0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #60 -: Юни 12, 2021, 11:09:32 am »
Аз с Моника стигнах до вливка.Не знам как се срина за месец от 110 на 92 желязото.Някъде в 7-мия месец бях.Тогава ми пуснаха една система и айде всичко се нормализира до раждането и след него.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #61 -: Юни 12, 2021, 11:22:08 am »
То при мен не е до стойност, а до темп, с който се сриваше. Беше 115, когато д-р Даскалов ми включва желязо. Бях в 16 г.с. И аз попитах не си ли е ок 115 за бременна, казаха ми, че стойността е добра, просто темпът, с който пада е притеснителен и до 9 месец може да го изпуснем много.
Минах тогава на Сорбифер 2х1 и стомахът ми стана манджа с грозде. Вместо да ми вдигне хемоглобина от честото ходене на тоалетна всъщност ми беше паднал на 104. След това минах на Тотема. Все още ми е зле стомаха, но не е каквото беше и сега съм задържала месец и половина на 104, което си е супер стойност. А съм на по-ниска доза желязо.

Маги, и аз бях така миналия декември. Работих по моя проект, след работа помагах по още един проект извънредно, в събота работих по трети проект отново извънредно, а в неделя пишех статии за докторантурата (която зарязах). И така месец и половина. Мисля, че бях в прединфарктно състояние тогава. Денонощно бях с невероятно сърцебиене. Дори не го правих за пари, а за да помогна. Човек трябва да може да казва не, аз още не съм станала от тези хора.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #62 -: Юни 12, 2021, 11:47:34 am »
При мен е работа само за нас си, но всичко се струпа на веднъж и една нощ да не спят добре близначките и ми се отразява.Ще мине и това де, но съм много изнервена и изморена.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #63 -: Юни 12, 2021, 13:13:20 pm »
Виждам, че Сигридов е луд. Имам си едно наум дали да вярвам на всичко на когото и да е. Засега съм си на едновременен прием на магнезия и желязото с отстояние. За щастие нямам проблеми със стомаха нито от Магнерота или Алеракта, нито от Тотема. След няколко дни (другата или по-другата седмица) ще пусна изследвания и ще видим как е желязото и хемоглобина. По-предната бременност (до 6-месец) ми изписаха ударно към края на 5-ти и 6-ти месец да вземем Сорбифер и от него не ми е било зле на стомаха. Но явно не се е вдигнал от него хемоглобинът много, защото от 102 към 21-22-ра седмица някъде (не помня точно) при аборта беше 90 и нещо (от епикризата).
Сега може би от 16-та седмица насам не съм усещала някакви контракции дори когато пътувам. Защото дотогава все понякога се появяваха и при път също. Аз затова и но-шпа отдавна не съм пила. Ама нали си пиех Магнерот, после Алеракт. Обаче прегледът на Тутракан сега съвпадна с едно освежаване на коридора, което представлява поставяне на декоративна мазилка на стените вместо боя. И общо-взето ядовете ми започнаха, след като се върнахме от прегледа. Като го завършиха, се оказа, че не е точно това, което си представях. Ама то и такива майстори избрахме, дето явно не могат повече... Толкова ме хвана яд, направо не можех да понеса как се прецакаха нещата. Бях много зле емоционално. Мъжът ми каза да не се притеснявам и че и така е добре, но после пък за най-малкото нещо аз се изнервях и 1-2 дни се карах с него (че не ме разбира). Естествено, докато бях в тези състояния усещах шаване на бебето. И тъкмо снощи се успокоих (май) вече и тази сутрин още докато си лежа в леглото, усетих контракции за първи път от доста време. Пих но-шпа, но много се уплаших да не направя нещо на бебето с тези емоции. И преди 3 години пак така се случи - ядосвах се и се изнервях много лесно и бързо за най-малкото нещо. Опитвам се сега да се владея и да мисля повече, дано няма повече такива неща. Уж казват, че от хормоните е възможно, но аз по принцип съм си много емоционална.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #64 -: Юни 12, 2021, 14:31:11 pm »
Gracy, емоциите ти нямат нищо общо с развръзката миналия път. От тях детето определено се влияе: когато си щастлива или напрегната поведението им е различно, но това е емоционално състояние, не здравословно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #65 -: Юни 12, 2021, 14:54:48 pm »
 Тери, на мен също ми се спадна с много за много крятко. Нормално било и повече не беше паднал.

Грейси, намери си покой. Коридор- к'во толкова, ядосва те мъжът ти- ми те са си за това и тн.
Както каза Тери, няма нищо общо между емоции и загубите.  Тогава при войни, големи трагедии и тн, деца не трябваше да се раждат.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #66 -: Юни 14, 2021, 17:51:47 pm »
Да се отчета в 29 г.с.
Днес малко извънредно отидох на преглед при д-р Даскалов, че вчера контракциите ми бяха много на често, а според доктора по ЖК никакви не трябва да имам. Та се шашнах ще мога ли да работя или да минавам в легнало положение. Аз уж отидох само шийката да ми погледне доктора, той пак си ми направи ФМ. Шийката ми е 2.9см и няма отвор (фуния в единия край), така че всичко е наред. Даже д-р Даскалов ми каза, че в този етап на бременността не само, че са нормални контракциите, но и се очаква да са много, което ме беше стресално.
Бебето си расте, вече е 1500гр, върви с 5 дена напред, доплера му е наред (Пу-пу). Само май крачетата са спрели растежа, случвало се, за да концентрира тялото кръвообращението към мозъка. Но след раждане се наваксвало. Съответно можело при проблем с плацентата да се наложи, но докторът каза че оттук нататък влизам в напреднала бременност и започват да ме гледат на 2 седмици и нямам повод за притеснение. Общо взето докторът каза, че за момента няма притеснения за моята бременност.
Ето така трябва да минават прегледи при лекар, да ти каже кое как е и да си тръгнеш спокоен, а не на две на три и после да седиш и да се чудиш вкъщи защо не си се сетил да питаш нещо. Аз гледам днес бързо да си тръгна, че докторът ме гледа извънредно, той ми казва: "Седни".
Само течение имам и взехме посявка, да видим какво ще изскочи.

След дълго чакане днес дойде и количката. Заслужаваше си чакането, на първо четене много ми хареса. Сега ще трябва да я поизчистим, че е била мостра. Майка ми вече за белина, медикс, спирт ми говори. Аз й казах по-спокойно, бебето все пак ще има обоняние. За първи път аз да не искам нещо да се извари.

И акт 16 ни се обадиха днес, че сме получили за къщата. Следва ипотечен кредит и парапети, бани огради.

В събота и кошарка ще получим. Моя приятелка ми дава нейната. Много съм доволна колко неща ще ни дадат приятели. Не осъзнавах колко неща има да се купуват за бебето. Като има от кой и ми върши работа, взимам.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #67 -: Юни 15, 2021, 11:58:10 am »
Браво, Тери, за напредването на бременността! Тези контракции сигурно са така наречените Бракстън-Хикс. Аз също имах чести контракции преди 3 години бременността в 6-ти месец и следящият ме тогава каза, че били такива. И на мен сега ми казаха, че имам фуния на шийката, ама според моя доктор е притеснително. На 29.06. съм на Плевен и ще видим там какво ще кажат и какво ще се види. То това дали се оправя, ако се удължи шийката, не знам.

Честито за новите придобивки! Сигурно ти е много вълнуващо отсега да им се радваш. Аз още не смея да купувам, трябва още да поизчакам. Макар че си представям неща и поглеждам от време на време по сайтовете.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #68 -: Юни 15, 2021, 12:54:03 pm »
Gracy, аз нямам фуния. Точно това е успокоителното. Фунията е реално разширение, докато при мен вчера шийката беше като тънка линия. Докторът ми обясни всичко. Буквално главата на бебето седи до единия край на шийката. И когато има фуния, тя се образува в този край и оттам започва постепенно разкритието. Така че е прав твоя доктор, че е обърнал внимание. Не знам дали се затваря фунията по принцип, само за шийки съм чела, че от лежане се възстановяват като дължина.
В късна бременност (след 20 г.с.) е трудно да се направи нещо освен да се пази легло. Преди това слагат серклаж. Иначе една влогърка, която гледах в 23 г.с. в Надежда й сложиха Песар. Било като някакъв пръстен, който затваря шийката.
Но пък на теб твоето тяло си ти усеща, че ти тежи и все гледаш да си полегнеш. Пази леглото и всичко ще е наред. Самата шийка ти е нас 3см, така че при теб лек режим и терапия би трябвало да е достатъчно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #69 -: Юни 17, 2021, 01:49:31 am »
Момичетата, не съм влизала тук много отдавна и сега реших да ви навестя. Тери, чета те и много се радвам, помня и един сън с теб и мъжът ти, всичко ти е много вълнуващо и нереално сигурно. Леко и спокойно бременеене, още малко остава! Защо секцио, има ли причина?
Грейси, аз имах фуния, скъсена шиийка на матката, моята АГ беше се притеснила, изписа ми ударно но-шпа и магнерот, диаспорал също, всичко се оправи с лежане. Аз имах доста контракции през цялата бременност. Пожелавам ти всичко да е наред и спокойствие до щастливия финал!
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #70 -: Юни 17, 2021, 14:52:39 pm »
Благодаря, Кукапетел! Ами засега нямам контракции. Иначе лежа повечко, защото ми се измаря кръста.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #71 -: Юни 17, 2021, 17:33:58 pm »
Грейси, на мен по време на бременността ми бяха казали да приемам махнезия и желязото с отстояние от няколко часа, понеже магнезият неутрализирал желязото. Казваш, че бебето ти е малко - цяла бременност ми обясняваха как ми е малко бебето, пък тя се роди 3330, така че имай едно на ум, че тези измервания не са точни.

Тери, и аз бях с контракции месеци наред, но спрях да им обръщам внимание, ако шийката е добре, няма място за притеснение според мен.

Аз да предложа дрехи за бременни, имам от Маги панталони, дънки, блузи, има и летни неща 🙂
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #72 -: Юни 17, 2021, 17:59:48 pm »
Честно казано в групата с бременни, с които си пиша. Всички нямат фуния, всички са с шийки над 3см, едни в болница ги приеха, едни лежат без ставане. Не знам защо аз съм с най-къса шийка (2.9см) и само на мен не са ми казали, че има проблем. Дори в сайта на д-р Даскалов погледнах и там пише, че  трябва да е над 3см, но и д-р Даскалов и д-р Даскалова поотделно видяха резултата и казаха, че е ок, така че колкото толкова.

Кукпетал, заради бактерии искам секцио. След ФемоФлор Плюс в Геника ми стана ясно, че във влагалището ми, въпреки че на микробиологиите пише по една бактерия, виреят доста чревни бактерии и то при стойност над 10 на 5та. Няма да си простя да заразя бебето, то пак може да се роди с бактерии, но поне ще знам, че съм направила, каквото мога да го предотвратя, дори да означава сериозна операция.
Напоследък гледам видеа за секцио, за да съм подготвена какво ме очаква.
Робин, баш днес ми пристигнаха дрехите за бременни, защото нищо не ми става. Аз по-скоро пазарувам дрехи в размер М, които уж да нося после за след раждане.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #73 -: Юни 17, 2021, 20:58:49 pm »
Тери,вземи си Френдли препарат за колички и си я почисти.Аз чистя всичко,което не се пере с нея
На количката й махам багажника и гумите и ги мия в банята,сенника и тапицерията на място или на двора ги свалям.Не понасям прашни и с петна колички.С вълшебната гъба и с твърда четка си чистя.
Смазвай със силиконова смазка като почнеш да я караш,една бяла е .Аз прецаках нещо задните колела и добре че ,Макларън не взимат нищо за ремонт .Прашаш им клипче и ти отговарят,пратиха ми нови задни и ми предложиха любезно и предни срещу скромните 120 евро.Мерси викам.Но силиконовата смазка не е мазна и не събира боклуци и прахоляци.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #74 -: Юни 17, 2021, 21:29:11 pm »
WD40 си ползвам аз. Пера само подложките, а другото с прахосмукачка и с кърпички.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #75 -: Юни 17, 2021, 23:26:51 pm »
Всичко което се пере пускам в пералнята с детския прах, другата част на терасат, криво-ляво чистя.А сега с голямата количка и това не мога, защото не мога да я вкарам в къщи..КОлкото толкова.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #76 -: Юни 18, 2021, 10:36:12 am »
Тери, аз съм чувала, че е полезно за бебето да се роди нормално, за да мине през родовия канал и да "лепне" бактериите, които са там, за да му се изгради по-добър имунитет. Моя колежка беше с близнаци след инвитро и толкова я беше яд, че ще бъде секцио и няма да могат да се калят бебетата от естественото раждане. Но както си решиш ти, твое право е.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #77 -: Юни 18, 2021, 11:39:48 am »
Gracy, има разлика от бактерия до бактерия. Иначе да, през родовия канал бебето получава доста лактобацили (които в моето влагалище липсват), за сметка на това имам много чревни, които не са никак полезни за бебето и могат да изискват антибиотик. Именно затова се прави след 34 г.с. задължително микробиология, за да се види има ли бактерии и ако има се лекуват, особено стрептокок от група б (на който съм също носител).

Благодаря за съветите за прането, тъкмо майка ми беше изкарала днес количката да я бърше и й казах да я прибере, че вие сте ми обяснили и аз ще я изпера като ми започне болничния.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #78 -: Юни 18, 2021, 11:53:39 am »
Стафилокок б се изследва само. Поне тук. Ако е малко се ражда нормално и при нужда се покрива бебето. За чревните- нали знаеш, че често има изпускате при напъване? От там стерилно не излиза.
Това го казвам не за да те убедя да родиш нормално, ти си си взела решение. А и си фиксирана в бактериите. Просто за инфо.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #79 -: Юни 18, 2021, 12:06:50 pm »
Тъкмо излезе микробиологията ми: Ешерихия коли. Писна ми от тази година вече. Ще ходя следобед до д-р Даскалов да видим ще я лекуваме ли, какво ще я правим.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света