0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #280 -: Май 27, 2022, 07:37:32 am »
За гърне си говорите, а?

Значи тая седмица, на пук на ужаса с болестите, реших да им махна памперса. Габи стиска, забравя да каже, но стиска и като я сложа на гърне си пишка там. Вижте Ади е друга работа. Не казва, питам я, слагам я и не ще да пишка на гърне. Напикава се, казва мокро, преобличам я и пак същото.
Накрая казва искам памперс и така. Мързи я! Инатче! Ще се научи де.

Слънце, Моника беше като Зори. Играеше с гърнето, носеше го, въобще не го ползваше. В яслата всичко се промени за няколко месеца и махането на памперса стана за два дни. Без проблеми, без напишквания. Всяко е различно, това е.

Ох, аз вчера изживях ужас огромен. Каката се хвърли по гръб, на вън. Падна прекрасно и яко, удари всичко от главата до дупето. Тичах по лекари, нищо и няма, но аз побелях.

Габи е с ангина....

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #281 -: Май 27, 2022, 08:36:36 am »
 Как падна? Важното е, че е добре.
Това 3та ангина им е май. Да идва лятото и за се приключва с тези болести.

Снощи Бобо се напиша за милионен път и проплака, че е мокър и иска памперс. Толкова жал ми стана. Може пък и да не е готов. Днес ще го пробвам пак и ако пак стане една пералня напишкано, след 2 седмици ще се пробвам пак.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #282 -: Май 27, 2022, 09:16:47 am »
Бях чела,че физиологично около 2-2.5 могат да "стискат" ,но все пак не е закон.Ако се махне памперса когато детето не е готово,се получава вторична енуреза,която може да влоши съня и да доведе до други проблеми емоционално.
Маги,моя приятелка работи в ясла и казва,че просто гледат едно от друго и така постепенно свикват с гърнето.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #283 -: Май 27, 2022, 09:41:24 am »
За нощен памперс си е когато е готово, но около 2г вече е хубаво да се пробва да се маха. Аз не се фиксирам в нищо, както казах. Ако е готон, готов, ако не-не.
Лошото е, че имам още 2-3 дена. Като се върне в забавачницата и пак ще е с памперс.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #284 -: Май 27, 2022, 10:15:57 am »
Прави се на Тарзан буквално. Хвана се за едни клони и се залюля и те се счупиха и тя бухна на земята като чувал с картофи.

Физиологично е, щом могат да качват и слизат по стъпала, могат и да стискат. Имаше връзка някаква, но вече съм я забравила.

И аз като Павка искам да използвам, че съм в къщи с тях. После отидат ли на ясла край.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #285 -: Май 27, 2022, 10:59:19 am »
Той Борис на 10м проходи и от около 1г качва стълби. Мисля, че просто не може или не знае как да се контролира.
Е, ако не е от много високо, няма какво да й стане.  Като знам аз как съм се прибивала.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #286 -: Май 27, 2022, 11:13:36 am »
И аз трябва да започна с гърнето. Баща ѝ я слага понякога след сън и тя седи и върши нещо там, но в друго време ако я сложа си става директно. Напоследък си го взима да си играе с него, слага си го на главата и го носи по стаите. Само да се почувствам човек и ще се захвана по-сериозно с гърнето. Последната седмица ми е кошмар от разни блежки (зъб, гърло). Тая сутрин в 4 изкукуригах от болки в гърлото, смуках бонбони (хексоралетен н) и накрая не издържах и пак глътнах един нурофен. Половин час след нурофена гърлото ми е бомба и нищо не ме боли, но ми е горещо и ми се спи.
Криси пие панадол и нурофен на 4 часа вече не знам колко дни, но вчера пак е успяла да вдигне температура, така че включихме и антибиотик. Уж се подобряваше и започна да се храни и да си играе добре, но в същото време се появи и кашлица. Да се свършва вече!
Дайте идеи къде да почиваме лятото с по-ограничен бюджет.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #287 -: Май 27, 2022, 17:01:14 pm »
Лято, без кола ли?

Ох, горе долу оцеляват без памперси.Още една седмица ще седят в къщи, ещ ги гледат бабите и съм сигурна, че ще махнат памперса.Поне габи на 100%

Ходихме с Моника на ортодонт.Оказа се с кръстосана захапка.Правихме снимка и сега ще видим какво лечение ще предложи.А мислех, че просто предните зъби са и криви  :? Ще направим каквото каже, само да се оправи детето.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #288 -: Май 28, 2022, 10:57:32 am »
Без кола, да. Удобно за количка и близо до областен град за медицинска помощ при нужда.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #289 -: Май 28, 2022, 13:08:47 pm »
Честита първа годинка на София! Да ти е много здрава и палава, Робин!  :D

Отдавна не бях влизала, но не ми остава време. Ние сме добре. Нямам оплаквания от Ивона - яде и спи, рядко плаче. Но времето за учене все е кът и се лишавам от някои неща. Средата на месеца беше на консултация и се оказа, че е наддала 450 гр. За 1 месец с 2 хранения и накрая и 3. Оттогава вече са 3 хранения - попара, пюре, Каша, и доста яде. Кърмя я 2 пъти - сутрин и вечер, и пак повръща по малко.

Да оздравявате всички! Маги, добре, че нищо й няма на Моника. Наистина опасна ситуация сте имали.
Успех и с гърнето на всички!
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #290 -: Май 28, 2022, 19:46:21 pm »
Маги, да не даваш да й вадят зъби ей така. Намерете си добър ортодонт. Аз само във Варна мога да препоръчам и то с 2 ръце.

Лято, нещо тип Кранево ми идва единствено. Южните не знам дали са удобни за влак и автобуси.

Какво учиш, Грейси?


Честита Зорница на Слънцето. Кога минаха 2г.

Аз вдигам ръце. Върнах памперса и ще изчакам. За акане почти винаги си казва, но пишка като новороден. Вчера бяха около 14 пъти и нито един в тоалетната и не успява волево. Така, че не мога да се занимавам и явно не е дошло времето. А лошото е, че той се разтройва, че се напишква, та до тук бяхме. След 2-3 седмици пак.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #291 -: Май 28, 2022, 21:44:48 pm »
Честита да е Зори, Слънце! Много да е здрава и да ви радва.

Паеля,не говорим за вадене на зъби, а за лечение някакво. Още не може да каже какво. Направихме панорамна и още една снимка. Предстои 3Д реконструкция, за да ни покаже проблема и евентуалното решение. Най-добрия в града е, Владент-Владимир Караиванов. Има подход към деца, обяснява, ще пиша като минем на следващата консултация.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #292 -: Май 28, 2022, 22:31:41 pm »
Ваденето е част от ортодонските лечение. Старата школа води яко, а четящите само при истинска нужда. Ще носи апаратчета/брекети, то друго няма.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #293 -: Май 29, 2022, 10:53:02 am »
Тоя редактор ще ме побърка, паеля, не съм яла :)

Павла, и аз си мислех че брекети ще са.ТОй каза, че най-вероятно ще се носи постоянно.Малко по-голям е от мен, чете и се интересува много.Ако нещо ме съмнява ще направя втора консултация, но в друг град, че то тук няма при кой друг.

Лято, Кранево е добър вариант, има транспорт до там.На юг има транспорт до всяко място, но е голяма гъчканица.Аз Кранево много не го харесвам.Плажа е страхотен, но селото си е село, отделно че е скъпо незнайно защо.Едни познати бяха ходили там в едни бунгала близо до плажа, ще ги потърся.Нищо претенциозно, но бяха с малко дете и им беше супер.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #294 -: Май 30, 2022, 08:10:05 am »
Да, аз също не обичам на юг. Ние досега все в Обзор си ходим, но той е много далече и от двата областни града и съответно от адекватната медицинска помощ. Иначе ми се ходеше в Балчик, но там цените май също не са много ниски. Ние така или иначе пътуваме с БДЖ до Варна или Бургас и после се прехвърляме, така че по-скоро питането ми е за конкретно място за настаняване в близост до областен град. Ако е хотел да мога да вкарам количката в асансьора например, ако е къща за гости да има стаи на ниски етажи заради количката отново.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #295 -: Май 30, 2022, 08:47:43 am »
Аз харесвам комплекс Джордаш в Шкорпиловци. Има бунгала и семейни същи. Но не знам какво се прави там.
Кранево има всичко, но наистина си е село.
Иначе в едно друго село има къща за гости, която би ви била добре, но за плаж трябва с автобус до Албена.  Самата Албена е моето място. Единственият останал чист и подреден курорт, а и си има собствена поликлиника.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #296 -: Май 30, 2022, 11:33:42 am »
Благодаря ви!Порастна момичето ни,изкара си супер парти,прибра се с баба си и заспа в 20.20.За пръв път се случи да заспи без никой от нас да я сложи.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #297 -: Май 30, 2022, 12:03:40 pm »
Честит рожден ден на Зорница! Браво за заспиването, ние от 1 седмица решихме да променим начина на вечерното приспиване, махнах кърменето, лягаме на леглото (или двете или с баща й) и галим по гръбчето, държим я за ръка. Ако плаче давам вода, понякога пие, понякога не. Лази по леглото, катери се по нас и заспива все пак. Първите дни имаше много плач, но сме все с нея и се опитваме да я успокоим, ако се наложи и с носене и друсане. Но нощем все още се буди често и давам да суче 2-3 пъти, част от събужданията успявам с галене и хващане на ръчичките да успокоя, трудно е, но имаме напредък.

Лято, за Шкорпиловци и аз имам много хубави отзиви от познати. Ние в петък заминаваме за Гърция на къмпинг, първо море за София ще бъде.

Днес бях преглед и чухме сърчице, засега всичко изглежда  наред.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #298 -: Май 30, 2022, 16:39:09 pm »
Робин,честито сърчице!Може да вкараш кърменето във вечерната рутина и да го изкараш от спалнята.Вечер спи по корем,носи затворени дрехи.Галенето по лицето създава силна асоциация и го избягвай.За да не превърнеш носенето и друсането в асоциация,ги прекратявай постепенно.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #299 -: Май 31, 2022, 21:36:03 pm »
Благодаря, Слънце. С кърменето постепенно ще приключвам, не си представям да кърмя тандемно, затова през деня вече рядко предлагам (само при дискомфорт от зъби, когато друго не помогне).

Как сте другите? Оздравяха ли болните?