0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #200 -: Май 11, 2022, 11:34:22 am »
Слънце, намери пациенти 😁
У нас армагедонът продължава. Тази нощ беше още по-зле. Не можем да разберем боли ли го нещо и кое точно, а педиатър ни каза, ако ще даваме нещо да е Нурофен, че е пил Панадол няколко дена заради вируса, а имаше дълго време жълтеница и нещо там да не се натоварва черния дроб.
Днес в истерия изпадна в количката около часа за сън, на бегом у нас,, тамън го приспах на ръце и още по-жесток рев, чак се захласна. Докато не дадох гърда, не заспа.
Добре, че Мишо е от дейните бащи и нощем го поема, за да не вадя гърдата на всяко негово будене.
Чак Не ми се започва с консултантката, като знам че още по-трудно ще стане, но пък крайният резултат е важен.
Аз уредих рождения ден на Матей. 26 възрастни и 10 деца. Ще сме на хотел извън Пловдив с нощувка. Хотелът е с огромна градина и детски площадки, та децата ще играят на воля, а ние ще се видим с приятелите ни. Вечерята ще е скромна, но решихме да вложим в нощувките и да им е по-спокойно на родителите. На който му се спи да си ляга,на който не му се седи, да търчи
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #201 -: Май 11, 2022, 13:19:12 pm »
Просто се въоръжават с нерви, обясняваш, че вече няма мляко и търпиш.

Слънце, около 21 и нещо заспива или ми се ще да заспива и го будя към 8 без нещо за училище. По принцип спят около 1ч и нещо в училище. Вкъщи отказва и не спи.
Няма да те занимавам, аз знам, че му липсва сън, но просто ми е трудно да го накарам да спи.

Тери, тук ибупрфен се избягва доста. Дайте му все нещо, за да видите дали ще е по добре.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #202 -: Май 11, 2022, 16:10:43 pm »
Маги,с разреждане.Докато не стане гола водичка,ще разберат ,че за едната вода не си струва да се будят.Аз го махнах така като бяхме с ковид,пробвах бавно,после засилих и правих 210 вода с половин лъжичка мляко накрая.Тя се будеше в един и същ час и казваше,че иска мляко.
Павла,мост към съня правиш ли?
Тери,много трудно ще стане,но сега ще имаш пет трудни дни.почнеш ли с консултант,трябва да бъдеш много последователна.Сега,от позициятя на прочетеното,дори и Фербер одобрявам и разбирам,защо.на Запад е толкова ползван.След няколко месеца ,ще е още по-трудно.Трябва да отделиш гърдата от съня.Гърда,биба,мляко,са много силни асоциации,много.Като махнах АМ ,започна непробуден сън,а и е вредно за зъбите,дори за неизбилите.След 1 г,ако майката е убедена,че детето приема достатъчно калории денем,ако наддава добре ,не е нужно АМ.Вариант е да се дава вода след него,но не всички искат.Четох за дете,до 4 пиело АМ вечер,сега на 7 още пиело през деня .


*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #203 -: Май 11, 2022, 20:32:56 pm »
На един познат сестричката му на 4 години пиеше все още кърма 8O отишла при майка си с филийката и казала: "Цръкни ми малко мляко". Да не й е сухо хлебчето. Слушах като бременна лекции за кърмене и говореше Ася Демирева, че млечните зъби били млечни, защото е заложено да сучем, докато не са паднали. Кърмаче на 6 години, а мерси.
Иначе няма реални доказателства, че кърмата разваля зъбите, но и нашата консултантка по кърмене ми каза до годинка кърмене, да пазим зъбите. Идеята е да заместят кърмата с кисело мляко, но ще видим ще го въведа ли успешно, защото Матей прави реакция май от най-баналния ориз. Дано няма стомаха на баща си, защото ще му е трудно и много комплекси ще му създаде.
Фонтанелата не му се затваря. Уж са твърди ръбовете, но седи голяма. Пие витамин Д висока доза постоянно, навън е всеки ден, калций пие, но седи голяма.
Слънце, вие май скоро имате рожденичка. На 28 май ми се върти в главата, че бяха с мъжа ти близки дати
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #204 -: Май 11, 2022, 20:54:21 pm »
Карп пише в книгата си,но в БГ изданието го няма,че някои примитивни общества кърмят до 4-5 г ,та и бибата тогава да се махнела.Мерси.
На 28.05 е тя,той на 30.
Тери,за дефицит на желязо може ли да става дума при Матей?Платих надграждащо обучение за него,нямам време да го погледна,с детски хематолог е.Да разпознаваме състоянието е.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #205 -: Май 11, 2022, 22:54:33 pm »
Аз давам АМ понякога на Сими, но не нощем, а за закуска. Просто си иска, а и Борис пие. Трябва да има периоди на неядене. Не може иначе. От около 1г и на двамата им давах мляко и после мием зъбите. Моите и от чаша пият, и прясно пият, и АМ, ако има, затова не се притеснявам, че пият АМ понякогя, а и не го свързват със сън.
Биберонът е хубаво до 3г да се махне от ортодонска гледна точка. Сими рано махна и то почти сам, но Борис е малко по-упорит. Не бързам.
Основно и не ми се занимава, защото 2 дена, ако плаче за биберон са 2 дена, в които и брат му не спи. Това е основното. Не мога, а и не искам да става между 2 ревящи деца, които сякаш се надъхват един от друг.

Мост в смисъл ва ритуал и спокойствие ли? Ако е това, да правя. Всяка вечер от раждането му е една и съща. Само като сме само тримата гледа и 10 мин телевизия преди сън, за да сложа Бобо. Той е като Зори- седя с него, но не си общуваме. Често седя малко, целувам го и излизам.
Сега, като се приберем, ще се възползвам от часовата разлика.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #206 -: Май 12, 2022, 00:15:59 am »
Темата за съня ми е като лайтмотив на майчинството, най-голямото предизвикателство беше (е). Какво ли не изчетох и изгледах, но така и не се навих да махна сученето от вечерното приспиване и нощните събуждания, просто по този начин заспива толкова лесно, бързо и щастливо. И въпреки това има подобрение, преди се будеше на всеки час, сега в последно време се буди само по 2-4 пъти на нощ.

Тери, и аз съм на вълна рожден ден, голямо празненство ще правим на вилата, с 40 и няколко гости, само дано не завали, че нямам план Б за толкова много хора, къщата е малка, само дворът е голям. Най-трудно ми е да сметна колко бира и бяло вино да купим.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #207 -: Май 12, 2022, 07:02:43 am »
Междудругото за дефицита на желязо специално има въпроси в анкетата, която ми изпратиха. И блог бяха писали по въпроса. На Матей желязото последни беше 109, педиатрите казаха, че е ниско, но не изисква терапевтична намеса.
Робин, преди време бях на такава сватба с много хора навън, без план Б. От съседното село бяха взели под наем шатри, които се ползват по съборите, ако вали. Може да попиташ. Също е добре по обяд да го направиш, че ако вали, по-често е следобед. Освен ако не си е станало кофти времето, тогава и шатри не спасяват от студа.
Иначе на тази сватба бяха направили шведска маса, което е доста идейно за събитие без сервитьори. Всеки си взима, каквото и колкото иска.
Аз мисля, че разбрах какво се случва с нашето дете. Прословутият мамоцентризъм в 8 месец. Тази нощ баща му беше сдал багажа и аз поемах всички събуждания. Буди се доста пъти, но не реве. Взимам го на ръце, приспивам. И към 5 сутринта баща му се разбуди и реши да помогне. Така ревеше това дете, опъва се назад, пиши. Ние вече притеснени какво го боли, че така плаче. Станах да го гушна, че ме хвана жал. В момента, в който ме видя протегна ръце, взех го, млъкна и заспа. Тоест нищо не го боли, просто реве аз да го приспивам. Явно по време на коронавируса е развил някакъв страх, че ще изчезна, защото аз го изкарах най-тежко и буквално 5 дена бях само дойка, дори спях в отделна стая. Поне така си го обяснявам. Ще видим и консултантката какво ще каже. В събота ни е часа.
Все се чудих Павла и Маги защо казваха, че искат да ходят на хотел. Чудех се какво ще правят на този хотел. Сега разбрах. Едно вино и в леглото. Даже няма да излязат стаята.

« Последна редакция: Май 12, 2022, 07:12:58 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #208 -: Май 12, 2022, 08:53:16 am »
Мамоцентризъм или мамоабсолютизъм. Какво ли не се измисля, за да се каже, че детето иска майка си.  :D
Борис и той ме търси постоянно от последните боледувания. И това ще мине. Взимай го при теб и така няма да се разсънвате.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #209 -: Май 12, 2022, 09:23:31 am »
Тери,когато не плаче,а просто седи буден,не е нужно да го вземаш.Ще пиеш вино с Мишо,ще видиш.Аз лично съм егоист,при това голям.Държа на времето вечер,когато сме сами,или той е на работа,но аз си правя нещо за себе си.След 20.30 няма дете покрай нас.И ти ще имаш това време,сигурна съм.
Ще отворя довечера лаптопа да хвърля едно око на детския хематолог.
Темата за съня всъщност е много слабо застъпена при нас.Това е наука-сомнология.В Австралия консултантите по сън са част от детското здравеопазване.Има по света центрове за сън и т.н.
Робин,щом за теб това е ок,значи е.То всичко минава така или иначе ,и безсънните нощи минават от само себе си.
Павла,можеш да махнеш ТВ преди сън.За тази възраст около час е мостчето-тихо бодърстване,книжки,общуване и т.н.
Бибата не съм я махнала и аз,търси я не постоянно,но я търси.Може да спи без нея,навън например никога не излиза с нея,оставя си я в къщи.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #210 -: Май 12, 2022, 12:04:08 pm »
Много благодаря за съвета и аз мислех така да действам и да заместят с айрян, че те не го обичат. Ще действам. Не искам с рев. Две са, което значи надуване с часове, защото се състезават коя ще реве повече.

Аз тази нощ чух хъркане от тях и съответно станаха със сополи. Нужно ли е да казвам, че съм в тих ужас.

Иначе много се старая вечер да е тихо, спокойно, да няма телевизия, но с по-голямо дете е изключително трудно.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #211 -: Май 12, 2022, 14:21:04 pm »
А защо трябва да пият айрян или км? За мен е или се маха млякото, или не се маха. Той навикът си остава.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #212 -: Май 12, 2022, 14:55:15 pm »
Защото така ми е по-лесно и ще го откажат сами понеже не им харесва. Общо взето гледам без рев да ги откажа. Нямам възможност да ги оставя да плачат. На работа съм, трябва да спя. И без това съм надебеляла много, защото ям само боклуци, че все на бързо, все съм нервна и недоспала. Ясно ми е, че е период, ще отшуми, ама никак не ми е приятно и комфортно.

Пиша го от два часа това.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #213 -: Май 12, 2022, 15:25:20 pm »
Маги,така ще заместиш навик,поне е вероятно.Аз и вода не й давам вечер.Казвам й,че водичката спинка,само като е болна давам.Пробвах ,видях че не мрънка и спря да иска.Иначе почва -ляга да спи и се почва-вода,папа,вода,папа.Само и само да не си ляга,а се прозява и търка очите.
Разреждай и не замествай с нищо.Трейси Хог предлага метода,за мен е много успешен .Пробвай с драстично намаляване,ако реват,увеличи АМ.Понякога две крачки назад,една напред и ще стане .С рев не можеш,можеш де,но трябва да си вкъщи и да имаш време да спиш.Ревът не винаги е голямо зло,понякога е плач на неизбежност,адаптационен механизъм.При работеща майка,не става нощни ревове обаче
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #214 -: Май 12, 2022, 16:12:36 pm »
О, за рев не говоря, зсъм как е. Аз не мога също за си позволя плач цяла вечер. При мен не пият нищо нощем и спят, но трябва режим да оправям, биберон скоро на Борис да махам, а и искам въобще нищо да не пие от шише Бобо скоро. Сими копира бебето и си иска за закуска, но той пие от шише без биберон (пие като от чаша).
Аз бих разреждала до водичка, но бих намалявала и количеството. Кърменето също очакваше рев, но стана плавно май. Поне се си се оплакала. Понякога децата разбират повече, отколкото си мислим и могат за бъдат убедени.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #215 -: Май 12, 2022, 16:16:21 pm »
О, за рев не говоря, зсъм как е. Аз не мога също за си позволя плач цяла вечер. При мен не пият нищо нощем и спят, но трябва режим да оправям, биберон скоро на Борис да махам, а и искам въобще нищо да не пие от шише Бобо скоро. Сими копира бебето и си иска за закуска, но той пие от шише без биберон (пие като от чаша).
Аз бих разреждала до водичка, но бих намалявала и количеството. Кърменето също очакваше рев, но стана плавно май. Поне се си се оплакала. Понякога децата разбират повече, отколкото си мислим и могат за бъдат убедени.

За изпълняване не ми говори. Тъкмо се вкарат в ред и тези болести с месеци... от края на почивката се захващам сериозно със себе си, но искам и да се наспя. Лягам в полунощ или около и ставам в 7 и нещо. Това не ми е достатъчно на мен  . От септември започвам и обучения, а и на работа се надявам да се върна нормално. Ще видим.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #216 -: Май 12, 2022, 16:45:17 pm »
Тя Габриела е лесна. Това дете е много съобразително и кооперативно. Обаче Аделина... Там ще е огромна драма, дране, и какво ли още не.

Ще пораснат, ясно ми е. Опитвам се сега да сменя една асоциация с друга, дето е по-малкото зло ще видим.

След абсолютно всяка болест има период на отлепване от мама. Аделина трудно се отлепва, Габи е лесна. Имайки в предвид, че са и близначки, съревнованието е постоянно, искат едно и също и е някакъв ужас на моменти. За съжаление Ади регресира в съня след поредната болест и се буди и идва при мен. Щеше да е добре, ако спеше нормално, но тя рита, бута и ляга върху теб. Та сега тя се буди идва при нас, аз я чакам да заспи и я връщам в леглото. Упражнения за идиоти, ама иначе няма сън.

Да, дето се вика споделям си мъката. Кърменето бях много притеснена, но стана плавно. Стискам си палци 😁

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #217 -: Май 12, 2022, 17:13:07 pm »
Дано и сега да стане лесно. Аз онзи ден се озовах с двамата. Ми то това не е живот. Днес с един, а от утре се надявам да се наспя. Тъкмо ще свикнат децата с новото място и хайде към вкъщи. Въобще забава.
Нили затова пишем, за да си се оплакваме и споделяме.
Преди почивката не успях да се подстрижа при моята фризьорка и отидох пре една. Еми сяма да бях се подстригала, по-добре щеше да е. Ужасно е.
Та, изпитвам си кафето, децата копаят на пясъка и ще пия една маргарита.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #218 -: Май 12, 2022, 17:45:17 pm »
Аз така се успокоявам,има добри и лоши дни .Правя си един джин с тоник и си вземам кратка почивка,когато имам нужда.
Ужасно ми липсва активният живот,време за мен ,за нас.
Искам да ходя на пилатес ,да оставам сама,да си чета книга .Дано я приемат на ясла.Първия ден когато остане цял ден на ясла ,ще се отдадем на любов ,аз и на алкохол .
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #219 -: Май 12, 2022, 22:29:38 pm »
На мен единствено ми липсва мое време и то не 2ч или 5ч, а денонощия само за мен. Аз харесвам да съм сама, да правя каквото и когато поискам. С мъжа ми се каним да остарее заедно. Ще имаме време за нас, а и успяваме да си откраднем по малко.
На мен много ми харесва да почивам с деца. Само още малко да порасне и Бобо, че освен характер е и малък още. (Хелиантус, всички с името Борис били такива. Имам дори приягелка с близнаци, от които Борис беше с характера). 5ч с кола и 5ч със самолет не ми е проблем. Това ни беше пътят зо тук. Просто искам и себе си за себе си малко.