0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #60 -: Януари 12, 2007, 07:32:13 am »
Обвиниха ме вчера на консултацията, че си прехранвам бебето и сега трябвало да я сложа на диета.Разбихме всички норми.На 2 месеца и 20-ина дни сме 6200, а като гледам до 3 ще наддадеме и още.Педиатърката взе да ми разправя, че бебето повръщало, че преяжда, а Габи реве че е гладна на 100мл/както ни съветва тя да даваме/,може да хапне 105, ама трябва да си хапне колкото иска милата. Иначе сме 59 см и продължаваме да се издължаваме.
Момичета, дойде почти и нашето време за Пентаксима.Бихте ли ми казали последно кой от къде си намери?Капарирали ли сте си и други дози?
Последното питам, понеже в аптеката до нас имат такава опция.
Ние вече се оправихме и с акитата и мисля, че в голяма степен помага гимнастиката и сокчетата. Голям хилеж е да я гледам като почне да се напъва.Така се напъва все едно се готви да се изстреля на някъде или да мести леглото.
Тая сутрин сме на крак от 4,30 да си играем и да се смееем.Запушен ни беше носа и се събудихме с рев, ама после настана голямо гукане, голямо чудо.Пееме и бърбориме с часове.
Май, май ще си имам бебе дърдорина като мене, като я гледам от сега как ми бърбори с га-ги, ааааааааа, оооо.А вече макар и случайно каза кака, което направо ме същиса, но е факт:)
Абе, купона е пълен, а за мен той направо е на 6 с тия сокове и бабешкия метод, по който ги правя.Вече направо мога да си сложа 1 стол и да си седна до мивката, че тя напоследък е все до мен:(
Това, което най-много мразя от всичко на света е да мия чинии и т.н, а пък то и не ми понася, ръцете ми се изсушават, а от ръкавици ме сърбят и се цепят и сега съм страшна за гледане картинка.Мажа с какво ли не, а са сухи и нацепени и сбръчкани,ГАДОСТ ПЪЛНА, но ще се разкрасяваме на някакъв етап по-натам, ако въобще има време за такова чудо.
И сега пак да Ви разпитам за нещо.Замислям се като се затопли времето с бебето да се пренесем на гости или за по-трайно пребиваване у нас в провинцията.Някой има ли идея как стоят нещата с педиатъра в такъв случай?В смисъл, ако остана там 3 месеца ясно е, че е тъпо да идвам до Сф само за педиатър.Какво се прави в такъв случай?/взема се картона или?/
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #61 -: Януари 12, 2007, 10:27:49 am »
Абе Мари, я да питам нещо, щото тука се съмнявам, че съм изкуфяла мама вече :balk_132: - защо така странно ти порозовя лентичката? Май някой е ходил скоро на 3D :balk_80: :balk_87:

 :D Гане, ех, това око орлово! Веднага ме изхваща в крачка! Ми още в понеделник моята Гинка каза 95% малка Мари! Предишната седмица ме гледа друга лекарка и каза-момченце, но на Гинка повече вярвам. Но дали розово или синичко, няма никакво значение! Само всичко дано да е наред!

Силви, оххх, е, как се слага бебенце малко на диета...Дано я приучиш лесничко и дано се нагоди детето на по-малките порцийки...
Alexandra
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #62 -: Януари 12, 2007, 11:26:56 am »
Силве, ние бяхме 6 кг на 2 месеца и 0 дни (родени 3,100, изписани 2,900), но сме по ниски - 56 см. Понякога, когато ще излизам и се изцеждам, яде по 120-130 грама. Педиатърката смята, че много е наддал, но понеже е само на кърма няма какво да се направи. Според нея не е обезпокоително. Мисля, че този месец ще наддадем по-малко, защото вече се храним по 5, най-много по 6 пъти на ден и спи по 8-9 часа на нощ. Пиша ти, за да имаш база за сравнение. Има и други бебета, които наддават ударно първите 3 месеца, а после се кротват :D Виж и в бг-мама, там нали си пишат в подписите килата и сантиметрите и ще можеш да направиш сравнение.
За Пентаксима четох, че новия внос ще е на 15 януари, ще му правят тестове и от 20 януари ще е в аптечната мрежа.
Спешно трябва да намеря активна гимнастика, вече сме много подвижни :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #63 -: Януари 12, 2007, 12:32:25 pm »
Здравейте и от нас,
я да дам малко цифри и аz от последното ни посеЩение при док вчера. Освен лоШите прживявания покрай ваксинирането, на 2м+21 дена сме 57 см и тежим 4840 г. И като си помисля, че ми се виждаШе доста тунтуреста, а тя - френска мадама  :D.
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #64 -: Януари 12, 2007, 12:45:09 pm »
Таня, и ние сме така на 2 м. и 3 дни бяхме точно 5.000 кг. и 59 см. :D
а аз пък все си мисля, че сме много кльощави :?
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #65 -: Януари 12, 2007, 12:58:46 pm »
Силви, и да искаш няма как да го оставиш детето на диета. Давай по 105 мл. мляко и добави малко вода или сокче. Много е трудно да ги свикнеш. В началото и при нас беше така, понеже на млеката пишат едни дози, а в действителност даваш съвсем друго. Колко трябва да яде бебето на едно хранене най-лесно се смята така - на колкото месеца е - поставяш 1 пред месеца и после нула отзад. Та в твоя случай Габи е на 2м. и 20 дни - 122 мл трябва да яде. Или по схемите за приготвяне на мляко - 130-135 мл. По принцип всички бебета наддават много бързо първите месеци и почти удвояват теглото си. След това наддаването се забавя и към годинка наддават с по около 200-300 гр. за месец. Така че не се притеснявай толкова много. Все пак не можеш да държиш детето гладно.

Ми Мари, съжалявам, ма ми се наби в окото. Те тук момите са толкова малко, че си ги търсим и пазим :lol: Нали трябва за снахи да се оглеждаме ;)

Таничка, много сте си добре даже :D Тук в Германия растат някакви бебета мутанти, които после трудно се оправят като порастнат. Пък и при вас - на кой да се метне дебело детето :lol: Като знам какви сте кльощави :lol:
Използвам случая да ти честитя именния ден и да ти пожелая да си много здрава, да си много щастлива и обичана и Мелани да ти носи много радост!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #66 -: Януари 12, 2007, 13:17:27 pm »
не забравяйте, че сега се формират мастните депа на детето. дебело бебе отдавна не е равно на хубаво бебе. а бебетата често не знаят спиране като почнат да ядат. Гането го е обяснила точно - на едно хранене се яде толкова милилитра, колкото е цифрата на навършените месеци, с 1 отпред и 0 отзад. Примерно - на 4 месеца се яде по 140 милилитра. това е плюс-минус 20 мл, разбира се. другият метод, който четох, е - бебето яде на ден общо количество, равно приблизително на една седма от теглото му. това ми звучи по-научно, защото все пак отчита телесната структура на конкретното бебе.

имаше една тема в мамата, няма да я забравя. двумесечно бебе го тъпкала с по 160-170 мл на ядене, то повръща всеки път и тя реве - ма що ми повръща бебето. и обиколила сума доктори, преди случайно някой да се сети да я пита по колко яде бебето... имаше и една, дето адски горда, че на 6 месеца кърмачето й тежи 11.5 кг. после ще си скубе косите, ама сега е горда крава, да ме прощават кърмачките...

а има и опасност от рахит при такова бързо наддаване.

Силви, пази си ръцете, аз се докарах до ръце - целите в рани като надрано от котка. мажи редовно с крем, ползвай тънките найлонови ръкавици за еднократна употреба, ако можеш. купих си вчера крем Neutrogena концентриран от аптеката. струва 7 лв. първото намазване имаше голям ефект. тази марка е специализирана за грижа за ръцете.

на Марти снощи частното педи му дърпа пишока и той рева на пресекулки цяла нощ - всеки пък, когато му се пишкаше. :(
пъпките зачезнаха доста и въпреки, че педиатърът каза, че не са алергични и не са от храна, аз почвам много да се чудя защо поизчезнаха точно като спрях манджата...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #67 -: Януари 12, 2007, 13:28:15 pm »
Ние на 2 месеца сме били 5560, а на три 6720! Когато бебето е на кърма, няма опасност за мастните му клетки, но на Ам - трябва да се внимава! При бързо наддаване има опасност и от анемия!

Дамка, тази с бебего, което да 6 месеца е било 11 кг, май я познавам ,но тя роди бебе с килограми - 51801 така че не странно! Все пак бебето трябва да удвои теглото си от раждането между 3 и 5 месец!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #68 -: Януари 12, 2007, 14:26:47 pm »
Хайде и ние най-сетне да се включим тази седмица!Предишните дни беше хубаво време и ние наблегнахме на разходките, ама днес нц - вали и ще си стоим в къщи.

Silwi, аз уж спазвах гореописаните формули за хранене и Юлия въпреки това качваше по 1100 -1200 гр първите два-три месеца. Педиатърката и на мен се караше ама като и казах по колко давам и нямаше какво да каже. Обаче миналия месец качи 600 гр, а този и толкоз няма да качи защото по време на разстройството след Коледа загуби тегло и цяла седмица си го възстановява. Въпреки че аз се притесних, че не качва и почнах да я тъпча с по 170-180 мл. на 5 яденета. Но явно детето е доста по-активно и хаби повече енергия. В момента е на 5 мес. и тежи 8300 гр и не изглежда никак дебела.
За акането и Юлия акаше на 3-4 дни по веднъж. В началото тя се напъваше и плачеше и я изаквах с термометъра най-много на два дни, после се уплаших, че така ще свикне и започнах да и давам Блевит Л. и започна да си ака спокойно само че на 3-4 дни. След разстройството обаче ака по 2-3 пъти на ден.
Моите ръце също изглеждат зле нищо, че ползвам крем. Ама какво да се прави нали непрекъснато мия нещо.

Аз също съм решила да слагам върху някакви постелки малката на пода да си играе ама не знам как ще се преборя с бабата и ( и моя майка). Тя ще вдигне врява, че е студено и духа. Пък на нас дограмата ни е алуминиева, външната врата също е изолирана. В момента на спряно парно е 22,8 градуса. Ама ще трябва някак си да се преборя.

Гане, първия рожден ден на детето сигурно е невероятно изживяване. Както и да го организирате ще е страхотно.
« Последна редакция: Януари 12, 2007, 23:49:56 pm от gabi32 »


Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #69 -: Януари 12, 2007, 15:18:05 pm »
Габи и при нас бабите се възмущаваха как слагам детето на земята, ама аз се аргументирах с кинезитерапевтката!
Матей - 1.04.2006 г
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #70 -: Януари 12, 2007, 16:17:55 pm »
Привет на всички! Влошава ми се положението на недоспиваща, вечно гладна и жадна. Дали защото сама си гледам бебката или просто поради некадърност да си организирам времето? Режим - никакъв. Кърмя на повикване, дохранвам при нужда. И това трае час, час и половина, стигаме и до два. Уморява се детенцето, подремва петнайстина минутки, аз си я чакам и айде пак... Оригването и то трае цяла вечност. Понякога спи половин час, друг път 4 часа. Единствено къпането си има горе долу точен час. По едно време мислех да се цедя с помпа, за да стимулирам кърмата и да махна дохранването, но тогава трябва да не спя изобщо. Иначе малката е добре, като изключим наскоро появилите се пърхот и пъпки (същинска тинейджърка :)).

Утре ще има питка за 40 дни на бебка. Не е популярно из нашия край, но ми разказаха за тоя обичай, хареса ми и утре ще хапнем питка с мед.

Попрочетох по диагонала какви ги вършите, радвам се, че сте здрави и вие и бебенцата  :).

*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #71 -: Януари 12, 2007, 17:31:10 pm »
Това с напуканите ръце явно няма как да се избегне и моите не са за гледане, а ноктите ми какви са, не е за разправяне :? Никък не съм суетна, не се гримирам, не си правя прически, но маникюра ми винаги е бил перфектен, а сега ....
Дано да се оправи времето. Толкова свикнахме с разходките, че днес купона е пълен, цял ден мрънкаме без да знаем защо :lol:
За захранването, малко ни е рано, ама аз нали съм тъпичка, та чета усърдно по темата и май реших да следвам схемата на Дони, нито е много късно, нито е ранно захранване :D
цунки на всички бебоци
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #72 -: Януари 12, 2007, 17:49:21 pm »
боровинчо, когато гледаш бебето сама, особено пък когато кърмиш на поискване, първите месеци наистина са изключително изтощителни. едва ли е само въпрос на лоша организация.
а организацията си я създаваме постепенно - трупаме опит и така...
като помня как първите 2 месеца по цял ден бродех по тениска и гащи (с извинение) из къщи с безумен поглед и само търчах напред-назад. а щурането и припирането водят до още повече бели.

с времето ще улегне всичко, ти ще си внедриш ред и организация, ще станеш по-спокойна и най-важното - ще свикнеш да спиш по малко! :) аз от как се е родил Марти съм на режим лягане в 1-2 през нощта и ставане в 7. е, живее се...

да ви е сладка питката и така да му е сладък живота на малкото бебоченце!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #73 -: Януари 12, 2007, 17:53:38 pm »

по цял ден бродех по тениска и гащи (с извинение) из къщи с безумен поглед и само търчах напред-назад.

Божкеее, Джами! А каква жена беше! На две думата ти никой не можеше да скърши!  :lol:

Много те обичам и с голямо удоволствие ти следя маминските изпълнения в настоящето! :D
Alexandra
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #74 -: Януари 12, 2007, 18:45:50 pm »
Имах нужда да те прочета! Благодаря ти, Джам!

Тениска и гащи - ей уцелила съм униформата :lol:.

Спокойна вечер на всички!
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #75 -: Януари 12, 2007, 18:58:59 pm »
Боровинка, присъеденявам се към Джама, само ще добавя, че щом храниш на поискване, кърма има и не се притеснявай! Няма нужда да дохранваш!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #76 -: Януари 12, 2007, 19:18:24 pm »
Боровинчо, и аз да те успокоя, май всички сме така. Аз от най-организирания и подреден човек в един момент не се знаех на кой свят съм. Но към 2-рия месец нещата се нормализират малко по малко :D
А за спането, момичетата са ти казали, няма да започнеш да спиш повече, а просто ще свикнеш и няма да ти прави впечатление :lol:
*
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #77 -: Януари 12, 2007, 19:48:05 pm »
Стефи, вие сте изключтително кърмени и можеш да почакаш поне до навършени 5 месеца, аз избързах с 2 седмици от план графика, ама на сърце юнашко не трае. А и сме на смесено хранене де - кърма и адаптирано.

Боровинчо, аз се чудя къде се покри тя припкала. Искам да ти кажа, че с всеки следващ месец става по-лесно - дали тя се научава на твоя режим или ти на нейния не е ясно, но все повече време остава и за почивка. Аз както нямах време да ям лятото (ръбах домат по коридора в движение) сега имам време и да чета по форума и да бачкам малко по новата версия. Само тва цедене ми отнема доста време.

Силве, аз си мажа ръцете с тяхната Мустела за след баня, много ми омекват ръцете а пък и не се притеснявам след това, като ги пипам.
« Последна редакция: Януари 12, 2007, 19:52:32 pm от cygnus »
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #78 -: Януари 12, 2007, 20:48:32 pm »
Хихи, това с тениската и гащите и аз съм го минала. И само чаках малкия да заспи да се просна и аз до него. Заспивах като мъртвец, само той да се трупяса :lol: Ама ще ви охладя ентусиазма за по-нататък. Според зависи как ви растат зъбите - може да не ги усетите, може да ви се разгони фамилията. На нас ни растат от два дена горните. Тръгна всичко спокойно, както си требе, обаче те ти булка спокойствие. От снощи с 38.3 температура, през нощта рев, в 5 ч. събуждане за храна и накрая не ни издържаха нервите и дадохме нурофен, щото с панадол няма оправяне. Поспа човека 3 часа, починах малко и аз и после с нова сила. Цял ден рев, плюене на храна и отказа всичко дето му давах. Идеше ми да му извия вратлето днес. Готвя аз като луда пиле фрикасе, с надеждата да му хареса, да хапне... :x Ни супа искаше, ни пиле фрикасе. Дам му лъжицата, той плюе и пищи... :? Не знам кви са тея зъби, ама да растат вече, че ни се разгони фамилията. Не сме спали от месеци вече като хората. :(
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмицата - 8 - 14.01.2007!
« Отговор #79 -: Януари 12, 2007, 21:04:00 pm »
Bлагодаря Ви за съветите и сопделения опит. Почвам да се усокоявам, че не съм само аз в това положение.Не, че е за успокоение, ама......
А както сте подхванали нещата с организацията в къщи ще взема да се похваля, че днес някак намерих време да спретна и 1 домашен кекс, нещо което не съм правила даже като бях бременна.Ама нали ни се прияде нещо домашно и вкарах печката в действие.Стана голяма вкусотия.