0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #180 -: Август 06, 2021, 09:45:10 am »
Голямо коремче, Тери :) Браво на момчето, че е наддало! И аз имам подозрения, че носът на бебето прилича на моя, пък да видим :)

Тя етърва ти много разбира. Да дойде тук на 40 градуса. А не беше ли и тя бременна? Помня, че каза, че на някой жената също е бременна с една седмица разлика. Обаче, действително изглеждаш леко подпухнала. То и аз съм така, нормално за напреднала бременност и в тези жеги.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #181 -: Август 06, 2021, 10:05:49 am »
На брат ми жената е бременна и съвсем скоро ще ставам леля <3
Иначе съм си подпухнала. За една седмица ме удариха бременните симптоми. Започнах да задържам вода, не мога да си вдигна краката понякога, толкова ми тежат. Коремът е ниско долу, имам пробождания във влагалището. Усеща се, че наближава. Вчера за сефте изпъшках при ставане от кушетката и д-р Мели каза, че било вече крайно време да по ох-кам и пъшкам. Не се спи от жегите и така. Затова като ме пита някой как съм и казвам: "Като бременна в 9ти месец", че какво да се оплаквам, нормални неща.
Подготвила съм куфара вече за болницата, на нисък старт съм.
И при теб не е останало. Сега чакаш 32 г.с., 34 г.с. и после вече чакаш раждане. Твоето голямо дете вълнува ли се или тийнейджърите не ги касаят бебета?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #182 -: Август 06, 2021, 10:32:23 am »
О, Тери, какво хубаво коремче си имаш!

Няма страшно с пътуването. Аз раждах на 70 км от нас и двата пъти. Първи контракции за раждане и тръгваш, ако изкървиш или спукаш водите също. Карате си спокойно, не е нужно да се убивайте за 5 мин по-бързо.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #183 -: Август 06, 2021, 12:25:31 pm »
Да, Павла, и аз си мислех същото. Защото тогава усетих първите контракции 10-11 вечерта, звъннахме на личната (докторът по ЖК беше на почивка) и тя каза, като стане интервалът по-малък, тогава да тръгваме към болницата. Пък аз нямах уговорка с доктор за раждането, а на който се паднеше. И така 5-5:30 се събудих с много силни и чести контракции и викахме линейка за всеки случай. Така че сега може да тръгнем при първите контракции още.

Ами той не показва много-много емоциите си. Разбира се, че се радва. Радваше се и предния път. Сега си прави сметките, че ще го учи да играе на компютър, защото той това прави почти денонощно. Също се смее отстрани как сме щели да сменяме памперси, а той няма да се занимава с бебето и съответно пък ние няма да се занимаваме с него. Пък аз си правя сметките, че ако не иска да спи през нощта, ще му го оставям да го гледа, понеже стои до доста късно (рано) на компа и с едната ръка ще играе, с другата ще го люлее :D

Иначе и аз съм леко подпухнала, не знам дали в лице, не мога да преценя, но ръцете и краката. Аз от доста време изпитвам болка/некомфорт при ставане. А вчера на прегледа, като станах от леглото, така адски ме заболя кръста, че направих гримаса и докторът се стресна какво ми има. Но като казах, че е кръстът, той вика: "А, добре." :D Т.е. ако не е контракция, всичко е наред.
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #184 -: Август 06, 2021, 14:06:47 pm »
Тери, как си се оформила само. Идеална си 😉 Като гледам Мишо е много горд. А как ще се разтопи като се запознае с малкия бебок. Той може ли да присъства на раждането или заради пандемията няма да го пуснат?
Грейси, и при теб му се вижда края вече.
Успех момичета 🍀
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #185 -: Август 06, 2021, 20:47:38 pm »
Тери, прекрасно коремче! И двамата с Мишо изглеждате щастливи, пу пу!
Браво на момчето, че така хубаво си расте 💙
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #186 -: Август 09, 2021, 15:53:40 pm »
Да се оплача. Секциото наближава, а на мен днес ми излезнаха три мехурчета на херпес едно до друго на устата. Буквално ще се гръмна. Сигурно нямаше да обърна внимание, ако в книгата на Хедра не съм чела колко е опасно да заразиш новородено. И като се зачетох, такива ужасни неща пише. Трябвало като се роди бебето, ако все още имам херпес да стоя постоянно с маска, да си мия като луда ръцете. В къщи добре, Ами в болницата след секцио ще мога ли да я спазвам тази супер хигиена. Много зле се чувствам, вместо аз да го пазя от всичко, имам чувството, че всичко в мен го застрашава: бактерии, вируси
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #187 -: Август 09, 2021, 17:30:53 pm »
Тери, ако започнеш лечение още днес, до два дни трябва да завехне. Въпросът е дали може да се мажеш с тези лекарства. Свърза ли се с доктора си да го попиташ?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #188 -: Август 09, 2021, 17:33:03 pm »
Писах на д-р Мели, но не ми е отговорила все още. Ако трябва и през нощта ще пращам Мишо на аптека. Трябва да взема мерки. То ако изчака до секциото, бива. Има 10на дена, да не тръгне по-рано. Аз съм вече в 37 г.с+
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #189 -: Август 09, 2021, 20:34:30 pm »
Дано ти отговори по-скоро, за да можеш да действаш. Казвали са ми бабини илачи за подобни рани, петна и лишеи, но не смея да ги казвам, защото може да е много опасно, аз също не съм ги пробвала, пък камоли бременна жена.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #190 -: Август 09, 2021, 20:49:23 pm »
Отговори ми д-р Мели, жива и здрава да е. Вече се мажа с крем за херпеси. В бг мама се оказа, че още две момичета са били като мен с херпеси преди секциото и за седмица с мазила са се оправили точно за операцията. А една от най-близките ми приятелки даже е родила с 3 херпеса. Била е постоянно с маска и само е миришела бебето и е успяла да не зарази детето.
Явно преди раждане се случва не чак толкова рядко да избият херпеси. Явно доста пада имунитета баш накрая.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #191 -: Август 09, 2021, 22:25:26 pm »
Аз имах с един от двамата малко преди да родя. Като се махнат мехурчета и няма течност, вече не си запазва. Може се. Аз си бях взела на ерго едни лепенки за херпес. Хем лекуват, хем предпазват околните.
Целувай си бебето и си го гушкай. Има време до тогава. Заслужавате и двамата.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #192 -: Август 10, 2021, 13:13:58 pm »
Тери, сега те прочетох. Радвам се, че са те успокоили. На мъжа ми избива херпес на устните. Маже се с кремче Ацикловир. Много е ефикасно и наистина за 2-3 дни минава.

Аз нали 20-та седмица пих Валтрекс по препоръка на д-р Сигридов. Четох листовката и там пишеше за херпес на устата как се пие - само 2 дни. Канех се да дам на мъжа ми, но се въздържах. Може би друг път, последно се маза пак. Само не знам дали в напреднала бременност е безопасно. Но на теб д-р Мели вече ти е отговорила.

На мен никога не ми е избивал херпес на устата. Да чукна на дърво, но вероятно няма и да избие, освен при някакви изключителни обстоятелства, не знам. Иначе съм прекарала херпес симплекс тип 1 и имам антитела. Тип 2 не съм го карала, да се надяваме и никога да не го карам.

И аз да се оплача, много се подувам вече - ръце и крака, като кебапчета са пръстите, не мога сутрин да си свия пръстите на ръката. Едвам извършвам дейности, например да си бия инжекция. То пък няма място, ама наистина. А докторът ми каза да ги продължавам. Предния път как съм намерила място, като изкарах иглата, тръгна струя кръв. Сигурно ви се е случвало. Да се надяваме, че не се беше изгубило много лекарство. Само паласките ми стават едвам. Но това, което казахте за външната част на бедрата - абсурд, там няма нищо.


Тери, кога е датата на секциото? :)
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #193 -: Август 10, 2021, 18:46:55 pm »
Грейси, случвало ми се е да тръгне кръв. Няма проблем, те инжекциите са доста голямо количество течност.
За съжаление това с пръстите ще става по-зле предполагам. На мен ми се появиха тези дискомфорти чак в деветия месец. Много вода задържаш. Може би трябва да вдигнеш още повече общия белтък.
Иначе и на мен д-р Мели ми каза да се мажа с крем Ацикловир. Засега никакъв ефект. Седят си мехурите, поне не растат. Надявам се да се спукат, че ми е много напрегнато. Днес даже и на разходка не излизах, за да не нося маска и да не втасвам положението още повече.

Иначе херпеса на устата е херпес симплекс 1. 95% от населението сме го изкарали и имаме антитела. Но той просто избива при физически или емоционален срив. На мен почти не ми излизат херпеси, много, много рядко, независимо мъжът ми има ли, от една вилица ли ядем. Но за тази бременност ми излиза втори път. Предишния беше в 17 г.с. и беше огромен, седя поне 10 дена, но тогава с нищо не мазах, защото за възрастен човек няма проблем да си му избиват тези красоти.
Иначе вчера така се бях притеснила, че такъв рев изревах. Едва се успокоих, защото знаех, че от притеснение най-много я контракции да получа, я да се обрина още повече.
Последните седмици на бременността са ми много лабилни, много ми се реве, хормоните явно бушуват.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #194 -: Август 10, 2021, 22:15:27 pm »
Ох, Тери,  много неприятно, но има време, дано мине. Аз никога не съм имала, но на мъжът ми от притеснение преди да родя такава красота му изби, но 3 дена преди да родя, нямаше шанс да се оправи до появата на малкия човек. Хормоните са ужас и преди и след раждането за съжаление, но мисли само за това, че идва най- щастливият момент в живота ти. Малко остана! Последните седмици са най- кофти.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #195 -: Август 16, 2021, 23:32:50 pm »
Тери, какво става при теб? Вече знаеш ли кога е секциото?

Слънцемое май също е горе-долу по това време. Чакаме новини 🙂
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #196 -: Август 17, 2021, 00:08:32 am »
Е да, знам, просто не казвам датата. 38 г.с + съм вече, така че е скоро.
Ще се наложи да нося маски и много миене на ръцете около бебето, защото не се знае дали няма да излезе пак херпес след самото секцио. Така са казали на едно момиче като мен в клиниката педиатрите. Две седмици превантивно и мазането да продължава две седмици дори да няма вече херпес. На мен ми останаха само афти, не мога да преценя афти ли са херпес вътре ли е. Защото реално няма мехурите на херпес, а аз съм с хронични афти от бебе (яла съм пръст само да докопам градинка или саксия), но вече 10 дена се влачат този път. Явно много ми падна имунитета накрая на бременността, бебето си дърпа. Хубавото е, че дърпа и антитела към самия херпес вирус. много ми е криво, че така стана и ще трябва да се притеснявам и за това като се роди детето и че като заплаче първо ще бягам да си мия ръцете и после да си го взема, но това е положението, има много по-лоши неща на този свят. Това са бели кахъри.

Иначе съм +14кг. Като изключим всички спукани капиляри (мрежа) визуално тази бременност ме пощади.
Бебето беше измерено миналата седмица 2800гр, като това показваше изоставене с 1 седмица. Седмица преди това беше измерено 3200гр, което отговаряше на избързване с 10 дена. Та да знаеш да не се вглеждаш в грамажите. Веднъж е измерен с разширено стомахче (при трениране за дишане), другия път е със свито коремче и има отклонения.
« Последна редакция: Август 17, 2021, 00:28:24 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #197 -: Август 17, 2021, 12:01:22 pm »
Е, то и без това е хубаво да си се мие човек преди да вземе бебето по принцип. Така че това не е болка за умиране. Всичко ще е наред. Хайде много стиснати палци всичко да мине гладко с раждането. Чакаме вече да се похвалиш :)

И моят корем доста се уголеми, а има още месец и нещо, ако тръгне преди термин. Това за килограмите ми е ясно, че няма как да е точно. При мен се надявам да не е много, че ако е нормално раждане да излезе по-лесно, ако това би помогнало :D Пък после ще си наддаде.

Аз малко се разколебах за раждане в друг град и сега съм на мнение да е в Русе. Другата седмица ще говоря с една докторка да видим какво ще стане. Притеснявам се от Тутракан да не се разсърдят нещо. Кога ми дават документите за раждането от ЖК? Тоновете на ЖК ли се мерят и кога?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #198 -: Август 17, 2021, 12:21:38 pm »
Аз се притеснявах да не дразня другата жена и нейното в стаята, че бебето ми като ревне първо ще бягам към банята и после ще си го взимам, ама то и да го взема не значи, че веднага ще млъкне.

Иначе виж и аз как в последния момент си смених израждащия лекар, Робин и тя направи така. От доктора по ЖК си взех 45 дневния болничен и му казах, че съм предпочела да раждам при друг лекар. А при мен е още по-неудобна ситуацията, защото е при друг лекар, но болницата остава същата. Но той не задаваше въпроси допълнително. Каза ми, че понеже той ми е по ЖК ще трябва да ходя при него пак, понеже по закон трябва да ми направи още прегледи. Не исках да му създавам проблеми при проверка, та ходих още два пъти. Даде ми на едно от тези посещения направление за раждане (то е 30 дена). И ми даде да си снимам изследванията, защото при него трябва да останат  също екземпляри за досието ми при проверка.
Той ми мери тонове веднъж в 35 г.с. и искаше да ходя пак в 37 г.с., но не отидох повече, защото д-р Даскалов ме следи вече на 6 дена.  Иначе д-р Даскалов ми пуска тонове от 34 г.с. всеки път като отида. Даже ми казва да записвам часове в сряда, за да може ако нещо не е наред да ми сменят датата за секцио и да се пада работен ден.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #199 -: Август 17, 2021, 12:26:31 pm »
Благодаря за информацията. Следващият ми преглед в Тутракан е в 34-та седмица. Да видим какво ще стане.