Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10
21
Обучение, игри и развитие / Re: Възпитание - въвеждане на дисциплина - кога и как?
« Последна публикация от Pesheck - Февруари 19, 2019, 21:09:16 pm »
От много малка я свикнах, че мама НЕ носи. Вариантите за придвижване ни бяха - мама пее!!! Или предлагам да клекне и да си почине. Кляка, броя на глас до 5 и тръгва. Така запомни и числата.
22
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от Слънчицето - Февруари 19, 2019, 20:50:24 pm »
Тери,гледах точно този пост и аз,благодаря че си направи труда 😘.
Отивай на концерта,всички сме пропуснали тоооолкова неща ,щото тогава може да сме бременни.
Аз ще го направя утре,просто в петък ще повторя ,ако реша че има смисъл.
Аз да ви кажа,тая вечер бяхме при свекъра и чувам мелодията на моя телефон -"New Divide" на Линкин Парк,а телефона ми на масата,викам кво става,то свекъра чул моя телефон и поискал така да звъни и неговия и сега е прохождащ фен на Линкин Парк :D
23
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от teri_90 - Февруари 19, 2019, 20:38:21 pm »
Слънчице, ето как се чисти. При теб ще е с 1 ден повече http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=33562.msg560687#msg560687
Дано ти е единствената годинка в тази тема.
Днес обявиха, че моя много любима корейска група ще имат концерт в Лондон на 1.06. Октомври не отидох заради "евентуален" трансфер и много, много ме яд.  Този път няма да пропусна. Ако имам късмет ще съм бременна тогава в първо тримесечие. Смятам да рискувам и този път да не пропусна. То евентуалното бебе  още няма да чува, местата са седящи, ще вляза последна в залата и така. Нали казват, че съдбата обича смелите, ще съм смела, може пък така да ми провърви и на мен
24
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от Слънчицето - Февруари 19, 2019, 20:20:18 pm »
Хора,днес е една година откак съм тук.Тук заварих голяма ,по-голямата част от вас.Време е да напускаме групата,ако е възможно наведнъж.
Утре мисля да си пусна кръвен,днес ме боля цялата глава,носа ми почва да тече,да знам да пия ли хапчета или не.Хориомона ми беше на 7ми,по мои сметки би трябвало да се е изчистил вече,или?
Дарк,и аз много говорих на моите две приятелки,те отидоха на по една ЦС,СГ и полови хормони.И до там,лапароскопията била скъпа,инсеминацията също пък то я стане,я не,на мъжа и добавките много пари,то няма смисъл,и не им давам съвети.Всеки си има глава и решава.
25
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от magi_st - Февруари 19, 2019, 19:52:19 pm »
Котките са прекрасни животни докато не ги вкараш в банята и при ветеринаря. И от двете места сме се прибирали настани! А едната котка аз въобще не се цаня да я къпя. Качвала се е по гърба на Мерал, буквално го беше направила на юфка.
26
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от Pav-la - Февруари 19, 2019, 19:05:07 pm »
Хелиатус, в крак също може, но там кожата е по- дебела и трябва да боли повече. Аз само в корема слагах. Хепатитната ваксина в ръката ми я слага мъжът ми- ами боли.
Аз като виден котколюбец и коткопритежател цял живот, а и сестра на ветеринар, мога да кажа, че иначе тези хрисими животни, откачат като са на лекар.
Дарк, направи консултация с генетик. Задели да си направиш пълния пакет, а после обсъди, че така на своя глава не е много добре.
27
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от HELIANTHUS - Февруари 19, 2019, 18:11:56 pm »
И аз много обичам котки, но много от тях не обичат ветеринарни лекари  :D. Просто му изглежда най- достоверно хахах
28
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от Dark Chocolate - Февруари 19, 2019, 17:57:07 pm »
Е, как котка  :lol: Тези толкова страхотни същества  :) Да ви кажа, аз обожавам котки, изпитвам нещо много силно като видя котка... То ми трепка отвътре, лудост някаква :))

Хелиантус, четох за изследване на АСЕ и Фактор XIII, даже се бях запътила към Геника да ги пусна и се отказах. Просто съм разорена този месец. Ще помисля още малко.
29
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от HELIANTHUS - Февруари 19, 2019, 17:41:22 pm »
Д-р Мели, аз вече си мислех да казвам, че ме е нападнала котка 🙀 хахах. Неведнъж ми се е случвало да ми е посинен корема от животни да ви кажа  :D. Ще пробвам с лед, благодаря.

Иначе слагам далече от пъпа. Последните два дни изобщо не боля като го слагах, но днес започна да щипе няколко минути след това. А в неделя се изкъпах 4 часа след като го сложих и започна да кърви и така с часове кървя, а притисках ли притисках...
Павла, ще ти намеря поста задължително. А в ръката ако е трябва мъжът ми да го слага и със сигурност ще боли повече. Може ли в крака?

 
Имам хетерозигот по PAI 4G/5G... Чета, че на други с тази мутация изписват Фраксипарин и аспирин.
Понеже знам, че пуска изследванията в майчин дом където и аз ги правих навремето, и знам че там нищо не казват, да ти кажа, че при тази мутация (и аз я имам) трябва да пуснеш допълнително ACE и фактор 13
30
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Последна публикация от Мели - Февруари 19, 2019, 17:24:31 pm »
Въпроса е какво ще обяснявам на лекарите тук като отида за преглед :D.

В обратната ситуация моят мъж винаги казва, че жена му го бие. :) Слагай малко ледче в марля на мястото след апликацията, помага. Освен това НМХ се прилага и при много други показания, не е нужно да обясняваш.

Нали ги гледам в чакалнята на Ню Лайф. Вече 3 ми се оплакаха от предишния ми лекар (знаете кой е). Бил им взел парите, искал им изследвания за не знам си колко пари. Пък след няколко месеца тези изследвания изтекли и той си прибрал парите. Глупости на търкалета. Да не ми е взел парите за изследването той, да не ме е карал чрез тях да се изследвам. И така, както казва доктор Мели: "Сите са маскари". Ако им предложиш изследвания, защо им взимаш парите, ако не им предложиш, защо не си.

Тери, няма оправия и това е. Ние отдавна сме решили за себе си, че ще предлагаме медицина на много високо ниво, независимо от това кой колко ни критикува и дали приема това като стандарт или иска да го кара по допирателната. Да, изследванията са скъпи (но парите не влизат в нашия джоб, а в този на лабораторията), и да, на някои им минава давността, но това е реалността. Няма как да направиш скрининг за СТД и той да ти важи доживотно. За жалост, това отношение на пациентите към нас в голяма степен е в резултат на мнението на колеги, които активно работят срещу идеята да се спазват международно приетите протоколи и алгоритми за работа и правилата за добра медицинска практика. Това беше и една от причините да се откажем да работим в Ню Лайф.

Кофти ми е за тази приятелка и се чудя как да й помогна.

Дарк, насила не можеш да дадеш. Насила можеш само да вземеш. И на мен ми е супер криво, когато на някой пациент съм препоръчала да направи нещо и той след 5 години се сеща, че не го е направил. И като го направи и се открие какъв е проблемът, казва - ама защо никой не ми каза! Добре, че пазя документация, за да мога да намирам на кого какво съм препоръчала ... и пак някой друг им е крив, де, че са се забавили с години. Та и ти с приятелката, ако не иска помощ, няма как. Можеш да ѝ предлагаш разни неща, да видиш какво ще я привлече - напр. идеята за ДРЗ, листовки с обяснения за инсулиновата резистентност, диети при диабетици - има такива при личните лекари и ендокринолозите, както и он лайн, разкази за жени, които са се преборили с проблемите си и т.н. При нас регистрацията е анонимна, може пък това да я притеснява - някой да не разбере коя е или работодателят ѝ да създава проблеми ... хората имат най-странни мотиви да правят или да не правят нещо.

Няма да се отчайвате, момичета, успех на всички! :)
Страници: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10