0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #640 -: Февруари 14, 2023, 18:12:19 pm »
Честита рожденичка, Маги  :) Да е здрава и много щастлива 🍀
Джули, щом не е ортопедично, да не е свързано с някой нерв? То пък щеше да го боли. Личната лекарка не може ли даде съвет за специалист?
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #641 -: Февруари 14, 2023, 21:43:41 pm »
Препоръчаха ни един педиатър. Показах му изследванията той също каза, че са нормални за възраста му. Това, което той каза,че понякога правели някакъв вид артрит(възпалявало се нещо) каза да давам 5 дни сутрин и вечер по 5 мл Нурофен и ако след това има проблем да го водя при него.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #642 -: Февруари 15, 2023, 07:10:57 am »
Момичета, роди се София! 00:10ч, на 15.02, 3.04кг. Индуцираха ме пак, че холестазата отново не ме подмина, но раждането беше супер бързо, много по-лесно. Пак без упойка минах, 3 часа общо, като зор беше само последния.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #643 -: Февруари 15, 2023, 12:03:36 pm »
Честита София, да е много здрава и щастлива и да ви радва!
Бързо възстановяване на теб.

Джули, а възможно ли е да имитира някой които ходи така?

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #644 -: Февруари 15, 2023, 12:41:06 pm »
Честита дъщеричка HELIANTHUS! Да ви е жива и здрава!
 Маги вкъщи няма някой, който да ходи така. Питам го дари го боли казва не, питам нали нещо не му пречи, казва не и като го попитам защо тогава ходиш така ми казва ми защото така искам да ходя. Първият път като започна да ходи така си мислех че може да се прави нещо, но сега вече се съмнявам тъй като вече за трети път се случва това 
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #645 -: Февруари 15, 2023, 14:45:54 pm »
Честита дъщеря, Helianthus, да е здрава и много щастлива 🍀
Минахме през ортопед, всичко е наред, другата седмица сме на ТФЕ. Малката има много газове от няколко дни, пръцка и почервнява от напъване, уж нищо не сме променяли, аз не ям по-различни неща...
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #646 -: Февруари 15, 2023, 22:31:41 pm »
  Одеве след баня забелязах това, предните дни го нямаше. Незнам, прилича ми като на натъртено или  е нещо друго
« Последна редакция: Февруари 15, 2023, 22:48:32 pm от djuliq922 »
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #647 -: Февруари 16, 2023, 09:42:08 am »
Хелиантус, честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава София, много, много да ви радва! Леко и бързо възстановяване на теб!

Маги, и на теб да ти е честита рожденичката! Много щастие и късмет да има!

Джули, прилича на натъртено. Чак пък никой лекар да не е видял това? Моят син беше ритнал стъкло на врата преди години и се беше забило парченце в петата, което влязло по-навътре и не сме го видели, то беше и една одисея с лекарите... И защото продължи да накуцва и каза, че го боли, се усъмнихме, че има нещо останало и най-накрая го извадиха това парченце стълко след 2-3 месеца...
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #648 -: Февруари 16, 2023, 10:08:06 am »
Gracy  направо е ужас с тези лекари. Всеки гадае и се чудя къде да го водя, за да разбера какъв е проблема. Днес вече почти не се забелязва
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #649 -: Февруари 16, 2023, 16:46:04 pm »
Много е възможно да е скочил и да се е наранил. Един ортопед ще прегледа ставните връзки, костите, няма да гледа за натъртено. Личния ако не е погледнал за натъртено, няма кой. На възраст са в която получават много травми. От тичане, скачане, пълзене. Аз вече не броя и не обръщам внимание. Аделина и Габриела редовно са със синини по тялото или главата, така беше и е все още кака им.
Не ме разбирайте погрешно, но ние сме свикнали за кихане да ходим при лекар. Лекаря се претоварва, часов няма и той спира да работи качествено, заради прекалено много преекспониране на елементарни случаи.
Аделина си сцепи главата веднъж, брадичка веднъж, ухо веднъж, Габриела мина през сцепена вежда и брада, Моника падна и направи леко сътресение. Това е за една година. За всичките тези неща имаме едно ходене в спешна помощ и два пъти при личната. В останалите ситуации се справях сама, личната или които и да е друг лекар нямаше да направи повече от това което аз направих.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #650 -: Февруари 18, 2023, 17:38:41 pm »
Честита София! Да е много здрава най-вече, но и щастлива.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #651 -: Февруари 18, 2023, 21:53:40 pm »
Честита да е малката София! Вкъщи ли сте вече?

Моята София изкара грип А тази седмица, добре, че миналия месец я включихме в допълнителното здравеопазване на баща й и сега успяхме бързо да я заведем на лекар, който адекватно да я прегледа, да пусне изследвания и изпише лечение без чакане и опашки. Вдигна 40 градуса едната вечер, но на следващия ден беше много по-добре и без температура.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #652 -: Февруари 23, 2023, 17:34:44 pm »
Благодаря ви!
Те тук в Англия бързо пускат по къщите. Тя се роди в 00:10 ч на 15-и , в 16ч. същия ден ни пуснаха да си ходим. Добрата новина е, че тя няма фенилкетонурия като брат си. Голямо неспане е от както се е родила. Баткото много й се радва , целува я, иска да е постоянно с нея, но си и преживява промяната и е много емоционален и драматичен. Като цяло трудна първа седмица, но съм много щастлива 😊
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #653 -: Февруари 25, 2023, 19:07:45 pm »
Чудесно! Прекрасна новина. Първият месец е труден. Аз правих абсолютно всичко с големия и гледах да го ангажирам колкото мога, но и той беше леко стреснат, че това малкото остана.  :D
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #654 -: Февруари 27, 2023, 09:45:37 am »
Аз първите три месеца не ги помня. Беше голям Ад с Габриела и някак съм изтрила спомените. Иначе каката много помагаше, включвах я във всичко, гледах да и обръщам отделно внимание. Но тя беше и по-голяма.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #655 -: Февруари 28, 2023, 21:27:16 pm »
Честита рожба, Хелиантус. Нека бъде много здрава
Възхищавам се на смелостта ти, знаейки колко нелека бременност можеше да изкараш, с малко дете, с възможност отново да се сблъскаш с определено хранене на всяка цена на детето. Силна жена си ти!
Аз май приключих с кърмаческата си кариера. От три дена не съм кърмила. Да не се урочасам, но всичко се случи толкова естествено и водено от Матей, че не сме имали дори малък протест от негова страна. Постепенно махах нощните кърмения, когато той даваше знак за това, изместих вечерното да е началото на ритуала за сън и да не заспива на гърда, след това започнах да го кърмя в стаята ни за игра, спрях да се цедя постепенно (цедях се заради жестоки мастити) и в един момент просто кърмата почти изчезна. Той сучеше, имаше някаква кърма, но изискваше много усилия от него. Просто един ден реши, че не си заслужава и отиде да играе. Реално той се отби. Не му е отказано нито веднъж, сега когато потърси му казвам, че е голямо момче и изпи цялото мляко, че всичко е в коремчето и той е толкова щастлив.
Не съм вярвала, че такова пристрастено кърмаче ще се откаже само и то без драми, но децата наистина си показват, когато са готови.
Вече не пишка в памперса нощем и напролет ще работим и по този въпрос.
Кандидатствахме за ясла септември и ми е голяма мъка. Как психически успявате да ги пуснете? Нямам притеснение относно гледането, но просто идеята, че ще го оставим там и той ще стои и ще реве да си го вземем, направо ми се струва ужасна.
След престоя ни по болниците миналата година просто не мога да търпя идеята, че той страда, дори и за негово добро.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #656 -: Февруари 28, 2023, 22:40:47 pm »
Тери, мен пък всичките им болести ме 'калиха'. Сега бяха и двамата с над 40С за 3 дена, а Борис преди това още 4 дена с температура. Освен това и двамата ще трябва да се оперират скоро. Симеон ми направи ужасен отит с гной и кръв и тн, и тн.
Борис ще го пусна за 3ти ден на училище в четвъртък, когато му е последният ден на АБ. Нямам голям избор от една страна, а и от друга за сега ходи само преди обед и трябва за свиква.
Имаше и при двамата момент, в който плачеха всяка сутрин като ги оставях в забавачницата. 2 мин по-късно вече си играеха. Ако мине номерът си беше. При мен усилията отиват в това да ме разберат, че ще дойда да ги взема и че нямат избор, а това е част от задълженията им.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #657 -: Март 01, 2023, 09:32:34 am »
Абсолютно разсъждавам като Павла. Това не е място за мъчения, те не се мъчат там, но манипулират много. Ако видят, че като плачат няма да ги оставиш, те ще плачат, ще плачат, ще се давят дори от плач. За тях това и сигнал Мама ще ме вземе. С Моника карах ММ да я води. С него тя беше много спокойна и нямах проблеми. С близначките ги водехме и двамата, защото нямаше вариант и те много бързо свикнаха. Аделина, дето е голямата ревла, си беше харесала една лелка и все след нея ходеше.

Павла, дано с операцията се решат проблемите. Направо зловещо звучи при вас положението.

Честита ви Баба Марта! Да сте много здрави.

Аз изпратих за втора седмица госпожиците по градини и училища, дано се задържат здрави по-дълго.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #658 -: Март 01, 2023, 14:53:57 pm »
Здравейте момичета, минавам да ви почерпя виртуално за Рождения Ден на моето съкровище.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #659 -: Март 02, 2023, 12:50:17 pm »
Да е жив и здрав и много да ви радва!

Тери, радвам се на лесното отбиване. Води се по бебето е най-добрия съвет.