Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10
21
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Pav-la - Декември 04, 2021, 17:37:16 pm »
Мише, да е много здрава малката Дария! Честит рожден ден!


Маги, чудесни са тези викове и караници. Моите също се бият и ги наказвам и двамата, за да няма сърдити. В същото време се прегръщат и целуват, крият се да правят бели и после се издават. Борис се научи да казва 'беля' и редовно се използва сам, а Симеон порти брат си. Бобо на 2 езика казва 'не'. За сега 'да' не съм чула май. 
Интересно е.
Борис и той се разболява май. Ще откача направо.
22
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Kukapetal - Декември 04, 2021, 17:21:10 pm »
Честита да е Дария!!! Здрава и благословена!!! Най-голямото щастие в живота са ни те - дечицата ни!!!
Мише, чувствам с всяка фибричка от тялото си това, което си написала и много ме разчуства! Благодаря! Весел празник!
23
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от magi_st - Декември 04, 2021, 15:48:14 pm »
Боже, как ви забравих! Да ви е много здрава Дари! Да е все така обичана и щастлива, да е дива и от време на време да слуша!
Да, това е любовта.
Имаше един подпис на една съфорумка " Когато сърцето ти бие извън твоето тяло!" Е това е истината!
24
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Mihaela Viyacheva - Декември 04, 2021, 15:32:31 pm »
Какво е любовта? Не коя да е, а онази чистата, истинска и безкористна любов? Нищо не искаща и нищо не търсеща, а само даваща. Какво е щастието? Не просто щастие, а онова чувство, което те изпълва с ентусиазъм, еуфория, доброта, лекота, мотивация и сила. Има ли такава частица от пъзела, която да те кара да се чувстваш цял, завършен? Има ли нещо, което да виждаш като съвършено в този така несъвършен свят? Не бях сигурна дали всичко това съществува наистина или е само мечта, към която се стремят всички. Когато забременях си мислех, че съм разбрала същността на тези неща, но не бях. Не бях до 04.12.2019г., 13:03ч., когато се роди пълното щастие, чистата любов и истинското съвършенство. След това всеки изминал ден се убеждавах колко  силна може да бъде тази обич и какво огромно щастие носи. Благодаря за количката в коридора, за малката тротинетка, за разхвърляните по пода играчки, за предпазителите на шкафовете, които ме вбесяват по 50 пъти на ден, за усмивките и прегръдките сутрин, за "мама"! Благодаря за тази моя Дария! Благодаря за моето всичко вече цели 2г!
Момичета, черпя ви виртуално с домашно винце и тортичка и се надявам всички да сте добре 🥰🥳♥️ Утре ще ви изчитам.

25
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от magi_st - Декември 04, 2021, 13:29:37 pm »
Ох, най-накрая съм сама и имам време да пиша.

Лято, как се чувствате в новия дом, свикнахте ли вече?

Тери и Робин де се изгубиха?Грейси и тя да мине да каже как е Ивончето.

Ние сме добре.Дребните порастват с година след една седмица.Връщам се назад и всичко ми е в мъгла.Толкова са пораснали, ама толкова!Вече имат вид на момиченца, не на бебета, изгубиха онзи бебешки закръглен чар.Имат и косичка повече, макар в сравнение с каката да е в пъти по-малко. Опитват се да казват думички, НЕ-то им се получава много добре :) Дадох им пъзели с дръжки, тези най-елементарните с формите на животни, коли и т.н. голяма игра пада и бързо схванаха какво да правят.Махам периодично бебешки играчки и вадя, нови за тяхната възраст.Извадих и пластелина.Харесва им да играят с него и само това ги кара да стоят по-дълго време на едно място. Много са интересни.ГОворят си една на друга, казват си коя какво да направи, къде да отиде и така.Вчера като бяха разделени Ади, мине не мине и викаше Габи де е?
Габи, добре е била на яслата, но не е искала да яде.Тя е злояда по принцип, но като гледа, че Ади яде и да не се мине и тя яде.Много неща ги правят, защото другата го прави.Да не се минат  :lol: :lol:
Обожават кака си.Очите им светват като я видят.Много играят с нея и я търсят постоянно.Тя също се занимава с тях, те и за това я търсят де.Тичат из апартамента, тя ги подмята много, въобще е голяма забава.Вечер в къщи е някаква лудница.Те тичат и пищят, тя ги гони и крещи, абе шумно е, но къщата ни е пълна!
Естествено се бият и трите.Да и трите!Близначките се бият една друга за всичко.Коя какво взела, искала да се качи, яла, въобще за всичко.Моника ги бие ако и вземат нещо нейно, те я хапят ако тя ги ядоса.Така че всички майки да знаят, всички деца се бият.Аз ако съм на близко реагирам, ако не съм се разбират както могат.Е накрая утешавам разреваните и наказвам всички, за да има мир.
Каката, е голяма.Учи с голямо желание.Има за сега само хубави оценки, чете вече добре, абе пу- пу- доволна съм от нея.На моменти не слуша ама то е нормално!
26
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от magi_st - Декември 03, 2021, 17:51:09 pm »
Горкото Сими!И вас не ви пропускат болестите.

Добре бяха дребните днес.Търсиха се от време на време, но нямаше драма някаква.В яслата Габи се е държала перфектно.
27
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Pav-la - Декември 03, 2021, 13:04:22 pm »
Горкото Сими е герой. Беше със сатурация около 80%, с температура около 40С и 12ч ги избута. Нямахме почти нищо за ядене и не ме пускаха да отида да купя. На едно диванче, без играчки или книжки избута милото. Аз телефон не давам как да е, та и без това. Истински герой е, чак ме изненада с издръжливостта си.

Не ми говорете за напълняване. Ям какво ли не, не внимавам, почти нямам движение и да не ви казвам колко се натрупаха. Все още ми стават дрехите, но скоро кожата ще спре да ми става.


Моята майка не прави подобни неща. Най- много да даде от позволените лакомства в непозволено време.

Маги, как са малките разделени?
28
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от HELIANTHUS - Декември 03, 2021, 11:01:18 am »
Ох, Маги ужас...в България изобщо не се взима на сериозно наистина. След Борис е сигурно, че ние в България няма да се върнем заради него, тук ще е в пъти по- добре. Системата тук има много недостатъци, но в случаи като нашия нищо лошо не мога да кажа, даже напротив. Тук GP- тата са най- вече проблема, тях преодолееш ли ги няма проблеми особено. Даже някой ден в детска градина, училище диетолога ще се занимава да ги обучава за неговото хранене и да съдейства за  него храната да изглежда като на другите деца, което е страхотна подкрепа о помощ.
Бързо оздравяване на Ани.
И аз съм качила кг, но то с това недоспиване хич нямам мерак да се стегна, а трябва, ако пак ще бременея.

Павла, ужас...много. трудно така с часове да се чака с дете. Ние с Борис също сме откарвали по 4-5 часа в болницата, това като беше на 4 месеца и то при записан час, трудно е. Бързо да оздравява Сими.
29
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Pav-la - Декември 03, 2021, 10:39:44 am »
Аз, ако имах дете с рядко заболяване, 100% щях да обмисля медицинска емиграция.

А иначе за системите. Вчера със Сими ходихме на лекар. От 1 седмици оставям съобщения на педиатъра му а нищо. Записах час по огромна случайност. Тя се усъмни за пневмония и ни прати в спешното. От 10 без нещо до 16 без нещо седяхме в чакалнята. 6ч за дете на 3г, което не диша особено добре! Имаше доста хора. Нито един не се развика, не вдигна скандал, не се направи на важен, НИТО ЕДИН. Имаше и почти новородени. Тях ги приемаха по-бързо. После кръв, урина, rö...кислород и тн. В 22ч ни пуснаха, нищо, че има находки като пневмония, но все още не е и чакаме бактериологията. В България 10 дена болница нямаше да ни мърдат.
Та така.
Операцията му я отмениха защото в клиниката нямат педиатър, който е специализирал кардиология, а за него било важно. С две думи... добре сме. Остана само да оздравеят малките, че и Бобо се разсополиви.
30
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Лято - Декември 03, 2021, 09:41:42 am »
Това с черпенето на деца ми е кошмар. Никога не си позволявам да дам на дете нещо без да попитам преди това родителя. Винаги когато приятел на Васил нощува у дома питам за алергии и забранени храни. Храненето на дете е отговорност, не може просто да му дадеш нещо. Дори и някои забрани да са "родителски каприз" никога не си позволявам да престъпвам родителската дума. И понеже не всички са така рядко оставям Васил при други родители, за да играе с децата им докато мен ме няма по някаква причина. Но подобни неща прави дори баба му като на всяко гостуване го тъпче с едни гадни газирани напитки от типа 60 ст за 2,5 л безалкохолно, които са основно боя. Но съм виждала "приятели" да му намигат и дърпат настрана, за да му пъхнат нещо тайно от мама и тате в джобчето. Колкото и да обяснявам, че най-малкото ми съсипват авторитета по този начин и утре ще се научи и други неща да прави тайно от нас тези хора си мислят, че просто преувеличавам. А не съм родител с категорични забрани на храни, позволявам умерено и у дома винаги има пакетирани и вредни неща за глезене.
Страници: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10