0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #60 -: Март 18, 2022, 16:05:09 pm »
Зле беше, на нищо не приличаше вчера...изпито,  бледо лице, тъмни кръгове около очите, спеше , никакъв интерес към нищо, не ядеше, не пиеше...Оказа се с гноен тонзилит, явно бактериален , защото след втория прием антибиотик е чисто нов+ че си е с  положителен тест за ковид. Много се бях уплашила вчера вече, цял ден спеше, едва издържаше буден по 30 мин, в които плачеше, предния ден също го проспа.
Още сме в болницата, но надявам се малко по- късно ще ни пуснат вкъщи. Аз съм труп, не помня от кога не съм спала. Вчера в 8 сутринта звънях на GP, които предната вчер ми казаха да го наблюдавам и, че не бил толкова зле( видео консултация) , в 11 и 30 ми се кобадиха обратно, казаха да звъня на спешен телефон за линейка, от там казаха, че лекар ще ми се обади, което стана чак в 4, когато бяхме вече на път за спешното, където диетоложката беше говорила да ходим независимо от ковида. В спешното бързо ни вкараха , но после докато решат какво ще ни правят бая си почакахме.  Ковид има и положителна страна, в самостоятелна стая сме. Важното е, че се оправя Борко, още е малко обезводнен, но ще навакса.

П.с. забравих да кажа, че лекарката от спешни телефон каза, че ще ни пратя линейка, но вероятно след няколко часа, но той не беше спешен, спешен...явно и тук не достигат.
« Последна редакция: Март 18, 2022, 16:12:14 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #61 -: Март 18, 2022, 16:39:25 pm »
Тежко е цело, но поне сте си били вкъщи. На правят ли стрептотест при ангини?
Бързо да се оправя, а ти ще поспиш щом Борко се пооправи и майка ти е на гости.

Тази сутрин, за пореден ден и двамата бяха с по 39+С. Заведох ги на лекар. Борис е с ангина също като адаша. Днес яде само Харибо. Правиха му стрептотест и е отрицателен. Обаче Симеон беше със стафилококова ангина след първата корона и аз на своя глава го започнах на АБ, че се измъчи- не може да диша, че и носът е запушен, гърлото го боли, а до 10 дена ще го удари и варицелата. Дано тази вечер вече да са по-добре, че вече ми е лошо.
За капак в училището но Симеон имало и въшки. Та и през това ще минем скоро май.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #62 -: Март 19, 2022, 10:12:18 am »
Страшна работа са тези болести! Ужас, ужас! Не е лесно да се премине през тях, но нямаме друг избор! Пожелавам ви много сила да се справите и на дечицата бързо да се оправят!

А пък това за поведението на другите деца на градината е ужасно неприятно, Павла. Ако можеш да говориш с другите родители, а ако нещата няма как да се променят - местене. Аз така направих със сина ми в училище - постоянно го тормозеше друго момче от 1-ви до 4-ти клас и 5-ти клас го преместих след безуспешни опити да оправя нещата.

Тери, голям сладур е малкият! И аз се съмнявам, че е от новата къща буденето. Не знам за съня, може това да е обяснението. Но при нас Ивона също се буди след 40-50 мин., особено вечер като заспи и после става едно будуване до 23-24 ч. Според мъжа ми се буди, защото й дразни на хранопровода, понеже не се е уригнала след хранене. А тя заспива, докато яде и аз директно я слагам да спи. Освен това нощем около 1-2 ч. й се проявява ужасно стомаха - чак пищи, стомаха й къркори/бълбука, пръцка и така още имаме проблеми с това.

Иначе да се похваля, че имаме 2 зъбчета. Първото изби точно на 5 месеца, второто след 2-3 дни. Ама не мисля да е плакала от това. Защото единствените й ревове са именно гореописаното със стомаха. И повръщане си има още. А също така от 2 дни почнах захранването. Засега само картоф - много й харесва :) Обаче последния месец почти не беше наддала само от кърма и малко даване на специалното АМ против рефлукс - само 260 гр. беше наддала.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #63 -: Март 19, 2022, 11:18:21 am »
Грейси, кога стана на 5м! Направо не знам кога минаха. На 5м не е нужно да се оригва. Те се мърдат и сами си изкарват въздуха и без помощ. Ако рефлекса е силен, може да е от него, но вероятно и при двамата с Матей е от преминаване на различни фази на съня. При моите деца дневният сън стана с режим след 6м, а нощният- само Борис ми се будеше. Просто го дебнех и не оставях да се разбуди. Към 22ч лягаше, към 1ч се възбуждаше, после към 4ч ядеше и спеше до към 8-9ч.  Беше след 1г като спря да се буди вечер. Тогава си отиде в неговата стая.

За сега имах среща с учителката, но я отмениха, защото децата няма на кого да оставя за срещата, а исках да сме с мъжа ми, а и взех час за педиатъра.

Ще се опитам другата седмица  нищо, че тогава Бобо ще е с варицела.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #64 -: Март 20, 2022, 20:05:02 pm »
Момичета, аз съм много зле. Не съм разбрала, че има нова тема. То не ми и показваше, защото съответно не я следя. И се чудех защо никой не пише  :D Та чак вчера изчетох всичко от последният месец.
Честити Борисовци на Павла и Хелиантус. Да са ви много здрави и щастливи дечицата. Както и Моника на Маги.
Пожелавам и бързо оздравяване на всички болни.
Тери, честит нов дом. Да имате много хубави емоции и щастливи моменти там.
Хелиантус, изписаха ли ви?
Павла, не мога да повярвам, че толкова малки дечица имат такава агресия и лошотия в себе си. Много е тъжно. Винаги съм свързвала децата, особено по - малките, с невинност и чистота, а за такова поведение нямам думи. Дано по - скоро да се разреши проблема и да не страда малкото човече.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #65 -: Март 21, 2022, 10:55:03 am »
Надявам се всички дечица да са по-добре вече. При нас Васил е болен, прибра се с болки в гърлото миналата седмица, а на следващия ден вече кашляше. Лекувам го у дома и пазим Криси. Пазим я, ма не много - в събота мъжът ми я води за маратонки за пролетта, надуха я вятъра на прибиране и тя цъфна със сополки. Сега се борим с нея, помпата и прахосмукачката. Първата нощ рева от запушен нос, че не може да си пие млякото и да смуче бибата спокойно, но втората нощ спа много добре.
Криси е точно на тоя етап с ммммм за всичко, тя не се опитва никакви думички да казва. Отвреме навреме някои срички само. Иначе си носи каквото иска - якето и обувките ако иска навън, бурканчета с пюре ако иска да яде, одеялото ако иска да спи, дистанционното ако иска да ѝ пуснем тв и т.н. То с яденето не смогваме при нея. Напоследък се храни много и огладнява на 2 часа. Супа и манджа яде с филия хляб, а понякога след хранене хапва и половин плод. Въпреки това ако види някой да яде сяда с него и си хапва доволно отново, така че на ден хапва по 5-6 пъти основна храна и 2 мляко. Ама млякото не винаги си го изпива, че дори и сутрин често реве за него, но хапва едва половината. Обаче е станала по-голяма. Вървеше дребничка, но сега гледам, че си навакса много и дори дрешките ѝ омаляват по-бързо. Спрямо мебелите гледам колко стърчи над тях и как до преди 2 месеца минаваше права под някои, а днес 5-6 см надстърча.
Батко ѝ се научи да сменя памперси. Естествено не ги слага много добре и като не гледа преправям, но се старае и има желание.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #66 -: Март 21, 2022, 12:46:12 pm »
Изписаха ни още в петък, точно 24 часа бяхме в болницата,  имаше вероятност и втора нощ да ни оставят, но добре че не ни,че и на двамата ни дойде в повече, нег го будеха постоянно, а аз изобщо не бях спала и втора нощ нямаше да преживея. Борко е много по- добре, от днес даже издържа нормално време буден, вчера спеше още на 2 часа като малко бебе. Хапва малко повече, но то и късния му избива та съвсем доукрасяеа нещата. Много отслабна милия, но ще навакса.

Павла, да , поне чакахме през по- голямата част от времето вкъщи. В спешното бързо ни приеха, за да ни отделят заради ковида, но го прегледаха реално чак след 5 часа. Иначеизлседване за стрептокок не са правили.

Много се сърди на антибиотика, но няма как.
Да оздравят всички дечица бързо.

И Борко много мммм-ка, всяко показалче сочи в различна посока. Има два вида мънкане, едното е въпросително, а другото е искам това  :D По цял ден нещо си приказва, ще бъде забавно като проговори.
Не знам дали се похвалих, че точно преди да се разболее направи първите си крачки без да се държи.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #67 -: Март 22, 2022, 09:32:02 am »
И аз ще се включа набързо, че имам точно 19 Мин, докато Матей се събуди. Вече 20 дена сме в Новата къща, зор е. Че имаме много работа, ясно. Друго е да живея при майка ми, но сънят на детето отиде. През деня вече се буди на 25-30 Мин, когато трябва да влезе в цикъла на дълбок сън и не може да ги върже. Нощем на първото заспиване също. Нощем се буди и с писъци, за да го успокоим. Слънчицето учи за Консултант по сън и много ми отвори очите за някои неща. Заради тоталната промяна на обстановката съм се превърнала в асоциация за сън, за хранене, за успокоение, Абе за всичко на детето. Той отказваше да го приспи баща му, да го нахрани друг. Много трудно беше две седмици. Тя ми даде насоки разни, но осъзнаването на проблема е ключов според мен, за да се работи точно в тази насока. Засега нощния сън се опитваме на пооправим, за дневния просто го продължавам като го гушна и си доспи в мен.
Снимаха ни от БНТ. Уж трябваше да е репортаж за рождения ден на Зачатие. Поканих ги даже вкъщи, а знаете колко ме е страх от коронавирус, но заради Зачатие реших, че ще се снимаме. Дойдоха и темата беше инвитро, колко, защо, пък в кой е проблема. Отговорих искрено на въпросите, заради жените, които ще го гледат, но все скандалното се търси. Репротерката беше супер готина, просто не беше това, което очаквах. Каза ми Директно, че имам право да спомена сдружението само веднъж, иначе ще трябва да реже материал.
Дано се оправят всички дечица, писна ни на всички. Да идва вече пролетта и лятото. Да играят навън и 39 градуса да е само температурата на термометъра навън
P*S* редакция, 30 Мин по-късно се включвам с Матей в мен. Слънчицето ми каза за техника "Събуди, за да приспиш", това е точно преди влизането в друга фаза на съня да го галя, пея, за да знае че още съм там, днес най-сетне осъзнах какво работи при него и откара 40 Мин сън, виждах го как преминава през фазите, но имаше слюнки, които се учи да преглъща и се събуди. Слънчицето ще бъде страхотен консултация по сън, веднага разбра проблемът къде е и даде правилни  насоки
« Последна редакция: Март 22, 2022, 10:13:49 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #68 -: Март 22, 2022, 12:21:18 pm »
Слъчицето, е страхотна като цяло.
Много се радвам, че си намерила пътя към малкото. Трудно се работи по съня, но ще се наместите.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #69 -: Март 23, 2022, 00:19:33 am »
Включвам се по нощите, но то през деня нямам време за нищо. Ковида мина и замина. Тази седмица уж да съм на работа, но реших в събота да направя тест и излязох положителна. Не исках да ходя на работа при колегите без да съм сигурна, че съм ОК. Е седя в къщи с децата и така. Днес ме удари ужасен цистит, и предния път така стана, иде ми да видя от болка.
Децата са добре. Близначките много пораснаха. Много приказват и вече се води диалог с тях. Бият се много, но като решат да страхотна комбина и става страшно. С кака си се забавляват много и се бият. Аделина се научи да скубе, хваща Моника за опашката и я влачи,буквално, из апартамента. Голямата като се ядоса ги нашамари, Габриела ходи и щипе наред, Абе идилия.
Въобще, къщата ни е пълна със смях и забавления.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #70 -: Март 23, 2022, 09:38:41 am »
Маги, аз май и преди съм споменавала колко благородно ти завиждам на тия прекрасни моменти. Знам, че на момента изпадаш в ужас от следващата им дивотия, но и ти знаеш, че без тия дивотии животът ти ще бъде скучен. Да са все така палави и трите, за да ти трупат спомени, които да разказваш на внуците някой ден ♥

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #71 -: Март 23, 2022, 12:57:07 pm »
Маги, имаме едни познати с 3 момичета. Като запознат хората да ми обяснават, че момичетата не се бият, а момчетата толкова били на нож, че аз трябва да ги бия, за да ги възпитавам. 🙆Моите деца почти не се бият. Рядко и основно малкото напада. Сими  вика като му се изнерви и го щипва, но рядко удря. Бобо бута и удря, за да му се обърне внивание.
Борис 'говори' друг бебешки, а не като Симеон. Пак е и на български, и на френски, но различно произнася думите и ми е трудно, но е хубаво, че вече като се тръшне за нещо мога все нещо да му разбера за какво е.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #72 -: Март 24, 2022, 09:23:59 am »
О, прекрасно е в къщи, хич не се оплаквам.Крещя, много ясно, то за това съм майка.

Тери, аз във възрастта на Матей много излизах с количката и с трите, и те спяха в количката.Нощем каката не спеше, но с близначките не знам как успявах да ги преспя.Може би защото спяхме заедно и ги усещах като се рамърдат и им давах да сучат.Не знам.

Хелиантус, дано сте добре!

Мише, как е госпожицата?

Павла, как се развиват при вас нещата?

Лято, как са Криси и Васко?

Това го пиша 15 минути, през това време станах за да мия ако, сложих на гърне и сега ще гоня голата Аделина да  я обличам :)

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #73 -: Март 24, 2022, 14:01:41 pm »
Маги, ние сме добре. Криси точи само сополи и леко подкашля, но и страшни лиги текат, та май съвпада с някой зъб цялата работа. Засега не пие нищо, само прахосмукачката си върши своето. Васил тръгна на училище вчера, макар че не беше доизлекуван. Още същия ден се обади, че не му е добре да си го вземем и ще остане и тази седмица у дома. Кашля като се разбеснее, иначе е добре и той.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #74 -: Март 24, 2022, 16:48:04 pm »
Маги, весело е у вас много! И мен нощем ме спасява кърменето при всяко събуждане, така успяваме и сутрин вместо в 6 да ставаме 6,30-7 😀

Ние сме от месец в Чехия, прибираме се в събота. Голям студ беше, тъкмо се оправи времето и трябва да си ходим. Очаквах детето да прекарва повече време с баба си и дядо си тук, но не стана точно така. Знам, че си имат ангажименти и собствен живот, който няма как да променят заради нас, но все пак ми беше малко криво.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #75 -: Март 25, 2022, 08:15:38 am »
Робин, все се чудих как си от Чехия и от София, ама разясни картинката. Ех, да можех да хапна едно козуначено коминче, когато бяхме там бях на режим заради бактериите и само ги миришех
Мишо пак се разкисна. Болен е. Решихме да се видим с кръстниците на детето (+екипа на БНТ) и веднага болни. Чакаме да ни донесат нашите тест за Коронавирус и аз съм в очакване дали ще се втасаме и ние с Матей. Ей, писна ми, всеки месец болни. Всички около мен все са болни. От тези изолации две години всички се разкиснахме
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #76 -: Март 25, 2022, 10:08:55 am »
Тери, излизайте.Тази изолация не ви среща с нормалните дори бактерии и вируси и от това ще страдате и тримата.
При вас вече е топло, имате двор, на вън на слънце излизайте.Прекрасно е вече времето.Боже и с трите деца си мечтаех за къща с двор, в който да ги пусна да пълзят, а аз да си пия кафето.Е вместо това гледах да не изядат някое кучешко лайно в парка и още това гледам.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #77 -: Март 25, 2022, 10:25:12 am »
Е как да не излизаме? Аз само чакам да стане обяд и паля количката, за да спи навън. Таткото не излиза...
Иначе и аз ще внимавам с кучешките лайна, защото си докарахме кучетата от нашите и са минирали навсякъде. Всеки ден чисти Мишо двора и всеки ден има по 100 купчинки.
Аз съм много доволна, защото си намерих майки дружки, с които ще излизаме. Има една голяма хайка с майки на деца под 1 годинка, само да се роди ново бебе и се разширява групата (на село сме, знаят се всички). Но това не е моето нещо, 15 колички да вървят заедно, в парка в кафето да се заеме цялото кафе. Та аз все вървя сама като вълк единак. Но вчера разбрах, че моя приятелка от ученическите години ми е станала съседка, тя има момиченце на годинка и нещо и ме покани да излизам с нея и още едно момиче. Хем аз да си говоря с някого, хем детето да се социализира.
Брат ми все още не пускат дори бабите до детето им. Като гледам Матей как трудно приема в момента хора, веднага тръгва да реве, не осъзнават какво си причиняват на детето заради опасност от коронавирус
Ние този път дори не се делим, болен, здрав, всички заедно. Каквото било, било със свръх мерките.
И рожден ден планувам, нищо че има още 4-5 месеца, орязаната бройка излиза 40 човека, но ще го направя, искам да отпразнуваме Матей. Измислила съм да го правим на хотел с огромен двор, басейн и страхотен детски кът. Излиза по 100 лв нощувка за двойна стая, ще се спазаря за намаление и вечеря и мисля, че 60лв на човек ще ми излезе, но децата ще играят, ще се видим за по-дълго с приятелите ни

Иначе детето вече има голям мерак да стои седнало, сам не може все още да седне, както и пълзи назад. Много се ядосва, че все се отдалечава от целта 😁
« Последна редакция: Март 25, 2022, 10:46:32 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #78 -: Март 25, 2022, 10:55:39 am »
Здравейте, ние сме добре. Аз още съм хремава и кашлям, но аз кашлям от преди ковида, с него само стана по- зле, Борис е съвсем добре , но ще пие антибиотик още няколко дни, което е голяма драма.
Тук вече няма никакви мерки за Ковид, няма маски отдавна, няма нищо, идеята е да го минаваме всички явно. И азя си намерих тъкмо дружки, една българка с бебе на 7 месеца, с която от месеци ходим заедно на една група за бебета и не бяхме разбрали досега , че и двете сме българки , но ние от месец и нещо все сме болни и вече ми писна много. Времето вече е хубаво и се надявам да сме здрави и да излизаме повече. Май месец целия сме в България и нямам търпение.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #79 -: Март 25, 2022, 13:47:13 pm »
Тери, извинявай не съм разбрала че излизате. Значи Мишо е за бой 😜
Хубави са тези моменти по улиците с количките. Аз с Моника излизах с 5-6 майки всеки ден. С близначките с никой! Нямах сили да слушам втори път за памперси, зъби и т.н.

Хелиантус , хубаво е да имаш с кой да си кажеш 5 приказки.

Моите девойки днес ме докараха до нервна криза. Чакам с нетърпение понеделник и да заминават на ясла.