Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Последна публикация от Pesheck - Август 19, 2018, 10:58:42 am »
С тези сайтове за развитието на ембриона по седмици, много интересна работа - както, докато забременея аз бях активно четящата, така и след това мъжът намери такъв сайт и следеше бебето изкъсо. Пък на мен ми стигаше докторът и Мели да кажат, че всичко е наред. Той  задаваше въпроси, помнеше какво е казал доктора ... Мисля си, че така се е чувствал по-съпричастен със случващото се, щото нали от някое време нататък си го усещах бебето.
2
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Последна публикация от HELIANTHUS - Август 19, 2018, 10:41:23 am »
Добро утро, момичета!

Тери, и аз като бях бременна и четох и изгледах сума видеа за развитието на ембриона. Даже и приложение на телефона си имах. Интересно е. Хубаво е, че имаш търпение за теста. А съм от нетърпеливите. Първия път имах предчувствие, че е станало, но изтърпях датата на цикъла за тест а втория път 0 търпение... Правих тест на 10 ден след О, естествено отрицателен. После пак правих на 12 ден и то вечерта и вече имаше чертичка. Няма да пускам палците за теб.

 И аз явно съм като Павла и не ми харесва пазенето. Преди 2 седмици ме беше страх да си помисля за нови опити, но сега нямам търпение някой от някъде да даде зелена светлина.

Слънчице и ние с мъжът ми се същите зодии като вас- аз дева, той близнаци.
3
Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) / Re: Подарявам 2
« Последна публикация от ineto - Август 19, 2018, 09:11:26 am »
Здравейте момичета,

подарявам Оргалутран 2 инжекций 0.25мг с годност до края на октомври. Моля дами пишат само момичета с вече терминирани процедури.
4
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Последна публикация от WideD - Август 19, 2018, 08:25:23 am »
Добро утро, момичета.
Тери, звучиш позитивно и готино, стискам палци за + теста :-) . Къде четеш за етапите на ембриончетата? Аз в ютюб гледах едни анимирани и все едно си имаше видео наблюдение вътре.  :balk_110:

Павла, на финалната права сте :-) имам 2ма познати на 28ми август родени- и момиче, и момче- готини  и много амбициозни.  :-) Девите имат много силни качества и тези, които знам са много работливи и ученолюбиви.
 Живо и здраво и усмихнато да е бебчето, другото са детайли   :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Относно добавките, на мен лично за АМХ ми се качи драстично след прием на витамин D.
Отделно,  Лекарката ми каза да пия едно комбинирано прахче- иногитол+ фолиева к-на, казва се инофолик. Сега каза, че със золадекса няма смисъл, защото яйчниците са подтиснати. 
Милиарда, провери дали инофолика като комбинация ще е добре за теб.
Слънчицето, дано да сте хванали момента. :-) в тази тема много позитивно ми върви всичко и имам вяра, че ще се случат нещата при всички нас.
Аз съм на преглед на 24ти за да ме види доктора и да реши да бие ли 4та инжекция золадекс или чакаме цикъл през септември. Определено ми дърпа десния, опериран яйчник, но може би трябва още време. 2,5 месеца минаха от лапарото и се надявам доктора да измисли какво ще правим точно( нали и дясната тръба не е пропусклива- не е казал нищо за хидросалпингс)..
 Четох за рициновото масло, че е много хубаво за разни женски проблеми като компрес, но се колебая още. Някоя ползвала ли е?
5
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Последна публикация от teri_90 - Август 19, 2018, 07:49:27 am »
Леле, колко сте изписали. Вие ще се окажете нощни птици. Явно само аз си лягам с кокошките.
Милиарда, а при теб имаше ли нещо от рода на поликистоза, че такива цикли са характерни за ПКЯ. На мен ми предписаха Иногинол за добавка. Не знам от него ли, от деня на цикъла ли (Павла беше пратила едно проучване), но АМХ ми се вдигна с 0.3.
Хубаво е да се пият определено добавки. Все повече се убеждавам колко важно е жената да е пила шепата витамини. За инвитрото мъжа ми въпреки лошата си спермограма дава милиони читави сперматозоиди от раз, след два дена пак може. А аз след всичките му хормони давам 14 яйцеклетки, от които 10 годни, а от тях 7 ембриона. И то защото съм пила какво ли не, за да оптимизирам качеството и хормоните си. И ще цитирам д-р Петрова "От една качествена яйцеклетка винаги може да стане некачествен ембрион, но от некачествена няма как да направим качествен". Дори не се споменава участието на сперматозоида. В 99.9% все ще намерят 20на сперматозоида. Вчера също четох една статия, в която се казваше, че при качествен ембрион и среда може да се говори за висок шанс за имплантация. А средата е лигавицата, микробиология, хормони... Та мисълта ми е да се пият добавки, определено повишават шансовете.
Аз чета развитие на ембриони ден по ден, че ми е интересно какво прави. Не чакам с нетърпение теста, но се интересувам как се развива. Трябва да ги имплантират заедно с чипове за видеонаблюдение 😁 Днес на теория ще се опитвал ембриона да се излюпи.
Маги дали отиде на море. Въпреки, че от Рим я отбелязват. Може рязко да е сменила дестинацията.
6
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Последна публикация от Слънчицето - Август 19, 2018, 01:05:28 am »
Вистал,и аз четох за тоя гел,но само спонсорирани статии.Иначе срастванията ставали за около година и повече след операция и то не при всички.А моя лекар ме увери,че не ми трябва гел и тъй или иначе ще забременея до 6 месеца.Ти си първия човек,който казва че го е използвал.Дано ти даде резултат.
Павла,девите сме Монк.Аз съм подредена и точна до маниакалност.Дори дамската ми чанта е по конец, и трудно свикнах с природата на мъжа ми,който е близнак и неговото -до 2 минути идвам :D И ако имам среща в 18.00 а другия дойде в  18.05.... не знаеш какво ще му чуят ушите.Мама е родила мен на 6ти септември,брат ми на 24ти май.Все на празници сме.Абе,каквото ще да е.Сигурно тръпнеш в очакване да си го гушнеш,след всичко през което сте минали.
7
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Последна публикация от Pav-la - Август 19, 2018, 00:51:58 am »
Щом няма медицинска причина, аз не обичам пазенето. След моите неуспешни веднага щом лекарите ни позволявахме, започвахме с опитите.
Аз бях казала, че до 20ти сме се разбрали с бебето да си стои. Терминът ми е за 28ми. До към 7-9 се изчаква, ако всичко е наред и не му се излиза. Аз много, много не вярвам в зодии, но котенце щеше да е готино :)
8
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Последна публикация от Vistal - Август 19, 2018, 00:48:03 am »
Аз имах запек два месеца още преди да забременея третия път, като забременях стана още по-зле, като почнах и желязо да приемам стана нетърпимо. Пробвах с Дуфалак, от който единствено ми се издуваше корема и нищо повече. Накрая, за да не взема да родя преждевременно от напъване, до края слагах глицеринови свещички, за да мога да ходя редовно до тоалетна, а с тях си спестих и клизмата преди секциото по заръка на моя АГ. Като родих две седмици бях ок и сега пак запек.
Лейди, мислиш, че може да имаш сраствания от самото лапаро ли?
При мен след второто секцио всичко вътре е било страснато на топка и третото секцио продължи над два часа, за да отстранят срастванията, и дадох някакви безумни пари за антиаквизивен гел, който да ми сложат преди да ме затворят, та белким с това избегна сраствания този път.
9
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Последна публикация от Слънчицето - Август 19, 2018, 00:41:42 am »
Милиарда ,каква блага вест :D,изобщо не вярвам.Но му хванах цаката на моя мъж.Като ме пита му казвам ,че ми е минала овулацията и хич да не ми брои на пръсти.Така на деня на дните се любихме 2 пъти.
Направих подробни проучвания и четох на още места ,че фимбриите(пипалцата)на едната тръба "засмукват"яйцеклетката от който да било яйчник.Така,че няма да се даваме.Аз мисля,че пазенето е загуба на време,не че не се страхувам,трета лапаро тъй скоро няма да ми дойде добре,ама май Павла беше казала да се мятаме по конете и това е.Или атака или в батака.Но това си е мое решение .
Аз май съм объркала,но мислих че Павла ще ражда на 20ти.Павла,явно ще ви се размине прайда и ще е девичка.Моята зодия.😉
10
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Последна публикация от Pav-la - Август 19, 2018, 00:26:50 am »
Не съм родила, Тери. Има още 9-10 дена до термин. После още 10, ако пренося и така.
Аз имах същия проблем от прогестерона. Вземи си Дуфалак. Не предизвиква спазми и е разрешен по време на бременност.
Аз в началото на бременността пътувах по няколко хиляди километра на седмица. Прави както го чувстваш и се пази.

Милиарда, цикъл от 50 дена не е много наред. Дано да е заради кистата пред това. Направи си ЦС, СГ, но и хормони си пусни пак. При такива дълги цикли, мисля че инсеминация без стимулация ще е голямо мъчение и дебнене.
Защо плака?

Късмет! :)
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10