Последни публикации

Страници: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Честито момиченце, Бонболини! Сега остава и Хелиантус да се нареди до теб и Лейди с момиченце. А за Робин момченце за разнообразие :D (ако това искате, разбира се :) )

Лейди, стискам палци да се завърти госпожицата! А ако е около 3,500 кг, съвсем не е чак толкова голямо, а нормално.
52
Браво, Helianthus,
Много е вълнуващо да чуеш тупкането на сърчицето.
Аз съм в петък на преглед, че в събота пътуваме до морето, малко ми е притеснено дали всичко е ОК  :? Но то май до края ще е така, все едно ми е първа бременност  8O големи притеснения, голямо чудо  8O
53
 Аз да дам отчет, че в събота ходих на ехограф. Всичко е наред, отговаряше си точно на 8- а седмица, както и трябва да бъде.  Чухме сърчице❤. Сега вече ми е по- реално всичко. В сряда ми е първата консултация с акушерка и ще чакам час за ехограф в 12 г.с., а пък след него ще правим и пренатален тест.
54
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от Лято - Юли 09, 2022, 17:53:18 pm »
Грейси, аз като малка от немотия не ходех никъде. Сега искам да сложа целия свят в краката на децата, но повече от родната територия не мога да си позволя. Обаче и тук има какво да се види и къде да се иде и сега когато поне това мога ме спира половинката с неговите икономии. А той е един на мама, свекърите също нямат братя и сестри - сам, сам и всичко винаги е било за него, а те и сравнително заможни са били. Та е пътувал и видял, а аз тепърва си сбъдвам мечтите и ми е така трудно като ме спира някой... В случая с морето не е прав, но в случая с лагера на Васил е прав (футболен турнир в Бургас през септември). И понеже е прав аз си замълчах, обаче май го прочете в очите ми и снощи каза, че ще измислим нещо. Свекърва ми каза, че няма какво да мислим, защото тя е решила да му ги даде тия пари на детето и то да иде. Иначе всички сме единодушни - винаги когато има възможност децата трябва да излизат извън София, но скоро доходите ни ще намалеят, а зимата се очертава тежка и затова гледам да не настоявам за такива разходи. Ама всичко ще е наред, а Васил ще намаже 4 морета тая година (турнир Приморско през май, море с нас юли, турнир Бургас през септември и състезание по катерене през октомври).
55
Дом и хоби / Re: Почивка по НОИ
« Последна публикация от fairy - Юли 09, 2022, 16:36:40 pm »
Аз ходих в специализираната болница за рехабилитация във Вършец - Св. Мина.
Имах проблеми с кръста след бременността и личната ми лекарка ме изпрати там за 14 дни.
Правиха ми по 5 процедури всеки ден, имах и 2 прегледа с лекар - 1 в началото и 1 в края на престоя ми.
Доплатих си по около 11лв/нощувка, което ми включваше освен процедурите и прегледите, така и 3 хранения на ден, наема за стаята и застраховка.
Определено се почувствах много по-добре след престоя си там не само заради хубавата минерална вода, но и заради чистия въздух.
Когато след първата седмица се почувствах по-добре, започнах да се разхождам из градчето и да посещавам разни забележителности, които ми бяха на пешеходно разстояние.
Ходих до Иванчова поляна, минавах покрай градските минерални бани и "Банското казино".
Имайки предвид, че е близко и до София, препоръчвам да пробвате да отидете до там, дори да не е по клинична пътека - има си доста къщички за гости и хотелчета, където да починете със семейството.
56
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от Pav-la - Юли 09, 2022, 14:22:02 pm »
Не са важни толкова килограмите, те са за коланите, а не за седалката, а височината на детето. До около 75см е за кошче задължително. Сими до почти 3г беше обратно на движението. Бобо по-малко, защото иска да е като брат си, но пак почти до 2г беше.

Аз пък с голяма разлика не си го представям. Ето, снощи излизахме, децата си играха двамата и не сме имали никакви проблеми. Ако бяха  голяма разлика- големият щеше или да си остане вкъщи, или да не му се занимава с бебето. Зорът е първата 1г, а лично за мен беше от раждането на малкото (периода, в който свиквах с две деца) и после от 1г на Бобо до 1г8-9м, за да започне да разбира, а Сими да поотрасне и да започнем взаимно да се разбираме. Така, че не е кой знае какво. Сън, болести- то е ясно, но другото е лесно. 
57
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от Gracy - Юли 09, 2022, 10:53:53 am »
Благодаря много за препоръките за столче. Почнах малко да се ориентирам и ми се струва, че може да вземем за над 9 кг направо, защото сме минали първия етап, така да се каже, и няма смисъл за от 0+. Поправете ме, ако греша. Засега сме със столчето от детската количка.

Павла, много гадно с пръстчето. Дано се оправи бързо.

Хелиантус и Робин, аз точно това си представям, ако се решим на второ с малка разлика. То не че при нас изобщо съществува вариант за голяма разлика, щото аз трябва да съм на 50 тогава. Много тежка ми беше последната бременност, едвам се мърдах и не си представям да тичам след малко дете. Трябва задължително някой да ми помага, а засега няма такъв вариант.

Лято, аз си мислех, че моят мъж е стиснат, но явно има и по-тежки случаи :D Между другото, баща ми (Бог да го прости) беше нещо такова, особено през 90-те години, когато едвам свързвахме двата края, но тогава имаше години, и когато не сме ходили на море.

Маги, приятна и безаварийна почивка и на вас!
58
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от Robin - Юли 09, 2022, 09:53:43 am »
Ние сме с Axkid One, има най-тежкия краш тест, също така е в посока обратна на движението до 3-4 г. Може да се види и пробва в шоурума на Бритакс на Околовръсното в София.

Хелиантус, добре, че имаш помощ. На мен също постоянно ми се спи, през деня спя два пъти с детето, иначе не издържам изобщо.

Лято, много неприятно е това с почивката, излизайте и хапвайте навън по възможност поне ти и децата. Може и палачинка, пица на парче и т.н., има варианти. Не се ядосвай, на море ще сте все пак, въпреки разногласията.

Тери, и ние сме ходили няколко пъти на плуване (всъщност с мен не е, с баща си и баба си). Последния път обаче е паднал голям рев в басейна и оттогава не сме я водили 😅
59
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от Pav-la - Юли 09, 2022, 01:13:02 am »
Можеше и по-зле да е. Важното е, че поне панталон си имала.

Наклонът често се определя от колата. Примерно една и съща седалка в моята кола е ок, но в на мъжа ми не е, защото неговите седалки са леко повдигнати.
В момента най-добре резултати на адак имат акскид и рикардо. След това са бритакс и не помня. Съвсем скоро ги гледах, че на Сими му трябваше нов стол. Важни са см повече от кг. Ние използваме рекаро и за двамата.
60
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Последна публикация от teri_90 - Юли 08, 2022, 20:29:21 pm »
Леле, преди пишех по 10 коментара на ден, сега по един на 10 дена
При нас положението е все същото. Стига да сме живи и здрави, другото е без значение.
Бяхме днес на плуване за бебета. Много ми хареса да правя нещо, с детето пак, но правихме нещо различно от приспиване и никнене на зъби.
И сега смешната част. Тъй като може да се каже, че за сефте излязохме някъде по-ангажиращо, изобщо нямах рутина. На Матей бях взела хавлия, резервни дрехи, памепрси, бански, храна, вода. Всичко. А за себе си бях забравила хавлия и БЕЛЬО. И тъй като тръгнах от вкъщи с бански и отгоре с панталон и тениска се прибрах само по тениска и панталон без нищо друго 😁
Грейси, някой, за да ти каже, че е доволен от столче, то пази Боже този някой трябва да е минал катастрофа със столчето

Аз гледам adac тестове, каква група килограми ме устройва и друго много важно се оказва е наклона на главата при сън. Ние сме с Maxi Cosi pearl и наклонът е към 80-85 градуса, така че главата му се люлее и се буди. Има някаква ленти за глава,които майките слагат, но на мен не ми се струват безопасни. Имаме и второ столче на cybex, то пък като сложа детето и се оказва, че е все още нисък за него и едва стига облегалката на главата, а уж е в групата килограми и месеци. Затова доста майки ходят на място и проверяват дали на детето му пасва дадено столче. Оттам нататък всичко са adac и plus тестовете. Най-малкото да отговаря на i-size стандарта
Страници: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10