0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #540 -: Ноември 01, 2022, 10:19:12 am »
Няма да се хваля вече, близначките са с кашлица и конюктивит.Ще поседят в къщи малко, какво да се прави.

Вчера водих каката на Хелуин парти, добре си изкара, подивя детето.

Вие как сте?

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #541 -: Ноември 01, 2022, 14:36:57 pm »
При нас малкият от сутринта е със сополи, почнах го с капки и инфлуцид. Ще го наблюдавам за видим. Аз съм ден добре, два не.. уморена от време на време с гадене и така. В петък съм пак на преглед. Другите как сте?
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #542 -: Ноември 02, 2022, 07:28:20 am »
Включвам се и аз с ларингиална кашлица при Криси. А и аз тази сутрин не съм добре... Мъжете държат фронта още, но Васил също взе доста често да се прокашля :/

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #543 -: Ноември 02, 2022, 09:52:53 am »
Като сме почнали да правим статистика, да вметна една сцепена брадичка на Аделина от вчера. Това не си седна на трибуквието значи!

Аз съм с болки в гърлото, ще оцелея. Направо ми иде да се гръмна. Искам на самотен остров без болести!

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #544 -: Ноември 02, 2022, 10:24:35 am »
Мен ме мъчи стомашен вирус и се чудя как да не заразя Криси, че само това ѝ липсва. Сами сме днес и тя все ми се вре, че не ѝ е добре - как да я изгоня? Засега затапих положението, но едва ли съм прогонила и вируса :(

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #545 -: Ноември 05, 2022, 10:47:25 am »
Хайде и аз да се 'похваля'.
На почивката и двамата бяха болни и на АБ. Една 2-3 пъти успяхме да отидем на плаж. Като изключим дните с Т, добре си изкарахме и слушаха ужасно много. И друг път ще ходя само с тях :)

Мен вчера ме оперираха. Септопластика, изправяха ми носна преграда. Няколко хиляди инжекции, 2 нормални раждания, едното без упойка, 6-7 други операции. Такъв ужас не съм виждала. Имам тампонада в носа, а аз изпадам в паника като не мога да дишам. Направих реакция от левкопласта и за капак цялото ми лице става в рани. Ако и не продишам, ще съжалявам много. Все пак ми е първи ден, но все пак.
Важното е, че децата вече са здрави, но от понеделник са на училище, така че няма да е за дълго.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #546 -: Ноември 06, 2022, 14:48:54 pm »
Оле, Павла дано има смисъл от това. Аз съм с алергия към лекопласт и мога само исренно да ти съчувствам, ужасно е. И аз ставам в рани от него. Дано започнеш да дишаш скоро! ❤️

Аз съм с кашлящи близначки. Гърло спокойно, гърди чисти и те кашлят. Почнах пак антиалергично да давам. Честно тоя ковид ни такова таковата.
Днес Моника ходи на първо състезание по математика извън нейното училище. Не очаквам висок резултат, но за нея е опит и съм доволна настроението с което отиде и си тръгна.
Аз съм ужасно заета. Имам много работа на второто място. Приключвам проект и не съм почивала повече от месец. Малко като зомби съм.
И това ще мине, за добро е поне!

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #547 -: Ноември 09, 2022, 02:03:21 am »
Аз не се затрих,  ами не знам какво. И аз като Тери все имам толкова много неща да напиша, че накрая на деня нямам сили и все си казвам утре, утре...и то стана... Много съм изтощена напоследък. Борис ми взима тока, за радост моя си имаме баба от една седмица та глътнах малко въздух. Иначе нищо кой знае колко интересно. Растем и аз и Борис 😁 Вече яко страх ме хваща как ще се справям с два броя, но знам , че ще се , просто не мога да си го представя как ще отделям по- малко време на Борко. Виждам се с психолог, което знаете отдавна го отлагах. Говорим си за диагнозата му, която не мога да приема напълно и си откривам някакви неща, още ми е трудно, но работим. И аз смених колата, ще старата 2 детски седалки обратно на движението не влизаха, а и като цяло беше малка и с малък багажник, сега се преродих.  Много по- удобно ми е.

Надявам се болните вече да се оправят.

Маги ти си герой!

Павла, как е работата! Свиквате ли? На мен понякога ми се дохожда на работа да си почина малко 😁 След такава дупка не знам как ще е , но напоследък често мисля за работа.

Обещавам да пиша по- редовно!
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #548 -: Ноември 09, 2022, 14:17:06 pm »
Здравейте банда, как сте?

Близначките са здрави. Кашлят от нещо, но гърди и гърло е чисто. Пуснах ги на градина. Каката е на училище. Аз работя. Главата ме боли вече 5-ти ден, ще се гръмна!

Аделина е в ужасна фаза. Реве и се тръшка за всичко, пиши от отваряне на очите до затварянето им. Габи беше така преди месец, но това е брутялно сега. Тя по принцип е мрън, но сега направо не побърква. Постоянно е едно намиламе и реване, луда ставам честно.
Прегръдки на всички!

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #549 -: Ноември 09, 2022, 17:51:28 pm »
Маги, на 19 този месец да сте здрави всичките :) Отлагаме това пътуване от лятото, но му дойде времето и на него най-сетне, та ще се радвам да пием по кафе.
Ние биваме. Васил най-сетне спря футбола. Разбира се след проблем в училище. Имал 5 по Човек и общество. Ревал неутешимо цял ден. В края на деня класната ми звънна разтревожена. Минало и през ума, че у дома едва ли не го бием за петица и да ни каже, че това не е лоша оценка. Обясних ѝ, че е напрегнат много и си го избива с рев. Той все иска да е пръв във всичко, а то няма как. Говорим му, но той си навива на пръста и накрая цялото напрежение излиза с рев. Та казах на половинката да се взима в ръце и да спре да отлага края на единия спорт. Същата вечер беше последната тренировка и най-сетне детето има свободно време.
Криси се върна на ясла от днес. Още днес си я взех отново покашляща и с воднист сопол, но така ще е - то е ясно. Иначе днес е влязла доброволно там, въпреки че е поревала малко все пак. Играла, хранила се, спала и дойде супер щастлива като я взимах (преди излизаше с рев от там). Поне тия 2 седмици почивка не са се отразили на адаптацията преди това.
Павла, как си след операцията?
Хелиантус, много бързо ще влезеш в ритъм скоро с двете деца :) Сега все пак и коремчето ти създава неудобства и това те уморява по-бързо, но скоро ще си в топ форма за гледане на деца. Но да, работата си е направо като ваканция с деца у дома.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #550 -: Ноември 10, 2022, 09:24:09 am »
Хелиантус, ти Борко носеше ли го? Взимай един слинг от новородено още, ще ти е супер удобно. Аз с близначките много носех, много удобно ми беше и добре се чувствах, а и можех да обърна внимание на каката. Така че смело действай.

Лято, дано сме здрави, за сега сме на линия.
Разбирам те за активностите. Аз отложих записване на Моника на курсове по математика заради натовареността. Много и идва. Да я похваля беше на състезание по математика, не се е готвила допълнително, само учителката и в училище и е давала по-сложни задачи и беше 16-та от 70 деца от училища в целия град. Много съм горда с нея.
Тя очакваше грамота, но и обясних, че и това е голямо постижение. И е най-добре представилата се от техния клас. Значи като иска да направи нещо е първа, ама като каже Не и с топ не можеш да я поместиш!

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #551 -: Ноември 10, 2022, 14:44:16 pm »
Маги, носех го. До 6 месечен почти не слизаше от слинга,  още доста го носех до годинка, после не искаше много. Сега пак ще нося, няма как. Даже ще съм смела и ще си взема тъкан слинг, че кабуто една приятелка ми го съсипа. Имам и ринг, раница. Не си представям без носене да стане работата.

Лято, дано съвсем свикне Криси скоро, а Васил малко да отдъхне.

Павла, как си ? Надявам се вече по- добре и да дишаш спокойно. И аз съм с крива преграда и искаха да ме оперират, но мен ме е страх и засега не съм го мислила. Особено след като видях една приятелка след ринопластика 😬
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #552 -: Ноември 11, 2022, 16:54:49 pm »
Хелиантус, колкото и да го мислиш сега, като се роди бебета, чак тогава се наместват нещата. Разликата при твоите ще е 2г и малко, нали? Аз бях напълно сама с тях. Мъжът ми се прибира в 19ч30-20ч. Трябваше да можем да се придвижваме. Имах раница, слинг и двойна количка. И 3те са незаменими, нищо, че Сими си ходеше, за мен беше важно да мога да ги сложа в количката и двамата.

Иначе съм като голямото пиле На работа. Трябва си време да се влезе в час.

При мен не е ринопластика. Не чупят кости или подобни. Септопластика и конхотомия ми правиха. Само 1 ден бях с тампонада, а то това е най-гадното. Сега съм в рани, заради реакцията, но и това ще мине. 

Лято, доста им идва напрежението на малките явно.

Дано да се задържат здрави момичетата, Маги.

 
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #553 -: Ноември 11, 2022, 19:20:16 pm »
Халиантус, има страхотна количка за породени по вашите земи, само да се сетя марката. Бъгабууу, много съм изкуфяла.
Та тя е страхотна. И моята мога да препоръчам, има я много при вас, но е по-широка.
Габриела кашля много лошо, ще излизам болничен 😩
Днес поръчах подаръци за Коледа и РД. След месец стават на три 🥰

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #554 -: Ноември 12, 2022, 00:39:51 am »
Точно 2 години ще е разликата, термина ми е на рождения ден на Борис 😁. Ние от Юни не ползваме количка вече. Може да се излъже в триколка за малко,  но като цяло не иска. Аз не съм чак толкова за оплакване, защото мъжът ми ще има 6 месеца бащинство, но пак ме е страх. Борис си е лепнат за мен и не знам, но знам че ще се наредят нещата. Твърде много го мисля. Хората и сами се оправят.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #555 -: Ноември 12, 2022, 12:37:14 pm »
Как 6м 8O 6м може да не работи и ще си получава дохода!
Бъгобу е много скъпо. Аз си бях взела Joie за 160 евро и я продадох за 120е.
Те са много интуитивни децата. Най-добрият съвет, който получих, беше да си гледам заедно децата. В смисъл всеки се опитва да обръща внимание на децата и реално те късно осъзнават, че родителите не са само за тях вече. Всичко правех с двамата и не правех забележки на Сими, а ако правех за нещо, което наистина е недопустимо, правех и на бебето, ако го драсне или подобни. Не знам дали това е дало резултат, но за мен децата трябва да се гледат заедно.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #556 -: Ноември 12, 2022, 16:54:41 pm »
В Ебей, техния има на добри пари. Иначе е космическо факт.

Аз също ги гледах заедно. Нас и пандемията ни хвана на три месеца бяха дребните. Та всичко правех с трите. Нагаждащи се и успяваш с всичко. И най-важното водиш се по децата. Усещат много.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #557 -: Ноември 13, 2022, 20:44:07 pm »
Хелиантус, аз купих ето този борд за второ дете: https://baby-travel.uk.com/collections/buggy-boards-and-seg-board/products/isafe-segboard-buggy-board-sit-or-step-pram-board-inca-complete-with-saddle-seat-1 Асансьорът ни е малък и двойна количка не се събира.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #558 -: Ноември 14, 2022, 20:06:35 pm »
Оле, колко съм изпуснала отново 😑 Все се чудих как някои жени, като родят и спират да пишат, та и аз сега съм от тях. Нямам време все, защото гледам да не използвам телефон пред Матей. Ето сега тъкмо го изкъпахме и реших да използвам 5 Мин на гърба на мъжа ми
Правихме прощапулник в събота. Да живеят кетъринг фирмите, че не знам кога се стяга и почерпка. Поне питката омесих аз. Ще си имаме геодезист.
Наближава моя рожден ден и реших тази година да се поглезя на хотел с Мишо и Матей, но най-вече глезенето е, че си водя една приятелка с мен, та тя да гледа Матей 😁
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #559 -: Ноември 17, 2022, 20:52:37 pm »
Аз днес съм с болки ниско долу в ляво, от време на време и кръста и утре ще ходя на преглед да видим какво става, дано всичко е наред и няма проблем