0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #40 -: Януари 11, 2007, 08:34:37 am »
Джамка, жената, която правеше масажи на Мати - кинезителапевтката ми каза, че от пода по-безопасно и по-стимвулиращо за детето място няма! така, че слагам едно одиало, сгънато на две, постелката от актимвната гимнастика и го паркирам там! Обръща си се, откакто седи си играе успешно там, пробва да пълци и т.н!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #41 -: Януари 11, 2007, 11:42:33 am »
Джам, аз бях купила кошара с мрежи отстрани. китайски боклук, ама вършеше чудесна работа.слагах Ели вътре с една камара играчки, и си вършех работата. с часове е стояла вътре самичка и си пее и говори нейните си неща.Сега вече я ползвам само за спане понякога, защото е голяма и не иска да стои вътре, даже я прескача и излиза сама от нея.но когато са мънички върши чудесна работа до към 1г и половина.
При нас лайката беше категорично забранена, защото е силен алерген,само съм правила инхалации с нея и пак със страх.
  Силви колко градуса е у вас? много топло ли правиш.Аз съм правила у нас 21-22 най много,е за банята повечко естествено.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #42 -: Януари 11, 2007, 11:45:47 am »
Джами, аз си купих за тази цел една овча кожа, която е много голяма и дебела, освен това имам едни одеала за игра, постилам ги отдолу под нея и го оставям да се търкаля. Така беше най-сигурно за него, а в България слагам един губер на пода и си пълзи върху него.



Силви, честито за кърмата. Опитай се да не се шашкаш толкова много. Вода давай, ама я спирай от време на време, за да не ти повръща. Все пак стомахчетата им са много малки. За бибероните - моите понеже са на НУК и си имат различна големина според възрастта. При тях има два вида - от 0-6 месеца и от 6-18. Тези, които са от 6-18 са с по-голям отвор и позволяват на бебето да суче по-лесно. Така че аз ги смених като направихме 6 месеца. Не са били наранени или нещо от сорта, просто той не можеше да яде с тях добре. Иначе за соковете и пюретата - няма нищо страшно, че чак да ги сънуваш :)

Аз имам един въпрос към вас, ако можете да помогнете с идеи. След няколко седмици ставаме на 1 годинка и ми се иска да направим нещо по този въпрос, но нямам никаква идея какво да е. Иначе тук има едно момиченце, което е с 4 дни по-голямо и майка му се гласи от месеци вече. Ангажирала е заведение, ще поръчва тортата, а аз и идея си нямам какво да глася. Освен това рожденния ден е в четвъртък и заведението, което тя е ангажирала работи само в събота и неделя и не става да е в него. Ако искам да е на деня :? Моля ви, помагайте :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #43 -: Януари 11, 2007, 12:40:06 pm »
Гане, ми вие сте надалече, мила. Баби, дядовци, чичовци, лели- надалеч са. Като нас. То разбирам заведение, но да са близките ви хора с вас. Аз на твое място бих купила на малчо подарък и някакви готини дрешки. Ако имаш дружки на твоите години, които да поканиш на детски РД, особено ако имат малки дечица-правиш една торта, сокче, сандвичи, балони, гирлянди, детска музика и се събирате. Може да повикате клоун в къщи, ама той Алекс на 1 годинка може и да се изплаши. Пък ако не се изплаши, може да е бабанко и да иде да му дръпне на клоуна носа!  :D Ако искате вечерта-вече там мръвкуляци, ракийка, знаете тертипа. Голям майтап ще е, ако гостите ви са вечерни, а повикаш клоун! Детето-изплашено, усмихнато, но големите ще се забавляват повече!  :D Ако близките изпратят картички за детето, можеш да направиш плакат-Алекс на 1 годинка и отдолу да наредиш всички картички и принтирани поздравления от е-мейла и примерно по една снимка от всеки месец! Свещичка задължително, ти и тати ще я духате, то е ясно. И много снимки и камера! Ако сте самички-заведи го детето на разходка, ако позволява времето, в зоопарка, някъде, където се играе. Той е малък още, но да погледа и да се посмее малко. Ако искаш можеш да се обадиш на родителите си и да го оставиш малко да им погука на слушалката. После направи копия на снимките и касетата и прати и на бабите да се радват!
Това ми идва на ума! Ако ми дойде нещо друго, пак ще пиша.
Alexandra
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #44 -: Януари 11, 2007, 12:54:04 pm »
:balk_103:Подкрепям идеята на Мари за клоуна...
(ако бях близо щях да дойда да го изиграя)
 :babyflips:Първи рожден ден,ах че хубаво.......  new_birthday
 ::cake::Торта с една свещичка....
Каквото и да решиш Ганет :balk_5:....ще е хубаво...и незабравимо....
                                :grouphug2:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #45 -: Януари 11, 2007, 13:02:05 pm »
Ами Мари, тук има едни такива комбинирани заведения дето са за възрастни и деца. Децата ги забавляват, за да може родителите да си починат и организират специално такива празненства. Иначе тук имаме малък детски кръг, в който той е единственото момче, все дами има. Ще поканим на гости дечицата, ама и родителите също, а покрай тях имаме и един кръг от много близки приятели, без които не може. Та се чудя задълже ли е да е на деня или може и в събота да го направя??? 8O Та общо взето това се чудя и мая :)
Мише, с такова удоволствие бих приела такъв един клоун :lol: Пък за незабравимото - надявам се да успея :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #46 -: Януари 11, 2007, 16:18:11 pm »
Ани, на деня духнете свеЩичката на тортата zа да си отпраzнувате годинката, а пък гостите можете да посреЩнете в някой от почивните дни.
Би било чудесно да можехме да дойдем zа тортата и ние (ама как се самопоканих  :oops:), но Ванчето нали Ще се прибират в БГ и няма как да стане  :(.

А сега да си иzлея дуШата и аz. Днес ни беШе първата ваксина и такова пиЩене беШе, че ми се скъса сърцето. Чувствах се виновна. Дано сме zдрави и не ни се налага да бием инжекции, че не zнам как Ще ги преживея. Дали бебетата плачат от болка (при ваксинирането) или е повече от страх?
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #47 -: Януари 11, 2007, 16:26:47 pm »
Танче, нали знаеш че сте винаги добре дошли. Така или иначе ще го празнуваме или на 1ви или на 3ти. Не знам кога ще пътуват Ваничка към България. Ако ви е удобно - ще се радвам и вие да присъствате.
По въпроса за ваксината - и аз бях така като биха първата. Той плака много като стигнаха почти до края. Иначе се държа мъжки и не плака, но явно накрая беше болезнена. Да не ти обяснявам как се чувствах след като бяхме в болница при първото пътуване до България и ни обясниха, че кръв могат да вземат само от една вена на главата. Аз дето имам страх от игли съвсем бях полудяла. :(
Мисля че си плачат повече от болката, като че ли. Ние при останалите ваксини ревахме само в края. Преди да свърши спринцовката.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #48 -: Януари 11, 2007, 18:34:46 pm »
Мерси много за съветите за игра на пода, и ние сме на вълна как да се забавляваме, като вече толкова се въртим по спалнята. Аз досега не съм го оставяла сам на спалнята, ама той вече по-малко спи и много малко работа успявах да си свърша през деня.

Гане, аз подкрепям идеята за зоологоческата градинка, ако времето позволява, и непременно торта с цяла горда свещичка на самата дата. А за гости - уикендът ще е по-удобен и за вас, и за тях.

Танче, не се чувствай виновна, защото на цената на малко рев даваш на детето си надеждна защита от много и опасни болести. Дано сте го преодолели вече, със сигурност няма трайно да помни инжекция, която сте били на 2 месеца.

Силви, аз съм с Авент-ски биби, те са на номерца за 1 месец (#1), после за 2 (#2), за над 3 (#3) и за над 6 месеца (#4). Така че си ги сменям, като им дойде времето. Тройките ги взех вдва като станахме на 4 месеца, още сме с тях, но ще ги сменя всеки момент. Може и да няма дефекти, ама смееш ли да рискуваш :) За водата - Дани пиеше по 450-500 мл на денонощие, като беше на 2-3 месеца, 500 е горната граница, преди да трябва да се ходи на лекар, който да прецени нормално ли е това. Но тогава беше много горещо лято и явно си имаше нужда детето. Давах ми максимум 100-120 мл вода наведнъж, след половин час пак, ако иска да пие. Сега пък не мога да го накарам да я опита, ама не се тревожа ужасно - изкушавам и със сокчета, ако не ще, не го тормозя - то си знае най-добре детето колко да пие. Обаче по отношение на жегата трябва да вземеш мерки - бебетата се мъчат над 22 градуса, ако у вас е повече, пробвай да намалиш температурата. Дани се чувства добре на 20-21, ако е повече - скимти и мрънка, спи на 19-20. Нашето GP препоръча да го ържа през деня на 18-19, ама тя е малко екстремистка в това отношение и това чак не го правя :) За запека - твърдо аки ли е или ака по-рядко от веднъж на ден? Защото второто не е запек, в д-р Спок пише, че просто някои деца усвояват по-добре храната и акат по-рядко. Чувала съм, че адаптираните млека с повече желязо предизвикват запек, напп. НАН. Ние си изкарахме само на НАН 1, сега НАН 2, обаче запек не е имало. По едно време акаше на 2-3 дни,но си беше с идеална консистенция и док каза да не му бера грижа, като не се мъчи детето, пък и желязото беше важно заради малко нисък хемоглобин. Сега с пюретата вече си ака всеки ден. Успех при вас и дано се успокоиш малко след трагедията с кърмата!
« Последна редакция: Януари 11, 2007, 18:36:39 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #49 -: Януари 11, 2007, 18:48:14 pm »
Мармотче, така е за азпека - Мати ми акаше като беше само на кърма по веднъж на 2-3 дни, а като се изакаше си беше нормално акито! Отначало се притеснявах, но после разбрах това за усвояването и повече не го мислех акането! След захранвнето ака по 4-5 пъти на ден!

Ето и тук как Мати играе на пода :
http://vid.data.bg/lrnwux4a?ct=#vid
Матей - 1.04.2006 г
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #50 -: Януари 11, 2007, 18:53:07 pm »
Джаме, нашето любимо място е спалнята, там могат да се търкалят и да си лежат поне по 45 минути, понякога даже заспиват там.Аз слагам възглавници, но и аз се въртя около тях и ги наблюдавам.Антъни падна вече три пъти, един път от леглото на баткото, където го бях оставила да спи, и въпреки възглавниците, се беше претълколил през тях, другите пъти от нашата спалня и от дивана.

Боби много обича кошарата и си седи в нея,но Тони почва да мрънка след 10 мин.Земята още не сме почнали, но това ще е следващата стъпка.Слагам стари пухени завивки и да си играят.

Гане, как мина бързо времето, кога говорехме за секциото и ти се притесняваше, как ще е, и ето бебо вече на годинка :)
Мисля, че каквото и да направите, ще бъде весело и за вас и за вашите приятели, но аз съм за парти у дома с малки и големи.
Силве, давай по-спокойно мила.Сега това са бели ядове, я като станат тийннейджъри  :help:, моят Илия има още 3 години до края на тиин възрастта :):):)

Това е от нас

Поздрави и целувки на мами и бебоци
ема2
 :babyflips: :babyflips:
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    lisiche

  • ***
  • 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #51 -: Януари 11, 2007, 20:33:58 pm »
Момичета, и аз да попитам. Ние сме на 24 дни и от 2 дни имаме проблем с акането. По принцип до сега си акаше на всяко ядене, още го кърмя ( на кърма сме, много рядко ако не мога да се изцедя достатъчно добавям по 20-30 мл. АПТАМИЛ) и той вече напълваше памперса, но изведнъж започна да ми ака само по веднъж на ден. Това не ме смущава толкова колкото, че ми се мъчи много детенцето и много се напъва докато се изака. Та исках да попитам при вашите бебенца същото ли е, така ли се напъват горките през цялото време или просто не акат често?
И другото което искам да попитам е: някой може ли да ми даде линк да прочета повече инфо за ПРЕБИОТИЦИТЕ? Щото на Аптамила пише, че бил с пребиотици, а аз незнам какво е това точно.
 :?
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #52 -: Януари 11, 2007, 20:38:24 pm »
Виж ТУК.
*

    lisiche

  • ***
  • 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #53 -: Януари 11, 2007, 20:56:21 pm »
Мерси, Lali   :bighug:
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #54 -: Януари 11, 2007, 22:40:27 pm »
нас също ни тресе треска за предстоящия втори рожден ден.днес ходих и поръчах торта.на деня ще се съберем най близките да духнем свещичката, а почивните дни ще излезем с близки приятели някъде на ресторант. На първата годинка  се утрепах от приготовления,голяма торта със пепеляшка,принца и колесницата с тиквата.....а то мъничко и нищо не разбра.Сега и говоря всеки ден ,как ще вземем торта, ще идем на фото и т.н. Дали вобще осъзнава и раазбира,честно казано незнам  :?Нещо й става напоследък, доста се инати, агресивна е....Преди няколко дена във фотото половин час агитации за една снимка за списание Мама.Ужас направо,колкото повече расте,толкова по сложно става.Ще кажеш,че открих топлата вода май ..
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #55 -: Януари 11, 2007, 22:58:00 pm »
Marie, може ли да те помоля една молба понеже знам, че си царица на писането.
Трябва ни малък текст "Защо да стана член?" за сайта. (Става въпрос за членството в сдружението) Американската инфертилити асоциация Resolve имат такъв линк също "Why join?". но те са писали много малко тук: http://www.resolve.org/site/PageServer?pagename=jnres_home
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #56 -: Януари 11, 2007, 23:45:16 pm »
Добре, Дони! Колко време имам? Да не взема да напиша някоя несмислена работа от бързане! Мели пише много по-стегнато и сериозно, но след като искаш аз-ще се постарая. :D

Ниа 72, торта с пепеляшка, принц и колесница е страхотно! Малката даже и да не е е разбрала, като порасне и си види снимките, ще има да се радва! Тази година какъв ви е мотива? Пак нещо принцесино. А Гането ще има камионче, конче, такива неща... :D



Alexandra
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #57 -: Януари 11, 2007, 23:50:41 pm »
Марти за изписването си получи от леля си СтефиЗ торта-кола (Порше!). естествено, той дори не я е видял, а майка му я изяде цялата, но един ден ще си гледа снимките и ще се кефи, надявам се  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #58 -: Януари 12, 2007, 00:08:30 am »

Гане, как мина бързо времето, кога говорехме за секциото и ти се притесняваше, как ще е, и ето бебо вече на годинка :)
Мисля, че каквото и да направите, ще бъде весело и за вас и за вашите приятели, но аз съм за парти у дома с малки и големи.

Еми, така си е - лети и не спира :lol: За съжаление не можем да съберем всички приятели. Очаква се да сме около 20-25 човека и нямам толкова място къде да ги сложа. Така че се спряхме на варианта - духане на свещичка в наш си тесен кръг и после по-голямо парти с всички екстри на друго място.

Мармотче, за зоологическата градина ще зависи какво е времето и татко как е с работата.  :?

Лисиче, и на мен тук така ми обясняваха, ама той не можеше да спи спокойно и плачеше, та предпочитах да го изакам с термометър пред това да се наказва.

Ниа, много сте сладки на снимката :D Като си бях в България си взех списанието и тази вечер като го разглеждах я видях. Надявам се да изкарате хубав рожден ден и Ели много да се радва!

Абе Мари, я да питам нещо, щото тука се съмнявам, че съм изкуфяла мама вече :balk_132: - защо така странно ти порозовя лентичката? Май някой е ходил скоро на 3D :balk_80: :balk_87:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #59 -: Януари 12, 2007, 06:48:24 am »
Добре, Дони! Колко време имам?
Marie, неограничено :)