0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #20 -: Януари 09, 2007, 23:32:23 pm »
вижте на какво попаднах:

http://arcol.hit.bg/

какво мислите за тая работа, някой има ли опит и впечатления от използване на сребърна вода?

Марти има едни ситни пъпчици по едната половина на лицето, които почнаха от долния клепач, а сега са тръгнали към ноздрите и под брадичката. не ми се струва да е алергия, защото си появиха още преди да почна захранването, а сега, откакто се захранва, само се увеличиха. за всеки случай спрях новите храни, яде само мляко и ориз, ама си мисля да не е нещо вирусно или бактериално по кожата.
та като прочетох за тая сребърна вода, се замислих дали да не го намажа?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #21 -: Януари 09, 2007, 23:57:01 pm »
извинявай че се намесвам в темата, ама аз не бих се намазала себе си, :noevil:
пък камо ли детето си  (което все още нямам, ама си мисля че това е друга работа) вярно, че вg.mama пише доста, то аз все пак съм скептична  :?
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #22 -: Януари 10, 2007, 00:04:45 am »
http://verbena-m.com/index.php?item_id=22
Това май е същото по състав. Звучи добре, но аз бих се посъветвала с педиатър.
Иначе има тема в БГ Мама http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=153633.0

lb2f
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #23 -: Януари 10, 2007, 00:22:11 am »
мда, в сайта на Вербена има цитат от доц.Байкова, която е най-известният лекар-диетолог в София.
всеизвестни са антибактериалните свойства на среброто, това не е мит. Мели ще го потвърди.
аз не бих дала на детето си да пие, но за външна употреба - защо не?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #24 -: Януари 10, 2007, 00:24:42 am »
Чели ли сте скоро дълъг постинг?:balk_69:

via,
Дано и сега, вече като мама, съумееш да запазиш спокойствието, което си имала през бременността! Браво и от мен за таткото и неговите дежурства край бебето!
Ролята на посещението на педиатърът в дома до 24 часа след изписването е да види обстановката, в която се отглежда бебето и да отговаря на въпросите ти, които са изникнали през първия ден вкъщи, когато паниката е най-голяма. Дава наставления за режима на бебето и т.н., неща, които ти, предполагам, вече си знаеш от педиатрите в „Шейново”. Ако искаш, ще ти цитирам това, което пише в паспорта, получаван от всяко новородено в „Торакс” – Пловдив – там има една хубава таблица за поведението на бебето през първите седмици – кое е нормално и кога е нужно да се консултираш с лекар.
За първи път заведох бебчо при педиатърът, за да го премерят на 20-ия ден. А на 30-ия вече бяхме на официална консултация. На ортопед се ходи на 1-месечна възраст.

Marie,
Кои са тези 4-5 линка на английски, които четеш? Кажи – да си попълня библиографията. Чела съм и аз за двете лъвици, но най-много си харесах д-р Фицхю Додсън. Изцяло се съобразявах с детето си. Понякога е много изморително, но пък мисля, че, когато насила създаваш режим, непосилен за бебето, е още по-изтощаващо. Аз лично съм дисциплиниран човек, но пък ужасно мразя да ме ограничават (то кой ли обича, де).
За изследванията през бременността – подкрепям jam, че изследване на урина (обикновена) се прави всеки месец и че хемоглобинът ти не е много нисък за момента - просто трябва да го следиш.
Всички изследвания аз съм си правила по указанията на д-р Даскалов – ПКК (8, 16 и 31 г.с.), Васерман (8 г.с.), хламидия (8 г.с.), биохимичен скрининг [бетаЧХГ, алфа-фето-протеин, неконюгиран естриол] (16 г.с.), кръвна захар (26 г.с.), микробиология на влагалищен и анален секрет (34 г.с.). Другите първоначални изследвания – кръвна група, рубеола, австралийски антиген, токсоплазмоза, микробиология на вагинален секрет и цитонамазка ми бяха изследвани малко преди забременяването. В началото бях и на стоматолог и на ЕКГ. При всяка визита ми се мереше тегло и кръвно, като през последния месец кръвното – през 2-3 дни.
А на практика всеки преглед с ехографа си беше фетална морфология – 2D ехограф, както ти е писала ultra, е достатъчен. Добре е да има Доплер. И аз бях на принципа „колкото повече гледам, толкова по-добре” и правех чести визити в „Торакс” – е, не чак всяка седмица, както ти.
При по-специфични проблеми, мисля, че гинекологът определя съответната честота и вид на изследванията.
За пиенето на витамините – зная (не ме питай откъде), че, ако не е указано изрично в листовката, всяко едно лекарство се пие с вода.

Efirche,
Както е писала Танчето, хич да не ти пука от подигравките, пък били те и добронамерени шеги. Слушай си док и си прави всички изследвания, които са нужни. И мен ме гледаха като извънземно като разказвах на приятели и роднини колко често прескачам до Пловдив и ми казваха – поне изследванията можеш да си правиш в Пазарджик. Само веднъж реших да си икономисам едно ходене до „Торакс” и си направих една урина в Пазарджик. И съжалих сто пъти – кой знае на какъв апарат бяха я изследвали тая проба – изкараха ме за нефрологията едва ли не.

ultra,
за матката – не мога да ти кажа, но за сезона – и аз бях така в началото и точно с кърменето си го обясних.

Cvetelina,
Надявам се, че вече не се притесняваш за неяденето – как би могла при такова наддаване и порастване.

Silwi25,
Това със зелето, което ти е писала Вени и аз съм го чела като начин за намаляване на кърмата, ама чак да спре от зелето – не знам. А за хомеопатичното знам, че се пие доста време като по-мек вариант, преди да се премине към лекарствата, които вече ти си пила. А док какво казва? Явно ще трябва да се заредиш с търпение. Дано всичко приключи по-бързо!

Ей, Гане,
да ти имам проблемите  :balk_602: – ти се ядосваш, че Алекс иска да ходи, пък аз – че Стефко още не иска.

oganche,
Да ти препоръчам инхалации с лайка-направо е вълшебство! Слагаш 10-ина пакетчета чай лайка в купа с вряща вода, покриваш се с една хавлия и дишаш дълбоко докато парата не е хубава вече. После пак, и пак, и пак. Ако си сериозна, резултатът е чудесен. Правих и гаргара с Тантум Верде. Това ми се водя най-безобидното. И компрес си правих на гълрото-с водичка. И разбира се лимони, мед. Хайде, бързо да се оправяш!
:balk_50:

shygirl,
Пробвай да направиш инхалации и на Боби. Дано се оправи бързо!

Piera,
Веднага след операцията бельо няма да ти е нужно. След това, предполагам, ще можеш да си носиш същото, каквото си носила и преди.

jam,
Нищо не мога да ти кажа за тази сребърна вода. Асоциацията ми е само с едни капки за нос за бебета, които се приготвят в аптеките – Коларгол – съдържат сребърен нитрат.
Виж какво друго открих - http://www.armax.hit.bg/main_files/armax.htm
http://www.digsys.bg/bgnews/show_story.html?issue=256364544&media=3669536&class=254995104&story=256370912
http://autistbg.com/phpBB2/viewtopic.php?p=9&sid=17fd1001b1d140f8754cd7282829ac9c

И аз да си призная за дишането. Още в „Торакс” - от момента, в който ми донесоха бебо в стаята след раждането, не смеех да заспя поради тази причина. И д-р Даскалов ми викаше: „Абе, почивай бе, жена! По което и време на денонощието да вляза, ти все в бебето гледаш! Ще има тепърва да го гледаш....”
Учудих се, че мамите проверяват дишането и на големите деца – явно няма отминаване тази параноя!

За „Пентаксим”-а – Като чета как се притеснявате и си спомням при нас какво беше миналата година?
Информацията на български език е абсолютно задължителна за всяка една опаковка лекарствен продукт (и не само). На мен в една аптека се опитаха преди месец да ми дадат така едно лекарство и после им създадох работа – няколко дни подред ходех, докато не ме снабдиха с листовка за пациента.
На Марти, Тони, Симеон и Дани пожелавам и занапред да бъдат геройчета в понасянето на ваксините! И никакви странични ефекти!

Утре ще бият на Стефко единствената жива ваксина, която остана в имунизационния календар – МПР. Щото умните глави не са измислили още убита. Молете се за нас или стискайте палци всичко да мине без проблеми. И още едно притеснение имам – синът ми е вече на година и два месеца и не е проходил още – дано утре педиатърът ме успокои, че сън не ме хваща.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #25 -: Януари 10, 2007, 00:32:29 am »
Джам, среброто е известно антимикробно средство - светената вода е с колоидно сребро. Конкретно с този препарат нямам опит.

Верди, нищо му няма, като не е проходил. Ортопедите казват - учете децата да говорят, не ги учете да ходят. :lol:


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #26 -: Януари 10, 2007, 01:40:34 am »
Verdi, стискам силно палци за успешна ваксинация утре!

колкото до прохождането... като водих Мартин на преглед при известния софийски ортопед Драганов, който е много цапнат в устата , той ми изнесе лекция за "неразвитостта на мъжкия пол и недостатъчността на 9-те им месеца престой в утробата, поради което са им нужни още около 30 години след раждането да се развият напълно " :) темата той засегна многоаспектно, докато аз се пуках от смях. един от аспектите беше за късното прохождане при "мъжките".
цитирам буквално (да ме прощават пуристите) - "госпожа, с женското е лесно. на 9 месеца си фане задника, па тръгне да ходи. а мъжкото... охооо, госпожа - ако ви проходи на година и два месеца, ще се радвате, че рано е тръгнал!"

та така де, Verdi :) най-трудно се гледали момче и пуйче, казвал народа  :lol:


Мели, добре де, според теб със препарат тип "сребърна вода" безвредно ли е да се третират пъпчици на бебе?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #27 -: Януари 10, 2007, 06:07:59 am »
Джамата, вместо да се чудиш за тази сребърна вода, по-добре се консултирай с лекар.
При все че обичам природолечението, не бих си третирала бебето и не бих вярвала на изписаното в бг - мамата.
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #28 -: Януари 10, 2007, 09:08:08 am »
Верди, споко, моя племенник проходи на година и три месеца благодарение на брат ми, който нарочно го оставил да падне, че да видел, че не естрашно! Да, ама детето се изплаши и после не искаше да се пусне!
Аз съм проходила също на година и три месеца, но съм била много спокойно и мудно бебе, а и дебело!
Матей - 1.04.2006 г
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #29 -: Януари 10, 2007, 09:35:48 am »
         Здравейте. Изпращам много усмивки на всички!  :D
Тъй като тази тема е най-четена, искам да ви попитам нещо!

  Четох за магнезия, че предотвратявал контракциите на матката, казах на моя Док, за следващото ИКСИ, дали не е добре да пия магнезий и всъщност първо да го изследвам. Той е съгласен, въпреки че, отбеляза, че го изписва на забременелите. Питам ви, защото аз имах контракции след ИКСИ-то!  :(
   Благодаря ви за отговорите предварително, и извинявайте, че нарушавам темите ви!
                                              Целувки: Касси


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #30 -: Януари 10, 2007, 10:18:37 am »
Джам,
имам единфилм- документален- казва се "Великата тайна на водата". Можеш да го изтеглиш от data.bg, мога и аз да ти го дам. Та, в него подробно се разказва за свойствата на водата, спец. място е отделено и на сребърната вода. Филма съдържа интервюта на учени физици, химици и т.н., нобелови лауреати и пр.
Аз съм абсолютно убедена в свойствата на сребърната вода основно като доста мощен антибиотик. Но все пак не е пенкилер де...
Ако искаш филма, кажи ще намеря начин да ти го дам
В очакване ....
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #31 -: Януари 10, 2007, 10:43:42 am »
Verdi,
Много ме радват дългите ти и подредени постинги. И информативни, за което благодаря :balk_602: Не се тревожи за прохождането, на мои приятели момченцето не беше проходило на 1г 4м, пък си проходи на година и половина и всичко си му е наред, просто всички деца си имат свой ритъм. Ако много се тревожиш, заведи го на ортопед, така ще си изкараш спокойно времето, докато той си реши да ходи. Късмет с ваксинката днес!

Shygirl, бързо оздравяване на Боби, стискаме му палци.

Marie, като ти гледам лентичката, си точно с моя термин от миналата година, 1-2 юли (макар че Дани се роди 23 дни по-рано), желая ти да устискаш спокойно до някоя от датите на Shygirl и да гушнеш едно сладко раче-осмокраче, аз съм голям фен на тази зодия.
За хемоглобина - моят нормално е 115-118, не ми пречи изобщо. През бременността слезе съвсем малко. След раждането наистина трябва още да се следи - аз имах 105 след секциото, пих 3 дни едни ампули желязо, той отиде на 99. Едва след месец Maltofer се качи до 115 и после не съм го мерила, но се чувствам съвсем ок.

Piera, първия ден след секциото си без бельо, но аз от двайстия час си сложих, защото исках да ходя и да се възстановя колкото може по-бързо. Бях с еднократно хартиено бельо, има комплекти Bebe Confort по 4 бр, 6 лв, в Малечко на Константин Величков, много съм доволна. Аз си бях взела много голям размер, за да ми е широко и ги навивах надолу до под разреза, само колкото да държат дамската превръзка. При секцио почистват матката и лохиите са по-малко.

Kassi, няма да се меся в област, дето не я разбирам, твоят док си знае най-добре какво трябва да се прави. Аз изкарах цялата бременност от 5 месец на лекарства заради контракциите. Моята лекарка ми беше обяснила, че магнезият измества калция конкурентно от мускулните влакна и така им пречи да се съкращават. При мен обаче магнезият нямаше ама никакъв ефект, та изкарах само на Гинипрал, който действа на друг принцип, но има като страничен ефект яко сърцебиене.
===========
За пентаксима - нашият си имаше листовка на български. Понесохме го супер и мрънкахме само 1 ден след това.

Други новини от нас - точно за Нова Година ни излезе първото зъбче, сега Дани има много сладка усмивка. По този случай се сдоби с нов прякор, Перфоратора :) Също така, вече си яде пръстите на краката и проверява редовно как расте атрибутчето, което малко ми пречи, като сменям наакан памперс :)


« Последна редакция: Януари 10, 2007, 10:46:15 am от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #32 -: Януари 10, 2007, 12:01:34 pm »

Ултра, Джами, Гане, Вени, мале, колко инфо за анемията...Ауу, ще я следя задължително. Добре че ме нашишкахте да искам повече кръвни. Вчера по мое предложение ми провериха хемоглобина. Иначе нямаше. Ама аз нали съм инструктирана от тука и казах "дайте да го видим тоз хемоглобин какво прави" и бам! пандал още гадняра!

Гане, ми те на мен ми слагат едни лентички за седименти...Аз винаги съм си мислела, че трябва да има колби, да бълбука нещо, да стават химични реакции, за да се брои за достоверно изследване. Пък то една лентичка пиклива и толкоз. Но медицината си знае най-добре... :D


Мари, шемет такъв, не се юркай да правиш за лудо изследвания. Като ти предпишат лекарства за анемията - направи си контролно изследване. Ти ще се побъркаш до края, бе 8O Карай полека! Не мога да я разбера тая твоя страст да те бодат и измъчват. Ми има си изследвания в рамките на нормалното. За какво ти е да правиш други??? Ти на тая бременност изобщо не й се наслаждаваш. А това са едни от най-хубавите месеци. Сега имаш бебето само за себе си. Наслаждавай се на тези моменти и на чудото, което става.
Моите изследвания за урина бяха точно същите лентички. Все пак живеем в 21 век и медицината се развива. Не е нужно да ти виси лаборантката над урината, за да ти каже има ли ти нещо или ти няма.
Разбирам те, че те е страх, но успокой малко топката ;) Всички ни беше страх, а виж - ето ни бебетата живи и здрави. И твоето така ще се роди, ще видиш :D

Джами, на нас ни каза една приятелка с отвара от лайка да се намазва лицето. Сребърна вода не съм ползвала, но съм малко скептично настроена. Защо не заведеш Марти на дерматолог? Той най-ясно ще ти отговори какво да правиш, вместо да се чудиш.

Верди, при прохождането май всичко зависи от темперамента. Ние сме много буйни и не се задържаме на едно място. Не може да стои спокоен даже и като спи и предполагам това ни докара ранното прохождане. Знам че се правят масажи, освен това нашия е в паяк от доста време, за да може да се движи самостоятелно, така че може би и това оказа голямо влияние. Знам че момиченцата прохождат много по-рано. Даже сега в България нашия се беше захласнал по една девойка, дето беше на 9 месеца, а си ходеше доста стабилно. Иначе ходенето ми е проблем, защото той не си е свикнал с обувките, изнервя се, мрънка, а като е в къщи тренира много усилено катерене по мебели и много ме е страх да не направи някоя беля. Не смея да го оставя сам :? Успешно ваксиниране и най-вече безпроблемно!

Каси, ако док не счита за нужно да ти дава магнезий си мисля, че няма нужда да се пие. Все пак заедно ще решите какво да правите. Аз пиех заради схващанията на крайниците, а не за контракции.

Еми, дано скоро се оправи Боби, че е много неприятно това, а и се изнервя допълнително явно.

Пиера, на мен ми дадоха някакви еднократни гащи от болницата, които са като мрежа и ти държат само превръзката. А за после си бях взела едни, които ползвам само когато съм в цикъл. По принцип кървенето след секцио е по-малко, но пък си е дълготрайно :(

Мармотче, честито зъбче :lol: Ние имаме две, но това не пречи и нашия да е перфоратор :lol: Сега новата мания е да се изправим на леглото и да гризем дървото. Чешем си и останалите зъбки, дето ни ги няма. По въпроса за атрибутчето - и при нас е същото :lol: Пипаме здраво и баща му се смее, че така щяло да порастне повече ;)

Малеее и аз настигнах Верди по писане днес :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #33 -: Януари 10, 2007, 12:31:42 pm »
...... Даже сега в България нашия се беше захласнал по една девойка, .........
  :lol: :lol: :lol:


Verdi, стискаме палци zа ваксината!
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #34 -: Януари 10, 2007, 13:38:33 pm »
Каси, пусни едно изследване на магнезии, 3 лв. струва. После ще Ви е по-лесно да прецените с док как да действате.

lb2f
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #35 -: Януари 10, 2007, 14:24:05 pm »
Благодаря ви за съветите. Добре, ще си пусна кръвно изследване, вече не ми прави впечатление. Какво друго мога да изследвам, така и така ще се боцкам, сещам се за пълна кръвна картина, въпреки че имам такава от преди месец-два. А може ли по кръвен начин да се изследва калций?
   Поздрави и целувки на бебчетата.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #36 -: Януари 10, 2007, 14:38:46 pm »
Касита, виж тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8187.0
И калция струва 3 лв. в Кандиларов.

lb2f
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #37 -: Януари 10, 2007, 15:18:43 pm »
Verdi, стискам силно палци за успешна ваксинация утре!

колкото до прохождането... като водих Мартин на преглед при известния софийски ортопед Драганов, който е много цапнат в устата , той ми изнесе лекция за "неразвитостта на мъжкия пол и недостатъчността на 9-те им месеца престой в утробата, поради което са им нужни още около 30 години след раждането да се развият напълно " :) темата той засегна многоаспектно, докато аз се пуках от смях. един от аспектите беше за късното прохождане при "мъжките".
цитирам буквално (да ме прощават пуристите) - "госпожа, с женското е лесно. на 9 месеца си фане задника, па тръгне да ходи. а мъжкото... охооо, госпожа - ако ви проходи на година и два месеца, ще се радвате, че рано е тръгнал!"

та така де, Verdi :) най-трудно се гледали момче и пуйче, казвал народа  :lol:


Мели, добре де, според теб със препарат тип "сребърна вода" безвредно ли е да се третират пъпчици на бебе?

И ние ходихме при същия док и на нас ни изнесе същата лекция, явно това му е репертоара. Дори каза че "мъжете са като паразити, до трийсет ги гледат майките им, след това жените ".
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #38 -: Януари 10, 2007, 23:30:22 pm »
за майките, чиито синковци са си открили пишлетата (и кутиите с мокри кърпички до плота за повиване) - аз преди смяна на памперс, особено наакан, давам в ръчичките играчка. иначе ръцете са в памперс зоната или в кутията за кърпички, от където си взима и се черпи. а с играчката е рахат.

днес големи изпълнения при нас.
първо, нямаше вода цял ден. добре, че сутринта си подготвих чистите шишета и си преварих водата рано-рано.
второ, май ни почнаха зъбите. направи два сеанса на неудържим рев, примесен на моменти със смях. чудо на чудесата. изкара 5 часа без сън, не щя да яде, после имаше един час оперно пеене, после пак рев.

а най-стресиращото... като е буден през деня го слагам на спалнята да играе там. всички страни на леглото са оградени с възглавници и нагънати одеала, като образуват висок бордюр. оставям си го спокойно сам там. до тази вечер. мъжът ми случайно го видял наполовина преметнат през уж високия бордюр с глава, висяща надолу и секунди, след като го хванал, синковецът направил финалното движение, което е щяло да го изстреля към пода! изтръпнах! после го анализирахме и установихме, че момчето вече успява да реализира пълзене тип "червей" - с нагъване на тялото и изтласкване се прибутва насам-натам и явно така е преодолял височината.

сега идва трудният въпрос, за който търся акъл от по-опитните майки - какво да правим с играта? той в момента е на етап въртене като кебапче на скара - трябва му голяма площ, а също така и твърда повърхност, за да се върти удобно. не може да седи затворен в кошарка, струва ми се. още не може да седи и да си играе така.
вие къде слагате подвижните бебоци? гледах в един он-лайн магазин предпазни прегради за легла, но на мен ми трябват 3, за трите страни на леглото, а едната струва 95 лв. не е решение. сгъваема кошара имам, но тя е по-малка и от леглото, а и пода на кошарката е мек и се клати. на пода да го слагам - студено, а и пак ще се търкаля без ограничение...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #39 -: Януари 11, 2007, 08:07:42 am »
Новата седмица кажи -речи си позамина , а мен пак разни чуденки са ми в главата. Гледам бибероните на шишетата и си размишлявам дали да не ги изхвърля и да взема нови?Четох някъде, чесе сменяли на 3 месеца или като омеекнат или забележим повреда някаква.
Да, ама аз нали не съм от най-виждащите не мога да намеря овреди.За омекване май са оомекнали, но ми се струва наормално при тая бясна експлоатация.
Вие на колко време ги сменяте?
И другото ,което яко ме тревожи е че не мога да преценя дали на бебето водата му е достатъчна.Тя е като жаба колкото дам ще изпие, а после я изкарва.Аз от желание всичко да е ОК оня ден я оставих да пие на воля и тя изпи половин шише малко след ядене, ама така пиеше, като че ли е пресъхнала, а после всичко вън.Дали, ако я сирам да пие така неудържимо няма да наравя някоя беля, понеже в нас е адска жега и детето явно си има нужда от вода?
ОФФФФФФФФФФФФФ, нямат ми края въпросите.Имам чувството, че всеки ден си правя по 1 тур МИнута е много, ама с кръг с най-висока трудност, а не стига това ами и ностно време сунувам сокове пюрета, напишкани памперси и се чудя как да я изаквам като се запече.И така дежурствата ми наистина си стават 24ч. и почивка няма.
Леле, шапка свалям вече на жените дето успяват и къщата да оправят и те да изглеждат супер и децата всичко да им е наред.Аз съм като след рунд с Майк Тайсън.Изморена съм яко спи ми се доста и непрекъснато, а нервите ми са така изопнати, че от малко нещо се паля яката, ама видя ли сутрин беззъбото хихикане на Габката сърцето ми се разлива.
Е, пак се оплаках, ама нали няма на кой друг пред вас си изливам душата.
И накрая да се похваля.Успях да спра кърмата./все трябва да има и нещо хубаво:)/