспирина до 35, началото на 36 го пих и то от 32 по 100 мг.  Понеже становището на  Паскалева беше до 36 АП, а АГ казват до 32-ра, АГ каза, компромисно от 150 минаваме на 100 или 75 (не помня) до 35та. Но аз имах и дузофарм също. Много странно за НМХ-то. Мислех, че до края ще си на него. Нали пише, че като се почне не се спира до родовата дейност или планирано секцио? В големите седмици не е препоръчитело да се продължава аспирина. Защо не пишеш на Д-р Мели с този казус. Горещо те съветвам.
5
Момичета, тук съм. Няма никакво развитие, просто супер много се забавихме в болницата, а после цялата рода се изреди да се информира и ми доизцедиха силите. Първо бях на ехограф. Хубаво го огледаха, доплер на пъпна връв и плацента, гледаха води, измериха го- вече е 2.5 кг, всичко изглеждаше наред, но аз излъгах, че е бил с намалена активност от снощи с надежда едни тонове да му пуснат, ама не. Поне го огледаха хубаво. Опитаха се пак да ми покажат лицето му( не съм го виждала от 20 г.с.), но краката пак му бяха върху главата както винаги  :D. После бях на лекар...казах й и на нея, че е бил по- малко активен ( не обичам да лъжа, но се притеснявам, че може да се трови детето, а ние си чакаме и ме е страх да не е в дистрес), но тя каза, че ехографа засега стига. За другото си чакаме понеделник, защото не били готови резултатите....аз наистина не проумявам от къде идва това бавене и какво правят с тези резултати 5 дена, защото съм сигурна, че кръвта я работят до часове след взимането й. После много се очуди, че са ми спряло клексана. После вика не ти трябва клексан ... Питах за аспирина- да съм го продължавала до раждането  8O , за това пак ще питам в понеделник,  защото четох че при интрахепаталната холестаза има проблем с кръвосъдирването и изписват вит.К. Накрая ми изписа желязо, защото на кръвните от преди месец и нещо ми е било ниско...е сетиха се, то за кога това желязо. Иначе както си пише навсякъде сърбежа става много по- зле нощем, но и денем го има , но да нощем е нетърпимо. Аз вече съм тотално изтощена, едва мърдам, нямам апетит, гади ми се, въобще ужасно се чувствам и ми се плаче. Мисля, че от уикенда до сега съм спала максимум 6 -7 часа не наведнъж нали...

Тери, много, много се радвам за теб! Все повече ще прилича на човече твоето бебче.
6
Много хубаво, Тери. Помниш, как си говорехме за случаите " ами стана от първия път" "изобщо не съм очаквала"  и тн. Нещата се случват в тяхното си време. Абе,, да не са дръпнали Хелиантус за секцио. Дано е добре
7
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Последна публикация от Pav-la - Януари 22, 2021, 19:27:01 pm »
Около 7-10г вече се заформят приятелства, затова дадох пример с това 12г дете.
8
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Последна публикация от magi_st - Януари 22, 2021, 18:34:54 pm »
За какви приятелства говорите на 6-7 години, те се забравят след това?Да има деца с които да играе ОК, но чак приятелства?!

Моника има деца с които играе, но приятели в класическия смисъл, не.
9
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Последна публикация от Lady01 - Януари 22, 2021, 17:29:08 pm »
Грейси, чудесно вървят! Борбени ембриончета са 🥰
Благодаря, Тери, няма да спирам Б12, а само фолиевата.
10
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Последна публикация от Лято - Януари 22, 2021, 15:25:07 pm »
До детето си е да създаде познанство и да се заиграе с друго дете, но за да прерастне в приятество родителите трябва да се виждат по-често. Не е нужно да се сприятеляват, но поне да посещават дадена площадка/парк по едно и също време, за което е нужна поне уговорка. Идеята ми е, че търчейки с Васил напред-назад следващите 3-4 години Криси няма да посещава много, много детските площадки. Може би към 5 клас ще го пусна сам да ходи на тренировки, но дотогава графикът ще е главно според неговите тренировки. Затова Криси може и да създава контакти някъде, но не и приятелства. Това са ми опасенията. Няма да имам възможност да я изкарвам в парка всеки ден. Броя и мъжът ми в това, той се връща на старата си работа и по-скоро рядко ще поема грижата за някое хлапе вечер, за да мога аз да съм с другото според нуждите и възрастта. Голямата разлика предполага различни нужди и интереси и за начало ще се съобразявам с по-голямото предимно май. Но двете няма как да играят заедно, освен ако Васил не прави компромиси да се занимава с Криси понякога.
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10