0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Има ли забременяли момичета при висок % НК клетки?
« Отговор #100 -: Декември 19, 2007, 17:18:15 pm »
Искам и аз да споделя моите преживявания с НК-клетките и Антифосфолипидните антитела. По принцип съм с Хашимото, при консултацията ми с д-р Тодорова, тя ми препоръча да си изследвам в Плевен НК-клетките и Антифосфолипидните антитела. Д-р Тодорова ми назначи Аспирин и Слен. Резултатите бяха: НК-клетки 19% (норма до 11%) и Антикардиолипин IgM 24,03 ( норма < 10 (по памет)).
 Преди да успея да направя консултация с доц.Конова забременях и успях да отида в Плевен за консултация в 6г.с., направиха ми веднага вливане на 30 ампули Имуновенин. След 25-28дни ми предстои второто вливане и контролно изследване. Надявам се всичко да бъде наред. Това е от мен и моя опит.

Благодаря че сподели и ни даваш надежди. :bighug: :bighug: А колко време преди това се борехте напразно за бебче?
*
Re: Има ли забременяли момичета при висок % НК клетки?
« Отговор #101 -: Декември 19, 2007, 17:23:45 pm »
Asss,желая ти лека бременност!Би ли споделила с какви стойности на ТАТ И МАТ забременя?
*
Re: Има ли забременяли момичета при висок % НК клетки?
« Отговор #102 -: Декември 20, 2007, 09:31:50 am »
Здравейте,

от всичко, което чета нещо съвсем се обърках. Аз имам от всичко по-малко: 14% НК клетки/ при норма 11%/, нарушен хуморален имунитет /не ми е в норма IgA/, Хашимото и висок пролактин. Правих изследванията в Плевен при доц. Конова и понеже непосредствено след това отново се разболях ми назначиха следната имуностимулираща терапия: Бронховаксон, Изопринозин, Цитросепт, Енгистол - общо за 5 месеца по схема, а за Хашимотото - Метформин, Селен и Аспирин протект.
За вливания изобщо не е ставало дума и сега се замислям дали тази терапия може да повлияе на НК клетките или просто е за подсилване на имунната система.
Има ли някой на който да са му изписвали нещо подобно вместо вливания?


Re: Има ли забременяли момичета при висок % НК клетки?
« Отговор #103 -: Декември 20, 2007, 15:11:57 pm »
Asss,желая ти лека бременност!Би ли споделила с какви стойности на ТАТ И МАТ забременя?


 Когато отидох при д-р Тодорова за първа консултация имах следните резултати от изследванията:
   TSH 0,99 (0,5-4,5)
   TAT - 139,2 IU/mL (<75)
   MAT - 184.6 IU/mL (<75)
Тогава тя ми изписа Селен 200мг. и Аспирин протект 100мг. Преди да забременея съм ги пила 5 месеца. Когато разбрах, че съм бременна си направих нови изследвания, които са в 6г.с.
   ТSH 1,97 (0.5-4,5)
   TAT 38,4 (<75)
   MAT 58,7 (<75) (не са точни цифрите от второто изследване, защото карам по спомен)
   По принцип д-р Тодорова ми беше казала Аспирина да го пия от 15 ден на цикъла 10 дни, за да не се пречи на овулацията и да не се предизвиква обилна менструация. Но след един случай при мен, когато мисля, че имаше оплождане и имплантация, но нещата прекалено рано приключиха (това са си мои мисли и наблюдения), реших да пия Аспирина до деня в който ми идваше М. Когато отидох на консултация при доц.Конова тя ми каза,че съм стигнала до там благодарение на Аспирина и той е този, който за момента пази бременността.
   Истината е, че при всеки е различно и винаги трябва да вярваме в чудеса  :wink:
   Когато разбрах, че съм бременна не можах да се зарадвам, защото бях обвзета от паника, че все още не съм направила консултация с доц.Конова и не знаех какво ще правя, но нещата си дойдоха на мястото.
 
 
Благодаря че сподели и ни даваш надежди. :bighug: :bighug: А колко време преди това се борехте напразно за бебче?
[/quote]


  Ами при нас борбата не беше много дълга, защото от самото начало на опитите открих Зачатие и не съм губила време в хаотично търсене на лекари и чудене какво ми е. Аз от сайта разбрах, че при мен ще има проблем и директно започнах да действам и да правя консултации. Опитваме от почти 1 година.

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*
Re: Има ли забременяли момичета при висок % НК клетки?
« Отговор #104 -: Декември 21, 2007, 05:59:11 am »
Вчера ми излезнаха имунологичните и О УЖАС- имам много високи стойности на NK-клетките-27%\май водя в класацията\.Съответно понижени Т-клетки.Освен това съм с Хашимото\ТАТ и МАТ са доста над нормата\.Много бързо минавам от хипо- в хиперфункция-с Тодорова нещо не можем да улучим дозата на хормона.Назначена ми е терапия преди ИКСИ,с имуновенин и преднизолон.Някой правил ли е проЦедура с високи стойности на ТАТ и МАТ?Предполагам,че ако те се понижат ще паднат и NK клетките.От 6 месеца съм на Селен 100 на ден и Аспирин 100,но антителата не са се понижили.Аси мислех,че скоро ще мога да започна процедура :( 
*

    eagle

  • ****
  • 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Re: Има ли забременяли момичета при висок % НК клетки?
« Отговор #105 -: Декември 27, 2007, 13:54:20 pm »
Аз също имам завишен брой НК клетки - 16% (от допустими 12%). Изследванията ги правих в клиника Малинов - д-р Балтаджиева, която сподели, че мога да зопочна имуновенозен гамаглобалин ако забременея естествено, че по принцип това повишение не пречи за забременяването, а за задържането и до 3 месец се влива.