0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #500 -: Октомври 05, 2022, 12:15:30 pm »
Време за мен няма. Просто няма за сега. Моника е на баскетбол и английски по два пъти седмично. На баскета ще я водя аз, на английския се комбинирахме с една майка тя ще ги води, ние взимаме. Дребните от днес са на градина, че в къщи полудяха.
Аз нямам време да се завъртя и вечер лягам и нямам сили да мръдна.
Поне имам малко време с каката да си поговорим, че с тия дребните не и обръщам никакво внимание.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #501 -: Октомври 05, 2022, 17:41:27 pm »
Време за мен, не аз време за хигиена и храна се надявам да имам. От 13ти започвам
целодневна работа, а и едно обучение, децата са на училище- аз ги водя и взимам и Сими 2 пъти седмично има други ангажименти. Междувременно трябва да се сготви, изчисти, а и децата за не са на самотек.
Отделно искам от ноември да започна тренировки, че имам да свалям.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #502 -: Октомври 05, 2022, 19:53:43 pm »
Понякога чета по 30 минути вечер, понякога по обед докато Криси спи и почти винаги в градския траснпорт или докато чакам да свърши някоя тренировка на Васил. Ама като цяло 200-300 страници отиват за месец. Имаше няколко книжки, които ме грабнаха и стоях досред нощите, за да дочета. Не е нещо особено, но пак си открадвам по някоя минутка дневно.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #503 -: Октомври 05, 2022, 20:26:49 pm »
Подариха ми строител абонамент. Слушам книги в колата постоянно, а вечер като си легна чета по някоя страница, но това не е 'мое време', а помощ, за да заспя.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #504 -: Октомври 06, 2022, 09:45:14 am »
 :wine: :wine: :wine: :balk_12:
Черпим ви с Криси по случай втория ѝ рожден ден :)
Ако някой ме види ще каже, че имам нужда от почивка, от козметик и фризьор и от чаша вино на спокойствие, но за себе си усещам, че ми се чете в момента и затова това е моето време на този етап. Иначе заспивам и права, нямам нужда от помощ. Дори редовно и двете деца си лягат след мен вечер.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #505 -: Октомври 06, 2022, 17:23:33 pm »
Честита да е Криси, Лято! Да ви е много здрава, щастлива и палава! :)

Влязох набързо да ви прочета, че и аз нямам време. Извинявам се, че по диагонал малко четох. Аз се надпреварвам с домакински задължения, да гледам Ивито, с разни поводи и ми почна втория семестър... Направихме прощъпулник миналия месец, а в началото на този и Кръщенето. То беше по-така голямо и официално. Но мисля 1-вия рожден ден само вкъщи да го отбележим, че много разходи.

Лейди, много неприятно се е получило с коланчето. И ние много внимавахме да не претоплим. Случвало се е да е доста зачервена кожата, ако е било по-топло, но до изгаряне не бяхме стигали. По принцип има упътване за мощност и секунди, но както казва Тери просто не трябва да се притиска много. То аз след дъжд качулка обяснявам. Дано вече всичко да е наред при вас и само да се радвате на хубави моменти!

Много здраве и сили пожелавам на всички!
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #506 -: Октомври 06, 2022, 18:33:58 pm »
Да е много здрава и палава Криси! Честита да е.

Лято, имаш ли четец?

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #507 -: Октомври 07, 2022, 01:38:16 am »
Лято, да ви е много здрава и щастлива Криси! Честит Рожден ден ❤


Павла, успех с работата!
То аз с едно дете нямам време за мен почти никак, с две не искам да си представям, но скоро ще разбера. И аз съм голям фен на сторител,  но и за него не ми остава много време напоследък.
На Борис леглото е 90-190, Монтесори тип, ниско, но още не спи в него, че не знам как ще го спра да слиза през 2 мин. Чакам още малко да се успокои със заспиването сам и щв го пробвам. Имаме голям напредък. Вече в повечето случаи му отнема малко време да заспи, и в повечето случаи си заспива сам в стаята,  ноо има и лоши дни. Скоро трябва да го местя и за през нощта в неговата стая, но не знам защо ми е трудно още да си го представя и да го направя.
Ние сме добре иначе. Взима ми тока, не знам как ще е като още порасне корема... Не знам как се оправяте всички с деца с малка разлика или близнаци, аз имам чувството напоследък, че няма да се справя...

Грейси, честито християнче!
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #508 -: Октомври 07, 2022, 08:47:39 am »
Честито християнче, Грейси.
Нямам четец. Чета на хартия или понякога от читанка.инфо през телефона ако книжките са поредица, но ги нямам всички.
Ние няма да празнуваме много за Криси. Поканили сме няколко човека в неделя у дома - кума ни, кръстника ѝ, семейството (сестра ми и свекърва ми) и две приятелски семейства, но като гледам повечето няма да дойдат - на кръстника ѝ се роди детенце на пети и вероятно в неделя или в понеделник ще ги изпишат, кума ни вероятно няма да е в града, едното семейство не са добре и ако не оздравеят няма да дойдат, сестра ми вероятно ще забрави и ще вземе някоя извънредна смяна...

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #509 -: Октомври 07, 2022, 09:44:42 am »
Лято, честит рожден ден на Криси! Много здраве, щастие, игри и усмивки!
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #510 -: Октомври 07, 2022, 20:09:51 pm »
Аз имах един тест за бременост и реших да го направя, въпреки че трябва да ми дойде на 11.10 и изненада... теста е положителен
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #511 -: Октомври 07, 2022, 20:39:26 pm »
Супер! Стискам силно палци.
На мен винаги ми е показвало на 11-12 ден след О или процедура.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #512 -: Октомври 09, 2022, 14:50:38 pm »
Дано всичко да е наред, че малко се притеснявам, че бях болна..дано да не е оказало влияние нещо
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #513 -: Октомври 10, 2022, 10:20:19 am »
Благодаря ви.

Джули, това е чудесна новина, стискам палци до следващия тест. Доколкото знам, не оказва влияние, че си била болна.

Хелиантус, и аз това се чудя, как някои се оправят с деца с малка разлика или близнаци... И аз с едно не мога да се оправя. Честно да ви споделя, мисля, че не съм много добра майка, защото доста гледам и себе си, не е някак си напълно да се отдам на детето и да се неглижирам. Не знам това какво означава. Да, искам да гледам дете, но искам и да ми е чисто - в дома и аз, да е подредено, да се развивам и да се занимавам с мои си неща. По принцип да си майка нали означава да се жертваш за децата, а аз все гледам как да си открадна време покрай тях за мои неща.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #514 -: Октомври 10, 2022, 14:55:33 pm »
Тази жертвеност мен много ме дразни понякога. И мама е хора и има нужда от себе си, за да е мама. Трябва да има баланс и тази жертвоготовност в ежедневието е излишна. Редовно си крадна по нещичко и за мен. От десерта на децата до време, в което се заключвам в стаята си (докато баща им си е у дома де).
Джули, стискам палчета до следващия тест. Кръвен ще пускаш ли или направо ще си чакаш за час при лекар?

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #515 -: Октомври 11, 2022, 13:15:14 pm »
Ще изчакам другата седмица часа при лекаря, не мисля да пускам ЧХГ
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #516 -: Октомври 17, 2022, 09:17:20 am »
Джули, беше ли на лекар вече? Как се чувстваш?
Криси от днес е на ясла. Милата ми тя, с такъв кеф тръгна. От вчера си носи раницата из нас, днес само на гърнето не беше с нея. Облякох ѝ якето, а тя мрънка за раницата пак. Влязла е с усмивка и не е плакала изобщо. Според мен 1) не е разбрала, че баща ѝ не влиза с нея и 2) от тази градина взимам детската кухня и мястото ѝ е познато, така че това е спомогнало много да влезе лесно и сигурно, без да се обърне назад да провери за родител.
Днес ще ги водя и двамата на противогрипна ваксина и се надявам това да помогне зимния сезон. С Васил започнахме математиката и на мен ми е много интересна, имам си тетрадка и решавам домашните успоредно с него. Той също много се кефи като схване схемата. Задачите са текстови и логически изцяло до тук. Иначе последните съботи сме все по състезания - Варна, Казанлък, София, а другата седмица и Стара Загора. Вчера сподели, че много обича да пътува. Също като мен обичал самото пътуване, а не толкова пристигането, но му било интересно и да посещава градовете, да се разхожда и да ги разглежда. Аз пък искам в Дисниленд :D
Другите как сте?

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #517 -: Октомври 17, 2022, 09:56:58 am »
Лято, браво на Криси. Дано да нямате проблем и занапред. Аз имам записан час за петък.. иначе съм добре за сега, имам леки неразположение, но пък съм и много в началото още. Моля се само да нямам повръщането  от бремеността ми с Иван 😀
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #518 -: Октомври 17, 2022, 10:01:58 am »
Лято, искам в Дисниленд  :lol:

Браво на Криси, дано така и продължи яслата и да и харесва. И на Васил браво. Моника догодина ще я записвам на математика. Да видим с баскетбола как ще е, другия месец ще я местят в друг отбор и искам да видя как ще върви.
Браво на Васил за медалите! Много ме радва той като го гледам как се катери!

Близначките са трета седмица на градина ПУ ПУ. Още всяка е със собствено мнение, а аз крещя в повече. Ужасно съм изнервена. Имам и работа на старата работа и съм пред умиране вече. Ще мине и това. Просто този доход ни е нужен.

Джули, дано ти е лека бременността!

Парка, как сте? Как са децата?

Хелиантус, Робин, Тери, Мише, изпокрихте се!

Имам идея, за РД на Моника да я заведа с влак е София и да кара кънки на пързалка ако има. Дано успея, то е чак февруари, има време. Но вместо да давам пари за детски кът ми се ще да направя нещо за нея.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #519 -: Октомври 17, 2022, 19:38:36 pm »
Супер идея. Ние сега за РД на Васил решихме да си събере деца на пейнтбол, но понеже е скъпичко и се разбрахме да е без почерпка. Просто да се накефят там и толкова. И без това децата като си тръгнат от РД са все гладни, а на празника не ядат. Ще направим по една торбичка с някакъв десерт, сокче и вода за гостите, но няма да се черпим и без торта. Торта у дома ще си вземем де, свещичките са радост винаги.
Криси днес станала към 14.30, към 15.30 отидох да си я взема и се почна едно деликатно... Своенравничка била малко. Ма то не е малко, много е! Тя заспива сама в стаята си и откак се научи да отваря вратите редовно тегля ключа на вратата и отключвам когато се кротне и вече спи. Но тя си играе, скача по леглата, слиза, качва се отново... И днес правила така в яслата също. Аз съм опитвала да седя с нея в стаята докато заспи, но тя и по мен почва да се катери и иска да си играем, така че това не работи. Нищо не работи при нея докато тя сама не поиска нещо да се случи. Следобед не е яла, защото не искала нейната филия, а филията на друго дете. Нищо, че са еднакви.
Сложиха им ваксина против грип и на двамата. На нея ще трябва втора доза след месец, засега са добре.
Джули, не е задължително бременностите да си приличат, така че има надежда. Желая ти да е лека и неусетна до края.
Маги, страх ме е дори да коментирам. Има някакви вируси, всеки втори се оплаква покрай мен. И Васил за кратко се разкашля преди състезанието във Варна, но за 2 дни с ударно лечение у дома успя да се качи на влака. Засега той ще вземе злато на общото класиране за годината, защото е все с медал и вкл. първи места, а другите деца или не са били на всички състезания, или са били класирани освен с медал и с 5-7 място и нямат шанс да му бутнат точките освен ако той не иде на последното състезание. Това много го е надъхало и дава всичко от себе си, реве като слезе от стената. А иначе си играят, слизат от стената и веднага отиват при следващия състезател да му кажат как да мине маршрута, къде е трудно и опасно и след това всички си играят заедно.