www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Дългоочакваната бременност и раждане след стерилитет => Темата е започната от: Gracy в Май 28, 2021, 13:41:55 pm

Титла: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Май 28, 2021, 13:41:55 pm
Заповядайте в новата тема. :) С пожелание да се напълни с много бременни!


Линк към старата тема 105: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=54131.0
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Май 28, 2021, 13:48:39 pm
С моята младеж се присъединяваме с радост
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Май 28, 2021, 13:59:56 pm
Хайде, честита нова тема и да има много нови бременелки тук!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Май 28, 2021, 14:11:42 pm
И "стари", които да повторят и затретят.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Май 28, 2021, 14:17:32 pm
Даа, Тери, правилно и стари. Всеки, който иска да е тук, да му се случи!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Май 28, 2021, 15:32:58 pm
Заплювам си местенце тогава. Честита темичка, да е пълна с щастие и трпетни моменти.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: VBoneva в Май 28, 2021, 19:46:49 pm
Здравейте. След 2 години опити и ходене по мъките миналата седмица видяхме двете чертички. Ние бяхме с неизяснен стерилитет и трябваше да минем през 4 неуспешни инсеминации,за да кандидатстваме за фонда за ин витро. След 3 неуспешни инсеминации аз отписах и последната и се заредих с търпение за ин витро процедурата.
Бяхме на сватба извън града за 3 дни и по това време очаквах да ми дойде цикъла,но той така и не дойде. На път за вкъщи минахме с мъжа ми през една аптека и си взех 3 теста. Единия направих веднага и като видяхме двете черти буквално замръзнахме и двамата. След няколко дни ходих на преглед,но ми казаха,че още е рано да се определи в коя седмица съм,но се вижда сакче. На 3-ти съм на ехограф и тогава вече ще имаме повече информация.
На мен ми е странно,че нямам никакви симптоми освен леки спазми ниско долу. На моменти дори ми се налага да си напомням,че съм бременна.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Май 28, 2021, 20:11:22 pm
Е чудесно, и аз забременях по естествен път без да съм очаквала. Симптоми ми се появиха чак след като чухме сърчице. А някои жени много по-късно. Честито и дано всичко е успешно. Опъванията са съвсем нормални.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Май 28, 2021, 21:44:34 pm
Честита нова тема! Да се напълни с ммого щастливи бременни!

По темата от старата тема- до преди раждането, даже брменноста, че нали бях все зле,  аз правех почти всичко домакинско вкъщи, защото обичам и защото съм твърдо убедена, че никой не може по- добре от мен  :D. Мъжът ми яйца не можеше да свари, прахосмукачката и ютията не знаеше от къде се включват, прането винаги е било предимно негова грижа, както й много други неща като колите, двора и какво ли не. Сега обаче нямам време за нищо и да видите как готви, чисти и всичко. Малко ми е жал, защото и работи много, но аз нямах до скоро време никакво просто защото Борис ми е приоритет и дали е кочина хич не ме интересува ( а попринцип съм луда на тази тема). Не вярвам в разпределението на мъжки и женски роли, както казва има работа да се свърши и това е. Сега като Борис си играе имам малко време и аз да се включвам повече, но не прекалявам , че искам да си се наслаждавам на бебето. В тоя ред на мисли Instant pot-а е спасение. Да ми е жив и здрав мъжът,  че е така разбран и осъзнава колко време и усилия иска едно бебе.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Май 29, 2021, 09:47:25 am
VBoneva, честито! Желая ти успешна бременност. Не съм много сигурна, но мисля, че и Робин забременя именно с последната инсеминация преди кандидатстване по Фонда.

Хелиантус, да то и аз съм маниачка на тема чистене. Просто едно отвътре ми идва. Но понякога, докато ходех на работа нямах време, сега бременността ми тежи, измарям се бързо и едвам се движа. После ще е бебето. Затова видях, че няма да смогвам на котката. Но сега сме на село и си се радваме взаимно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Май 29, 2021, 14:05:26 pm
Момичета, заглеждам слинговете Caboo за бебеносене от новородено. Ако някоя от вас, ще си продава нейния, да ме имате предвид.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Май 30, 2021, 09:51:03 am
Аз бях взела на заем.Ако имаш нужда после за съвети за слагането пиши ми :) Иначе е лесен за слагане моя мъж го предпочиташе.Аз си карах с тъкан слинг. Установих, че това трудно връзване, реално е много лесно и бързо се оправих с него и така ми беше най-спокойно и удобно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Май 30, 2021, 10:33:18 am
На мен не ми се струва толкова сложно връзването и на еластичния слинг, но мъжът ми няма шанс с него да се пробва. Та кабу изглежда добър вариант.
Харесах си на снимка количка: Кикабу Divaina и като се зачетох назад в темите Слънчицето също я е препоръчала. Дано успея на живо да я видя и пак да ми хареса. Акушерката на д-р Даскалов ми даде опция за 20% намаление на всички продукти на Кикабу, та ще минаваме през шоурума им.
Да се открие кошара масив дърво се оказва доста трудно занимание. И всички ги правят в момента с падащи прегради, които никак не ми вдъхват доверие като знам как счупих моята кошара, докато я прескачах и се приземих скоростно на земята.

Баща ми си няма друга работа и пръска навън овошките и зарзавата. Затворили сме всички прозорци. До довечера няма да отваряме, ще се издушим вкъщи цял ден.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Май 30, 2021, 10:40:20 am
На нас едната ни кошара е с падаща преграда и не сме имали проблем до сега с нея.Другата е със статична, ами тази с падащата е по-удобна, особено като натежи бебето по-лесно се взима.

Баща ти няма как да не пръска.СЛед дъжд се пръска, че иначе няма да оцелее нищо.Ако не духа силно не виждам защо сте затворили, то бързо полепва по листата и пада на земята.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Май 30, 2021, 11:03:06 am
Тери, опитваш се да предвидиш всичко, но няма как. Не знаеш какво детенце ще ти се падне  :D. Знаеш Дари каква е щурачка  :D Но специално с леглото не прави никакви бели. Не се опитва да го прескача или каквото и да друго опасно.  А по принцип се катери навсякъде. Знае, че там само спи и дори като се събуди си стои кротко и спокойно. Така че не е задължително да имаш грижи в тази насока. Но пък наистина падащата преграда е много удобна. Бързо се сваля нивото на матрака и особено, ако сте с комбинирано легло, което е дооста високо, не виждам как ще можеш да слагаш бебето без падаща преграда или да се качваш на столче  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Май 30, 2021, 11:08:37 am
Убедихте ме. Етърва/снаха (на брат ми жената, не знам как се казва) ми е по-луда и от мен. Терминът й е две седмици преди моя и като си говорим за столчета, колички, кошари и аз се чувствам прекалено незагрижена като я слушам и започвам да се чудя. Тя проверява разстояние между решетки, боя на кошарата, сертификати, дали пада решетка или се отремонтира. Както казах на майка ми: добре, че не се виждаме, че само щяхме да си подклаждаме една на друга бръмбарите в главите.
Мисля, че ако го нямаше коронавирус щях да се виждам с моите приятелки и много по-леко всичко щеше да минава. Те всички са с деца и много айляк, защото забременяха от раз и си карат самото майчинство много лежерно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Май 30, 2021, 11:32:13 am
Тери, ако има с падаща преграда и направо махаща се, още по-добре. Аз като купувах кошара имаше саво с фиксирани. Пак ми е удобно. Никога не съм я сваляла на най-ниското. На средното са.

Количките са добри. Дано да ти е удобно.

Защо цял ден? След 1ч няма нищо вече.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Май 30, 2021, 17:23:23 pm
Тери, аз си взех Кабу слинг и съм много доволна, слага се лесно и Борис там си живее по цял ден. За леглото...добре, че не се хвърлих да избирам, че моят Бухтичко от ден 2 спи само при мен , сложа ли го в легло след макс 20 мин е буден. Но имаме две легла, едното я спалнята е next to me, а другото в хола е като кошара- сгъващо се лвгло за пътуване . И двете са с падащи прегради и опредено е удобно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Май 30, 2021, 18:34:38 pm
Аз продължавам да ви засипвам с въпроси, но това лятно бебе хич не знам какво да го правя. Та аз все още ходя с хавлиени чорапи и отгоре от онези големите коледните  8O А на мъжът ми не мога да разчитам, аз му казвам, че ще му стане студено през нощта и той на другия ден ми потвърждава, че съм била права.

Та два въпроса имам:
- новородено бебе лятото с какво спи? Пижамка с дълъг ръкав, с къс, по памперс? И завива ли се бебето през нощта с нещо? Гледам разни видеа и на някои места казват, че бебето не се завива в никакъв случай, че можело да замахне и да си покрие главата със завивката. Пък за чувалче лятото ми се струва прекалено.
- с новородено бебе на пълна тъмнина ли спахте (с първото бебе) или на нощна лампа?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Май 30, 2021, 20:51:57 pm
Тери, Симеон е края на август.
Първата седмица беше с дълъг ръкав. Чувалчета има и летни.  Те са колкото тениска дебели.
Спеше при нас и не го завивах с наша завивка. След това беше по боди и чували или тънка пижама и чувал че. До октомври тук беше около 25-30С. Излизахме или по боди, или по боди и къси панталони.
Ти не съди по себе си, че явно обичаш да ти е топло.
Аз лично завивам рядко. Сими си спеше в чувалче, но зимата в спалнята беше 13-14С и го и завивах понякога.
 Никога не държа бебе само по памперс. Трябва да има нещо, че иначе е по-топло.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi mei в Юни 01, 2021, 10:45:02 am
Юхууу здравейте.Много добре се е раздвижила темата, браво. Пт толкова отдавна не съм писала...... Но влизам от време на време да ви чета.
Тери за завиеането на бебето потвърждавам, че е опасно, защото така една вечер бях завила малката до вратлето, беше на 2,3 месеца. На всичкото отгоре беше и с антирефлуксна възглаеница. Ставам аз през нощта, малкото се изсулило, завило се през глава и едва диша. Така се уплаших, така че е хубаво да се внимава.
Отностно марките майка ми работи с Чиполино, в склада в Пловдив. Ако имате нужда от нещо може да ви го даде на складова цена. Като и доста пъти е правила отстъпки на приятелки и за например местрени кллички,  на които дефакто им няма абсолютно нищо, но ги продават почти без пари. Така че ако някоя си хареса нещо от Чиполино пишете. :)
А също и за слинговете-аз пробвах и тъкан и еластичен, накрая раница, но малкото е заспивало броени пъти в тях, така и не свикна да я нося, а сега като тича и дума не може да стане да я сложа в нещо. Тери съвет-вземи под наем да пробваш, не бързай да копуваш.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Юни 01, 2021, 15:04:52 pm
Ние сме вече седмица вкъщи, вчера направихме първа разходка с еластичен слинг, спа през цялото време София. За връзването гледахме клипчета в YouTube. Слинга ми го дадоха, иначе и аз бях харесала Кабу.

За обличането нощем й слагам пролетно чувалче, отдолу ромпър с боди потник или боди дълъг ръкав с ританки.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 01, 2021, 21:49:43 pm
Много сте полезни, както винаги с информация.
Маги Мей, благодаря за предложението. Като го прочетох и си помислих: "Това е с хора се живее". Покрай бременността и къщата и все някой приятел се появява да помогне с нещо. Не му е присъщо на човек да живее в изолация и епидемия.

Моят младеж е станал много силен. Все едно имам зайче в корема, което рита и след 1 секунди вече рита в другия край на корема.

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Слънчицето в Юни 01, 2021, 22:19:38 pm
Тери,хубава е Дивайната и много здрава,с два коша обаче вземи,не трансформиращ се.
Аз Зори никога не съм я обличала много дебело,в началото с боди къс ръкав и ромпър отгоре беше,от юли само по боди спеше.Навън също само по боди лятото .Завивки не,от като стана на осем месеца я завивам вечер .Не се води по себе си,претоплено бебе е по-лошо от простудено.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юни 02, 2021, 03:13:36 am
Тери за чувалчетата са ри казали, Борис си спи в чувал до мен, рядко го взимам под моята завивка , ко така сз не спя много от страх да не го завия през глава. Иначе завоя ли го с одеяло маха с ръце и винаги се завива през глава. Иначе ние още спим на солна лампа, но съм й метала една плетена шапка отгоре  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 02, 2021, 12:37:57 pm
И моето дете беше лятно бебе. Помня, че беше по къс ръкав (ако е било някои дни с дълъг, не помня) и увит в пелена, както педиатърката ми показа. Като идеята на пелената е да увие ръчичките за по-сигурно, това при новородено. След 3-4 месеца вече беше без пелена, по дълъг ръкав и завит с одеялце само, но никога не се е завивал през глава.

А аз понеделник бях при Сигридов. Естествено не се мина да няма нещо. Даже ме помнеше, че съм онази с хаоса. Пита дали вече се е оправил хаосът или е по-зле. Казах му на каква терапия съм. Значи, скрининга за прееклапсия, който са ми направили в Плевен, нищо не показвал, по друг начин се правел. През 3-4 седмици ми пускат контрола на НК клетки в Тутракан и последния път бяха завишени, съответно ми вляха 2,5 гр Привиген в 18-та седмица. Много се усъмних дали има нужда вече, но го влях. Обаче си мислех тъкмо на следващия преглед да кажа, че не искам да ми вливат повече. И сега Сигридов каза, че вливането след 8-ма седмица е грешка, защото могат да се активират латентни инфекции. Точно това най-вероятно е станало при мен, което е довело до кисти в мозъка. Това беше първото, което погледна и видя. Има предположение и да е нещо наследствено, но според него по-малко вероятно, и ми пусна и пренатален тест да правя. Значи аз вирусология (каквато той пуска) имам преди да отида в 9-та седмица при него. Ама той не ги е погледнал, въпреки че бяха на бюрото. Хвана се за друго и ме изгони. Можеше още тогава да се вземат мерки. Освен това сега ми приказва как той въвел теста за прееклампсия, ама отказа да ми го направи. Също сега казва, че за развитието на бебето се съди по сравнение между 12 и 20 седмица, ама той нямал данни от 12. Ами как да има, като ме изгони? За някакво изследване (не помня точно кое, може и прееклампсията) казва как то си имало специалисти, демек не са в Плевен. И аз му отговрих, че то човек докато забременее и после докато разбере кои са специалисти, то... няма за кога. Питах за уреаплазмата (парвум) дали е опасна и той отговори, че най-вече е опасна да не скъси шийката, но моята била добре (39,5 мм). Опита да ми се подиграе, че ходя при много доктори, щото питах дали има нужда от фетална ехокардиография и каза, че би било добре да добавя към папката си и това изследване, щото иначе няма да се чувствам добре психически. Но аз му казах, че ако той вижда, че няма нужда, няма да ходя. Той каза, че сърцето му изглежда много добре (както казаха и в Плевен), но мозъкът бил много по-сложен орган, за да се притеснявам за сърце. Накрая му показах изследванията, които не беше видял преди. Оказа се, че са ми завишени някои антитела за прекарани инфекции (това в 8-ма седмица) и изписа Валтрекс и после да пусна пак изследване. Показах му и витамини и минерали и питах защо пада желязото (като пиех железен хелат, билкова кръв и бях почнала Малтофер няколко дни). Отговорът му беше, щото приемам магнезий. Имах и на него изследване и каза, че било оптимално, като резултатът е по-скоро към долна граница. Сега се питам защо на всички витамини и някои минерали се гони горна и над горна граница, а баш на магнезия да е така. Та тогава той ме пита защо се пие магнезий и аз веднага отговорих, че е против контракции. И той се хвана за главата и пак ми се присмя и не толкова ме съжалявал, ами сама съм се била довела дотук. Питах го защо се пие, а той с раздразнение каза, че сега не му е времето да обяснава, защото го чака следваща пациентка. Значи закъснението беше час и половина, предните ги приключваше за около половин час, часовете са през 30 минути, аз излязох може би след 35, може и към 40 минути да е отивало. Що си мисля, че съм чувала, че разни фетални морфологии при други доктори отнемат поне 40 минути или повече. Но явно тук имаме супер специалист, който може да свърши работата за 30 минути и супер надменно същество, което може да си позволи да не отговаря на въпроси. Съгласна съм, че може да е специалист, и да е чел и да разбира много, но още много му липсва до това да се нарече човек. Освен това ако му се развали компютърът и извика някой да го оправи и го попита защо се е повредил, другия все едно да му се изсмее, че не разбира от компютри. Значи аз магнезия не съм си го назначила сама, първо, и второ не ми е моя работа да имам медицинско или фармакологично образование. Всичко досега, което аз правя, както и други жени - да четем и да се информираме, колкото можем, за да можем да си помогнем сами, защото няма кой да ни помогне, е именно заради скапаната ни здравна система. Сигурна съм, че на Сигридов рано или късно ще му се върне всичко. Колкото и гадно да звучи, такива са законите на природата.
Иначе, всичко останало с бебето каза, че изглежда добре, плацентата и кръвоснабдяването са добре. Запазих и час за 28-ма седмица. Да видим дали ще се е оправило нещо.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 02, 2021, 13:06:38 pm
Gracy, ама кое по-точно трябва да ти се оправя аз не разбрах? Сърцето е добре, бебето е добре, плацентата е добре, какво иска? Аз оставам с усещането, че ходиш вече при него, за да видиш докъде ще стигне с изказванията си, иначе няма никакъв смисъл да имаш час за 28 г.с. при него. Радвам се, че осъзнаваш вече какви глупости ти говори, защото аз няма да забравя как ти казваше, че все по-ранни спонтанни аборти ще имаш и само при него можеш да забременееш.
Като се роди бебето да идеш при него със здравото си дете да го види.
Чела съм за кисти в мозъка на бебето, понякога е просто течност, но в почти всички случаи изчезват. Надали са от вливките ти. Още повече малко ме съмнява има ли бебето ти такива кисти, някак на Сигридов думите не ги взимам за чиста монета. Даде ли ти запис и снимки на въпросните кисти, за да можеш да си направиш консултация с друг лекар или отново са думи във въздуха?
Аз лично силно те съветвам вместо 28 г.с да ходиш при Сигридов, да си запишеш час за др Даскалов в Пловдив. Същото ти излиза като път. Но ще получиш много по-човечно отношение, отговор на всичките ти въпроси и то компетентен, а апаратурата на много високо ниво.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 02, 2021, 15:25:50 pm
И аз чаках да прати тези снимки, но единствената снимка, която прати, е на бебето в профил. Още повече, че от ФМ дори на флашка записват и клипче та, както е било апропо при предишната му практика.
Ами да бе, интересно ми е какво ще каже. Той каза, че скоро пуснал статия именно за вирусите и аз чак днес я прочетох. Има я на сайта му. Там има снимка на кисти в мозъка. Изглежда точно като при мен, такова нещо видях там с очите си. Но моите кисти са по-големи - около 13 на 6 мм каза. И аз сега четох, че минавали до ранно детство, но то науката нали се развива и може други неща да излязат за тях.
Аз така и не разбрах за магнезия. Някой от вас, ако знае, нека каже. Също бих се радвала на мнение от д-р Даскалова. Иначе аз вече не мога да вярвам на себе си в това, което чета като статии.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Слънчицето в Юни 02, 2021, 15:35:12 pm
Може да е бил на една ,две линии човека,ко толкоз сега.
Така и не разбрах величието на тази персона и възхваляването му по форуми.Че и като видях как пишат "ТОЙ!","ИВАН!",сякаш е божество някакво.Хич не бих му завела даже детето си да го види,кой знае каква болест ще му измисли.
Съгласна съм,че лекаря не може да ни изнася лекция за състав и действие на лекарства,но с две думи може да обясни.И какво те пита тебе за какво бил магнезия?Да не си на изпит? Уважавам лекарската професия,много труд и учене е,с единия крак са в затвора ,но този човек за мен се е взел насериозно малко.Хич не го мисли,бебето да е здраво е най-важно .А от мозъци на бебета в утробата е ясно че няма по-добър от него .Другите лекари да пушат нервно в ъгъла само ,той вижда и невидимото .
ФМ ми е била около 20 -25 мин-измерват бебето отвсякъде,кръвоток,доплер,оглеждат сърцето и това е най -важното мисля.Пускат малко да видиш и ти и толкоз .Диск и снимка ми даваха,въртяха Зори на всички посоки ,виждах я как си смуче пръстите,мачка си ухото,което и до днес прави като й се спи .
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 02, 2021, 15:41:07 pm
Току що прочетох статията. Ще ме извинява, ама толкова народ е носител на EBV, че ми се струва несериозно написаното. Кисти при майка носител на EBV, кой знае още на какво е носител. Изобщо дали има заразяване на плода с вируса, не пише. За мен няма логика в действията ти, виждаш го как процедира и пак при него отиваш (не те нападам). Аз бих си потвърдила евентуалните кисти и да си ида при специалист в областта. Няма какво повече да ти каже др Сигридов от това, което ти е казал, а и всичко ще остане на думи, без нещо черно на бяло.
P*S* имам запис от целите си прегледи при др Даскалов. Всеки преглед при него ми е ФМ (на 4 седмици). Снимки, размери на бебето, сърце, видеа на артерии, на бебето.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 02, 2021, 19:06:18 pm
ИЗвинявайте тая статия къде е публикувана, в някое научно издание или в списание 9 месеца? Питам само!Щото ако не е научно списание, няма никаква тежест!

Аз се чудя на Грейси защо си причинява всичко това.Пътя Рус- София е ужасен, разходите и времето, за да и кажат че е луда и да я нахокат?!Аз не бих стъпила пак при него.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 02, 2021, 20:15:29 pm
Маги, какво да ти кажа. Идеята ми е това, което не се вижда от другите лекари, че той може да види. И ако нещо може да се предотврати, да се направи. Честно казано почти бях сигурна, че всичко е наред. Но все си мислех през цялото време, че нещо може да види. Не очаквах след този преглед пак да ходя при него. Но при тези обстоятелства естествено ми е интересно дали в 28-ма седмица ще са се изчистили нещата.
Пътят наистина е ужасен между Бяла и Луковит, до началото на магистралата. Слава Богу оправиха пътя Русе-Бяла, обаче около Плевен е пълно занемаряване. Че на връщане ни валя порой, то и по тъмно вече пътувахме, никаква маркировка, пълен ужас. Добре, че не е всеки ден ходене, все пак. За още веднъж ще го изтърпя.
То по тази логика какви инфекции развиваме, кой знае моето дете дали също не е имал кисти... Е, сега малко може да не ме слуша, кой знае накъде го е избило. Важното сега, обаче, е да се роди живо и здраво бебе и дано всичко е наред.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 02, 2021, 20:28:02 pm
Аз затова те посъветвах да идеш при др Даскалов, защото той има мноооого добра техника. Толкова добра, че прави записи и ги праща на специалист за фетална ехокардиография, толкова добра разделителна способност има техниката му. И зад апарата не седи ей така кой да е. Павла от Франция идва за преглед при него. Ако има кисти, които Сигридов е видял, ще ги види и ако има такива, ще ти обясни като човек какво, що, а няма да те обвинява, че ти нещо си направила и това е отключило. Това обвиняване на бременната, че е направила нещо на детето си или че не е направила нещо ми е безумно от човек, работещ с бъдещи майки.
За мен най-малкото трябваше да имаш документално нещо от този преглед. И липсата на такова, за мен е непрофесионално и бягане от отговорност и незаставане зад думите и диагнозите.
Др Даскалов видя, че моето бебче има две артерии към десния бъбрек и не ми го каза само с хвърчащи думи. Снима ми видео на кръвотока по артериите, направи ми снимка, на нея написа "диагнозата" и всичко това стои на документи с неговото име.
Ти си знаеш наистина най-добре кое ще те обясни, мисълта ми е ,че това може изобщо да не съществува и никой не може да ти каже, ако съществуват каква е причината. Важно е просто адекватно да се каже: какъв е шанса да се резорбират, какво може да се направи в тази насока.
Аз на 100% вярвам, че всичко ще е наред с бебчето ти, сигурна съм.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 02, 2021, 22:41:08 pm
Абсолютно съм съгласна с Тери.Той може да те излъже и съм почти сигурна, че го прави, за да шашка родилките и те да ходят при него и после да го величаят, защото "Само той е видял даден проблем!" За мен този човек, не е ОК психически, страда от ужасна мания за величие, комплекс за малоценност жесток и е наркоман.Не бих поверила на такъв детето си и здравето си, и за секунда.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 03, 2021, 01:24:39 am
Грейси, ти си мазахист и си пращаш не малко за това, но те разбирам.
Магнезият е за да намали контракциите на мускулите естествено. Нисък магнезий може да доведе до нисък хемоглобин. Освен това магнезий помага и за здравината на кости, образуване на зъби и тн на бебето.
Киста на хороидния плексус е видял сигурно. Те не се водят мозъчни аномалии. Изчезват от самосебе се. От всички лекари, никой не е видял проблем с тризомии. Шансът да има нещо е минимален. Той те съветва за НИПТ, защото често бебета с тризомии имат кисти.
Статиите са му като да разкажеш на познат м обедната почивка какво е станало. Любимото ми е как оправя структури, които не винаги са се формирали към момента на прегледа. Думи на вятъра са, но са радвам, че ги пише 'статиите'. Само се излага.

Аз съм 100% сигурна, че той си е измислил поне 80% от нещата, които е 'оправил'. Обича властта над хората, защото уплашеният човек е лесна жертва. Според него има тест за атеизъм. Той знаем механизмите за възникването му. Чак не ми се говори.

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 03, 2021, 11:27:41 am
Склонна съм да вярвам на Павла. И аз малко почетох за тези кисти. Сигурно избързах с пренаталния тест, че и пари струва. Да, също и виждането на Маги се доближава до моето за него. Твърде е възможно и да преувеличава някои неща, за да се прави на велик. Ще обсъдя с мъжа ми наистина какво да правим оттук-нататък - дали да ходим пак там, или пък да видим д-р Даскалов. Преди това в Плевен ме викаха към 24-25 седмица, ако искам. Така че там мога да кажа тези диагнози, но пък не знам дали са на същото на ниво, както описваш д-р Даскалов. Иначе навсякъде си мерят, на самия момент показват на монитора какво виждат, обясняват. Накрая дават един лист с описаните по-важни неща от ехографията, ФМ. Но само от Тутракан имам диск с клипчета и снимки.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 03, 2021, 15:41:00 pm
Хубаво е, че си направила НИПТ. Така си спокойна. Наистина често кистите са свързани с други проблеми.
Той как иска да ги "излекува"?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 03, 2021, 15:51:39 pm
Направи ми впечатление, че като питах дали ще се оправят, започваше от начало да обяснява защо са се получили - от една страна реактивираните вируси или генетично. Само веднъж спомена, че до края на бременността ще се оправят, ако повече не се потиска имунна система и не се активират отново вирусните инфекции. Обаче то това е при положение, че те са причината. Но ако е генетично, не знам дали нещо каза в тази посока. Слушах внимателно, но той само причините повтаряше. А и не съм питала и той не е казал, ако не се оправят тези неща, до какво водят.

Обаче по въпроса за прееклампсията и това, че е имало проблем с плацентата предния път, когато загубих бебето, той чак тогава вметна, че може и тогава да са били реактивирани инфекциите, бебето да е било заразено и моят организъм да се е опитвал да го блокира като развъдник на инфекции и затова да са се запушили съдовете, за да спре кръвта към него.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 03, 2021, 15:57:25 pm
Стана ми интересно това с вирусите и кистите и се разрових. Даже питах една позната неонатолог. Никъде не пише, че вирус може да ги причини. Грешка при формиране на структури, която се разрешава сама. Това ми каза моята позната.
Задължително направи и ехокардиография, защото понякога можело да има и проблем със сърцето при наличие на кистите. Мноооого малко е вероятно, но все пак. 
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 03, 2021, 16:20:32 pm
Ако решиш за ехокардиография, др Даскалов би ти бил полезен, защото може да им звъннеш, да запазиш час за фетална и да ги попиташ може ли да запазиш час веднага след това да запишат и запис за кариолог. Или пиши на др Даскалова да й обясниш коя си що си и защо, естествено, ако решиш де. Мисля, че тук всички сме единодушни за семейство Даскалови. Познаваме ги, посещаваме ги и винаги ще те посъветваме да идеш при тях, особено ако другата опция е др Сигридов.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 04, 2021, 09:44:34 am
Аз ехокардиография на близначките правих във Фемина при един доктор, не му помня името, но мога да го намеря.Толкова хубав преглед обстоятелствен и подробен рядко ми бяха правили.Изключително доволни бяхме с моя мъж от него.

Колкото до избора между д-р Даскалов и Плевен не мисля, че има база на сравнение.Бодурска от скоро е лицензира,а докато д-р Даскалов е с дългогодишен опит в сферата.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 04, 2021, 11:36:20 am
Ето ме и мен след преглед по ЖК. С контракции съм и минавам на Магнерот, защото нещо между матката и пикочния мехур било изтънено, беше прекалено сложен термин за моя мозък. Бебчо расте въпреки моите изследвания.
Общият белтък преди месец беше 56 при долна граница 60. Увеличихме дозата на Прегнако, що пилешко изядох и днес общ белтък 36. Буквално срив, докторът няма идея къде отива, преди две седмици пусках урина, беше ок. Утре пак ще пусна, но надали е там. Според него с този белтък трябвало да съм подута като балон.

А от другите показатели нищо не разбирам, дали са ок за Клексан 0.4 или не. Той не ги коментира.
Аз естествено пак писах на д-р Мели да даде и тя мнение. По принцип леки отклонения знам, че са нормални, само се чудя това СУЕ двойно над горна граница ок ли е, хич не ги разбирам. Ако някой знае, да каже.

Иначе бебчо вече е главично разположен, готви се, ама не знае, че ще е секцио. Вече е над 1200 гр <3
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 04, 2021, 13:10:43 pm
Браво, Тери! Добре се развивате. Много голям ми се струва - 1200 гр. Вярно, че имаме месец и половина разлика, но моето сега е 300-400. Ти си към 27 седмица? Не ми се иска пак да се връщам назад, ама пак да кажа, че като загубих бебето 2018, в 26-та седмица беше 650 гр. Явно е било малко (малка).
Хемоглобинът ти не е лош. Желязото уж Сигридов казва да е над 20. Моето желязо беше 16 и нещо в 16-та седмица. Тогава 1 месец бях вече на железен хелат. Добавих билкова кръв. След 3 седмици желязото беше 13 и нещо. А хемоглобинът не беше мръднал - 101 и 102. Тогава от Тутракан изписаха Малтофер. Пих го 13 дни (до прегледа при Сигридов) по 80-90 капки, освен другите железни препарати. Сега акушерката на Сигридов изписа да пия билкова кръв 2*20 мл (аз пиех 2*10 мл, както пише на опаковката) и 2*1 ампула Тотема на ден, всичко разтворено в сок от лимон или цвекло, а другите железни препарати да спра. Честно казано, докато си пиех Малтофера, изпражненията ми (с извинение) бяха много черни. А сега от 2-3 дни като пия Тотема, днес вече бяха по-светли. От това заключавам, че сега желязото, което приемам, е по-малко. Но ще видим по изследванията. Спирам за няколко дни магнезия, докато дойде време да пусна контрола на желязото. Да видим дали се влияе, макар че си ги пия с отстояние и не би трябвало това да е причината. Добре, че нямам контракции уж още. Ама освен това ми изписаха и инжекции Б12, а то също влияе на желязото, така че се съмнявам за някаква кой знае каква промяна в желязото.
Отделно, в 19-та седмица (за първи път изследван по моя инициатива) белтъкът ми е 65. Акушерката на Сигридов каза, че е на граница. Аз тъкмо бях почнала да пия Прегнако да се подсиля, защото знам, че го искат към 70. Но почнах по 1/2 мерителна лъжичка, щото не ми харесва. А акушерката изписа да го пия 2*1 мерителна лъжица на ден. И като свърши, каза да си купя на Now Foods Protein Isolate - било по-поносимо на вкус.
От СУЕ не разбирам. А по принцип за Клексана трябват други изследвания. Аз пускам АПТТ, фибриноген, ПКК, д-димер (по доц. Русев). От Плевен добавят и INR. А пък някои, като проф. Паскалева следят и Анти-Ха. Ама аз това никога не съм пускала.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: yanicka в Юни 04, 2021, 15:29:44 pm
И Яна от Испания също ходи при д-р Даскалов и пак бих отишла, ако ми се наложи.

Тери аз ще продавам моето Кабу. Взех си раница и като станат големите жеги ще я нося в нея, че тя има охлаждащ панел. Мога да го пратя по майка ми в края на юли.
Безопасното спане на бебета е в леглото само бебето, долен чаршаф и чувалче. Чувалчетата на Angel baby са страхотни и имат много добра кауза - за всяко продадено чувалче се дарява едно на неонатлогия в някоя болница. Но от опит да кажа - ползвала съм много известни марки чувалчета и само Angel baby ми издържат на 60 градуса в пералня и на програма за памук в сушилня. Другите стават на дреп. Мисля че за края на август ще сте за есенно чувалче, а не за лятно. Лятното е много тънко.

Единственото изследване, което показва ОК ли е дозата на НМХ е анти Ха. Тия глупости дето ги пуска Русев се влияят от 100 други неща та да може да се прецени по тях дали е ОК дозата. Пускат ви ги само защото парите излизат от вашият джоб. Ако се плащаха по каса, никой няма да ви ги назначава тия изследвания. Имам предвид заради НМХ. Иначе стандартно се пускат по време на бременност. На мен ми ги пускаше гинеколога всеки триместър. Хематолога ми следеше терапията с други показатели.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 04, 2021, 15:43:29 pm
Белтъкът доста нисък, Тери. СУЕ е добре за бременни. Като цяло си добре.

НМХ на подобна доза не изисква никакво следене при бременност. 
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 04, 2021, 15:57:26 pm
Янче, ще искам да го купя. Само ще пишеш на майка ти или на теб да пратя парите. Моят младеж ще е вероятно средата на август, заради секциото, та има време докато ми потрябва. Днес точно започнаха във фейсбук да ми излизат реклами за AngelBaby летни чувалчета. Ще взема и някое лятно, че в Пловдивско лятото си тръгва октомври.
Аз иначе не следя терапията по никакъв начин. Акушерката на др Даскалов ми каза, че това АПТТ, което ме карат да пускам, е за съвсем други неща и да си карам на ПКК и доплер.
Доктор Мели ме посъветва да пусна и чернодробни ензими заради белтъка.  Общо взето като цяло съм с анемия и ниско кръвно и едва ставам от леглото тези дни, но било нормално за тези показатели. Още 3 седмици и приключвам работа, мечтая си вече за този ден.

Gracy, рано е да гледаш бебето колко е голямо. Моето в 20 г.с. беше 500 грама, но ми казаха тогава, че е доста голямо, така че 300-400 грама е ОК. Иначе Тотемата е с друга валентност спрямо Сорбифер например и по-ниска доза. От Сорбифер почти стигнах до спешното заради болки в стомаха. В момента съм 1 ден на 1хТотема, 1 ден 2х1 Тотема. По-висока доза на моя стомах не понася . Гледам да не смесвам с продукти с калций и да има 4 часа отстояние. Не ми се е вдигнал хемоглобина, но съм го задържала 4 седмица на една и съща стойност, която е доста прилична.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Юни 04, 2021, 16:06:41 pm
Подкрепям мнението на Яничка за чувалчета на 100%. И аз съм много доволна от тях.
Тери, голям господин си имаш вече.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 07, 2021, 15:15:58 pm
Ето ме и мен с бодра крачка влязох в 28 г.с. и за да не ми е съвсем спокойно съм с разстройство като водичка. Засега само веднъж, но да видим до края на денят как ще е и дали ще трябва да се свързвам с лекар.
Не мога да преценя от какво е: смених протеина вчера на такъв за трети триместър, магнезият може би се натрупа, съмнява ме и един домат колко го е измил вчера Мишо, но бях изяла вече половината, докато видя, че има някакви черни неща по него, които се махат при търкане, уж казва, че е добре измит.
И болките в таза се върнаха, от две нощи не мога да спя и буквално се вижда в огледалото как ми се е разширил таза за отрицателно време.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 08, 2021, 09:05:37 am
Тери, моля те не се шашкай толкова половин домат и разтройство от него.Аз колко кайсии не измити изядох.

Честита 28-ма седмица, сега започваш да чакаш 32-ра :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 08, 2021, 09:25:01 am
Факт, уж чаках 28-ма, ама не ми стига чакам си сега 32-ра.
От някое от всички лекарства ми се разстрои стомаха, та сега експериментирам да разбера от кое.
Ние поръчахме онлайн количката, хич не исках да я поръчам без да съм я видяла, но я няма в шоурума и на място по магазините, защото е стар модел. А Мишо отказва да ме кара по магазините заради контракциите ми. Като съм вкъщи са ок, но пътят до Пловдив много ги обостря заради неравностите по пътя. Та решихме да рискуваме,  докато Хиполенд имат намаление и я поръчах за 400лв с кош за новородено и седалка. Ако не ни хареса ще я върнем и ще вземем нещо друго от Хиполенд. Та сега я чакам, не са ми звъняли от магазина и се надявам да я имат.

И от моята фирма като се роди бебето ще ми дадат за подарък ваучер от 500лв за пазаруване от Емаг. Това е нова политика и аз съм първата, която ще "облажи". Та сигурно с ваучер от рано-рано ще купя столчето за хранене, една сгъваема кошара за долния етаж и памперси, че трябва да се вземе нещо за детето все пак. Иначе имаме хладилник, котлони, печка, сушилня, пералня за купуване, само ваучери ни дайте.

Д-р Мели ме посъветва да пусна урина и чернодробни ензими заради белтъка. Всичко е в норма, та сега ще заживеят на киноа. Досега ядях често яйца и пилешко, но явно не достатъчно често. Та сега всичко що е с ориз ще бъде сменено с киноа, някакви готини идеи и за десерти има с нея от фитнес маняци в интернет.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Слънчицето в Юни 08, 2021, 09:47:03 am
Тери,Дивайната има и предимството да се сгъва със седалката,когато тя е обърната в посока напред.Ако има нещо звъниш на вайбъра и ще съдействам.
Много ми бяха забавни мъжъ,идват със сгъваемата кошара и почват-разглобих я с отвертка,вие нямате сила да я сгънете ,тръшнах я в стената накрая.А упътването никой не прочел🤭
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 08, 2021, 10:56:02 am
Честита 28-ма седмица, Тери! Не знам за твоя ханш, но моят корем е толкова напред... В ханша не забелязвам промени, само корем напред. Една приятелка каза, че нейна позната в 9-тия месец така изглеждала (явно 1-ва бременност). Е, малко преувеличава, но наистина за 5-ти месец е доста. Макар че вече съм на границата с 6-ти. Даже по броенето на инвитрото утре трябва да вляза в 22-ра седмица. Та, да де, за този корем ми е странно, че бебето е малко. Иначе не е от храната да изглеждам дебела, защото в другите мерки почти не съм мръднала, 56 кг съм сега. Абе важното накрая всичко да е наред.

Излезе ми пренаталния тест - всичко е негативно за трозомии. И полът вече генетично е потвърден. :)
Аз взех да свиквам с Прегнако. Даже това, което са ми изписали е суроватъчен протеин, малко по-скъп, а пък едва ли е по-хранителен от телешкия и така реших, че оставам на Прегнако.

Тери, според мен разстройството е от Магнерота.

Обаче и аз да се оплача от болки - като стоя права 30 мин. и повече започва да ми се измаря кръста и да боли. Също и като съм седнала на стол пак така повечко време, започва да ме боли кръста. Единствено ми е добре легнала. Добре че вкъщи са меки леглата, дивана - няма нещо да ми ръби. Само на село ми е малко некомфортно, но там уж е за кратко.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 08, 2021, 11:36:29 am
Gracy, моят корем беше така огромен по това време и изведнъж спря да расте. От началото вървях с огромен корем и сега не ми се струва така огромен, пък бебето е голямо (пу-пу). Та това не е много показателно как ще продължи да върви самия корем.
И аз съм 56 кг в момента, качила съм 8 кг досега, доста съм доволна, вървя на максима на допустимото. Така се успокоявам, че се храня достатъчно, но не прекалено.

Аз днес ще пробвам пак Прегнако за трети триместър и ще ти дам отзиви дали не е от него стомаха. Една бременна писа, че скоро го е започнала и се е изринала от него цялата, а не е имала проблем с предишния. На мъжът ми също единия вкус Прегнако му докара сериозни проблеми със стомаха веднъж, та ми е съмнителен.

Иначе болките по това време вече са си нормални. Аз горе-долу по това време започнах да виждам зор да си готвя. А ако стоиш права и си на едно място хептен се концентрира в гърба тежестта и си боли. Добре, че можеш да си лежиш.

Честито за хубавите резултати не теста. То всички ги очаквахме, но е хубаво да ги имаш. Най-малкия пакет ли пуска или по-разширен?

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 08, 2021, 12:41:39 pm
MaterniT 21 Plus Advanced на Cell Genetics. Май се води следващия след основния, а иначе има и 3-ти, който обхваща повече.

И аз според едно приложение за следене на бременност на телефона се движа според примерната графика. Но в началото на цикъла бях 50 кг. Така че явно не съм качила много.

Дано да не е от Прегнако, че тъкмо свикнах с него. Ще чакам отзиви.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 11, 2021, 10:11:44 am
Вчера бях на ЖК, 22-ра г.с. По измервания на различни части на бебето и плацента - всичко било в норма, 470 кг. Естествено на мозъка нищо не видя, но и нямаше как при тази картина, която аз виждах - по-скоро размазано и нищо общо с това, което видях при Сигридов. Но иначе се радва, че видял малкия мозък и, както казах, радва се, че всичко било наред. Обаче измери шийката 33-35 мм (Сигридов я измери 39 мм) и видя и ми показа нещо като фуния заформено (околоплодния мехур, предполагам), която навлиза в канала. И каза да засиля магнезия, т.е. Алеракт *1 + Магнерот *2 на ден - общо 3 приема за деня да имам. Това как се съчетава с желязото и как му влияе само аз се питам, него нищо не съм питала. Все още съм в невидение за какво е магнезият, за какво е желязото, кое е по-опасно - да няма достатъчно магнезий или да няма достатъчно желязо??? Изобщо нищо не знам вече.

Пристигна ли количката, Тери?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 11, 2021, 10:46:01 am
Gracy, шийката измерена два дена един след друг може да ти даде отклонение до 1 см, чела съм за такива случаи. При някои жени много бързо се възстановява или намалява. Особено пък измерена от различни лекари с различна апартура.
Няма лошо да увеличиш Магнезия. Желязото, ако е зле, преди раждане правят кръвопреливане, но твоето не е зле. Приемливо е. Говорим при хемоглобин под 90-80.
Аз пия 2х1 Тотема, за да си щадя стомаха. Магнезият ми е 3х1. В повечето случаи комбинираните витамини са Желязо+Магнезий. На теория пише, че не си пречат, само при желязодефицитна анемия можело да се прави отстояние.
Аз в момента я карам на: 8 часа Магнезий, 12 часа Тотема, 15 часа Магнезий, 18 часа Тотема, 21 часа Магнезий. Такава схема съм си измислила, за съжаление и Магнезият се пие преди хранене, особено при хора с кофти стомах по време на бременността като мен, та ям по 100 пъти на ден без да съм гладна.
Магнезият афектира на съкращаването и отпускането на мускулите. Матката е мускул. Контракциите са точно съкращаване и отпускане на мускул. Стига го слуша този Сигридов.
Така че измисли си някаква схема и е ОК.

Нормално е на ЖК да не виждат нищо, такава им е апаратурата. Аз на моя доктор на ЖК му казах, че бебето е момче, че се видя при него чак 23-24г.с.

Чакам я пустата количка. Седи си в склада на доставчика вече два дена и не мърда оттам.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 12, 2021, 10:03:47 am
Грейси, от толкова много следене при Н-на брой лекари се объркваш и най-мнго да направиш някоя глупост.Магнезия спомага за отпускане на мускулатурата на матката и предотвратява контракции.Ако е толкова вреден, колкото Сигридов казва, щяха ли да го вливат в болниците при задържане?Аз имам близка която лежа от 3-ти месец нататък в болница, не ставаше и до тоалетна дори.КОлко гинипрал и вляха, колко магнезиеви банки....Сега има един прекрасен футболист, който никак ама никак не слуша.


Колкото до желязо то е изключително важно за теб и за бебето.Недостига му може да доведе до проблеми при развитието на плода, тежко раждане ако щеш и смърт от кръвозагуба.Аз за Сигридов знам, че е луд, ами теб не знам с къв акъл го слушаш.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 12, 2021, 11:00:05 am
Маги, може би е добре да махнеш частта с кой какво бил казал. Не знам някак некоректно ми се струва така публично.
Иначе и аз това си мислех вчера, че някои лекари не следят бременност и ходят при тях на ФМ и е много лесно да нападат другите, които реално носят отговорност за тази бременност и които ще бъдат обявявани, ако недай си Боже стане нещо лошо.

Иначе, когато аз намалих дозата желязо заради проблемите със стомаха, много се притесних да го направя. При мен хемоглобина се сриваше буквално. За месец беше паднал с 30. Говорих с д-р Даскалов. Той ми предложи да спра желязото напълно, за да видим то ли ми дразни стомаха. Аз категорично отказах от страх и минах на Тотема ниски дози (един ден 1 ампула, на другия 2 ампули). Тогава той ми каза, че важното е, че приемам някакво желязо, въпреки че е по-ниска доза и друга валентност. Но също каза, че ако реша да го спра заради стомаха, да не се притеснявам в по-напреднала бременност ще ми вливат венозно.
Затова от моята призма магнезий е по-важен от желязо при наличие на контракции. Маги е написала верни неща, но явно не е чак толкова страшно положението. Просто се следят показателите.

Аз да си помрънкам. Днес пак щях да припадна. Вече познавам сигналите и веднага гледам да легна. Бебчето и то не е много добре поради този факт, та е притихнал миличкия. Лекарите казаха, че има връзка между моето състояние и неговото. Та не си въобразявам, че ниското кръвно му се отразява.

При мен контракциите си продължават, може би са една идея по-леки като стягане. Но седенето на работа определено ги провокира. Остават ми две седмици и половина до болничен. Колегите имат страшна нужда от мен тези две седмици и ми е притеснено да не правя някоя беля, опитвайки се да им помогна. Може би ще пробвам да работя от леглото, така тежестта ще се разпределя между таза и краката, дано ми помогне
 Уж работя 2х2 часа на ден, но и те ми идват тежко за корема. А много ми се работи. Много ми е интересно какво върша в момента и чак не ми се излиза в болничен.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 12, 2021, 11:06:22 am
Тери, благодаря!Сутрин не мисля добре, нещо съм много изморена и на ръба тия дни.

Аз работех легнала на леглото, с масичка за хранене в леглото над мен и на нея лаптопа.Имахме много важен проект като бях с МОника и така успях да свърша моята част.Що не учих за нещо дето не се работи извънредно не знам.Е и сега работя и утре и пак и пак и така до края на месеца и дано издържа.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 12, 2021, 11:08:13 am
Тери, хемоглобинът ти си е доста приличен. Нормално винаги има такъв спад. С двамата имах начален над 130 и в 4м бях с по 105-109 и така си избутах до последно. Никога не съм приемала желязо. Това не е притеснило никого.
 
Ама ги защо се мъчиш на стол да работиш? Естествено, че от леглото. То тогава не знам и защо ще излизаш болничен. Да седиш ей така в леглото и да работиш от там, по- добре работи, а и щом ти е толкова интересно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 12, 2021, 11:09:32 am
Аз с Моника стигнах до вливка.Не знам как се срина за месец от 110 на 92 желязото.Някъде в 7-мия месец бях.Тогава ми пуснаха една система и айде всичко се нормализира до раждането и след него.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 12, 2021, 11:22:08 am
То при мен не е до стойност, а до темп, с който се сриваше. Беше 115, когато д-р Даскалов ми включва желязо. Бях в 16 г.с. И аз попитах не си ли е ок 115 за бременна, казаха ми, че стойността е добра, просто темпът, с който пада е притеснителен и до 9 месец може да го изпуснем много.
Минах тогава на Сорбифер 2х1 и стомахът ми стана манджа с грозде. Вместо да ми вдигне хемоглобина от честото ходене на тоалетна всъщност ми беше паднал на 104. След това минах на Тотема. Все още ми е зле стомаха, но не е каквото беше и сега съм задържала месец и половина на 104, което си е супер стойност. А съм на по-ниска доза желязо.

Маги, и аз бях така миналия декември. Работих по моя проект, след работа помагах по още един проект извънредно, в събота работих по трети проект отново извънредно, а в неделя пишех статии за докторантурата (която зарязах). И така месец и половина. Мисля, че бях в прединфарктно състояние тогава. Денонощно бях с невероятно сърцебиене. Дори не го правих за пари, а за да помогна. Човек трябва да може да казва не, аз още не съм станала от тези хора.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 12, 2021, 11:47:34 am
При мен е работа само за нас си, но всичко се струпа на веднъж и една нощ да не спят добре близначките и ми се отразява.Ще мине и това де, но съм много изнервена и изморена.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 12, 2021, 13:13:20 pm
Виждам, че Сигридов е луд. Имам си едно наум дали да вярвам на всичко на когото и да е. Засега съм си на едновременен прием на магнезия и желязото с отстояние. За щастие нямам проблеми със стомаха нито от Магнерота или Алеракта, нито от Тотема. След няколко дни (другата или по-другата седмица) ще пусна изследвания и ще видим как е желязото и хемоглобина. По-предната бременност (до 6-месец) ми изписаха ударно към края на 5-ти и 6-ти месец да вземем Сорбифер и от него не ми е било зле на стомаха. Но явно не се е вдигнал от него хемоглобинът много, защото от 102 към 21-22-ра седмица някъде (не помня точно) при аборта беше 90 и нещо (от епикризата).
Сега може би от 16-та седмица насам не съм усещала някакви контракции дори когато пътувам. Защото дотогава все понякога се появяваха и при път също. Аз затова и но-шпа отдавна не съм пила. Ама нали си пиех Магнерот, после Алеракт. Обаче прегледът на Тутракан сега съвпадна с едно освежаване на коридора, което представлява поставяне на декоративна мазилка на стените вместо боя. И общо-взето ядовете ми започнаха, след като се върнахме от прегледа. Като го завършиха, се оказа, че не е точно това, което си представях. Ама то и такива майстори избрахме, дето явно не могат повече... Толкова ме хвана яд, направо не можех да понеса как се прецакаха нещата. Бях много зле емоционално. Мъжът ми каза да не се притеснявам и че и така е добре, но после пък за най-малкото нещо аз се изнервях и 1-2 дни се карах с него (че не ме разбира). Естествено, докато бях в тези състояния усещах шаване на бебето. И тъкмо снощи се успокоих (май) вече и тази сутрин още докато си лежа в леглото, усетих контракции за първи път от доста време. Пих но-шпа, но много се уплаших да не направя нещо на бебето с тези емоции. И преди 3 години пак така се случи - ядосвах се и се изнервях много лесно и бързо за най-малкото нещо. Опитвам се сега да се владея и да мисля повече, дано няма повече такива неща. Уж казват, че от хормоните е възможно, но аз по принцип съм си много емоционална.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 12, 2021, 14:31:11 pm
Gracy, емоциите ти нямат нищо общо с развръзката миналия път. От тях детето определено се влияе: когато си щастлива или напрегната поведението им е различно, но това е емоционално състояние, не здравословно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 12, 2021, 14:54:48 pm
 Тери, на мен също ми се спадна с много за много крятко. Нормално било и повече не беше паднал.

Грейси, намери си покой. Коридор- к'во толкова, ядосва те мъжът ти- ми те са си за това и тн.
Както каза Тери, няма нищо общо между емоции и загубите.  Тогава при войни, големи трагедии и тн, деца не трябваше да се раждат.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 14, 2021, 17:51:47 pm
Да се отчета в 29 г.с.
Днес малко извънредно отидох на преглед при д-р Даскалов, че вчера контракциите ми бяха много на често, а според доктора по ЖК никакви не трябва да имам. Та се шашнах ще мога ли да работя или да минавам в легнало положение. Аз уж отидох само шийката да ми погледне доктора, той пак си ми направи ФМ. Шийката ми е 2.9см и няма отвор (фуния в единия край), така че всичко е наред. Даже д-р Даскалов ми каза, че в този етап на бременността не само, че са нормални контракциите, но и се очаква да са много, което ме беше стресално.
Бебето си расте, вече е 1500гр, върви с 5 дена напред, доплера му е наред (Пу-пу). Само май крачетата са спрели растежа, случвало се, за да концентрира тялото кръвообращението към мозъка. Но след раждане се наваксвало. Съответно можело при проблем с плацентата да се наложи, но докторът каза че оттук нататък влизам в напреднала бременност и започват да ме гледат на 2 седмици и нямам повод за притеснение. Общо взето докторът каза, че за момента няма притеснения за моята бременност.
Ето така трябва да минават прегледи при лекар, да ти каже кое как е и да си тръгнеш спокоен, а не на две на три и после да седиш и да се чудиш вкъщи защо не си се сетил да питаш нещо. Аз гледам днес бързо да си тръгна, че докторът ме гледа извънредно, той ми казва: "Седни".
Само течение имам и взехме посявка, да видим какво ще изскочи.

След дълго чакане днес дойде и количката. Заслужаваше си чакането, на първо четене много ми хареса. Сега ще трябва да я поизчистим, че е била мостра. Майка ми вече за белина, медикс, спирт ми говори. Аз й казах по-спокойно, бебето все пак ще има обоняние. За първи път аз да не искам нещо да се извари.

И акт 16 ни се обадиха днес, че сме получили за къщата. Следва ипотечен кредит и парапети, бани огради.

В събота и кошарка ще получим. Моя приятелка ми дава нейната. Много съм доволна колко неща ще ни дадат приятели. Не осъзнавах колко неща има да се купуват за бебето. Като има от кой и ми върши работа, взимам.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 15, 2021, 11:58:10 am
Браво, Тери, за напредването на бременността! Тези контракции сигурно са така наречените Бракстън-Хикс. Аз също имах чести контракции преди 3 години бременността в 6-ти месец и следящият ме тогава каза, че били такива. И на мен сега ми казаха, че имам фуния на шийката, ама според моя доктор е притеснително. На 29.06. съм на Плевен и ще видим там какво ще кажат и какво ще се види. То това дали се оправя, ако се удължи шийката, не знам.

Честито за новите придобивки! Сигурно ти е много вълнуващо отсега да им се радваш. Аз още не смея да купувам, трябва още да поизчакам. Макар че си представям неща и поглеждам от време на време по сайтовете.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 15, 2021, 12:54:03 pm
Gracy, аз нямам фуния. Точно това е успокоителното. Фунията е реално разширение, докато при мен вчера шийката беше като тънка линия. Докторът ми обясни всичко. Буквално главата на бебето седи до единия край на шийката. И когато има фуния, тя се образува в този край и оттам започва постепенно разкритието. Така че е прав твоя доктор, че е обърнал внимание. Не знам дали се затваря фунията по принцип, само за шийки съм чела, че от лежане се възстановяват като дължина.
В късна бременност (след 20 г.с.) е трудно да се направи нещо освен да се пази легло. Преди това слагат серклаж. Иначе една влогърка, която гледах в 23 г.с. в Надежда й сложиха Песар. Било като някакъв пръстен, който затваря шийката.
Но пък на теб твоето тяло си ти усеща, че ти тежи и все гледаш да си полегнеш. Пази леглото и всичко ще е наред. Самата шийка ти е нас 3см, така че при теб лек режим и терапия би трябвало да е достатъчно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Kukapetal в Юни 17, 2021, 01:49:31 am
Момичетата, не съм влизала тук много отдавна и сега реших да ви навестя. Тери, чета те и много се радвам, помня и един сън с теб и мъжът ти, всичко ти е много вълнуващо и нереално сигурно. Леко и спокойно бременеене, още малко остава! Защо секцио, има ли причина?
Грейси, аз имах фуния, скъсена шиийка на матката, моята АГ беше се притеснила, изписа ми ударно но-шпа и магнерот, диаспорал също, всичко се оправи с лежане. Аз имах доста контракции през цялата бременност. Пожелавам ти всичко да е наред и спокойствие до щастливия финал!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 17, 2021, 14:52:39 pm
Благодаря, Кукапетел! Ами засега нямам контракции. Иначе лежа повечко, защото ми се измаря кръста.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Юни 17, 2021, 17:33:58 pm
Грейси, на мен по време на бременността ми бяха казали да приемам махнезия и желязото с отстояние от няколко часа, понеже магнезият неутрализирал желязото. Казваш, че бебето ти е малко - цяла бременност ми обясняваха как ми е малко бебето, пък тя се роди 3330, така че имай едно на ум, че тези измервания не са точни.

Тери, и аз бях с контракции месеци наред, но спрях да им обръщам внимание, ако шийката е добре, няма място за притеснение според мен.

Аз да предложа дрехи за бременни, имам от Маги панталони, дънки, блузи, има и летни неща 🙂
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 17, 2021, 17:59:48 pm
Честно казано в групата с бременни, с които си пиша. Всички нямат фуния, всички са с шийки над 3см, едни в болница ги приеха, едни лежат без ставане. Не знам защо аз съм с най-къса шийка (2.9см) и само на мен не са ми казали, че има проблем. Дори в сайта на д-р Даскалов погледнах и там пише, че  трябва да е над 3см, но и д-р Даскалов и д-р Даскалова поотделно видяха резултата и казаха, че е ок, така че колкото толкова.

Кукпетал, заради бактерии искам секцио. След ФемоФлор Плюс в Геника ми стана ясно, че във влагалището ми, въпреки че на микробиологиите пише по една бактерия, виреят доста чревни бактерии и то при стойност над 10 на 5та. Няма да си простя да заразя бебето, то пак може да се роди с бактерии, но поне ще знам, че съм направила, каквото мога да го предотвратя, дори да означава сериозна операция.
Напоследък гледам видеа за секцио, за да съм подготвена какво ме очаква.
Робин, баш днес ми пристигнаха дрехите за бременни, защото нищо не ми става. Аз по-скоро пазарувам дрехи в размер М, които уж да нося после за след раждане.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Слънчицето в Юни 17, 2021, 20:58:49 pm
Тери,вземи си Френдли препарат за колички и си я почисти.Аз чистя всичко,което не се пере с нея
На количката й махам багажника и гумите и ги мия в банята,сенника и тапицерията на място или на двора ги свалям.Не понасям прашни и с петна колички.С вълшебната гъба и с твърда четка си чистя.
Смазвай със силиконова смазка като почнеш да я караш,една бяла е .Аз прецаках нещо задните колела и добре че ,Макларън не взимат нищо за ремонт .Прашаш им клипче и ти отговарят,пратиха ми нови задни и ми предложиха любезно и предни срещу скромните 120 евро.Мерси викам.Но силиконовата смазка не е мазна и не събира боклуци и прахоляци.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 17, 2021, 21:29:11 pm
WD40 си ползвам аз. Пера само подложките, а другото с прахосмукачка и с кърпички.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 17, 2021, 23:26:51 pm
Всичко което се пере пускам в пералнята с детския прах, другата част на терасат, криво-ляво чистя.А сега с голямата количка и това не мога, защото не мога да я вкарам в къщи..КОлкото толкова.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 18, 2021, 10:36:12 am
Тери, аз съм чувала, че е полезно за бебето да се роди нормално, за да мине през родовия канал и да "лепне" бактериите, които са там, за да му се изгради по-добър имунитет. Моя колежка беше с близнаци след инвитро и толкова я беше яд, че ще бъде секцио и няма да могат да се калят бебетата от естественото раждане. Но както си решиш ти, твое право е.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 18, 2021, 11:39:48 am
Gracy, има разлика от бактерия до бактерия. Иначе да, през родовия канал бебето получава доста лактобацили (които в моето влагалище липсват), за сметка на това имам много чревни, които не са никак полезни за бебето и могат да изискват антибиотик. Именно затова се прави след 34 г.с. задължително микробиология, за да се види има ли бактерии и ако има се лекуват, особено стрептокок от група б (на който съм също носител).

Благодаря за съветите за прането, тъкмо майка ми беше изкарала днес количката да я бърше и й казах да я прибере, че вие сте ми обяснили и аз ще я изпера като ми започне болничния.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 18, 2021, 11:53:39 am
Стафилокок б се изследва само. Поне тук. Ако е малко се ражда нормално и при нужда се покрива бебето. За чревните- нали знаеш, че често има изпускате при напъване? От там стерилно не излиза.
Това го казвам не за да те убедя да родиш нормално, ти си си взела решение. А и си фиксирана в бактериите. Просто за инфо.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 18, 2021, 12:06:50 pm
Тъкмо излезе микробиологията ми: Ешерихия коли. Писна ми от тази година вече. Ще ходя следобед до д-р Даскалов да видим ще я лекуваме ли, какво ще я правим.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 18, 2021, 12:22:11 pm
С е.коли забременях, износих и родих Борис. Че и на плаж ходих. Само по едно време имах симптоми.
Тери, вие сте стари познайници с е.коли. Вече сте в симбиоза. Ти нямаш симптоми, нали?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 18, 2021, 12:31:30 pm
Само напоследък сутрин има малко течение, но си е бяло без мирис. Но по-скоро ми се появи откакто бебето е главично и натиска чаркалъците там. Но мирис, парене, дискомфорт нямам.
По принцип особено след като ще раждам секцио не ми се ще да лекувам с антибиотик. От друга страна пък, ако е стигнала до околоплодни води, само антибиотик би помогнал.
Мен антибиотика много ме притеснява понеже мъжът ми има алергия към Пеницилини. Д-р Мели ми беше казвала, че тази алергия не се наследява, а се придобива. Но все пак това, което четох е, че може детето да е предразположено към това да има реакция към Пеницилин. Още повече за стволовите клетки ме питаха изрично дали някой от нас бил с алергия към антибиотик, защото можело детото да наследи и нещо гледал там доктора. И аз като се притесних. Веднага питах моята приятелка (която реално взима пробите за стволови клетки и каза, че това са пълни глупости и хората от продажбите да не говорят неща, които не знаят). Ама така си ме чопли, изчетох за състава на толкова антибиотици.

Но някак си нагласата ми в момента е, че няма нужда от антибиотик. Освен да влоши нещата, при мен няма какво да направи.
Каква е пък тази благоприятна среда за бактерии, която имам, какво е това чудо.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 18, 2021, 12:39:57 pm
Естествено, че е придобита. Какво общо има алергията на мъжа ти с бебето сега. Няма вътреутробни алергии, нали знаеш.
Даскалови на мен не ми дадоха АБ, а лекарят ми тук, като му казах, че имам е.коли, реагира бурно единствено за лечението. Иначе не му направи впечатление. Каза, че щом няма инфекция никога не се дават АБ.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 18, 2021, 13:35:57 pm
Аз забравих да ви се похваля, че вчера усетих за първи път ритник осезаемо. Значи усещах преди това нещо вътре като подскачане, но докато си пипна с ръка корема и вече нямаше такова нещо. Обаче вчера си бях сложила ръката и точно там го усетих как ми подскочи ръката :) Аз нали и предни бременности съм усещала, така че няма съмнение. Но наистина тази бременност малко по-къснично явно заради плацентата.

Тери, а какво стана с Прегнако? Как ти понася? От него ли е разстройството или от друго?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 18, 2021, 16:32:17 pm
Грейси, не е от Прегнако. Магнезият най-вероятно.

В края на краищата ще съм на антибиотик. Пазарих се с акушерката на д-р Даскалов, накрая излезе и той, той също ми изписа антибиотик. Та ще го пия. Мисля, че защото вече наближава раждането и затова изписаха антибиотик.
Говорих с акушерката и ще си запишем с Мишо час при нея да ни  даде малко съвети за гледане на бебе. А после като се роди ще идем на втора консултация. Тя Ина е много готина, прави всичко да звучи много просто в живота.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 23, 2021, 11:42:12 am
Знам, че няма как да ми помогнете, но докато си чакам коментар на резултатите, да споделя.
Вчера пуснах една камара изследвания. Желязото ми е 24,9, след 3-седмичен прием на Тотема 2*1 ампула + билкова кръв 2*20 мл (преди 4 седмици желязото беше 13,3). Обаче хемоглобинът не е мръднал - 102. Еритроцитите и хематокритът са под долната граница, както предните 2 изследвания. Последно 12-та седмица са били в граници.
Имам и назначено изследване електрофореза на хемоглобина, за да се види дали имам таласемия. Ами нямам. Но въпреки това желязото е високо, а хемоглобинът нисък. Също така съм на инжекции Б12 по една на 7 дни за 5 седмици + всеки ден подезични 1000 мг. Фолиевата (топ фолат) приемам само една таблетка, като април и май е около 35, което си е идеален резултат. Не знам дали трябва да пия по 2 таблетки за хемоглобина, евентуално.
Отделно също 3 седмици пия 2*25 мг Прегнако с малка пауза 2-3 дни, докато ми дойде новата доставка, че не прецених добре времето. Сега белтъкът е 62, а преди 4 седмици беше 65 без да съм пила добавка протеин, само от храна. Нямам белтък в урина.
Чудя се на какво се дължат тези дисбаланси - на самата бременност ли? На напредването й ли? Само месец разлика. Сигурно бебето има нужда от повече. Могат ли да се коригират тези показатели въобще по време на бременност?
Значи преди пункция хемоглобинът ми е бил 131, белтъкът - 70. Само желязо нямам да сравня. Т.е. не са някакви дефицити по принцип да съм имала, а са от сега.
Тези въпроси ме вълнуват и си чакам коментар от центъра на Сигридов.

Тери, ти как си?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 23, 2021, 12:08:34 pm
Gracy, аз бях последно с хемоглобин 104, за мен това не е ниско, още повече, че не беше мръднал от последното изследване. Тоест Тотема-та го поддържа така, това е супер стойност за раждане.
Моят общ белтък е 36 и то при двойна доза Прегнако. та какво да ти кажа. Не се шашкай. Не се откри при мен причина. Направи си добър хранителен режим, поне да наваксваш.
До 12 г.с всичко ми беше в норма. На последната ПКК само левкоцитите ми бяха в норма. Всичко друго нагоре-надолу, говорещо за анемия.
Редакция: на мен д-р Даскалова ми каза да си проверя кръвното  и урина за прееклампсия. Беше всичко ок и след това ме посъветва да изследвам чернодробни ензими - и там всичко беше ок, така че единствено висок прием на протеини с храната остана. Иначе за хемоглобина ми каза, че в последния триместър малко се вдигал.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 23, 2021, 16:35:57 pm
Благодаря, Тери. Ще видим какво ще кажат специалистите.

Много пуста стана тази тема. Явно две бременни не са достатъчни тук.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Слънцемое в Юни 24, 2021, 14:50:50 pm
Ей и аз съм тук :) рядко пиша , ама щурата госпожица не ме оставя много :) иначе съм добре. Чакам трета ФМ и така :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 24, 2021, 16:01:14 pm
Радвам се за теб, Слънцемое! Как успяваш да се грижиш за малко дете (вече нали не е бебе) бременна? Мен ме боли кръста, ако трябва да стоя права, седнала, ако стоя наведена. Небременна съм като Спиди Гонзалес, като вървя и мъжът ми правеше забележка да забавя крачката. Сега аз му правя такава забележка, въпреки че той върви бавно. Направо едвам се движа. Иначе ако взема по-бързо да вървя, вътре започва да ми се опъва нещо и да ме боли.

Получих отговор от центъра Сигридов. Значи относно белтъка, причината може да е неусвояване на хранителни вещества от червата и ми изписаха да приемам храносмилателни ензими. В интерес на истината още тогава ги препоръчаха, ама аз си ги спестих, че ми станаха много неща. Сега обаче ще си ги взема, да видим дали ще има подобрение.
За хемоглобина казаха, че няма какво повече да се направи - желязото било добре и да съм си продължала със същия прием на Тотема.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 24, 2021, 16:19:11 pm
Ами то беше ясно, ако няма реален здравословен проблем, то бебето си дърпа, каквото му трябва.

Скоро четох теми назад и момичетата писали, че предпочитали бременност лятото пред зимата. Вземи това лято. При нас става да излезеш на разходка след 20:30 часа чак. Днес ще пръскат за комари, така че няма и да се излиза. Голям мор е.

Пристигнаха ни пратки от Англия от сестрата на мъжа ми за бебето. Разпънали сме катуна. Толкова кашони не съм виждала и кошарата чака да я измием и да я сглобим. И стаята да бъде изчистена. Че живот и здраве още по-малко от два месеца и ще се срещнем с нашия син. От 1 юли съм в болничен и започвам със сортиране, пране и най-сетне ще идем за първи път до бебешки магазин да накупим по-дребни неща и да си начеша крастата.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 24, 2021, 16:28:06 pm
Ох, Тери, браво на теб. Мен такъв страх ме гони още... Знам, че не е хубаво човек да мисли за най-лошото, но на моменти не мога да спра да се притеснявам. Сигурно чак когато видя бебето в ръцете си ще се успокоя. Ама все трябва преди раждането да сме взели легло, вана, чаршафи, дрехи... Единственото, което имам от преди 3 години е помпа за кърма - много съм доволна от нея. За нещастие тогава имаше нужда от нея, докато спре кърмата. Даже количката може след раждането да вземем, както беше и със сина ми. Но ще видим, още месец-два поне имам да почакам. Не че нямам търпение, ама се спирам да не слагам тигана...
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 24, 2021, 16:40:49 pm
Ами и аз така, страх, ама 30 г.с.+ стана. След 28 г.с. си казах, че ще си отпусна душицата. Само Клексана да си върши работата, вярвам, че и да тръгне по-рано бебето, всичко ще е наред.
За мое щастие др Даскалов започва да ме вика вече по-често на прегледи (през 2 седмици), а след 34 г.с. ще ме вика всяка седмица + тонове. Отделно като мина и през доктора на ЖК да обсъдим раждане и то ще стане всяка седмица прегледи, та ми е по-спокойно.
Имам някакви притеснения относно плацентата ми, защото крачетата на бебето изостават с няколко дена, но др Даскалов ми каза, че на този момент няма притеснения за мен, така че това ме успокоява. Само бебето няма търпение да приключвам с работата, че и в полуседнало положение като съм не му е удобно на него.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 25, 2021, 10:46:32 am
Ами то нали не трябва да се лежи по гръб и сигурно това важи и за полуседналото положение. Аз също така чета книга и усещам как почва да ми става неудобно и се завъртам настрани.
А пък за бременност през лятото и аз си мислех, че е по-удобно за бременната - обличаш една рокля, обуваш едни чехли и готово. Няма да се навеждаш, да се чудиш как да си стигнеш краката. Ето вчера рекох да си лакирам ноктите на краката - ужас, едвам ги достигнах. То си трябва на педикюрист, ама не знам дали ми се ходи.
Иначе зимата то панталон, чорапи, потници, блузи, шуба и т.н., докато се облечеш. Обаче после като се замислих, май е по-добре зимата да е бременността, че да се роди пролетта бебето, че да може цяло лято да събира вит. Д. А сега аз като родя в началото на есента, няма да има закъде да го разхождам, ще дойде зимата и край. Чак като стане на 8 месеца, ще е лято. Иначе синът ми е роден юли месец и имаше време да се излиза.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 25, 2021, 11:24:15 am
Тя роклята иска и да съм си обръснала краката, а това ми е много зор вече.
Иначе лежането по гръб не е забранено. Ако бебето ти натиска вена кава, то ще ти стане първо лошо на теб, ако не ти става лошо, няма проблем. А в полуседнало положение не пада цялата режет върху вената.
На мен ми казаха на ляво да лежа само заради ниското кръвно и припадъците, иначе и по гръб си ми е ок.
Иначе и аз се чудих вчера това бебе кога ще го извеждам. Или трябва до 10 сутринта да сме се прибрали или да излизаме в 20:30, тук не помръдва въздуха, не се диша. Май само на двора на сянка ще стоим до средата на септември.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 25, 2021, 13:22:28 pm
Аз си държа на лятното бебе. Зимата е голямо обличане. Лятото вкъщи на климатик, вечер се излиза. Краката не е толкова трудно, а и може тънък ленен панталон. Като се роди зимата- излизате след доста време, хубавите плодове и зеленчуци са в началото на захранването и реално като започне да яде няма нещо. Това с вит д не е вярно, а и до 6м поне не е  хубаво детето да е на пряко слънце. Новородения период си изкарва навън докато дойде зимата, а после е достатъчно голямо да излизаме и зимно време.
Зимното ми бебе го изкарват по малко като новородено. После дойде пролетта и можехме да излизаме повече. Захраних лятото, но започна да яде зимата.

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 26, 2021, 11:55:08 am
Абе всеки сезон накрая си е оплакване.
Аз днес си пусках урина и кръвни. Последните 20-30 дена съм много стриктна (знаете ме) и спазвам отстояния мъжду лекарства, храни и гледам всеки ден да ям нещо с протеин. Всички изследвания са ми супер вече: хемоглобин, общ белтък, ПКК. Дори хемоглобина се е вдигнал на 115. Когато, д-р Мели говори, че се вдига накрая на бременността, не си бае.
Много ме затрудни цялото положение с желязо, магнезий, антибиотик и пробиотик да ги комбинирам, буквално ям по 5 пъти на ден и все мисля кое кога, но явно има резултат.
Стомахът ми вече тотално влиза във фаза трети триместър. Вече и тиквички, и леща ми образуват болезнени газове. Тази нощ след леща за вечеря едва спах.
Сега правя списък с 20-30 манджи, които да имат протеин и да нямат газообразуващи, че да се покрие яденето до раждане.
Интересно съвпадение се случи, откакто съм на антибиотик. Стомахът ми се регулира и не съм с меки изпражнения (с извинение), както и контракциите ми почти отшумяха. Чудя се дали е просто съвпадение или желязото ми е прецакало стомаха и са ме боли нападнали по-сериозно Ешерихия коли.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 28, 2021, 10:37:17 am
Браво, Тери! Много се радвам, че ти се подобряват показателите. Аз за хемоглобина съм чела, че се подобрява последния триместър, както и че е по-добре да не е много висок при раждане, защото по-добре раждали тези с умерена анемия. Иначе за белтъка не знам как е, но щом докторката казва, сигурно е така.
Аз също много се старая какво и кога ям и какво и кога пия като лекарство / добавка. Наистина отнема време цялото упражнение. Добре, че не съм на работа, иначе не знам как щях да смогвам да мисля за всичко.
Напоследък получавам контракции рано сутрин (7-8 часа). Неотдавна бях писала как ме стегна именно сутринта преди ставане. Пия 1 но-шпа и ме отпуска до 30 мин. Иначе не пия но-шпа по 3 пъти на ден, примерно. Не са всеки ден тези контракции все пак. Пия си магнезия редовно. Утре съм в Плевен и нямам търпение да ми кажат какво се вижда. А също така усещам ритници (ръчкания) регулярно вече.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 28, 2021, 18:54:21 pm
Грейси, да не ти се натоварва нещо корема нощем като спиш? Ставаш ли през нощта да пикаеш и да се поразтъпчеш. Аз бая пъти обикалях през нощта стаите заради различни болки и доста подобрява кръвообращението.

Аз се връщам от преглед при д-р Даскалов в 31г.с. Бебчо си е добре, ядеше си крака 😁 И както го смучеше упорито и след малко се разхълца.
Обсъдихме моите бактерии отново, общо взето сега планът е лечение, микробиология, лечение и така до раждане. Като ще пуснем и микробиология няколко дни преди секцио. Той също предположи, че ще съм секцио заради историята ми. Вероятно моите контракции са били от бактериите. Докторът каза, че има много общо между двете. При инфекция тялото се опитва да изчисти чуждите организми, като бебето също има чужд ген. Затова и лечението с антибиотик спря контракциите ми. А те хич не бяха просто подготвителни по мое усещане. Грейси, може би да пуснеш и ти една нова микробиология, ако лечението с Магнезий не е достатъчно.

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 29, 2021, 16:17:53 pm
Според мен не е от спането. Спя си на ляво или надясно за всеки случай. Често се обръщам, ставам към 1 или 3, после 6 ч. до тоал., пия си еутирокса и пак лягам и така лежа докъм 9-10 ч. понякога. Дори доста дълбоко заспивам след 8, след като мъжът и детето са тръгнали за училище/ работа. А усещанията са ми около 7 ч. Но не е толкова много. Аз просто и от малкото се шашкам сега. А и от едно но-шпа минава. Иначе едва ли имам нужда от повече магнезий... Поне ако се съди по шийката. Нали заради нея ми изписаха допълнително Магнерот.
Да кажа сега резултата от днешния преглед. Бебето отговаря на 24 г.с.+1, а съм 24 г.с.+2 дни, по ПРМ. Преди вървях напред, сега нещо се е позабавило. Теглото е 670 гр. Разказах на докторката нещата от Сигридов и сигурно и тя се е хванала за главата. Каза, че за реактивирана инфекция не се гледа Ig G. Предавам думите й, аз не се наемам на съдя дали е правилно или не. Но тя каза да предам това на Сигридов. Естествено й отговорих, че няма нищо да му казвам, няма какво да се занимавам. После след ехографа заключи, че няма никакви кисти. Всичко било наред на бебето - всички структури. Обаче препоръча да си следя кръвното всеки ден за всеки случай и поиска да ме види след средата на август (тогава ще съм в 8-ми месец). А колкото до шийката - измери я с вагинален ехограф (и д-р Бойчев и Сигридов я мериха през корема) и я изкара дори към 50 мм, доста дълга каза. И никаква фуния няма. Дори аз видях с очите си, тя ми го показа и обясни. Интересно, че уж д-р Бойчев също показа нещо и приличаше като на фуния, но сега абсолютно нямаше такова нещо. Не знам дали е възможно за две седмици да се измени, възстанови, ако е имало нещо.

А колкото до бактериите дали причиняват контракции, това важи ли за уреаплазмата? Защото аз още си я имам. Чак сега се сетих, че забравих да питам за нея в Плевен. Ама какво да питам, като то лечението от Тутракан зависи. Но като показа как няма проблем с шийката, се успокоих и забравих и за контракции, и за уреаплазмата да кажа.

Пропуснах да кажа, че докторката коментира кръвните показатели. Обясни, че са добри, макар и хемоглобинът да е малко по-нисък. Но по принцип било нормално заради увеличения обем кръвна плазма (това и аз го четох). Като компонентите в кръвта си оставали относително еднакви, затова еритроцитите са по-малко и хематокритът по-нисък. Същото важало и за белтъка, че относително намалява, заради увеличения обем на кръвта.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 30, 2021, 09:20:29 am
Аз ти казах, че са ти наред кръвните. Моите бяха драстично по-ниски от твоите и се водиха ок, когато няма прееклампсия или друг проблем.
Иначе за шийката... Еми с вагинален се гледа, твоите лекари ги примързя да те качат на магарето ли? През вагинален се гледа само в много краен случай, като се знае, че измерването е с доста отклонения. Имай предвид, че сега с напредване на бременността ще започне да се скъсява шийката. Това е нормално. Моята 17 г.с беше към 5 см, сега е 29мм.

Иначе igG е за прекарано заболяване/инфекция. За реактивиране можеш да говориш при наличие на igM (в момента е активна) или igA (последните месеци е била активна).
Този целия стрес сама си го причиняваш с 15-те доктора, които посещаваш. Аз сигурно на твое място щях да ходя на ЖК и само на тази докторка от Плевен.
Иначе това с изоставане и избързване няма значение.  Моето бебе вървеше с 5 дена напред от седмици, сега е само с 1 ден. Качило е по-малко. Последнитр два прегледа крачетата му изоставаха. Сега са наваксали, но пък коремчето е изостанало с няколко дена. Доктор Даскалов ми каза, че няма ли 2 седмици изоставене да не го мисля, а и да са две седмици си има начин да се реагира.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 30, 2021, 11:48:54 am
Е, Тери, те са си два доктора - ЖК и в Плевен. Сигридов не го броя много-много, там съм от любопитство, а и наистина, ако имаше проблем, да се види и да се знае отрано. Аз се чудя дали да ходя при него 28-ма седмица. Още не съм решила. Викам на мъжа ми, ако му се дават 150 лв ли е тогава прегледа май, да отидем да видим какви ще ги приказва пак.
Иначе една моя позната сега ме увери, че дори да има кисти в хороидния плексус, не е проблем. Но нейният случай, не е никак приятен - при голямото й дете откриват 2 седмици преди раждане киста, ама не там, а на друго място в мозъка. На 3 месеца като е бебето започват операции и така 6 операции общо, 2 клапи, за 3-4 години. И тази киста по принцип се уголемявала и започва да притиска малкия мозък и това са се опитвали да овладеят докторите. От 2-3 години дават на детето си някакви китайски билки и нямал проблем, не са ходили по доктори. То и аз не разбрах точно как се проявява тази киста и последиците от нея, но явно е сериозно нещо. Иначе детето си изглежда нормално в момента, не може да се каже, че му има нещо.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 01, 2021, 09:34:13 am
Момичета, някой мери ли / мерил ли е кръвно вкъщи? Колко се е движил пулсът ви?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 01, 2021, 10:25:41 am
При нормален 60 за мен, вече поддържам винаги 80. Но в по-ранни седмици имах някакви "пристъпи" на пулса, усещах си го как бие във всяка вена, в ушите, сърцето ми изскачаше. И това доста често.
Аз от днес съм в болничен вече. Аз и дядовците в парка. Вчера беше емоционален ден на "сбогуване". Имаше рев, не само от моя страна.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 01, 2021, 11:53:08 am
Честит болничен, Тери! Добре дошла в "клуба", макар че моят е за общо заболяване засега.

Със сигурност и моят пулс беше по-нисък преди. Сега е 94. Нали д-р Бодурска препоръча да следя кръвното. Почнах от днес, че вчера си купих апарат. Кръвното е 107/62. Реших да го меря сутрин преди хранене. Иначе пробвах и вчера вечерта, почти същите бяха стойностите, даже пулсът беше 85, но после с тел. на мъжа ми показа 95. И сутринта сега пак е така високо. Не усещам нищо обаче. Предполагам е свързано с необходимостта от повече помпане за повече кислород към бебето. Помня, че със сина ми към 8-ми месец докторът ми мери пулса и засече 96. Тогава каза, че е много висок и май беше изписал някакво лекарство, но не помня какво.

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 01, 2021, 12:43:56 pm
Нормално е да се видгне пулсът. Моето кръвно беше 80/50 и тогава често имах сърцебиене. Четох, че до 24 -25 г.с. пада кръвно и след това се оправя. Точно така се случи и при мен. Сега вече съм с кръвно 106/67  и пулс 80. При ниско кръвно пулсът се вдига, за да навакса. Може това кръвно да е ниско за теб. Но пулс до 110-120 се води нормален.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 01, 2021, 15:24:13 pm
И аз четох това за промяната на кръвното по триместри. Но не знам дали въпросът с кръвното е отделен от пулса. Моето кръвно не се е променяло от началото на бременността. Върти се между 107-118 / 65-78, когато са го измервали 12-та, 18-та и 22-ра седмица на преглед. С напредване на възрастта, обаче, малко се е вдигнало - около 110/75 (като небременна), а като по-млада беше 90/60. Но независимо от кръвното, четох, че пулсът може да се вдигне през бременността и не трябва да е над 100. Ще видим другата седмица на ЖК какво ще кажат.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юли 01, 2021, 16:40:03 pm
Около 70 е нормалният пулс. При бременни е различно. Ако не е над 140 удара в минута, няма проблем.
Има и хора като мен, които са си тахикардични принципно. На мен в покой ми е около 80, а обикновено ми е към 100, през бременността ми се е вдигал и до 130-140.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юли 01, 2021, 17:07:44 pm
И аз съм като Павла, тайикардична. Не е за хвалене това.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 03, 2021, 11:22:59 am
Аз май ще си сменям лекаря по ЖК, ако успея да запиша час при доктор в клиниката, в която ще раждам. На моя текущ доктор не му се занимава с мен. Моята приятелка, работеща в тази клиника, каза че той идва за 15 Мин за секцио и после си оставя пациентите на специализанти. Както и не идва при спешно секцио. Мен това не ме притесняваше, но тя много ме убеждаваше, че трябва да сменя, че после няма кой да ме погледне и само ще ни претупват с бебето. Не ми се струва притеснително, ама да не се налага да имаме нужда от посещения.
То и д-р Даскалов ми беше предложил да ме свърже с един млад лекар в тази клиника, днес моята приятелка и тя за него ми каза. На 12 имам преглед при д-р Даскалов, на 15 трябва да мина на  45 дневен болничен. В понеделник ще ми каже моята приятелка какво ми трябва, за да сменя лекар и ако не се налага да ходя до текущия ми доктор (неудобно ми е), ще се сменя. Но ще трябва да искам съдействие от д-р Даскалов, защото за този лекар се записват часове за след месец.

Иначе пак съм с бактерии най-вероятно. Имам си някакво течение и за съжаление ми се върнаха контракциите. Не са болезнени, но по време на антибиотика нямах никакви. Дано да седи бебето възможно най-дълго вътре. Пусти му бактерии, не очаквах, че накрая на бременността ще се обадят. Не мога вкъщи нищо да си свърша за бебето. 5 минути сортиране на дрешки и ме хващат контракции. Като лежа всичко е наред.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юли 03, 2021, 11:56:54 am
Тери, накрая течението е много силно.Аз бактерии не завъдих и двете бременности, но имах ужасно течение накрая, ужасно!Та недей да се вкарваш във филм.Контракции в тези седмици са повече от нормални.

За лекаря, един съвет, намери такъв с който ще си спокойна.Първите дни с бебето имаш нужда от човек отзивчив и спокойствие.Този дето идва за 15 минути няма да ти го донесе, защото до последно ще се чудиш можеш ли да разчиташ на него.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 06, 2021, 10:33:33 am
И аз имам много обилно течение. Но съм и по-ранна седмица. То си е от доста време насам, на моменти се засилва. Не помня такова нещо нито с първата, нито с втората бременност. Мислих, че е от уреаплазмата - казаха, че не е. После мислих, че е от скъсяването, а то няма. И на моменти в слузта има примесено нещо като кафеникави нишки. Мисля си да не е кръв... но не съм питала още доктор за това. Не искам и да преигравам, може да е нормално. Иначе петък съм на ЖК.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 06, 2021, 14:38:15 pm
Грейси, аз бих питала задължително за течение, което има кафеви жилки. Те може и да не са притеснителни, все пак всичко е много кръвоснабдено и за проблем водят ясна червена кръв. Ама питай. Изобщо не е преиграване. В групата на бременни с термин август една жена пита Докторката си защо чувала щракане на пръсти от корема си, та твоя въпрос ли ще е маловажен. Те са се наслушали на какво ли не. Мен преди ме беше срам да говоря за ходене по голяма нужда, сега всеки път си изпявам песента какво ми има и по колко.
Аз днес ходих да ми вземат контрола. Не бих нарекла течението си обилно, а че го има. Еми д-р Даскалов каза, че е малко по-обилно течението. Заговорихме се в насока бактерии, та няма да се изненадаме и двамата, ако пак има. Особено че и стомахът ми пак  мина на изхождане като каша. Докато бях на антибиотик нито контракции, нито проблеми със стомаха. Измериха ми шийката: 2.1 см скъсява се вече, но няма отвор, така че била добре за 32 г.с. днес ще се свържа и с докторът за раждане, който си работи в Селена.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: yanicka в Юли 08, 2021, 11:12:19 am
Грейси за 150 лв. знаеш ли колко неща можеш да купиш
за бебето. Защо ще ги даваш да слушаш глупостите на Сигридов, че и до София да пътуваш.
Иначе шийка се мери вагинално задължително. Моята беше около 5 см. също и не мръдна и милиметър до раждането, че даже и на самото раждане не искаше.

И аз имах ужасно обилно течение накрая на бременността. Ще се окаже май и че с микоплазма съм била. То тук микробиология не се прави. Само за стафилококи изследват във влагалището и дупето.

Моят пулс беше към 120 след 20-та седмица и не ми беше особено комфортно, но казаха че е нормално.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 08, 2021, 11:45:25 am
Аз не схващам как на око преценяват лекари дали течение е от дадена бактерия или не. Дълги години бях обявена от предишния си АГ, че просто съм с обилно бяло течение. Еми не, оказа се, че съм имала години наред Уреаплазма. Сега бременна в 8ми месец имам по-малко течение оттогава.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юли 08, 2021, 13:32:31 pm
Само стафилококи изследваха  при мен също.
Просто ако нямаш оплаквания и течението не създава дискомфорт, а е само обилно, тогава не се прави нищо принципно.
Пак давам пример с мен и е.коли- дори при лек дискомфорт не наложи друго изследване или АБ лечение.
Накрая аз също имах много обилно течение.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 08, 2021, 15:30:43 pm
Да си се оплача. Моите контракции стават по-сериозни. Не са силно болезнени, но вече не траят по няколко секунди и смяна на поза не им повлиява. По една-две минути ми стои корема целия на камък и усещам лека тъпа болка ниско долу. Днес изобщо не мога да стоя права. Да поседя 5 минути и веднага контракция.
Айде да изтикам още 24 дена до 36 г.с., пък после каквото си реши детето. Дотогава ще полежавам повече, дано не е проблем за терапията с НМХ, че всички все повтарят колко е важно движението.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 09, 2021, 10:23:19 am
Тери, какво казват докторите за тези контракции, ако вече си се консултирала? Но-шпа пиеш ли? То не знам дали би помогнало особено, щом казваш, че и на камък вече стои. Щото при мен засега ги усещам само долу (като при цикъл) и с но-шпа минават. Все още тази бременност коремът ми не е ставал на камък. Дано да са уж подготвителни при теб и да си издържиш докрая.

Моят пулс от 5-6 дни е твърдо 91, не е толкова висок явно. А кръвното ниско (105/60) - както си и пише, че е нормално при увеличен обем на кръвта.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 09, 2021, 10:39:11 am
Не смея Но шпа да пия, поне не често. Тя размеква шийката. На магнезий 3х1 съм. Аз съм вече към края и не се взимат някакви особени мерки. Ако се усетят регулярни контракции, тогава се ходи до болница и се включват системи.
При мен са от бактериите, д-р Даскалов се съгласи с мен, че е така. Затова не мисля, че ако няма оплакване, няма лечение. При всички положения д-р Даскалов ми беше казал, че в края на бременността ще се лекуват бактериите (беше забравил, че аз съм с хроничните бактерии, тоест това е поне неговата практика). И ако не бяхме лекували бактериите, нямаше да разберем, че те предизвикват контракциите. Едно момиче, което е също с термин август, е в болница в момента. Не могат да открият какви бактерии има, но само докато е на антибиотик болките й изчезват. И сега търсят бактерията из цялото тяло. Но то вече няма много за кога.
Но определено за второ дете бих се замислила, само ако се изчистя с времето от бактериите. Треперих да стигна до тази седмица, в която съм в момента. Сега ми е по-спокойно, че и да тръгне по-рано детето, то е голямо. Смятам, че и д-р Даскалов не изключва, че може да се случи, защото и той тръгна да ме успокоява, че вече е голям, но да не бързам все пак.
На 18ти имам час при другия доктор, при който искам да раждам. От негови пациентки знам, че в 34 г.с. направо им спира магнезия и когато решат да тръгват бебетата. Предполагам и моя магнезий ще спре тогава.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 09, 2021, 18:18:01 pm
Момичета, имали ли сте обриви по време на бременността? Забелязах последните дни разни заблудени малки пъпки по гърдите и краката, които реших, че са от претопляне, понеже бяха от страната, на която спя и се потя. Междувременно ме сърбеше ниско корема, но си мислех, че е от разтягането на кожата. Погледнах се днес с огледалото отблизо и видях, че е зачервен участък с много дребни ситни пъпки. Гледам, че и от другата страна на корема имам, но по-леко и не сърби. Чудя се дали може да е реакция от антибиотика 2 седмици след започването му след като съм го пила и преди.
Засега го намазах с арника.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 10, 2021, 10:53:27 am
Аз нямам засега. Може да е от топлото. Съмнявам се да е от антибиотика. Но по-добре доктор да види.
На мен от топлото ми се подуват ръцете и краката. Зарязах пръстените си, дори не става и на мен да стоят, много стискат.
Вчера бях на ЖК. Всичко било наред пак, но по размери малко под нормата. Докторът каза, че не сме търсили слон при мен (160 см и 50 кг преди да забременея). Но аз лекичко се притеснявам. Качването на моите кг започва да се забавя (сега съм 58-59 кг). Почти не съм си променила режима на хранене. А сега дори и повече добавки вземам в сравнение с началото. Бебето го измериха 809 гр. за 25 г.с. Още 1-2 дни и може да се каже, че съм минала milestone-a от предишната бременност 2018г. Тогава беше точно началото на 26 г.с. и бебето беше 670 гр. Не се знае кога е спряла сърдечната дейност и как се е развивало - тогава не ми казваха приблизителни кг на прегледите.
Сега пак измери шийката през корема... Ама какво да се прави, нищо не казах. Пак била 35 мм - било добре за мен. Ама това явно е по прекия път, щото нали има малка извивка и вагинално я измериха точно 5.1 см.
Казах и за нишките в слузта и другия път ще ми вземат микробиология. А и следващият път ще е ФМ в 29 г.с.
Тери, а твоят резултат от микробиологията излезе ли?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 10, 2021, 11:40:07 am
Грейси, нашият младеж вървеше с 5 дена напред цялата бременност и сега на последния преглед беше с 1 ден само напред. Та и аз се чудих защо така сега забави растежа на килограми. В понеделник съм на преглед и ако нещо ме притесни, ще питам. Тогава ще видим микробиологията как е. А обривът сякаш се разпространява, само на едно място е силно изразен, иначе по целия корем имам много дребни червени пъпки, които почти не се забелязват и засега поне те не сърбят. Във фейсбук споделиха жени, че на тях АГ са им казали, че е от хормоните, на други от ДНКто на бебето ставало някаква реакция в 9ти месец, с трети от олиото за стрии.

Репродуктивната ми лекарка ми обясняваше как има нещо необяснимо за нея във фазите на луната ли, магнитни полета ли, жега ли, но цикъла на жените идвал накуп. Както няма никой в клиниката и после всички в един ден. Едно време било така и с ражданията, когато е израждала. Просто в един ден всички започват да раждат. Има нещо такова. Имаме група във фейсбук за жени с термин август. Онзи ден, когато буквално имах чувството, че ако поседя 5 Мин права и ще започна да раждам, в този ден са се родили толкова дечица. Както едно не беше се родило преди това, за един ден 10 деца и всички преди 36 г.с. Та мина фазата на луната, магнитното поле (жегата още си е тук) и при мен се успокоиха нещата (да чукам на дърво)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юли 10, 2021, 13:29:07 pm
Преждевременното раждане е голям проблем в България според мен. 50% от жените в групите на децата родиха преди 36гс. Това е огромен процент. Къде е проблемът, не знам, но явно има някъде сериозен пропуск.

Тери, обривът като плака ли е? Като се загледа са малки пъпчици. Това е типичен обрив в края на бремеността. От разтягането на кожата, а и топлото не помага. PUPPP се нарича.

Леки отклонения не са от значение. Пък и измерването на ехограф не е като на кантар и с метър.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 10, 2021, 13:46:38 pm
Съгласна съм за привличането на определени дни. Правило ми е впечатление от многото хора, които познавам, как на определени дати са струпани рожденни дни. На мен пък двете ми загуби са все около 1-ви септември. Не знам дали има някаква връзка или привличане тогава. Сега следващият ми milestone е тогава.
Твърде възможно е да е от Луната, при условие колко броения са обвързани с нея и как тя влияе по принцип на природата на Земята. Обаче гледам, че утре е новолуние, та ми е странно, че преди няколко дни е бил особен ден. По принцип по-особени са пълнолуние и новолуние.
Иначе нямам наблюдения за преждевременните раждания. Възможно е да е така в България. За другите страни още по-малко знам. Дано да утикаме до 9-ти месец.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юли 10, 2021, 13:56:50 pm
Тери, аз имах много пъпчици по корема и гърдите накрая на бременността, сърбяха и беше ужасно.С Моника пиех от четвърти месец но шпа или папаверин, имах постоянни контракции.Не знам от къде го измисли това за шийката на матката, но по-добре хапчета отколкото дконтракции и да скъсиш шийката.А и в болницата като те наливат с но шпа, какво ли правим?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 14, 2021, 10:20:43 am
Тери, как мина прегледът?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 14, 2021, 16:36:53 pm
Ами добре. Много е пораснало човечето. За две седмици 600гр, а на предишния преглед беше забавил с 4 дена, сега е наваксал и върви седмица напред. Д-р Мели веднага ме попита да не съм наблегнала на протеините. А аз вече всеки ден съм я на пилешко, риба (рядко) или яйца. Та се замислих за теб как се храниш, дали има доста протеини в менюто ти. Аз също не обичам месо, ама си давам зор и явно има резултат.
Обривът ми се беше разпространил по цялото тяло, макар да не беше обострен и да не сърбеше навсякъде. И точно за прегледа изчезна. Преди време д-р Даскалов ми беше казал, че алергиите са опасни. Затова бях писала и тук да попитам. Като казах, че съм имала обрив, започна да ме разпитва, защото всеки обрив е някакъв вид реакция на тялото и е опасна за бебето и бременността. Засега се разбрахме да спра да се мажа с каквото и да е за стрии и ако се появи пак, да звъня.
Всички дрехи са ми малки. Днес ми става нещо, утре няма. Поръчах си една рокля уж за изписването, ако и тя не ми става, ще ме изписват по нощница за кърмачки.
Иначе пак Ешерихия коли. Този път няма да съм на антибиотик. На свещички със сребърна вода, пък казаха около раждането ще пуснем нова и ще мислим каква терапия ще приложим.
Поръчах всичко за бебето и за мен за болницата вече. Че то съм вече 33 г.с.+2, още половин месец и съм в 9ти месец. Трябва да стягам багажа лека по лека.

Чудех се за Л-Тироксина какво да го правя след раждане. Беше ми предписан защото имах колебливи стойности преди 3 години: 1.8, 2.5, 3.8, 2.5  без промяна в структурата на щитовидната жлеза. Но тези стойности се водят в норма и по принцип си мислех след раждане да го спра, но в някоя тема Маги ли, Павла ли беше писала за лекарствата и се усъмних как трябва да процедирам (на ендокринолог не съм ходила от три години, не е имало повод, та не е обсъждано)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юли 14, 2021, 18:02:52 pm
Тери, аз спрях левотироксина на 3тия месец след раждането. Трябваше до шестия месец, но в хаоса на 2020г не ми се завиваше с лекари. В норма си е все още. Следя се на 3-4м.

Не остана.  Последните седмици са почти толкова тежки, колкото първите, но по различен начин. Общото е, че времето не минава.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 14, 2021, 18:16:44 pm
Тъкмо сега четох книгата на Хедра за кърменето и пишеше за кърмене и болести на щитовидната жлеза. Аз на теория болест нямам, но пишеше, че Л-Тироксина се взимал и по време на кърмене, за да поддържа нивата на здрав човек, за да не повлияе на количеството кърма. Ако успеем да се сработим да кърмя, сигурно ще го продължа поне, докато кърмя.

Леле колко бързо растат бебетата. Последните две седмици усещах как е станал много по-силен, но току що така ме ръчкаше по корема, че чак ме болеше. Много хубави изживявания са това. Като стане 30 и някоя седмица и едно по-хубаво и оптимистично е всичко.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юли 14, 2021, 19:54:09 pm
Тери, то не останало при теб, ей сега ще мине времето и ще се гушкате с малкия човек 😊 Много е вълнуващо. Наслаждавай се на момента и на всичко, което престои, прекрасно е. На мен вече ми се иска още едно бебе само заради вълнението от първата среща и всичко в началото около новороденото  :D

И аз все го мисля тоя л- тироксин. Аз го започнах защото 1 път имах стойност 4.8, винаги до тогава е бил под 2.5, по време на цялата брюенност е бил под 2, не съм смвеняла дозата от както съм го започнала. И аз заради кърменето още се ослушавам да го спирам. Не съм го изследвала от 3 месеца,  сега като исках да запиша час вместо за кръв ми записаха час с GP, та да видим. Сигурно в Бг ще отида на ендокринолог.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 15, 2021, 10:41:35 am
Тери, радвам се, че е пораснал! Верно, че то меренето няма как да е точно, така че се надявам и при мен всичко да е ок. Ами аз се старая в седмицата няколко пъти да ям месо, риба, яйца. Може да не е всеки ден, но поне 2-3 дни. Макар, че се препоръчва да се яде месо всеки ден. Иначе си пия Прегнако. Много плодове и зеленчуци ям, а и те са си важни.

Почваме и ние да се стягаме за бебето - вече ще поръчвам неща. Вкъщи разменяме стаи и е голямо местене. Тери, вие в новата къща ли ще бъдете в началото или при вашите?

Аз съм чувала от хора с Хашимото, че лекарството се пие цял живот. Освен ако може да се поддържат стойности с начин на живот и правилно хранене или хомеопатия. Но, Тери, при теб не е Хашимото. Може да се консултираш с лекар все пак. На мен последната ендокриноложка, при която ходя, каза, че мога да спра лекарството, след като родя. Но аз съм с Хашимото и не вярвам много на това, което тя казва. Да, то се вижда, че след като смъкнах антителата в норма и ТСХ (ТСХ беше 3, което не е много високо, но имах антитела), 2 години поддържам всичко в норма само с доза 0,25, дори и сега по време на бременност. Но след раждането ще се консултирам с лекар и ще се изследвам, за всеки случай.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юли 15, 2021, 10:57:08 am
Аз бях с Хашимото уж, като имах и леки промени на жлезата, все още е леко уголемена. Антителата не се повлиява от левотироксина така или иначе.
Аз гледам да ям добро качество храна, но почти от нищо не се решавам. Така, че при мен и строгите без глутен, без меко и без тн неща също не са фактор.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 15, 2021, 11:22:03 am
Аз също имах леко завишение на антитела след злополучната ми среща с един плъх, ако си спомняте (когато ние се изнесохме от къщата на свекърите, а плъхът си остана). Но тогава голям стрес преживях и със Селен ги оправих, след това не е имало проблем. Освен това поне по мое мнение ние не знаем реалната стойност на ТСХ каква би била в момента, в който спрем стимулации, хормони, притеснения, че не забременяваме, че сме забременяли. Аз лично за себе си смятам, че моето ТСХ ще си влезе само в норма, защото в началото преди да започнем сагата с Инвитрото моето ТСХ си беше 1.8
Та само като го спрем ще си покаже. Честно казано идеята да карам на режими от рода на безглутенов, без не знам си какво цял живот ми идва много по-стресираща от идеята да пия лекарство (знаете, че аз бях на всички тези режими, докато забременея).

Грейси, 2-3 дни не е достатъчно. Като ми падна драстично общия белтък, въпреки двойната доза Прегнако, д-р Мели ме разпита обстойно за храненето ми. Казах, че ям през ден нещо с протеин. Тя ми каза, че през ден не е достатъчно. Трябва всеки ден. И то си е въпрос на стимул, като знаеш, че го правиш за детето. У нас на всички се смени начина на хранене: всички сме на протеини основно. А зеленчуците са салата, плодовете десерт. И определено има ефект. Така че ядеш недостъчно протеини. Има едно приложение my fitness pal  можеш да си вкарваш за една седмица всичко, което си изяла. Така ще осъзнаеш реално как се храниш. Аз по едно време започнах да качвам повече от обикновено, настроих си го да е с консумация на калории, така че да качвам по 2 кг на месец и видях, че прескачам тези калории заради празни бързи въглехидрати от храна, която уж мислех за здравословна.
Иначе сме при нашите все още. Ще се позабавим до зимата, докато се нанесем. Един майстор ни иска 4000 само за труд да боядиса и шпаклова (а то е шпакловано вече, ама не го кефило). Та ще боядисват роднини и ще се позабавим. Сигурно ноември някъде ще се нанесем. Аз и не искам от сега. Бебе, нова къща, ще ми дойдат много промени накуп. По-добре при нашите първите месеци, хем да им оставям бебето. Аз помощ не отказвам.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 15, 2021, 13:58:26 pm
Исках да кажа, че 2-3 дни е месо, един ден риба, другите дни яйца. И мляко и сирене си ям всеки ден. Киноа вмъквам понякога. Пък сега е сезонът на тиквичките и голямо ядене пада. Иначе за зеленчуците и плодовете - така е, салати и между храненията, като десерт, вместо сладко. Ще видя след няколко дни по изследванията.

Иначе е хубаво някой да помага без да си налага мнението и стереотипите. Иначе за промените си е така - идват множко наведнъж. И аз съм свикнала в спалнята. Сега трябва да свикна в детската.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 18, 2021, 14:27:11 pm
Да си излея "мъката".
Днес бях на преглед при докторът, който ще ме изражда. Каза да спирам Клексан 36 г.с., което е около 17-18 дена преди плановото секцио. И аз ей така  8O Казах му, че д-р Даскалов препоръчва 3 дена преди секцио, а имунолозите ден преди секцио. И той ме пита каква толкова тромбофилия имам. Аз дори нямам тромбофилия, Ами
Хетерозигот по мутантен алел на MTHFR, ACE,
Factor 13 и MTRR.
Съобрази се с чуждото мнение и каза 37 г.с, което пак е 10-12 дена преди секцио. Но каза, че ще говори с д-р Даскалов по въпроса. Три пъти го каза, не знам кога и как ще говори при положение, че каза , че безрезервно вярва на д-р Даскалов и няма да ме гледа до деня на секциото. Та във вторник ще обсъдят с д-р Даскалов и ще му се примоля да държи на трите дена преди секцио, че да пиша на този доктор, който явно много държи на мнението на д-р Даскалов. На мен и три дена ми се струват много, но 12 ще полудея, особено като не сме от Пловдив и не мога да ходя всеки ден на тонове, понеже трябва да ме кара мъжа ми, а той работи.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юли 18, 2021, 19:18:23 pm
Тери, аз спрях фраксито деня преди секциото.И аз не съм с кой знае каква тромбофилия, но страха от загуба е много по-голям.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 18, 2021, 19:28:57 pm
Така е, ама мога ли зад гърба му да бия инжекции. Ще се моля на доктор Даскалов заради психическото ми състояние да ме подкрепи в тази дискусия. Д-р Ставрев изглежда сякаш се интересува от мнението на д-р Даскалов.
Дали някоя от вас е спирала терапията по-рано? И ако я спра 10 дена колко са фатални, ако примерно пускам някакви кръвни на 2-3 дена. Притеснено ми е, ако се наложи ще взимам от доплерите под наем на д-р Даскалов, които мерят и пулса ие се следя всеки ден. В информационните ми листи от тях пише, че го препоръчват на жени, за да си правят "домашно следене на тонове". В кавички, че не го пише баш така.  Реално ако възникне проблем той не е ли за секунди: запушва се артерия и това е. Имаме си кофти случаи в нашите семейства с Мишо с тромбози и масивни инфаркти и всичко е ставало за секунди, та се чудя какво "следене" мога да направя за тези 10 дена, ако се наложи.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юли 18, 2021, 20:38:45 pm
Щом той е казал, че се доверява на др Даскалов, тогава се разбере с него. Според мен 10 дена е доста. Реално, ако има да става, ще стане и с доплер, и без. Не разбирам идеята на ранното спиране на НМХ. Бах чела, че няма значение за късните загуби, но все пак не разбирам.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 18, 2021, 21:15:40 pm
Хем знам, че д-р Даскалов ще ми влезе в положение и ще говори с другия доктор, хем едва се сдържам да не рева от притеснение. Иначе и аз преди време някъде помня, че съм чела, че в края на бременността НМХ няма отношение, ама защо да няма?
Иначе днес много хубаво наснима доктора бебето. Има на майка си камбата, ама толкова съвършен ми се струва. Вече е почти 2600гр. Хапва си.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 19, 2021, 10:49:46 am
Много голямо бебе, Тери! То само заради това може да е нужно секцио.

За НМХ терапията не знам. Не знам какво би казала проф. Паскалева, например. А и мутациите ти наистина не са сериозни. Но разбрах от д-р Бодурска, че такива мутации, макар и малки, се активират, когато има имунен отговор от страна на майката към бебето. Може би затова, ако има нещо да се случва, то се случва до 9-тия месец. Пък ако има някакви изменения, те се проявяват по време на бременността и тогава вече се знае, че терапията е важна до края. Но на теб не са казали такова нещо, както и на мен. И то при мен няма притеснения, не защото съм на терапия, а просто защото няма. А и моята терапия е през ден фраксипарин, което според някои няма смисъл. Също д-р Бойчев беше ми казал в началото, че мисли по някое време да спре фраксипарина и да си остана на Натаспин. Засега нищо не е променял. Но на мен, честно казано, ми се иска по някое време 9-ти месец да спра инжекциите, защото не виждам къде мога да си бия. Засега все още има малко местенце, но и за 8-ми месец не знам как ще е.
Също историята на роднините не е показателна. И аз имам от двете страни на родителите си случаи - гръдна жаба и инсулт на майките им, но това не означава, че ще стигне до теб. И още нещо интересно, майката на мъжът ми е загубила второто си бебе в 7-ми месец по същия начин като мен - умряло е вътре. Но тогава никой не е казал и сигурно не са знаели причината. След това си има трето бебе - съвсем нормално и тогава не са били на никакви терапии. Въпреки това не виждам да има връзка мъжът ми с моята загуба, явно зависи от отговора на имунната система към плода (и ако евентуално е имало нещо на плода).
Това са си мои разсъждения. Исках да кажа да не се притесняваш толкова. Иначе ще си послушаш д-р Даскалов.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 20, 2021, 21:35:10 pm
Значи да споделя как мина днес. Два ден се поболях от притеснение. Изчетох всички  постове във фейсбук групите по няколко пъти. Макар една жена да не беше писала, че е спряла инжекциите и е станало беля, в моята глава бяха само онези, които пишат, че в никакъв случай не се спира. Дори Криела четох, че последните 9 дена не е била инжекции, а тя си беше с мутации и загуби. И все пак така май не съм се притеснявала цяла бременност. Само лошите неща си мислех

И отивам днес при д-р Даскалов, сигурна, че и той ще е на моето мнение. И напротив, той ми каза: "Аз не бих се притеснявал и днес да ти спра Клексана".  Обясни ми, че моята бременност не се крепи от Клексан, защото не съм с високо кръвно, прееклампсия, а дори мутациите ми са нискорискови и не са тромбофилия. Аз пак си знам моето и имам нужда от успокоение. Обясних, че в моята глава се върти следния вариант: тромб, запушва артерия и за една секунда става белята. Но той ми обясни, че не стоят така нещата. При възрастен човек така се предизвиква инфаркт, но при бременност се запушва кръвоносен съд от плацентата, но самата плацента има много такива, съответно нищо не става за една секунда, а е процес. И тъй като мен ме следят всяка седмица, би се видяло страдание на плода, лош кръвоток и калцифициране на плацента. При нужда ще ме викат по два пъти в седмицата, ще измести секциото и т.н. Пиша тези неща, защото ще има и други някой ден, търсещи обяснение като мен. Като тук е много важно да се отбележи, че всеки случай е индивидуален и няма нищо притеснително в моето здравословно състояние, което да ни държи нащрек (чукам на дърво).
И тонове ми пусна д-р Даскалов днес, имам си контракции, но по това време е нормално. Били дори важни за сърфактанта на бебето.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 21, 2021, 10:30:53 am
Точно както ти казах, Тери. И точно това се е случило и с моето бебе тогава. Много жалко как не са видели нищо... В днешни дни това е престъпление. Помня как ме успокояваше докторът, че се случвало нещо да се притисне пъпната връв и да се ограничи кръвопотока, че били нормални тези случайности да се случат. Може да се е притеснявал да не го съдя. Помня как лицето му замръзна, като прочете резултата от аутопсията, защото там ясно е написано какво се е случило. Но този доктор, който ме наблюдаваше тогава, си замина миналата година от Ковид. Както и да е.

Сега вече и аз съм спокойна, че мога да спра инжекциите по някое време. И аз ще говоря с моя доктор следващия път.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 21, 2021, 16:50:18 pm
Gracy, да ти кажа още на миналия ти пост ми направи впечатление, че си започнала по-оптимистично да мислиш. Поуспокоила си се. Много се радвам. Като започнат да ритат бебетата и доста по-леко минава времето между прегледи.
А ти защо искаш да спираш инжекциите по принцип, нещо те притеснява в тях ли?
Купихте ли вече нещо за бебето?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Cruella De Vil в Юли 21, 2021, 20:34:48 pm
Тери,аз спрях клексана 3 дни преди термин,преносих 6 дни като последните 6 дни бях всеки ден на тонове и малко или много бях спокойна заради тях. Аз иначе не бих го спряла 10-12 дни преди секцио. Паскалева казва 1 ден преди планово секцио да се спре.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 21, 2021, 21:26:19 pm
Така е, но д-р Паскалева, д-р Русев, д-р Конова не носят отговорност за нас. Не на тяхната маса лягаме и не те ни правят операция. Затова според мен тук моето мнение го изказвам само и се съобразявам със съветите на човекът, който ще ме реже и носи отговорност за моя живот и на д-р Даскалов, който следи детето. Биене на инжекции зад гърба на двамата за мен е безотговорно, защото както те имат отговорност към мен, така и аз към тях.
Друг лекар да ми го беше казал, щях да се замисля. Но доктор Даскалов и доктор Даскалова ме убедиха вчера, че няма риск. Ако се притеснявам и през ден ще ходя на прегледи. Никога няма да ме върнат.
Но трябва да се постъпва отговорно. Пациентка на моята репродуктивна лекарка пиела Аспирин зад гърба и до деня преди пункция. Едва са я спасили. И после най-нагло казала, че излъгала, за да не й отменят пункцията, пък една жена й казала в бг-мама, че било за забременяване. Знам разликата в продължителността на Аспирин и НМХ, но да не спра инжекциите, въпреки лекарите си, би било същото действие като нейното.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Cruella De Vil в Юли 21, 2021, 22:38:43 pm
Тери,аз казвам какво беше при мен. А и моето АГ искаше да спра клексана още в 36гс. Аз реших да се доверя на хематолога,умишлено не и казах на аг че продължавам да бия. Ако беше тръгнало раждане по рано щях да им кажа като отида в болницата.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 22, 2021, 10:09:06 am
Не знам, може и по-оптимистично да съм настроена. Вече съм в 3-ти триместър. Обаче вчера като се сетих за загубата, почти се разплаках. Но се спрях да не мисля вече за това, защото вече е минало и нищо не може да се направи. Да, наистина сега като зарита бебето, много се радвам. Като не е ритало известно време, се притеснявам. Така и не си купих доплер.

Иначе вече активно търся неща. То пак е малко рано, ама какво да се прави. Почнахме и по магазини да ходим в града. Мъжът ми каза, че без да види, количка не взема :). Според него Кика Бу са малко паянтови и аз го видях това. Засега съм се спряла на Кенгуру един модел, на Мони харесах един и Чиполино евентуално. Последните най-много му харесаха на мъжа ми.
Поръчах вана със стойка да докарат в един магазин до нас. Много ми хареса в интернет, а се оказа изчерпана навсякъде. Сега идвала нова доставка в България. На Чиполино е. Както казах и разместването вкъщи направихме... малко като приказката с тигана. Ама пък се отвори и чистене. Иначе незнам като напредне корема, дали бих могла да правя нещо. Сега едвам се движа.

А за инжекциите това ме притеснява, че няма място къде да ги бия. Остана малко по паласките, но продължава да се опъва кожата. Ръцете ми са слаби, краката също, най много около дупето, но не знам там как се бие. И аз мисля, че сега бременността ми не се крепи на Фраксипарина. Но ще видим какво ще каже докторът, и аз ще се съобразя с него.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 22, 2021, 11:44:00 am
Мъжът ми ще ми забрани да чета в Зачатие скоро. Е вчера Криела пак ме разколеба и притесни. И той днес ми се кара, защото имам трима много добри специалисти пред мен и аз чета "една жена каза". Пак цяла вечер до късно и днес търсих информация в Интернет за моите мутации. Никъде тази комбинация не се споменава, няма ли Фактор 5, Фактор 2 или 4g + хетерозиготн или хомозигот по двата mthfrr, се води че няма риск.
Та да, Грейси, слушай си доктора. Не ден по сумати бременни гледа и назначава/спира терапии. Ти при него ли ще раждаш?
Иначе аз в ръката изобщо не успях да бия инжекции, само два пъти и ме болят ужасно. В корема от 10г.с. е невъзможно, та редувам крака и паласки. Никои хора дори в гърба бият. Все някъде трябва да имаш малко месце. И аз не съм нещо огромно 154 см, забременях на 48 кг. Сега май ударих 60кг, започнах да задържам вода вече и по-бързо качвам. Преди на месец 2 кг, сега за седмица качих 2кг и се стреснах. Започнах да следя с MyFitnessPal дали не ям прекалено, не. Съвсем нормално. Но сутрин ме болят ръцете, отбелязват  ми се чорапите, за седмица всичкото бельо ми стана малко и ми се търкат кълките. Д-р Мели ми обясни, че по това време започвали отоците, тялото събирало вода, защото при раждане се губи много кръв и тази вода е нужна после за компенсиране.
Друго интересно, което ми казаха в кабинета, е че лекарите се притесняват от НМХ, заради риск от хематом в малкия мозък. Но аз реших, че говорят за малкия мозък на майката, какво общо би имало бебето. Но май става въпрос за бебето, защото докато се рових за НМХ четох, че на една жена на бебето са били инжекция за такъв хематом, защото била родила по-рано и не успяла да спре инжекциите.
За Kikka boo и на мен ми е това мнението. само Divaina някак си успя да ме накара да я купя. Много е лека и не е трансформираща. Както и не е някакви изкуствени кожи. Кръщелницата ми беше с количка цялата изкуствена кожа насред лятото. После защо не искало да седи детето в нея. Седи ти на 40 градуса в този парник. Та за мен беше важно да е лек плат и да не е черна.
Ние нашата вана не сме я отворили все още, седи в кашона
Ей тази взехме https://www.hippoland.net/cangaroo-komplekt-vana-sas-stoyka-bubble-rozova-6707
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Юли 22, 2021, 14:48:48 pm
Тери, нашата вана е същата и съм много доволна от нея. Изобщо не се клати, супер стабилна е и голяма. Аз напълно те подкрепям да си слушаш лекарите. Наистина те отговарят и за живота на бебето, но и за твоят. Не смятам, че някой ще поеме излишен риск и за двама ви. Не се притеснявай, всичко ще е наред. Следят те често, така че няма повод за притеснение.
Грейси, аз също съм слаба, а качих и много малко кг, така че не си промених фигурата, но успявах да си слагам и в ръцете и в краката. В краката се слага горе на бутчето от външната страна, на най - дебелата част. Все някаква кожна гънка ще намериш там.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 22, 2021, 15:37:36 pm
Миле, много си ми залипсвала. Чакам с нетърпение да ходим на зоологическата в Пазарджик с децата.
Струва ли ви се подматрачната рамка прекалено високо? Кошарата има три нива, Мишо я е сложил на най-високото, ама се чудя безопасно ли е. В началото сигурно, но ако почне да се обръща бебето. Реално от матрака до края на решетката има 22 см, изобщо не знам колко голямо (всъщност малко) е едно бебе и за какъв период.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Юли 22, 2021, 15:43:07 pm
Ооо и аз така, тази година ще си с много малка маймунка, но другото лято ще ги съберем да се запознаят  :) Ние точно на това ниво я използвахме в началото. Друг е въпросът, че тя не спа много, много там, а предимно в мен. По принцип на това ниво ще ти е много по - лесно да прехвърляш бебето. А то не се обръща поне до 4-ти месец, така че е безопасно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юли 22, 2021, 15:48:48 pm
Тери, Сими беше така до 4м някъде. После на второто ниво до нормалното легло.
С Бобо ме домързя да кача нивото и беше директно на второто. Още е така, че си излиза сам и от кошарата, и от стаята.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 23, 2021, 10:54:36 am
Моите мутации са хетерозигот за PAI, ACE и фактор XIII и хомозигот за MTHFR 677. Така че наистина си имам комбинация. Специално за инжекциите ще питам. Не знам и Натаспина дали не се спира преди раждане. Засега при доктора от ЖК (и инвитрото) мисля да раждам. Ще го питам и този въпрос как стои.

Предполагам, че не е съпоставимо, но само да кажа, че когато стана аборта в 9-та седмица, бях на Фраксипарин (0,6) всеки ден + аспирин през ден. Тъй като петък късно установиха, че няма сърдечна дейност, казаха да чакам до събота, после понеделник, докато прокърви, иначе не ме приемаха. Тогава продължавах да се надявам, че може да не са видели добре и си вземах лекарствата. Та в неделя прокърви много, отидох и след 2 часа направиха кюртаж. Казах, че съм била инжекция и съобразиха нещата с това. Сигурно при раждане е по-сложно, отколкото тази процедура. Така или иначе докторите си знаят.

И аз съм започнала да задържам вода явно, защото ръцете и краката ми се подуват, особено сутрин и особено когато е много топло.

Ваната, която харесах е подобна. Само не е с вградени дозаторчета, а с място за сапун, защото предпочитам да си поставям каквото искам. https://dundio.com/index.php?route=product/product&path=441_549_550&product_id=80560
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Юли 23, 2021, 12:17:22 pm
Грейси, само като видях розАва и се отказах. Иначе е хубава ваничка и чак съжалих, че не съм я видяла по-рано (вероятно бих я взела от друг сайт заради това розАво).
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 23, 2021, 17:21:30 pm
И на мен ми направи впечатление :D Грешка на сайта е. Има я и на други сайтове. Просто съм запазила първия, на който я видях. Веднага ми хареса, защото съчетава нещата, които искам, вкл. размера, тъй като ще я вмъквам в душ кабина (изградена), която е 1 м широка. Като (ако) я взема, ще кажа как е.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Юли 23, 2021, 18:31:09 pm
Имай предвид, че ако я ползваш със стойка няма да се събира в това пространство, а пък и ти вътре да къпеш бебе ще е трудно. Харесвам кабините, но все ми се струват непрактични с деца. Е, заварено положение ти е, но бъди готова.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юли 25, 2021, 20:29:06 pm
Момичета подарявам една ваничка за бебе със зелен цвят.Ползвана е, но е в добро състояние, само трябва да се измие.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 27, 2021, 20:46:51 pm
Значи накрая на бременността е много тегаво. Хем си баш на последна права, хем сума притеснения има.
Моето бебе последните 10 дена не е пораснало изобщо.  Нито главичка, нито коремче, нито крачета и оттам килограмите не са мръднали. Главата и корема се все още напред, защото бяха и преди големи, но крачетата вече се забавят и както цяла бременност вървеше като цяло със седмица напред, от днешното измерване върви с 3 дена назад.
Междувременно моите показатели стават все по-добри. Протеин в норма, хемоглобина и той вече в норма.
Не успях да сравня показателите, докато бях на преглед, че ги получавам чак накрая. Само видях, че не е качил и казах на д-р Даскалов, че сякаш даже отслабва детето. Той провери пак кръвотока, наред, отклоненията в норми. Тонове супер. Само крачетата коментира, че вече се вижда изоставене и ме попита кога ми е секциото. Като казах след 3 седмици, той каза: "Добре скоро е". Сигурно, ако беше по-нататък, щяхме да взимаме мерки.
Ама как така не расте при добър кръвоток и виталност. Не е като да е гледано от различни лекари или на различни апарати.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 28, 2021, 20:09:47 pm
Тери, не ги разбирам тези неща. То и измерването може да не е съвсем точно. Не се притеснявай излишно. Нормално си е бебето. То наистина наближил края. Още малко.

Маги, благодаря за предложението. Но ще изберем все някаква. Тази, дето съм я харесала, ще е в БГ след 20.08. Има забавяне.

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 28, 2021, 20:20:13 pm
Е вие имате време, за да ви потрябва ваната. То докато падне пъпа препоръчват на чешмата.
Иначе аз мислих, суках и писах на д-р Мели да я питам. Щях да си питам в кабинета, но после анализирах документите. Тя ме успокои, че всичко е наред, щом показателите са му наред. И той е човече, можело да има стоп в растежа.
В петък влизам в девети месец.  Ще ходя за оправяне на документи в клиниката за раждане и среща с анестезиолог.
Как си ти, Грейси, как ти се отразява жегата? Аз бях на подписване на документи за ипотека вчера и днес и двата дена щях да се задуша с маската на затворено пространство. Топли вълни ме избиха, излизах по средата на срещата навън.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юли 28, 2021, 22:58:56 pm
Тери, вие не сте исполини, може да е късокрак. Не задълбавай, щом всичко му е наред.

Тери, още от раждането се мокри пъпа. Въпросът е да се подсушява добре. Дори в родилното във вана ги къпят тук. Аз също никога не съм го пазила.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 29, 2021, 18:40:09 pm
Ами аз съм добре, потя се много, като изляза, иначе съм  на климатик вкъщи. Нощем го спираме и сутринта ръцете са ми подути от топлото.

Днес бях при Сигридов, все пак отидох. Вече е за последно, пожела ми успешно раждане. Няма вече кисти, изчезнали са, както предполагал, тъй като били от вируси, а не от нещо генетично. Каза да не пия Магнезий и Но-шпа, въпреки че но-шпа вземам от дъжд на вятър по едно, като усетя леки контракции, като менструални. Той каза, че са подготвителни и няма нищо страшно. Оцени, че няма риск от преждевременно раждане, както и нямам нужда от разреждащи кръвта. Каза, че кръвоснабдяването е много добро и нищо притеснително няма, нито със съдовете, нито с плацентата. Обаче, показателите (мерките) на бебето изостават. Той предполага, че е липса на витамини и минерали, които няма как с храната да засиля, защото предполага, че червата не усвояват вече добре, защото са притиснати от бебето. Първо каза да пусна изследвания и после да засилят приема на добавки. Действително бях направила малка почивка на фолата и Б6 за 2 седмици, но от седмица пак ги почнах. Бях на 5 инжекции Б12, но от 3 седмици съм пак по старому на подезични. Вит. Д го смених с едни капсули, които са по-малко от 10 капки Вигантол, щото си мислех, че другото ще ми е от печене на слънце. Сега ще видя дали са паднали нивата. Та според него изоставането, не е от слабо кръвоснабдяване, а от липса на витамини и вещества (калций предполага).

А иначе понеделник и вторник почти не усещах бебето и ужасно се бях притеснила да не стане лошия сценарий отпреди. Но вчера, днес повечко го усещам. Сигридов каза, че може магнезият да го успокоява и приспива и като го спра, да видя дали има разлика. И пак каза да спра да се притеснявам, защото този път всичко е наред.

Ние все пак си разглеждаме за неща и аз страх, не страх капарирах едно легло тази седмица, тъй като е в промоция до края на месеца. А иначе ще е готово след 18.08. Сега продължаваме да разглеждаме за колички.

Чудя се какъв матрак да вземем. Вие с какви матраци сте, т. е. бебешкото легло?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 29, 2021, 19:23:50 pm
Ей доживях Сигридов да каже на някой, че всичко мъже наред. А честито!
Ти значи си вече в 29 г.с., за тогава така помня че беше казала, че ще ходиш. Супер, напредват нещата при теб, време си е за покупки.
Аз бях решила да инвестираме в столче за кола и матрак. Всичко друго не ми беше толкова важно. Взехме матрак Magniflex Pierre Cardin, има лятна и зимна страна, ергономичен, хипоалергичен.
Съветвам те и за столче да започнеш да се оглеждаш, особено, ако държиш да е минало Краш тестове. Там се загубих в четене и изнервяне какво да купя, мен лично много ме натовари. Всичко друго купих от раз. Освен това, ако искаш и столчето да е съвместимо с количка и да има адаптери, стана дълга и широка. Аз накрая се отказах от този вариант, иначе трябваше да купим количка над 1000лв.

Относно изоставането в растежа. Примерно мен не ме беше притеснило самото изоставане, а това че за седмица мерките на бебето не бяха мръднали. То ясно, че от нас не очакваме исполин да излезе. Та писах на д-р Мели, като й изпратих съпоставка на последните три измерения. За 16 дена е пораснал с 4, като последната седмица изобщо според измерванията. А преди това вървеше все напред. Но тя му обясни, че при положение, че кръвотока е супер, плацентата и тя, тоновете също, движенията му, просто няма място за притеснение. Та при теб е същото, те не че не ядат. Никой не може да ги претегли като на кантар. Спрямо размери по формула излиза тегло. Та те може да си качват, просто не растат. А разликата между нормите между две седмици е милиметри, не сантиметри, та не е толкова фрапантно. Може наистина да е от витамини, но поне аз пия: Биозин мама, Актив мама, витамин Д 400 IU, Тотема, Протеин двойна доза, Биозин Пробиотик, Неофолик по две, Магнезий. Ям всеки ден по две лъжици сусамов тахан, който ми се отразява на килограмите, но е пълен с калций. Витамини да искаш.
Иначе и мен ръцете ме болят, тази нощ се будих от крампи в краката, стъпалата ме болят, целите ми крака и не само са станали на мрежа от спукани капиляри. Усещам си наддадените килограми вече. Бебето се натиска към аварийния изход, опипва почвата. В понеделник спирам Магнезия, а другия понеделник Клексан и си чакам я дата за секцио, я то да си избере рожден ден. Още кураж ми даваш и ти да спра Клексана, щом и на теб Сигридов ти е казал, че с добър кръвоток нямаш нужда от него.
Иначе миналата седмица ходихме с Мишо при акушерката на д-р Даскалов Ина Сарова на консултация за първи грижи при бебе, а другата седмица ме вика само мен за консултация за кърмене и как да стимулирам кърмата още след секциото. И това ми се включва в пакета проследяване на бременност дори. Страхотен екип и пак са заформили. Просто без тях щях да съм се побъркала тази бременност.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 30, 2021, 09:38:53 am
28+4 седмица съм по ПРМ и размери.

Аз съм на същата доза вит. Д, но може би е малко, а това се отразява именно на костите и дължината на крачета, крайници. Дозата е малка в сравнение с Вигантол. Трябва много слънце иначе. Ще видим наистина дали е паднал витамина. И аз имам сусамов тахан и се чудех дали пак да ям от него, вземах го преди бременност.

Вкъщи сме с матраци на Екон и единият вариант е такъв. Малко по-скъпи са, но Магнифлекс още повече. Да видим дали и друг ще се включи с други варианти.

А пък столчето мисля да е към количката. Предполагам няма да пътуваме много с кола в началото. После ще вземем само стол за кола.

Тери, наистина ти е хубав пакета проследяване, щом има такива неща. Ще видим дали на мен някой нещо ще каже, макар че аз имам опит. А пък след прекратяването на бременността в 26 г. с. предния път така рукна кърма, че не знам какво имам да стимулирам. Дано да нямам проблеми сега все пак.

Малко ти остана Тери, дано да нямаш проблеми до края. Това с капилярите никак не звучи добре.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юли 30, 2021, 12:11:41 pm
Тери, честит девети месец, айде почва обратното броене.
Говори с акушерката може ли да я притесняваш след като родиш, ще ти е нужна подкрепа със сигурност.
За мен лично ще е голям плюс ако има след родилна помощ от страна на акушерки в домовете на хората. Но тук такова чудо няма.
Грейси,много добре се развива и твоето човече. Ти в Русе или в Тутракан ще раждаш?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юли 30, 2021, 12:31:08 pm
Хубаво нещо е бил патронажът.

Аз също като Тери дадох пари за стол кола и матрак.
Хубаво е детето максимално дълго да е обратно на движението. По закон е до 15м. С адаптер и пак става, но за мен е ненужно да се слага кошничката на количката.

Това със слънцето не е баш така. Докато се натрупа, че да започне да се отделя вит д, ще си родила, Грейси.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юли 30, 2021, 16:15:54 pm
Щях да пиша, че за мене изключително излишно да е столчето за кола адаптирано към количката. Едно хубаво и правилно поставяне в колата отнема време. Сега представете си редовното откопчаване, махане и после връщане и нагласяне на това столче всеки път. За мен е излишно. Ние не сме го правили,макар да бяха съвместими.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 31, 2021, 16:02:37 pm
Тери честит 9-ти месец! Нещо интересно казаха ли ти вчера?

Ако питате мен, ориентирала съм се към Тутракан. Но, разбира се, трябва да се разбера с доктора. Дали сега, като ходя на преглед, или следващия път. Но то не остана. Мислех си, ако нещо изведнъж стане, че ще трябва в Русе да е. Ама сега нали ми казаха, че уж няма опасност да е преждевременно, та ще видим. Освен това аз искам нормално, но чакам да наближи да се види дали няма да има нужда от секцио по мед. причини.

Павла, сигурно е така за слънцето, затова се връщам на 10 к. Вигантол. Иначе 1280 гр. го измери, което си е добре май.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юли 31, 2021, 18:06:19 pm
Грейси, не прекалявай с Вигантол. Не знам права ли съм, нека ме коригират другите, но мисля, че на ден максималната доза при бременност беше 2000 IU, защото от витамин Д се втвърдяват костите на бебето и е опасно да не се предозира, защото може да затвори черепа прекалено рано. Поне такъв спомен имам от четене на "една жена каза", не съм правила проучване по въпроса, защото от началото на бременността ми намалиха дозата. Та не знам колко е достоверно.

Иначе вчера бях при анестезиолог и си оправих документите в клиниката. Анестезиологът каза 2 дена преди секцио спирам Клексан. Накрая се обърках кога да го спра и се свързах с израждащия. Разбрахме се за компромисен вариант 4 дена, което изобщо не ме притеснява като време. Сега само ще стискам кълки да не тръгне по-рано, че ако не са минали достатъчно часове от инжекцията май се минава към пълна упойка, а не искам и секунда да пропусна.
Някои жени ги приеха за задържане, че на тонове удряли контракции със стойност 40. Аз като ида на тонове и всички контракции спират. Има само някакви, които аз самата усещам много леко и ги отчита апарата с 80   8O Тези вкъщи, които имам сигурно чупят скалата, та ще гледам да удържа фронта. Вече ги усещам ниско долу, сякаш цялото ми влагалище се стяга. Дано устискам.
Голям мор е. По цял ден лежа, за да не съм под климатик или в стая без охлаждане. Писна ми да лежа, работи ми се нещо, движи ми се. Само една разходка на ден 2км правя сутрин и това ми е. Писна ми от жегата. Уж съм от топлолюбивите, но бременността променя много неща. В групата във фейсбук по цяла нощ пишем, защото не можем да спим от горещината.

Иначе, Грейси, тази страница може да ти е интересна. Описва развитието по дни и теглото отговаря на това, което се очаква (сравнявала съм с моите измервания)
https://problem.framar.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82_%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B8_%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86%D0%B8.html
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Юли 31, 2021, 19:24:53 pm
Тери, то още малко остана. Ще устискаш. Права си за вигантола. На Криси ѝ го спряха около 4 месец, защото фонтанелата почти се беше затворила вече, макар че и аз забравях да ѝ го давам така или иначе. Но във витамините за бременни имаше витамин Д и доц. Маринова точно това ми обясни когато го спря на бебето. Потвърждавам, че много бременна в жегите е кошмарно. Миналата година едва дишах. А тази година сякаш е и по-гореща. Пази се, скоро ще ти олекне.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Август 01, 2021, 00:00:18 am
4000, че и до 6000ui е препоръчителната доза на вит д при бременост. Зависи от липсите.
Това с вкостеняването е също индивидуално.
Мен пък не ме моряха жегите като бях бременна. За мен, ако ще имам друго бременост, само лятно бебе.
Тери, силата на контракциите не е определяща за кога ще родиш. Със Сими без нито една силна контракция родих 5 дена преди термин, а с Борис, при ужасни контракции от много рано. Имаше такива, от които не мога да мръдна. Родих десетина дена преди термин.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Август 02, 2021, 01:21:16 am
На мен пък ми е много удобно, че се закача стола за кола към количката, като отиваме на лекар и по магазините ми е много по- удобно отколкото да го местя, но сме с изофикс, ако трябваше да намествам колани всеки път нямаше и да си помисля дори. Като беше малък се е случвало да заспи в колата, откачвам го, отивам в някой магазин, той си спи. Ееех как е спял, сега муха да хвръкне се буди.

Тери, и аз щях да кажа, че контракциите не са показателни, аз имах от месец преди раждането доста силни, чак щяха в болницата да ме приемат след като ги засякоха на тонове като бях, а после трябваше на два пъти да ми поставят тампона за предизвикване, че нямаше нито разкритие,  нито нищо. Не остана и скоро ще гушкаш малкото човече, няма нищо по- прекрасно и вълнуващо!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 02, 2021, 12:46:05 pm
Ами как да ви кажа, всички показатели са в норма. Вит. Д е 80 ед., както се движи цяла бременност, като в началото бях на 5 к., после на 10 к., сега на капсули + слънце. 3-4 месеца преди бременността беше 102. Сега Сигридов даде норма над 100. Не знам дали няколко единици са проблем. Но при такава стойност не виждам да има дефицит. При положение че преди да почна да приемам вит. Д изобщо преди 2 години (отделно от комбинирани витамини, каквито вече не приемам) беше 25-30 единици.
Б12 ми е към 680 при норма над 600. Калцият е оптимална стойност 2.48 (горна 2.50), магнезият 0.79 (при диапазон 0.7-0.8 ) , като магнезий си пих тези дни, както досега, за да видя при прием колко е. Само фолиевата е 27 при норма да е над 30 ед. (преди 2 месеца беше 37). Но нали я бях спряла за 2 седмици. Мисля, че все ще наваксам, а и не е кой знае какъв дефицит. Б6 не съм пускала, че по-скъпо, но си приемам редовно Б6 (метилиран на капсули). А сега даже си купих течен, дето той го препоръчва, и от него ще вземам.

За вит. Д за бебето помня, че на сина ми педиатърката беше изписала 1 или 2 капки Вигантол на ден за определен период. Но то това е директно на бебето. Иначе по време на бременност не знам как стоят нещата.

При тези измервания и първо дръпване в размерите, после лек застой, си мисля дали това може да се дължи на качествено развитие на бебето, а не на количествено през определени периоди. Например, като чета развитието по седмици в едни приложения, там описват как дадена седмица се развивал мозъкът, после друга седмица той продължавал да се развива и нервната система и т.н. А за това не е нужно да расте на дължина и ширина бебето. Това си го мисля аз де, логически, но никой доктор не ми го е казвал. Те си гледат измерванията на апарата. Все тяхното трябва да е по-коректно, нали много хора са го мислили как да бъде.

Тери, ти с каква упойка ще си?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 05, 2021, 05:55:12 am
Gracy, в kidso.bg има големи намаления. На матраци също, може да хвърлиш една око
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 05, 2021, 10:03:40 am
Мерси, Тери. Тези дни доста разглеждахме. И тук в Русе също за колички. Спрях се на няколко, разбрахме, че има голям дефицит. Няма внос, има забавяне заради пандемията и изобщо няма никаква гаранция, че ще има нещо друго от наличното в момента. Че и са скъпи и по-скъпи ще стават. После гледахме и в olx и засега оттам се ориентирахе да вземем нова, с опаковка и гаранция, но по-евтина от другите места, на Чиполино. Да видим дали ще станат нещата.
Иначе гледаме до септември да купим по-едрите неща, че дават всичко да поскъпне.

А за матрак се спрях на Екон все пак, така и така сега са в промоция, пък знаем какви са, доволни сме от тях и няма да експериментирам с други.

А ти как си, Тери? Упойката епидурална ли е? Не разбирам много-много какви упойки се слагат при секцио.

Другите как са?

Аз днес следобед съм на ЖК - трета ФМ.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 05, 2021, 10:52:35 am
И аз съм следобед на преглед. Много се надявам бебко да е пораснал.
Иначе мен ме тресе жестоко деветия месец: много ми е жега, потя се, краката и ръцете ме болят доста. Уж не ги усещам в обувките подути, но са целите на едни бели петна и направо не мога понякога да си ги движа. Спрях магнезия и такъв запек ме хвана, едва ми помогнаха свещичките. Но типичните неща за 9ти месец. Нищо ненормално.

Вече съм +14кг, още два и ще се ражда  :D

Иначе слагат спинална упойка на секциото в повечето случаи вече. От пълна хем се излиза по-трудно, хем пропускаш момента.

Много се вълнувам вече. Много ме е и страх дали ще е здраво и достатъчно пораснало детето, но и това са нормални неща. Само като си представя как ще си спи в кошарката и не мога да благодаря на Господ достатъчно за това чудо, което ни даде

Относно наличностите: сякаш само най-новите модели има по магазините. А новата тенденция е количките да са трансформиращи, златни, сребристи, с крила (да има и такъв модел). Мисля magi mei беше писала, че майка й работи в Чиполино и може да помогне за артикули на складови цени
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 05, 2021, 17:24:17 pm
Поръчахме количката - Чиполино Пирует 3 в 1 от олх.

Минах и преглед. Нещата от Сигридов се потвърдиха - много добро кръвоснабдяване. Обаче според д-р Бойчев растежът е добре и се движи прогресивно точно според примерната графика, не е много под нормата - съвсем леко. Значи по термин в клиниката се водя в момента 30 г.с.+1 (иначе съм 29+4). Крачетата и стомахчето са 29+3, а главата и раменната кост са 30+1. Бебето е 1408 кг. в момента. Сигридов го измери 1245 гр. преди 10 дни. Доста разлика ми се вижда. Пък аз съм наддала 10 кг досега.

За раждането каза, че ако си се обърне с главата надолу и ако всичко е наред, не вижда защо да не е нормално. И каза, като почнат контракциите, тръгваме с колата. Това малко ме притеснява, но той смята, че има достатъчно време. Пътят е 50 мин. спокойно каране. А със сина ми родих в рамките на 1 ч. от тръгване от вкъщи. Но докторът каза, че има време и зависи като наближи как ще е, да не се наложи случайно секцио.

Забравих, обаче, да питам за Фраксипарина и сега ще звъня.

Иначе и аз вече се вълнувам и си представям след като се роди как ще е, но имам да потърпя още малко.

При теб как мина прегледът, Тери? А за потенето, не си ли на климатик? Ние в апартамента в града сме на климатик и няма потене. Обаче на село през деня без климатик е ужас, постоянно потене. Вечер уж малко разхлажда. Добре, че ходим само уикенда. На мен ми изтръпват ръцете сутрин при ставане, ръцете са ми подути. Четох, че това бил синдром на карпалния тунел. И краката ми са по-подути от преди, но не толкова, колкото ръцете. Иначе кръвното е наред засега, щото нали при подуване трябва да се следи и за прееклампсия.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 05, 2021, 17:41:27 pm
Грейси, детето ти е съвсем в нормите. Пу-пу. Важна е главата, крачета и стомахче, не чак толкова.
Аз бях на преглед. Миличкия ми е пораснал много (Пу-пу да не урочасам и него). Както беше започнал да изостава с няколко дена, така днес вече отговаряше на 38 г.с, а аз съм 36 г.с +3. По измервания е качил 700 грама за една седмица.  Вече е 3200гр. Отдъхнах си. Аз бая се и постарах с яденето тези дни. Забелязах, че е стремежа си да ям протеини бях спряла да ям въглехидрати и захари. Та балансирах тази седмица и той си е дръпнал, каквото му е липсвало. Много прилича на мен, ще видим като се роди такъв ли ще е, но засега много прилича на майка си.
Тук и климатик не  и оправя. 42 градуса като напече на обед и климатикът не може да смогне. Тази нощ направо не се спеше, а на климатик уж спим. Ама все ще свърши това лято.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Татяна Павлова в Август 05, 2021, 22:54:38 pm
Пу пу, Тери. Браво на момчето. Ох как се радвам само, все едно аз съм бременна. На финалната права си и скоро ще се запознаете. Прати едно тумбаче във фейса да те видя.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 06, 2021, 07:54:08 am
Направо тук се показвам, не съм от потайните. Това единствената ни снимка по време на бременността с мъжа ми. Вчера я направихме. Че той все е в изолация от мен, че строим къща, взимаме кредит и обикаля все покрай много хора и се доближава до мен винаги с маска. Сега тъкмо му свърши изолацията 😀 Въпреки, че и една снимка с маски трябва да си направим, да си спомняме в какви времена забременях. Надявам се, че ще има нужда да си ги спомняме, а да не продължат завинаги.
Сестрата на мъжа ми в Англия на 27 градуса ми пише, че не искала да ме обижда, но изглеждам недоспала 😀
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 06, 2021, 09:45:10 am
Голямо коремче, Тери :) Браво на момчето, че е наддало! И аз имам подозрения, че носът на бебето прилича на моя, пък да видим :)

Тя етърва ти много разбира. Да дойде тук на 40 градуса. А не беше ли и тя бременна? Помня, че каза, че на някой жената също е бременна с една седмица разлика. Обаче, действително изглеждаш леко подпухнала. То и аз съм така, нормално за напреднала бременност и в тези жеги.

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 06, 2021, 10:05:49 am
На брат ми жената е бременна и съвсем скоро ще ставам леля <3
Иначе съм си подпухнала. За една седмица ме удариха бременните симптоми. Започнах да задържам вода, не мога да си вдигна краката понякога, толкова ми тежат. Коремът е ниско долу, имам пробождания във влагалището. Усеща се, че наближава. Вчера за сефте изпъшках при ставане от кушетката и д-р Мели каза, че било вече крайно време да по ох-кам и пъшкам. Не се спи от жегите и така. Затова като ме пита някой как съм и казвам: "Като бременна в 9ти месец", че какво да се оплаквам, нормални неща.
Подготвила съм куфара вече за болницата, на нисък старт съм.
И при теб не е останало. Сега чакаш 32 г.с., 34 г.с. и после вече чакаш раждане. Твоето голямо дете вълнува ли се или тийнейджърите не ги касаят бебета?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Август 06, 2021, 10:32:23 am
О, Тери, какво хубаво коремче си имаш!

Няма страшно с пътуването. Аз раждах на 70 км от нас и двата пъти. Първи контракции за раждане и тръгваш, ако изкървиш или спукаш водите също. Карате си спокойно, не е нужно да се убивайте за 5 мин по-бързо.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 06, 2021, 12:25:31 pm
Да, Павла, и аз си мислех същото. Защото тогава усетих първите контракции 10-11 вечерта, звъннахме на личната (докторът по ЖК беше на почивка) и тя каза, като стане интервалът по-малък, тогава да тръгваме към болницата. Пък аз нямах уговорка с доктор за раждането, а на който се паднеше. И така 5-5:30 се събудих с много силни и чести контракции и викахме линейка за всеки случай. Така че сега може да тръгнем при първите контракции още.

Ами той не показва много-много емоциите си. Разбира се, че се радва. Радваше се и предния път. Сега си прави сметките, че ще го учи да играе на компютър, защото той това прави почти денонощно. Също се смее отстрани как сме щели да сменяме памперси, а той няма да се занимава с бебето и съответно пък ние няма да се занимаваме с него. Пък аз си правя сметките, че ако не иска да спи през нощта, ще му го оставям да го гледа, понеже стои до доста късно (рано) на компа и с едната ръка ще играе, с другата ще го люлее :D

Иначе и аз съм леко подпухнала, не знам дали в лице, не мога да преценя, но ръцете и краката. Аз от доста време изпитвам болка/некомфорт при ставане. А вчера на прегледа, като станах от леглото, така адски ме заболя кръста, че направих гримаса и докторът се стресна какво ми има. Но като казах, че е кръстът, той вика: "А, добре." :D Т.е. ако не е контракция, всичко е наред.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Татяна Павлова в Август 06, 2021, 14:06:47 pm
Тери, как си се оформила само. Идеална си 😉 Като гледам Мишо е много горд. А как ще се разтопи като се запознае с малкия бебок. Той може ли да присъства на раждането или заради пандемията няма да го пуснат?
Грейси, и при теб му се вижда края вече.
Успех момичета 🍀
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Август 06, 2021, 20:47:38 pm
Тери, прекрасно коремче! И двамата с Мишо изглеждате щастливи, пу пу!
Браво на момчето, че така хубаво си расте 💙
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 09, 2021, 15:53:40 pm
Да се оплача. Секциото наближава, а на мен днес ми излезнаха три мехурчета на херпес едно до друго на устата. Буквално ще се гръмна. Сигурно нямаше да обърна внимание, ако в книгата на Хедра не съм чела колко е опасно да заразиш новородено. И като се зачетох, такива ужасни неща пише. Трябвало като се роди бебето, ако все още имам херпес да стоя постоянно с маска, да си мия като луда ръцете. В къщи добре, Ами в болницата след секцио ще мога ли да я спазвам тази супер хигиена. Много зле се чувствам, вместо аз да го пазя от всичко, имам чувството, че всичко в мен го застрашава: бактерии, вируси
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Август 09, 2021, 17:30:53 pm
Тери, ако започнеш лечение още днес, до два дни трябва да завехне. Въпросът е дали може да се мажеш с тези лекарства. Свърза ли се с доктора си да го попиташ?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 09, 2021, 17:33:03 pm
Писах на д-р Мели, но не ми е отговорила все още. Ако трябва и през нощта ще пращам Мишо на аптека. Трябва да взема мерки. То ако изчака до секциото, бива. Има 10на дена, да не тръгне по-рано. Аз съм вече в 37 г.с+
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Август 09, 2021, 20:34:30 pm
Дано ти отговори по-скоро, за да можеш да действаш. Казвали са ми бабини илачи за подобни рани, петна и лишеи, но не смея да ги казвам, защото може да е много опасно, аз също не съм ги пробвала, пък камоли бременна жена.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 09, 2021, 20:49:23 pm
Отговори ми д-р Мели, жива и здрава да е. Вече се мажа с крем за херпеси. В бг мама се оказа, че още две момичета са били като мен с херпеси преди секциото и за седмица с мазила са се оправили точно за операцията. А една от най-близките ми приятелки даже е родила с 3 херпеса. Била е постоянно с маска и само е миришела бебето и е успяла да не зарази детето.
Явно преди раждане се случва не чак толкова рядко да избият херпеси. Явно доста пада имунитета баш накрая.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Август 09, 2021, 22:25:26 pm
Аз имах с един от двамата малко преди да родя. Като се махнат мехурчета и няма течност, вече не си запазва. Може се. Аз си бях взела на ерго едни лепенки за херпес. Хем лекуват, хем предпазват околните.
Целувай си бебето и си го гушкай. Има време до тогава. Заслужавате и двамата.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 10, 2021, 13:13:58 pm
Тери, сега те прочетох. Радвам се, че са те успокоили. На мъжа ми избива херпес на устните. Маже се с кремче Ацикловир. Много е ефикасно и наистина за 2-3 дни минава.

Аз нали 20-та седмица пих Валтрекс по препоръка на д-р Сигридов. Четох листовката и там пишеше за херпес на устата как се пие - само 2 дни. Канех се да дам на мъжа ми, но се въздържах. Може би друг път, последно се маза пак. Само не знам дали в напреднала бременност е безопасно. Но на теб д-р Мели вече ти е отговорила.

На мен никога не ми е избивал херпес на устата. Да чукна на дърво, но вероятно няма и да избие, освен при някакви изключителни обстоятелства, не знам. Иначе съм прекарала херпес симплекс тип 1 и имам антитела. Тип 2 не съм го карала, да се надяваме и никога да не го карам.

И аз да се оплача, много се подувам вече - ръце и крака, като кебапчета са пръстите, не мога сутрин да си свия пръстите на ръката. Едвам извършвам дейности, например да си бия инжекция. То пък няма място, ама наистина. А докторът ми каза да ги продължавам. Предния път как съм намерила място, като изкарах иглата, тръгна струя кръв. Сигурно ви се е случвало. Да се надяваме, че не се беше изгубило много лекарство. Само паласките ми стават едвам. Но това, което казахте за външната част на бедрата - абсурд, там няма нищо.


Тери, кога е датата на секциото? :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 10, 2021, 18:46:55 pm
Грейси, случвало ми се е да тръгне кръв. Няма проблем, те инжекциите са доста голямо количество течност.
За съжаление това с пръстите ще става по-зле предполагам. На мен ми се появиха тези дискомфорти чак в деветия месец. Много вода задържаш. Може би трябва да вдигнеш още повече общия белтък.
Иначе и на мен д-р Мели ми каза да се мажа с крем Ацикловир. Засега никакъв ефект. Седят си мехурите, поне не растат. Надявам се да се спукат, че ми е много напрегнато. Днес даже и на разходка не излизах, за да не нося маска и да не втасвам положението още повече.

Иначе херпеса на устата е херпес симплекс 1. 95% от населението сме го изкарали и имаме антитела. Но той просто избива при физически или емоционален срив. На мен почти не ми излизат херпеси, много, много рядко, независимо мъжът ми има ли, от една вилица ли ядем. Но за тази бременност ми излиза втори път. Предишния беше в 17 г.с. и беше огромен, седя поне 10 дена, но тогава с нищо не мазах, защото за възрастен човек няма проблем да си му избиват тези красоти.
Иначе вчера така се бях притеснила, че такъв рев изревах. Едва се успокоих, защото знаех, че от притеснение най-много я контракции да получа, я да се обрина още повече.
Последните седмици на бременността са ми много лабилни, много ми се реве, хормоните явно бушуват.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Август 10, 2021, 22:15:27 pm
Ох, Тери,  много неприятно, но има време, дано мине. Аз никога не съм имала, но на мъжът ми от притеснение преди да родя такава красота му изби, но 3 дена преди да родя, нямаше шанс да се оправи до появата на малкия човек. Хормоните са ужас и преди и след раждането за съжаление, но мисли само за това, че идва най- щастливият момент в живота ти. Малко остана! Последните седмици са най- кофти.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 16, 2021, 23:32:50 pm
Тери, какво става при теб? Вече знаеш ли кога е секциото?

Слънцемое май също е горе-долу по това време. Чакаме новини 🙂
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 17, 2021, 00:08:32 am
Е да, знам, просто не казвам датата. 38 г.с + съм вече, така че е скоро.
Ще се наложи да нося маски и много миене на ръцете около бебето, защото не се знае дали няма да излезе пак херпес след самото секцио. Така са казали на едно момиче като мен в клиниката педиатрите. Две седмици превантивно и мазането да продължава две седмици дори да няма вече херпес. На мен ми останаха само афти, не мога да преценя афти ли са херпес вътре ли е. Защото реално няма мехурите на херпес, а аз съм с хронични афти от бебе (яла съм пръст само да докопам градинка или саксия), но вече 10 дена се влачат този път. Явно много ми падна имунитета накрая на бременността, бебето си дърпа. Хубавото е, че дърпа и антитела към самия херпес вирус. много ми е криво, че така стана и ще трябва да се притеснявам и за това като се роди детето и че като заплаче първо ще бягам да си мия ръцете и после да си го взема, но това е положението, има много по-лоши неща на този свят. Това са бели кахъри.

Иначе съм +14кг. Като изключим всички спукани капиляри (мрежа) визуално тази бременност ме пощади.
Бебето беше измерено миналата седмица 2800гр, като това показваше изоставене с 1 седмица. Седмица преди това беше измерено 3200гр, което отговаряше на избързване с 10 дена. Та да знаеш да не се вглеждаш в грамажите. Веднъж е измерен с разширено стомахче (при трениране за дишане), другия път е със свито коремче и има отклонения.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 17, 2021, 12:01:22 pm
Е, то и без това е хубаво да си се мие човек преди да вземе бебето по принцип. Така че това не е болка за умиране. Всичко ще е наред. Хайде много стиснати палци всичко да мине гладко с раждането. Чакаме вече да се похвалиш :)

И моят корем доста се уголеми, а има още месец и нещо, ако тръгне преди термин. Това за килограмите ми е ясно, че няма как да е точно. При мен се надявам да не е много, че ако е нормално раждане да излезе по-лесно, ако това би помогнало :D Пък после ще си наддаде.

Аз малко се разколебах за раждане в друг град и сега съм на мнение да е в Русе. Другата седмица ще говоря с една докторка да видим какво ще стане. Притеснявам се от Тутракан да не се разсърдят нещо. Кога ми дават документите за раждането от ЖК? Тоновете на ЖК ли се мерят и кога?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 17, 2021, 12:21:38 pm
Аз се притеснявах да не дразня другата жена и нейното в стаята, че бебето ми като ревне първо ще бягам към банята и после ще си го взимам, ама то и да го взема не значи, че веднага ще млъкне.

Иначе виж и аз как в последния момент си смених израждащия лекар, Робин и тя направи така. От доктора по ЖК си взех 45 дневния болничен и му казах, че съм предпочела да раждам при друг лекар. А при мен е още по-неудобна ситуацията, защото е при друг лекар, но болницата остава същата. Но той не задаваше въпроси допълнително. Каза ми, че понеже той ми е по ЖК ще трябва да ходя при него пак, понеже по закон трябва да ми направи още прегледи. Не исках да му създавам проблеми при проверка, та ходих още два пъти. Даде ми на едно от тези посещения направление за раждане (то е 30 дена). И ми даде да си снимам изследванията, защото при него трябва да останат  също екземпляри за досието ми при проверка.
Той ми мери тонове веднъж в 35 г.с. и искаше да ходя пак в 37 г.с., но не отидох повече, защото д-р Даскалов ме следи вече на 6 дена.  Иначе д-р Даскалов ми пуска тонове от 34 г.с. всеки път като отида. Даже ми казва да записвам часове в сряда, за да може ако нещо не е наред да ми сменят датата за секцио и да се пада работен ден.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 17, 2021, 12:26:31 pm
Благодаря за информацията. Следващият ми преглед в Тутракан е в 34-та седмица. Да видим какво ще стане.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 17, 2021, 13:37:38 pm
Е да, то е рано още, затова не са ти почнали тонове, въпреки че и аз се чудих ще ми ги мерят ли някога, когато разни жени започнаха в 28 г.с.

Да се покажа на финалната права в 38 г.с +1. Като изключим, че психически не се чувствам добре заради притесненията заради херпеса, физически ми е по-добре отколкото преди месец например.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 17, 2021, 15:48:32 pm
Леле, Тери, колко си голяма! Голям корем - пу-пу! Браво! Много добре изглеждаш, наистина.

Аз питах да знам дали на ЖК ще ходя за тонове или при докторката, при която ще раждам, ако се уговорим.

Ето ме и мен от миналата седмица, някъде 30-31 г.с.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Август 17, 2021, 16:25:32 pm
Красиви коремчета, мили момичета. Прекрасни сте ♥
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Август 17, 2021, 16:31:13 pm
Прекрасни коремчета❤!

Тери, стискам палци всичко да мине бързо и леко, и този херпес да не те тормози повече! Чакам голямата новина 💙
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 17, 2021, 18:50:41 pm
Благодаряяя <3
Грейси, аз си те представях нещо от калибъра на Янчето или Лято, ти от началото казваше, че имаш голям корем, ама пасти имаш да ядеш.
Реално аз съм на тонове на ЖК и на частното. На ЖК отбиваме номера общо взето, но вие знаете, че докторът не ме следи, както ми се искаше, затова се записах при д-р Даскалов. Та може и на трима лекаря да ходиш на тонове, но при този по ЖК е неизбежно, защото е част от програмата за бременни от здравна каса. Но явно са два пъти тонове, три прегледа и толкоз за цялата бременност.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Август 18, 2021, 08:35:34 am
Тери, не е задължително да се следиш по здравна каса. Аз не съм отишла на нито един преглед. Личната ме пита дали ще си се следя в Щерев, аз потвърдих и това беше.
Много стиснати палци и успех за предстоящото събитие! Да мине леко и двамата с бебчо да се гушкате на спокойствие, най - накрая 😁
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 18, 2021, 10:09:28 am
Благодрая и аз :)

Е, за моя калибър си е много :D Сега съм 61 кг. Първата бременност в 9-ти месец бях тъй, горе-долу.

Пък тя Яна роди 4200 гр ли беше (да ме извинява, ако не помня точно). Една позната миналия месец роди също толкова 4200-4300 гр. и то естествено!!! Аз не очаквам такива размери в никакъв случай. Малко над 3000 да е.

Доста неща имам да уреждам на ЖК. Още не е лекувана уреаплазмата... Добре, че микробиологията излезе чиста. Ама сега вече ще питам пак за лечение, че ако е нормално раждането, 100% ще се прехвърли.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Август 18, 2021, 10:33:57 am
Размерите нямат голямо значение за бебетата и бебетата за лекотата на раждане. Майка ми е 162-3см и първото й раждане е било по-тежко с бебе 3800, отколкото с мен 4250.
Моя приятелка 155-158 роди 5100 бебе естествено и то почти без разкъсвания. Тялото ако е готово си излиза. За  това сме създадени.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: yanicka в Август 18, 2021, 12:39:26 pm
Янчето роди 3780. Ама аз всички бебета съм ги носила външно. Демек не са ми притискали органи и т.н., ами са били в изнесената част на корема. Ама как го обясних само  :lol:

Аз имам приятелка акушерка в Англия. Тя редовно ми дава отчет от смените си. И често ми съобщава за бебета по 5 кила, най-често родени от майки тип джобно гадже. Все пак секцио се прави от онзи ден на фона на човешката история.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 18, 2021, 12:53:33 pm
А що теории за тесния таз изчетох от жените в групата с термин август. Лекарите всячески се опитват да ги карат да правят секцио. Обясняват им как след естествено няма да задържали урина, как щели да станат фригидни. Какви ли не неща. Радвам се, че има много привърженички на естественото раждане и си сменяха лекарите като Робин.
При мен винаги съм искала да е нормално, но и тримата лекари, които посещавам казват, че историята ми предполага секцио. Израждащия започна с идеята за естествено при мен, но и той като ми чу разказите каза, че секцио е по-подходящо за мен. Та поне сме на едно мнение.

Иначе ми излезе микробиологията: Ешерихия коли, нищо ново под слънцето. Както казах на д-р Даскалов, откакто ми излезнаха херпеси и забравих за бактерии и болежките. Лекуване на притеснение с друго.

Моята бременност също е като на Янчето. Имах задух сериозен по едно време, но беше заради нисък хемоглобин. Минах ли на Тотема, всичко изчезна и не усещам притискане на органи. Да, коремът ми е в гръдния кош, но няма притискане. Самото тегло ми тежеше, защото 14 кг върху моите 48 са си над 25% от нормалното ни тегло. Но сега накрая не ми тежи изобщо вече, нямам контракции. Днес даже се унесох в подреждане и направих пълен клек. Как се става след този пълен клек, заболяха ме краката от теглото 😁
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Август 18, 2021, 14:46:13 pm
Тери, аз също съм на мнение, че при теб трябва секцио. Ти ще се побъркаш скоро. От всяко дребно нещо става за теб , в твоите очи велико.
 А глупостите за естественото раждане няма да коментирам.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 18, 2021, 15:23:18 pm
Но пък учудващо за самото раждане съм много спокойна. И лекарите ми го казват. Всякакви други странични неща ме побъркват, но идеята за секцио, за упойка, треперене след нея, раздвижване, прекалено спокойна съм. Винаги съм така в живота, за важните неща съм супер спокойствие, а за дребните кълбо от нерви.
Ходих и на лекция за кърмене при акушерката на д-р Даскалов. Първо ни вила за лекция за първи грижи, сега в събота за кърмене. И общо взето оттук нататък каза да разчитаме на нея. Те я заливат по Вайбър сумати жени, явно и за мен ще има време. Каза, че до 1 година на бебето консултации, както и изготвя индивидуален план за захранване на бебето. Веднага като се роди ще ме чака да ида да ме види кърменето върви ли. Даже каза, ако не можем да изкъпем бебето, отиваме в кабинета и го къпем заедно (нямало да сме първите). И изобщо не изпитвам страх и притеснение за гледането на детето, като знам, че има кого да попитам.
Само частта с лекаря на бебето ми е малко объркана. Ще запишем бебето на личен лекар в Съединение, за да го водя на ваксини и измервания. Като профилактично ще го водим на частно в Пловдив. Но гледам в групата във фейсбук вече бебетата имат колики, дават им пробиотици, капки: някой ги назначава или по свое усмотрение се решава от майката да ги даде?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: petqst в Август 18, 2021, 16:40:55 pm
Тери и Gracy, стиснати палци и успех от мен за предстоящото събитие! Леко и безпроблемно да мине всичко! :)

ПП: Страхотни коремчета си имате - пупуп
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Август 18, 2021, 23:38:53 pm
Чакаме скоро хубавата новина, Тери!

За капките на някои им ги назначават, други ги купуват сами, без рецепта се продават. При нас педиатърката даде рецепта за всеки случай ако се наложи още на домашното посещение след раждането. Там ще ти обяснят какво следва като прегледи и т.н. Аз обаче откакто избягах от д-р Вецев и неговото секцио някак май позагубих доверие в лекарите и не слушам за всичко нашата педиатърка, напр. за хранене, режими и т.н. Та винаги с едно на ум кой какво съветва.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Август 19, 2021, 00:22:05 am
Въпросът не е във вярата, а че ти си познаваш детето. Поне се запознава с него и така разбереш какво действа. Моето впечатление е, че 95% сами си решават.
Аз нищо не съм давала. Малко еспумизан и това е. Аз съм против пробиотиците за бебе за всеки случай. Гушкане му е майката.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Август 19, 2021, 08:33:50 am
Прекрасни коремчета показвате!

Аз за колики взех Лефакс, сега с близначките.Иначе с две ревящи нон стоп бебета щях да полудея.Няма да забравя една нощ, след като вече бяха ревали по 2 часа всяка и продължаваха даа се дерът в синхрон с Мерал как се чудехме какво да направим.Хем че Габи беше в слинг, а Ади я гушках, много ревяха.Тогава Мерал отиде да спи, защото беше на работа, а вече беше след 1 през нощта и аз останах сама с бебетата, щях да умра.Та на другия ден поръчах Лефакс и се родих след това.Така че преценявайте според ситуацията и детето.

За захранването, аз горе-долу слушах личната.С Моника започнах много бавно и плавно, но и тя ми направи няколко реакции.После с близначките действах много по смело.Но заранвах и двата пъти около 6-тия месец.Личната изключително много се радваше, че кърмя.Никога не ми е казвала, няма ли да спираш?кърмата вече е нехранителна и т.н.По същия начин беше и със захранването, даваше ми насоки но никога не ми е натрапвала мнение.Докато имам позната при същата лична, която иска едва ли не списък с храни да и дадат, за да не е тя виновна ако нещо стане на детето, а да обвини лекарката.

При децата всичко е проба грешка и се вслушваш в него.Свикваш да вярваш на инстинкта си.Ако подхождаш с мисълта, че ще му направиш нещо, просто сте обречени на неспокойно отглеждане и проблеми.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Kukapetal в Август 19, 2021, 14:01:25 pm
Тери и Грейси, леко и спокойно раждане, прекрасни сте, мамчета!!! Не останало... Всичко ще бъде наред и толкова щастие ви предстои, бъдете наистина спокойни и се наслаждавайте на всеки миг, бебетата растат мнооооого бързо, оценяйте всяка минутка!
Слънце и любов на коремчетата! ❤️❤️❤️
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Август 19, 2021, 15:11:32 pm
При мен още на първия преглед педиатърката ми каза да въвеждам режим на хранене с тенденция да няма нощно хранене след първия месец, даде ми дълъг списък с неща, които да не ям заради кърменето, да давам вода. Ами не съм и мислила да спазвам тези препоръки, по въпросите с кърменето слушам консултантите по кърмене, а не педиатъра. За лекарства и здравословни проблеми да, но за хранене ни се различават вижданията.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 20, 2021, 09:06:15 am
Благодаря ви, момичета. Чакаме вече включване от Тери.

Янче, извинявай, малко те надцених, но може да съм се заблудила по моята позната, понеже и ти изглеждаше едричка.

Преди 16 години в болницата пропускаха нощното хранене в 3 ч. Така ми казаха и така продължих вкъщи. Той не се е будил и аз не съм го будила специално да му дам да яде. Иначе се хранеше на 2-3-4 часа според зависи кога се събуди и проплаче. Ръководила съм се от него, но средно на 3 часа го хранех в началото. После при захранването почнах с пропускане на час на кърмене и така последователно до последния час. Сега ще видим как ще е.

Днес пулсът ми е много нисък в сравнение с предните дни. 2 месеца се движи в диапазона 90-100, като по-често е между 95 и 100. А днес беше 81. Трябва ли да се притеснявам? Сутринта бях на изследвания, пусках кръв. Това е по-различното днес, ако има някаква връзка.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: yanicka в Август 20, 2021, 14:07:19 pm
Грейси споко, той коремът ми изглеждаше като в него да има 2 бебета по 5 кила. Бях някаква кръстоска между слон, хипопотам и бременна костенурка  :lol:

Само да кажа за новите майки, че проплакването на бебето е знак, че е зверски гладно. Реално това е последното предупреждение. Има по-ранни знаци и е добре да се реагира още на тях.
Аз хранене на бебе не пропускам за нищо на света, като знам самата аз какъв звяр ставам като съм гладна. Даже в момента едното нощно хранене на Калина е с аларма.

Грейси на мен ми падна пулса накрая. Преди това държеше 110 и нагоре.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Август 20, 2021, 14:24:41 pm
Аз също като Яна не пропускам хранене на бебе през нощта. Откакто родих спя толкова леко, че усещах всяко помръдване, което е за глад. Лесно се разпознават. Сими от 2ри месец спря да се буди, но Бобо до 8-9м си се будивше, че и сега понякога и пак си му давам.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 20, 2021, 15:39:32 pm
Поздрави от мама и бебе Матей. 3140 гр и 48 см.  Той си е в детска стая, не са ми го водили все още. Аз вече съм в нормална стая, раздвижиха ме, но то под влияние на упойката животът е все още песен.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Август 20, 2021, 15:46:15 pm
Честито, Тери  :D :D :D Бъдете здрави и много щастливи  :) Бързо възстановяване  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Август 20, 2021, 15:56:12 pm
Честит Матей мамче, честит син! Да ви е много здрав и да ви радва! Бързо възстановяване на теб!

Аз също не пропускам нощно хранене, даже Габриела като не качваше,нощем я будех през час и половина, защото тогава кърмата е най-много и за да стимулираме и храненето и и кърменето! Сега тя спи по цяла нощ, а Аделина се буди да яде.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Август 20, 2021, 16:09:12 pm
Ех, Тери, най - накрая и ти си мама! Честит Матей, честито най - голямо щастие! Бъдете много, много щастливи! ❤️😘💙👣🎉
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Август 20, 2021, 18:15:39 pm
Честити да сте с Матей!
Бързо възстановяване и скоро да се гушкате.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Август 20, 2021, 18:40:15 pm
Тери, честит Матей ❤ Жив и здрав ДА БЪДЕ!
Как ме заблуди само, мислех че ще е тази събота или неделя  :D Бързо възстановяване на теб и чакаме да разказваш ❤🤗
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Август 20, 2021, 18:46:28 pm
Терии, честит Матей 💙! Да е здрав и щастлив ! Честито на цялото семейство! Бързо възстановяване на мама! Много се радвам за вас! Прекрасна новина!

Аз изобщо не го разбирам това със спирането на нощното хранене...щом се буди гладно, значи е гладно и лъжене и биберони и води...нямам думи. Борис още яде по 2 пъти нощем, това от както стана на 5 месеца, преди това бяха доста повече пъти. Плюс, че понякога си суче и по други причини освен глад.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: anmar в Август 20, 2021, 18:46:37 pm
Честит да е Матей!
Да расте много здрав и безкрайно щастлив и обичан!
Бъдете здрави и все така щастливи цялото семейство, Тери!
<3
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Татяна Павлова в Август 20, 2021, 23:16:36 pm
Мамо Тери, честит да ви е Матей. Да ви донесе безкрайна любов и радост в семейството ви. Бъдете щастливи 💙
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Kukapetal в Август 21, 2021, 00:34:30 am
Тери, Тери, честито щастие, честита рожба!!! Да расте здрав, щур, весел и много обичан Матей!!! Най-съкровеното желание стана реалност!!! Бъдете благословени!!!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 21, 2021, 03:03:39 am
Териии, честито бебче! Да ви е много здрав Матей! Голям да порасне и много да ви радва! Бързо възстановяване на теб!  :welcome_1: :bori_002: :heartbeat:
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Август 21, 2021, 06:40:47 am
Тери, честито бебче. Бъдете щури, правете пакости и се смейте през цялото детство, че и след това.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: petqst в Август 21, 2021, 06:50:36 am
Тери, честит да е Матей! Да расте здрав и много щастлив! :)
Бързо възстановяване на теб! :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Cruella De Vil в Август 21, 2021, 08:35:43 am
Тери,честит да ви е Матей! Много,много да ви радва ! На теб бързо възстановяване!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Zlateto ♡ в Август 21, 2021, 09:43:55 am
Честито Матейче, Тери! :heartbeat:
Вълнуващото житейско приключение ви предстои.
Окичихте сте с отговорни титли с Мишо.
Да си ги носите с много здраве, усмивки и вълнения.
Прегръдки и леко възстановяване.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Август 22, 2021, 09:51:16 am
Тери, как сте с бебе Матей?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: stoeka71 в Август 22, 2021, 12:35:57 pm
Тери, да ти е честит Матей!
Да е здрав, палав и прекрасен. Вълшебно детство му желая, на теб с Мишо ви желая цялото щастие на света.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Август 22, 2021, 14:58:52 pm
Честито бебенце, Тери! Имаш си сбъдната мечта, да е много здрав и щастлив и да има прекрасно детство!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 22, 2021, 19:24:28 pm
Аз днес съм на вихъра на хормона. Рева цял ден. Хем се опитвам да се успокоя, за да не ми излезе херпес.
Дават ми на три часа 60мл АМ в 100мл бутилка с: "Мляко за бебето". Казано ми е по 10 минути на гърда и след това млякото. Аз досега не давах млякото, но се притесних, че като натискам гърдата и нищо не тече, а бебето може за биберон да ме ползва. Та тази нощ му дадох едната доза мляко и днес след кърмене отново едната доза. След час повръщаше, цялото му личице беше в повръщано. 3 пъти така. Той е на два дена.
Звънях на детска стая изрично да дойде да каже някой какво да го правя. Ами то не било 60мл дозата, била 20мл, но то им били големи мерителните лъжички и били за 60мл. Е хубаво, аз откъде да знам това, казал ли ми е някой. Измъчи се детето днес. И аз с него, ама аз ревах повече от него. Само върху мен лежи цял ден, за да се успокоява
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Август 22, 2021, 22:21:47 pm
Тери, не давай АМ, кърми си детето, имаш достатъчно кърма за него със сигурност, това с 10- е минути са невероятни глупсоти. Дръж го по колкото иска, така си стимулира гърдите за колкото мляко му трябва. Отначало това може да е е по 1 -1.5 часа, след час искат пак.Борис първите 3 нощи седя по 8 часа, без да преувеличавам, но се оказа нормално.Отначало и аз не знаех как да стискам, че да излиза нещо, не се притеснявай. Препрочитай си някаква неща от Хедра, всичко ще е наред. Това с реването също е нормално, аз първите две седмици се скъхах да рева без причина, а нещо да станаше беше голяма драма...хормони, ще мине. Ти си неговото безопасно място и познава само теб, нормално е да иска да седи върху теб и така да се успокоява.   Наслаждавай се и вярвай в тялото си и детето си. Всичко ще си дойде на мястото съвсем скоро 💙
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Август 22, 2021, 23:10:37 pm
Тери, той е малък човек, който познава само теб и ти си му целият свят и връзка с останалите. Нека да лежи отгоре ти и да суче колкото иска и когато иска. Ако пуска сам гърдата и е спокоен, значи има мляко за него. Няма нужда от ам. Аз, която имах 5 операции на гърдите и едвам се намира някое канарче да пусне мляко, успявах да кърмя Борис първите седмици, ти значи имаш. Те не искат много.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Kukapetal в Август 23, 2021, 01:09:41 am
Тери, с това АМ и мен ме бяха филмирали и Дара повръща, добре че дойде в стаята ми друга мама и тя вика, по-добре без АМ и аз спрях, но пък на 3 ден ми се скараха, че много отслабнало бебето, защото не му давам АМ и нямало да ни изпишат, аз рев, рев, не мога да се зарадвам, че ще си отидем вкъщи. Още ме е яд, че давах АМ, без да има нужда, направо ми се препълниха гърдите и трябваше да правя масажи, компреси със зелеви листа, за да си помогна. Питай и не се притеснявай, нормално е много неща да не знаеш, учим се в движение. На 3ти ден било нормално да спадне теглото на бебето.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Август 23, 2021, 14:27:53 pm
Тери, слагай го да суче по 40-50 минути и повече, ако заспи го буди. Няма как да се наяде за10 минути, това става чак след третия месец,когато заякнат. Гушакйа го, нека лежи върху теб. Той усеща сърцето ти, миризмата ти,само това му е познато име спокоен когато е с теб. Все пак 9 месеца е бил вътре в теб и познава само това.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Август 23, 2021, 22:40:06 pm
И на мен ми даваха бебето на 3 часа с бутилка АМ. Нито веднъж не дадох бутилката, нито вода, вярвай на себе и бебето, давай му да суче без да засичаш минути. Ако спи го буди,  за да суче, тъй като е при теб ограничено време, ако не се събужда събличай по памперс. Аз в родилното си препрочитах Хедра и нещата се получаваха. Водех се по книгата, а не по акушерките в болницата.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lina88 в Август 24, 2021, 20:04:44 pm
Честит да Матееееееей!  Бъдете здрави и сплотени , Семейство! Дръж го колкото можеш на гърда и яж супи. Много течности. Ще се натъманите един с друг! Той е на датата на чичо ми, Бе Тери. Реване е абсолютно нормално след раждане. Реви си на воля! Тези хормони правят страшни работи . П.с I’m back hahah много ми липсвахте, банда!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Август 27, 2021, 15:11:19 pm
Лина, добре дошла отново 🌸 как си?

Грейси, имам доста дрешки, които вече са малки на София, искаш ли да ти пратя някакви?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Август 27, 2021, 15:51:11 pm
Грейси, и аз имам дрешки за даване :) Пиши ако искаш.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lina88 в Август 27, 2021, 16:47:17 pm
Хей, Робин. Работя, гледам Дани и кой ли не общо взето. Много се радвам, като чета как сме се обебили
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 29, 2021, 11:16:59 am
Лина и аз се радвам да те видя тук отново :)

Благодаря ви за предложенията, но засега няма нужда. Сега разбирам, че за болницата искат дрешки. Преди не беше така... Ама нормално нещата да се променят. А пък странно, че в препоръчителните неща сега няма помпа за изцеждане. Аз гледам на болницата в Русе. Говорих с една докторка тук и се разбрахме. Сега остава да видя следящият ме доктор как ще реагира.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Август 29, 2021, 12:30:28 pm
Грейси, при теб кога се очаква бебето? Знам че е съвсем скоро, но не помня.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 29, 2021, 13:04:08 pm
На мен ми се струва, че е съвсем скоро и не съм готова, с всъщност има може би поне месец. Иначе терминът ми е 13.10.2021. Д-р Сигридов нали каза, че нямало риск от преждевременно раждане при мен, но аз си се притеснявам.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 09, 2021, 20:06:42 pm
Ако някой влиза в тази тема, бих искала да попитам какво включва женската консултация в 9-тия месец? Има ли нещо универсално и задължително? Или зависи от лекар до лекар?

И още един въпрос, 2005 година правих паразитологично изследване на фецес в 8-ми месец (така се правеше), вече не се ли прави това изследване?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Септември 10, 2021, 05:35:07 am
Грейси, аз за това изследване дори не съм чувала. С двете деца (2013 и 2020) съм имала само консултация и тонове, но Криси се роди съвсем в началото на 9 месец. В края имах повече ФМ заради гестационен диабет и фетална ехокардиография заради след една от ФМ, но те бяха допълнителни, а не част от проследяването. Ти как се чувстваш? Подготвяш ли вече всичко за появата на бебето?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Септември 10, 2021, 07:26:48 am
Грейси,жв девети месец различното са тонове, нищо друго. Пак стандартните изследвания и по жк те викат на две седмици, вместо на три. Просто трябва да ти дадат и направление за раждане и да си песнимаш изследванията, ако стоят при доктора.
Паразитология не е част от стандартните изследвания за следене на бременност. по някаква друга причина си пускала сигурно.
Ти вече си в 45 дневния болничен, каза ли на доктора, че в Русе ще раждаш
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 10, 2021, 10:38:04 am
Да, казах, но не и че имам уговорка с някой лекар. Питах какви прегледи следват при него, вкл. тонове, и той ми каза, че нямало нужда от тонове, доплерът показвал достатъчно добре положението. Вика ме след 2 седмици уж (бях при него тази седмица), които са почти 3 всъщност - пада се да съм в 37 седмица. Никакви кръвни изследвания не пусна сега, няма и да пусне занапред, предполагам. Надявам се тогава да ми дадат направление за раждане, въпреки че четох, че може да се даде и още със вземането на 45-дневния болничен. А също така и изследванията, но не знам те какво включват.

А аз чух, че доплерът не може да замести тонове. Отделно докторката, при която ще съм, каза, че започва да следи тонове веднъж седмично от 34-та седмица. Предстои да отида при нея, като вече съм 35-та седмица.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Септември 10, 2021, 11:56:02 am
Според мен доплер и тонове са различни неща. На мен д-р Даскалов ми следеше и двете първо на две седмици след 32 г.с. и след това накрая всяка седмица. Докато не видеше тоновете, не казваше: "Всичко е наред"
Направлението може да се вземе и на 45 дневния, но е в давност 30 дена, затова го давах по принцип 36 г.с.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Септември 13, 2021, 13:16:43 pm
Грейси, ходи си на тонове, не е едно и също като доплера. В 9ти месец се ходи всяка седмица на запис на тонове, плащат се отделно от другите прегледи. Ако докторът по ЖК не иска да ти ги прави, можеш да ходиш на друго място. Как се чувстваш иначе?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 15, 2021, 10:40:09 am
И аз така разбрах, че се заплащат отделно тоновете, т.е. не са към ЖК. Не че ЖК е нещо без пари... бях чула за 2 безплатни ехографа, а аз само веднъж не съм плащала. То да си плащаш, ама да има полза, а аз не видях голяма такава. Иначе инвитрото беше ок. Ама дотам. Както и да е.

Утре съм на запис на тонове при докторката, с която се уговорих за раждането.

Иначе общо-взето съм добре. Аз мислех, че преди ми е тежко - ставане, навеждане, ходене и т.н. Но сега е още по-трудно. Все пак се движа малко или много. Приготвих си багажа и чакам. Иска ми се да е по-скоро, но може и доста да почакам. Сега съм в началото на 9-ти месец.

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Септември 15, 2021, 10:55:08 am
На мен в девети месец ми олекна като минаха жегите. Мислех, че ще пренося дори. Спрях магнезия и контракциите ми изчезнаха.
Как се разбрахте за инжекциите?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 15, 2021, 12:13:26 pm
То горещото ок, ама самият корем е по-голям и той тежи и нищо не ми е комфортно - едвам шетам вкъщи - протягане, навеждане. Едвам вървя, като излизам. Скоростта ми на движение е 10 пъти по-ниска, минимум. Едвам си върша нещата и малко се притесних как ще гледам бебе. Но все пак нали е временно състояние и се успокоявам с това. От друга страна си помислих, ако решим да имаме още едно дете с малка разлика, как ще гледам това дете на 2-3 години, докато съм в последните месеци на бременността.

За инжекциите питах доктора на ЖК и той каза да продължа да ги слагам до следващия преглед, на 27.09. Да видим тогава какво ще каже. Учудващо успявам да намеря кожа по паласките под корема отстрани.

А пък за магнезия, още Сигридов ми беше казал да го спирам в 29 г.с. Е, аз не го спрях тогава. Продължих по 1 или 2 таблетки на ден. Сега съм на 1 таблетка от 1 месец сигурно. До преди 2 седмици някъде получавах контракции спорадично (1 или 2 дни в седмицата), пиех но-шпа и минаваше. Но скоро не съм получавала. И сега си мисля да спирам Магнерота, като го свърша след 10 дни. Ще споделя с докторката.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Септември 15, 2021, 12:27:55 pm
Грейси, бързо се намира начин като нямаш избор. С контракции и висока диафрагма, от която не можех да дишам пак си гледах детето. Той проходи на 13м, а беше на 17м като се роди брат му. Така, че и дооооста си го и поносих.

Аз на тонове не съм ходила. Тук, ако е нормално протичаща бременност (примерно моите се водиха патологични, но нормални, каквото и да означава това) чак в 40гс се ходи на тонове или ако нещо те притесни.

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 16, 2021, 13:10:44 pm
На Запад доста разлики има в проследяването на бременността. Може следящият ме доктор да почва да прихваща от там.

Днес бях на тонове. Всичко е наред.

Не знам защо някои доктори смятат уреаплазма парвум за нещо безобидно. В КИРМ Плевен третират този микроорганизъм като нещо много опасно. Преди 2 години, когато ми го установиха, четох чуждестранна литература (научни статии) и там описваха случаи на вътрематочна смърт в 6-ти месец, както се случи и при мен. Т.е. този организъм може да доведе до аборт не само в началото на бременността, но и с напредването й. Да, аз минах вече бременността, надявайки се нищо да не стане. И сега поисках да се лекува, за да не се предаде на бебето. Докторът по ЖК пак почна да философства, че няма нужда, но изписа антибиотик и вече го приключвам. Днес, като споменах на тази докторка, тя също смята, че приемът на антибиотик е излишен, и че не е опасно за бебето. Не мога да разбера къде е истината.

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Септември 16, 2021, 14:19:35 pm
Това е защото излишно се натоварват финансово, а и психически жените с това безкрайно следене. Отделно и системата се натоварва. Със Сими ходих на 2 места за ФМ, а и ме следяхана две места. Ами измориме всичко това. Отделно тормозих Мели непрекъснато (Благодаря, Мели, че ме изтърпя. Нямам намерение да имам трето дете ;) ). С Бобо нямах сили за всичко това и съжалявам, че си го причиних с първото. Да, ходих си на прегледи, правих си изследвания, правих и допълнителни, а и Мели пак тормозих,но някак си ми беше по-спокойно, нищо, че бременността ми беше по-рискова и по-тежка.

Успешен финал, Грейси!

Имаше още някой бременен, но кой беше?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 17, 2021, 10:39:20 am
Благодаря, Павла!

По спомен мисля, че беше Слънцемое, но тя беше заедно с Тери, т.е. трябва вече да е родила. Дано да се включи с новини!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Септември 17, 2021, 11:05:21 am
Уреаплазма дали може да се предаде чрез родовия канал, не е ли полово предавана. Във влагалището какво ли няма по принцип, та освен Уреаплазма още много бактерии може да му предадеш, които просто са с микробно число под 10 на Пета и не ги отразяват.
При мен положението беше много пренаселено, без лактобацили и всички лекари бяха на мнение за секцио.
И аз мислех за Слънцемое вчера. Трябва точно сега да й е терминът.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 17, 2021, 14:47:00 pm
Уреаплазмата основно се пренася при раждане. И то на момиченца. Защото при момчетата/мъжете може да не се задържи. Да, иначе е полово предавана болест. Както и ти смяташ, Тери, че твоята среда не е била благоприятна, аз смятам същото за уреаплазмата. А последната микробиология преди месец беше чиста.

Много съм разстроена. Снощи имах за пореден път кръв в носа. По време на бременността се появяваше някой друг ден в седмицата или 2-3 пъти в месеца. Било е нишка/нишки червено в носния секрет и все си мислех да не преувеличавам и не бях казала на доктора. Предния път вече беше течно (капка) и си попи в кърпата, пак не казах. И снощи беше още повече и дори после се стече в гърлото и плюх кръв. Мерих кръвното - не беше високо. Днес звъннах в клиниката в Тутракан. Нямаше го доктора и чух, че от регистратура предадоха на сестрата му. И после ми отговориха, че понеже съм била прехвърлила проследяването по местоживеене, там да съм питала съответен доктор.
Много обидо ми стана. Дори казах, че имам час при доктора за 27.09., но от регистратура само отговориха, че това им е казано. Дори фактически не съм се прехвърлила, защото документите са при тях. Не искам с лошо, но ще трябва да си искам нещата и това е.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Септември 17, 2021, 15:51:52 pm
Грейси, аз много често имах кръв в носа. Стичаше ми се понякога в гърлото, друг път беше засъхнал съсирек.
Иначе аз съм много разочарована от клиниката,където раждах,та не се учудвам как са се отнесли с теб.  Сега си много емоционална,не мисли за това, не си струва, малко са лекарите, които те приемат като повече от пациент, докато си плащаш.
Всички от кабинета на д-р Даскалов са неповторими за мен. Пишат ми да ме питат за детето, помагат ми от разстояние. Тези хора са изключителна рядкост.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 18, 2021, 10:59:31 am
Браво на д-р Даскалови! Жалко, че не успях да попадна на такива лекари.

Тери, а ти при тях ЖК ли беше или беше при друг доктор, а след това раждането при трети? Можеш ли да ми кажеш, както и други, които са се прехвърлили, какви документи дават от ЖК за раждането? На мен ми дадоха само направление за раждане. И изследванията, ама аз си ги имам и без това, дори и повече, отколкото съм дала на тях.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Септември 18, 2021, 11:10:29 am
Това е, само направлението и изследванията (взех ми само серологията и микробиология, другите не ги погледнаха).
На ЖК бях при един лекар, на частно при Даскалови и раждане при трети. Докторът по ЖК много през пръсти ме беше подкарал и реших, че поне няма да раждам при него. Но пък не ми направи фасони, че го сменям. Даже ме викна два пъти на тонове, защото каза че по закон той носи отговорност за мен, нищо че се следя на 100 места. Както би следвало и да е при теб.
Та до края се водих на ЖК при него. Просто раждах в клиника с избор на екип
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Септември 18, 2021, 11:36:55 am
Грейси, включвам се тук, за да ти пожелая всичко да бъде наред с раждането и с бебенцето 🥰 Ще те мисля и аз.
Успех!  :crossfingers:
Успех и на Слънцемое, ще чакам включване и от нея!  :crossfingers:
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 18, 2021, 11:42:54 am
Тери, благодаря! Притесних се да не са ми дали нещо и да трябва да се разправям.

Лейди, благодаря и на теб! Скоро и ти в тази тема! :) Дори да си сама и тук - и сам войнът е войн! Въпреки това не се знае може и другата, и тази тема да се заселят :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Слънцемое в Септември 29, 2021, 10:37:00 am
Ето ме момичета :) в отбора с още една девойка съм :) този път беше с планово секцио, всичко мина добре. Вкъщи сме си. Каката е толкова привързана, само я гушка, целува, гали. Справям се за сега с това предизвикателство и съм много щастлива като ги гледам двечките ❤️❤️❤️
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Септември 29, 2021, 11:04:00 am
Слънцемое, честита рожбичка ❤ Това е пълното щастие! Радвам се, че сте добре и вкъщи. Бъдете здрави!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 29, 2021, 11:15:32 am
Да ви е честита рожбата, Слънцемое! Много здраве, радост и незабравими мигове да имате цялото семейство!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Септември 29, 2021, 11:20:33 am
 Прекрасна новина! Честита госпожица! Много да сте здрави всички, а на теб бързо възстановяване!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Септември 29, 2021, 12:20:25 pm
Честито, Слънце <3 Винаги да са така привързани. Евала, че сте се решили на продени сестрички. Сега като имам Мати, изобщо не се виждам да имах и едно на годинка.
Как се казва,кога се роди?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Слънцемое в Септември 29, 2021, 12:24:30 pm
Благодаря ви момичета ❤️
Дано скоро тук пак се напълни с бременелки :)
Аз съм добре, доста по-бързо се възставявам от предното секцио.
Тери когато е първо дете и всичко то е ново е странно. Но припомни си пак когато Матей стане на 1.6-2 години. Междудругото за мен това им е най-прекрасния период. Тогава са много готино, забавни, любвеобилни и прочие.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Септември 29, 2021, 12:49:11 pm
Честит нов член на семейството, Слънце. Да сте много щастливи, здрави и сплотени 🎉👶😘
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Септември 29, 2021, 13:37:00 pm
Честита да е малката рожбичка, Слънце!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Септември 29, 2021, 23:13:52 pm
Честита бебка, Слънцемое! Бъдете здрави цялото семейство!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Септември 30, 2021, 05:23:29 am
Честита рожбичка, Слънцемое. Бъдете здрави и щастливи всички ♥
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Kukapetal в Октомври 07, 2021, 21:13:50 pm
Ооо, Слънцемое, сега прочетох... Честита рожба, да ви е жива и здрава, бъдете благословени и щастливи всички! Много се радвам за вас, прегръдки!!! ❤️❤️❤️
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Октомври 14, 2021, 13:11:54 pm
Влизам да се отчета, че на 11.10.2021 се роди Ивона, 48 см, 3000 гр. 🙂
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Октомври 14, 2021, 13:16:19 pm
Ехе, Геейси, честита радост! Да ви е здрава, щастлива и само щастливи моменти от тук на сетне и радости за цялото семейство! Бързо възстановяване на теб! Чакаме те в бебешката тема!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Октомври 14, 2021, 13:20:53 pm
Честито, Грейси! Бъдете щастливи и здрави цялото семейство! Вече в къщи ли сте си?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Октомври 14, 2021, 13:21:30 pm
Грейси, честита Ивона ❤ Жива и здрава да бъде и да пълни сърцата ви с любов! Бързо възстановяване на теб, мамо 🥰
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Октомври 14, 2021, 13:26:26 pm
Раждането беше нормално, индуцирано, от 3-4 см разкрие, без изтекли води. Доста мъчно беше накрая, без упойка. Много болеше, много се бях уплашила. Иначе след пълно разкрие излезе сравнително бързо. Но все пак е имало забавяне заради, оказа се, къса пъпна връв (ок. 30 см). Това е задържало бебето вътре и оттам е имало недостиг на кислород. След раждането го аспирираха и го отнесоха в интензивно, там са го сложили в кувиоз. После бързо се е възстановило и е дишало нормално, но остана там за наблюдение почти 2 дни. Беше с вливане на глюкоза за мозъка. Като на втория ден беше извън кувиоза и следобяд, вчера, ми я дадоха 🙂
От гледна точка на интензивните грижи, добре, че раждаж в Русе и то тази точно болница, а не другата с пожара от вчера и не Тутракан, защото те нямат такива отделения.
Друг е въпросът дали може да се предвиди излизането на бебето и пъпната връв. Докторката, при която раждах, каза че на УЗ не може да се види дължината на пъпната връв.

Важното е, че всичко мина и вече сме заедно с Ивона. Остава само да се приберем вкъщи. Може би утре или вдругиден. 🙂
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Октомври 14, 2021, 14:26:38 pm
Грейси, честита рожба! Нека е много здрава, весела и игрива! Не е било леко раждането и първите дни, дано вече всичко тръгне гладко. Ти как си? Упойка нямаше ли как да сложат или ти искаше да си без? Дано скоро ви изпишат.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Октомври 14, 2021, 14:33:36 pm
Честита рожбичка, Грейси. Всичко мина, сега ще си се приберете и ще се радвате на щастието си ♥
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Октомври 14, 2021, 16:02:07 pm
Честита дъщеричка! Дано да е здрава и щастлива.
А ти да намериш мир в себе си сега, когато ръцете и сърцето ти е пълно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Октомври 15, 2021, 09:31:39 am
Честито Грейси, жива и здрава да е малката госпожица! Много да сте щастливи и здрави!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Октомври 15, 2021, 20:00:35 pm
Благодаря ви много! За подкрепата и съпричастността ви по моя път. Не че не е било пълно сърцето ми. И желанието за бебе не е самоцел, а голяма отговорност, на която бях готова. Но сега разбирам наистина колко е голяма отговорността. Бебка е прекрасна. Не мога да изкажа благодарността си към всичко (Бог, съдба), че я имам. yahoo_17
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Kukapetal в Октомври 17, 2021, 01:01:07 am
Честита радост, Грейси! Да е здрава, щастлива и благословена Ивона! Браво за раждането, ти си герой! Бързо възстановяване и щастливи мигове с твоята принцеса!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Октомври 17, 2021, 17:52:17 pm
Благодаря, Кукапетел!

Робин, да, аз не исках упойка. Мислех, че ще издържа, но се надцених и когато поисках, като почнаха последните контракции, тъкмо като ме изместиха в родилна зала, вече беше късно.

Ние от вчера сме вкъщи. Всичко е наред. Кърмя я, тя спи добре. Мъчи я стомахчето на моменти. Сестрите в болницата обясниха, че това не са колики, а настройване на храносмилателната система, заселване с микроби и т.н. Докато се изака малко реве, гърчи се и то няма успокояване, докато не се изходи. Или след хранене, при лягане почва да хълца, нищо че преди това е държана права известно време. Но бързо минава и като цяло е кротка, яде и спи. 🙂
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Октомври 17, 2021, 19:53:46 pm
Gracy, честито сбъдване на мечтите ти. Те се оказват различни от това, което сме си представяли, но са още по-магични. Чакаме те в другата тема
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Октомври 20, 2021, 16:32:29 pm
Не искам да спамя тази тема още, но за последно да споделя. По принцип съм се опитвала да гледам трезво на нещата. Понякога може да съм се отпускала да мечтая, но до последно, докато не се роди бебето, не смеех на нищо да се надявам (заради лошия опит отпреди). После, като я видях в кувиоз, направо не можех да спра на плача, че нещо не е наред и се страхувах да не я изгубя. И чак, когато вече беше при мен и като се прибрахме, не можех да повярвам какво се случва. И тя е толкова сладка и прекрасна, и невинна, че просто си мисля на моменти, че не я заслужавам. Надявам се да успея да й дам най-доброто, защото тя само това заслужава. И при мен реалността надмина мечтите ми. Не мога да спра да благодаря на Господ!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lina88 в Ноември 10, 2021, 10:08:23 am
Божееее, Грейси ...Слънцемое! Честити ви пълни обятия! Нека малките бъдат здрави и да носят много много щастие и топлина в сърцата и домовете ви!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Ноември 10, 2021, 10:36:53 am
Благодаря, Лина!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Слънцемое в Януари 01, 2022, 01:01:43 am
Благодаря Лина.
Грейси да ти е жива и здрава Ивона! Да ви носи много щастие и усмивки. Герой си ти :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Януари 02, 2022, 11:05:46 am
Благодаря, Слънцемое!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Февруари 08, 2022, 20:22:36 pm
Цопвам тук, все пак трябва да мина и аз по реда :D
Бях днес на преглед, последен в клиниката, защото съм 9+2 (не знам дали така се пише, но ще ме разберете). Следващия преглед е в 11та седмица при следящата, ще се запознаем и предполагам, ще ми направи картон и ще ме запише за скрининга. Днес това обсъдихме на прегледа, как върви бебето, за да не изпусна срока, но то си е само с един ден напред, така че всичко е в норми. Станало е 2.6 см., видях крачета вече, ръчички не се виждат на снимката, но докторката каза, че всичко е наред, чухме пак сърчицето, но не са го мерили, колко удара е, а при вас ги мериха. Обсъдихме лекарствата, можело вече да намалям прогестерона  8O Тъкмо го вдигнах, пък сега да съм премахвала утрогестана и да остана само на Пролутекса  :( Няма хич да бързам, ще чакам 11та седмица да видим, какво ще ми каже другата докторка. Естрофема също си го продължавам по 2 на ден и по една Климара, но това забравихме да обсъдим, на вас кога ви спряха Естрофема? Притеснявам се да не прекаля с него, ако трябва да се спира сега.
Та така, вече ще се отчитам тук 🥰 Най-после!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Февруари 08, 2022, 20:57:40 pm
Хайде добре дошла. Аз за Естрофем не мога да кажа, че бях по естествен път. Но Прогестерон спрях след 13 г.с чак. Но аз бях на два Кринона на ден. То се спираше Прогестерон плавно, за да не се получи кървене. Някои жени от раз го спират, но по принцип плавно се намаля дозата. Аз започнах след 13 г.с, когато получих зелена светлина от д-р Даскалов. Следващият искаше още в 10 г.с да го спирам, но ме беше страх
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Февруари 08, 2022, 22:19:56 pm
Знам си от вас, че всичко се спира по схема, но определено няма да е сега. Ще изчакам другата докторка да каже. Пролутекса ще е от раз, защото е една инжекция, но поне Утрогестана  ще имам мегдан да го намалям плавно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Cruella De Vil в Февруари 09, 2022, 09:42:50 am
Аз прогестерон взимах до 16гс,и както Тери е казала под схема се спира.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Февруари 09, 2022, 10:21:18 am
При мен след ин витрото ми казаха, че следващият лекар ще спре прогестерона. Следващият първо ме пита защо досега не съм го спряла (12 гс), но се оказах с ниска плацента и даже го взимах докъм 20 седмица (не помня точно дали съм го спряла преди или след нея, но го взимах дълго). Естрофем го спрях отведнъж около 9-10 гс по препоръка на ин витро лекаря си. Радвам се, че си тук вече и ти желая лека и безпроблемна бременност ❤️
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Февруари 09, 2022, 13:33:12 pm
Лейди, аз бях на инжекции, мускулни по една на седмица последните 2 седмици преди да го спра в 12гс май. Това с Борис.
Със Симеон бях първо на вагинален, после ежедневно на подкожен, после и мускулен депо и вагинален. Абсолютно всичко спрях в 13гс от раз. Тука не спират по схема.
Не са ми казвали винаги с колко удара е било сърцето.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Февруари 10, 2022, 10:46:34 am
Добре дошла тук, Лейди! Най-накрая! :)

Аз Естрофема спрях някъде 10 г.с. Прогестерона май към 13 г.с. Но прогестерона си е строго индивидуално, така че ще го обсъдите със следящата те докторка. Успех!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Февруари 12, 2022, 10:40:55 am
Благодаря, момичета. Утре влизам в 10 г.с.  :D  Ами щом всички около 12 г.с. +- сте спряли с лекарствата, ще действам спокойно и аз, като ми каже АГ.

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Февруари 24, 2022, 10:00:52 am
Лейди, какво стана? Мина ли преглед на ЖК? Как си?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Февруари 25, 2022, 09:26:01 am
Грейси, здравей, чак сега виждам, че си писала. Минах в сряда. Всичко на този етап беше добре, бебето расте, вече мърда  :D Кръвотока бил много добре, плацентата задна (или нещо от сорта) и добре разположена и като цяло каза, че всичко е наред и нормално. Започнаха да ми намаляват симптомите, болките в гърдите намаляха, и те поспаднаха малко. Спря да ми се гади сутрин от глад и ми беше малко притеснено. Но слава Богу, всичко е наред. Записах час за ранна фетална и БХС в понеделник (28.02).
АГ ми каза, продължаваш си всички лекарства до 13та седм. и ги спираш по схема, както сте се разбрали с док. Шефкетова, аз не обичам да се бъркам в назначенията. А тя ми каза, пий си всичко, АГ ще ти ги спре. Сега нямам схема за нищо. Ще видя дали ще ми каже адекватен вариант или аз ще го мисля. Какво мислите вие, до кога да продължавам с Утрогестана и Пролутекс? Ох и Естрофема  8O Не знам, какво да правя.
Иначе ми пуснаха кръвните, витамини, плюс антитела заради отрицателният ми резус фактор. Аз знам, че се изследва 3 по време на бременност, а тя ми каза да пускам през 3 седмици. Но, страх лозе пази в крайна сметка. Изписа ми Алеракт, който съдържа магнезий. Това е за сега  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Февруари 25, 2022, 10:56:17 am
И аз пиех Алеракт. Може би трябваше да кажеш на тази АГ, че нищо не сте се разбирали с д-р Шефкетова. Нека следващия път да ти каже схема. Аз горе-долу сама си направих схема на Утрогестана и Кринона от това, което с доктора коментирахме.
Радвам се, че бебчето е добре :) И ти също :) Наслаждавай се на бременността. Може и полът да познаят на ранната ФМ. Нещо казвали ли са ти досега?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Февруари 25, 2022, 11:05:56 am
Да, аз й казах, каква ни е уговорката с доктор Шефкетова. Ще я сръчкам в понеделник, за да ми каже, кое до кога да пия и как да спирам.
За полът всички около мен мислят, че ще е момиче, но никой доктор до момента не е предположил какъв ще е. На една от снимките в сряда срещу пол пише женски. Първоначално се учудих, защо АГ не ми е казала хубавата новина, а го е написала само на снимката. Обаче после се сетих, че сигурно това са моите данни  :lol: Ще ви прикача снимката,  за да кажете мнение  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Февруари 25, 2022, 16:34:56 pm
Аз не разбирам много от написаното, но пък няма логика да пише твоя пол, щото това означава да има опция male да е бременен... Не знам. Ще е супер да е момиче :) Ти имаше момче, нали?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Февруари 25, 2022, 17:46:12 pm
Да, имам момче, той вече е мъж даже, на почти 18  :D
Ами викам си, те гледат и мъже с ехографи за разни други работи, примерно ехография на бъбреци  :lol: и ще пише мъж, знам ли  :lol:
Иначе много ще се радвам, да ги нашаря, но каквото и да ни е пратил Господ, ще бъда щастлива. Само се моля да живо и здраво ❤
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Февруари 28, 2022, 10:13:08 am
Толкова рано е трудно да се каже пол. Половите органи не са формирани. Има една костица, която се накланя по определен начин в зависимост от пола. Всички бяха сигурни, че ще имам момиче: много висок пулс, кръгла глава, костицата като за момиче. И Мишо все: "Хайде, да обядваме с моята дъщеря", като дойде Пренатеста и се оказа, че дъщеря му е мъж. Оттогава на преглед си показваше пишлето само. Имам сумати снимки на топки. Да сме сигурни. Лицето рядко го даваше. Бабите искаха да им дам снимки от фетална морфология, казвах им , че повтарящи имам само на пишле и топки 😁
Та преди 14 г.с. най-рано не го чакай пола
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Февруари 28, 2022, 10:25:02 am
На Борис костицата също беше наклонена. Тогава Мели каза, че ще е момче обаче. На НИПТ излезе момче и така.  :)
Твоят пол е това. То няма женски и мъжки ехографи. Пък и нека сме модерни. Може да си човек с матка, който се самоопределя като мъж.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Февруари 28, 2022, 11:23:58 am
 :lol: :lol: :lol: Аз съм човек с матка, който се самоопределя като жена  :lol: :lol:  :lol: Таткото ще е разбит, като разбере, че това е моят пол  :D
Има един известен доктор в София, Вецев се казва. В края на 9та седмица каза на моя приятелка, че ще бъде момче. Тя вече е в 15та и при всички прегледи се потвърждава. За това си мислих, че е до това, колко е опитен доктора и каква апаратура има.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Февруари 28, 2022, 11:42:02 am
Не му козвай. Като нищо ще излезе момиче.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Февруари 28, 2022, 18:36:22 pm
Минах днес на ранна фетална. Бебето се развива добре, всичко е наред, органите са се развили добре за тази седмица. Гледах, как се движи, за първи път на 4 Д ❤Нухалната течност е 1.5, АГ каза че е напълно нотмално всичко и не вижда нищо притеснително. Но било хубаво да си пусна Пренатест, заради възрастта ми (38 г.) и заради това, че не сме правили предимплантационна диагностика. Попитах я изрично дали нещо я притеснява, не, всичко било наред. Всичко е заради годините. Пуснах БХС, разбрахме се, като излязат резултатите (тази сряда) да преценим дали да пускаме тест. Предполага, че е момиче  :bori_015:
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Февруари 28, 2022, 20:03:44 pm
Танче, и аз пусках Пренатест. Просто при стерилитет си се препоръчва. Сума си е, но си казахме, че толкова пари сме хвърлили покрай инвитрото за какво ли не, за това ли ням
Имай предвид, че на теб възрастовия риск на Бхс ще ти излезе висок. Това не се базира на твоето изследване (от твоята кръв), това е статистика.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Февруари 28, 2022, 22:34:47 pm
Ох, знам че има вероятност да излезе висок. И това ме притеснява много. В крайна сметка ще пуснем и ние. Но тези хора направо не знаят стойността на парите. Днес за Фетална+БХС+витамини (кръвни изследвания) сме дали 400 лв. Отделно всички медикаменти дневно, ако успеем да ги намерим са много средства и те. И за какво плащаме се чудя всички осигуровки   :( Да дадем още 1500 за пренатест. И ЗК предлага 4 ехографа за 9 месеца. Направо е страшно.
Не мрънкам, не се оплаквам, радвам се, че можем да ги даваме и че Господ ни е дарил с шанса да имаме дете за което да ги даваме. Просто се чудя, как ще имат детенце хората с минимални заплати...
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Март 02, 2022, 02:08:15 am
Лейди, много се радвам, че всичко е минало добре. Този преглед е много вълнуващ! И аз пусках пренатест просто, защото не им вярвам тук какво гледат. За следващо пак ще пусна. В България по ЗК са 4 ехографа, а тук два, та и по- зле има.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Март 02, 2022, 09:26:48 am
400 лв са много пари. Бхс вече е по ЗК мисля,фетална 100лв, какво са ти изследвали толкова  8O
Иначе една бременна от друг град ми беше писала, че имало Пренатест, който се праща към щатите: 99 долара и 150лв на лаборатория се плаща. Изследвало се за Даун, Едуардс и Пату.  Нямало посредници и затова по-евтино излизало. Потърси какви варианти имате, че доста пари ви излиза явно всичко
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 02, 2022, 21:09:04 pm
Излязоха ми резултатите от БХС. Патау и Едуардс са с нисък риск 1:23259, Даун е 1:858. Имах консултация с генетик, обясниха ми, че въпреки възрастта ми резултатите са добри. Но препоръчаха единствено за Даун, ако реша неинвазивен тест. Обясниха ми, че при Едуардс и Патау има изменения, които са щели да се видят при феталната. Казаха ми, че  Пренатест има само за Даун и е на доста нормална цена 650 лв. Решихме да го пуснем, за да сме спокойни. При отрицателен резултат генетиците преизчислявали БХС.

Вярно, че има и по-зле. Пак казвам, че не се оплаквам, а се чудя 🤷‍♀️
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Март 04, 2022, 10:37:54 am
Много добри резултати, Лейди. Сигурна съм, че и Пренатест ще е отрицателен, но поне ще разберете пола със сигурност :)

Много пари дават хората, които дълго са чакали бебе. А тези, които имат загуби, сигурно и повече дават. Те цените са си такива, малко разлики има между лекари, но има сума ти и изследвания, който иска да ги прави. Аз не разбрах и не ми се занимаваше да споря колко ехографа са безплатни по ЖК. Аз имах само 1 безплатен преглед. На всички останали за ехограф съм плащала 40 лв. А за ФМ  - 50 лв. Пък да оставим за вливания на Октагам / Привиген колко съм дала. Отделно и на други лекари извън ЖК нали ходех...
Да оставим това. По-дразнещото е, че онова, което действително ми се полага по ЗК, не ми го дават. И то в спешни случаи - по време на бременност, дето личната знаеше колко загуби имам и ходене по мъките. А именно изследванията за щитовидната. През личната може да се взема направление за ТСХ и ФТ4, а моята се направи на интересна, че вече за годината 2 пъти ми била дала направление и не ми се полага повече, както винаги е казвала за всичко, защото има много пациенти. А аз трябваше всеки месец да изследвам... Както и да е. Има жени, които при един АГ в Русе всеки път си ходеха с направление, а аз 1 път не съм взела извън бременността, щото все не ми се полагало - 1 път за годината и толкоз. Но пък тя ни е педиатърът, така че няма смисъл да се оплаквам.

Лейди, кога е терминът?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 04, 2022, 12:45:05 pm
Грейси, какво да ти кажа, аз съм на 38 год и се водя рискова бременност, АГ ми обясни, че ми се полагат по ЗК: 4 ехографа, 2 микробиологии, всички кръвни при регистриране пп ЖК ми бяха по ЗК, като към тях ми бяха дали направление и за антителата зарафи Rh-. Тях трябва да изследвам през 3 седмици, та вече ще си е за моя сметка, както и всички витамини, кръвосъсирване, хормони... Само веднъж попитах личната за направление за ТСХ и Т4 и тя ми каза, че не ми се полага, никога не са ми давали. Доколкото знам имаме право, само ако сме диспансеризирани при ендокринолог. Смешното е, че аз няма да оздравея и цял живот ще пия Еутирокс, цял живот ще го следя, а пък нямам право на тези направления. Но такава ни е системата! Няма да се ядосвам, за да не изпращам лоши мисли на онова малкото, защото се паля от раз, пък да не говорим, че плача за всичко  :lol: Направо съм психически нестабилна 🤣
Иначе аз сама си се набутах в скъпа болница, никой не ми е виновен. Бях избрала Шейново, но ММ има изключително лоши спомени и ми каза, че не иска да сме там. Каза Токуда или Св. София. Избрах Токуда, заради неонатология и добри отзиви, много кадърни доктори. Обаче се оказа, че това е най-скъпата болница  :lol: 160 лв ми е първата фетална, до колкото знам другите стават по-скъпи. Отделно платените прегледи са първичен 90, а останалите по 60 лв. Запис на тонове 50 лв. Абе като слушам на касата, какви суми се плащат е страшно, но всички знаем кое е най-важно ❤

Дмес записах час за Пренатест на 11.03.2022. Пиша тук, за да може някой да го прочете и когато му се налага да се възползва. Ако се заяви онлайн час и то вечер, системата прави изненада- 10% отстъпка  :D

Терминът ми е по ПРМ на 11.09.2022  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Март 04, 2022, 14:24:51 pm
Лейди, аз само по ЗК ходя на ендокринолог. Дава ми направление два пъти годишно, от там едното ми пуска направление за ТСХ.
Отделно като бременна този който ти води ЖК може да ти дава направления и да те праща на ендо. Той дори е длъжен.
Аз бях във Фемина и ми бяха по-евтини нещата че бяха близначки.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 04, 2022, 15:55:05 pm
Ще попитам при следващото назначение за ТСХ. Сега не ми дадоха направление и си го пускам за своя сметка.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Март 04, 2022, 17:16:18 pm
Ако се роди на термин, ще има точно 11 месеца разлика с моето момиче. :)

И аз изкарах на 38 г. бременността и след като се роди Ивона, навърших 39 г. същия месец. Всъщност аз имам Хашимото и затова се водя диспансеризирана. Разбира се, че и ендокринологът също си дава направление. Сега се сетих, че и от ЖК едвам изпросвах направления за съсирване, желязо, също за ТСХ и др.

То сега не знам тази година дали няма поскъпване на ехографите и ФМ предвид инфлацията. Не съм ходила на АГ скоро.

Дано поне да си доволна от обслужването, Лейди, в Токуда. Аз, ако бях в София, сигурно там щях да искам да раждам.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 04, 2022, 18:19:51 pm
Също като теб, Грейси, октомври ще направя 39  :D Живот и здраве!
Аз също съм с Хашимото и хипофункция, никой не ми е предложил диспансеризиция, а съм питала веднъж. Майната им, няма да се натискам!  :D

Ами има поскъпване в Токуда в абсолютно всички отделения, даже бяха свалили цените от сайта. Още докато бях при доктор Шефкетова ги повишиха, в лабораторията също.
За сега съм посещавала само 2 пъти ЖК, не мога да дам мнение, но чакалните са не пълни, а фрашкани, и много бременни жени постъпват за раждане. Всички по групите са доволни. Пишат обаче, че няма АГ отделение за раждащи с Ковид, вкарвали ги при тежките случаи, а там било страшно. За това препатилите жени съветват, ако не дай Боже стане така, да се ходи в Майчин дом.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Март 05, 2022, 16:02:25 pm
Лейди, аз бях на левотироксин, НМХ и не съм първа младост. Полагат ми се също 4 УЗИ. Моята лекарка (При един си правих ехографии и само това, а друг ме следеше) ме викаше всеки месец, защото имах много неуспешни бременности в различни периоди. Едва МБ, ОГТТ и това е. Не съм изследвала ТСХ, витамини или други неща. В 8м и ПКК с биохимия ми пуснаха. При двете бременности ми беше така. 
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 05, 2022, 16:35:40 pm
Павла, аз ги пускам, защото АГ ми ги назначи. Иначе ТСХ и Т4 пусках преди месец и беше чудесен, всичко си върви нормално и не мисля, че се е повишил, но мога ли да й кажа, че няма да ги изследвам  :D Значи при рискова бременност са те викали всеки месец по веднъж, а мен на 15 дни за сега (но така се разбрахме с нея). Щом е достатъчно по веднъж в месеца, може да ги разредим през 3 седмици да речем. Разбрах те за изследванията, малко се престараваме.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Март 06, 2022, 00:39:02 am
Искам да кажа, че не е нужно да се фиксираме в изследванията. Ако нещо е важно, това са ехотата. Имам 7 бременности и не съм прекалявала с изследванията. Имах и диабет, бях и на инсулин. Абе почти всички екстри имах с успешните си бременности. Пиеш си вит д, фолиева, б12, правиш си НМХ и ходих да те гледат. При теб и за резус фактора. Това е важното. Другото го изследва, ако има нужда. Медикализира се и брамеността, и раждането, и периода на новороденото прещалено много.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 06, 2022, 10:44:44 am
Звучиш адекватно, както обикновено 😊 Опита се АГ да ме изпрати на генетични изследвания заради ендометриозата. Каза ми, че щом имам MTHFR мутация, нещо се свързвало с ендометриозата и не се усвоявали витамините от Б група в метилирана форма, каквато аз пия. Тези изследвания били нови и може да се наложи да се сменят от метил на хидрокси или кобаламин (не помня). Но аз не се впечатлих от думите й и тя се отказа, защото и фолиевата ми е над горна граница и Б12. Та най-вероятно си усвоявам прекрасно метилираните форми.

Единствено вит Д не пия, живеех със спокойствието от последното изследване, беше добре. А сега съм под долна граница. Имам Вигантол и започнах да пия по 3 капки.
Пили ли сте някое вит Д, което по-бързо покачва стойностите?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Март 06, 2022, 12:05:07 pm
Да, Павла е много права. Аз съм изследвала само ТСХ всеки месец, друго не съм пускала. Ехо правех веднъж месечно дори с близначките, макар че бях на 38г, с проблеми и рискова бременност уж. Аз бях спокойна, лекарката ми също, това беше важното за мен.

Аз имам друг проблем, нормален хемоглобин, но ниско желязо, много ниско. Не знам какво да правя.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 06, 2022, 21:57:47 pm
Маги, защо не минеш през хематолог, да не е анемия това? Имах колежка с този проблем, цикъла й беше жестоко обилен.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Март 06, 2022, 22:49:49 pm
Защото в Плевен няма читави. Трябва да пътувам до София. Пак съм в дупка. Имам роднина хематолог, но работи във Варна, ще взема да му пиша тези дни един мейл.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 06, 2022, 23:55:07 pm
Добра идея, той ще те насочи и какво да пуснеш като изследване, ако има нужда. На близък човек е по-добре да се довериш.
Ако имаш нужда да поговориш с някой, аз съм насреща. Може да ми пишеш на лично. Няма да се предаваш  :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Март 10, 2022, 10:26:37 am
Лейди, вит. Д е много важен за бременността. Максималната доза за приемане на Вигантол е 10 капки на ден. 3 капки е много малко за под долна граница, те са за поддържане. Би трябвало за месец-два да качиш нивата. Изследвай се след 2 месеца да видиш накъде е, ако не ти се дават пари за след месец. После повече на слънце пролет и лято, паралелно с приема. Вигантол е, да кажем, най-доброто или едно от най-добрите медикаменти за вит. Д.

Маги, то сигурно не е хубаво да се пие безразборно, но аз с Тотема си качих желязото, освен хемоглобина. Според мен и средностатистически хематолог би следвало да ти реши проблема. Едва ли е нещо много сложно това. Щом свекъра го оправиха в Свищов... А той беше с много нисък хемоглобин, желязо и висок ИНР и имаше кръвоизливи.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 10, 2022, 14:19:45 pm
Благодаря ти, Грейси! Ще увелича приема, аз така или иначе на 14ти съм при АГ и ще я попитам по колко капки да пия. За сега ще ги кача на 5 и щом е толкова важен ще го пусна скоро пак, да видим как се движи.
През първата бременност имах анемия и също пих Тотема. Беше абсолютно достатъчна и не се наложи прием на нещо друго. Но подробности не помня, беше преди 18 години.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Март 18, 2022, 15:55:04 pm
Лейди, как си? Как мина прегледът? Излязоха ли резултатите от пренаталния тест?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 18, 2022, 19:10:00 pm
Здравей, Грейси 😊 Благодаря за вниманието 🤗
Прегледът мина добре, АГ каза, че всичко е наред с бебето, пораснало е - малко над 100 грама е вече  :D И според нея няма нужда да ходя на 2 седмици, тя предложи на месец, аз казах 3 седмици и стана на моето  :lol:
Пренатеста излезе вчера, пише че няма данни за Даун. Дано всичко е наред! Момиченце ще бъде ❤🥰
Витамин Д ми каза да пия по 10 капки. Каза, че ще направим профилактика в 27ма седмица за антителата, превантивно ще ми поставят инжекция. Само не разбрах една ли или повече, но това не е важно.
ТСХ и то беше много паднало, на долна граница и сега си намалих малко дозата.
Днес обаче ми излезе резултата от В6 при референтни до 50 единици, аз съм с 100. Изследването го пуснах преди да започна приема на Алеракт, а в него има В6. Значи сега ще ми е и още по-висока стойността. Никога не съм го приемала самостоятелно, единствено с FH PRO, но това беше преди 1 година. Пратих резултата на АГ и тя каза да пия Алеракт през ден. Но вътре пък има Алфа Липоева киселина и така няма да я приемам, та минах днес и си взех само такава киселина, за да спра Алеракт и да се нормализират нивата на витамина. Магнерод-а пък ще замести магнезия. Егати схемите  :lol: Сега съм на преглед чаааак на 6ти април и ще ми се види бая  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Март 19, 2022, 09:57:35 am
Честито момиченце, Лейди! Много се радвам, познахме, че ще е момиче ;)

Мисля, че по време на бременност 100 ед. Б6 при горна граница 50 ед. не е нещо притеснително. Той бързо се чисти и за предозиране трябва да е много повече. Аз съм имала такъв резултат, но при прием. Вероятно ти си ядеш здравословни храни и от там да е. Пий си лекарствата, както си си нагласила и всичко ще е наред! :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 19, 2022, 10:06:18 am
Благодаря ти, Грейси!  :bighug: Познахте пола  :D
Не бях запозната с В6, значи бързо ще падне.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 30, 2022, 19:03:46 pm
Момичета, здравейте, знам че се забравя и най-вероятно не помните, но да попитам. Дали са нормални болки ниско в кръста, точно при опашката и ниско в слабините. Корема ме боли сякаш стискам и не ходя по малка нужда. Така съм от 10 дни, предполагам е нормално, хормони бушуват, матката расте, опъва ме постоянно... При АГ съм следващата сряда, но исках да ви попитам, дали сте имали такива болки?
Иначе пия Но шпа и магнезий по предписание на АГ.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Март 31, 2022, 08:17:44 am
Верно се забравя, а аз най-скоро бях бременна. Съветвам те да четеш назад в темите, така първо ще се срещнеш с какви ли не симптоми и второ ще прочетеш много полезни съвети за покупки за бебето. Аз така си избрах количката, ваната, коланче с черешки

Сега по темата. Уж всички болки били нормални, но при мен се оказаха контракции. Контракциите също били нормални, но моите не бяха много нормални и все пак изкарах до термин със скъсена шийка и контракции. Чак в 9ти месец спряха контракциите при мен. Ниско долу в слабините сякаш е разширяване на таза, болки в кръста уж са нормални заради изместване на тежестта, но и контракции може да са. Но не се шашкай, ти нямаш скъсяване, почивай си повече до следващия преглед. На мен ми беше много трудно да разбера какво са контракциите и лекарите казваха, че съм щяла да знам, ако имам. Та аз си мислех, че бебето ми опъва корема и му се радвах, а то били контракции
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 31, 2022, 10:29:09 am
Да, Тери, аз също си мисля, че бебето расте и му се радвам, но и малко се притесних, защото доста време продължава неразположението. Щом легна болките утихват, ако са контракции сигурно ще продължават, знам ли... Хубавото е, че днес се чувствам една идея по-добре, ще се пазя повече. Вече не знам, всички казват, че е нужно много движение, а като се движа има проблеми, а не вярвам да съм се преуморила чак от разходки.
Ще прегледам назад темите, дано намеря нещо и за коланчето  :D Благодаря ти!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Март 31, 2022, 10:48:30 am
По-скоро като легнеш, контракциите утихват. Затова при контракции се лежи. Бракстън Хикс се появяват уж на по-късен етап. Освен това д-р Даскалов ми беше казал, че е нормално да имам контракции, но не бива да са болезнени. Ако болят, значи не са подготвителни.
То бременността е съпътствана с какви ли не болки, хем те боли корема от разпъване, хем може да са контракции, хем те боли кръста от смяна на центъра на тежестта, хем може да са контракции. Аз затова не бях разбрала, че имам контракции, докато не ми беше изтъняла някаква си стена там.
Та на твое място бих си почивала, не си болна, ама няма нужда да се юркаш като кон, ако това ти създава дискомфорт. В дните, когато движението ми е стягало корема, съм лежала дори по цял ден. Грейси и тя така. Уж се притеснявах залежаването да не влоши кръвотока и гледах да вървя по 2 км разходка на ден, което си е 40мин пеша, но понякога едва се прибирах
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Март 31, 2022, 11:07:58 am
Лейди, както ти е казала Тери може и да е от изместване на центъра на тежестта, може и контракции да са. Въпросът е ти как се чувстваш при повече движение и щом усетиш умора да си почиваш веднага, а не да довършваш дейностите си. При бременността с Васил уж всичко беше наред, но често ми ставаше зле и ми се виеше свят. Почивах повече. С Криси пък плацентата ми беше ниско, но азимах огромен прилив на енергия и се чувствах много добре като се движа. Спрях се буквално в деня преди раждането. Понеделник вечер мъжът ми ми каза, че днес няма да ходя на тренировка с детето, защото вече съм в 9 месец и е време да се пазя повечко. Вторник сутринта ми изтекоха водите. Въпросът е как се чувстваш и реално да прецениш колко можеш да поемеш като натоварване (разходки, работа, пазар). В тази връзка аз съм привърженик на ранното пазаруване за бебето, тъй като към края на бременността вече е тежко и неудобно да се правят дълги разходки из магазините. Така с Васил имах разкритие в 8 месец и се наложи месец да лежа, а някой друг да пазарува вместо мен. Хем кефа ми развалиха, хем не взеха това, което исках и си бях набелязала и съвсем ме скапаха. С Криси при всеки удобен случай си набавях по нещичко и още в 6 месец бях готова да я посрещна с най-важните неща.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 31, 2022, 11:25:54 am
Слушам, момичета, ще почивам повече, за това и ви попитах. Иначе доста се движих събота и неделя, правихме разходки по 3-4 часа, едвам се прибирах накрая. Като видяхме хубавото време и се юрнахме с ММ. Но това го правех, защото трябва да се движа, през седмицата съм или на бюро или в колата. Нищо не е коментирала АГ за плацентата, всичко би трябвало да е наред, шийката каза, че е добре и няма скъсяване. Но това беше в 14та седм на прегледа, реално болките започнаха от 15та.

За пазаруването се сдърпахме, аз четох по групите 🤣 (много са важни мненията там...), че покупките започват чак след като ди усетила бебето и не смея по-рано нищо да взема. ММ пък иска от сега и само спорим. Но наистина, Лято, развалили са ти удоволствието и вълненинието!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Март 31, 2022, 12:25:58 pm
С Борис имах много болки. Шайката беше добре. Разпъване и контракци и бяха, но аз гледах Симеон, който проходи на 13м, а на 17м беше като се роди Борис. Така, че гледах бебе, което носих постоянно.
Моето мнение отдавна е, че се медикализира бременността прекалено много в България.

Дайте си някакъв срок, който е приемлив и за двамата-20гс примерно, средата. Така ще сте спокойни.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Март 31, 2022, 12:48:22 pm
Да, Павла, нормално е сигурно, има много промени в тялото. Въпросът е, че предната ми бременност беше преди 18 год и нищичко не помня откъм усещания. ММ искаше да пиша на АГ и да й кажа, какво чувствам, но не искам да я притеснявам излишно и без повод, за да може, ако има такъв наистина, да ми обърне внимание. Благодаря ви за женската консултация 🥰
П.С. сетих се, че болките започнаха след намаляването на Естрофема. Онзи ден ми беше последното хапче. Също така намалявам много плавно и Утрогестана в момента и следя зорко.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Април 08, 2022, 09:23:26 am
Ами нормално е да има някакви болки и придърпвания, може и леки контракции да са. Аз ги усещах като при цикъл на този етап на бременността, а не като подготвителни или като при раждане. Не трябва да се обездвижваш, но е хубаво повечко да си почиваш особено ако те боли кръстът. Как мина прегледът, какво каза докторката?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Април 08, 2022, 10:03:59 am
Вече гледам умерено движение, болките са по-рядко, има ги но са по веднъж на ден и с един прием на Но шпа минават.
Докторката каза, че няма нищо тревожно, бебка се развива според седмицата и върви нормално. Шийката на матката е с нормален размер и според нея няма контракции. Вече тежи 208 грама 🥰 Кръворока към матката също бил добър и да продължавам с Клексан 0.4. Не ми назначи кръвни за коагулация, не знам дали трябва да пускам. Каза само за антитела, а аз ще пусна и ТСХ, за да видя как върви след спирането на Естрофема.
Имам въпрос относно Утрогестана, до момента съм го намалила 2 по 2. Дали изцяло да го спра по схемата, разбира се или да оставя по едно през нощта. Казвам го, защото която и около мен и да е била със скъсяване на шийката, все са предписвали Утрогестан. Един вид да избегна този проблем. Или не е нужно според вас? АГ нищо такова не ми е казала.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Април 11, 2022, 15:11:28 pm
Според мен не е нужно. Прогестерон се приема до пълно образуване на плацентата. Сигурно някои и след това приемат, но са изключения и аз не съм чувала. Ти вече си доста напреднала седмица. На мен на ЖК за скъсяване на шийката (тяхно субективно мнение, защото на ФМ в Плевен измериха да няма никакво скъсяване) ми изписаха Магнезий (Магнерот и Алеракт). А пък ако питаш най-голямото светило, не трябва да пиеш Магнезий. Най-добре се посъветвай с докторката ти.
Радвам се, че всичко е наред с теб и бебчо! :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Април 11, 2022, 16:59:46 pm
Благодаря ти, Грейси! Ще го спра изцяло тогава. По принцип и на мен са ми изписани Магнерот и Алеракт.
Аз като си направя равносметка, никога не съм си избрала правилният доктор от раз  :D Все се налага смяна по различна причина. Тази АГ ми прочете днес въпроса във вайбър (така ми е казала, да й пиша, ако имам въпрос или проблем) и не ми отговори.
Ще попитам вас. Изписала ми е Коензим Q10 от 18та седмица, но в аптеката ми казаха, че има 600, 1000 и 2000 мг. Не знам от колко да взема. Помните ли от колко сте приемали?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Април 11, 2022, 17:17:03 pm
Q10 пиех преди (докато) забременея и то без да ми е казвал лекар, а каквото съм чела по групите. Все пак го има и в комбинираните витамини за подобряване на фертилитета. Но по време на бременността не съм го пила и никой доктор не ми е казвал да пия. Изчакай да ти отговори докторката.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Април 11, 2022, 17:20:07 pm
Не мисля, че ще ми отговори. Сутринта й пидах, видя съобщението ми след час и явно въпроса й се струва глупав. Тя се слави със странните си настроения и не очаквам отговор. Сега съм се заровила във нета да открия колко е нормалната доза.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Април 11, 2022, 19:11:11 pm
Вземи си около 600. Мисля, че не е хубаво повече от 600.
Аз напълно и рязко спират прожестерона. При наличие на плацента не би трябвало да е стрес. А ако имаш проблем, тогава ще се реши. Аз не обичам взимането на неща за всеки случай.
Какво решихте с купуването?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Април 11, 2022, 19:22:40 pm
Павла, благодаря ти за конкретния отговор. Тъкмо щях да тръгвам към аптеката, но не бях решила нищо конкретно за милиграмите. По схемата ми за спиране на Утрогестана имам още една седмица 2 по 1 и го спирам.
Точно, както го предложи ти за компромисното решение в 20та седмица, май така ще стане 😁
Поръчахме си кухня и следващата седмица ще ни я монтират. След кухнята се разбрахме да започнем и покупките за бебето, защото все си виках, ще я усетя скоро. А то какво стана  :D Преди 30 минути усетих първите ритничета ❤❤❤
Иначе вчера времето беше ужасно и решихме да се разходим по детските магазини и да се запознаем с артикулите. Харесахме количка и легълце.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Април 11, 2022, 19:38:26 pm
Какво се харесахте?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Април 11, 2022, 20:22:17 pm
Писа ми докторката най-после, каза да взема от Коензим от 100 мг. Пиша го тук, за да помогна на друга чудеща се бременна 😁
В снимки ще ви покажа леглото и количката. Количката обаче е снимана само с монтиран летен кош, отделно имам снимка и на зимния.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Април 11, 2022, 20:57:57 pm
Чудесни са и двете. Честити ти и ритничета.

Е, хубаво, че ти е отговорила. Явно на минимална доза те пуска. Дават го от 60 до 600. ☺
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Април 11, 2022, 21:04:26 pm
Благодаря ти 🥰
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Април 12, 2022, 21:40:20 pm
Лейди, не бързай с големите покупки. Идва 1 юни и пускат големи намаления по около 20-25% по магазините за колички, столчета. Следи сайтовете на магазините, заа да знаеш кога ще започнат. Аз така миналата година поръчах столче и добре, че му звънна една жена от магазина да ми каже, че заради първи юни ще е намалено столчето с 400 лв и да изчакам. Същи юни се провежда един голям бебешки форум, Бебемания и там има много продукти и много намаления https://bebemania.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/1/YVerc5KrIxe7cJaHYdaHgtejI9eXcxOrMRabcdODIRencBeTMROLcZaDIJKjIhKH
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Април 13, 2022, 01:34:24 am
Лейди, честити ритничета ❤ Прекрасни моменти са това
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Април 14, 2022, 07:23:23 am
Да допълня още нещо. Cybex са Iphone на количките. Трябва да се купят техни зимни чувалчета (по 200лв), за да влязат коланите. Доста майки от групата на бебета от август го писаха.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Април 14, 2022, 07:30:49 am
Честити ритничета, Лейди. И аз някои по-големи неща закупих от намаленията за деня на детето, макар че е въможно и великденски такива да има. Ама юни ей го къде е ♥
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Април 17, 2022, 18:57:16 pm
Благодаря ви, момичета ❤
Добре, че влязох да погледна има ли нещо ново. Беше ми изтекла сесията и нямах известие,  че сте ми писали тук. Обезателно ще изчакаме за промоциите тогава, няма да бързаме.
Теди, аз мислих че това изложения го има само есента 😁 Благодаря, че ме светна! Винаги съм искала да отида и разгледам и да купувам, но трябваше да изчакам моя момент, а не просто да се мотая без да имам нужда.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Май 01, 2022, 00:16:51 am
Лейди, как си? Как вървят нещата, какво прави бебо 🙂
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Май 02, 2022, 11:19:21 am
Лейди, честити ритничета! Как сте?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Май 02, 2022, 21:22:35 pm
Здравейте, момичета  :D Всичко е наред! Бях на фетална в сряда за първи път, беше много обстоен прегледа. АГ каза, че всичко е наред, првгледа органите, сърчицето, личице, носле, уста, околоплодни води, всичко е нормално. Много ми беше притеснено преди този преглед, защото аз си мислех, че БХС е фетална, но се оказа, че не е така. Бебка е станала 420 грама, видях я на 4Д, как си смуче пръстите и си лапа юмручето 🥰 Много беше вълнуващо!
Притеснително беше кръвната ми захар на гладно, беше 5.13 но АГ каза, че няма драма и не ми пусна обременяване с глюкоза, а само ми каза да се ограничавам. Вярно е, че преди това доста си позволявах.
Благодаря ви за вниманието и отделеното време!

П.С. Сетих се нещо, което се каня да ви питам. С Естрофема е ясно, че не се яде грейпфрут, но го спрях още преди месец, може и повече. Дали мога да си хапна един грейпфрут или е опасно за самата бременност?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Май 02, 2022, 21:58:20 pm
На мен репродуктивната ми беше забранила точно грейпфрут, защото предизвиквал контракции. Амаааа от един какво да стане. То и от два сигурно нищо няма да стане. Аз къде що имаше информация за контракции всичко бях изчела, та почти нищо не ядох през бременността. После жените се тъпчеха около термин с какво ли не, еми не раждаха
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Май 02, 2022, 22:23:26 pm
Съжалявам за репродуктивната ти, ама тинтири-минтири. Теб те съсипаха от какви ли не ограничения.
Лейди, яж си каквото искаш, но направи обременяване. За мен е задължително да се прави. При нормална захар имах и двата пъти гд, а втория път и на инсулин бях.

 
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Май 03, 2022, 08:59:36 am
С Васил се тъпчех само с грейпфрути от началото на бременността докъм 6-7 месец. Всяка сутрин изяждах по един и с още един си правех сок за през деня.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Май 03, 2022, 10:32:57 am
Много се радвам, че всичко е наред, Лейди! Аз на ФМ все се надявах да видя бебето да си смуче палче, но никога не видях. Е, за сметка на това сега не си вади палеца от устата :)

Аз съм чувала за ананас и контракции особено след трансфер, а не по време на бременност. За грейпфрут сега чувам. Също бях чела, че от работа с прахосмукачка може да има контракции (след трансфер) и затова карах мъжа ми да чисти с прахосмукачка цяла бременност :) Иначе аз само с мопа минавах :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Май 03, 2022, 19:12:35 pm
Щом имам зелена светлина, ще си угодя с някой грейпфрут  :D
Добре, Павла, при следващия преглед ще говоря с АГ да ми назначи обременяване, защото и да го пусна сама, няма да мога да го разчета пък и тя ще се дразни, че не я слушам. Ще я помоля да ми пусне, защото и майка ми е с диабет тип 2. Сигурно фамилната обремененост е проблем.
Леле, Грейси, аз съм се прецакала, защото прахосмукачката е моя грижа  :lol: Слава Богу, не съм имала контракции.
Леле, много неприятно нещо, изпускам урина при кихане и кашляне и не мога по никакъв начин да го контролирам. Най-тъпото е, че от както съм бременна постоянно се задавям и всеки ден кашлям. А си мислех, че веднъж да свърша с Утрогестана, изчезват ежедневните превръзки  :(
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Лято в Май 04, 2022, 09:12:04 am
Лейди, аз имах същия проблем с изпускането. Ужасен дискомфорт създава това. За късмет когато раждах бях болна и дори обърках изтичането на водите с поредното изпускане на урина, тъй като те първоначално тръгнаха точно по този начин и чак след 2 часа се изляха пред кабинета на гинеколога за редовна ЖК.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 02, 2022, 05:49:27 am
Лейди, как си? Отдавна не си писала. Работиш ли още?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 04, 2022, 14:36:46 pm
Здравейте дами, ето ме Грейси  :D Не пиша, защото всичко уж е нормално, бутам си ден след ден и още работя. Като гледам ще си работя до раждането и след него, защото няма кой да дойде на мое място. Работим заедно с мъжът ми и то от вкъщи, ако трябва да наема човек и той да влиза в дома ни, няма да съм много съгласна  :x
Иначе всичко върви добре, АГ включи желязо, защото сама си открих анемия  :lol: Ама не може да съм давала кръв и урина само в 3ти месец и до сега нищо. Та сама ходя и си се изследвам и просто я уведомявам, какво ще пускам, за да й пращам резултатите и да ги разчита тя. Минах на диета след кръвната захар(5.13) и последната стойност беше 4.3 и тя категорично отказа да правя обременяване. Ограничавам се, колкото мога, е има тук-там някое изкушение.
На последния преглед в 23 седм. бебка беше 600 гр. 🥰 Коментирахме  нормално раждане, ако всичко върви наред и бебето се обърне, но непосредствено след разговора се видя на УЗИ, че задната долна част на плацентата била залепена на 2 см от шийката. Разбрахме се да следим и ако не се качи, щяла съм да бъда секцио. Имам чувството, че всеки доктор натиска за секцио, но аз пък си държа на естествено и й го натъртих няколко пъти. Следващата сряда съм на преглед в 26+3 и ще видим дали, как и какво.
Благодаря за вниманието ❤
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 04, 2022, 14:45:13 pm
Радвам се, че всички върви добре.
Лекарката ти защо отказва? Интересни са ми мотивите й. Какво ще се случи, ако знаеш дари си ок.
Моята кр.захар винаги е била ок на гладно. Също бях на строг режим със зеленчуци, съвсем малко плодове и месо и имах 2 пъти ГД и бях на инсулин.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 04, 2022, 15:28:29 pm
Павла, тя се държи малко особенно, когато се опитам да й противореча  :D Явно иска тя да командва парада и се дразни, че се натискам вече два прегледа за обременяване. Всичко е наред, няма нужда да се правят излишни изследвания! Това беше последния коментар.
Въпреки това, аз продължавам да си пия Глюкофаж. А до кога трябва да го пия, знаете ли?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 04, 2022, 15:47:25 pm
Аз го пих до 6м, а го спрях защото подозирах, че има нещо и направих пауза за ОГТТ. Въпреки метформина имах диабет.
От инат е най-тъпо. Поне да имаше причина.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 04, 2022, 16:38:39 pm
Тогава трябва да се консултирам с ендокринолог и да прецени до кога да го пия. Ще говоря и с АГ.
Благодаря ти, Павла, за бързата консултация!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Юни 06, 2022, 13:14:11 pm
Здравейте, с вълнение пиша, че днес чухме пулс... 8г.с.и 3дни
2020 по това време имах мисед с лежане в болница и се бяхме отказали от опити... А и предвид възрастта ми, 38г., преди месец и нещо най-неочаквано разбрах, че съм бременна...
Много ми беше притеснено, на всичкото отгоре лекарката, която исках да ме следи, днес беше в раждане, прегледа ме друга и в притесненията си забравих да я питам кога да запиша следващ час. Май следват сега генетични?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 06, 2022, 13:46:07 pm
Бонболини, много се радвам. Записвай за първа ФМ, 10-12 трябва да минеш през нея и тогава правиш БХС.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 06, 2022, 15:13:42 pm
Бомболини, прекрасна изненада ❤ Това е истински подарък! Аз в началото ме записваха през две седмици, но аз ходех всяка.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: petqst в Юни 07, 2022, 14:08:00 pm
Бонболини, чудесна новина! Честит! Леки и безпроблемни месеци :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Юни 07, 2022, 15:30:28 pm
Благодаря   :D Записах час за 27.06,ще е 11г.с и 3 дни, ще видя направо и за Пренатест да пуснем, освен прегледа...
За пръв път ми се гади от миризми, на омекотители  8O
И от любимата ми вода  :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 07, 2022, 16:29:43 pm
Газирана вода с лимон. И двете бременности на това живей. Иначе нямаше ни пиене, ни ядене.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юни 08, 2022, 11:07:00 am
Бонболини, честито! Лека и безпроблемна бременност ти желая с пухкав финал.

Лейди, аз Глюкофаж пих до 23 г.с. май беше и после няколко седмици пауза направих преди ОГГТ. Не ти трябва лекар, за да го направиш. Не я разбирам твоята лекарка.

Аз понеже нещо не можах да намеря темата с опити тук ще си кажа. Днес правих тест за бременност и си имам втора бледа чертичка. Днес ми е 25 ден от МЦ, О не я знам точно кога е била, но заподозрях, че нещо не ми е наред, защото от 2 дена съм с ужасни топли вълни, което само още един път ми се е случвало в живота, а именно в началото на бременността с Борис. Също и пак започнах да пия космически количества вода, което си е винаги при бременност при мен. Та така 😬 признава малко ме е страх  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 08, 2022, 11:12:08 am
Майчице, Хелиантус ❤ Прекрасна новина, честита втора чертичка ❤❤❤ Много се радвам за теб! Пожелавам ти от тук нататък, всичко да се развива както трябва.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 08, 2022, 11:35:19 am
Хелеантус, много се радвам!
Страшно си е, но е и чудесно! :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юни 08, 2022, 12:16:12 pm
Благодаря ви! Забравих да кажа, че калкулатори казват термина 18.02, което е рожденият ден на Борис 😁
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 08, 2022, 12:47:25 pm
Точно 2г разлика. Добре се справяте. Дано всичко да е наред.

Бонболини, честито и на теб! Силно стискам палци.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 08, 2022, 14:16:29 pm
Ай честито! Ще наредите козирог до водолея или водолей до водолей! Важното е да сте здрави всичките ❤️
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 08, 2022, 14:23:42 pm
Момичета, минах днес на преглед. Беба преди 3 седмици беше 590 гр, а днес е 1 кг. АГ каза, че много е наддала и ще ме изпрати на обременяване и консултация с ендокринолог (РАЗГЕЛЕ)! Въпроса беше, защо чак сега се сети, нямаше ли да е по-добре превантивно да се вземат мерки. Както и да е... Иначе малката е добре. Въпроса ми е от днес като спра Глюкофажа, дали ще бъде адекватен резултата от обременяването, ако го направя в сряда? И трябва ли до сряда да ям само салата и пиле или може и готвени неща?
Иначе плацентата все още е ниско, на 2.8 см от шийката, не се е качила от мималия преглед никак почти, а малката се е обърнала с главата надолу, но е с лице към шийката, не е с фонтанелата. По тези два параграфа за сега съм била за секцио 🤷‍♀️
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 08, 2022, 14:46:24 pm
Яж си нормално. Аз не виждам смисъл в спазването на режим за изследване. Така ще даде изкуствено нормални резултати. Също и гликиран хемоглобин може да си пуснеш.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 08, 2022, 15:03:24 pm
Лейди, правилно си направила, че си се изследвала за анемия. По-добре сама да си пускаш изследвания и да се следиш. Хубаво е, че вече и докторката се е сетила за обременяване. Аз не разбирам от ГД и нищо не мога да кажа. Радвам се, че бебка е наддала и се е завъртяла. Има още време до термин, може да си за нормално раждане. Не е вярно, че всички лекари натискат за секцио, но може твоята да е от тях.

Честито за сърчицето, Бонболини! Пожелавам ти този път успешна бременност!

Хелиантус, и от теб са чудесни новините! Стискам палци да си бременна и и на теб ти пожелавам успешна и лека бременност!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 08, 2022, 17:15:54 pm
Благодаря момичета, значи ще се храня и с готвено, аз така или иначе сладкиши, безалкохолни и бял хляб съм спряла.
Ще пусна и гликиран хрмоглобин, Павла.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Юни 08, 2022, 18:01:46 pm
Хелиантус, страхотна новина! Много се радвам 😁 Всичко да е наред през цялата бременност и този път да няма онзи ужасен сърбеж  :D😘😘
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юни 13, 2022, 16:15:26 pm
Благодаря ви ❤

Аз да ви питам нещо. В България като бях си пускам разни кръвни, е което число и феритин. И при граница от 13 до 150 моят е 13 и си мисля, че сигурно е хубаво да пия желязо. Нали може в ранна бременност? С какъв лекар да се посъветвам? АГ?

П.с. опитва се да ми се гади, но засега се правя, че не забелязвам. Миналият път започнах да повръщам преди закъснение, така че този път го броя за по- добре 😁, дано ми се размине някак или поне не е като миналия път.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 13, 2022, 21:57:18 pm
Хелиантус, нямам представа дали можеш да пиеш желязо в ранна бременност, но като се замисля, не вреди. Аз изследвах първо хемоглобин и хематокрит. И двете  ми излязоха ниски. АГ каза да пусна допълнително желязо и ЖСК, там също имаше проблеми със стойностите и тя ми изписа желязо, 2 пъти по 1 ампула Тотема. Най-хубаво е да попиташ АГ според мен. Не приемай нищо на своя глава.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 15, 2022, 13:01:23 pm
Здравейте, момичета!
Направих днес обременяването с инсулинови нива. От една седмица съм спряла Глюкофаж. Никаква идея нямам, как се интерпретират резултатите, но инсулина ми е доста висок. Часът за ендокринолог ми е чак в петък  :( Как мислите, дали имам ГД?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 15, 2022, 13:07:29 pm
Май нямаш, но не са и много нормални нивата, особено на инсулина.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 15, 2022, 22:38:10 pm
Това, което прочетох в интернет ми говори, че имам ИР, но той как влияе при бременност не знам. Не знам, нищо не разбирам, ще чакам консултацията в петък. Благодаря ти, Павла!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 15, 2022, 23:42:51 pm
Ми никак. В смисъл, че трябва режим и това е. Ако качиш кг или бебето стане много голямо, пак се прави ОГТТ. Инсулин при бременност не съм изследвала.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 16, 2022, 00:20:46 am
Аз го изследвах, като разширение на ОГТТ,  защото мислих че дава повече информация. ОГТТ струваше 7.50 лв., а в комбинация с инсулинови нива 60 лв.  :D Казах си, това трябва да е най-подробно :lol:
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Юни 17, 2022, 16:52:35 pm
Здравейте,
При мен продължава гаденето, едвам поемам течности, благодаря, Маги, с газ.вода и лимон поне нещо набавям..Много ми се подува коремът, вечер почти нищо не ям, нямам апетит... Сега гърдите не ме наболват както в началото и почнах да се вкарвам във филми, въпреки, че знам, че не болят постоянно... А следващият преглед много далече ми се струва, чак на 27-ми... Вече някои дрехи са ми отеснели в коремната област, но искам след генетичните тестове да кажа в работата, дано всичко да е наред, де...
Оплаках ви се  :wink: :wink: :wink:
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 17, 2022, 18:01:53 pm
Бомболини, много е неприятно гаденето. Чела съм по групите във Фейса, че АГ-тата предписвали някакви хомеопатични срещу гадене. Защо не попиташ...
Гърдите и мен ту ме болят, ту са само с увеличен размер, нормално е, не се тревожи. Сега започна даже да ми се бели кожата върху ареолите  :wink:

Дами, минах днес през ендокринолог. Това, което бях прочела се оказа вярно, имам ИР, но тя не се тревожи, защото стойностите на инсулин се вдигали през бременността. Въпреки, че глюкозата ми е в норми, иска да я сваля още със строга диета и да си закупя глюкомер, за да меря по 4 пъти дневно. След 10 дни съм на контролен преглед, ако не съм успяла с диета, щяла да ми изпише инсулин. Намаля ми и Глюкофажа само по веднъж дневно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 17, 2022, 19:23:29 pm
Все, хем са нормални, хем не съвсем. Режимът е лесен, ако се насладиш, че така трябва.

Бонболини, това с гърдите нищо не означава. При мен тоник помагаше, с лимон и дава усещането, че пиеш джин с тоник 😆
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 17, 2022, 21:37:25 pm
При всички тези летни изкушения ще ми е трудна настройката, но ще се наложи да се преборя. Не искам инсулин!
Допи ми се джин с тоник 🤫
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 18, 2022, 00:53:22 am
По-добре инсулин, отколкото високи стойности. Ти си яж и плодове, но умерено, зеленчуци почти всякакви и пълнозърнести хлебни. Какъв режим ти даде?

Аз си правих фалшив- всичко същото, но без джин.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юни 18, 2022, 11:08:23 am
Лейди, ще се наредя нещата.Важното е, че знаете какъв е проблема.

Хелиантус, следя те аз.

Бонболини, все има някаква храна от която не ти се гади. Аз например 4 месеца живях на домати със сирене, друго почти не поемах.После вкарах бавно пържоли на скара, само такова можех да ям.Правех си салата домати със сирене и нарязани на ситно пържоли.Сок от червено цвекло с кисело мляко и чесън също можех да пия.Да знаеш, че това е момента на ужасните комбинации.А с близначките много ми се ядеше кисело, умирах за кисело.КОлко кисели краставички посред лято изядох....
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юни 18, 2022, 18:38:52 pm
Бонболини, това гадене е отврат. Аз предната бременност можех да ям само лимони, зелени кисели ябълки, зелени сини сливи...ии това беше първите 3 месеца, после малко разширих менюто.. От всичко друго ми се гадеше. По- добре беше като пия вода с лимон. Казват някои, че джинджифил помага, може да пробваш. А иначе апетит нямах до края и имах отвращение към всякакви храни. 9 месеца не влезнах в хранителен магазин, не отварях хладилника и почти не влизах в кухнята. С други думи, ти може да нямаш апетит, но бебето си взима от теб каквото му трябва. В коя седмица си? Дано скоро премине. Аз сега мисля да видя Вомитусхил да пробвам.

На мен също от 2- 3 дни ми се гади повечко, но засега поносимо и не повръщам. От 10 дена вече репродуктивната клиника и GP не могат да се разберат кой трябва да ми изпише прогестерон и клексан, и да ми назначи ранен ехограф...таа старата песен на нов глас. А нямам време сега часове наред да вися на телефона и да се разправям. В понеделник ще  видя дали някой нещо е решил. То на мен Клексан в крайна сметка май не ми и трябва. Сега искат да го изпишат уж от 7 до 12 г.с 🤷‍♀️ Пия си метформина и аспирина и така.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Юни 18, 2022, 21:54:34 pm
То пък човек да не се загуби за малко от форума и Хелиантус изскача с един корем напред. Браво, момиче. Пожелавам ти леко да мине този път до самия край. Ей, много ме зарадва значи.
Хубаво сте се заформили групичка да си дружите.

Аз за гаденето ядях кисело мляко с оцет. Само това успявах да прекарам с апетит 3 месеца, че и отгоре. Страшна комбинация е, сигурно хубаво спомогна за запека също
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 19, 2022, 11:16:58 am
Леле, като чета какви комбинации сте хапвали  :lol: Аз не съм имала странни желания  :D Но Тери печели по точки с кисело мляко и оцет  :wink:
Ето, всеки има своят проблем, на едни им се гади и не могат залък да си сложат в устата, а на други, като мен им текат лигите от всяко сладко нещо  :(

Павла, каза ми сутрин да закусвам пълнозърнеста филийка с парче сурене или парче кашкавал. Обяд салата и малка пилешка пържолка или риба, колкото дланта, вечеря зеленчуци. Аз обаче сутрин от самото начало на бременността си закусвам по 2 сварени яйца и малко сиренце, не ми се иска на сила да се тъпча с хляб, защото първата бременност качих 21 кг. заради хляба. Купих си глюкомер, започнах да следя стойностите, и даже спрях изцяло Глюкофажа, за да видя реално без него, мога ли да се справям. За сега всичко е наред, поне според мен...
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юни 19, 2022, 14:57:39 pm
Тери, разсмя ме  :D Благодаря ти! А ти недей изчезва така, че виж какво става.

Лейди, всичко ще е наред. Не е приятно с режима, но какво да се прави.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 19, 2022, 17:03:51 pm
Лейди, щом ти е казано да си пиеш, пий го. Метформина само би помогнал. Увеличи месото и яйцата и не е нужна да ядеш хляб, ако не искаш. Вкарай плод, ако искаш.
Аз странни неща не съм яла. Със Сими диня със сирене и месо със салата ядях само.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 20, 2022, 00:23:30 am
Ами тя 100 пъти натърти въпроса: Защо го пия и кой ми го е предписал? Явно е от тези доктори, които не го подкрепят, обясни ми, че е опасно в големи дози и ще ми го намали от 2 по 500 на веднъж само. За това реших да пробвам без него. Но като цяло аз вас си слушам  :lol: и ще си го продължа по едно. Яйца мога да ям и по цял ден  :D
Благодаря ви!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Юни 22, 2022, 10:56:03 am
Леле, изпуснала съм последните страници от тази тема! Честито на Бонболини и Хелиантус!

Хелиантус, и мен ме е страх как ще се справим с две бебета, още свиквам с мисълта. Истината е, че изобщо не очаквах толкова бързо да се получи при положение, че първият път отне години.

Аз още нямам окончателен термин заради късната овулация и объркания цикъл по време на кърменето, по календар е 10.01, но реално е десетина дни по-късно. Този път мисля да не правим генетичен тест.

Лейди, браво за режима и здравословното хранене, дано не се наложи инсулин. Има време до термин плацентата да се вдигне, а относно позицията на бебето, то може да се завърти и по време на самото раждане доколкото знам аз. Първото ти раждане е било нормално нали?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 22, 2022, 11:04:28 am
Да, Робин, първото беше нормално. Да сме здрави всички, пък ако е писано и секцио ще раждам.
На теб наистина ще ти дойде нагорно с две бебета, НО това ще е пълно щастие и истински дар!
Ти, как си, как я караш?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 22, 2022, 13:06:24 pm
Аз освен породени други бебета не съм гледала, но ми се струва по-добре от разлика 5-7г примерно.
Защо секцио, Лейди?
Метформинът може да намали риска от  преждевременно раждане и още гадни неща.

Робин, аз също изкарах едно такова лято като бях бременна с Бобо. На първата фм ще ти определят термина. Тук 9гс има узи за датирани на бременност и това е и първи преглед. 
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юни 22, 2022, 13:57:36 pm
Робин, благодаря! Голям страх е, но поне ще ни е забавно  :D. Аз много се шокирах като видях двете чертички,  нищо че правихме опити. Някак се бях навила,  че с летрозол ще стане следващия месец, а и си представих бременността и после бебе с Борис и ми стана лошо  :D , но на теория и аз мисля, че е по- добре е малка отколкото с голяма разлика. Да не се оплаквам де, мм ще има 6 месеца бащинство като се роди бебето, а преди това и свекървата ще удари едно рамо.

Лейди, то май е рано бебето окончателно да е завъртяно в една посока. Има време да се обърне.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 22, 2022, 15:00:34 pm
АГ ми сппмена два пъти за секцио, защото плацентата в задната си част е закрепена на 28 мм до шийката (дано съм го разбрала правилно). И било усложение, ако е близо трябвало секцио. Сега следим, за два прегледа не се беше качила нагоре, а АГ каза че се качвала до 28-29 та седмица. Чак ми завъртя монитора, за да ми покаже  :D Иначе малката беше последно с главата надолу и с лице към шийката.

И малката разлика е добре, както и голямата според мен,  важно е някой да помага  :D Въпреки, че на мен майка ми и свекърва ми вече си направиха устата да помагат, но ние тактично изметсихме фокусът им  :D От сега започнаха да дават съвети, коя за кърмене, коя за друго  8O Идват ми в повече, пък камо ли някоя от тях да е вкъщи за повече време. Но, ако бях с породени щях да пея друга песен  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Юни 22, 2022, 17:20:28 pm
Ми не. Аз помощ приемам само за домакинството. Майка беше вкъщи за раждането на Бобо, защото Сими трябваше да остане с някого. След това си тръгна след десетина дена и удари пандемията. Благодарение на нея мъжът ми не ходи на работа и се грижихме 1м за малките сами. Аз и сега бих приела помощ само за домакинството. Дори си търся професионална, че като се върна активно на работа и няма да имам време за чистене. Така, че храна и чистене не отказвайте.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 22, 2022, 21:05:24 pm
Да, за домакинството е нужно в този случай. Аз имах предвид за отглеждане на бебето, щели да идват за къпане, да дават съвети за кърмене. Бебе съм къпала, не е толкова сложно  :lol: Ще се мъча и с кърменето, има кой да попитам, ако не разбирам нещо. Малко са досадни родителите, трудно ми е да ги издържам  :lol:
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юни 23, 2022, 01:36:41 am
И аз за домакинството приемам, за детето не обичам да ми се бъркат да ми отнемат от времето с него.

Лейди , за кърменето ти препоръчвам книгата на Хедра, ако не си попадала, супер полезна е. Тя има и блог, а в youtube има супер полезни видеа с  Ася Демирева.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 23, 2022, 14:18:46 pm
Да, Хелиантус, и Тери ми каза за книгата на Хедра. Все се каня да купя книгата и да я започна, защото била доста дебела, но време не ми остава. Мислех, ако не успея да я прочета и имам проблем с кърменето да запиша час за консултация с Хедра, приемната й е в съседния квартал до нас.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Юни 26, 2022, 09:19:21 am
И аз се включвам към феновете на книгата, носех си я даже в болницата при раждането.

Вчера бях на преглед, засега се потвърди изместения термин 19 януари (9 дни по-късно от термина по календар), т.е. сега съм в 10. седмица. За първата морфология се записах при д-р Стратиева е Оскар клиник.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 27, 2022, 10:45:44 am
Робин, много добри отзиви съм чувала за доктор Стратиева и като цяло за клиниката. Радвам се, че всичко е наред! Ти как се чувстваш?
Аз честно казано малко се страхувам, защото ходя на фетална само при моето АГ, а всички останали се следят на едно място, като феталните правят на второ. Така бих била по-спокойна, че всичко е огледано, но ММ не желае да обикаляме доктори, защото щели да ни объркват с различни мнения.
Така че Робин, чудесен е планът ти!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Юни 27, 2022, 14:25:18 pm
Здравейте, да се разпиша от днешния преглед.
Всичко е наред, 5,5см, отговаря на 12г.с, а съм в 11г.с +3,но то много се въртя, нагоре, надолу, маха с ръчички  8O.
Докторът ми каза да пусна БХС, даже успях днес на обяд да отида в Майчин дом и нямаше никой. Пусна ми кръвни, с допълнителен вит В12, вит. Д и всички останали, Васерман, Хив т.н. Каза като излязат БХС и кръвните, да ги изкоментираме и тогава ще преценим за Пренатест, въпреки, че аз държа да го направя. После ще се запиша на ЖК при нея, просто много ми допада... Много ми е развълнувано. Терминът малко ми се измести напред за около 05.01.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 27, 2022, 14:47:28 pm
Бомболини, чудесни новини! Много добре си се развива мъничето ❤ Толкова е хубаво като го видиш на екрана 🥰 Вие с Робин си вървите заедно  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юни 28, 2022, 12:07:33 pm
Чудесни новини, Робин, Бонболини и Хелиантус! Спокойни бременности ви желая! Лейди, а на теб малко ти остана, дано да бъдеш за нормално раждане!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юни 29, 2022, 12:46:11 pm
Здравейте, дами  :D
Бях вчера на контролен преглед при ендокринолога и занесох стойностите, които бях измерила орез последните 10 дни с глюкомера. Доктора кяза, че не съм с гест. диабет  :D Резултатите ми били чудесни и да продължавам да си спазвам режима, няма опасност за бебето! Като ми разреши, ако ми се прияде нещо сладко, да хапвам диабетични десерти и такива със стевия. Камък ми падна от сърцето, майка ми е с диабет тип 2 и се бях ушашкала да не би да съм наследила и аз. 
Иначе относно Rh отрицателният ми фактор, резултатите от изследването са положителни и съм направила антитела. Доста се притесних, АГ каза да повторя изследването. Отново излезе положително, но пуснах и титър, от който пък стана ясно, че антителата са нищожен брой и ще ги следим на 2 седмици.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Юни 30, 2022, 08:21:17 am
Lady01, чудесни новини  :D
При мен, след резултатите, генетични и кръвни, лекарката не хареса глюкозата на гладно 5,17 /граници 3.3 до 6.2/ и вит. Д 26.16 /от 10 до 29 недостатъчност/ и разбира се хемоглобин 118.
Предписа ми Тотема  2 пъти по 1 ампула на ден, капки Вигантол 2 пъти по 10капки, 2 пъти в седмицата. И ми каза диета, заради глюкозата. То е факт, че се от пуснах да ям сандвичи всяка сутрин, защото друго не мога почти, особено месо,още ми се гади от него. Но сега ще променя нещата. Сладко почти не ям, но ям много плодове, всякакви, май и тях трябва да намаля /спра/.
Иначе и генетичните излязоха, среден общ риск за Даун, писах и на д-р Даскалова, тя веднага ми отговори, но аз за собствено успокоение още днес ще си пусна Прентален тест, разширен.
И така при мен.
Моля, момичетата с опит с по-висока глюкоза да споделят какво меню спазват  :)
Благодаря, че ме изчетохте 😊
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юли 01, 2022, 13:37:26 pm
Бомболини, ендокриноложката ми каза да хапвам предимно салати, пържола пишешка (без мазнини), колкото дланта без пръстите (демек доста малко), ако ям риба тя да бъде колкото дланта ми и само кисели плодове. Ядки, яйца, сутрин по филийка пълнозърнест хляб с парче сирене или кашкавал, домат.
Другите да допълнят, ако не се сещам за нещо.
Аз също пусках Пренатест, но само за Даун. Всичко ще е наред! Стискам палци 🤗 Тотема и аз пия от месец и нещо 2 пъти на ден. Ако пиеш магнезий, гледай да има 3 часа разстояние едно от друго.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Юли 01, 2022, 19:16:05 pm
Лейди, и аз предната бременност правех феталните морфологии при следящия лекар, сега ми е по-различен подходът. Браво за становището на ендокринологът и за резултатите. За храненето аз нямам опит, ям всичко и по много, което не е добре, но никога не съм се справяла с диети и режими.

Бонболини, ти къде се следиш?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юли 03, 2022, 11:52:52 am
За храненето аз нямам опит, ям всичко и по много, което не е добре, но никога не съм се справяла с диети и режими.
Робин, на мен също ми е трудно да се справям с диети, искам да ям въглехидрати само и единствено  :lol: Но си давам сметка, че нищо полезно няма да стигне до бебка. Вчера прегреших, днес ще гледам да съм стриктна  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Юли 04, 2022, 14:28:04 pm
Здравейте, благодаря, момичета, за съветите.
Когато пускаха прена теста, като бонус ми направиха кръвна картина и други допълнителни изследвания , а там глюкозата ми беше 4,21, а хемоглобина 122, т.е.в норма...
Иначе сега се ядосвах и притесних, ходихме на море с наши приятели и детенцето им, а то се оказа от вчера с Ковид, сега се притеснявам за родителите ми, че те гледат малкия, с когото не се отлепваха един от друг. Сега мъжът ми е взел тестове и ще ги тества, ама дано работят ваксините, те имат 3.
 :( :( :( Аз и мъжът ми сме го карали март, малкият също го изкара тогава. Дано поне сега се разминем. Почвам усърдно да нося маски вече.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юли 05, 2022, 10:09:44 am
Изключително неприятно, отново започваме да живеем в страх. Аз лично успях 2 месеца да си поема глътка въздух и да не мисля за Ковида. Ваксините действат, Бонболини. Добре, че момичетата тук ме посъветваха да  сложа ваксини, като времето преди трансфер ми стигна за 2 броя. Изкарах много леко Ковид в 3ти месец. Дано ви се размине!

Аз вчера минах на последна фетална, бебка се е озвъртяла напречно. На предния преглед беше с главата надолу, готова, а сега се върти като пумпалче. Добре е, всичко е наред, станала е 1.700 кг. Притесни ме това, че АГ каза, че коремчето й е по-голямо. После четох в нета, че това е признак за диабет, а нали правих обременяване. Не знам дали има връзка, но родих синът си 3.540 кг., а мъжът ми от първи брак има син, който е роден над 4 кг. Може би, сме направили голямо бебе...
Плацентата иначе ми се е вдигнала на 4 см и вече не е близо до шийката. Чакаме момата да се завърти и сме готови за нормално раждане, хич не ми се иска секцио.
Иначе докторката каза, че на беба от толкова големи бузи не й се вижда нослето 🥰❤ Видях я, не е чак пък толкова дебела  :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Юли 05, 2022, 11:05:24 am
Робин,
Следя се в Св.София, при д-р Лекова. Фералната не знам къде ще бъде (да стигна и до там, че още чакам резултатите от пренталния тест). Като видях, че си писала за Оскар клиника, прочетох малко и мисля при тях да си я направя.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Юли 06, 2022, 21:20:03 pm
Лейди, браво на малката бузанка! Ще я чакаме да се върне с надолу главата. На предната бременност всички лекари ми повтаряха колко малко е бебето, да очаквам малко бебе, а се роди съвсем голяма 3,330 кг, чак акушерката се изненада и чуди къде съм го крила това бебе (до последно бях с малък корем), та на тези изчисления по ехограф много нямам вяра.

Бонболини, вторник другата седмица съм на морфологията, ще дам отзив след това от прегледа и клиниката. Вече нямам търпение.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Юли 07, 2022, 09:20:44 am
Момичета следя ви и много ви се радвам, но нямам никакво време. Лейди специално съм я заплюла за момиче(виж как хваща) и така и се радвам!

Щях да пиша, че и аз бях с ниска плацента с каката. Родих секцио, защото до последно не се качи.

Кураж момичета!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юли 07, 2022, 12:39:24 pm
Здравейте, аз все нямам време да пиша. Радвам се, че при вас добре вървят нещата. Аз най- сетне във събота се записах за ехограф на частно, след като още никой не ми е записал, и нямам търпение. Другата седмица съм при акушерка. Доживях и рецепта за клексан, но пак, като миналата бременност са ми изписали 20 мг, което...офф. То каква ще е файдата въобще да се боцкам с тия 20 мг не знам, но не можах да излезна на глава с тях
 Иначе пак съм с денонощно гадене, повръщане и ужасната умора  :( Пробвах вомитусхил и някакви таблетки с джиждифил , които всички казват, че много помагат - Антиметил, но засега няма файда.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Юли 08, 2022, 10:13:17 am
Helianthus, напълно те разбирам. Мен, допреди седмица ми се гадеше от почти всичко, включително и вода. Само парче сухар, малко газ.вода с лимон, както ме посъветва Маги, краставица, това можех да преглътна, а от миризми на дезодоранти и омекотители, съвсем ми ставаше лошо. Сега, Слава Богу, съм по-добре.
На мен току-що ми излязоха резултатите от пренталния тест, всичко е наред и чакаме...момиченце. Много съм щастлива, имам си батко, а сега и розови панделки 🍀❤️🍀❤️🍀❤️Дано само всичко продължава да е наред.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юли 08, 2022, 10:16:05 am
Да,Бонболини, ужасно е това гадене, но няма как. Радвам се, че ти вече си по- добре. Страхотни новини за предавания тест и честит розови гащи ❤
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юли 11, 2022, 12:17:14 pm
 Аз да дам отчет, че в събота ходих на ехограф. Всичко е наред, отговаряше си точно на 8- а седмица, както и трябва да бъде.  Чухме сърчице❤. Сега вече ми е по- реално всичко. В сряда ми е първата консултация с акушерка и ще чакам час за ехограф в 12 г.с., а пък след него ще правим и пренатален тест.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Юли 12, 2022, 10:52:07 am
Браво, Helianthus,
Много е вълнуващо да чуеш тупкането на сърчицето.
Аз съм в петък на преглед, че в събота пътуваме до морето, малко ми е притеснено дали всичко е ОК  :? Но то май до края ще е така, все едно ми е първа бременност  8O големи притеснения, голямо чудо  8O
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Юли 12, 2022, 11:29:15 am
Честито момиченце, Бонболини! Сега остава и Хелиантус да се нареди до теб и Лейди с момиченце. А за Робин момченце за разнообразие :D (ако това искате, разбира се :) )

Лейди, стискам палци да се завърти госпожицата! А ако е около 3,500 кг, съвсем не е чак толкова голямо, а нормално.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Юли 12, 2022, 16:35:45 pm
Бомболини, честито момиченце! Хелиантус, честито сърчице! Страхотни новини, влизам и ме усмихнахте ❤
Ох, как си мечтаех за момиченце и аз, от ученичка искам момче и момиче 🥰 С ММ се шегуваме, че ако не слуша, щял да й загрява панделките  :D
Пуснах в петък антителата заради резус фактора, резултатите са чудесни, все още са изключително малко на брой и докторката в лабораторията, каза че няма място за притеснение. Ако зависело от нея е щяла да ми каже да ги изследвам по-рядко, но по протокол са на две седмици. Мен не ме притеснява, важно е да ги следим изкъсо, а и покрай тях пускам витамините, ТСХ и желязото.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Юли 12, 2022, 22:29:19 pm
Честито момиче, Бонболини! За първото при мен се надявах на момиче, така и стана, да си призная и второто ми се иска да е момиче :) Минах днес феталната морфология (предположение за пол обаче няма), всичко е наред, дадоха ми много нисък индивидуален риск за Даун, така че няма да правя пренатален тест, както и бях решила. Доволна съм от прегледа, подробен беше, даже ме гледаха две докторки, едната беше може би на стаж, общо около 30 минути. Единствено часовете не се спазват и влязох почти два часа по-късно.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Юли 19, 2022, 13:53:49 pm
Браво, Робин за хубавите изследвания, благодаря за мнението за клиниката.
Ние сме в Гърция на море до събота, времето е невероятно, макар и по-топличко, вода е кристално чиста, за храната дори няма да споменавам... Друг е въпросът и че поработвам онлайн, но няма нищо  :D. Почти нямам гадене вече, само не мога да ям месо, не ми е вкусно и това е.
Иначе другата седмица съм на преглед и нямам търпение да видя какво е положението с госпожицата, тогава сигурно ще ме регистрират, че досега все по здравен фонд се преждах, после фетална и така... Във вторник ще си пусна контролно ТСХ, хемоглобин и кр.захар за всеки случай, въпреки че си купих глюкомер и си я меря през 2-3 дни и е винаги около 5..  :?
Как сте останалите коремчето  :P
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Юли 19, 2022, 14:03:30 pm
Бонболини, хубаво изкарване! Радвам се, че вече се чувстваш по- добре.

Робин, радвам се, че всичко е минало добре.  Почти всички, имащи момиче, които познавам искат пак момиче 😁

Нас ни морят страшни жеги. Такова чудо в Англия не е било. На мен хич не ми се отразяват добре. Гадене, повръщане , липса на апетит и страшна умора постоянно. Много се надявам да отшуми това след 12 седмица.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Август 12, 2022, 14:50:35 pm
Ехее, форума се завърна  :) Как сте, момичета!

Аз в понеделник минах на ФМ, всичко е наред. Расте си малкия човек, даже с 3 дена напред. Чакам резултатите от БХС, не че имат кой знае какво значение понеже в сряда пуснахме и пренатален тест. Чакам резултатите другата седмица. Иначе след 11.г.с. гаденето започна постепенно да намалява. Сега ми се гади само от определени неща, апетита е доста по- добре и се чувствам по- човек. В Англия жегите все така се опитват да ни уморят.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Август 12, 2022, 17:38:15 pm
Юхуууу, имаме си форум  :D
Ние сме добре, попътувахме си, вече съм в 18гс. Другата седмица съм на преглед, края на август - съм на фетална. Много ми е притеснено, защото допреди седмица усещах трептения, които мисля, че бяха някакви движения,  а сега не усещам нищо  :? До сряда ще съм изтрещяла от напрежение... Може би защото съм с предна плацента, с батко то честно казано не помня кога усетих движения, но си бяха направо ритничета  :wink:
Та, добре сме ама, все притеснения, пък като се зачетох в нета за всякакви случаи,  съвсем ми стана тъпо. Поне засега се спрях с килограмите, не съм качила почти нищо за 2 седмици,  но аз си имах излишъци от преди това.
Желая на всички мами спокойни дни  :P
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 17, 2022, 16:34:45 pm
И аз се притесних какво става с вас, като няма форум... Излязоха ли резултатите, Хелиантус? Бонболини, мина ли прегледът? Аз бях с предна плацента и късно усетих движенията и докрая си бяха някак приглушени, не така изразителни, но пък все усещах нещо вътре да ме притиска. С Робин какво става? А Лейди да не би да е родила вече? Чакам новини :)
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Август 17, 2022, 17:55:25 pm
Gracy, тъкмо приключи прегледът. Всичко е наред. 230 грама 😊, кръвопоток, пъпна връв, всичко е наред. Доста се успокоих,  а и казах на колегите, че вече няма да пътувам по командировки, защото преди седмица бях в Търново и Плевен и пътят на връщане беше кошмар,  за магистрала Хемус дори не искам да коментирам, дупки, неравности, така ме боля коремът после.. Не, че се глезя, но ще помагам от София и в краен случай за градове около магистрала Тракия  :D.
Остана да мине фералната морфология,  да видим там какво ще е там положението и ще започна лееека-полека със списъците и за мен, и за бебето.  :D
Охх, даже имам снимка на личицето на момата  :D :D :D
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Август 17, 2022, 21:40:18 pm
Bonbolini колкото и неромантично да звучи: Вероятно си имала газове и си ги бъркала с движения на бебето. Бяха ми го казвали на мен, но аз не можех да повярвам, че двете неща могат да се объркат, докато не родих. Лежа си аз след секциото и бебето не рита 😁 Трябваше да пия чак лекарства за газове

Аз започвам работа след 10 дена и много ме е яд, че поех този ангажимент, защото нещо ми стана и много искам второ дете. Лекарите дори ми казват, че трябва да наваксам малко, защото не спим с Матей и кърмя вече една година, но много ми се иска второ. Ще поработя и дано хормоните ми се успокоят
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Август 18, 2022, 08:56:15 am
Teri_90, и аз така си мисля... Тя самата лекарка каза, че особено при предна плацента се усещат по-късно движенията.
Относно второ дете - щом го усещаш, значи си е време. Момичетата са писали доста за деца с малка разлика, лично аз не исках едно след друго, но аз имах причини: изпаднах в следродилна депресия, после малчо имаше доста сериозна операция на главата като беше на 5 месеца, после пък по-трудно проговори и цялото ми време беше: работа-логопед/психолог-вкъщи-занимавки с него... Не можех и да си помисля за второ. После като се решихме пък, не ставаше, почнахме пак изследвания, прегледи, висене пред кабинетите, не откриха проблем, записахме се за инсеминация, пък се отказахме и решихме, че ще сме с едно. Е да, но Господ е решил друго  :D и съм щастлива, дано всичко продължи да е наред. Аз съм спо-голям брат и винаги съм искала да имам 2 деца. Всичко ще се нареди... Само да сме здрави.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Август 19, 2022, 12:55:04 pm
Здравейте и от мен! Аз съм добре, и аз съм в 18 седмица. Не помня дали казах, че бебето е момиче 🥰 много се радвам. С предната бременност бях с предна плацента, мисля, че някъде по това време започнах да усещам бебето, сега пак съм с предна и го усещам от време на време. Засега тази бременност минава между другото, откакто спрях прогестерона вече не ми се спи постоянно и е много по-добре положението. На 13.09 съм на втора фетална морфология.

Тери, кърменето не пречи на забременявато, поне при мен беше така. Супер новина, че се замисляш за второ.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Август 19, 2022, 18:38:17 pm
Тери, няма да се наспиш. Приеми живота, че е такъв, не гони цели и прави второ. После само по-добре може да става.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Август 20, 2022, 09:44:07 am
Сън няма. Просто свикваш и това е. Аз с близначки на 2,8 тази нощ не спах.

Щом искате второ, давайте. Не го мислете. И знай, че знаейки какво грешки са направила с първото с второто ги избягваш. А от де да знаеш, може да е еднорог!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 21, 2022, 00:01:03 am
Робин, честито второ момиченце 🙂 Вече имате опит, ще е по-лесно с второто.

На мен толкова тежко ми беше последната бременност, че абсурд да търча след бебе/дете. Всяко нещо си идва, когато му е времето. И малка, и голяма разлика си имат своите предимства. Не всичко е на всяка цена.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Август 25, 2022, 00:00:16 am
Момичета, дойдоха най- сетне резултатите от пренаталния тест! Ще си имаме здраво момиченце 🥰

Робин, честита и на вас втора девойка!

Тери, много е хубаво , че мислиш за вроро. Ще се наредят нещата. Аз съм приема, че скоро чак наспана няма да бъда, въпреки огромното подобрения след работата с консултант.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Август 25, 2022, 08:28:24 am
HELIANTHUS, страхотно  :D Увеличаваме момичешкия отбор.
Мен ми е много странно, че ще имаме момиченце, преди въобще не заглеждах нещата за тях, но сега се хващам, че искам да купувам нежно розови  8O бодита, роклички, при все че не обичам въобще розово  8O
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Август 26, 2022, 10:05:34 am
Честито, Хелиантус! Много се радвам за вас! Наистина се засили момичешкият отбор в последно време :)

А какво става с Лейди? Надявам се скоро да се включи с добри новини.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Август 26, 2022, 12:47:26 pm
Чудесна новина, Хелиантус!
За PKU?
Все още ли ти става много лошо? Да отминава бързо!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Август 26, 2022, 16:02:43 pm
Благодаря ви! ❤

Павла, за PKU единствения начин да се разбере преди раждането бил с амниоцентеза, не си заслужава риска, така че за това не знаем и ще видим след раждането, дано го няма особено предвид, че е момиче. Иначе гаденето, умората и всичко е доста по- добре. Гади ми се от определени неща само, като от съдомиялната например. Като цяло се чувствам доста по- добре, но си имам и кофти моменти. Благодаря!
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Септември 01, 2022, 20:09:14 pm
Ехей, че хубави новини, честити розови бебета 💗 Ще поддържаме баланса във форума 🤗 Живи и здрави да са ни всички дечица!
Тери, чудесно звучи идеята ви за второ! ❤❤❤ Това с наспиването е много относително според мен, моя син след 2 годинки започна да спи чидесно, единствено като е бил болничък, разбира се сме бодували.

Аз малко изчезнах от тук, защото все още работя, а и доста време нямаше форум и вечер нямам никакви сили.
От днес обратното броене започна момичета 😁 10 дни до термин! Ходя по веднъж седмично на тонове, а следващата седмица съм и на преглед, тапата още не ми е паднала, имам си подготвителни контракции и от 3 дни менструални болки в кръста и корема, а от днес спрях магнезия.

Много интересно нещо научих и исках да ви кажа,  за да се справи организма след раждане и да няма следродилна депресия или да бъде в лека форма, една от АГ в Токуда съветва 1 месец от денят на раждане да се приемат добавки: B12, желязо и омега. Да знаете и вие...
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Септември 08, 2022, 09:32:08 am
Ехей, изпокрихте се всички  :P
Бременните коремчета как сте?
Lady01, съвсем на финалната права си  :D
Ние сме добре, аз си дебелея, ФМ мина чудесно, всичко е наред засега, другата седмица ще си пусна кръвни изследвания+ ТСХ, края на месеца съм на преглед. Вече имам огромен чувал с дрешки и чаршафчета от 0м до 1г 8O  8O  8O, почвам лека-полека да попълвам списъка, който си направи с неща за бебето, но с количката е голяяяяяяяямо чудене.
Вие каква сте си избрали?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 09, 2022, 17:05:44 pm
Лейди, пожелавам ти леко раждане! :)

Това с добавките съм го чела - особено за кърменето, не само за следродилна депресия, са важни. Всичко, което е пито по време на бременността, може да се пие и по време на кърмене, вкл. и фол. киселина. Разбира се, може да се пускат изследвания, за да не се прекали с нещо. Благодарение на добавките, хемоглобинът на Ивито беше много добър при изследванията на 6 месеца. Иначе други майки се оплакват, че е нисък на бебетата и почват на тях да им дават, въпреки че кърмят!

Бонболини, като се разхождам вече с количката, щото преди това изобщо не съм се заглеждала, масово са със скъпи колички. За нашите улици и тротоари е хубаво да са високо проходими. Е, то в София уж са по-добри улиците. Ние като купувахме, се спряхме на среден клас количка - Чиполино за оригинална цена миналата година 850 лв, сега не знам колко е. Тя е 3 в 1 - зимен кош до 6 месеца, летен кош и столче за кола. Но масово по улиците гледам майки с колички за около 1500 лв. Та, ние не сме много доволни от нашата количката. Така че явно трябва да се дадат малко повече пари за нещо по-хубаво и качествено. Макар че нашата засега ни върши работа. Дано да изкара до 2-рата година и половина!

Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Септември 09, 2022, 20:30:28 pm
Аз пак да си похваля моята. Joie chrome. Аз кош за новородено не съм ползвала. За колата си купих отделно. Моята количка избута 2 деца, а дори и сега, ако сме на дъъълга разходка (зоопарк и иминати над 20000крачки), пак я взимам и мога да возя и двамата. Ако имах още 2-3 деца, щеше и тях да изгледа. Не е от "луксозните". Има и минуси- дръжката е само пластмаса, средният колан не е със закачен омекотилет (парчето меко) и го загубих на втората година. Май за тези минуси се сещам само. Взех я за 200 евро.

Моят съвет е да се вземе само най- нужното- къде да се къпе, къде да спи, 5-6 комплекта дрехи, 5-6 муслинови пелени, количка и столче за кола (ако ползвате кола). Всико друго ще видите дали ще трябва или не.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: teri_90 в Септември 09, 2022, 21:55:38 pm
Едно момиче си поръча от Германия и столче joie. Беше си минало краш тестове, но доста по -евтино от разни марки. Има ги и в Турция в bebek
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Септември 11, 2022, 11:05:33 am
Здравейте, дами!
На 08.09.2022 в 13:55 се роди Ясмина ❤ 3.590 кг. и 50 см.! Жива и здрава бузанка е, не мога да повярвам, че мечтата ни се роди 💗🍀💗
На 07.09 бях на преглед и тонове сутринта и АГ ми направи преглед за разкритие и се установи, че съм с 1.5 см, но плода е високо и не се е спуснал в таза. Точно в този момент се пукна мехура ми и изтекоха много малко околоплодни води. Приеха ме в отделението и започнаха преглед след преглед, контракции много леки (като втори ден на цикъл),  разкритието си стоя до вечерта 1.5 см. Казаха ми, че ако след пукане на водите не родя до 12 часа, трябва да започна антибиотик, защото това става вход за бактерии и е опасно за бебето. През нощта започнахме антибиотик, контракциите поизчезнаха. На 08.09 сутринта ме настаниха в родилна зала и ми пуснаха система окситоцин, като ми забраниха да ставам, защото контракциите станаха доста силни и водите ми запопнаха да изтичат интензивно. По този начин се надяваха бебето да се намести в таза и да започне процеса. Който минеше, той ми правеше преглед за разкритие  :lol: След няколко часа силни контракции стигнахме до 2.5 см и нещата спряха да се развиват, като шийката ми беше изгладена на 50% от предния ден и нямаше прогрес. Озадачени бяха всички обаче, защо плода стои така високо и не можеха да си обяснят, какво пречи, гледаха ме на ехограф, томовете се следяха постоянно. Консултираха се със завеждащ отделението (доцент с богата практика, на който аз имам огромно доверие) и взеха решение, че ме чакат до 13 ч, ако до тогава няма прогрес, ме вкарват за секцио.
Е, вкараха ме в операционната и ме срязаха, но колкото и да се дърпах преди това, се радвам, че всеха това решение. Оказа се, че пъпната връв се беше омотала около раменцата и беше опъната, като така игра3ше роля на презрамки и не пускаше бебка да си излезе по естествен начин.
Но най-важното е, че се срещнахме най-сетне ❤ Сърцето ми прелива от любов и все още не мога да повярвам!
Мили, момичета, искам да благодаря на всяка една от вас, за това, че бяхте до мен през дългия и нелек път! За това, че ми помагахте много и без вас, може би още щяхме да водим тази битка!
Благодаря ви от сърце! ❤
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Септември 11, 2022, 12:21:36 pm
Хей, Лейди! Добре дошла на Ясмина! Прекрасно име! Да е здрава и да сте много щастливи цялото семейство! Прекрасна новина! Бързо възстановяване на теб ❤

При мен новото е , че в 16 седмица слушахме при акушерката сърцето, вече усещам девойката как мърда по малко. Борис по това време вече правеше салта. Онзи ден ок си открих някакво образувание, което е на входа на влагалището, излиза от вътре. С големина на лешник е горе долу. Бях при GP и тя каза, че и на нея й e много интересно какво е 😤 Наговори ми куп глупости и накрая каза, че според нея си е там отдавна и е част от сравнително устни, кеото много очевидно не е така. Каза да питам на втората ФМ, която ми е на 28.09. Ще наблюдавам и ще видим. Ние се опитваме да измислим име, но засега безуспешно. С Борис беше лесно, знаехме че ако е момче ще се казва така още преди да забременея с него, но сега не знаем. Има доста време.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Pav-la в Септември 11, 2022, 13:42:30 pm
Честито, Лейди! Да е много здрава Ясмина!

Аз имах имена за момиче. Симона за Сими и Борис, ако беше момиче, щеше да е Яна или Леа.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: magi_st в Септември 11, 2022, 14:06:36 pm
Честита Ясмина, Лейди!Да ти е много здрава и обичана малката госпожица!Бързо възстановяване на теб!

Хелиантус, аз нямах имена з нито една от трите, някъде към 7-ми месец ги измислихме.Спокойно, ще ти дойде музата.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Mihaela Viyacheva в Септември 12, 2022, 07:51:14 am
Честито щастие, Лейди! Пожелавам много прекрасни моменти на цялото семейство с малката госпожица!
Хелиантус, аз също имах такова образувание, каквото описваш ти. Изглеждаше като твърдо топче, сякаш много кръвоснабдено, защото беше горе - долу с мастилено лилав цвят. Ходих на уролог и той каза, че заради натиска на бебето се е удебелила уретрата. И наистина си изчезна без никаква намеса след като родих.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Септември 12, 2022, 09:25:59 am
Честита рожба, Lady01,
Да расте здрава, щастлива, да е радост винаги на мама и тати  :bori_016:
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Gracy в Септември 12, 2022, 10:23:22 am
Честита рожба, Лейди! Да е жива и здрава Ясмина и много, много да ви радва! Направо ме разплака, като си представих какво щастие е! И аз така се чувствах! Бързо и леко възстановяване! :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Robin в Септември 12, 2022, 14:30:52 pm
Честито бебе, Лейди! Нека е много здрава и щастлива Ясмина! Как се чувстваш след раждането, кога ви изписаха?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Септември 12, 2022, 16:22:03 pm
Мише, не е уретрата при мен, далече е от нея. Предполагам е полип 🤷‍♀️ Ще видим в края на месеца.

Павла, с теб имаме еднакъв вкус за имена. Яна ми е любимо, но пък мм не го харесва.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Септември 13, 2022, 08:35:03 am
Хелиантус, първите движения са толкова мили и вълнуващи, аз също в 18та седм ги усетих. И аз имах едни кондиломи, така както го описваш на това ми прилича. Гори ми ги АГ.

Благодаря ви, за топлите думи ❤
Заради антителата от Rh, които направих, малката разви доста силна жълтеница и ни задържаха. Днес пускат отново кръв, за да видят билирубина и живот и здраве се прибираме вкъщи! Дано се е повлияла от лечението.
Робин, след раждането се възстановявам, при раната намалява болката, но аз съм машина за сълзи  :lol: Рева за всяко нещо, гледам я в ръцете си и плача че е тук, плача за всичко и постоянно  :D Имахме лекция с психолог и ни обясниха, че заради хормоните е възможно да сме така около 2 месеца.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Септември 13, 2022, 10:17:38 am
Лейди, много са мили тези първи моменти ❤ И аз след раждането миналия път плачех постоянно, нормално било от хормоните. Следродилна тъга. Аз още в 15 седмица започнах да я усещам лекичко. Сега е по- осезаемо, но само като се спра на едно място, което с малкия не се случва 😁

Кондиломите не са ли малки?
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: Lady01 в Септември 20, 2022, 10:58:32 am
Аз имах кондиломи с различен размер, не знам дали има някакво ограничение в размера им. Честно казано ги махах преди много време, може би 8 години и спомен нямам никакъв.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: HELIANTHUS в Септември 28, 2022, 14:45:45 pm
Здравейте, как сте?

На мен днес ми мина втората ФМ, всичко е наред. През цялото време седеше с гръб госпожицата та изобщо не й видяхме лицето, но това не е най- важното. За съжаление беше само ехограф и нямах час с лекар, както твърдеше акушерката, че ще имам и съответно още съм в неведение какво е това образувание. Говорих с една акушерка, тя беше много възмутена,  че GP- то ме е отпратило без отговор какво е това и каза пак на тях да звъня...Ще звъня, какво да правя. Имам час с лекар иначе чак в края на Ноември пък не ми се седи чак до тогава в неведение.
Титла: Re: Тема на бременните 106
Публикувано от: bonbolini в Септември 29, 2022, 11:42:54 am
Здравейте,
Добре сме, тъкмо онзи ден ми мина прегледът - растем си - 700гр в 24 +4гс, малко по-дългокрачка, но всичко останало си отговаря на седмиците. Пусна ми кръвни изследвания и урина +ТСХ. Днес си ги пуснах и всичко е в норми, ТСХ падна до 2,3, глюкозата е 5,20 /все ми е в този диапазон 5 - 5,2/, но в урината имам масово урати.
Ходих при лекарката да изкоментираме резултатите, каза да почна диета - без сладки плодове  и сладко като цяло, а мен последно време само това ми се яде  :(
Нещо се уморявам последно време, много забравям, по-разсеяна съм, чак не мога да се позная  8O