Първо, ще помоля да ме извините, ако се окаже, че въпросът ми не е на точното място, но малко се обърках..., има три подобни теми...
Дилемата ми е следната.
Вчера док буквално ме "застреля" с предложение за инвитро на естествен цикъл. Не бях подготвена психически по въпроса, доскоро при нас арт не се споменаваше, финансово за този цикъл също не сме готови. Изключих да попитам за доводите.
Според вас, защо инвитро на естествен цикъл може да е добро решение? Въобще не съм в час с арт и затова моля за малко помощ от ваша страна. Донякъде започвам да предчувствам отговорите, но...
При нас става въпрос за вторичен стерилитет при мен, уви, неизяснен засега май. Имам повишени PLA, но те се коригират с аспирин или фраксипарин, или тяхната комбинация. Откриха и генетична склонност към тромбофилия, тук терапията е същата, а и имам мнението на проф. Кременски, че това не може да е причина, а и имам една успешна бременност (силно се надявам с това да не засегна някого), което според мен опровергава тази причина. Откри се, че ТСХ-то ми е малко високо, което се коригира с л-тироксин.
Иначе за това дете се борим вече от 4 години. На втората и третата година направих по 1 мисед, от естествени опити.
Миналият месец правихме инсеминация с лека, уж стимулация, 14 мегоногона, от които яйчниците ми станаха като гроздчета
. Имам ,и гранични НК клетки, заради които 10 дни преди инсето вливахме 54 ампули имуновенин. След инсето си биех фракси, пих дуфастон. Уви, опитът беше неуспешен. Обсъдихме с док инсеминацията, таймирането, фоликули, лигавица - всичко е било точно. Тръби от цветна снимка - проходими.
Док препоръча този месец да не пробваме заради по-тънка лигавица, 7 мм на 11 ден от МЦ, и изненадващо падане на ТСХ.
Извинявам се за дългия пост, но наистина ще съм крайно благодарна за изказани мнения. Чувствам се доста объркана в момента...
С какво този инвитро опит на ЕЦ може да помогне, какво може да покаже, дори, ако не ни доведе до желания резултат...