0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #160 -: Юни 03, 2015, 09:53:14 am »
Здравейте, момичета! Преди две годинии след безуспешни опити за забременяване, чрез лапароскопия ми откриха ендометриоза 1-ва степен. Изписаха ми лечение със Золадекс- 6 инжекции. Купих ги, но реших да не ги ползвам, а да сменя лекаря и да опитам да забременея инвитро. След две инсеминации и три опита инвитро резултатът е на лице :D (супер щастлива съм)!
« Последна редакция: Юни 03, 2015, 11:04:21 am от rumyanau »
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #161 -: Февруари 24, 2016, 15:22:19 pm »
Здравейте.
От скоро ми поставят золадекс поради ендометриоза на яйчника, след проведена лапароскопия. За сега съм на първата инжекция. Моля всички, които са в момента са на това лекарство или са преминали курса на лечение да споделят дали са имали проблеми с гърдите по време и след лечението. Аз осещам определен болка в едната гърда още преди поставянето на инжекцията и въпреки успокоението на лекарите, все се тревожа да не би золадекса да доведе до някое заболяване на гардата в последствие.
*
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #162 -: Февруари 25, 2016, 12:06:57 pm »
Здравей, esperanza,

Добре дошла при нас

Аз съм с кисти в гърдите по принцип. Понякога ми причиняват дискомфорт. По време на лечението със Золадекс и след това не забелязах промяна в гърдите си. Дано и при теб да няма проблеми. Щом и докторът така казва, всичко ще е наред.

Успех



   La vita è bella
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #163 -: Февруари 25, 2016, 18:18:21 pm »
Здравей, rumyanau,
Благодаря ти за отговора. Искам да те попитам твойте кисти само в едната гърда ли са или в двете. Самата диагноза киста на гърдата адски много ме плаши, въпреки че знам, че има много по лоши диагнози. Единствения досек с киста за мен беше с тази на яйчника, при която се наложи задължителна операция, при която се установи ендометриоза. В тази връзка, ако имаш киста на гърдата не следва ли операция и там? А като се има предвид, че золадекса влияе на хормоните, притеснението ми за неговото прилагане още повече се увеличи. За това и попитах във форума.  :)
Иначе май се оказва, че инжекцията на мен ми действа - днес бях на гинеколог и доки каза, че яйчниците ми са започнали да "заспиват". Чакам топлите вълни. :)
*
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #164 -: Февруари 27, 2016, 18:52:08 pm »
Аз имам множество малки кисти и една-две по-големички и в двете гърди. Според специалистите не е нещо притеснително - само ги следим профилактично между 6 и 12 месеца. При мен не се влошават нито от Золадекса , нито от хормоните за стимулацията за инвитро. Засега не се притеснявам.

Браво на теб за успешното действие на Золадекса. Дано постигнеш желания резултат. Ти планираш ли бременност? Дано не звучи нетактично :)



   La vita è bella
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #165 -: Февруари 27, 2016, 21:04:40 pm »
rumyanau, изобщо не звучи нетактично въпроса ти. След ендометриозата - вече планувам, да. На 35 години съм и винаги съм си мислила, че имам още време за това обаче съдбата ми показа друго, уви. При мен кистата се откри случайно, при преглед на УЗ, на който бях отишла именно защото имах тежест в едната гърда. Ама то излезе друго. Не съм имала други симпотми кой знае какви. Случи се декември миналага година. Според опериралия ме доктор можех да избирам дали да поставя золадекса или да направя опити да забременея през следващите два, три месеца и ако тогава не се получи - да слагам инжекцията. Обаче аз реших, че ако ще слагам золадекс, по добре е да бъде веднага. Иначе мисля да го слагам 3-4 месеца, нищо че ми е изписан за 6 месеца, а и доктора каза, че в моя случай може. Имам ГОЛЕМИ резерви по отношение на това лекарство и по специално до това доколко влияе на болестта. Но както и да е. Не знам доколко ендометриозата е оказала влияние върху възможностите ми за забременяване. Не знам дали съм те разбрала правилно, но виждам, че си споделила във форума, че веднага след золадекса си направила опит инвитро - за щастие успешен - браво  :) Това по предписание на лекарите ли го направи?
*
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #166 -: Февруари 28, 2016, 16:16:40 pm »
Когато открихме ендометриозата вече имах 2 години неуспешни опити за забременяване. И на мен докторът ми предложи варианти след Золадекса - още опити за спонтанно забременяване или инвитро. Плюсът на инвитрото беше, че щяхме да проверим и реалното качество на яйцеклетките. Понякога ендометриозата влияе и на това.

Радвам се, че сте се решили на важната стъпка да имате бебе. Бременността е най-хубавото лекарство за ендометриозата :)
« Последна редакция: Февруари 28, 2016, 22:11:40 pm от rumyanau »



   La vita è bella
*
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #167 -: Февруари 28, 2016, 21:50:36 pm »
Аз като една свекърва да се обадя, че много жени си мислят, че имат много време, но е научно доказан факт, че фертилността на жената рязко спада след 35-годишна възраст.

Желая ти успех!  :D

Re do vsichki
« Отговор #168 -: Февруари 29, 2016, 16:40:09 pm »
Zdraveite momicheta,za parvi pat sam tuk.Iskam da popitam normalno li e sled postavqneto na Dekapeptyl depot da imash bolki v korema i da si nadut? Blagodarq predvaritelno
*
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #169 -: Март 02, 2016, 11:14:12 am »
Здравей, Lyulqk,

Добре дошла :) Моля те, пиши на кирилица, за да те прочетат и откликнат повече хора

Аз Декапептил Депо не съм слагала. Бях на Золадекс. Но те са подобни като действие. При мен не е имало подуване на корем и болки в корема. Препоръчвам ти да се обадиш на лекаря си при всякакви колебания и болежки.

Ти защо си на Декапептил? Ендометриоза ли бориш? Стискам палци всичко да е наред



   La vita è bella
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #170 -: Март 03, 2016, 20:45:35 pm »
Аз също не съм слагала Декапептил Депо. Със Золадекса нямам проблеми, освен че ми е оказал влияние на фибро-кистозната мастопатия, която се оказа в последствие, че съм имала и преди. От време на време ме болят леко яйчниците, но ходих на док. и се оказа, че са започнали да "заспиват" и за това ме болели.
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #171 -: Април 20, 2016, 20:56:03 pm »
Здравейте,ще пътувам до Варна,а се налага по това време да ми бият инжекцията.Имате ли представа към кой да се обърна?
Благодаря!
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #172 -: Юни 11, 2017, 21:04:54 pm »
До питам тези които са били на Золадекс. Аз вече си свърших курса от инжекциите, сега чакам цикъла, обаче се чувствам сънлива, отпусната, подуват ми се краката това при вас случвало ли си е или просто съм забравила какво е ПМС :)
*
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #173 -: Юни 12, 2017, 22:52:31 pm »
Браво за успешно преминатото изпитание :)

Не съм имала подобни симптоми. Да не е нещо друго?



   La vita è bella
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #174 -: Юни 22, 2017, 14:13:17 pm »
Може би е просто умора , защото започна да преминава  :D
*
Re: до тези които са на золадекс
« Отговор #175 -: Юни 22, 2017, 14:29:23 pm »
Радвам се
Успех :)



   La vita è bella