0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #120 -: Април 05, 2022, 14:06:50 pm »
Нашето столче се води от 0 до 36 кг. Така че ще изкара. Трябва да видя за височината какво пише.
Павла, Хелиантус, бързо да оздравяват децата, че е ужасно като са болни.
Тери и аз се чудя защо ти е втора количка като ти трябва само за двора 🤔
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #121 -: Април 09, 2022, 03:11:20 am »
Здравейте, как сте? Ние сме в серия. Аделина е с гнойна ангина от вчера. Вдига 39 градуса докато мигнеш, днес и с оцет я мазах. На антибиотик е, мазахме и са грамофон сливиците, утре пак.
Вярно е, Ковида ще ни разкаже играта след после.
Иначе времето е разкошно и гледам да ги извеждам на дълги разходки в парка, докато не е станало джунгла там.
Тери, в Лидл ще има хубави одеала за пикник. Вземете от тях, постилайте на земята и така пускай Матей да се забавлява.

Айде хубав уикенд!

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #122 -: Април 09, 2022, 21:22:56 pm »
Да допълня, от днес и Габи е болна. Вдигна температура има налепи по сливиците.
Та веселба е!

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #123 -: Април 10, 2022, 00:30:04 am »
Ох, Маги. Не знам. Да идва лятото и да минават болестите. Бързо да се оправят момичекато.

Вчера Сими си свърши АБ. Той също направи ангина. Бобо бива, да не чуе дявола. Той обаче трябва да носи очила. Днес му ги избирахме. Дано бързо свикне.

Как сте останалите?
Адашът добре ли е, Хелиантус?
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #124 -: Април 10, 2022, 23:30:28 pm »
Ох, бързо да се оправят двечицата.

Борис е добре, днес вече не му тече носа, но се чува едно хъркане, предполагам секрет в носоглътката, което не знам какво да го правя. Капя физиологичен разтвор и правя инхалации със същото, след тях известно време не хърка така. Иначе вече ходи, то не е ходене, а си е направо тичане и ми взима тока 😁 Мисля, че ще стане много приказлив, по цял ден мънка въпросително и сочи с пръстче.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #125 -: Април 11, 2022, 07:55:05 am »
Аз ще се гръмна.И Габи взе да вдига 39,5-6 ей така докато мигнеш.Направо не знам къде съм.Пратих ги на лекар сега с мерал, да я погледне и да изпише АБ.Нямам сили вече, не помня колко нощи не съм спала, колко оцет ги намазах двете сумарно.Ужасно е!
Ади поне е по-добре, но мрънка ужасно и без да спира.Отслабнала е и двете почти не се хранят.

Хелиантус, расте човечето, колко бързо расте.

Павла, дано това е било при вас!

Другите как сте?

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #126 -: Април 11, 2022, 10:26:55 am »
Маги, дано бързо да оздравеят момичетата и да се приключи тази гадна серия, че наистина е много изтощаващо. А при вас се насъбра доста.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #127 -: Април 11, 2022, 17:31:24 pm »
Здравейте и от мен! Маги, надявам се децата да са по-добре вече, да оздравяват бързо! Надявам се другите сте добре.

Ивона днес прави 6 месеца :) Расте, но кг май нещо не са добре. В сряда сме на преглед и ще видим. Зеленчуковото пюре на обед яде с апетит, до 170 гр. е изяждала. От седмица някъде махнах кърменето на обяд. А от 3-4 дни включих каша следобед, след това я докърмвам. Обаче според кантара има-няма 200 гр да е разликата от прегледа миналия месец. Не знам защо така. Иначе сега общо останаха 4 кърмения. Вечер в 20 ч. след кърменето давам малко АМ, но май й идва в повече, защото всеки път повръща. Не мога да разбера дали й стига храненето, но за ядене не е плакала. Само от газове (все още се появяват от време на време). И преди да заспи хленчи.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #128 -: Април 11, 2022, 18:54:35 pm »
Честито ти момиченце вече половин година.
Защо даваш АМ? Кърми я и ако се притесняваш за качването, не замествай хранене. На 6м, за кърмено бебе, доста хранения има. До 1г основната храна е млякото, ако можеш и искаш кърми си я повече, цял живот ще яде.
Аз обаче не бих се притеснявала. Качва ли на ръст, значи всичко е наред. Борис на 6м беше 10 кг, а на 2г2м е 12,5кг. Щастливо, игриво и умно дете е, което яде мноого.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #129 -: Април 12, 2022, 09:05:21 am »
Грейси, Криси също качваше по-малко, но около 200 грама за месец. Добре си е. След 4 месец постепенно започват да качват по по-малко кг. Криси сега е 10,6 кг и си е супер мацка.
Моята девойка много не слуша и не знам как да се справя с нея. Качва се на столовете, прехвърля се върху мебелите и достига всичко, което се крие от нея. Вчера за час докато почистя ѝ вадих от устата 1) моливите на батко ѝ с изгризан графит; 2) пастелите на батко ѝ; 3) монети от касичката на батко ѝ; 4) слушалките за телефона на батко ѝ; 5) батериите от дистанционното и не помня вече какво друго. Обяснявам, казвам НЕ, карам се, плясвам и през ръцете вече. Тя си знае нейното. Тия монети ги вадих още 3 пъти до края на деня от устата ѝ, моливите още веднъж и слушалките още 2 пъти. На едната слушалка тапичката липсва вече и нямам идея дали я е глътнала или е изплюта някъде. Не мога всичко да кача на много високо, че баткото трябва да си достига нещата също, а и няма къде. Махнали сме столовете, но тя си ги придърпва като си науми и се качва отново, а аз не мога да съм 24/7 до нея, че имам и някакви домашни задължения все пак, а и работя отвреме навреме.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #130 -: Април 12, 2022, 10:07:09 am »
Направи шкаф за Васил и го заключвай. Той ще отговаря за опасните си неща. Вкъщи лекарства, остри неща и въобще неща, които са истински опасни, са заключени. Ключът е на високо, защото Борис може да отключва, ама той се оказа доста сръчен.
Ако не й обръщате внимание какво става? Прибирате всичко, Васил да се научи да си пази нещата и тя да прави каквото си иска. Бързо ще й писне и ще спре да си вре всичко в устата.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #131 -: Април 12, 2022, 11:07:14 am »
Тя отваря заключващите предпазители. Затова всичко е сложено максимално високо. Но тя се катери и пак пипа. не става с необръщане на внимание, защото 1) тя лапа всичко и 2) го прави тайно когато не сме с нея в стаята. А Васил е на училище, няма как да си пази нещата през това време.
Обмислям някакви високи рафотве за стената, но да си призная точно сега ми е непосилно да купувам каквото и да е, че довършвам разни други неща у дома (кухнята горен ред, гръб за кухнята, балкона - фугиране, простор, стойки за колела и няколко рафта за хола, че и тука има неща за криене от нея.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #132 -: Април 12, 2022, 11:59:26 am »
Лято, понеже имаме същия проблем, намерете начин да заключите някак нещата.При  нас Моника още е в отделна стая, а близначките са при нас и във възрастта на Криси, просто заключвахме стаята на Моника.Там држахме всички наши неща, който ни трябват, но са опасни.Просто е изключително трудн, тя няма да те разбере и да спре да лапа.Касичката на сестра им, седи в гардероба и в най-високото чекмедже, например, там не са се сетили да я търсят.Вярваш ли, че съм лепила с тиксо шкафовете, като кашон ги облепих, за да не пипат вътре.Бяхам набарали шкафа с документите, щях да хвърля топа.
Току що ги изкарах от гардероба ми, за пореден път.Та така, веселба.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #133 -: Април 12, 2022, 12:37:06 pm »
Не бебешки закачалки. Истински с ключ. Монтират се лесно и са към 20лв сигурно. За Васил- купуваш му метална кутия с ключ е да си прибира важните неща като слушалки, пари и тн. В практикер са 20тина лева. Сигурно и по-евтино има.
 
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #134 -: Април 12, 2022, 21:11:24 pm »
Да, тези дребните неща ще ги наместя, Павла. Но говорим за нещата за училище - моливи, химикалки, острилки, пастели, боички, тетрадки, гланцови блокчета - всичко докопва.
Мислех си и аз да започна денем да не я пускам там. Обмислям вариант като си окача рафтовете в хола, които съм купила още по време на ремонта, да пренаредя всичко друго. Проблемът е, че все още имам неща по кашони заради недовършения ремонт. Та като си окача рафтовете и кухненските шкафове ще имам повече опции за прибиране на неща. Тогава и времето ще позволява повече излизане, но и у дома ще мога да изнеса играчките в хола и тя да няма работа в детската освен да спи там. Този уикенд не успяхме с майсторите, а трябва да е през почивни дни и хубаво време, че като се дупчи тя да е навън с баща си.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #135 -: Април 15, 2022, 12:42:32 pm »
И аз да се разписание. Иван от вчера е с температура, трудно я сваляме и то за кратко и отново вдига. Има и разтройство. Казаха ни вирусна инфекция. Давам пробиотик, прагчета за разтройство и Панцеф антибиотик. Само се чудя този антибиотик няма ли да влоши разтройството
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #136 -: Април 15, 2022, 15:08:04 pm »
Лято, заключвайте гардероб или голям шкаф с големите неща на Васил.

Защо АБ щом е вирус?
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #137 -: Април 17, 2022, 10:35:02 am »
Здраейте дами и деца!Да са живи и здрави всички цветенца, ако има такива!
Как сте?
Ние открихме сезона на тротинетките, голямо каране е на вън, голяма радост!Радвам се и аз на децата.Мисля по великден да изпера количката и да я пусна за продажба, няма вече да я ползвам, не съм я ползвала от поне 6 месеца.Гледам да ги влача пеша много и така да свикват да ходят до мен.
Мина гнойната ангина, за сега са добре пу- пу- Говорят много, дяволии много правят, абе интересно е с тях.Само нервната ми система да оцелее. Чакам да видя приети ли са в градина и да знам, че и там всичко е ОК.
Каката и тя е добре, предстои празник на буквите и ми е много приповдигнато!На мама детето порасна!
Ще я водя и на ортодонт, че нещо предните постоянни не ми харесват как седят.Ей такива неща покрай нас.
Как сте вие?

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #138 -: Април 17, 2022, 10:44:25 am »
Хайде и ние да се отчетем, че отдавна не съм. Едно време по 10 коментара пишехме на ден в Правим опити, сега всички нямаме време.
Наш Матей е пристрастено кърмаче. Вчера така се случи, че само от биберон или в каша яде кърма и вечерта вече рев не от глад, Ами че си иска гърдата. Седя даже на празна гърда, само да си навакса времето. Докато го разберем защо реве, се измъчи детето. "Мбам,мбам, мбам" повтаря и ние не разбираме какво е това "мбам"
Той още има 5 кърмения за денонощието, каша с изцедена кърма и само на обед без кърма, но аз пак се цедя. Септември като се върна на работа, може би ще трябва да спра кърмата с хапчета от раз и направо ми е много мъчно. Хем искам да поспя вече, хем сърцето ми се къса като си представя, че рано или късно кърменето приключва.
Въведохме масло, което си е събитие в стъпките за захранване при неговото Абкм. Вчера и козе сирене дадохме. Планът е на 10 месеца и кисело мляко.
Та с всичкото това ядене е качил 800 гр за един месец, като новородено е 😁 Някъде посредата ще се срещнем с него, сигурно на 35 кг.
Аз съм вече много изтощена. Много работихме по съня му, знаете (мастит, жълтеница, разстройство, рефлукс от Абкм, изявен рахит, местене). Постоянно беше борба за всеки 10 минути сън за него, четене на блогове за сън, спазване на интервали. Какво ли не. Много постигнахме, но не мога да понеса повече и се свързахме с консултант по сън. На 3 май имаме консултация с проследяване за 4 седмици. Целим самостоятелно заспиване, за да връзва циклите на съня, ако успеем. И ако започне да спи до 7 поне би било супер, защото се буди всеки ден между 5-6 и иска да бъде приспиван. Отделно будене два пъти за кърмене и ако нещо друго го е раздразнило. Но 5-6 и 2 кърмения са закон.
Мишо го записаха два дена в седмицата от 19 до 22 на онлайн курс, а от другата седмица го викат вече от офиса и хептен се променя ритъма ни.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #139 -: Април 17, 2022, 11:43:02 am »
Здравейте и от мен, честита Цветница!

Ние сме добре, най- сетне здрави, утре ще правим прощъпулник, малко закъснял, то детето вече тича. Опитва се да мине на едно дневно спане и нещо пак не спим добре нощем, но избиват кътници, май два, изобщо не дава да видя какво става в устата му. Много се кара, вика, тръшка, инати...голяма борба за права и свободи.

Тери, аз отдавна не кърмя, а още не спя. Много от рано го мислиш, има време до септември. Тогава може кърменето да намалее до сутрин и вечер като тогава сте заедно. Дано ви се оправи съня и помогнат консултантите. И аз пак се замислям, че някакви постоянни борби с това спане.

Маги, радвам се, че са по- добре децата.

Джули, бързо оздравяване.