0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #440 -: Август 27, 2022, 09:24:15 am »
Привет и от нас.

Моника чете.Много зависи от книгата и жанра, но за сега чете.Аз много четях и чета като имам време.И любовни романи чета, макар да са ми изключително предвидими, ми прочистват мозъка от бебешката мъгла.И фентъзи чета, но нещо в последно време не съм в настроение за него.С криминалетата не прекалявам, че после си измислям сама сценарии.

Аделина е добре, главата е почти зараснала.Аз започвам да се готвя за смяна на ясла с градина, а каката да ходи втори клас.Допълвам каквото ми липсва от към дрехи и така.Пак ще започне голямото прехвърляне на чувалите с дрехите, но това да ми е проблема.

На нас ни се струпаха 100 непредвидени разхода. Бойлер без време ще трябва да взимаме, че един месец профилактика на топлата вода.С три деца какво правиш без топла вода? Ремонт на терасите ще правим, ще иззидаме долната част, че е от едни грозни пана, дето се катерят по тях и ме е страх.Едната ще я затворим, но май няма да останат пари за плочки и други екстри.Въобще ситуацията навсякъде е халифакс.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #441 -: Август 27, 2022, 09:58:03 am »
Говори ми за липса на пари... Вчера си направих регистрация в джобса, за да си търся нещо допълнително от октомври. За септември съм на -50 лв само, но без да си заделям пари за джобни и каквата и да е храна. За октомври дори не искам да си помислям с двамата рожденика. Цялата година беше финансово тежка, но като знам и обстановката не очаквам зимата да е особено добра. Ще мине и това, правим каквото е по силите ни, за да се справим с по-малко поражения.
Васил вчера си взе 10 книжки от библиотеката с по 300 страници средно на книжле. 5 книги от поредицата за Пърси Джаксън и още една поредица  от 5 книжки за някакъв Тими. Вика ми, че на 15.09. няма да може да занесе всички книжки на госпожата, че тя им казала да донесат тази, която най-много им е харесала от ваканцията, а той всичките ги харесвал и не можел да си избере любима.
Кристинката напоследък се буди все нощем. Има-няма месец вече е започнала да пие мляко всяка нощ. Първо беше към 4-5 сутрин, но последната седмица към 1-2 часа ме навестява за храна. Нощес от 1 до 3 часа си лежахме, на нея не ѝ се спеше никак. Стои кротка, не говори и не става, но се върти и скучае видимо.
Чакам родителските, да видим предидените 100 лв за двете дали ще стигнат. Също 150 съм предвидила за тетрадки, помагала, химикалки, блокчета и други подобни. Не мисля, че ще стигнат, но както казах и с тоя разчет съм на -50, така че ще трябва да се вместя. Хубавото е, че доста неща има от миналата година останали.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #442 -: Август 27, 2022, 10:08:57 am »
Лято, аз ще изчакам също родителските, че идея нямам как ще ме сурвакат там.В Училище имам много неща от миналата година, но знам ли в градината като за първа година по колко ще искат.Някои родители са луди и предлагат нереални пари да се събират....А и помагалата за първа група са платени...Нашите заплати няма да се вдигнат, безумно смешни са.Аз съм на държавна работа и на пук на общото мнение, че ние се къпем в пари и нямаме работа, мога да успокоя всички, че заплатите не са актуализирани от поне 5 години, а работа имаме много и ни се спуква гьона.На път сме целия кадастър да спре да работи ефективно, което  може да доведе до блокиране на държавата, но ме е яд, че трябва да стигнем до там, за да видят на какво дередже сме.А иначе ни дават за пример като работа и ние сме администрация която работи много и он лайн.Голям праз, както се казва.

Аз на твое място щях да седна да уча един език. В София има изключително много работа дори само с английски. Тъпите HP, постоянно търсят хора с английски, а заплатите при тях са добри като за начло на обучението. Дори аз се замислям, защото там масово се работи дистанционно и нищо не ми пречи да съм в Плевен, а да работя за тях.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #443 -: Август 27, 2022, 11:35:34 am »
Да запиша курс за тапия трябват пари, а иначе езика си го знам сравнително добре. Наистина, за да надградя нещо ми трябва професионално преподаване, със самоучители няма да надмина сегашните си граматически познания. Може да съм позабравила някои неща, но с практика се наваксва бързо. Реално един изпит за определяне на ниво ще ми е добро начало. Но пусти пари... А иначе мислех или нещо онлайн от дома или нещо в ранни зори на 4 часа (6 до 10), че после работа и вечерта деца. За сметка на съня съм ОК, но не и за сметка на времето с тях, а като тръгнат на училище и ясла само следобед и вечер ще се виждаме.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #444 -: Август 28, 2022, 10:09:54 am »
Айде извън проблемите как сте?Как са дечурлигата?Моите са в пика на НЕ и НЯма!Направо ми иде да вия на моменти.След сцепената глава на Аделина имахме, падане красиво на Габриела в което се надра цялата, после Ади пак падна и се удари на същото място и рукна кръв и те така.Имам чувството, че съм във филм на ужасите някакъв.Слушат само като спят.Вчера и това беше трудно, над час ги приспивах, това се случва изключително рядко, ама на.А аз много държа на тоя сън.Малки са за без него, отделно после стават повече от ужасни.
Малко ми е притеснено, че другия месец отиват на градина.Ще са най-малките там и ще им е трудно.Кака им беше от най-големите и и беше много добре.Само си мисля, две са, ще се подкрепят.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #445 -: Август 28, 2022, 12:12:09 pm »
Ето ме и мен
Мина ни рождения ден. Голяма галимация беше, но пък се забавлявахме. Ден без маски, имах много нужда от това. Детето беше щастливо и очаквано не спа изобщо там
Ще купуваме по-голяма кола. Бях си събрала пари за втората година майчинство и тъй като ще започвам работа, те ще отидат за кола. Във вторник започвам
 Матей е в периода "страх от изоставяне" и просто не мога да се изпикая дори без да реве, че не ми виси по краката. Омммм
Още си кърмя вечер и нощем. Уж бях решила да го отбивам октомври, ама нещо ме е жал, надявам се сам да се откаже, ама надали
Не знам как майките изобщо преживяват над 40 години. С брат ми в рамките на една година и двамата си сцепихме главите. Като брат ми много сериозно, с одраскан череп. Играехме по остриетата на комбайна.
Иначе за английския език, него вече го искат по подразбиране, все едно ти е български. Изобщо не носи някакъв плюс финансово към заплатата. Поне такива са ми наблюденията от приятелки, които търсеха работа по време на пандемията.
Аз физически нещо не съм пак в час. Все са ми изтръпнали краката, все едно не могат да понесат собствената ми тежест, какво говорим като добавя Матей. Купих си магнезий, дано се вчовеча
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #446 -: Август 28, 2022, 14:41:05 pm »
Наистина английският не се брои много за чужд език, работите, които съм имала досега, са били свързани с втория език. За курс може би си заслужава да се помисли нещо като QA на софтуер например. Иначе да, повечето такива компании в София вече предлагат хоум офис, при нас който иска ходи в офиса, който иска си стои вкъщи, много от колегите си работят по родните места вместо да плащат наеми в София, всички са доволни.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #447 -: Август 28, 2022, 15:25:33 pm »
Ех, че сте писали. Много се радвам.
Езиците да много важни и не мисля, че трябва тапия за тях. Ако добри се знае един език, на интервюиращият му трябва един 5мин разговор, за да разбере това.

Маги, те ще свикнат бързо, все пак бяха на ясла.

Ние се завръщаме към Франция. Децата са болни, на системи вкъщи и утре пътуваме. Днес сутринта бяха в насипно състояние направо. То и аз не съм добре от 2 дена, но заради тях се мобилизирам. Този ентеровирус е ужасен тази  година.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #448 -: Август 29, 2022, 11:00:43 am »
Леле Павла, чак на системи ли са? Вярно е гаден вируса тази година.

Да QR, е добър вариант и се търси много.

Каката е на АБ. Забрал и е единия лакът, надул се е, инфектирало се е нещо. Свекърва ми не го е погледнала въобще... Набрала съм и на тази жена, много.

Ще свикнат, де ще ходят, нямат избор. Само да не плачат много.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #449 -: Август 29, 2022, 11:37:36 am »
Леле, милите дечица. Лек път.
Тапия не държа, честно казано, но не си знам нивото изобщо. А като не си го знам и не смея да кажа "мога, знам". Та по-скоро за самочувствие - да знам, че знам толкова. На този етап разговарям свободно и мисля, че пиша добре. Но все пак за работа си иска специфични знания и аз не придобивам смелост да се излагам със самочувствие, че да не се окаже без покритие.
Маги, от какво е забрал? Рана ли е имало, пъпка ли?
Аз доникъде не съм с подготовката за ясла. Искат я да е без биберон и без памперс, а тя дори няма желание да се храни сама с лъжичка. Все още бърка с дръжката в чинията и само облизва, след което се отказва да опитва. Иначе дръпна много последния месец. Изведнъж дойде и онзи период пред проговаряне когато само искат нещо и мучат като крави в истерия. От 2-3 дни е така, но днес мучи за всичко и неспирно. Тоя период е гаден, но след него поне ще се разбираме донякъде повече.
Май ще спираме футбола на Васил, това поне е нещо положително за мен. Бях на 2 мача почивните дни, ми той седи в резерва основно. За 80 минути игра има 15 минути на терен. И след мачовете ми дойде новото разписание от септември, на което аз гласно се възмутих и казах, че нещо трбява да се спре незабавно. Васил каза, че не му се седи в резерва и иска да спре футбола, но след турнира в Бургас тия дни. Бащата се дърпа малко, но то иначе няма как. Ни във футбола успява, ни в катеренето напредва, а накрая ще ходи и без домашни от толкова тренировки. Аз от много време казвам, че не може така, но никой не се отказва от неговото си. Детето е нормално да иска целия свят в краката си, но времето не стига за всичко и накрая всичко върви със среден успех.
Споделих с началството плановете си за втора работа, рече да съм спокойна, че ще измисли нещо. Така си и знаех, но действително нямаше как без да го консултирам с него, защото и там ме чакат да се върна с ежедневно присъствие. А е ясно на всички, че не търся втора работа, а втора заплата. Реших се да проведа тоя разговор, след като се сетих, че и изследвания за ясла трябва да пускам, а минусът ства все по-голям.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #450 -: Август 29, 2022, 11:49:29 am »
Ти от един изпит никога няма да си разбереш нивото. Нивото ще си го разбереш в работна среда и в работни разговори. Аз бих го поставила пред избор кое да отпадне и не бих се месила. ученето е първо и после другото.

Маги, как пък толкова няма да я види! Ужас!

Децата и днес са на системи. Седят тука включени и си гледат телевизия вкъщи. Голеи герои са, ни гък, ни мък. Вече живнаха. Нищо общо с вчера, но тази вечер тръгваме и чак утре вечер ще сме вкъщи, че ще спим в София. В четвъртък Сими се връща на училище... не иска, от сега започна да плаче. Само да се оправят по-бързо.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #451 -: Август 29, 2022, 11:58:08 am »
Цяла седмица беше при баба си. Идея нямам какво е станало. Само гледам една пъпка като я натиснах и ми стана лошо. Ми остава пъпката той е надут и зачервен....лакътя.

Да, много им идват нещата. Аз за това бия пас и не записвам Моника на рисуваме или пеене. Да мине време да я видя.

Павла, герои са децата, така е.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #452 -: Август 29, 2022, 12:30:54 pm »
Досега не ми се е налагало да ползвам език в работата си и това ме притеснява особено.
Да, аз му казах, че футбола или катеренето трябва да избере. Плуването е по медицинска препоръка, а математиката 1/ е в ден и час, които не пречат на нищо друго и 2/ си е част от образованието, а на него му върви и следва да ѝ даде шанс. Той избра футбола да отпадне, но баща му пък се обиди на тоя избор. Тия дни ще преговаряме, че в четвъртък заминава на турнир, а искам да е тук когато се обсъжда и да си каже своето.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #453 -: Август 29, 2022, 15:43:00 pm »
Павла, да се оправят бързо децата. Наистина са големи герои, щом търпят системите! И лек път.
Маги и при теб с три деца е меко казано лудница, все има нещо. И при вас нещата да минават бързо. Аз се притеснявам за градината поради същите причини. И Дари ще е най - мъничка, а и на ясла не е ходила, не е седяла и никъде сама, освен при бабите си. Веднъж нарочно я оставих да си играе сама в един детски център, но няма и 20 Мин и ми се обадиха, че иска да я взимам, а като ме видя, се разрева кански. Но от друга страна, тя комуникира много по - добре с по - големи деца. Малките изобщо не са и интересни, а и с нейните, вече 105 см., ще е смешна, ако е в по - малката група  :D Иначе сме на морето и съм изумена колко много ходи това дете. Абсурд е да я събера в лятната количка, колкото и да ми се иска и е на собствен ход. С ходенето и връщането от плажа и разходките вечер, на ден минаваме около 12 до 15000 крачки. Носенето и общо да е не повече от 30 Мин за деня. Още Юни като ходихме, се престраши да плува с пояса и сега това е основната дейност на плажа. А за мама печене и лежане, само насън  :D
Хелиантус, видях в бременната тема, че новото попълнение ще е госпожица. Честито 😁🥰

P.S Не се подлъгвайте от снимката, на живо изглежда още по - голяма. Общо взето като за 1-ви клас  :D
« Последна редакция: Август 29, 2022, 15:46:54 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #454 -: Август 30, 2022, 10:09:42 am »
Спокойно Мише, нашите и трите са високи. Близначките всички си мислят, че вече са в градината, а каката я мислят за 4-5 клас  :lol: Свиква се. Просто казвам, да височки са  :lol:
Да са ни здрави,другото не е важно.

Аз вчера постригах дребните. Хич не ставам за фризьор ама вече не им издържах косите. А и дано на Ади леко се сгъсти, че е една тънка, никаква.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #455 -: Септември 01, 2022, 08:22:34 am »
Павла, как са децата? Как пътувахте?
Маги, а при вас как са нещата? Оправи ли се ръката на Моника?
Ние също изкарахме някакъв стомашно - чревен вирус тук. Беше много гадно, отделно го дават дъждовно до края на престоя ни, но се надявам да можем отвреме навреме да излизаме.
Знаете ли, когато детето започва за първи път, но детска градина, а не ясла, дали трябва Васерман на единият от родителите? Защото на единият списък пиле едно, на другият друго и сега не знам дали да го пускам.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #456 -: Септември 01, 2022, 09:45:35 am »
Каката е добре, но Ади се разкашлят. Третата сливица се наду не знам от какво...
За Васермана не знам, обади се в градината и питай направо.

Павла, как сте, че и аз ви мисля.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #457 -: Септември 01, 2022, 12:28:03 pm »
Мерси, че ни мислите. Децата са добре вече. Даже Сими от днес започна училище. Милият си мислеше, че 1г и край и сега е много отчаян от света, че има още около 20г училище. Мъжът ми сега не е добре, но мъжка работа- той си легна и само подвиква, а аз като бях болна- слагах системи, грижех се за деца, оправях багаж и тн.
Толкова работа ме чака из вкъщи, че не ми се започва даже.

Маги, аз съжалявам, че късно махнах сливцата на Сими. Не трябваше да се бавя. Често ли ѝ пречи на Ади?
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #458 -: Септември 01, 2022, 14:15:29 pm »
През седмица е със задна хрема. Просто ме побърква това. Аз много трудно стигам до такива крайни решения като махане на сливица. Но не се търпи. За да го мисля, значи ми е в повече. Зимата стигаше до бронхит от нея. Всичко стартира със секрет, кашлица, отива в гърлото, гърди и това много бързо, за 2 дни и е с бронхит. И не е да не взимам мерки. Направо не знам.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #459 -: Септември 01, 2022, 15:00:58 pm »
Ние махнахме 3-тата сливица на около 3г и половина - след това беше друг човек - повечето задни хреми секнаха, не спеше с отворена уста, гласът му не гъгнеше. Раздреди боледуванията много. Естествено като минаваше някой вирус в градината и той го хващаше, но няма нищо общо с преди. Опасявах се, че като я махнем, няма да има един вид преграда от вирусите, но напротив, все едно е задържала всичко и от там непрестанното боледуване.
Сега пък моите родители се разболяха - и двамата с висока температура, малкият беше при тях от понеделник, днес го взех и съм хоум офис и се притеснявам дали няма да цъфне и той, съотвено и аз... а сега не мога да пия нищо, е пия вит.С, ама дано устискаме.  :(