0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #40 -: Юни 04, 2021, 09:44:34 am »
Аз ехокардиография на близначките правих във Фемина при един доктор, не му помня името, но мога да го намеря.Толкова хубав преглед обстоятелствен и подробен рядко ми бяха правили.Изключително доволни бяхме с моя мъж от него.

Колкото до избора между д-р Даскалов и Плевен не мисля, че има база на сравнение.Бодурска от скоро е лицензира,а докато д-р Даскалов е с дългогодишен опит в сферата.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #41 -: Юни 04, 2021, 11:36:20 am »
Ето ме и мен след преглед по ЖК. С контракции съм и минавам на Магнерот, защото нещо между матката и пикочния мехур било изтънено, беше прекалено сложен термин за моя мозък. Бебчо расте въпреки моите изследвания.
Общият белтък преди месец беше 56 при долна граница 60. Увеличихме дозата на Прегнако, що пилешко изядох и днес общ белтък 36. Буквално срив, докторът няма идея къде отива, преди две седмици пусках урина, беше ок. Утре пак ще пусна, но надали е там. Според него с този белтък трябвало да съм подута като балон.

А от другите показатели нищо не разбирам, дали са ок за Клексан 0.4 или не. Той не ги коментира.
Аз естествено пак писах на д-р Мели да даде и тя мнение. По принцип леки отклонения знам, че са нормални, само се чудя това СУЕ двойно над горна граница ок ли е, хич не ги разбирам. Ако някой знае, да каже.

Иначе бебчо вече е главично разположен, готви се, ама не знае, че ще е секцио. Вече е над 1200 гр <3
« Последна редакция: Юни 04, 2021, 13:15:27 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #42 -: Юни 04, 2021, 13:10:43 pm »
Браво, Тери! Добре се развивате. Много голям ми се струва - 1200 гр. Вярно, че имаме месец и половина разлика, но моето сега е 300-400. Ти си към 27 седмица? Не ми се иска пак да се връщам назад, ама пак да кажа, че като загубих бебето 2018, в 26-та седмица беше 650 гр. Явно е било малко (малка).
Хемоглобинът ти не е лош. Желязото уж Сигридов казва да е над 20. Моето желязо беше 16 и нещо в 16-та седмица. Тогава 1 месец бях вече на железен хелат. Добавих билкова кръв. След 3 седмици желязото беше 13 и нещо. А хемоглобинът не беше мръднал - 101 и 102. Тогава от Тутракан изписаха Малтофер. Пих го 13 дни (до прегледа при Сигридов) по 80-90 капки, освен другите железни препарати. Сега акушерката на Сигридов изписа да пия билкова кръв 2*20 мл (аз пиех 2*10 мл, както пише на опаковката) и 2*1 ампула Тотема на ден, всичко разтворено в сок от лимон или цвекло, а другите железни препарати да спра. Честно казано, докато си пиех Малтофера, изпражненията ми (с извинение) бяха много черни. А сега от 2-3 дни като пия Тотема, днес вече бяха по-светли. От това заключавам, че сега желязото, което приемам, е по-малко. Но ще видим по изследванията. Спирам за няколко дни магнезия, докато дойде време да пусна контрола на желязото. Да видим дали се влияе, макар че си ги пия с отстояние и не би трябвало това да е причината. Добре, че нямам контракции уж още. Ама освен това ми изписаха и инжекции Б12, а то също влияе на желязото, така че се съмнявам за някаква кой знае каква промяна в желязото.
Отделно, в 19-та седмица (за първи път изследван по моя инициатива) белтъкът ми е 65. Акушерката на Сигридов каза, че е на граница. Аз тъкмо бях почнала да пия Прегнако да се подсиля, защото знам, че го искат към 70. Но почнах по 1/2 мерителна лъжичка, щото не ми харесва. А акушерката изписа да го пия 2*1 мерителна лъжица на ден. И като свърши, каза да си купя на Now Foods Protein Isolate - било по-поносимо на вкус.
От СУЕ не разбирам. А по принцип за Клексана трябват други изследвания. Аз пускам АПТТ, фибриноген, ПКК, д-димер (по доц. Русев). От Плевен добавят и INR. А пък някои, като проф. Паскалева следят и Анти-Ха. Ама аз това никога не съм пускала.
« Последна редакция: Юни 04, 2021, 13:18:21 pm от Gracy »
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #43 -: Юни 04, 2021, 15:29:44 pm »
И Яна от Испания също ходи при д-р Даскалов и пак бих отишла, ако ми се наложи.

Тери аз ще продавам моето Кабу. Взех си раница и като станат големите жеги ще я нося в нея, че тя има охлаждащ панел. Мога да го пратя по майка ми в края на юли.
Безопасното спане на бебета е в леглото само бебето, долен чаршаф и чувалче. Чувалчетата на Angel baby са страхотни и имат много добра кауза - за всяко продадено чувалче се дарява едно на неонатлогия в някоя болница. Но от опит да кажа - ползвала съм много известни марки чувалчета и само Angel baby ми издържат на 60 градуса в пералня и на програма за памук в сушилня. Другите стават на дреп. Мисля че за края на август ще сте за есенно чувалче, а не за лятно. Лятното е много тънко.

Единственото изследване, което показва ОК ли е дозата на НМХ е анти Ха. Тия глупости дето ги пуска Русев се влияят от 100 други неща та да може да се прецени по тях дали е ОК дозата. Пускат ви ги само защото парите излизат от вашият джоб. Ако се плащаха по каса, никой няма да ви ги назначава тия изследвания. Имам предвид заради НМХ. Иначе стандартно се пускат по време на бременност. На мен ми ги пускаше гинеколога всеки триместър. Хематолога ми следеше терапията с други показатели.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #44 -: Юни 04, 2021, 15:43:29 pm »
Белтъкът доста нисък, Тери. СУЕ е добре за бременни. Като цяло си добре.

НМХ на подобна доза не изисква никакво следене при бременност. 
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #45 -: Юни 04, 2021, 15:57:26 pm »
Янче, ще искам да го купя. Само ще пишеш на майка ти или на теб да пратя парите. Моят младеж ще е вероятно средата на август, заради секциото, та има време докато ми потрябва. Днес точно започнаха във фейсбук да ми излизат реклами за AngelBaby летни чувалчета. Ще взема и някое лятно, че в Пловдивско лятото си тръгва октомври.
Аз иначе не следя терапията по никакъв начин. Акушерката на др Даскалов ми каза, че това АПТТ, което ме карат да пускам, е за съвсем други неща и да си карам на ПКК и доплер.
Доктор Мели ме посъветва да пусна и чернодробни ензими заради белтъка.  Общо взето като цяло съм с анемия и ниско кръвно и едва ставам от леглото тези дни, но било нормално за тези показатели. Още 3 седмици и приключвам работа, мечтая си вече за този ден.

Gracy, рано е да гледаш бебето колко е голямо. Моето в 20 г.с. беше 500 грама, но ми казаха тогава, че е доста голямо, така че 300-400 грама е ОК. Иначе Тотемата е с друга валентност спрямо Сорбифер например и по-ниска доза. От Сорбифер почти стигнах до спешното заради болки в стомаха. В момента съм 1 ден на 1хТотема, 1 ден 2х1 Тотема. По-висока доза на моя стомах не понася . Гледам да не смесвам с продукти с калций и да има 4 часа отстояние. Не ми се е вдигнал хемоглобина, но съм го задържала 4 седмица на една и съща стойност, която е доста прилична.
« Последна редакция: Юни 04, 2021, 16:01:39 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #46 -: Юни 04, 2021, 16:06:41 pm »
Подкрепям мнението на Яничка за чувалчета на 100%. И аз съм много доволна от тях.
Тери, голям господин си имаш вече.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #47 -: Юни 07, 2021, 15:15:58 pm »
Ето ме и мен с бодра крачка влязох в 28 г.с. и за да не ми е съвсем спокойно съм с разстройство като водичка. Засега само веднъж, но да видим до края на денят как ще е и дали ще трябва да се свързвам с лекар.
Не мога да преценя от какво е: смених протеина вчера на такъв за трети триместър, магнезият може би се натрупа, съмнява ме и един домат колко го е измил вчера Мишо, но бях изяла вече половината, докато видя, че има някакви черни неща по него, които се махат при търкане, уж казва, че е добре измит.
И болките в таза се върнаха, от две нощи не мога да спя и буквално се вижда в огледалото как ми се е разширил таза за отрицателно време.
« Последна редакция: Юни 07, 2021, 16:08:35 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #48 -: Юни 08, 2021, 09:05:37 am »
Тери, моля те не се шашкай толкова половин домат и разтройство от него.Аз колко кайсии не измити изядох.

Честита 28-ма седмица, сега започваш да чакаш 32-ра :)

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #49 -: Юни 08, 2021, 09:25:01 am »
Факт, уж чаках 28-ма, ама не ми стига чакам си сега 32-ра.
От някое от всички лекарства ми се разстрои стомаха, та сега експериментирам да разбера от кое.
Ние поръчахме онлайн количката, хич не исках да я поръчам без да съм я видяла, но я няма в шоурума и на място по магазините, защото е стар модел. А Мишо отказва да ме кара по магазините заради контракциите ми. Като съм вкъщи са ок, но пътят до Пловдив много ги обостря заради неравностите по пътя. Та решихме да рискуваме,  докато Хиполенд имат намаление и я поръчах за 400лв с кош за новородено и седалка. Ако не ни хареса ще я върнем и ще вземем нещо друго от Хиполенд. Та сега я чакам, не са ми звъняли от магазина и се надявам да я имат.

И от моята фирма като се роди бебето ще ми дадат за подарък ваучер от 500лв за пазаруване от Емаг. Това е нова политика и аз съм първата, която ще "облажи". Та сигурно с ваучер от рано-рано ще купя столчето за хранене, една сгъваема кошара за долния етаж и памперси, че трябва да се вземе нещо за детето все пак. Иначе имаме хладилник, котлони, печка, сушилня, пералня за купуване, само ваучери ни дайте.

Д-р Мели ме посъветва да пусна урина и чернодробни ензими заради белтъка. Всичко е в норма, та сега ще заживеят на киноа. Досега ядях често яйца и пилешко, но явно не достатъчно често. Та сега всичко що е с ориз ще бъде сменено с киноа, някакви готини идеи и за десерти има с нея от фитнес маняци в интернет.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #50 -: Юни 08, 2021, 09:47:03 am »
Тери,Дивайната има и предимството да се сгъва със седалката,когато тя е обърната в посока напред.Ако има нещо звъниш на вайбъра и ще съдействам.
Много ми бяха забавни мъжъ,идват със сгъваемата кошара и почват-разглобих я с отвертка,вие нямате сила да я сгънете ,тръшнах я в стената накрая.А упътването никой не прочел🤭
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #51 -: Юни 08, 2021, 10:56:02 am »
Честита 28-ма седмица, Тери! Не знам за твоя ханш, но моят корем е толкова напред... В ханша не забелязвам промени, само корем напред. Една приятелка каза, че нейна позната в 9-тия месец така изглеждала (явно 1-ва бременност). Е, малко преувеличава, но наистина за 5-ти месец е доста. Макар че вече съм на границата с 6-ти. Даже по броенето на инвитрото утре трябва да вляза в 22-ра седмица. Та, да де, за този корем ми е странно, че бебето е малко. Иначе не е от храната да изглеждам дебела, защото в другите мерки почти не съм мръднала, 56 кг съм сега. Абе важното накрая всичко да е наред.

Излезе ми пренаталния тест - всичко е негативно за трозомии. И полът вече генетично е потвърден. :)
Аз взех да свиквам с Прегнако. Даже това, което са ми изписали е суроватъчен протеин, малко по-скъп, а пък едва ли е по-хранителен от телешкия и така реших, че оставам на Прегнако.

Тери, според мен разстройството е от Магнерота.

Обаче и аз да се оплача от болки - като стоя права 30 мин. и повече започва да ми се измаря кръста и да боли. Също и като съм седнала на стол пак така повечко време, започва да ме боли кръста. Единствено ми е добре легнала. Добре че вкъщи са меки леглата, дивана - няма нещо да ми ръби. Само на село ми е малко некомфортно, но там уж е за кратко.
« Последна редакция: Юни 08, 2021, 10:58:02 am от Gracy »
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #52 -: Юни 08, 2021, 11:36:29 am »
Gracy, моят корем беше така огромен по това време и изведнъж спря да расте. От началото вървях с огромен корем и сега не ми се струва така огромен, пък бебето е голямо (пу-пу). Та това не е много показателно как ще продължи да върви самия корем.
И аз съм 56 кг в момента, качила съм 8 кг досега, доста съм доволна, вървя на максима на допустимото. Така се успокоявам, че се храня достатъчно, но не прекалено.

Аз днес ще пробвам пак Прегнако за трети триместър и ще ти дам отзиви дали не е от него стомаха. Една бременна писа, че скоро го е започнала и се е изринала от него цялата, а не е имала проблем с предишния. На мъжът ми също единия вкус Прегнако му докара сериозни проблеми със стомаха веднъж, та ми е съмнителен.

Иначе болките по това време вече са си нормални. Аз горе-долу по това време започнах да виждам зор да си готвя. А ако стоиш права и си на едно място хептен се концентрира в гърба тежестта и си боли. Добре, че можеш да си лежиш.

Честито за хубавите резултати не теста. То всички ги очаквахме, но е хубаво да ги имаш. Най-малкия пакет ли пуска или по-разширен?

Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #53 -: Юни 08, 2021, 12:41:39 pm »
MaterniT 21 Plus Advanced на Cell Genetics. Май се води следващия след основния, а иначе има и 3-ти, който обхваща повече.

И аз според едно приложение за следене на бременност на телефона се движа според примерната графика. Но в началото на цикъла бях 50 кг. Така че явно не съм качила много.

Дано да не е от Прегнако, че тъкмо свикнах с него. Ще чакам отзиви.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #54 -: Юни 11, 2021, 10:11:44 am »
Вчера бях на ЖК, 22-ра г.с. По измервания на различни части на бебето и плацента - всичко било в норма, 470 кг. Естествено на мозъка нищо не видя, но и нямаше как при тази картина, която аз виждах - по-скоро размазано и нищо общо с това, което видях при Сигридов. Но иначе се радва, че видял малкия мозък и, както казах, радва се, че всичко било наред. Обаче измери шийката 33-35 мм (Сигридов я измери 39 мм) и видя и ми показа нещо като фуния заформено (околоплодния мехур, предполагам), която навлиза в канала. И каза да засиля магнезия, т.е. Алеракт *1 + Магнерот *2 на ден - общо 3 приема за деня да имам. Това как се съчетава с желязото и как му влияе само аз се питам, него нищо не съм питала. Все още съм в невидение за какво е магнезият, за какво е желязото, кое е по-опасно - да няма достатъчно магнезий или да няма достатъчно желязо??? Изобщо нищо не знам вече.

Пристигна ли количката, Тери?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #55 -: Юни 11, 2021, 10:46:01 am »
Gracy, шийката измерена два дена един след друг може да ти даде отклонение до 1 см, чела съм за такива случаи. При някои жени много бързо се възстановява или намалява. Особено пък измерена от различни лекари с различна апартура.
Няма лошо да увеличиш Магнезия. Желязото, ако е зле, преди раждане правят кръвопреливане, но твоето не е зле. Приемливо е. Говорим при хемоглобин под 90-80.
Аз пия 2х1 Тотема, за да си щадя стомаха. Магнезият ми е 3х1. В повечето случаи комбинираните витамини са Желязо+Магнезий. На теория пише, че не си пречат, само при желязодефицитна анемия можело да се прави отстояние.
Аз в момента я карам на: 8 часа Магнезий, 12 часа Тотема, 15 часа Магнезий, 18 часа Тотема, 21 часа Магнезий. Такава схема съм си измислила, за съжаление и Магнезият се пие преди хранене, особено при хора с кофти стомах по време на бременността като мен, та ям по 100 пъти на ден без да съм гладна.
Магнезият афектира на съкращаването и отпускането на мускулите. Матката е мускул. Контракциите са точно съкращаване и отпускане на мускул. Стига го слуша този Сигридов.
Така че измисли си някаква схема и е ОК.

Нормално е на ЖК да не виждат нищо, такава им е апаратурата. Аз на моя доктор на ЖК му казах, че бебето е момче, че се видя при него чак 23-24г.с.

Чакам я пустата количка. Седи си в склада на доставчика вече два дена и не мърда оттам.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #56 -: Юни 12, 2021, 10:03:47 am »
Грейси, от толкова много следене при Н-на брой лекари се объркваш и най-мнго да направиш някоя глупост.Магнезия спомага за отпускане на мускулатурата на матката и предотвратява контракции.Ако е толкова вреден, колкото Сигридов казва, щяха ли да го вливат в болниците при задържане?Аз имам близка която лежа от 3-ти месец нататък в болница, не ставаше и до тоалетна дори.КОлко гинипрал и вляха, колко магнезиеви банки....Сега има един прекрасен футболист, който никак ама никак не слуша.


Колкото до желязо то е изключително важно за теб и за бебето.Недостига му може да доведе до проблеми при развитието на плода, тежко раждане ако щеш и смърт от кръвозагуба.Аз за Сигридов знам, че е луд, ами теб не знам с къв акъл го слушаш.
« Последна редакция: Юни 12, 2021, 11:03:41 am от magi_st »

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #57 -: Юни 12, 2021, 11:00:05 am »
Маги, може би е добре да махнеш частта с кой какво бил казал. Не знам някак некоректно ми се струва така публично.
Иначе и аз това си мислех вчера, че някои лекари не следят бременност и ходят при тях на ФМ и е много лесно да нападат другите, които реално носят отговорност за тази бременност и които ще бъдат обявявани, ако недай си Боже стане нещо лошо.

Иначе, когато аз намалих дозата желязо заради проблемите със стомаха, много се притесних да го направя. При мен хемоглобина се сриваше буквално. За месец беше паднал с 30. Говорих с д-р Даскалов. Той ми предложи да спра желязото напълно, за да видим то ли ми дразни стомаха. Аз категорично отказах от страх и минах на Тотема ниски дози (един ден 1 ампула, на другия 2 ампули). Тогава той ми каза, че важното е, че приемам някакво желязо, въпреки че е по-ниска доза и друга валентност. Но също каза, че ако реша да го спра заради стомаха, да не се притеснявам в по-напреднала бременност ще ми вливат венозно.
Затова от моята призма магнезий е по-важен от желязо при наличие на контракции. Маги е написала верни неща, но явно не е чак толкова страшно положението. Просто се следят показателите.

Аз да си помрънкам. Днес пак щях да припадна. Вече познавам сигналите и веднага гледам да легна. Бебчето и то не е много добре поради този факт, та е притихнал миличкия. Лекарите казаха, че има връзка между моето състояние и неговото. Та не си въобразявам, че ниското кръвно му се отразява.

При мен контракциите си продължават, може би са една идея по-леки като стягане. Но седенето на работа определено ги провокира. Остават ми две седмици и половина до болничен. Колегите имат страшна нужда от мен тези две седмици и ми е притеснено да не правя някоя беля, опитвайки се да им помогна. Може би ще пробвам да работя от леглото, така тежестта ще се разпределя между таза и краката, дано ми помогне
 Уж работя 2х2 часа на ден, но и те ми идват тежко за корема. А много ми се работи. Много ми е интересно какво върша в момента и чак не ми се излиза в болничен.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #58 -: Юни 12, 2021, 11:06:22 am »
Тери, благодаря!Сутрин не мисля добре, нещо съм много изморена и на ръба тия дни.

Аз работех легнала на леглото, с масичка за хранене в леглото над мен и на нея лаптопа.Имахме много важен проект като бях с МОника и така успях да свърша моята част.Що не учих за нещо дето не се работи извънредно не знам.Е и сега работя и утре и пак и пак и така до края на месеца и дано издържа.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #59 -: Юни 12, 2021, 11:08:13 am »
Тери, хемоглобинът ти си е доста приличен. Нормално винаги има такъв спад. С двамата имах начален над 130 и в 4м бях с по 105-109 и така си избутах до последно. Никога не съм приемала желязо. Това не е притеснило никого.
 
Ама ги защо се мъчиш на стол да работиш? Естествено, че от леглото. То тогава не знам и защо ще излизаш болничен. Да седиш ей така в леглото и да работиш от там, по- добре работи, а и щом ти е толкова интересно.