0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #460 -: Септември 01, 2022, 16:39:50 pm »
Павла, как си успяла да слагаш системи вкъщи, добре, че вече са добре децата.

Не знам кога и как точно проговарят децата, но със София човек може да се разбере. Казва първите срички на много думи, напр. го е горе  до е долу, ба е баница или банан и т.н. Вече казва и ака, но след свършен факт, пиш нарича гърнето. На чешки по-малко неща казва, но разбира като баща й говори. На ясла май ще тръгне до година, до тогава ще си я гледам заедно с новото бебе живот и здраве.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #461 -: Септември 01, 2022, 21:49:00 pm »
Който е виждал инфекциозна клиника в България, не би си помислил за болница, а и не бяха за болница, а за вливка, че бяха много зле.

15мин процедура за третата сливица, поне да мен, не е крайно. Много се измъчи Сими. Ако има рецидив, 100% ще махнем пак и то бързо.

 
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #462 -: Септември 02, 2022, 09:28:46 am »
Да, инфекциозните отделения в страната са брутални.Не е истина каква мизерия е вътре.

Близначките вдигнаха по 39 тая нощ и сега се гледаме с тях.Добре, че има празнични дни и няма да отсъствам много от работа.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #463 -: Септември 08, 2022, 15:33:32 pm »
Здравейте момичета, чета ви редовно, но отдавна не съм писала. Решихме да се пробваме за второ детенце. Днес трябваше да ми дойде цикълът,но още нищо. Мисля да изчакам и утре и ако не ми е дошло да направя тест.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #464 -: Септември 10, 2022, 14:30:16 pm »
Как сте?Павла, тръгнаха ли на училище/градина момчетата?

ПОдготвихте ли се за ясла/градина/училище?

Аз оправям близначките за градина, а кака им за училище.Леко взех да изтръпвам от разни пари дето ми искат...И тия идиоти от здравното министерство пак децата ограничават!Думи нямам.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #465 -: Септември 10, 2022, 16:12:44 pm »
Джули, какво стана с цикъла?
Ние още доникъде не сме. Аз и заплата още нямам, трябваше до петък да я преведат, но засега съм с 0 в сметката. На 12.09. имам родителска и след нея ще взимам каквото трябва за училище. Криси пък има родителска през октомври, а и нея тогава мисля да я пусна, за да изкарам майчинството докрай. За нея общо-взето чакам теб основно, за да знам какво да довзимам.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #466 -: Септември 10, 2022, 16:46:18 pm »
Добре сме всички. Върнаха се децата. Аз от преди август взех всичко за училище, че после нямаше да ми се занимава, а и време нямаше.

За какво толкова искат пари при толкова малки деца?
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #467 -: Септември 10, 2022, 17:00:21 pm »
Значи с Моника направо ме разбиха.Започнахме с 54 лв, за помагалата, тука няма мърдане.Ще има екскурзия октомври, там са 34 лв, ще събираме по 25 лв(вместо да купуваме цветя) за мултимедия за класа, защото нямат, отделно по 20 лв за касата на класа.Омммм
На близначките ще е някъде октомври родителската, там да видя колко луди родители ще имаме.В на Моника групата беше добре, свестни бяха, но тук не се знае.

Лято, имам доста дрешки, мисля другата седмица да почна да ги сортирам.Клиновете вече ще намаляват, но блузи и рокли има.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #468 -: Септември 10, 2022, 19:57:08 pm »
Маги, бая са ви ошушкали с Моника. Но тя ще е втори клас, нали така? Защо мултимедия? Редно е училището да я осигури, това е безобразие вече! На Васил помагалата никога не са били над 30 лв, дори 25 макс. Събирали сме досега винаги по 50 и към края на годината ако не стигат за нещо по още двайсетина. Последната година в градината отказах да давам пари за перденца и други подобни. В средата на годината учителката ми каза, че не съм дала. Казах, че няма и да дам и е редно да са си записали в протокола, че има и несъгласни с тия суми. Криси и тя е октомври, а той ще е тежък месец с двама рожденици. Отделно Васил има 5 състезания, 3 от които са извън София и септември и октомври ще видим зор бая.
Криси има още 1 зъбче, чакам още 3. То може и да има повече, но тя не дава да погледна и ако мерна нещо случайно си отбелязвам. С Васил имах проблеми със зъбите. Имаше болка, ходихме на зъболекар и един млечен умъртвихме. Отиваме за пломба, но зъбът се клати вече. Направи ѝ впечатление, че втори молар горе вдясно не е излязъл и 1 молар и кучешки са се разредили така, че няма място за него. Изглежда все едно си има зъбите, но са с разстояние помежду си. Тоя зъб трябвало още на 6 да се появи, а той е вече почти на 9. Зъбна снимка показа един куп зъбчета без корени, които обаче още не се клатят. Извади 2 зъба (този дето умъртвихме, но се разклати впоследствие и кучешкия, който пречеше на молара да излезе) и има още 3-4 за вадене, защото на снимката се видя как постоянните са вече на ръба да излязат и те. Аз също съм по зъболекари още от май месец. Махнах 3 моста, че под тях беше страшно станало и сега правя протези.
За клинчетата е нормално вече, да. Аз купувам по нещо като видя намалено, но реално гледам да те изчакам, за да не се окаже, че взимам ненужни неща. Предполагам пижамки ще трябва да взема. Трябва да я измеря хубаво първо. Тази седмица ги водих да попълним здравните карти и нея уж я измерих, но тя беше крива и я изкарах 85 см, което ми е невероятно чак. Съвсем пък да не е пораснала лятото ми е чудно, макар че част от летните ѝ дрешки са и р-р 12-18 м, че дори се намират 2-3 неща 9-12 месеца. Иначе май е 12 кила, беше 11 и нещо последно. Ама я виждам и как достига вече дръжки, които преди това не можеше (вратата на банята, балконите и входната са по-високи от на стаите, а тя от няколко седмици вече ги достига и тях).

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #469 -: Септември 10, 2022, 22:40:45 pm »
Лято, правих тест вчера - отрицателен е , а цикъл още нямам. Явно нещо пак ся ми се объркали хормоните,  ще запазвам час за гинеколаг
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #470 -: Септември 11, 2022, 07:52:28 am »
Аз имам супер точен цикъл, чак до точен час си го знам. Но като само си помисля за опити за бебе и започва да играе с дни, обикновено закъснява и става много изнервящо. Стискам палчета скоро и ти да се похвалиш с успешен опит ♥

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #471 -: Септември 15, 2022, 13:08:27 pm »
Здравейте, как сте? Надявам се да сте здрави. Малчо вчера се събуди със сополи, водих го при педиатъра ни, каза че е наистинал, но снощи вдигна температура и си поддържа някаква 37,3 - 37,5. Сутринта го заведох пак и се оказа че са избили афтички и гърлото е зачервено. Изписа ни противовирусно,  хомеопатични за хрема, за нослето и анафтин спрей, но пръсна ли му от него и повръща.. та сменихме с тантум вердето, поне с него нямаме проблем. Само нз сега колко време ще е тази температура
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #472 -: Септември 15, 2022, 14:26:31 pm »
37,3-5C не е температура. Ще му мине бързо.

Честит първи учебен ден на големите деца!

Моите деца лепнаха някакъв вирус. Бобо е сополив, но Сими направи ларингит, а тази сутрин, след ибупрофен, ми направи и ларингоспазъм. Ама хубав, около 1 мин сигурно не дишаше. На мен ми се видя 1г, а и 100% ми се скъси живота поне със седмица. Сега е добре. 
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #473 -: Септември 15, 2022, 15:47:00 pm »
Здравейте,
Честит първи учебен ден  :D
Ние сме здрави, но допреди 2 седмици моите родители се разболяха, уж не от корона, правиха си тестове /имат и 3 ваксини/, но много бяха зле - температура, болки в мускулите, отпадналост, при майка ми с кашлица, но тя е добре, а при баща ми - го "удари" в бъбреците - едва се пооправи тези дни, стигнаха до Пирогов чак с него... А малкият в началото беше при тях, аз веднага го взех, но се притесних дали ще е заразен, съответно дали ще зарази и мен, но ни размина засега. Не, че сега като започнат училището няма да се разболее, ако зациркулира някой вирус. Даже днес едно дете от класа му видимо беше зле, сополите му течаха и ги бършеше в ръкава, кашляше, очите му сълзяха, едва си стоеше на краката, беше изключително неприятно  :x, никой нищо не каза.
Djuliq992, да се оправя бързо малчо, но както Павла е писала, това не е температура :wink:
Pav-la, само докато четях и настръхнах от ужас. Това от ибупрофена ли е реакция?
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #474 -: Септември 15, 2022, 16:45:31 pm »
Децата се разболяха от едно момче в класа на Симеон, което се чуваше да кашля от 300м. Аз реших, че чуя ли подобно нещо или видя ли, ще съобщавам на учителката и ще си взимам детето. Предпочитам 2 дена неудобство вкъщи, отколкото седмица болни.
Иначе при ларинцити и при деца най-нече, вече си има обструкция, а чарковете им са меки и по-лесно става отток. Не е алергия, просто това го провокира. Можеше и да се закашля от вода и пак за стане. Последните му вдишвания успях да пръсна салбутамол и това помогна, после веднага инхалация и отворих балкона да влезе хладно. Бях на 20сек от това да се обадя на линейка, а аз не съм паника!
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #475 -: Септември 16, 2022, 15:37:25 pm »
Павла, как са децата?Аз не знам как се десйтва в такава ситуация, бая неща съм преживяла с тях, но това ме смрази.

Вчера Моника започна училище.Щастлива и доволна, всичко беше хубаво.Оправих документите и на дребните и в понеделник отиват на градина.Ще ги пусна за ден дори, защото иначе ще заминат изследванията, а втори път тая одисея няма да я преживея.Значи всички тия тъпотии ме побъркаха.И най-лошото е, че ходиш да ги вземеш, снимаш 5 пъти, носиш на личната, която си взима едното копие, носиш в градината.Абе трябва ти свободен ден.

Айд здрави да сте всички!

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #476 -: Септември 16, 2022, 16:05:10 pm »
Васил каза, че внимателно е слушал, но не е чул хиляди деца да плачат покрай 15. септември. А и той не бил ревал...
Толкова за родителското ми отношение към горкото дете.
Ние сме добре :)

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #477 -: Септември 19, 2022, 09:59:14 am »
Айде и дребните заминаха на градина.Сърцето ми е свито, на Ади и е трудно и плака, Габи гледаше с недоумение какво става.

Каката е щастлива, че е на училище, но трудно влиза в ритъм.

Как сте вие?

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #478 -: Септември 20, 2022, 11:11:26 am »
Здравейте момичета!
Павла, как са дечицата? Много страшно е преживяното от теб! Аз също не знам, как се действа в такъв случай.

Аз направих огромна беля! В неделя вечер малката плака много, гърчеше се от колики и рев и аз й затоплих коланче за колики от черешови костилки в микровълновата. Никъде няма упътване на каква мощност и време се затоплят. Слагала съм й го и преди това още 2-3 пъти!  Та сложих го аз в 20:30, сложих я по коремче върху мен, веднага се успокои и заспа. Преместих си я спокойна в легълцето и се заех с други неща. След 1 час отидох да я будя за къпане, тоалет и папкане, съблякох я и се втрещих, беше изгорена кожата й 🥺😥 Толкова много, че беше тръгнал мехур... Не можех да повярвам! Торбичката от костилки се слага в плата на колана, а той върху дрехите, няма нищо на голо! Плюс това и аз съм я държала и не беше гореща, беше си топла. Направо не можех да повярвам. Изкъпахме я, нахраних я и не спирах да плача, какво й причиних в стремежа си, да не я боли коремчето и да се успокои. Решихме да ходим в Токуда, вече беше 23 ч. Отидохме и от неонатологията ни казаха, най-добре да ходим в Пирогов в клиниката по изгаряния, за да я прегледат. Отидохме в Пирогов и казаха, че нямат легла, но трябва да ни приемат. На сутринта в понед да отидем... Бях в ступор, на фона на всичко с което трябваше да свикваме и ние и тя сега ново изпитание. И как се събира човек с такава огромна вина, не спирам да плача.
Приеха ни вчера, правиха й превръзки, даже днес й сложиха упойка, за да обработят добре раната. Сега спинка до мен, а аз чакам доцентката да мине и да каже, как са нещата и ще се помоля да ни пусне вкъщи до следващата превръзка след 3 дни. Дано е човек и ме разбере. А тук е пълно с циганки, мръсни са, мърляви и нехигиенични, само крещят по персонала... Има само 2 тоал и един душ, които не се заключват за целия етаж, цигани и българи сме заедно. Моля се на Господ, да не хванем бактерии!
Депресиращо просто.
И най-голямото ми очудване, всички лекари в отделението и сестри, казват че ние сме поредните с изгаряне от такова коланче 🙄 Внимавайте, момичета и вие! Господи Боже, хората ги продават и никъде нищо не пише за такава опасност! Даже ни настананиха в стая от която изписаха друга майка с дете на 40 дни пак с такова изгаряне от коланче.
Яни пък гък не каза, не даде знак, че нещо й пари.

« Последна редакция: Септември 20, 2022, 11:17:36 am от Lady01 »
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #479 -: Септември 20, 2022, 11:21:19 am »
Лейди, съжалявам много. Да се оправя бързо. Дано да ви оставят да си седите вкъщи до превръзка.
Нищо няма да хванете, спокойно, просто се абстрахирай от обстановката и това е.  А и нали не очакваш да се дели по болниците на признак произход.

Маги, как се справят малките?

Ние сме на почивка. Със стегнато сърце тръгнахме, но вече са добре.