0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #80 -: Юни 18, 2021, 12:22:11 pm »
С е.коли забременях, износих и родих Борис. Че и на плаж ходих. Само по едно време имах симптоми.
Тери, вие сте стари познайници с е.коли. Вече сте в симбиоза. Ти нямаш симптоми, нали?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #81 -: Юни 18, 2021, 12:31:30 pm »
Само напоследък сутрин има малко течение, но си е бяло без мирис. Но по-скоро ми се появи откакто бебето е главично и натиска чаркалъците там. Но мирис, парене, дискомфорт нямам.
По принцип особено след като ще раждам секцио не ми се ще да лекувам с антибиотик. От друга страна пък, ако е стигнала до околоплодни води, само антибиотик би помогнал.
Мен антибиотика много ме притеснява понеже мъжът ми има алергия към Пеницилини. Д-р Мели ми беше казвала, че тази алергия не се наследява, а се придобива. Но все пак това, което четох е, че може детето да е предразположено към това да има реакция към Пеницилин. Още повече за стволовите клетки ме питаха изрично дали някой от нас бил с алергия към антибиотик, защото можело детото да наследи и нещо гледал там доктора. И аз като се притесних. Веднага питах моята приятелка (която реално взима пробите за стволови клетки и каза, че това са пълни глупости и хората от продажбите да не говорят неща, които не знаят). Ама така си ме чопли, изчетох за състава на толкова антибиотици.

Но някак си нагласата ми в момента е, че няма нужда от антибиотик. Освен да влоши нещата, при мен няма какво да направи.
Каква е пък тази благоприятна среда за бактерии, която имам, какво е това чудо.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #82 -: Юни 18, 2021, 12:39:57 pm »
Естествено, че е придобита. Какво общо има алергията на мъжа ти с бебето сега. Няма вътреутробни алергии, нали знаеш.
Даскалови на мен не ми дадоха АБ, а лекарят ми тук, като му казах, че имам е.коли, реагира бурно единствено за лечението. Иначе не му направи впечатление. Каза, че щом няма инфекция никога не се дават АБ.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #83 -: Юни 18, 2021, 13:35:57 pm »
Аз забравих да ви се похваля, че вчера усетих за първи път ритник осезаемо. Значи усещах преди това нещо вътре като подскачане, но докато си пипна с ръка корема и вече нямаше такова нещо. Обаче вчера си бях сложила ръката и точно там го усетих как ми подскочи ръката :) Аз нали и предни бременности съм усещала, така че няма съмнение. Но наистина тази бременност малко по-къснично явно заради плацентата.

Тери, а какво стана с Прегнако? Как ти понася? От него ли е разстройството или от друго?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #84 -: Юни 18, 2021, 16:32:17 pm »
Грейси, не е от Прегнако. Магнезият най-вероятно.

В края на краищата ще съм на антибиотик. Пазарих се с акушерката на д-р Даскалов, накрая излезе и той, той също ми изписа антибиотик. Та ще го пия. Мисля, че защото вече наближава раждането и затова изписаха антибиотик.
Говорих с акушерката и ще си запишем с Мишо час при нея да ни  даде малко съвети за гледане на бебе. А после като се роди ще идем на втора консултация. Тя Ина е много готина, прави всичко да звучи много просто в живота.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #85 -: Юни 23, 2021, 11:42:12 am »
Знам, че няма как да ми помогнете, но докато си чакам коментар на резултатите, да споделя.
Вчера пуснах една камара изследвания. Желязото ми е 24,9, след 3-седмичен прием на Тотема 2*1 ампула + билкова кръв 2*20 мл (преди 4 седмици желязото беше 13,3). Обаче хемоглобинът не е мръднал - 102. Еритроцитите и хематокритът са под долната граница, както предните 2 изследвания. Последно 12-та седмица са били в граници.
Имам и назначено изследване електрофореза на хемоглобина, за да се види дали имам таласемия. Ами нямам. Но въпреки това желязото е високо, а хемоглобинът нисък. Също така съм на инжекции Б12 по една на 7 дни за 5 седмици + всеки ден подезични 1000 мг. Фолиевата (топ фолат) приемам само една таблетка, като април и май е около 35, което си е идеален резултат. Не знам дали трябва да пия по 2 таблетки за хемоглобина, евентуално.
Отделно също 3 седмици пия 2*25 мг Прегнако с малка пауза 2-3 дни, докато ми дойде новата доставка, че не прецених добре времето. Сега белтъкът е 62, а преди 4 седмици беше 65 без да съм пила добавка протеин, само от храна. Нямам белтък в урина.
Чудя се на какво се дължат тези дисбаланси - на самата бременност ли? На напредването й ли? Само месец разлика. Сигурно бебето има нужда от повече. Могат ли да се коригират тези показатели въобще по време на бременност?
Значи преди пункция хемоглобинът ми е бил 131, белтъкът - 70. Само желязо нямам да сравня. Т.е. не са някакви дефицити по принцип да съм имала, а са от сега.
Тези въпроси ме вълнуват и си чакам коментар от центъра на Сигридов.

Тери, ти как си?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #86 -: Юни 23, 2021, 12:08:34 pm »
Gracy, аз бях последно с хемоглобин 104, за мен това не е ниско, още повече, че не беше мръднал от последното изследване. Тоест Тотема-та го поддържа така, това е супер стойност за раждане.
Моят общ белтък е 36 и то при двойна доза Прегнако. та какво да ти кажа. Не се шашкай. Не се откри при мен причина. Направи си добър хранителен режим, поне да наваксваш.
До 12 г.с всичко ми беше в норма. На последната ПКК само левкоцитите ми бяха в норма. Всичко друго нагоре-надолу, говорещо за анемия.
Редакция: на мен д-р Даскалова ми каза да си проверя кръвното  и урина за прееклампсия. Беше всичко ок и след това ме посъветва да изследвам чернодробни ензими - и там всичко беше ок, така че единствено висок прием на протеини с храната остана. Иначе за хемоглобина ми каза, че в последния триместър малко се вдигал.
« Последна редакция: Юни 23, 2021, 12:38:59 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #87 -: Юни 23, 2021, 16:35:57 pm »
Благодаря, Тери. Ще видим какво ще кажат специалистите.

Много пуста стана тази тема. Явно две бременни не са достатъчни тук.
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #88 -: Юни 24, 2021, 14:50:50 pm »
Ей и аз съм тук :) рядко пиша , ама щурата госпожица не ме оставя много :) иначе съм добре. Чакам трета ФМ и така :)
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #89 -: Юни 24, 2021, 16:01:14 pm »
Радвам се за теб, Слънцемое! Как успяваш да се грижиш за малко дете (вече нали не е бебе) бременна? Мен ме боли кръста, ако трябва да стоя права, седнала, ако стоя наведена. Небременна съм като Спиди Гонзалес, като вървя и мъжът ми правеше забележка да забавя крачката. Сега аз му правя такава забележка, въпреки че той върви бавно. Направо едвам се движа. Иначе ако взема по-бързо да вървя, вътре започва да ми се опъва нещо и да ме боли.

Получих отговор от центъра Сигридов. Значи относно белтъка, причината може да е неусвояване на хранителни вещества от червата и ми изписаха да приемам храносмилателни ензими. В интерес на истината още тогава ги препоръчаха, ама аз си ги спестих, че ми станаха много неща. Сега обаче ще си ги взема, да видим дали ще има подобрение.
За хемоглобина казаха, че няма какво повече да се направи - желязото било добре и да съм си продължала със същия прием на Тотема.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #90 -: Юни 24, 2021, 16:19:11 pm »
Ами то беше ясно, ако няма реален здравословен проблем, то бебето си дърпа, каквото му трябва.

Скоро четох теми назад и момичетата писали, че предпочитали бременност лятото пред зимата. Вземи това лято. При нас става да излезеш на разходка след 20:30 часа чак. Днес ще пръскат за комари, така че няма и да се излиза. Голям мор е.

Пристигнаха ни пратки от Англия от сестрата на мъжа ми за бебето. Разпънали сме катуна. Толкова кашони не съм виждала и кошарата чака да я измием и да я сглобим. И стаята да бъде изчистена. Че живот и здраве още по-малко от два месеца и ще се срещнем с нашия син. От 1 юли съм в болничен и започвам със сортиране, пране и най-сетне ще идем за първи път до бебешки магазин да накупим по-дребни неща и да си начеша крастата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #91 -: Юни 24, 2021, 16:28:06 pm »
Ох, Тери, браво на теб. Мен такъв страх ме гони още... Знам, че не е хубаво човек да мисли за най-лошото, но на моменти не мога да спра да се притеснявам. Сигурно чак когато видя бебето в ръцете си ще се успокоя. Ама все трябва преди раждането да сме взели легло, вана, чаршафи, дрехи... Единственото, което имам от преди 3 години е помпа за кърма - много съм доволна от нея. За нещастие тогава имаше нужда от нея, докато спре кърмата. Даже количката може след раждането да вземем, както беше и със сина ми. Но ще видим, още месец-два поне имам да почакам. Не че нямам търпение, ама се спирам да не слагам тигана...
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #92 -: Юни 24, 2021, 16:40:49 pm »
Ами и аз така, страх, ама 30 г.с.+ стана. След 28 г.с. си казах, че ще си отпусна душицата. Само Клексана да си върши работата, вярвам, че и да тръгне по-рано бебето, всичко ще е наред.
За мое щастие др Даскалов започва да ме вика вече по-често на прегледи (през 2 седмици), а след 34 г.с. ще ме вика всяка седмица + тонове. Отделно като мина и през доктора на ЖК да обсъдим раждане и то ще стане всяка седмица прегледи, та ми е по-спокойно.
Имам някакви притеснения относно плацентата ми, защото крачетата на бебето изостават с няколко дена, но др Даскалов ми каза, че на този момент няма притеснения за мен, така че това ме успокоява. Само бебето няма търпение да приключвам с работата, че и в полуседнало положение като съм не му е удобно на него.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #93 -: Юни 25, 2021, 10:46:32 am »
Ами то нали не трябва да се лежи по гръб и сигурно това важи и за полуседналото положение. Аз също така чета книга и усещам как почва да ми става неудобно и се завъртам настрани.
А пък за бременност през лятото и аз си мислех, че е по-удобно за бременната - обличаш една рокля, обуваш едни чехли и готово. Няма да се навеждаш, да се чудиш как да си стигнеш краката. Ето вчера рекох да си лакирам ноктите на краката - ужас, едвам ги достигнах. То си трябва на педикюрист, ама не знам дали ми се ходи.
Иначе зимата то панталон, чорапи, потници, блузи, шуба и т.н., докато се облечеш. Обаче после като се замислих, май е по-добре зимата да е бременността, че да се роди пролетта бебето, че да може цяло лято да събира вит. Д. А сега аз като родя в началото на есента, няма да има закъде да го разхождам, ще дойде зимата и край. Чак като стане на 8 месеца, ще е лято. Иначе синът ми е роден юли месец и имаше време да се излиза.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #94 -: Юни 25, 2021, 11:24:15 am »
Тя роклята иска и да съм си обръснала краката, а това ми е много зор вече.
Иначе лежането по гръб не е забранено. Ако бебето ти натиска вена кава, то ще ти стане първо лошо на теб, ако не ти става лошо, няма проблем. А в полуседнало положение не пада цялата режет върху вената.
На мен ми казаха на ляво да лежа само заради ниското кръвно и припадъците, иначе и по гръб си ми е ок.
Иначе и аз се чудих вчера това бебе кога ще го извеждам. Или трябва до 10 сутринта да сме се прибрали или да излизаме в 20:30, тук не помръдва въздуха, не се диша. Май само на двора на сянка ще стоим до средата на септември.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #95 -: Юни 25, 2021, 13:22:28 pm »
Аз си държа на лятното бебе. Зимата е голямо обличане. Лятото вкъщи на климатик, вечер се излиза. Краката не е толкова трудно, а и може тънък ленен панталон. Като се роди зимата- излизате след доста време, хубавите плодове и зеленчуци са в началото на захранването и реално като започне да яде няма нещо. Това с вит д не е вярно, а и до 6м поне не е  хубаво детето да е на пряко слънце. Новородения период си изкарва навън докато дойде зимата, а после е достатъчно голямо да излизаме и зимно време.
Зимното ми бебе го изкарват по малко като новородено. После дойде пролетта и можехме да излизаме повече. Захраних лятото, но започна да яде зимата.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #96 -: Юни 26, 2021, 11:55:08 am »
Абе всеки сезон накрая си е оплакване.
Аз днес си пусках урина и кръвни. Последните 20-30 дена съм много стриктна (знаете ме) и спазвам отстояния мъжду лекарства, храни и гледам всеки ден да ям нещо с протеин. Всички изследвания са ми супер вече: хемоглобин, общ белтък, ПКК. Дори хемоглобина се е вдигнал на 115. Когато, д-р Мели говори, че се вдига накрая на бременността, не си бае.
Много ме затрудни цялото положение с желязо, магнезий, антибиотик и пробиотик да ги комбинирам, буквално ям по 5 пъти на ден и все мисля кое кога, но явно има резултат.
Стомахът ми вече тотално влиза във фаза трети триместър. Вече и тиквички, и леща ми образуват болезнени газове. Тази нощ след леща за вечеря едва спах.
Сега правя списък с 20-30 манджи, които да имат протеин и да нямат газообразуващи, че да се покрие яденето до раждане.
Интересно съвпадение се случи, откакто съм на антибиотик. Стомахът ми се регулира и не съм с меки изпражнения (с извинение), както и контракциите ми почти отшумяха. Чудя се дали е просто съвпадение или желязото ми е прецакало стомаха и са ме боли нападнали по-сериозно Ешерихия коли.
« Последна редакция: Юни 26, 2021, 12:47:12 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #97 -: Юни 28, 2021, 10:37:17 am »
Браво, Тери! Много се радвам, че ти се подобряват показателите. Аз за хемоглобина съм чела, че се подобрява последния триместър, както и че е по-добре да не е много висок при раждане, защото по-добре раждали тези с умерена анемия. Иначе за белтъка не знам как е, но щом докторката казва, сигурно е така.
Аз също много се старая какво и кога ям и какво и кога пия като лекарство / добавка. Наистина отнема време цялото упражнение. Добре, че не съм на работа, иначе не знам как щях да смогвам да мисля за всичко.
Напоследък получавам контракции рано сутрин (7-8 часа). Неотдавна бях писала как ме стегна именно сутринта преди ставане. Пия 1 но-шпа и ме отпуска до 30 мин. Иначе не пия но-шпа по 3 пъти на ден, примерно. Не са всеки ден тези контракции все пак. Пия си магнезия редовно. Утре съм в Плевен и нямам търпение да ми кажат какво се вижда. А също така усещам ритници (ръчкания) регулярно вече.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #98 -: Юни 28, 2021, 18:54:21 pm »
Грейси, да не ти се натоварва нещо корема нощем като спиш? Ставаш ли през нощта да пикаеш и да се поразтъпчеш. Аз бая пъти обикалях през нощта стаите заради различни болки и доста подобрява кръвообращението.

Аз се връщам от преглед при д-р Даскалов в 31г.с. Бебчо си е добре, ядеше си крака 😁 И както го смучеше упорито и след малко се разхълца.
Обсъдихме моите бактерии отново, общо взето сега планът е лечение, микробиология, лечение и така до раждане. Като ще пуснем и микробиология няколко дни преди секцио. Той също предположи, че ще съм секцио заради историята ми. Вероятно моите контракции са били от бактериите. Докторът каза, че има много общо между двете. При инфекция тялото се опитва да изчисти чуждите организми, като бебето също има чужд ген. Затова и лечението с антибиотик спря контракциите ми. А те хич не бяха просто подготвителни по мое усещане. Грейси, може би да пуснеш и ти една нова микробиология, ако лечението с Магнезий не е достатъчно.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #99 -: Юни 29, 2021, 16:17:53 pm »
Според мен не е от спането. Спя си на ляво или надясно за всеки случай. Често се обръщам, ставам към 1 или 3, после 6 ч. до тоал., пия си еутирокса и пак лягам и така лежа докъм 9-10 ч. понякога. Дори доста дълбоко заспивам след 8, след като мъжът и детето са тръгнали за училище/ работа. А усещанията са ми около 7 ч. Но не е толкова много. Аз просто и от малкото се шашкам сега. А и от едно но-шпа минава. Иначе едва ли имам нужда от повече магнезий... Поне ако се съди по шийката. Нали заради нея ми изписаха допълнително Магнерот.
Да кажа сега резултата от днешния преглед. Бебето отговаря на 24 г.с.+1, а съм 24 г.с.+2 дни, по ПРМ. Преди вървях напред, сега нещо се е позабавило. Теглото е 670 гр. Разказах на докторката нещата от Сигридов и сигурно и тя се е хванала за главата. Каза, че за реактивирана инфекция не се гледа Ig G. Предавам думите й, аз не се наемам на съдя дали е правилно или не. Но тя каза да предам това на Сигридов. Естествено й отговорих, че няма нищо да му казвам, няма какво да се занимавам. После след ехографа заключи, че няма никакви кисти. Всичко било наред на бебето - всички структури. Обаче препоръча да си следя кръвното всеки ден за всеки случай и поиска да ме види след средата на август (тогава ще съм в 8-ми месец). А колкото до шийката - измери я с вагинален ехограф (и д-р Бойчев и Сигридов я мериха през корема) и я изкара дори към 50 мм, доста дълга каза. И никаква фуния няма. Дори аз видях с очите си, тя ми го показа и обясни. Интересно, че уж д-р Бойчев също показа нещо и приличаше като на фуния, но сега абсолютно нямаше такова нещо. Не знам дали е възможно за две седмици да се измени, възстанови, ако е имало нещо.

А колкото до бактериите дали причиняват контракции, това важи ли за уреаплазмата? Защото аз още си я имам. Чак сега се сетих, че забравих да питам за нея в Плевен. Ама какво да питам, като то лечението от Тутракан зависи. Но като показа как няма проблем с шийката, се успокоих и забравих и за контракции, и за уреаплазмата да кажа.

Пропуснах да кажа, че докторката коментира кръвните показатели. Обясни, че са добри, макар и хемоглобинът да е малко по-нисък. Но по принцип било нормално заради увеличения обем кръвна плазма (това и аз го четох). Като компонентите в кръвта си оставали относително еднакви, затова еритроцитите са по-малко и хематокритът по-нисък. Същото важало и за белтъка, че относително намалява, заради увеличения обем на кръвта.
« Последна редакция: Юни 29, 2021, 16:23:03 pm от Gracy »