0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #120 -: Юли 10, 2021, 10:53:27 am »
Аз нямам засега. Може да е от топлото. Съмнявам се да е от антибиотика. Но по-добре доктор да види.
На мен от топлото ми се подуват ръцете и краката. Зарязах пръстените си, дори не става и на мен да стоят, много стискат.
Вчера бях на ЖК. Всичко било наред пак, но по размери малко под нормата. Докторът каза, че не сме търсили слон при мен (160 см и 50 кг преди да забременея). Но аз лекичко се притеснявам. Качването на моите кг започва да се забавя (сега съм 58-59 кг). Почти не съм си променила режима на хранене. А сега дори и повече добавки вземам в сравнение с началото. Бебето го измериха 809 гр. за 25 г.с. Още 1-2 дни и може да се каже, че съм минала milestone-a от предишната бременност 2018г. Тогава беше точно началото на 26 г.с. и бебето беше 670 гр. Не се знае кога е спряла сърдечната дейност и как се е развивало - тогава не ми казваха приблизителни кг на прегледите.
Сега пак измери шийката през корема... Ама какво да се прави, нищо не казах. Пак била 35 мм - било добре за мен. Ама това явно е по прекия път, щото нали има малка извивка и вагинално я измериха точно 5.1 см.
Казах и за нишките в слузта и другия път ще ми вземат микробиология. А и следващият път ще е ФМ в 29 г.с.
Тери, а твоят резултат от микробиологията излезе ли?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #121 -: Юли 10, 2021, 11:40:07 am »
Грейси, нашият младеж вървеше с 5 дена напред цялата бременност и сега на последния преглед беше с 1 ден само напред. Та и аз се чудих защо така сега забави растежа на килограми. В понеделник съм на преглед и ако нещо ме притесни, ще питам. Тогава ще видим микробиологията как е. А обривът сякаш се разпространява, само на едно място е силно изразен, иначе по целия корем имам много дребни червени пъпки, които почти не се забелязват и засега поне те не сърбят. Във фейсбук споделиха жени, че на тях АГ са им казали, че е от хормоните, на други от ДНКто на бебето ставало някаква реакция в 9ти месец, с трети от олиото за стрии.

Репродуктивната ми лекарка ми обясняваше как има нещо необяснимо за нея във фазите на луната ли, магнитни полета ли, жега ли, но цикъла на жените идвал накуп. Както няма никой в клиниката и после всички в един ден. Едно време било така и с ражданията, когато е израждала. Просто в един ден всички започват да раждат. Има нещо такова. Имаме група във фейсбук за жени с термин август. Онзи ден, когато буквално имах чувството, че ако поседя 5 Мин права и ще започна да раждам, в този ден са се родили толкова дечица. Както едно не беше се родило преди това, за един ден 10 деца и всички преди 36 г.с. Та мина фазата на луната, магнитното поле (жегата още си е тук) и при мен се успокоиха нещата (да чукам на дърво)
« Последна редакция: Юли 10, 2021, 13:14:08 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #122 -: Юли 10, 2021, 13:29:07 pm »
Преждевременното раждане е голям проблем в България според мен. 50% от жените в групите на децата родиха преди 36гс. Това е огромен процент. Къде е проблемът, не знам, но явно има някъде сериозен пропуск.

Тери, обривът като плака ли е? Като се загледа са малки пъпчици. Това е типичен обрив в края на бремеността. От разтягането на кожата, а и топлото не помага. PUPPP се нарича.

Леки отклонения не са от значение. Пък и измерването на ехограф не е като на кантар и с метър.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #123 -: Юли 10, 2021, 13:46:38 pm »
Съгласна съм за привличането на определени дни. Правило ми е впечатление от многото хора, които познавам, как на определени дати са струпани рожденни дни. На мен пък двете ми загуби са все около 1-ви септември. Не знам дали има някаква връзка или привличане тогава. Сега следващият ми milestone е тогава.
Твърде възможно е да е от Луната, при условие колко броения са обвързани с нея и как тя влияе по принцип на природата на Земята. Обаче гледам, че утре е новолуние, та ми е странно, че преди няколко дни е бил особен ден. По принцип по-особени са пълнолуние и новолуние.
Иначе нямам наблюдения за преждевременните раждания. Възможно е да е така в България. За другите страни още по-малко знам. Дано да утикаме до 9-ти месец.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #124 -: Юли 10, 2021, 13:56:50 pm »
Тери, аз имах много пъпчици по корема и гърдите накрая на бременността, сърбяха и беше ужасно.С Моника пиех от четвърти месец но шпа или папаверин, имах постоянни контракции.Не знам от къде го измисли това за шийката на матката, но по-добре хапчета отколкото дконтракции и да скъсиш шийката.А и в болницата като те наливат с но шпа, какво ли правим?

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #125 -: Юли 14, 2021, 10:20:43 am »
Тери, как мина прегледът?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #126 -: Юли 14, 2021, 16:36:53 pm »
Ами добре. Много е пораснало човечето. За две седмици 600гр, а на предишния преглед беше забавил с 4 дена, сега е наваксал и върви седмица напред. Д-р Мели веднага ме попита да не съм наблегнала на протеините. А аз вече всеки ден съм я на пилешко, риба (рядко) или яйца. Та се замислих за теб как се храниш, дали има доста протеини в менюто ти. Аз също не обичам месо, ама си давам зор и явно има резултат.
Обривът ми се беше разпространил по цялото тяло, макар да не беше обострен и да не сърбеше навсякъде. И точно за прегледа изчезна. Преди време д-р Даскалов ми беше казал, че алергиите са опасни. Затова бях писала и тук да попитам. Като казах, че съм имала обрив, започна да ме разпитва, защото всеки обрив е някакъв вид реакция на тялото и е опасна за бебето и бременността. Засега се разбрахме да спра да се мажа с каквото и да е за стрии и ако се появи пак, да звъня.
Всички дрехи са ми малки. Днес ми става нещо, утре няма. Поръчах си една рокля уж за изписването, ако и тя не ми става, ще ме изписват по нощница за кърмачки.
Иначе пак Ешерихия коли. Този път няма да съм на антибиотик. На свещички със сребърна вода, пък казаха около раждането ще пуснем нова и ще мислим каква терапия ще приложим.
Поръчах всичко за бебето и за мен за болницата вече. Че то съм вече 33 г.с.+2, още половин месец и съм в 9ти месец. Трябва да стягам багажа лека по лека.

Чудех се за Л-Тироксина какво да го правя след раждане. Беше ми предписан защото имах колебливи стойности преди 3 години: 1.8, 2.5, 3.8, 2.5  без промяна в структурата на щитовидната жлеза. Но тези стойности се водят в норма и по принцип си мислех след раждане да го спра, но в някоя тема Маги ли, Павла ли беше писала за лекарствата и се усъмних как трябва да процедирам (на ендокринолог не съм ходила от три години, не е имало повод, та не е обсъждано)
« Последна редакция: Юли 14, 2021, 16:50:14 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #127 -: Юли 14, 2021, 18:02:52 pm »
Тери, аз спрях левотироксина на 3тия месец след раждането. Трябваше до шестия месец, но в хаоса на 2020г не ми се завиваше с лекари. В норма си е все още. Следя се на 3-4м.

Не остана.  Последните седмици са почти толкова тежки, колкото първите, но по различен начин. Общото е, че времето не минава.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #128 -: Юли 14, 2021, 18:16:44 pm »
Тъкмо сега четох книгата на Хедра за кърменето и пишеше за кърмене и болести на щитовидната жлеза. Аз на теория болест нямам, но пишеше, че Л-Тироксина се взимал и по време на кърмене, за да поддържа нивата на здрав човек, за да не повлияе на количеството кърма. Ако успеем да се сработим да кърмя, сигурно ще го продължа поне, докато кърмя.

Леле колко бързо растат бебетата. Последните две седмици усещах как е станал много по-силен, но току що така ме ръчкаше по корема, че чак ме болеше. Много хубави изживявания са това. Като стане 30 и някоя седмица и едно по-хубаво и оптимистично е всичко.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #129 -: Юли 14, 2021, 19:54:09 pm »
Тери, то не останало при теб, ей сега ще мине времето и ще се гушкате с малкия човек 😊 Много е вълнуващо. Наслаждавай се на момента и на всичко, което престои, прекрасно е. На мен вече ми се иска още едно бебе само заради вълнението от първата среща и всичко в началото около новороденото  :D

И аз все го мисля тоя л- тироксин. Аз го започнах защото 1 път имах стойност 4.8, винаги до тогава е бил под 2.5, по време на цялата брюенност е бил под 2, не съм смвеняла дозата от както съм го започнала. И аз заради кърменето още се ослушавам да го спирам. Не съм го изследвала от 3 месеца,  сега като исках да запиша час вместо за кръв ми записаха час с GP, та да видим. Сигурно в Бг ще отида на ендокринолог.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #130 -: Юли 15, 2021, 10:41:35 am »
Тери, радвам се, че е пораснал! Верно, че то меренето няма как да е точно, така че се надявам и при мен всичко да е ок. Ами аз се старая в седмицата няколко пъти да ям месо, риба, яйца. Може да не е всеки ден, но поне 2-3 дни. Макар, че се препоръчва да се яде месо всеки ден. Иначе си пия Прегнако. Много плодове и зеленчуци ям, а и те са си важни.

Почваме и ние да се стягаме за бебето - вече ще поръчвам неща. Вкъщи разменяме стаи и е голямо местене. Тери, вие в новата къща ли ще бъдете в началото или при вашите?

Аз съм чувала от хора с Хашимото, че лекарството се пие цял живот. Освен ако може да се поддържат стойности с начин на живот и правилно хранене или хомеопатия. Но, Тери, при теб не е Хашимото. Може да се консултираш с лекар все пак. На мен последната ендокриноложка, при която ходя, каза, че мога да спра лекарството, след като родя. Но аз съм с Хашимото и не вярвам много на това, което тя казва. Да, то се вижда, че след като смъкнах антителата в норма и ТСХ (ТСХ беше 3, което не е много високо, но имах антитела), 2 години поддържам всичко в норма само с доза 0,25, дори и сега по време на бременност. Но след раждането ще се консултирам с лекар и ще се изследвам, за всеки случай.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #131 -: Юли 15, 2021, 10:57:08 am »
Аз бях с Хашимото уж, като имах и леки промени на жлезата, все още е леко уголемена. Антителата не се повлиява от левотироксина така или иначе.
Аз гледам да ям добро качество храна, но почти от нищо не се решавам. Така, че при мен и строгите без глутен, без меко и без тн неща също не са фактор.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #132 -: Юли 15, 2021, 11:22:03 am »
Аз също имах леко завишение на антитела след злополучната ми среща с един плъх, ако си спомняте (когато ние се изнесохме от къщата на свекърите, а плъхът си остана). Но тогава голям стрес преживях и със Селен ги оправих, след това не е имало проблем. Освен това поне по мое мнение ние не знаем реалната стойност на ТСХ каква би била в момента, в който спрем стимулации, хормони, притеснения, че не забременяваме, че сме забременяли. Аз лично за себе си смятам, че моето ТСХ ще си влезе само в норма, защото в началото преди да започнем сагата с Инвитрото моето ТСХ си беше 1.8
Та само като го спрем ще си покаже. Честно казано идеята да карам на режими от рода на безглутенов, без не знам си какво цял живот ми идва много по-стресираща от идеята да пия лекарство (знаете, че аз бях на всички тези режими, докато забременея).

Грейси, 2-3 дни не е достатъчно. Като ми падна драстично общия белтък, въпреки двойната доза Прегнако, д-р Мели ме разпита обстойно за храненето ми. Казах, че ям през ден нещо с протеин. Тя ми каза, че през ден не е достатъчно. Трябва всеки ден. И то си е въпрос на стимул, като знаеш, че го правиш за детето. У нас на всички се смени начина на хранене: всички сме на протеини основно. А зеленчуците са салата, плодовете десерт. И определено има ефект. Така че ядеш недостъчно протеини. Има едно приложение my fitness pal  можеш да си вкарваш за една седмица всичко, което си изяла. Така ще осъзнаеш реално как се храниш. Аз по едно време започнах да качвам повече от обикновено, настроих си го да е с консумация на калории, така че да качвам по 2 кг на месец и видях, че прескачам тези калории заради празни бързи въглехидрати от храна, която уж мислех за здравословна.
Иначе сме при нашите все още. Ще се позабавим до зимата, докато се нанесем. Един майстор ни иска 4000 само за труд да боядиса и шпаклова (а то е шпакловано вече, ама не го кефило). Та ще боядисват роднини и ще се позабавим. Сигурно ноември някъде ще се нанесем. Аз и не искам от сега. Бебе, нова къща, ще ми дойдат много промени накуп. По-добре при нашите първите месеци, хем да им оставям бебето. Аз помощ не отказвам.
« Последна редакция: Юли 15, 2021, 11:26:43 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #133 -: Юли 15, 2021, 13:58:26 pm »
Исках да кажа, че 2-3 дни е месо, един ден риба, другите дни яйца. И мляко и сирене си ям всеки ден. Киноа вмъквам понякога. Пък сега е сезонът на тиквичките и голямо ядене пада. Иначе за зеленчуците и плодовете - така е, салати и между храненията, като десерт, вместо сладко. Ще видя след няколко дни по изследванията.

Иначе е хубаво някой да помага без да си налага мнението и стереотипите. Иначе за промените си е така - идват множко наведнъж. И аз съм свикнала в спалнята. Сега трябва да свикна в детската.
« Последна редакция: Юли 15, 2021, 14:00:45 pm от Gracy »
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #134 -: Юли 18, 2021, 14:27:11 pm »
Да си излея "мъката".
Днес бях на преглед при докторът, който ще ме изражда. Каза да спирам Клексан 36 г.с., което е около 17-18 дена преди плановото секцио. И аз ей така  8O Казах му, че д-р Даскалов препоръчва 3 дена преди секцио, а имунолозите ден преди секцио. И той ме пита каква толкова тромбофилия имам. Аз дори нямам тромбофилия, Ами
Хетерозигот по мутантен алел на MTHFR, ACE,
Factor 13 и MTRR.
Съобрази се с чуждото мнение и каза 37 г.с, което пак е 10-12 дена преди секцио. Но каза, че ще говори с д-р Даскалов по въпроса. Три пъти го каза, не знам кога и как ще говори при положение, че каза , че безрезервно вярва на д-р Даскалов и няма да ме гледа до деня на секциото. Та във вторник ще обсъдят с д-р Даскалов и ще му се примоля да държи на трите дена преди секцио, че да пиша на този доктор, който явно много държи на мнението на д-р Даскалов. На мен и три дена ми се струват много, но 12 ще полудея, особено като не сме от Пловдив и не мога да ходя всеки ден на тонове, понеже трябва да ме кара мъжа ми, а той работи.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #135 -: Юли 18, 2021, 19:18:23 pm »
Тери, аз спрях фраксито деня преди секциото.И аз не съм с кой знае каква тромбофилия, но страха от загуба е много по-голям.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #136 -: Юли 18, 2021, 19:28:57 pm »
Така е, ама мога ли зад гърба му да бия инжекции. Ще се моля на доктор Даскалов заради психическото ми състояние да ме подкрепи в тази дискусия. Д-р Ставрев изглежда сякаш се интересува от мнението на д-р Даскалов.
Дали някоя от вас е спирала терапията по-рано? И ако я спра 10 дена колко са фатални, ако примерно пускам някакви кръвни на 2-3 дена. Притеснено ми е, ако се наложи ще взимам от доплерите под наем на д-р Даскалов, които мерят и пулса ие се следя всеки ден. В информационните ми листи от тях пише, че го препоръчват на жени, за да си правят "домашно следене на тонове". В кавички, че не го пише баш така.  Реално ако възникне проблем той не е ли за секунди: запушва се артерия и това е. Имаме си кофти случаи в нашите семейства с Мишо с тромбози и масивни инфаркти и всичко е ставало за секунди, та се чудя какво "следене" мога да направя за тези 10 дена, ако се наложи.
« Последна редакция: Юли 18, 2021, 20:06:38 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #137 -: Юли 18, 2021, 20:38:45 pm »
Щом той е казал, че се доверява на др Даскалов, тогава се разбере с него. Според мен 10 дена е доста. Реално, ако има да става, ще стане и с доплер, и без. Не разбирам идеята на ранното спиране на НМХ. Бах чела, че няма значение за късните загуби, но все пак не разбирам.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #138 -: Юли 18, 2021, 21:15:40 pm »
Хем знам, че д-р Даскалов ще ми влезе в положение и ще говори с другия доктор, хем едва се сдържам да не рева от притеснение. Иначе и аз преди време някъде помня, че съм чела, че в края на бременността НМХ няма отношение, ама защо да няма?
Иначе днес много хубаво наснима доктора бебето. Има на майка си камбата, ама толкова съвършен ми се струва. Вече е почти 2600гр. Хапва си.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #139 -: Юли 19, 2021, 10:49:46 am »
Много голямо бебе, Тери! То само заради това може да е нужно секцио.

За НМХ терапията не знам. Не знам какво би казала проф. Паскалева, например. А и мутациите ти наистина не са сериозни. Но разбрах от д-р Бодурска, че такива мутации, макар и малки, се активират, когато има имунен отговор от страна на майката към бебето. Може би затова, ако има нещо да се случва, то се случва до 9-тия месец. Пък ако има някакви изменения, те се проявяват по време на бременността и тогава вече се знае, че терапията е важна до края. Но на теб не са казали такова нещо, както и на мен. И то при мен няма притеснения, не защото съм на терапия, а просто защото няма. А и моята терапия е през ден фраксипарин, което според някои няма смисъл. Също д-р Бойчев беше ми казал в началото, че мисли по някое време да спре фраксипарина и да си остана на Натаспин. Засега нищо не е променял. Но на мен, честно казано, ми се иска по някое време 9-ти месец да спра инжекциите, защото не виждам къде мога да си бия. Засега все още има малко местенце, но и за 8-ми месец не знам как ще е.
Също историята на роднините не е показателна. И аз имам от двете страни на родителите си случаи - гръдна жаба и инсулт на майките им, но това не означава, че ще стигне до теб. И още нещо интересно, майката на мъжът ми е загубила второто си бебе в 7-ми месец по същия начин като мен - умряло е вътре. Но тогава никой не е казал и сигурно не са знаели причината. След това си има трето бебе - съвсем нормално и тогава не са били на никакви терапии. Въпреки това не виждам да има връзка мъжът ми с моята загуба, явно зависи от отговора на имунната система към плода (и ако евентуално е имало нещо на плода).
Това са си мои разсъждения. Исках да кажа да не се притесняваш толкова. Иначе ще си послушаш д-р Даскалов.