0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #160 -: Април 22, 2022, 21:49:37 pm »
Грейси, и аз мисля, че е много рано за махане на кърмения, до годинката поне това е основната храна за бебето. Ти мислиш да отбиваш скоро ли? Иначе няма нищо задължително според мен, аз попара никога не съм давала например, не следя никога и грамажи и количества. Завиждам за спането цяла нощ 😄
 
Маги, много неприятно с тази кашлица, дано се разбере от какво е алергията.


*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #161 -: Април 24, 2022, 06:30:49 am »
Честит Великден! Здраве и мир в душите пожелавам на всички!

По отношение на храненето не мисля, че е въпрос на държава. Имам книга на френска авторка, в която диетата на 6-7 месечно бебе включва на обяд пюре, сутрин попара или млечна каша и следобед млечно-плодова каша, а вечер мляко (кърмене, шише). Млякото пак си присъства в храненето и без кърмене, а при мен кърменето остава сутрин, вечер и нощем, което не е отбиване. Но така или иначе не мисля да кърмя до 3 (както етърва ми) или до 2 години. Синът ми го кърмих до 11 месеца, сега може би до след годинка ще е. Аз мисля, че с храната бебето си набавя много повече вещества, отколкото с кърмата или АМ. Кърмата си остава важна от гледна точка на антитела, но аз не бих го оставила основно хранене. Още повече че с пюрето и кашата действително се оправи рефлукса при Ивона. Няма никакво повръщане през деня., макар че следобед с кърменето след кашата повръща. А вечер и при двете кърмения пак повръща. Така или иначе, както пише по книгите, всяка майка си решава докога да кърми и след като са минали важните месеци в началото (до 6-тия месец), това не бива да е драма и нещо, за което да се обвинява, ако реши да отбива.

Пропуснах да кажа, че само на кърма до 5-тия месец последно Ивона акаше на 3-4 дни, дори 5 дни се случваше. След като я захраних, вече с 1 хранене, акаше 1 път на ден, а сега с 2 хранения - 2 пъти на ден.
« Последна редакция: Април 24, 2022, 06:43:46 am от Gracy »
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #162 -: Април 24, 2022, 12:56:38 pm »
Грейси, ние дадохме съвет, ти така или иначе си решила какво да правиш.Пюретата са изключително бедни на полезни вещества и от тях детето нищо не набавя.

Аз съм пак с болни деца.Някакъв филм е това. Обструктивен бронхит при Аделина, при Габи само кашлица.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #163 -: Април 24, 2022, 14:22:35 pm »
Христос Воскресе.
Маги, стига де. Съжалявам много, сигурно вече ти иде да се гръмнеш. Както си говорихме веднъж - и това ще мине един ден.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #164 -: Април 24, 2022, 15:07:54 pm »
Честит празник!

Ужас, Маги. Дано бързо да минава.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #165 -: Април 26, 2022, 23:42:58 pm »
 Маги,дано бързо да се оправят госпожиците. Ние за сега се закрепихме след този ужасен вирус, Иван вдигаше температура до 39 градуса и едва я сваляне за малко и пак наново. Излъчи се детето... сега имам друг много неприятен проблем, извън темата е , но ви чувствам някак си близки.. с ММ сме наникъде, обмислям вариант да се разделим, от доста време вече сме на скандали, позволява си да ме убижда и не ми е ок, още повече че детето вече разбира и става свидетел на всичко това. В същият момент се чувствам виновна заради малчо, че не успях да му дам стабилно семейство и ще трябва да расте с разделени родители и незнам как ще му обясня защо няма да е всеки ден с баща си.. незнам какво да правя...
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #166 -: Април 27, 2022, 07:19:41 am »
Джули, това което пишеш е ужасно, наистина. Като минала през подобни отношения пак не мога и не смея да дам съвет. Убедена съм, че ще вземеш правилно решение.
Мое мнение е, че в името на децата не трябва да оставаме заедно, а точно обратното - да прекратим отровните взаимоотношения и ако можем да запазим приятелството помежду ни. Когато сме били на ръба с мъжа ми той не желаеше приятество и ставаше агресивен, но когато го изгоних, а майка му и шефа му му обърнаха гръб (съвсем различно е, заради проблемите с алкохола това ги засягаше) той се сниши до земята, подви опашка и повече не посмя да близне и капка. Понякога си мисля, че ако аз не бях толкова решителна и категорична, то със сигурност можех да го определя като насилник. Знаеш - те обичат слабите, защото могат да ги подтискат. Васил тогава беше малък и не разбираше, той виждаше баща си от друг ъгъл и макар да знаех, че за него е най-добре да не става свидетел на проблемите ни той не разбираше и плачеше за татко си. Чуваха се, виждаха се и това още повече вгорчаваше положението. Аз съм дете на разведени родители и никога не ми е било проблем, а бях чувствителна и ранима като дете. Но когато сестра ми се раздели с мъжа си племенницата ми се затвори в себе си и изкара едно детство без да излиза навън. Нямаше желание за игри и приятелства. В детската градина учителките се притесняваха, защото тя не се отделяше от госпожите, по цял ден стоеше плътно до тях и не говореше с никого. И тя, и Васил са били на възраст около 3 годинки, и двамата приеха нещата много тежко. Работата е там, че знаеш, че ако това съжителство продължи в този дух то пак ще се отрази на детето негативно. За съжаление мъжете не виждат нещата по този начин, но ако се съгласи да преглътне егото си и да посетите психолог, с чиято помощ да изчистите отношенията си, така че независимо от решението Ви детската психика да остане непокътната. Предвиди това, което пишеш се съмнявам да се съгласи на външна намеса. Помисли върху варианта за временна раздяла, за да преосмислите отношенията си и двамата. Ако имаш възможност за едномесечно гостуване у родители или други близки с детето, така че той да бъде най-близко до хипотетичната ситуация, в която остава без семейството си за дълго. Надявам се двамата да постъпите отговорно и да вземете най-доброто решение за детето. Понякога най-доброто за детето е раздялата, а друг път проблемите се изглаждат лесно и семейството скоро отново е щастливо заедно. Само ако проблемът е финансов е безумно да се поддавате на него, никога не позволявайте парите да влияят навзаимоотношенията ви, макар че това е често срещано при семействата с малки деца, които изведнъж трябва да променят всичките си навици.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #167 -: Април 27, 2022, 09:32:59 am »
Джули, това, което пишеш е много нормално. Децата много променят отношенията. В групата с бебета на Матей много често някой пише, че се разделя с мъжа си по същите причини. Двойки след години инвитро се разделят. На малкият му трябват спокойни родители, не такива просто живеещи заедно заради него, защото в крайна сметка по веригата ще стига до него. От опит ти го казвам. Не се чувствай виновна. Създали сте дете, обичайте го, просто щастието ви ще е с други хора. Една госпожица се роди заедно с Матей. Трето дете от втори брак на майка си, която е щастлива и влюбена на 35+.
Матейче е с температура. Вчера 39+. Много страшно ми беше. Панадол не я бута. Компреси, кул пач, оцет, Панадол, Нурофен, яко кърмене. Сега пак е с температура, даже си нямам на идея колко. Мишо едва ме спря от ходене до спешното
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #168 -: Април 27, 2022, 10:09:33 am »
Джули, огромна смелост е нужна и то не за самата раздяла, не за самото отглеждане на дете, а за да признаеш пред себе си, че този човек вече не е твоят. Ако това е така- действай смело. По-трудно ще успееш да обясниш на детето, защо баща му се държи грубо, обижда, а ти седиш с него, отколкото защо го няма постоянно до него. Той винаги ще му е баща и само от него зависи дали ще му бъде и родител, а това не е в твоите сили, това ти не можеш да дадеш на детето. Седейки в токсична връзка и опитвайки се да прикриеш и компенсираш и заради бащата, тогава отблъскваш детето, особено момче. Аз съм дете на разведени родители, като нашите се разведоха мноооого късно. Имаше постоянно напрежение, караници, но без ексцесии и тн. Седейки заедно не ни помогна с нищо. Това си е огромен тормоз за детето, защото вие опитвайки се да го играете, че нищо няма, за да не го тревожите, то се прикрива също и това го осакатява емоционално. Кураж, момиче и знай, че решението е правилно, каквото и да е то.


Тери, внимателно със свалянето на температурата и интервалите на лекарствата. Разсъбличаш детето, гушкаш кожа в кожа, даваш лекарство и чакаш. Аз освен компрес на главата не правя друго. Паднели на 38 и нещо нищо не правя повече. Ако не пада, тогава им пълня вана, за да си играят, но водата е 37+С. 15 мин игра и пада повече от оцети, компреси и тн. Аз изпитвам ужас от подобни неща, направо ми е травма от детството. Дано бързо му мине.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #169 -: Април 27, 2022, 14:55:54 pm »
Май е коронавирус. Бил е контактен с болно дете, но майка му не ни е писала. А можеше да даваме нещо превантивно. Два-три дена е много кисел и аз му се ядосвам защо само мрънка, мислехме си, че са зъби, а той е бил болен. Яд ме е, на всичко и всички, детето няма никакви силички, а малко повече отговорност и можеше да не се стига дотук
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #170 -: Април 27, 2022, 15:07:37 pm »
Тери, може да не е корона. Има сега такъв вирус с висока температура. Редувай Нурофен и Панадол. На нас ни бяха казали ако видим зор да го съблека и с мен под душа като водата трябва да е с температура като за баня както си го къпете и постепенно я правиш приятно хладка.. не ни се наложи да го правим, но каза че така няма риск от температурен шок.. иначе знам че в краен случай дават и Хексалгин. Пробвай и със свещички, уж те по-бързо свалят
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #171 -: Април 27, 2022, 16:18:56 pm »
Тери, дали е корона или грип е все тая. Няма какво да дадеш превантивно и да избегне разширяването, ако вече е заразен. Хубавото е, че си е вирус. 3 дена е всичко и минава. Да суче и да яде колкото и когато иска. Да не вдига много над 38,5С, друго няма нужда. Като мине вече може да даваш нещо за имунитета, за да не влезете в спирала от болести, но сега това е всичко.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #172 -: Април 28, 2022, 01:34:19 am »
Христос Воскресе! Бъдете здрави и щастливи!

Маги, дано приключва скоро тази серия при вас, ужас просто!

Джули, съжалявам за това през, което преминаваш. Като дете на разведени родители, но такива , които се разведоха чак когато бях на 22, а живееха разделени от 7- 8 години преди това, и като дете израстнало сред неразбирателство между родителите и скандали искам да ти кажа, че е много по- добре за детето да живее с двама щастливи родители, които са разделени, отколкото с родители, които са заедно, но не са щастливи така. Няма нужда да става свидетел на скандали. Няма за какво да се чувстваш виновна. За съжаление такива неща се случват. Детето ще свикне с новата ситуация.Прегръдки! Това със сигурност е много трудно и изисква доста смелост.

Тери, бързо да оздравява Матей! Всичко ще е наред. Ужасно е като са болни, но и това ще мине.

Ние сме добре. Борис се мъчи да мине на едно спане, но аз се мъча повече, нещо труден се оказа този преход. През уикенда му избиха 3 кътница, 1 в събота и 2 в неделя 🥴
« Последна редакция: Април 28, 2022, 01:35:55 am от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #173 -: Април 30, 2022, 10:40:04 am »
Привет, добре сме за сега.Ще живеем в този период от годината на антиалергични.Ще трябва да ги заведа до София на алерголог по-нататък, но има време.Искам и една лекарка тук да посетя.

Аз бях труп.Толкова зле не съм се чувствала от както бяха новородени.Два месеца почти без сън, само температури меря и давам сиропи.Просто е някакъв ужас.Павла знае за какво говоря.

Тери, нормални неща ви се случват и на вас.Какво да ти кажа, това е живота с деца.БОЛЕСИ И РАДОСТИ :)

Джули, след раждането на МОника имахме големи проблеми с моя мъж.Някак не осъзнаваше какво става, отговорностите му идваха в повече и се разминавахме много във вижданията си.След като в прав текст му казах, че искам да се разделим и да прекратим всякакви взаимоотношения, той преосмисли нещата.Не стигнахме до реална раздяла, но бяхме на косъм.
Промяната, за мъжете от преди когато няма дете, до после когато отговорността е голяма и те трябва да я носят е много трудна за тях, еле пък за Българския мъж.Не знам чужбинските как са де, ама тук мама ги гали с перце тия мъже.
Съвети не давам, но стоенето в такава ситуация с детето е още по-пагубно.

Хелиантус, тоя период с едното спане е най-гаден.Реве, ама не спи.Пораства си Борисчето.

Павла, как сте вие?

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #174 -: Април 30, 2022, 10:54:02 am »
Маги, това е ужасно с неспането и боледуването. Да чукна на дърво, за сега са добре и от понеделник свършва ваканцията на Симеон. Вече броя дните до 10ти май, когато тръгваме на почивка. Възползваме се, че още е малък Сими и може да отсъства от училище и извън ваканциите, защото от другата година вече май няма да става.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #175 -: Април 30, 2022, 11:58:04 am »
Маги, тоест не са били болни децата, а с алергия?
Павла, къде ще ходите?
Аз още съм болна с висока температура и не мога да я бутна,но няма да хленча, че тази тема се превърна в болести само.
Та нещо позитивно да кажа. Преди коронавируса на детето му изби първото зъбче. Тъкмо той се закрепи и тръгна второто. Дано избие бързо,че много плака милия. По цял ден бабо-сва. Сигурно е редно да започна да го уча на някакви бебешки "номера", но сякаш се държа с него като с възрастен човек. Не давам боц, не говоря в множествено число, не говоря по бебешки, та и игрите са ни такива
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #176 -: Април 30, 2022, 15:37:31 pm »
Аз никога не съм си учила децата на номера. Песнички се опитвам да пеем и гледаме книжки, за другото не съм им нужна или не им е нужно.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #177 -: Май 01, 2022, 00:15:05 am »
Бързо оздравяване на всички деца и майки, както и време за почивка пожелавам.

Аз успях да науча София да гали и казва "ооо", защото ако се докопа до някое друго дете или възрастен първото нещо, което прави е да опитва да го хапе. Та около седмица галеше всичко - дивана, стената, пода... После престана да й е интересно и спря, само понякога го прави. А хапането си продължава, просто все още слага всичко в устата явно.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #178 -: Май 01, 2022, 10:09:13 am »
Това с хапането е при двамата беше при излизане на труден зъб. Сега излиза последният 5ти на Борис и хапе. Сега само брат си, защото знае, че не се хапе, но сигурно е това.

Тери, честито зъбче на Матей.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #179 -: Май 02, 2022, 11:07:43 am »
Маги, съчувствам, това с неспането е ужас. Дано скоро приключва тази серия при вас.

При нас е някаква мъка със спането, още спи по два пъти и аз не знам вече какво иска...един ли път, два пъти ли, ако е един много се преуморява и е ужас. Избиват и кътници и е кисела работа. Аз също не го уча целенасочено на номера, само да показва на колко години е, другите номера сам си ги измисля.
В събота летим и вече леко се напрягам, ама аз и без дете се напрягам като ще се пътува за дълго 😁

Тери, честито зъбче на Матей.