Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Павла, за пореден път е изключително права.И с двете си бременности гледах да се наслаждавам на момента, защото ще свърши и после само ще се сещаш какво е можело да бъде.
За сега бременността ти протича напълно безпроблемно и като се изключи трудността на постигнаето и всичко друго е наред, та започни да се наслаждаваш на моментите.Излизайте на разходка, разходките много помагат освен емоционално и физически.Много по-лесно става всичко в организма ако жената не спира да се движи.Не знам защо в България почти всяка втора бременност е съпроводена с взимане на болничен и лежане по цял ден.После като се роди бебето, едно че жената трудно се възстановява, второ трудно влиза в режима на детето.(Не визирам теб, разсъждавам си)

Аз дори с бременност с близнаци не спрях да се движа, работих почти до последно и излизах ежедневно на вън до осмия месец.След това стана много трудно, защото бях огромна!

Това е момент в който да сте щастливи, не изплашени.
2
Тери, ще се видим все някога.
Да споделиш основни неща не е некоректно. Ако качиш наръчника онлайн, това е. Другите неща ги знаят много хора и не са обект на лично творчество и авторско право.

Има един особен момент на прекалено ятрогениране и медикализиране на един естествен процес като бременността. Твоята е нормална и не е усложнена с нищо бременност. Заради НМХ и  трудното й постигане е обект на повече внимание, но иначе нямаш причина да се притесняваш.
Отделно контракции, болки,задържане на вода (Тери, намали солта) и тн са нормални неща.
Насладете се с Мишо, а и другите бременни с мъжете ви, на бременността. Разхождайки се преди да стане 40С, яжте вкусна храна, позволявайте си глезотии, стойте гушнати да гледате хубав филм или каквото обичате. Колкото и шаблонно да е, но после мозъкът на жената вижда само нуждите на детето. Поне за първите месеци. Нито нейните, нито общите са видими. За мъжките да не говорим.

Това с удрянето зад врата ми хареса!
3
Аз: "Някой ден като се срещна с Павла, много трябва да я черпя"
Мишо: "Не, аз трябва да я черпя"
Днес пак имах някакви дискомфорт, но беше отново в свивките към краката и над пъпа, а самия корем спокоен и изчезна дискомфорта сам след малко време. Май са си връзките това наистина.
Благодаря за подробното обяснение.

Иначе съм 23 г.с.+6, трябва да видя как се слага лентичка.
Кръвното все още много ме изтощава, до такава степен, че днес проспах половината от курса за първа помощ. Не успях да остана будна, но оставих Мишо да слуша, а аз имам наръчника, та ще чета от там.
Определено го препоръчвам. Дава се възможност за въпроси и така изниква доста информация за ежедневни случки, които ги няма примерно в курса на БЧК. Като какво се прави при ужилване, алергични реакции, епилептичен гърч, гърч от температура, как се сваля висока температура. Като си набавя проспаната информация бих описала накратко какво съм научила, но не знам дали е коректно спрямо организаторите на курса.
Иначе ги попитах относно дърпането на ухото, защо е подействало, когато имаше задавено дете. Те казаха, че такъв метод дори не са чували, чували били че дърпат коса, но и двете нямат медицинска обосновка и връзка, по-скоро е имало смяна на позата и това е помогнало. Единият лектор е сестра в спешна помощ и той потвърди, че няма връзка, а по-скоро случайност. Разказваха за много бабини методи, които курсанти са им казали, че използват в различни ситуации: дърпане на коса при задавяне, слагане на стотинка на челото при кръвотечение от носа, силен удар във врата отново при кървене от носа  8O
4
Тери, няма да седиш и да се чудиш, ако са истински контракции. Дори да не усещаш стегнат корем има едно усещане на напрегнатост до върха на матката. Ти си в 20 и коя седмица? Вече матката ти е високо. Тя все пак не е захванаха само от шайката. Има си връзки, които я 'държат'. Те болят така.
Към спешно се тръгва при изтичане на води,
регулярни или множество контракции за определен период (примерно от 1ч имаш контракции и болки, които не минават със спазмолитици и парацетамол+ топъл душ),
не усещаш бебето от определен период и нищо не помага да се размърда- кафе, шоколад, побутване, ходене, различни позиции и тн (периодът е относителен, но усетиш ли във воденичката си онова чувство на лошо, тогава е)
и при травма.

Да попиташ акушерката или лекаря си можеш когато искаш, но преглед се налага в не повече от (измислям си)2% от всичките ни притеснения.

Шийката никога не са ми я мерили. Като започнаха ражданията, тогава. При ехографиите се вижда, ако има нещо притеснително.
5
Не, не ми е предписван. И се чудя какво са контракции и трябва ли да ходя на лекар. Д-р Даскалов като попитах как да разпознаят контракции, той ми каза:"Няма да ги объркаш", което не ми беше много информативно. Попитах и доктора по ЖК  и той ми каза стягане на корема. Питах как да разпозная стягане от контракция к стягане от натиск от бебето, защото имам някакво напрежение от време на време отвътре, ама все си мисля, че е бебето. Та не получих отговор. В петък питах кога се мери шийката, че последно ни е мерена преди 7 седмици, той каза, че се мери при нещо притеснително. И общо взето търся отговори при вас.
Не мога да преценя това, че веднъж ме е заболяло дали е повод да се иде на лекар, дали напрежението от вътре, което аз си мисля, че е бебето, наистина е бебето и така.
Ще взема по-късно да пиша имейл на д-р Мели да я питам има ли нужда да ходя или да изчакам 2 седмици до следващия ми преглед.
6
 Тери, при мен пък контракциите явно са били точно като болезнен цикъл. Стягане никога не съм усещала. Чак като започна истинското раждане. Тогава усетих въпросното стягане, за което все се чудех какво е. Но като ме приеха и казаха, че имам доста и силни контракции. А аз си имах само ПМС. Но понеже беше доста по - слабо от реалната ми болка при цикъл, си мислех, че е нормално. Но понякога пък тази болка си е наистина от разтягане. Пий си нош па като имал такава болка. Добре е и в двата случая. Ти магнезия започна ли го?
7
Робин, то наистина съвсем не остана. Ама не търси индикации за раждане, понякога просто липсват такива. Съвсем скоро ще се гушкате с бебо. Предполагам, че с всичко си готова вече и очакваш човечето с нетърпение.
Аз нямах индикации за раждане с Криси. Май имах някакви бракстън-хикс, изтръпваше ми корема един-два пъти, но без болка и все в движение, та не усещах кой знае какво. Беше малко като чуждо тяло. Иначе дори не усетих кога се е смъкнал корема надолу. Но бях убедена, че ще се роди по-рано от самото начало и просто бях готова като дойде момента. Не че ако не бях нещо щеше да я спре... Скоро, скоро ще се гушкате щастливи с бебчето. Ама щом така стоят нещата - пиши по-често как си ♥
8
Тери това че матката си увеличава обема нагоре, съвсем не означава че не започва от същото място. Аз Калина цяла бременност си я усещах на бикини линията. И разстяганията ги усещах най-много там.
На мен много ми помагаше това, че докторът ми даваше ясни обяснения кога да ходя в болницата. Точка по точка, с подточки. И ако нещо се случеше, правех анализ дали отговаря на това, което ми е казал доктора и в 90% от случаите не тръгвах към болницата.
А дори и нощното посещение с линейка на спешното не оказа никакво влияние на бременността, въпреки че тогава бях сигурна, че и двете с Калина сме пътници.
9
Благодаря, момичета, ще се ослушвам значи дали пак ще ме заболи нещо. Засега всичко е наред (да чукам на дърво). Зачудих се какви бяха тези болки, защото бяха много ниско долу, баш като ПМС, а то матката вече ми е по-нагоре и там беше спокойно. Като ме болеше и бебето тренираше карате, та изобщо не можех да осъзная кое ме боли, кое ме опъва. Но определено ясно ме болеше очертанието на бикини зоната, което в началото четох, че е разтягане на ставите.
Д-р Даскалов излезе 10 дена в отпуск и аз за тези 10 дена 3 пъти съм била на косъм да бягам към кабинета му, ако беше на работа. Както каза Мишо, в понеделник ще се върне докторът на работа, и всички болежки и неразположения ще ми изчезнат 😁
10
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Последна публикация от Lady01 - Май 08, 2021, 18:45:42 pm »
Тери, по-разбираемо никъде няма да го прочета. Благодаря ти! Аз си мислех, че хиперстимулация е когато фоликулите са над 16-17 броя примерно.
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10