0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #520 -: Октомври 18, 2022, 09:37:38 am »
Браво на Васил. За Криси, ще свикне. В началото така правят, после свикват. И на мен в яслата ми казваха, че били непослушни, сега в градината нямам такива разговори. Но и то е рано.

Къде са другите момичета, защо не пишат?

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #521 -: Октомври 18, 2022, 10:11:58 am »
Лято, браво на Васил!
Криси ще свикне като види и другите деца.

Дано тази година да не боледуват много.

Аз се върнах на работа. Децата за сега биват. Тук на 6 седмици имат по 2 седмици ваканция. Много е тъпо това. Та от другата седмица са ваканция.
Сими май е с астма. Ще го видим тази зима как ще изкара.
Борис януари отива и той на училище. Ще се опитам да ходи само до обяд или през ден, че да свикне по-лесно. През другото време да е на забавачница. Ще видим как ще е.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #522 -: Октомври 19, 2022, 13:06:14 pm »
Днес Иван искаше да пие от чашата на баща си и в един момент забелязахме,че на ръбчето на чашата липсва една люспичка. Сега незнам дали е била преди това така, тъй като не е остро а заоблено дето е липсващата люспичка и се притесних дали не я е глътнал и да стане нещо проблем
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #523 -: Октомври 19, 2022, 17:24:41 pm »
Сигурно е от преди това щом не е остро мястото. При повече късмет бащата го е глътнал (това в кръга на шегата естествено).
Няма проблем и той да е.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #524 -: Октомври 20, 2022, 10:48:58 am »
Да, нищо не е станало. Ако беше скорошно щеше да боцка.

Павла, какво работиш?

При нас каката е с хрема. Пръскам, чистя, правя инхалации. Да видим. Много болни има, много.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #525 -: Октомври 21, 2022, 12:57:54 pm »
Аз днес бях на преглед. Доктора потвърди бременноста, но и каза, че десният ми яйчник е уголемен. Миналият месец цикълът ми закъсня 5 дни, а по принцип си ми е редовен. Каза да следя за болки и кървене и ме вика на 4.11 пак. Сега седя и се чудя на какво може да се дължи и до следващият преглед ще ми се пръсне сърцето от притеснение. Аз леки болки като менструални си имам от началото, но и предната ми бременост беше пак с такива леки болки. Чудя се ако е някоя киста тя непречи ли попринцип на забременяването
« Последна редакция: Октомври 21, 2022, 13:45:51 pm от djuliq922 »
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #526 -: Октомври 21, 2022, 19:56:36 pm »
Аз нямам идея какво може да бъде това. Честито, Джули, лека бременност.
Криси все така трудно приема яслата. Днес следобед дори не искаше да излезе с баща си навън и си скри обувките от страх да не я заведе пак на ясла. А днес когато я взимах сестрата спомена, че пак не е яла и дори вече има ацетонов дъх. Усетих го и аз. Тръгнах да търся нещо в нета преди малко по тоя повод и бам - диабетни работи. На бързо я тествах с моя глюкомер и се уплаших - 7.1. Това е много за нея, много е и за мен дори. Не е яла със сигурност поне час, а може би и 2 часа. Утре сутрин ще повторя теста на гладно, но реално съм супер уплашена. Разбира се е петък вечер и няма на кого да се обадя за съвет и успокоение.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #527 -: Октомври 21, 2022, 23:28:43 pm »
При децата има леко атипична реакция на глад. При стрес също се вдига. Утре я тествай със  ставането. Сигурно просто трудно преживява яслата.
Пиши утре как й е била.

Аз съм сигурна, че Бобо също няма да понесе добре училището. От януари ще е голяма мъка за него.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #528 -: Октомври 22, 2022, 10:32:52 am »
Да, тествах я тази сутрин. Нощес имаше температура, въпреки че я усетих и вчера веднага след градина нурофен дадох, вечерта панадол, но все пак нощес пак вдигна. Та стана тя, дадох нурофен и хапна малко, а към 4 заспа. Сутринта към 8.30 захарта беше 4.9, което ме успокои вече.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #529 -: Октомври 22, 2022, 14:18:14 pm »
Лято, висока ли беше температурата? Дано не е нещо сериозно.
Джули, честита бременност!
Ние за пореден път отложихме ваксина тази седмица, тъй като София не беше излекувана. Следващият ми час е за 1.11, дано не се разболее пак. От ковид насам през август е постоянно със сополи, вируси, конюнктивит и какво ли не. Покрай нея и аз съм все болна. Иначе съм вече в 7ми месец, януари наближава, чудя се при кой лекар да раждам. Доволна съм от първото раждане, но не и от епизиотомията и шевовете след това, не знам дали да търся друг доктор, който би се съгласил да не прави тази процедура рутинно. Също бих искала да ми дадат бебето за първи контакт поне за малко щом се роди. Не знам дали в държавна болница някой би се съобразил с такива "претенции".
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #530 -: Октомври 23, 2022, 14:23:20 pm »
Здравейте, момичета, не съм писала. Имам време все вечер в 10 часа и си казвам: "Ох, то е много за писане, хайде утре". И то вече няма какво да напиша. Даже не помня какво е било "многото".
Ние сме добре. Бяхме котактни с коронавирус, но ни се размина този път. На мен продължава зверски да ми се спи и така.
Но пък много ни харесва да си работя на 4 часа. И с детето прекарвам време, и се разсейвам, че и хубав доход докарвам

Купихме си огрооомна кола. По принцип ги водят 7 местни
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #531 -: Октомври 24, 2022, 10:36:03 am »
Как сте? Ние сме добре.

Лято, как е Криси?

Джули, нормално е от яйчника в който е била овулацията да е уголемен.

Робин, дано намериш правилния доктор.

Тери, добре звучиш. Браво за колата.

Павла, дано свикне Бобо с училището.

При нас за сега е стабилно градина/училище.
Още мрънкат сутрин, Габи ме търси, нощем идва при мен, надявам се да спре това скоро.
Ковида и на тях им разби много имунната, направо ги срина. Вие знаете имахме период дето от една болест скачахме в друга.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #532 -: Октомври 24, 2022, 12:12:15 pm »
Робин, не беше висока температура, но не съм я мерила. Като я вида, че е смячкана и отпусната просто давам лекарството. Криси е своенравна, за което имаме огромна вина, тъй като през цялото време сме гледали да не реве, за да се наспи Васил и (почти)всичко ѝ е угаждано. Та тя като види термометър почва да реве и аз просто избягвам да го вадя.
Тери, браво за колата. Вероятно сега се чувстваш по-добре с работата. Аз поне така се усещам когато правя каквото и да е извън дома и далече от смяната на памперси. Периодично презареждам, че иначе тази ограниченост в контактите ме натоварва силно.
Маги, радвам се, че засега удържате фронта и сте добре :)
Ние бяхме на поредното състезание с Васил тази неделя и се забавлявахме доста. Криси остана у дома с баща си, била е добре. В петък баща ѝ искаше да я изведе на детската площадка, а тя си скри обувките, защото мислеше, че пак ще я води на ясла. В събота си видя пантофите и ревна пак, дърпаше ги от мен, за да ги скрие някъде с надеждата, че без пантофи няма ясла. В събота вечерта е спала добре докато ни няма с Васил, но снощи беше пак на крак. В 12 цъфна при мен и ме задърпа в кухнята. Дадох ѝ да яде и пак я сложих в леглото, но тя си упорстваше и още 3 пъти ме вдига за компания. Към 1 заспа все пак, а към 5 е събудила баща си. В 7 едва стана за ясла и много рева докато я оправим, после се гушкахме малко и се успокои, излезе в приемливо добро настроение, но пак е влязла с рев там. Днес пускаха клипчета госпожите - децата танцуват, правят хорце, въртят се. Всички са спокойни, само Криси е цялата зачервена от рев, участва насила (една госпожа я държи за ръчичка). Към края на видеото (почти 2 минути) изглежда малко по-отпусната в обстановката, но в началото се чува как реве. Тази седмица ще ходи до сряда, четвъртък и петък искам да почина и да събере сили, че следващата седмица има ваксина. А в градината е пълно с болни деца - всеки ден по нови 3-4 майки пишат, че детето им остава вкъщи болно. Една днес каза, че цялото семейство са с вирус - 39-40 температура и повръщане. Иначе на Криси ѝ разсте зъб и затова също не иска да яде много. Гладна е, търси храна, но всичко отказва (мляко, супа, манджа, хляб, солети, бисквити...). Нямаме избор, ако сега я оставим без причина у дома след това ще е по-голям кошмар за нея. А и без това не очаквам да ходи дълго време без прекъсване, така че на малки крачки.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #533 -: Октомври 25, 2022, 08:44:27 am »
Няма как, ще й е тежка в началото, но ще свикне. Просто трябва да разбере, че винаги отивате и я взимате. При мен повтарянето на това помогна основно за да свикнат децата. Даже сутрин вече сами си казват какво следва- ке играят с децата, ще ядат, спят и аз ще ги взема.

Вчера за първи път пътувах сама с тях. Тези деца бяха прекрасни. Чак едни хора ме поздравиха, че били добре възпитани  :D чудех се дали за моите деца става дума. Все пак 4ч30 полет бяха железни.
Обаче Сими е вдигна по пътя температура. Кашля, снощи направо гореше. Днес ще търся лекар по спешност, че му отиде морето.

Тери, скоро на Мати няма да му трябва много багаж, трябва да се пълни тази кола :wink:
Честита да ми е!
Той как свикна ли, че те няма?
А твоето недоспиване, не знам кога се компенсира, аз все още чакам.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #534 -: Октомври 27, 2022, 10:44:35 am »
Как сте?
Лято, успяхте ли с ваксините, какво стана? Браво на Васил!

Павла, как сте?

Аз реших да направя подарък на Моника и ще я водя на Хелуин парти. Ще седя два часа на място пълно с пищящи деца, но да е щастлива. Взехме и и костюм, ще е вампир 😜

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #535 -: Октомври 27, 2022, 13:43:09 pm »
Противогрипните им ги сложих на 17.10. още. Много добре реагираха и двамата. Него го боля малко ръката за 2-3 дни. За нея трябва втора доза след месец (вече след около 2-3 седмици). Криси е с коксаки, но знам дори от колко време. Миналата седмица не искаше да се храни в яслата. У дома си похапваше. Почивните дни не бях с нея, но за единия ден със сигурност знам, че не е искала отново да се храни добре. В края на миналата седмица имаше и някакви дни с лека температура, но го отдадохме на големия рев и растящия 18 зъб (кътник). В понеделник забелязах няколко малки пъпчици по ръцете ѝ, вторник вече дланите ѝ бяха в доста малки и видими пъпчици. В сряда сутрин имаше червени петна по дланите и малки пъпчици по стъпалата. До следобеда и стъпалата ѝ бяха в червени петна. Та тя до вторник беше на ясла. Мислех, че дланите ѝ са в това състояние от някой дезинфектант или е бърсана само с мокри кърпи без вода и сапун и изобщо бях готова да се скарам в яслата, но като видях краката и я заведох на лекар. Работата е там, че тя явно е ходила така на ясла и не съм го разбрала навреме. А иначе тоя зъб прокара де, не е само да съм си го мислела. Иначе захарта ѝ - първата и втората ги писах вече - 7.1 в петък вечер, 4.9 в събота сутринта, 5.1 в понеделник сутрин и 5.7 вчера сутринта. Притеснява ме това покачване, нищо че засега е в граница. Захарта е мерена сутрин около 7 на гладно, вечер пие половин доза мляко около 22-23 часа и повече не се буди за храна. Личната каза, че засега няма нещо притеснително, но ако искам ще ми даде направление за ендокринолог. Аз записах час за някакъв доктор още в петък, но е чак през януари. Сметнах, че засега не е спешно и може да почака за свестен лекар, а не за първия свободен. Иначе батко ѝ вчера стана на 9 години. Кристина загаси свещичката с ръка от зор да налапа тортата. Беше много смешна - аз режа парче и го слагам в чиния, а тя се пресяга да вземе цялата торта и не одобрява старанието ми да я почерпя с малко. Докато взема виличка тя вече бяше награбила парчето в шепи и си беше забола носа в него да яде. Снимах с телефона на мъжа ми и още не съм си прехвърлила снимките, но ще пусна някоя и тук тия дни :)
« Последна редакция: Октомври 27, 2022, 13:45:01 pm от Лято »

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #536 -: Октомври 27, 2022, 20:07:20 pm »
Да ти е много здрав Васил!

Лято, тя е болна. Това също развързва захарта.

Добре сме. Сими е с ангина и ня АБ.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #537 -: Октомври 28, 2022, 10:44:07 am »
Здравейте и от нас.
Наближава рожденият ден на малкия и сега текат едни приготвления - торта, организация с родителите, той не знае какво иска  8O, ние му купихме за подарък геймърски компютър, защото ходи и на програмиране и е много доволен, но ще събираме няколко деца и майките питат какво да купят, а аз не знам какво да им кажа... Ще измислим нещо де. Иначе много се ядосах в училището, защото разбрах, че едно дете от класа му го е удряло без причина, дори госпожата потвръди и тя не е говорила с родителите!! Вчера й исках телефона на майката и учителката почна да увърта - ама то лични данни, не знам какво си, побеснях, писах в групата на класа да ми пише майката, тя ми писа, чухме се. Реагира веднага - каза, че ще говори със сина си и т.н., че не е знаела, че ще държим връзка.
Днес пък нещо малкият започна да подкашля, запуши му се носът, но не се учудвам - 1/3 от класа са болни...
От 01.11 трябва да обучавам новото момиче, което ще ме замества, защото на 29.11 излизам в 45-болничен преди раждане.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #538 -: Октомври 28, 2022, 10:54:42 am »
Бързо да минава на Сими. Не знаех, че захарта може да се повлияе от боледуване или изобщо не бях ммислила по този въпрос. Много съм боса в областта на захарните стойности.
Бонболини, весело да си изкарате. Васил ще празнува с пейнтбол, но без парти с торта и храна. Иначе събира пари за телескоп. Имаме един от хиполенд, който има данни, но все пак е играчка и не става за хоби наблюдения. харесали сме някакъв подходящ за деца за около 700 лв, но ще видим и черния петък дали няма да предложи по-изгодни оферти. Но все пак иска кеш от гостите си, за да си вземе телескоп.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #539 -: Октомври 28, 2022, 14:37:19 pm »
От сутринта пиша тук.

Павла съжалявам за случващото се. Ужасно е с болно дете.

Лято, и близначките караха коксаки. В началото е много объркващо какво става. И аз като теб се чудех и чак като избиха пъпките ми светна. Очаквай Белене на кожата, падане на нокти. Пламнало е навсякъде с това коксаки.

Бонбони, важното е с родителите да се разберете и да минава този лош етап. Аз вече оставям доста Моника сама да се оправя. Едно момче я беше ударило, госпожата беше говорила с родителите, но и аз обясних на Моника как да се държи с него.

Аз чакам утре. Да поспя малко.