Последни публикации

Страници: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10
81
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от teri_90 - Ноември 20, 2021, 17:22:19 pm »
Как сте, момичета?
При нас положението е двама не могат да отгледат едно дете. Разсипва ни. Буди се не по сто пъти нощем, защото заспива още на първата гърда и бързо огладнява, следва носене изправен. Пак го бяха налегнали зъби. По цял ден реве, дере се. Спи му се, не може да заспи. Дадем го на баба му или дядо му, млъкне, вземем го ние, реве и се дере. Пък те хората ходят на работа, трябва да се оправяме с него. Чак ме е срам, че двамата не можем  да се справим с него. Същевременно 95% от децата в групата му вече спят нощен сън с големи паузи. В количка не иска да седи, в слинга не иска, в колата не иска, на ръце не иска, легнал не иска. А не го боли нищо. Все съм мислила, че ревливли бебета се падат на изнервени родители, а ние се стараем да сме много спокойни, ако някой се изнерви, предава щафетата на другия, но той разби моите теории.
Води се битка срещу него и прахосмукачката, на кой ще му свърши батерията първо.
Иначе между всичко друго, къщата е готова, декември се нанасяме. Пари не останаха, 30 години ще я изплащаме
82
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Lina88 - Ноември 18, 2021, 13:13:06 pm »
Тери, не знам дали имате нещо подобно ако не искаш да пyскаш yреди :  https://visvitalisbg.com/product/zazu-prenosimo-muzikalno-ustroystvo-s-byal-shum-suzy
Да мy е живо и здраво името на Матей! Така като гледам и той, като Дани е парти енимъл, дано по-скоро от Дани се yспокои. Четейки,  и Ивона не е е от най-спящите.
Маги, бачка ли инхалатора или близначките мy видяха сметката?
83
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от magi_st - Ноември 16, 2021, 21:53:23 pm »
Тери, да е жив и здрав Мати, честит му първи имен ден!

Грейси, гушкайте, спете с нея, давайте нещо, ще отминат. А столчето за кола. То върши чудеса. Може да ги слагате в столчетата за кола и леко да ги полюшвате. Понеже са свити, се затоплят и успокояват!
84
Здравейте момичета,

Искам да споделя за моят злополучен инвитро опит при д-р Цветозар Механджиев от Инвитро център „Димитров“. Надявам се да бъда полезна и предпазя други момичета да изпаднат в моето положение.
От години се борим да имаме дете. С годините се срещнах с много лекари, преживя няколко аборта, една извънматочна бременност с премагване на дясна тръба. Вече бяхме наясно, че варианта ни е инвитро. Имам два инвитро опита едни в Турция и един в България.
Попаднах в клиниката чрез познат човек, които ме увери, че доктор Механджиев е много наясно с тромбофилията и може да ми бъде много полезен. Аз вече бях подала документи в ЦАР за друга клиника.
Реших, че нищо не ми пречи да направя една консултация. Първата ни среща протече нормано, изиска стари епикризи, изследвания и документи както е редно. Естествено назначи нови изследвания в определена лаборатория, но и това не ме изненада. Каза, че ако искам да правя опит трябва да направя хистероскопия и лапароскопия. За втората знаех, че е необходима защото и докторката, която ме следеше преди това държеше да се направи поради образование до десен яйчник. Преди това бях направила и цветна снимка и знаех, че и там имаме проблем с другата ми тръба.
Според д-р Попмарков нямаше нужда от хистероскопията и беше прав, но все пак нямаше как да направя опит без да съм направила всичко възможно да е успешен.
Преди лапароскопията д-р Попмарков ме предупреди, че ще махне и другата тръба защото пропуска само няколко мм и се притеснява, че ще забременея и отново ще се срещнем по неприятен повод. За него мога да кажа само хубави неща – страхотен професионалист.
След лапароскопията отидох на преглед при д-р Механджиев и се оказа, че имам киста. Изненадах се много, за мен това беше задържан фоликул, но той ми каза да отивам на лапароскопия за да започваме процедурата и да не губя време. Категорично му отказах и исках да ми изпише противозачатъчни. След като ги пих 21 дни отидох отново и всичко беше наред. Започвахме процедура и бях толкова щастлива, но не знаех какво ме очаква.
Още при първите ни срещи бях предупредила доктора, че не се повлиявам от Гонал Ф и въпреки това той реши, че ще ме стимулира точно с този препарат.
Стимулацията започна.... на втори ден каза, че е очаквал от мен по добър резултат. Чудех се на изпит ли съм или на някакво състезание . Отговорих, че за мен проблема е в препарата и той се подразни. На пети ден вече реши да го смени с Мериоферт, но според мен беше закъснял.
През периода на стимулацията постоянно закъсняваше с часовете между 2 до 4 часа. Не защото имаше пациентки, а защото не идваше навреме на работа.
Това несериозно отношение ми изнервяше все повече. Практиката на този лекар е да дава инжекции на всеки преглед в което няма нищо лошо, ако си спазваш часовете.
На прегледите не получавах почти никаква информация за важните неща. Чаках с нетърпение прегледа да свърши и да си тръгна, което до този момент не ми се беше случвало.
На един от последните ми прегледи бях записана за 19 ч, а влезнах на преглед 22,30. Уведомих доктора, че аз и още една жена трябва да си поставим инжекциите в 20,00 ч., но нищо не се случи. След като влезнах ме прегледа и каза да се готвя за пункция в понеделник и ме попита искам ли анестезиолог. До момента пункция ми е правена само с анестезия и потвърдих, че искам упойка. След което започна едно чудене как ще намери анестезиолог за понеделник, бях в шок. Чудех се къде попадах, какво се случва и кога ще свърши?!?
Отказах анестезия и реших, че ще се справя и с това. Инжекциите ми бяха поставени около 22.50 ч. И това не беше единичен случай. Вече знаех, че този опит ще бъде провал, но продължавах да си давам кураж.
Дойде денят на пункцията в 07,30 бяхме в клиниката за да ме подготвят. Очаквах пункцията да започне в 08,30.
Около 8,00 дойде сестрата и ме извика да ми постави обезболяваща инжекция и да ми даде успокоително. Попитах дали доктора е тук, но него все още го нямаше.
Въпреки успокоителните напрежението в мен растеше. Часа за пункцията минаваше, а доктора го нямаше. Попитах какво се случва и други доктори се задействаха да сформират екип за пункцията. Взеха ме, качих се и влезнах в манипулационната. Посрещна ме д-р Димитров, изключително мил и внимателен човек.  Направиха пункцията, но за мое огромно съжаление, нямаше нито една годна яйцеклетка. Разплаках се, д-р Димитров ми помогна да стана и ме заведе до стаята. Не се побирах в кожата си и исках да си тръгна, но исках и обяснение. Какво се случи? Защо не се получи?!? Слезнах при съпруга ми смазана и реших, че ще чакам „Доктора“ след още 30 минути беше решил да се появи.
Без никакво обяснение реши да ми мери кръвното.... Да се смея ли да плача ли???
След като го попитах,какво се случи....отколни темата и започна да ми говори как трябвало още следващия месец да си платя едно инвитро при него за да се получат нещата.
След отказ от моя страна ме посъветва да си търся донор или да си подам документите за осиновяване. Знаех, че повечето лекари ги вълнуват само какви пари ще получат от нас.
Малко са тези, които се вълнуват и преживяват болките ни. За щастие има още такива хора.
Събрах последни сили и попитах отново „Какво се случи? Как до преди няма и година направих 10 яйцеклетки, а сега нито една???? Отговора беше – Миналата година не е имало Ковид – 19 ...това е причината. Излезнах от кабинета с много въпроси, притеснения и разочарование от един „Лекар“ на които изобщо не му пука за хората, а се интересува само от това какво може да спечели от тях. Така приключи моят неуспешен опит. 
Пожелавам на всяка жена тръгнала по този труден път да попада на съвестни и добри лекари!
85
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Gracy - Ноември 16, 2021, 11:31:11 am »
Добре завърнала се, Лина!

И аз допускам, че при нас проблемът не са просто колики, а като цяло на храносмилателния тракт. И това я хвана още от Родилния. От днес сменям пробиотика и се надявам да има подобрение. Иначе пак настана ужас при нас и почти нищо не помага, нито торбичката вече. Отново пробвам чайче да й давам, защото не знам вече какво да правя. Иначе и при нас се получава някакво будуване след хранене, което си е породено от коликите. Понякога продължава 2 часа и то идва време за следващото хранене. Случва се да заспи за час преди храненето, но ако не успее, й давам на 2 часа и нещо да яде. То ние сме малки още, може би бебетата на повече месеци обръщат повече внимание на заобикалящия шум. Но засега Ивона май не й правят впечатление шумове, въпреки че се е случвало от рязък шум (например кихане) да се стресне.

Маги, скорошно оздравяване на близначките!

Тери, честит имен ден на Матей! Много здраве и спокоен сън му пожелавам! :)

Аз пък относно вивуса - хем на моменти се притеснявам (за определени ситуации), хем в други моменти се държа така, все едно няма вирус, т.е. излизам с количката, разхождам се в парка, мъжът ми си ходи на работа и къде ли не и се прибира вкъщи и гушка бебето, майка ми обикаля магазините и после идва вкъщи... и аз също излизам до някой и друг магазин. Те са ваксинирани де, ама все нещо могат да пренесат. Уж приятелки ме успокояват, че бебетата го карат леко. Пък ще видим.
86
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Pav-la - Ноември 16, 2021, 10:18:14 am »
То все така няма да е, ама и много по-добре няма да е.

Лина, щом чак вино и приятни усещания, значи всичко ни е наред. 😉🙂

87
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от magi_st - Ноември 16, 2021, 09:47:56 am »
Благодаря Мели! Така е!

Тази нощ пак беше зле, но по-добре от предната 😜 Тери, и да правят проблема е техен. По закон имам 42 дни мисля на година и ще ги използвам. Сега се редуваме с Мерал. Предната болест той седя, тази съм аз. Гледаме и някоя свободна баба да хванем да поседи още малко с тях в къщи, да се оправят съвсем. Но като няма ги пускаме.
88
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Мели - Ноември 16, 2021, 09:31:26 am »
Момичета, минавам само да ви пожелая да са здрави децата ви, а вие да сте силни и да се справите с предизвикателствата на живота по най-добрия начин. Децата ще пораснат, болните ще оздравеят, епидемията ще премине, абе няма да е все така. :)
89
Опити за забременяване / Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Последна публикация от Lina88 - Ноември 15, 2021, 23:11:30 pm »
 А такааа, наздраве! :drunk: Червеното вино е и полезен антиоксидант! Нали, знаеш, не е нyжно да се справяме със всичко, а с достатъчно!
90
Нашите дългоочаквани деца / Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Последна публикация от Lina88 - Ноември 15, 2021, 20:03:25 pm »
Хелиантус, хората, в общия случай,винаги намират да обвиняват какво са направили и какво не са направили останалите. Това дете за вас или за хората го искате? Щом това е решението ви, действайте, и Бог да с вас!<3 иначе е супер, че имате адекватна консултация, там. Много ми е жал, за това детенце , което сподели за него!

Оо, Тери, браво, че имате напредък. Безсънието е голям бич! Дори не мога да си го представя, това, което го споделяш…

Маги, секрет взеха ли им или?
Робин, с болестите е и ще взето, това, което Маги разказа. Лори от година и десет месеца тръгна на ясла и нон стоп беше болна общо взето. От 1ви клас поразреди.

Павла, и вие! Даже докато дочета, миналата вечер , си сипах една чаша вино и толкова приятно ми беше!
Страници: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10