Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Последна публикация от Vistal - Днес в 02:14:27 »
Kikche, благодаря ти, но съм на предела си вече, твърде много е всичко това за нас.

Гледах примерни цени по въпроса и съхранението за 1 година плюс такса замразяване и размразяване бяха от порядъка като крайна цена около 1400лв. общо, като 700-800лв. беше частта с годишната поддръжка/съхранение, определено не знам дали в рамките на година изобщо ще има и от къде финанси за самите процедури по забременяване, като за инвитро дори не мога и да си го представя, не за друго, ами защото дори и кредит няма да ни дадат, защото вече имаме дваящ. Изобщо пълен невървеж и това си е...
Направо не е реално как човек за отрицателно време може да стигне дъното и мислейки се всеки път, че няма на къде по-надолу, да се оказва, че всъщност има още и още на къде.
2
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Последна публикация от Kikcheto - Август 21, 2017, 23:18:38 pm »
Вистал... много съжалявам за случващото се... Пожелавам ти много много да си силна... Не се отказвай от мечтите си!  Колко според теб е цената за замръзяване на сперма?
3
Нашите дългоочаквани деца / Re: Борса "Зачатие" - тема 3!
« Последна публикация от rumyanau - Август 21, 2017, 22:47:13 pm »
Нелка, аз имам тази книжка и приказките, които търсиш, са в нея: https://www.fiut.bg/neposlushkovci-1054.html

Искаш ли да ти я пратя? Или ти трябват по отделно?
4
На чашка кафе и на халба бира / Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Последна публикация от rumyanau - Август 21, 2017, 22:40:06 pm »
Честит рожден ден, Елфи :)
Усмивки, щастливи мигове и разбира се - много здраве :)
5
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Последна публикация от Vistal - Август 21, 2017, 21:43:08 pm »
Цял ферман изписах и нещо се бъгна и не можа да се публикува, хайде пак ще се пробвам...

Та, април месец прави мъжа ми спермограма - всичко наред. Май месец пусках хормони, наред бяха, сега пак пусках, пак са наред, онзи ден прогестерона излезе чак 129 при 75.8 горна граница мисля. За човек който забременява от първия път и уж всичко е наред, резултат 0.

Относно другото за Момента, бях разказала още в началото, че мъжа ми има автоимунно нелечимо заболяване, което може да се поддържа само с едни инжекции (биологично лекарство), които той отлага още от след първата бременност в името на това да имаме второ дете. Да, обаче вече освен, че много се влоши здравословно той, ако не ги почне веднага ще загуби и правата си по каса за тях, а освен, че трябва до живот да ги слага всеки месец, са и безумно скъпи.
Тъпото в цялата работа е, че щом ги почне няма право вече да има деца (подписал е и документ по въпроса), защото няма данни дали няма да причинят генни модификации, малформации и така нататък, пък за момента няма и никакъв варянт от финансова гледна точка да замразим/съхраним материал и после да се правят инсеминации, инвитро, ако се наложи и така нататък. Така, че в общи линии положението беше или да забременея от ноември до сега или никога повече.
Благодарение обаче на бившата ми гинеколожка, хистероскопията, която ми направи декември за премахване на най-вероятно несъществуващ полип и прогестероновия препарат, който ми предписа януари по неправилна схема, поради което задържах фуликул понеже ми блокира овулацията и до средата на април нямах овулация и МЦ, 5 от общо 11те месеца с които разполагам за бебеправене отидоха по дяволите.

С оглед на всичко това и не само, колкото и крайно и песимистично да звучи, мисля, че определено не е писано да имаме второ дете, независимо какво жертваме или правим, просто всичко което се случи и случва е против това.
6
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Последна публикация от Kikcheto - Август 21, 2017, 19:36:04 pm »
Вистал, не губи надежда... може би просто сега не е момента...а не че не ви е писано... Ти може някъде да си писала ама аз не съм прочела.. Спермограма правили ли сте? Твойте хормони как са?
7
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Последна публикация от Vistal - Август 21, 2017, 18:53:20 pm »
Kikche, да стане тогава както ти го искаш...

При нас е ясно, че просто не е писано да имаме второ дете и явно това е причината да загубим второто и да не забременея вече. Друго обяснение за себе си нямам, и време също вече няма.

Сподели после като приключите как са нещата, стискам палци!
8
 :D аз затова гледам да не изпадам в подробности.
Да споделя с вас, днес бях за първи път на тонове. Гледах като прецацало маче 8O хората ме питат втърдява ли се корема ми, имам ли контракции а моя милост гледа странно. Аз казвам, че нищо не усещам а не е вярно. Аз понеже знам, че бебо като шава и може от неговите движения да се появи онтракция но втърдяването си мислех, че е от него. Както и да е, казаха ми ако зачестят или болката се увеличи мога да увелича магнезия на 2 сашета дневно. Иначе тоновете са ок. И понеже бебо заспиваше ми даде бонбонче за да го стимулира и да се разшава.
А пък аз снощи малко кошмар сънувах и като се събудих адреналина ми се беше качил и съответно бебо беше на боксовия ринг. Опитах се да успокоя дишането си за да се успокои и то милото.
А матката толкова ми се е уголемила, че вече е над ребрата ми. Събудих се с болка над лявото ребро и под лявата гърда. Не е стомаха. Предполагам е от натиска на ребрата. Отделно ме боли понякога отзад, лявата страна на кръста. Предполагам е бъбрек. Въобще голямо стягане отвсякъде, всичко ме боли. Мин месец пупата ми бе 100см а сега е 105см а още съм в 8 м. Дали наистина бебо става мн голям. Не знам какво яде това дете. Да не би някой тайно да го храни :lol:  Ако продължава така май верно ще съм за секцио. Това прохладно време как ме успива.
Хубав и спокоен следобед!
9
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Последна публикация от Kikcheto - Август 21, 2017, 15:44:13 pm »
Вистал.. амии в нашия град не са кой знае колко претрупани от клиенти... особено този аг при който ходих... да явно има лимит останал от към изследвания и ми ги даде всичките... само тсх и фт4 ми даде личната лекарка.. останалите ЛХ, ФСХ, ЕСТРАДИОЛ, ПРОГЕСТЕРОН, ПРОЛАКТИН И ТЕСТОСТЕРОН ми ги даде АГ-то при който ходих.. Спермограмата и тя е за 13ти септември когато е моя преглед... резултатите ще бъдат готови когато аз влезна за прегледа и така... всъщност се надявам да открият нещо... че да знаем защо не става.. и да се реши проблема... ако ми кажат че всичко е наред.... ще се поболея.... и ще се чудя защо не става...
10
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Последна публикация от tanq88 - Август 21, 2017, 15:06:34 pm »
GodSaveTheQueen разбирам те напълно. Мъжо е шофьор и представи си кога ни остава време за бебеправене. Понякога уцелваме ОВУ, но нищо не ни се получава вече две години и сме се насочили към София за по обстойни изследвания. Успех на всички и вече само положителни тестове да има :) :) :)
Да, разбирам те. И ММ е шофьор. Досега да сме улучили точно дните на ОВУто два-три пъти. Другото са опити около ОВУ. Не е като всяка вечер да си ти е в къщата и да знаеш, че разполагаш с него :D
На мен си ми дойде този месец, както и предполагах. И продължаваме напред, както казва Кобрата :D
На мен ми свърши вече и ще чакаме следващия МЦ и да видим и софиянци какво ще ни кажат. Гинеколога ми ще ни запази час за преглед и ХСГ за мен и спермограма за мъжо в Надежда. И се надяваме на добри новини. Успех и на вас и да видим  :bfp:  скоро :)
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10