Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от Robin - Днес в 00:06:29 »
Джули, съжалявам за загубата, как си? Аз също бих те посъветвала да пуснеш изследване за тромбофилия.

Хелиантус, и аз това щях да питам - дали може в България да отиде на лекар, със сигурност по-бързо ще стане.

Ние сме добре, бебето върви напред, избрах доктор за раждането, съгласи се с моите виждания и "изисквания", дано мине добре.
2
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от teri_90 - Декември 07, 2022, 22:11:06 pm »
Днес казвах на мъжът ми, че се улавям, че сякаш съзнателно не пиша тук, защото тази тема малко се превърнала от една болест в друга (което е нормално за деца в детски градини), но моите психически проблеми с параноя от болести около Матей се засилват така. Не искам да обидя никого, това са съвсем нормални неща, аз съм не особено нормално. Яко ме удариха тези пандемии и нещата при нас през тази година.
Но някак ми липсвате вие, толкова неща сме преминали заедно, та ето ме, изчетох всичко и ще мисля положително.
Хелиантус, мъжът ти не може ли да си дойде до България да го гледат по-обстойно? Сестрата на мъжа ми беше в болница в Лондон миналата седмица. Тя е с автоимунно заболяване от дете. Не могат да я изпишат цяла седмица, защото чакат резултати от изследвания 1 седмица, които след толкова дни вече са нерелевантни (абсолютно същата работа като с твоята бременност с Борис). Някак не са ми надеждни там и то за сериозни неща, особено във вашето положение, когато на мъжът ти се разчита толкова много. Те всъщност обсъдиха ли възможността да е в следствие на болестта на Крон?

Все още не мога да захраня Матей с някои важни за мен компоненти. Не може да яде сурови плодове и зеленчуци, не може да яде млечни. Образуват му се много болезнени газове, той плаче, нощем не може да спи. Децата с абкм се оказват дълго време с чувствителни стомаси. Все още го кърмя, не мога и да го отбия за момента, защото отказва специалното мляко, а не може да обработи млечните. А колкото повече отлагам, толкова повече и нямам желание за отбиване, защото така или иначе постепенно махаме кърмения. Аз продължавам да цедя, защото само малко Да не се изцедя и правя моментално мастит. Няма такова да намалява количеството изцедено. Правя за часове мастит, които са си съпроводени с инфектиране. Но ще трябва да отбия на пролет, защото искам да не стане отбиване заедно с адаптация към ясла, това съвсем ще го стресира.
 Фонтанелата му не се затваря и това си е, пие по 6 капки витамин Д, Калций, но седи голяма.
Иначе не смея да го кажа, но ще се опитам да не вярвам в уроки: "Щастлива съм, момичета". Толкова щастлива ме прави това дете, дори не съм си представяла, че е толкова прекрасно да си родител, когато правихме опитите. 
Само сънят още ни е малко препъни-камък. Събота и неделя го приспивам на обед в количката, през седмицата при майка ми спи в кошарата. На мен не ми се дава. Даже тя дойде веднъж у нас. След 5 Мин с тиха стъпка си излезе, а той беше заспал в кошарата.
3
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от magi_st - Декември 06, 2022, 13:50:00 pm »
Проклятието на майки с малки деца, никога не си щастлив като си сам някъде. Поне аз не бях. Нямаше ме две нощи, втората почти не съм спала и се въртях и си търсех децата. Пълно куку съм знам.

Ох, писна ми от всичко и на мен.
4
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от Pav-la - Декември 06, 2022, 13:18:54 pm »
Хелиантус, знам, че не е велик съвет и всъщност не е правилно, но обадете се и добавете неврологични симптоми, измислени- замъглено виждане, двойно виждане... Да направят скенер поне, ямр все нещо. Явно не е само сърце, кръвно... представям си какъв ужас ти е.
Иначе до болницата и сама ще се докараш. Нали знаеш, че жените имаме извънземни сили.

Маги, с тези болести вече не знам. Получих съобщение преди 2 мин, че в класа на Сими има дете с ковид. Писна ми от всичко. А и твоите дано да устискат поне РД.
И за капак, с мъжа ми заминаваме на конгрес и 2 нощи няма да ни има, а иначе 4 дена. С толкова свито сърце тръгваме. Никога не сме ги оставяли, освен като раждат Бобо, като оперираха Сими и сега за 2 дена, като оперираха и мен.
5
Стерилитет при мъжа / Re: Успешно ИКСИ при мъжки фактор (азооспермия) в Турция
« Последна публикация от murfi - Декември 06, 2022, 10:14:41 am »
Здравей Gabi25 ,

Съжалявам, че виждам все повече хора, търсещи помощ в този форум.Моят съпруг също е с Азооспермия (мислехме,че проблема е от Заушка прекарана на 14 години, но се оказа, че не това е проблема). Тук още в самото начало ни предложиха директно донор и след това споменаха за евентуална биопсия. Направихме абсолютно всички генетични, хормонални и още каквито се сещаш изследвания, като няма отклонение в нито едно - всичко е в норма. Всичко е добре развито, няма варикоцеле или някакви външни белези, които да подскажат за някакъв проблем. Тъй като имахме възможност се насочихме директно към Турция. При мен проблем не бе открит и започнахме директно със стимулация, като идеята на доктора беше в деня на Микротесе-то на моя съпруг да извадят яйцеклетки от мен и да минем на следващата стъпка. Големи надежди дадоха, сперматозоиди да се намерят, но уви... Нямаше абсолютно нищо. Доктора просто не можеше да повярва и каза, че според него така се е родил с някакъв синдром. Да, но не. Излезнаха резулатите от биопсията и доктора е казал, че клетки има, но нещо ги " изяжда", каквото и да значи това. Предложи да изчакаме 1-2 години, като единственото лечение, което каза, че би могло да помогне е със стволови клети (този метод е в много ранен етап и все още не се знае как действа или дали изобщо ще има резултат). Сега изчакваме епикризата за да видим какво точно пише в нея, какви са клетките, защото не мога да си обясня как така нещо ги "изяжда".  Надявам се и някой друг да се включи в тази тема. Горе главата и бъдете силни!
6
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от magi_st - Декември 06, 2022, 09:32:37 am »
Хелиантус, наистина е ужасна системата в Англия. Но звънете и настоявайте, май и там ако ги оставиш няма да ти обърнат внимание.
Стискам палци да се намери проблема.
И бебка да поседи на топло

Павла, щом това е варианта по-добре без тях. Предполагам какъв ужас е за теб. Как са те иначе? Играят ли заедно, разбират ли се?

Аз съм с кашляща Аделина от тази сутрин. Точно предрожденно ще се разболеят. Майка и татко са с ковид. Татко за първи път го кара и след две ваксини и два бустера е пушка. Майка за втори път го лепна и я хвана ковид умората. Аз ходих на семинар в София, после ме гепи вирус с повръщане и разтройство. Абе искам малко почивка. С Моника е едно тичане, луда ставам вече. Баскетбол, английски, състезания по математика. Удря я хормона от време на време. Имахме проблеми в училище, би се със съученици... Разговори, разговори, направо главата ми е като топка вечер.
7
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от HELIANTHUS - Декември 05, 2022, 23:58:41 pm »
Пуснаха ме от болницата още събота следобед, успокоиха се нещата с контракциите, лошото е, че даже при не кой знае каква физическа активност пак се появяват.  Явно ще трябва повече почивка, ама точно сега е толкова трудно...почивам засега пък да видим.

Павла, не са правили. Толкова са бавни тук, простоооо. Общо 8 дни, в 3 различни болници беше и само му е взета кръв 3 пъти, ехокардиография, стрес тест и 2 рентгенови снимки. И чипа , с който го изписаха. Не се откри кой знае какво. В болниците лекарите почти не говорят с теб, седиш и чакаш и ти не знаеш какво. Вече започваме да мислим, че проблема му изобщо не е свързан със сърце.  Той е зле, изморява само докато говори, вие му се свят, задух....не знаем и ние вече. Утре пак ще звъним по лекари.
Това с шофирането е кошмар. То да се оправи, ама на работа как ще ходи, на пазар...мен кой ще ме кара да раждам...

Да се оправят децата, ужас с тези болести.
8
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от Pav-la - Декември 05, 2022, 13:52:00 pm »
Хелиантус, ужасно е. Дано бързо да се намери от какво е било. Ангиографии правиха ли му? Скенери?
Малката да си седи на топло възможно по-дълго, дано!
Това с карането също е голям проблем, поне при нас. Мъжът ми 3 пъти по 1м не можеше да кара и беше кошмар по едно време. Дано свекървата да се задържи.

При нас от болест в болест, а и Борис започна на 2-3 седмици да прави криза от синдрома. Май ще махаме сливици. Както върви и на двамата.

Кураж на всички!
9
Скъпи приятели,

Отмина поредното издание на Европейската седмица на фертилността. Събитието се организира ежегодно през първата седмица на ноември от паневропейската организация Fertility Europe, в която членуваме и ние от сдружение "Зачатие".

Тази година темата на седмицата е „25 милиона съдби: Едно и също предизвикателство“ и се фокусира върху личните съдби, пропуските и бариерите по отношение на лечението на пациентите с репродуктивни проблеми.

В тази връзка бихме искали да се обърнем към вас с анкета - как ви подкрепяме по вашия път към мечтаното дете? Какви са основните предизвикателства, които срещате/срещнахте по своя
път на борбата с инфертилитета? Какво бихте искали да се промени? Как можем да ви помогнем?

Благодарим Ви за отзивите!
10
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от magi_st - Декември 03, 2022, 08:10:36 am »
Хелиантус, стискам палци да се подобрят нещата при вас. Бенка е реагирала на твоите нерви и тичане, ти знаеш това. Дано открият какво му е на ТМ.
Кураж!
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10