Последни публикации

Страници: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]
91
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от magi_st - Ноември 15, 2021, 15:52:55 pm »
Ходихме на лекар още сутринта. Аз пулмикорт и подобни без лекарско предписание не давам.
Габи вдигна 39,4 има си нещо, гърлото е много червено. Ще видя тази нощ и утре как ще е. Имам Нурофен, ще правя компреса, давам и течности на често, течна и мека храна. Жизнена е иначе като не е с Т.
Инхалация на двете е голямо предизвикателство. Разливат препарата, обръщат инхалатора, май са го и повредили, Абе някакъв цирк сме.
92
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от HELIANTHUS - Ноември 15, 2021, 14:48:07 pm »
Павла, смятай колко съм разглеждала багажника на колата  :D, ще ходя да ги намеря тези халки после и ще видя как става тази работа.

 Съгласна съм за фонда, ПКУ не е нещо за, което трябва да плаща фонда, защото в крайна сметка е само диета, да ужасна диета, но това е. Наскоро обаче писах с една майка от България на дете с това и съм потресена. Няма лекар , който да ги следи, няма елементарни познания, калкулират всички храни, което е ужас и излишно, жената питаше какво месо да даде , а детето е с класическа форма, но му били ниски нивата...абсурд. А и някой им е казал на хората, че едно яйце в кекс е ок,  но не е...
93
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Pav-la - Ноември 15, 2021, 12:44:59 pm »
Маги, не е винаги така. Някои деца при леки контакти с детските вируси също създават имунитет и не боледуват.
Габи може да е просто реактивна. Ще ги водиш ли на лекар?

Хелиантус, в багажника на колите има едно метални като пръстени и има нарисувана котва. освен изофикс се закрепя и за гърба на седалките.

Тери, и аз съм така- 3м си е оцеляване просто. Радвам се, че си се причупила. Ще се отпуснеш още :)

Тери, това е за инвитро. А при нормално забременяване какво правим, ако се установи заболяване? А защо фондът да плаща? Тестответе касата трябва да плаща., ако има история и данни за ПКУ или другите заболявания на обмяната. Тези тестове се правят на новородените. Като цяло да се погриже за десетките с ПКУ и да осигури храни, да започне да плаща за скрининг на ГД, а другото не е толкова важно. Без да умаловажавам, но ПКУ не е животозастрашаващо.
94
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от teri_90 - Ноември 15, 2021, 12:17:20 pm »
Маги, а правят ли ти проблем на работа като боледуват, че те са две, двойно повече отсъствие.
Аз се престраших и спах с детето върху мен. 30-40 минути сън са си супер. Само си мислех как ми казвате да лягам и ви послушах. Той върху мен корем в корем и спахме и двамата.
Редно е фонда да поема случаи като на Хелиантус. Кумувоте на едни приятели две дечица губят в късен месец вече заради генетични несъвместими с живота. Сега са събрали пари за инвитро в Турция и ПИД. В България им бяха предложили да продължават, докато нацелят. Но за да се случи, трябва да има хора, искащи това
95
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от magi_st - Ноември 15, 2021, 12:12:24 pm »
Робин, започне ли се на ясла, по-засилен контакт с други деца има един период на постоянно боледуване. После преминава това, защото създават имунитет и в градината са много по-добре. Ако не ходят на ясла същото го минават в градината, ако не ходят на градина в училище. Няма да се размине освен ако не са някакви супер здрави деца. В България също така въздуха е много мръсен и от там респираторните заболявания при деца са често срещани, тип ларингити и т.н. Моника ми беше с ларингит и алергия, преборихме се и на 6 вече го беше израстнала, но гледам близначките и двете лаят, така че пак сме с ларингит 😤
 Павла, направих инхалация с пулмикорт вече. Докато едва едва кашляше сутринта по обед започна да се зачервява и да прави пристъпи. Дано им се размине от инхалациите. Абе минала съм го тоя път, все се надявах с вторите да е по-леко. Лошото е, че Габи вдига и Т, значи има възпаление. Гърлото е много червено, надявам се да не направи ангина.
96
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от HELIANTHUS - Ноември 15, 2021, 12:06:28 pm »
Знам, че не трябва да ми пука, но да...със сигурност ще има обвинения заради генетичното, въпреки че от всички генетично сигурно е най- доброто. И аз винаги съм искала 3 деца, но няма. Искам Борис да не е сам.
На него му избиват явно още зъби, нищо не виждам, но друга причина да се буди с рев също не виждам.

Бързо да оздравяват момичетата, Маги.

Тери, дръж се. Първите месеци е така, че и натам наспиването е мираж, но става по- добре. И аз първите 3 месеца почти не ги помня, голямо неспане беше.

Павла, благодаря.  Свга започвам да гледам столчета, и аз съм харесала въртящи се, но тази котва не я знам каква е, ще гледам.
97
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Robin - Ноември 15, 2021, 11:49:05 am »
Хелиантус, радостта от детенцето бързо ще ти помогне да забравиш мнението на околните, това е най-голямата ценност.

Маги, пак ли болести? :(

Павла, да и аз се старая вече вечер да си легне София вкъщи. Не че това помага за спането й като цяло, но все пак 😀 Тери, аз ако София направи пауза нощем от два часа без събуждане го смятам за успех. Вчера будува от 4 до 6, не успях с кърмене да приспя и баща й я взе в раницата и люшка на фитнес топката...кошмар е това спане.
98
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Pav-la - Ноември 15, 2021, 11:42:43 am »
Маги, дано да се разминете без усложнения.

Тери, а защо обикаляте? 2ч, в които не яде спи ли?
99
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от magi_st - Ноември 15, 2021, 09:44:11 am »
Хелиантус хич да не ти пука. Знам какво имаш в предвид, но ще ти мине притеснението. Аз винаги съм искала три деца. Преди близначките вече се бях примирила, че ще са две. Но за второ държах. Не исках да оставим Моника сама. Различно е да имаш брат или сестра.

Близначките са болни. Габи вдигна Т тази нощ, не е висока, но вдигна. Кашлят лаещо, имат лек сопол и зачервени гърла. Започвам ги сега с инхалации, компреси и т.н.
100
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от teri_90 - Ноември 15, 2021, 07:16:26 am »
Те хората съдят и когато кажеш, че искаш едно дете само.
Аз ще се хвърля от някъде. Втора нощ кърмене на два часа. Аз кърмя, Мишо разнася след това. И двамата сме зомбирани. Иначе само розов шум не сме пробвали. Взели сме тока на сешоара, прахосмукачката и апа на телефона. Преди водих разни дневници за сън и кърмене, но сега само да ми трепне ръката и той се буди. Не знам какво се случва. Утре трябва да му взимаме кръвни изследвания за ПКК и дкк, заради това че имаше кръв в памперса. Но май няма да го направим. Откакто съм на диета вече няма разстройство по 8 пъти на ден и май стреса от взимане на кръв ще му го спестим, защото не знаем как ще се отрази и той
Страници: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]