Последни публикации

Страници: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Последна публикация от teri_90 - Днес в 06:57:20 »
Дано е една от последните ни теми на опитващи. Благодаря за темата.
Павла, Круела, много неща сте написали, определено ще трябва да почета, за да си синтезирам кое е за мен истина и кое не е. Иначе и на мен Русев ми каза да не взимам Дуфастон повече, защото бил синтезиран Прогестерон. Сега дали пречи или не Прогестерона дори да не го изясня, няма да ме човърка много, защото по 2 Кринона на ден са си предостатъчно според мен. Аз след трансфер бях на 1 само сутрин.
Вчера Русев ме разпитва за операции и хронични заболявания. Говорихме си за сливицата ми. Каза да я махам, защото вероятно развивам в нея огнища на стафилокок и стрептокок, които се разнасят с кръвообращението. Аз досега нарочно не я махах, защото мислех, че една операция ще ми вдигне НК клетките. Иначе аз вътрешно мисля, че имунната ми система се активира и уби ембрионите. Така го усетих. Затова един ден ви писах, че или се имплантираха, или ги уби имунната система. По това време и сливицата от нищото се активира и започна да изкарва налепи от кратерите. Затова ми се стори, че се стимулира имунната и започна да се чисти.
Момичета, Павла ви гони в бременната тема, ама вие все пак се запишете и тук. На мен лично не ми пречи да си говорите за бременни неща, защото от суеверие не искам да пиша и една буква в бременната тема, докато не видя две черти. Та, ако не за бременни неща, включете се и в тази тема да ни ръсите с прашец и да си говорим, че иначе ще ми липсвате.

Аз реших да не изследвам още веднъж НК клетки за контрола. Първо д-р Мели каза, че не очаква да са различни в двете клиники, второ ако излязат различни какво правя? Само ще вляза в някакъв кръг на изследвания, защото то ако ще правя сравнение трябва да пусна в един и същ период на три места и е прекалено.
Вчера Мишето попита: "Искате ли да ми видите сакчето" и аз помислих, че си е купила нов сак и се зачудих защо толкова иска да ни го покаже...
Пеше, какво казаха за Ники? Оптимистични ли са?
52
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Последна публикация от Cruella De Vil - Днес в 00:54:59 »
Хоп първа да се цопна в темата за скорострелно забременяване! Павла благодаря за новата тема,и дано да е пълна с тия хубавите двучертичкови тестчета,и високи Чхг-та. Последния ти коментар в старата тема ако можех щях да го харесам 100 пъти, и много ми се иска да се запознаем и на живо,вдъхваш страшно много кураж и знаеш как да се изразиш. Страхотна си :)
53
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Последна публикация от Pav-la - Днес в 00:46:42 »
Тери имаш си разни мутации, които може и да наложат НМХ и Аспирин. Не ги разбирам много, но по- добре НМХ и успешна бременност, отколкото лутания. Поне за мен е така. Това все пак не пречи обаче на имплантацията.
Б9 не е токсичен. Аз от 5 години пия фолиева к-на (аз също съм с мутация) даже и в неметилирана форма в някои от витамините, но дори да е била към горните нива за някоко дена пауза се нормализира. Така да се каже- изпикаваме я. Има данни, че при силен дефицит на Б12 може да се наблюдава известна токсичност на Б9, но не съм сигурна нито дали е вярнo, нито съм наясно с механизма, по който това би станало.
Не я спирайте, момичета. Много са важни витамините от Б групата за неравната система.
Даже, при мутации, препоръчват големи дози от 2 или 4 грама Б9, за да има все пак някакво усвояване.
При прием на естрогенни препарати има увеличен риск от тромбози, особено при мутации. Естрогенните хормони са стероидни хормони-Е1 е естрон, Е2 е естрадиол, Е3 е естриол.
Прогестеронът при небременни се секретира от надбъбреците и от яйчниците. При бременност плацентата и преди това жълтото тяло извършва основно тази функция.
Прогестеронът не е причина за тромбози.
Някъде съм срещала, че изкуственият прогестерон, прогестинът, има ефект върху тромбозни състояния. Аз също съм с мутации и бях на терапия с прогестерон. Бях даже на конски дози. Следеше ме хематолог, гинеколог- репродукнивен специалист, още един гинеколог, който е пионер в репродуктивната медицина във Франция и в Европа дори, имах консултация с обикновен гинеколог, още един, и всичко консултирах с д-р Даскалова. След това бях в университетска болница, като следящият ме лекар беше завеждащ отделението професор (той си беше смотан, но това в бременната тема). Нито един лекар, по никакъв повод не ми е казвал да спра прогестерона. Дори, защото бях чела неща на доцента, се обадих да питам хематолога. Начинът, по който ми отговори (и той беше един с настроения и характеропатии, но добър лекар и той професор в университетската болница в Бордо) чак ми се доплака. С 2 думи ми каза, че ако искам да запазя бебето да си пия аспирина, да си поставям инжекциите и да си слагам прогестерона. После питах и Мели. Тя ми каза същото, но много по- мило.

С две думи- пийте си фолиевата и си слагайте прогестерона.

Сега всички бременни да си отиват в темата, че прекалявате вече!
Всички небременни да забременяваме. Тери, Лейди (ти си от инерцията на тази тема готова), Круела, Слънцемое, Хелиантус, Хрис, Лина, Таня и всички, които забравям и на които се извинявам за това- Идвайте в новата тема за експресно забременяване.

Успех на всички и знайте, че проблемите са толкова големи, колкото ние си мислим, че са и че всяка една от нас ще постигне мечтата си за дете. Понякога е по- трудно, понякога е по- лесно. Във Великата книга на тайните на будистите пише, че крайната точка е една и съща винаги, но колко ще е труден пътя до нея зависи само от нас. Пожелавам ви да минавате леко през проблемите и неусетно, въпреки всичко, да стигнете до целта.
Това е новата тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=53362.0
54
Опити за забременяване / Правим опити за бебе - Тема 22
« Последна публикация от Pav-la - Днес в 00:46:20 »
Хайде, добре дошли!
Не се задържайте много!
Това е старата тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=53348.980
55
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Последна публикация от Cruella De Vil - Днес в 00:46:03 »
Vistal,много ти благодаря ! А знаеш ли горе долу с колко се покачва за 1 месец(знам че при всеки е индивидуално),и как да разбера дали ми е достатъчно 1 хапче(под езика метилкобаламин)?
56
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Последна публикация от Vistal - Днес в 00:32:15 »
Здравейте корделки ! Радвам се за хубавите Чхг-то,сега е Lady e наред с хубаво тлъсто ЧХГ! Мен днеска ми мина биопсията,бешен мнооого по добре от миналия път. Искам да ви попитам нещо,пия вит.Б12 от около месец и искам да направя контрола за да видя как се покачва и дали ми е достатъчна дозата. Трябва ли да спирам приема преди да се изследвам,и дали ако го изследвам сега ще са реални стойностите ?


Сигридов, а те с Русев процедират по един тертип, Б12 се спира за контрола седмица по-рано, само ако приема му е с инжекции, ако е през устата (под езика), нямало нужда да се спира и аз така съм процедирала.
57
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Последна публикация от Cruella De Vil - Април 22, 2019, 23:48:11 pm »
Тери,ще изкажа и моето мнение за някои от нещата. Първо за дозата за фраксипарин и изследванията за дозата е единствено анти Ха което се прави само в Националната Кардиологична Болница и Токуда (за софия става въпрос),доста четох че нали и мен ме чака това. Второ тук попитах преди време точно въпроса дали е противопоказно да се приемат ударни дози прогестерон (защото това е идеята на моя док + фраксипарин) тогава павла ми каза че няма проблем,все пак мисля скоро да направя консултация с Проф. Паскалева (хематолог) и ще я попитам и нея точно това,все пак тя следи доста бременни с мутации,и ще пиша какво ми е казала.
58
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Последна публикация от HELIANTHUS - Април 22, 2019, 23:29:30 pm »
Тери, супер АМХ, браво!
Ти, ако и по фактор Лайден си хетерозигот май са ти задължителни аспирина и НМХ. За прогестерона.... Нали д-р Мели каза, че не е вярно, че сгъстява кръвта... На мен от Англия при бременност ми изписаха ударни дози, ще бъда на 400 мг два пъти дневно, което е по все едно 4 утрогестана два  пъти на ден, което... Разликата между вит. Д и Б9 е, че Д е мастно разтворим, а Б9 водоразтворим, т.е. по- лесно се изхвърля от тялото, но  може пък и да е токсичен. Стискам палци за резултатите! (то както си говорихме не се знае кое е за предпочитане да са ок или да има нещо, но все пак може би е по- добре да са добре)
Много се радвам, че се запознах с теб и Мишето!

Лейди, стискам палци за успешна инсеминация!

Круела, за теб също 🤞 за хубави резултати от биопсия та!
59
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Последна публикация от teri_90 - Април 22, 2019, 23:21:33 pm »
Lady, не се доверявай така на написаното от мен. Провери информацията първо, защото доста хора отричат това. Всеки трябва да прецени сам за себе си. А и мисля, че е конкретно, за хора с моята мутация.
Интересно ми е това, което той ми каза, а преди това ми беше казал същото и ендокринологът: че оттук нататък, аз ще си имам ТАТ и МАТ завишени. Нищо, че с в прекрасни стойности, докато пия Цефасел. Спра ли го ще се качват пак, но защо?
60
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Последна публикация от Lady01 - Април 22, 2019, 23:16:44 pm »
Тери, много съдържателен разговор сте провели. Доста неща е коментирал. Хубаво е, че и ти ще си изясниш нещата. Значи сега фолиевата, като я пием отдавна може би се е натрупала в организма  8O Аз мислех, че се разгражда. Но и няма как да я спрем. Как се процедира?
Страници: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10