0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #580 -: Декември 08, 2022, 09:15:43 am »
Тери, споделяме си,защото пред никой не може да се изохка дори. Поне аз достатъчно често чувам, нали ги искахте, то дете не се гледа лесно и т.н. Аз ги знам горните неща, но на моменти нямам сили.
Близначките ги кърмих до 2 навършени години. Бяха тръгнали на ясла, остана само нощното хранене. Това за ориентир да имаш. Всичко е според детето.
За захранването, не си го слагай като нещо на всяка цена. Ще стане, бавно-бързо, ще стане.
Да, и на мен до скоро ми стачкуваха със заспиването в кошарите си. От скоро спят там, когато съм си в къщи. Така че, не е само при теб проблема.
На мен тук ми е добре, заради средата, защото се подкрепяме.

Робин, кога ти е термина? Малката как е?

Щастието, едни малки ръчички да те гушнат и да се притисне в теб едно човече, това не се описва. После пораства, виждаш как мисли, действа, играе, постиженията му и се чувстваш щастлив, горд и изплашен.
Абе хубаво е!

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #581 -: Декември 08, 2022, 09:33:33 am »
Джули, много съжалявам  :bighug:
Прегръдки и кураж.
Хелиантус, хич не ви е лесно, натрупали са ви се много неща. Дано бързо да разберете и съответно премахнете причината за неразположенията на мъжа ти, а бебка да си изчака термина.
Маги, Павла, на вас пожелавам сили и малко повече време за почивка и за вас си, доколкото е възможно.
Тери, при Дари беше по същият начин. Аз даже се чудех възможно ли е наистина след една година още да има колики или вече си въобразявам, но явно е възможно. При нея обаче изцяло отшумя и АБКМ и колики и неразположения някъде на година и половина като беше. След това малко преди 2г даже си я записах на държавна кухня и не е имала проблеми. И по повод на думите ти за болестите, аз пък ще разведря малко темата с положителни неща 😁 Първо, след два месеца истински терзания и агония, Дари свикна с градината. Вече, не само, че не плаче, Ами общо взето и е приятно там. Разказва как е минал денят и, даже похапва, че не слагаше и залък в уста. Ходи допълнително на танци и спорт, пак в градината, де и казва, че много и харесват. Вече е много послушно, спокойно и любвеобилно дете. Постоянно ме гушка, гали, целува и ми казва, че ме обича. Излишно е да казвам колко ме разтапя това. Няма и помен от лудото диваче, което беше. Като сме с други деца, винаги е тя е най - кротичката и послушната. Мина и рожденият ден в неделя. Най - накрая успях да го отпразнувам в ресторант, с голяма украса, голям детски кът и много дечица. Дари беше безкрайно щастлива и доволна. На следващият ден празнува и в градината. Та, два дни имаше торта, свещички и рожден ден. Голяма радост беше. Със сънят, от много отдавна нещата са много добре. Общо взето след като и минаха дискомфортите с коремчето, си се наспиваме чудесно. Лятото и сменихме и кошарата с голямо легло и е още по - доволна. Е, гайда, за да не е само цветя и рози, разболява си се от градината, не прекалено често, но не е и като без хич, както беше преди.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #582 -: Декември 09, 2022, 13:22:01 pm »
Момичета, един въпрос имам.. за първата година от майчинството работодателя само здравни осигуровки ли дължи имате ли представа?
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #583 -: Декември 10, 2022, 09:37:47 am »
Маги, 19.01 ми е терминът, София е добре, бърбори, прави даже прости изречения вече, напр. "няма вода", много е сладка.

Мише, честита рожденичка!
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #584 -: Декември 10, 2022, 17:03:23 pm »
О, Робин то не останало. Ще си имаш дебелокож козле като мен  :lol:

Аз минавам да ви почерпя виртуално за празник на дребните. Порасват днес 😂

Мише, прекрасна е Дари!

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #585 -: Декември 16, 2022, 21:33:16 pm »
Как пораснаха малките стрелчета  8O Честити да са и трите.
Мише, на тази снимка Дари мъъъничко е заприличала и на теб
Ние бяхме този уикенд  на спа, Ал инклузив, детски център, бях си взела моя приятелка да е детегледачка с нас. Имах рожден ден и като не пия, поне да се поглезя.
След това се събирахме с 10 майки и бебета големи, колкото Матей да празнуваме. В наше село си нямам приятелки с деца, но имам виртуални такива от Пловдив и се събрахме в детски център. А баща му курдисах да е дядо Коледа. Разменяме си подаръци. Децата плакаха от дядо Коледа. През това време моят Матей в мен се надъхва "айде-айде", че иска и той подаръци и като дойде неговия ред, съдра се от рев. От всички рева най-много. Тамън го успокоих и баща ми отиде с майка ми в тоалетната да си махне костюма, и Матей отново се разрева, сочейки: "Ба-ба, ба-ба". Притесни се, че Дядо Коледа отвлече баба

Хелиантус, как сте?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #586 -: Декември 17, 2022, 16:05:40 pm »
Маги, честити да са и твоите пораснали момичета! Да са здрави, усмихнати, щастливи и спокойни. Много игри и разбирателство с кака Моника.
Тери, честит (и при теб минал  :D) рожден ден! Все такива щастливи мигове да имаш с Матей.
И нашият татко ще се прави на Дядо Коледа. Чака го с нетърпение, учи песнички, голямо вълнение е. Бях и на първата и изява. В детската градина бяха подготвили песни и танци. Момиченцата бяха снежинки. Разтопи ми се сърцето от щастие и гордост. Представи се страхотно и беше много сладка. Абе, все по - хубави стават моментите и емоциите ♥️🥰🥳
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #587 -: Декември 19, 2022, 09:32:39 am »
М да пораснаха децата. И Моника много рева от дядо Коледа като го видя за първи път. Сега вече не викаме,защото големите са големи и ще различат ако някой се дегизира. В градината ще имат, ако са здрави ще ги пусна де, че в къщи е малък лазарет.

Иначе много говорят, Аделина не млъква. Или мрънка, или пее или говори. Габи е по-мълчалива, тя гледа,попива информацията и те разбие с някое заключение. И двете са гушливи,но Ади е залепена за мен. Нямам и 2 свободни минути от нея. Уж близнаци, самостоятелност и т.н. да бе да!

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #588 -: Декември 24, 2022, 00:43:14 am »
Момичета, толкова съм изтощена и нямаща време напоследък, че все не стигам да ви пиша.

Маги и Мише, с доста закъснение да са ви здрави, щастливи, весели и безгрижни порасналите момичета!
Мише, страхотна е Дари!

Тери, и на теб честит Рожден ден на доста патерици! Да си здрава и щастлива!

Ние биваме що годе. Мъжът ми е болничен, беше уж малко по- добре, но сега пак не е , че доста пое грижите за Борис последните 2 седмици. Останахме без баба, за щастие майка ми идва утре, посве свеки се завръща. Ще ходи до България след Нова година, че тук няма се се размърдат скоро.

Бебка последно пак я мериха малка, че и водите бяха намалели и сега ходя на ехографи по 2 пъти седмично, което ми отнема по половин ден всеки път и много ме изтощава. В сряда съм в друга болница на някакъв по специализиран преглед да я видят пак как расте и защо е малка. Водите и доплер сега са Ок. Аз вече много се изморявам, таза ми се разпада, като се преуморя пак контракции...
Борис е добре, расте, не млъква, ама не млъква 😁 Даже докато заспива говори. Много е смешен и сладък. Заливаме се от смях с него по цял ден, сигурно артист ще стане. Вече си спи в леглото за големи, а не в кошара. Не се буди нощем, чудеса постигнахме с консултанта.

Робин, то не останало при теб!

Как сте всички?
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #589 -: Декември 24, 2022, 14:34:28 pm »
Весело посрещане на празниците! Много здраве и щастие ви пожелавам на всички!

Робин я чакам скоро да се похвали.

Хелиантус, дано в БГ открият какво му е на твоя мъж и нещата се наместят. Стискам палци всичко с бебка да е наред. Гледам, че вече си 32-ра седмица,бавно и славно приближаваш края.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #590 -: Декември 25, 2022, 13:23:36 pm »
Весело посрещане на празниците. Бъдете здрави и много щастливи 💞💞💞Аз съм вече в 37ма седмица и доста ми тежи, нямам търпение да се появи малката госпожица.
Пожелавам на всички само здраве, защото при цялото пазене бях болна 2 седмици и беше ужасно  :wink:
💓💓💓
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #591 -: Декември 25, 2022, 21:22:09 pm »
Весела Коледа, прекрасни, момичета <3 Здраве, здраве и още здраве ви пожелавам
Леле, уж най-скоро аз раждах, а вече съм забравила какво е да ти тежи в 37 г.с. Само си спомням как времето просто не минаваше. Дните направо бяха спрели
Хелиантус, колко малка я измерват? До две седмици се води норма. Матей накрая просто спрях да качва. Даже имаше измервания на преден преглед по-голям от следващия преглед. Д-р Даскалов тогава ме успокои, че до 2 седмици е ок, но краката започнаха да изостават повече. Тогава ми обясни, че това е защитен механизъм. Бебето изпраща важните хранителни вещества към мозъка и другите органи, докато крайниците се третират като не толкова жизненоважни. Затова те изостават най-много и след раждане бързо наваксвали.
Ти как се движиш със сърбежите? Миналата бременност по това време бяха ли започнали вече?

Мен ме тормози единия резец на Матей, не сме спали изобщо. Като се събудихме рано -рано, щях да ги пращам с баща му да си играят, но се сетих, че е Коледа и ще го чакат чудеса, които не искам да пропусна.

Ходих на зъболекар: една бременност, година и половина почти кърмене с безмлечна диета и все пак нямам нито един кариес. Направо не можах да повярвам. Отдавам го на хубавата четка за зъби и сусамов тахан (ако някой има нужда от калций).

Иначе при нас за първи път Бъдни вечер беше повече от 15 мин и всеки по стаите. Много е различно с дете <3

П*С* Надявам се, че видяхте снимките на Хрисчето. Не ви казвах, защото не беше обявила публично, но съм толкова щастлива, че групата ни е пълна и всяко майчино сърце е пълно и щастливо. Ето това е Коледа <3
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #592 -: Декември 25, 2022, 22:55:04 pm »
Честито Рождество Христово! Бъдете здрави и щастливи!

Тери, 2 седмици по- малка я мерят, но и някакви персентили там смятат...не знам. Проблема е не, че е малка, а че още не ми е правен подробен доплер да се види има ли проблем с изхранването или си е просто дребно бебе. Правят ми доплер само на пъпната връв. Сега в сряда ще ходя в друга болница за по- подробен преглед. Миналата бременност сърбежите започнаха в 35 г.с. Сега още нямам, дано и не се появяват, че беше ужас.

Бонболини, не е останало при теб. Леко раждане и чакам да се похвалиш!
На мен вече ми тежи, не искам да знам в 37 г.с. как ще е, то и не сядам по цял ден покрай малкото торнадо. Нямам търпение да идва февруари.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #593 -: Декември 26, 2022, 00:46:07 am »
Весела Коледа!

Аз съм изключително щастлива за Хрис! Просто нямам думи от щастие за пълните й ръце и сърце. Тя има много обич да дава!

Хелиантус, стискам палци. Явно в края винаги ще ти е трудно.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #594 -: Декември 26, 2022, 18:27:42 pm »
Аз съм голяма,бяла птица,споделете за кой става на въпрос? Коя Хрис?

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #595 -: Декември 27, 2022, 00:55:45 am »
Вчера не схванах и аз за Хрис, baby brain, обаче светна лампичката днес. Леле супер много се радвам! Страхотна новина ! 🥰❤️
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #596 -: Януари 01, 2023, 18:24:06 pm »
Честита Нова 2023 Година на всички! Нека тя ви донесе много здраве, радост, щастие, късмет и сбъднати мечти!
Стиснати палци за успешно раждане на всички бременни!

Не съм видяла снимки на Хрис, но да разбирам, че вече имам бебче :) Много се радвам за нея, че не се отказа! Да са здрави и много щастливи!

Ние сме добре. От време на време малко боледуваме - настинка, малко темп и хрема, но минава. Гледаме се вкъщи, яде, спи, играе си. Основно съм заета със завършването ми, малко ми остана, но изобщо не ми стига времето, нищо друго не мога да погледна освен да гледам Ивона и да уча. Май/юни мисля да почва ясла, но имам още малко време да го доизмисля кога ще е.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #597 -: Януари 01, 2023, 21:39:46 pm »
Честита ви нова година! Пожелавам ви повече време за сън, повече моменти със семейството и здраве.
Хрисче не само, че вече е мама, Ами е мама на близнаци. Тя е истински борец, дори бременността й беше изпитание, но й е било писано да носи сърчица под нейното сърце. Истински чакани деца, от време на време сме си писали и веднъж не се ожали, та толкова време ги мечта тези деца. А през това време аз с едно само мрънках и се самосъжалявах.
Хелиантус, как успяхте с този консултант, чак казваш чудеса сте свършили. За нас водеха разговори между всички консултанти на оперативки и не се поддаде това дете и това е. А аз не искам той да заспива сам,просто да спи в кошарата и през деня, както и да има по-добър нощен сън.
По начало Матей спи доста по-малко сумарен сън от децата на неговата възраст и се натрупва. Зъбите излизате един по един, 10 дена един зъб ни мъчи всички. Тамън излезе и вчера друга муха му щукна. От 4 до 6 часа ревеше, че иска да си спи в количката (тъй като на обед при мен спи в количката). Аз не се поддадох, въпреки че зверски ми се спеше. И тамън си казах, че заспа в 6 и ще поспим, той в 6:40 пак на линия.
А Мишо вече няма търпение да си прибираме ембриона. Реших началото на 2024 и то само защото до 5та година е добре да се трансферира. Ако не ме притискаха моите години и този срок, сигурно щях да имам деца с голяма разлика. Отидоха ми всички мераци за продени, заедно с надеждата, че Матей някога ще спи поне 5 часа непрекъснат сън.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #598 -: Януари 01, 2023, 23:21:24 pm »
Прекрасни новини за Хриси!

Тери, и аз не вярвах, че някога София ще спи по цяла нощ, но се случи, ще дойде това време и при вас.

Моят багаж за болницата е почти готов, бебешките дрехи са изпрани, вече дойде и януари и официално чакам бебето да дойде 😀
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #599 -: Януари 02, 2023, 09:05:59 am »
Тери, дали не е свързано с кърменето недобрия сън? Май при София на Робин така се е будела за кърмене през нощта и след отбиването се е оправила. Аз също отбих, на 1 г. и 1 м. Но аз вече 2 месеца кърмех само сутрин в 6-7 ч., така ми беше удобно да няма вечер кърмене, а пък го оставих кърменето за подсилване на имунитета само. Иначе Ивона не ме е търсила да суче. Но почнах да ходя на зъболекар и трябваше да пия антибиотик. Така спрях кърменето от раз. Изобщо не се усети липсата, само съня й се донамести - преди се будеше 6-7 ч., сега спи до 8-9, даже и 10 ч. понякога и то от около 21 ч. вечерта!

Изключително много се радвам за Хрис, да са й живи и здрави близначетата!
« Последна редакция: Януари 02, 2023, 09:08:02 am от Gracy »