0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #320 -: Юни 07, 2022, 11:13:02 am »
Аз също не бих я сложила. Малко ми се губи смисъла й.

Испания те зове или поне си направи една паеля. :D

В България пациентите или родителите им (още по-зле) се месят прекалено много и имат прекалено високо мнение за себе си и познанията си.

Зъболечението навсякъде е доста скъпо. Просто трябва да се ходи често и да се прави всичко навреме, защото иначе става много.

Короната също разказа играта и на нашите деца. Ние сме ок. Мъжът ми има разни болежки, но мисля, че нямат нищо общо.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #321 -: Юни 07, 2022, 13:26:16 pm »
Приеха Зори на ясла,в петък ще я записвам.
След ковида не ми се върна напълно обонянието.Най-леко го изкара мъжът ми ,като тогава все още имаше тромб в сърцето,нямаше и ваксина.Два дни го боляха очите и това беше ,слава Богу.След Ковида не беше се влошил.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #322 -: Юни 07, 2022, 14:45:54 pm »
Честито, Слънце! Дано да свикне бързо :)
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #323 -: Юни 07, 2022, 15:19:07 pm »
Честита ясла на Зори. Бърза адаптация и малко боледуване.

Реално след короната аз и моя мъж сме най-добре. Децата им се разказа играта буквално.


*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #324 -: Юни 09, 2022, 12:55:24 pm »
Тери,как си булка?Ни вест,ни кост от теб.
Благодаря ви,моля се с две ръце да тръгне по-скоро.Много ми е трудно ,уча само вечер и понякога си лягам в два,днес изобщо не можах да отлепя,тя стана в 7.30 ,игра си,яде банан ,аз се излежавах и придрямвах до 9.30.Накрая й писна,хвана ме за перчема и каза "ставай".Освен да я науча да ми прави кафе .
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #325 -: Юни 12, 2022, 17:21:57 pm »
Ние сложихме ротавирусната ваксина, две дози бяха през устата. Сега мисля да сложа и Варивакс срещу варицела, някой има ли опит с нея?

Относно лекарите честно казано тук на човек му се налага да чете и разбира и да не приема всяка лекарска дума за чиста монета. Такъв е моят опит покрай раждането например и секциото, което се опитаха да ми пробутат.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #326 -: Юни 12, 2022, 19:39:04 pm »
Въпросът е, че 95% не разбират какво четат. Навсякъде има 'грешки', то само при нас пациентът се чувства над специалиста и все някой му е длъжен. Поне в България можеш да избираш. Намираш си специалисти, които отговарят на твоите разбирания и това е. 
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #327 -: Юни 13, 2022, 16:10:35 pm »
Как сте? Нещо има затишие напоследък. На мен никакво време не ми остава да пиша.

Лято, оздравяхте ли? Съжалявам, че не успяхме да се видим. То при нас е винаги голяма лудница като се приберем.

Другите как сте?

Ние сме си вкъщи, Борис уж вече е на едно спане от над 2 седмици, само един път спа 2  пъти миналата сряда, като заспа в колата сутринта, а следобеда спа 3 часа и не можех да го събудя, явно е имал нужда да навакса. От днес е сополив, дано не се развие повече от това. Не знам освен почистване с физ. Разтвор дали мога да направя нещо повече. Тук времето е ужасно променливо. Изгрее слънце- жега, след 2 мин. се скрие и духа вятър- студ. Не знае как да се облече човек.
Напоследък е ужасно мрънклив и ревлив,  избиват кучешки зъби, сигурно и заради тях. Ядосва се като не може да направи нещо, тръшка се, красота просто. Освен това е много прилепен за мен и не признава никой друг, даже и баща си. Нищо не мога да свърша, но съм се примирила вече и колкото и когато мога толкова. Сега съм решила да го уча да спи сам в легло, в България повечето нощи си спеше без проблем, тук обаче имаме само едно travel сгъваемо легло , което е малко като размер и не иска много там и сега съм в голяма дилема какво да вземем. Чудим се между по- голям travel cot или дървено, което като се махнат решетките има опции 2 до 6 г. И 6+. Вашите деца на 2 + в какво спят. Какво ще ме посъветвате? Кога ги премвстихте в тяхна стая? Аз все си мисля, че за целта трябва да започне да спи по цяла нощ, а той си се буди,  понякога само 1 път да яде, но последните 3 нощи яде по 3 пъти 🙄 и спи неспокойно. Да кажа , че за дървеното лвгло ме притеснява, че много ще се удря. То каъо преминава от една в друга фаза на съня става на дупе и пада на където му падне.

За ваксините тук не ме питаха дали искаме или не рота вирусната, всички я получават стандартно.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #328 -: Юни 13, 2022, 20:19:17 pm »
Хелиантус, Сими беше на 1г4м като отиде в неговата стая, но той ат 2м си спеше по над 12ч вечер. Борис е в неговата стая от около 1г6-7м, но той все още има нощи, в които се буди. До късно ядеше вечер.
Според мен е хубаво от сега да го пратите в стаята му, а и точно е след смяна на мястото и няма да му е много трудно. Дакато се роди новото Борко ще е забравил, че може да спи при вас.
Моите деца спят на еволютивни легла от кошарата и двамата.  Аз съм сложила и едни дунапренени прегради.  За мен е безсмислено купуването тепърва на кошара за дете над 1г.
Не е страшно удранято на глава. Звукът е гаден.  Ще ти снимам.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #329 -: Юни 13, 2022, 20:23:34 pm »
Това е леглото на Бобо. Икеа имат подобни.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #330 -: Юни 14, 2022, 00:12:58 am »
Хелиантус,това е кризата на година и 3м.Вкопчване в майката,изискване на повече внимание,по-лошо спят,по-лошо ядат,раздразнителни са,сменят настроения,отказват да се обличат .За да мине по-лесно се препоръчва повече самостоятелност,ролеви игри,даване на прости задачи.
След нея има още два скока и после криза на 3 г чак.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #331 -: Юни 14, 2022, 00:22:11 am »
Слънчице, точно го описа 😁 Да, той иска всичко сам, ама като не стане се ядосва. Само не иска да спи сам. Лошото е, че иска и да яде сам, а и може да яде сам вече отдавна с прибори, но не мога да му дам, защото трябва да му давам тъпите добавки и е някакъв ад.

Павла, благодаря! Сими в такова легло спи от 1.4 г ли 8O?  Борис се е пребил веднага. То удрянето не ме притеснява толкова колкото падането. Той като стане на дупе и си пада като чувал с картофи на някъде, напред, назад, настрани.  Трябва да се престава да си ходи в стаята, но с това будене нощем все не мога. Отделна тема е колко ми е мъчно, още си го бебосвам
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #332 -: Юни 14, 2022, 01:15:46 am »
Хелиантус,тъкмо днес го учих за кризите.Осигурявай максимално физическа активност през деня .Това с ядосването ми беше най-тегавия момент,в някои неща помагах,по-често я разсейвах от тези които не може.Провери за разсейващи предмети около леглото и осигури безопастност.Друго няма какво,ще мине този период,малко ще отдъхнеш и ще дойде новата криза.Последвай ме за още ценни съвети 😂😂😂
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #333 -: Юни 14, 2022, 01:24:12 am »
Много тегав период е, онзи ден сутринта не спря да реве, да се тръшка, то май и недоспал беше, но колкото и ужасно да звучи едва го издържах :D Той е много активен, опитвам се да осигуряват максимално поле за изява. От вчера имаме и пясъчник на двора и сутринта рева да излизаме в 7 и 20 🥴 Благодаря,  Слънчице. Ще чакам да стане на 4 😁, но да не бърза много  де.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #334 -: Юни 14, 2022, 09:56:43 am »
Аз чакам да станат на 3. След 3 има един скок в развитието и стават малко повече човечета. Щото сега ми иде да се гръмна. Като изключим всичко друго и всичко се прави по 2. Едната скочила от камък и другата отива да скочи, едната яла нещо и другата иска. И ако едната е пропуснала да направи нещо дето другата го е направила, стой та гледай. Рев, тръшкане, ужас е.
Снощи седнахме да вечеряме. Сипали сме им, не искат като моето докато стана да сложа като моето Ади ми набара купата и изплиска цялата супа на земята Габриела ревна, че иска и тя... Накрая ми идеше да се гръмна. Пих вино!

Моника в петък е на ортодонт, ще взимат мярка и ще слагаме апаратче.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #335 -: Юни 14, 2022, 10:17:10 am »
Хелиантус, моят Борис все още се тръшка, ако не успее нещо или ако не получи нещо. Примерно онзи ден искаше той да извади ключа от колата, но аз исках просто да я заключа. Тръшна се и докато се обърна, метна ключа някъде. В дън земя потъна. Сега проблемът му е, че говори бебешко-френско-български и не всичко му разбирам. Опитвам се да го разсея и да му обесня. Ако не стане, оставям го, а ако крещи и удря, смятайки се, оставям го в стаята му на отворена врата и му казвам, че като вика не го разбирам и като се успокои дя дойде да си поговорим.

Даже беше на 1г3м май, защото на 1г5м като беше се роди Борис, а за мен беше важно да си е в стаята и да освободи кошарата най-вече. Не ви се купуваше втора. На Сими леглото даже няма преграда от към краката. И двамата се мятаха много, а Сими правеше точно както ти каза. Сяда и се пляска на където падне. До сега е падал веднъж от към краката, а Бобо не е падал. Някак си бързо започнаха да се ориентират в пространството. Сега Сими може да спи и на голямо легло без проблем. За Бобо трябва поне една стена.
Детето ще свикне супер бързо на легло. Не виждам смисъл през 6м да се учи да спи на ново легло. Другото е, че тези легла са ниски. 

Маги, дано бързо за свикне детето. Много добра хигиена трябва с апаратчето и на всяко хранене да си мие зъбите.
Моите са така и без да са близнаци, но аз избягвам да взимам еднакви неща освен за ядене и рисуване. Да се учат да делят. Сими юрка Бобо за разни неща- вода, бисквитка и тн. Големи са фоги. 
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #336 -: Юни 14, 2022, 11:17:11 am »
Единственото еднакво нещо са тротинетките им и едни кукли, всичко друго е различно. Ревът, бият се, накрая се разбират. То при две еднакви неща се запълват за едно и също. Мерси съм!

Да, доктора каза стриктна хигиена. Тя нощем ще го носи и сега ваканцията сутрин и по обед. Ще се опитам да докараме 15-16 часа на ден носене, за да има ефект и бързо да се свалят едни фиксатори от главата и да остане апарата в устата. Много се стресна тя, но реално има потъване на брадичката, кръстосване на зъбите, въобще бая неща.
Да си кажа, сърцето ми се сви, че детето ще мине през това. Стискам палците това само да и е дерта. А дано дребните нямат такива проблеми.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #337 -: Юни 14, 2022, 11:24:56 am »
Децата са адаптивни. Бързо ще свикне. Дано скоро да махне фиксаторите.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #338 -: Юни 18, 2022, 10:38:45 am »
Как сте?Аз не мога да стигна до форума въобще.Денем на работа, после по площадките с децата, после се прибираме в къщи и се оправяме, вечеря, къпане, приспиване и край, аз съм заспала с тях.Толкова съм изморена в момента.Исках да си взема 2-3 дни отпуска, да изпера количката и да я пусна за продажба, да пооправя дрехи и обувки и нямам време.Имам една купчина с детски обувки до входната врата, кога ще ги прегледам не знам.

Каката и взеха отпечатък за активатора, избра си цвят и сега ще чакаме, да го изработят.

Дребните са на ясла.Габи си махна дневния памперс, махна и този при следобеден сън, а тази сутрин ме събуди в 6 да пишкала и памперса и беше сух.С Аделина още се борим за дневния памперс, но има напредък. Започна да казва пиш, не всеки път, но казва.Само да свикнат и да акат в гърнето, защото за сега само пишкат в него, а акото е в гащите  :lol:

Чакам морето с нетърпение да ви кажа, заради разнообразието, не защото ще си почина.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #339 -: Юни 18, 2022, 21:25:07 pm »
Момичета, нямам сили да ви чета. Включвам се само да ви кажа, че сме добре (пу-пу). Имахме много проблеми със съня на детето напоследък и нямах сили да си формулирам мислите, че да ви пиша. Започнахме от вчера по метод за приучване към самостоятелно заспиване. Много съм изтощена, но дано успеем. Консултантката ни изработи добър план според мен
Бъди промяната, която искаш да видиш в света