0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #100 -: Април 01, 2022, 16:44:24 pm »
Мише пробвай със сокче, ако пие. Аз така давам някои от сиропите, които неиска да пие. Сипвам сокче в чашката и слагам сироп, след това давам да пие със сламка,защото му е много интересно и така успявам да го излъжа
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #101 -: Април 01, 2022, 19:32:52 pm »
Джули, тя пие само вода. Ама наистина само вода. Според мен точно, заради първият и последен път, в който и дадох Панадол, не иска да пробва никаква друга течност. Сок, чай, айрян, каквото и да било не иска и да го опита. Трудно е с нейният инат. За сега успявам с киселото мляко, но сутринта беше на косъм да го повърне. Ще го пие 5 дни, дано успеем да задържим положението.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #102 -: Април 01, 2022, 19:58:37 pm »
Моите деца пият само вода също. За мен не им е нужно друго. Щом до сега успявате, ще избутате.
Борис е свалил 1кг за 2 дена. Доста тежка варицела. Лекарката му каза, че от госта време не е виждала токова чудо. Има рани по хранопровода и сигурно и по трахеята. остава се всичко да му се прави само и само да се оправи. Лекарката каза, че ако не прояде още 24ч и да ходи в болницата за системи. Сякаш я разбра. Със плач и мрънкане яде малко. Така, че май ще му се размине.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #103 -: Април 02, 2022, 18:06:36 pm »
Ох, милият Борис, големи мъки е изтърпял. Как е днес? Започна ли да хапва?
Дари снощи пак повърна антибиотика и я водихме днес на преглед, ако трябва да и пускат системи. Но,за щастие, доктора каза, че гърдите са чисти и да продължаваме само с капките за нос и пръскалото за гърлото. Олекна ми най - накрая.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #104 -: Април 02, 2022, 21:47:04 pm »
Павла, дано скоро всичко остане зад гърба ви.

Мише, ще се оправи Дари, трудно е с тези малки характерчета.

Ние сме пак с проблем.Ади кашля, но и гърба и е с обострен атопичен дерматит.Предполагам вече е някаква алергия, най-вероятно към нещо цъфтящо.То всичко цъфти.... Та е на ксизал и инхалации с пулмикорт.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #105 -: Април 03, 2022, 00:25:06 am »
Колко дена не? Важното е, че се оправя.

Маги, тези алергии са ужасни. Сърби ли я?

Борис прояде. Снощи изпи една купичка пилешка супа, бульона де. Днес почти нормално яде. Спането обаче е голям проблем. Заспива вечер и обед бързо, но не след дълго се буди с рев, който продължава поне 30-40 мин. Така по цяла вечер от 7 дена. През деня не е различно. Толкова е изтощен, че не може да се успокои да заспи пак. Аз пък обратно, толкова съм изморена, че мога да заспя и без да се успокоявам.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #106 -: Април 03, 2022, 09:59:51 am »
И аз се разглобих тези дни. Мишо 10 дена с ужасен грип. Аз с детето, дали го изкарахме и ние, не разбрах. Но толкова бях скапана, че детето се буди да яде и аз се правя на умряла лисица с надежда да заспи отново. Бяхме изпъдили Мишо в друга стая, защото кашляше по цяла нощ, а взех Матей при мен в леглото. Което пък много му помогна за адаптацията в къщата и най-сетне си направи отново режим да спи нощем и да се буди само за хранене.
Не смогвам да му правя храна, не знам как сте се справяли. То плод предиобед, то обяд, плод следобед, каша. Другата седмица ще правя бурканчета отново, този път си купих нови буркани. Нямаме детска кухня, отскоро някаква частна е започнала да доставя за несериозно високи суми до нашия град, но Матей е с много неприятен АБКМ, така че няма да ни огрее.
Видяхте ли как са ни орязали в репортажа. Зачатие не се споменава изобщо, това че Матей не е инвитро бебе също. Иначе как са оформили самото интервю ми хареса, но основната тематика се оказа съвсем различна
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #107 -: Април 03, 2022, 10:18:11 am »
Тери, частните имат менюта за АБКМ. Аз не съм готвила специлно за децата, знам си, че не мога да се справя с това и не знам как бих се справила без кухнята. Чела съм разни майки, че варят няколко вида месо и замразят във форми за лед. После добавят по 1 бучка в различни манджи или супи, което ми се струва прилично. Но и преди като четях мама групите се чувствах като идиот, че тия жени стоят вечер до 1, за да приготвят храна за следващия ден на семействтото и отрочетата. Макар, че според мен сериозно лъжеха в надпреварата си коя е по-добра майка.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #108 -: Април 03, 2022, 10:47:32 am »
Маги, да се оправя бързо Ади.
Павла, браво на детето. Герой е той. Сигурно скоро ще мине и неспането.
При нас се оправи сънят на Дари, но не знам дали казах, че най - накрая и аз предадох фронта и съм супер зле. Гърлото, главата, че даже и очите ме скъсват от болка, кашлям ужасно, поне вече нямам температура. Но от болката в гърлото не мога да спя изобщо. И като цяло от 3 седмици, когато се разболя Дари,все едно пак съм в новороден период. Почти не съм спала, а сериозно отвикнах.
Тери, аз около година взимах кухня за АБКМ, частна. Бях много доволна. Даже и на морето като ходехме намирах кухни, които предлагат такъв вариант и дори и там се възползвах.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #109 -: Април 03, 2022, 10:56:29 am »
Моити са ЗВБ, като Сими беше на смесено. Аз бях направила от домашен заек и пиле кубчета от месо и бульон. Много е удобно. Имам и едно устройство, сенник. Слагаш нещата, натискаш копчето и то прави всичко. Даже не е нужно да си до него. Един супник беше ядене за два дена. Единият ден е с месо, другият с каквото дойде. Аз предиобедна закуска никога не съм предлагала. Обяд и вечер ядяха с нас каквото сготвя. Следобед им правих бисквитки или соленки. Плодове гледах да са такива, които не налагат термична обработка, а ако сезонът е смотан- купувах пюренца на хип с 100% плод. От около 1г вече ядяха основно сами, така че ядяха каквото ядем ние.
Тери, ако искаш ще ти пратя супника. Не съм го ползвала от години.

Тери, ясно е, че така ще стане. Добре, че беше Стефка, че да се появи Зачатие. Май и на др Даскалова един път й оставиха да го спомене. Матей е чудесен. Жените по-лесно говорим за такива проблеми. Кажи на Мишо, че е за пример  и дано повече мъже застават с лицето и проблемите си.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #110 -: Април 03, 2022, 18:16:41 pm »
Аз правих пюрета и за трите и месо варих и замразявах на кубчета.После само смесвах.Моника не ядеше кухнята, та съм готвила.С близначките просто казах, че тая няма да я бъде и щат не щат ядоха кухня.

Тери, прекрасни сте!да бая са орязали интервютата, изключително тъпо и грозно но това са бГ телевизиите.Добрите новини и практики не се толерират.

Мише да се оправяш.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #111 -: Април 04, 2022, 10:58:36 am »
Кухнята, която ще доставя тук за 300 лв  8O няма меню без млечни
Мен ходенето до магазина, рязането, белене, миене ме занимава най-вече. Осъзнавам как вися в кухнята, вместо да играя с Матей. Направих си засега пликчета със замразени нарязани зеленчуци. Добре, че са заготовките на Плазмон с месо.
Поръчах и второ столче за кола за татко. Без изофикс почти нямаш избор на хубави столчета. Хванах едно на промоция в Германия на Cybex, сега остава и да дойде
Мишо го връщат от другата седмица в офиса и отделно го записали на курс някакъв за два месеца, два пъти в седмицата от 19 до 21, та дупе да ни е яко.
Аз септември започвам на 4 часа, с това нощно кърмене по два пъти и будене в 6 сутринта на Матей не се виждам. Даже не знам как ще му намаля кърменията, аз все още се цедя. Ако едно цедене пропусна и маститът чука на вратата.
Мише, каква ти беше лятната количка? Спомням си, че беше много доволна
Павла, децата колко са се изравнили вече, като близнаци. Бобо само по шарката го познах на снимката. Много е хубаво как ще си растат заедно
« Последна редакция: Април 04, 2022, 11:00:32 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #112 -: Април 04, 2022, 11:46:52 am »
Тери, можеш да купуваш готови зеленчуци за набързо. Тук се препоръчва поне 50% от зеленчуците при захранване за са замразени. Идеята е, че са били сезонни и са ударно замразени, което ще рече, че не са обработвани. Почти всичко, освен в градината, е обработвано, за да може да издържи повече от 5 дена. Аз съм взимала такива смеси. Изсипвал малко в супника, натискам копчето и след 23 мин имам манджа за 2 хранения. Добавям малко мазнина и месо или сирене след това и готово разнообразно хранене.
Вашето село няма ли ясла? От ядрената храна се дава за детска кухня принципно.
Това е велико нещо е това. В България винаги се възползвам. Моите харесваха държавната много.
Струва ти се невъзможно, но да септември имаш 5 месеца. Това му е половината живот на Матей почти. Ще се промени много.
Мислиш ли, че си хиперстимулирана и затова се налага да се цедиш? Просто гърдите ти нямат шанс да се регулират.

Пораснаха. Има дрехи, които директно от единия гардероб отиват в другия.
Бодито, което е на обратно също е добро😆 ама да не го дразни. Ще казва, че като малък не му е пукало как е облечен и очевидно на майка му също.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #113 -: Април 04, 2022, 12:43:06 pm »
Тери, количката е Kikkaboo Juno. Да, останах много доволна от нея във всяко отношение. Съжалявам, че Дари вече не може да я ползва и на морето направо не знам какво ще правим. С тротинетката не е много ок, но нямаме друг избор. Дари вече е още по - голяма и не стига, че стърчи отвсякъде, ами есента последно като я возих, се откъснаха повечето въжета, които държат седалката. Митко уж ги закрепи, но не вярвам да издържат много. Просто летните колички не са правени за деца с размери на 4 годишни. А тази даже е с малко по - голяма площ от на повечето.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #114 -: Април 04, 2022, 13:08:13 pm »
Мише, ние взехме една, която е копие на йо-йо. Малка, компактна и най-нече издръжлива. Щом и Сими съм возила, значи няма проблем. Дари с какви размери е?
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #115 -: Април 04, 2022, 13:18:11 pm »
98 см., беше 15 кг, но сега покрай болестта стана 14. Обаче предполагам, че бързо ще си ги върне.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #116 -: Април 04, 2022, 13:35:12 pm »
Голямо момиче. Симеон на 105 и 14-15кг си се возеше, ако иска. Борис е около 90+ 12кг и се събира спокойно.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #117 -: Април 05, 2022, 00:46:52 am »
Момичета, ние имахме гости и не мога да се вредя да пиша, но ви чета.

Павла, дано бързо му минава на Борис, че звучи ужасно, радвам се, че е по- добре.

Аз завиждам за държавната кухня! На Борис готвя докато той спи, че няма шанс  да ме остави да се моткам докато е буден засега.  Не ми отнема много време готвенето за него, а и успоредно пия кафе и гледам нещо на тв, единственото ми телевизионно време  :D

Тери, няма да повярваш колко ще се промени Матей за 5 месеца. Гледах интервюто, прекрасни сте. И според мен трябва да намалиш цеденето, защото така се стимулираш допълнително.

Борис пак е болен, просто не е истина. 4 дена след като спряхме антибиотика и хайде пак сополи,  а от снощи и кашля...3 пъти за месец и половина, писна ми много. Иначе проходи човека и не ходи , а тича, но навън още не смее да се пуска. Взехме лятна количка преди седмица, но предимно я бута, а не се вози  :D, като се измори чак е съгласен да поседне. Количката е Cosatto woosh xl и се води до 25 кг, знам че повечето лятни са до 15, пробвах и на една приятелка Cosatto woosh 2 и тя е до 25 кг, доволна съм засега, само не успявам да изправя седалката на 90 градуса, но пък на приятелката седеше права, ще я питам.
 
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #118 -: Април 05, 2022, 07:33:10 am »
Мале, Мише 15 кг то сигурно и столчето ще ви е за смяна сигурно
Аз май ще взимам лятна количка втора ръка, някоя евтина за 50на лв. Моята количка е Kikka boo divaina, която си има летен кош и е много лека. Видях я вашата, но 200лв не ми се дават за целта, с която ще я ползвам. Искам втора количка, за да я зарежа на верандата и там да слагам детето, понеже вече става супер времето за седене на веранда и гледане на двора ни, който е само пръст и камъни 😁
При мен това с цедене само за облекчение не е вариант. Кърменето беше голямо предизвикателство при нас. Не говоря за мастита и жълтеницата. Просто гърдите ми са супер странни. Не другите жени вече им се регулираха, че на обяд детето яде пюрета, аз ако не изцедя- мастит, ако изцедя малко-веднага драстично намаляват количествата, но за всяко хранене. Уж трябват няколко дена за регулиране, при мен и цедене за засилване на кърмата и неизпразване на гърдите дава резултат до часове.
Матей с това ставане в 6 сутринта ме съсипва направо. Закъде се е разбързало това дете, нищо няма да пропусне, ако поспи още час  :rockon:
Няма вече коронавирус, дали ще има някое последно ДРЗ някоя година, че да се съберем, да се видим. Ех
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #119 -: Април 05, 2022, 12:12:41 pm »
По новите стандарти (някои са от скоро, а други от догодина) столчетата се определят основно от ръста на децата, а теглото е помощно. Примерно Симеон на 3г6м е 15-16кг, но е висок 110см+ (носи 110/116 дрехи). Неговото столче е уж до 6г, 25кг, но 115см (май), което значи, че трябва да го сменим скоро. Сега гледам едно, което е до 125см, което е горе-долу до когато се ползва столче, а после може да са с бустер.

Тери, не ти трябва още един предмет. Защо ти е дворна количка? Вземи от декатлон постелка за пикник и го пускай на верандата. Ако ще правиш нещо, засей си трева в двора, за да е свободно детето. Използвай каквото имаш- шезлонг, наличната количка, сгъваема кошара и тн, за да седите навън.
Аз с една количка изгледах и двамата. Двойната с пандемията почти не съм я ползвала и я продадох за почти същите пари. А тази новата я взех, защото миналата година ми трябваше количка, но багажът ни беше много, а тази количка е мега компактна и става за ръчен багаж.

Борис вече е добре. Симеон обаче пак не е. Хелиантус, короната, а при нас и варицелата, просто разбиха имунната система на малките. Дано да се размине при вас от серията на болестите.