0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #140 -: Юли 20, 2021, 21:35:10 pm »
Значи да споделя как мина днес. Два ден се поболях от притеснение. Изчетох всички  постове във фейсбук групите по няколко пъти. Макар една жена да не беше писала, че е спряла инжекциите и е станало беля, в моята глава бяха само онези, които пишат, че в никакъв случай не се спира. Дори Криела четох, че последните 9 дена не е била инжекции, а тя си беше с мутации и загуби. И все пак така май не съм се притеснявала цяла бременност. Само лошите неща си мислех

И отивам днес при д-р Даскалов, сигурна, че и той ще е на моето мнение. И напротив, той ми каза: "Аз не бих се притеснявал и днес да ти спра Клексана".  Обясни ми, че моята бременност не се крепи от Клексан, защото не съм с високо кръвно, прееклампсия, а дори мутациите ми са нискорискови и не са тромбофилия. Аз пак си знам моето и имам нужда от успокоение. Обясних, че в моята глава се върти следния вариант: тромб, запушва артерия и за една секунда става белята. Но той ми обясни, че не стоят така нещата. При възрастен човек така се предизвиква инфаркт, но при бременност се запушва кръвоносен съд от плацентата, но самата плацента има много такива, съответно нищо не става за една секунда, а е процес. И тъй като мен ме следят всяка седмица, би се видяло страдание на плода, лош кръвоток и калцифициране на плацента. При нужда ще ме викат по два пъти в седмицата, ще измести секциото и т.н. Пиша тези неща, защото ще има и други някой ден, търсещи обяснение като мен. Като тук е много важно да се отбележи, че всеки случай е индивидуален и няма нищо притеснително в моето здравословно състояние, което да ни държи нащрек (чукам на дърво).
И тонове ми пусна д-р Даскалов днес, имам си контракции, но по това време е нормално. Били дори важни за сърфактанта на бебето.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #141 -: Юли 21, 2021, 10:30:53 am »
Точно както ти казах, Тери. И точно това се е случило и с моето бебе тогава. Много жалко как не са видели нищо... В днешни дни това е престъпление. Помня как ме успокояваше докторът, че се случвало нещо да се притисне пъпната връв и да се ограничи кръвопотока, че били нормални тези случайности да се случат. Може да се е притеснявал да не го съдя. Помня как лицето му замръзна, като прочете резултата от аутопсията, защото там ясно е написано какво се е случило. Но този доктор, който ме наблюдаваше тогава, си замина миналата година от Ковид. Както и да е.

Сега вече и аз съм спокойна, че мога да спра инжекциите по някое време. И аз ще говоря с моя доктор следващия път.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #142 -: Юли 21, 2021, 16:50:18 pm »
Gracy, да ти кажа още на миналия ти пост ми направи впечатление, че си започнала по-оптимистично да мислиш. Поуспокоила си се. Много се радвам. Като започнат да ритат бебетата и доста по-леко минава времето между прегледи.
А ти защо искаш да спираш инжекциите по принцип, нещо те притеснява в тях ли?
Купихте ли вече нещо за бебето?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #143 -: Юли 21, 2021, 20:34:48 pm »
Тери,аз спрях клексана 3 дни преди термин,преносих 6 дни като последните 6 дни бях всеки ден на тонове и малко или много бях спокойна заради тях. Аз иначе не бих го спряла 10-12 дни преди секцио. Паскалева казва 1 ден преди планово секцио да се спре.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #144 -: Юли 21, 2021, 21:26:19 pm »
Така е, но д-р Паскалева, д-р Русев, д-р Конова не носят отговорност за нас. Не на тяхната маса лягаме и не те ни правят операция. Затова според мен тук моето мнение го изказвам само и се съобразявам със съветите на човекът, който ще ме реже и носи отговорност за моя живот и на д-р Даскалов, който следи детето. Биене на инжекции зад гърба на двамата за мен е безотговорно, защото както те имат отговорност към мен, така и аз към тях.
Друг лекар да ми го беше казал, щях да се замисля. Но доктор Даскалов и доктор Даскалова ме убедиха вчера, че няма риск. Ако се притеснявам и през ден ще ходя на прегледи. Никога няма да ме върнат.
Но трябва да се постъпва отговорно. Пациентка на моята репродуктивна лекарка пиела Аспирин зад гърба и до деня преди пункция. Едва са я спасили. И после най-нагло казала, че излъгала, за да не й отменят пункцията, пък една жена й казала в бг-мама, че било за забременяване. Знам разликата в продължителността на Аспирин и НМХ, но да не спра инжекциите, въпреки лекарите си, би било същото действие като нейното.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #145 -: Юли 21, 2021, 22:38:43 pm »
Тери,аз казвам какво беше при мен. А и моето АГ искаше да спра клексана още в 36гс. Аз реших да се доверя на хематолога,умишлено не и казах на аг че продължавам да бия. Ако беше тръгнало раждане по рано щях да им кажа като отида в болницата.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #146 -: Юли 22, 2021, 10:09:06 am »
Не знам, може и по-оптимистично да съм настроена. Вече съм в 3-ти триместър. Обаче вчера като се сетих за загубата, почти се разплаках. Но се спрях да не мисля вече за това, защото вече е минало и нищо не може да се направи. Да, наистина сега като зарита бебето, много се радвам. Като не е ритало известно време, се притеснявам. Така и не си купих доплер.

Иначе вече активно търся неща. То пак е малко рано, ама какво да се прави. Почнахме и по магазини да ходим в града. Мъжът ми каза, че без да види, количка не взема :). Според него Кика Бу са малко паянтови и аз го видях това. Засега съм се спряла на Кенгуру един модел, на Мони харесах един и Чиполино евентуално. Последните най-много му харесаха на мъжа ми.
Поръчах вана със стойка да докарат в един магазин до нас. Много ми хареса в интернет, а се оказа изчерпана навсякъде. Сега идвала нова доставка в България. На Чиполино е. Както казах и разместването вкъщи направихме... малко като приказката с тигана. Ама пък се отвори и чистене. Иначе незнам като напредне корема, дали бих могла да правя нещо. Сега едвам се движа.

А за инжекциите това ме притеснява, че няма място къде да ги бия. Остана малко по паласките, но продължава да се опъва кожата. Ръцете ми са слаби, краката също, най много около дупето, но не знам там как се бие. И аз мисля, че сега бременността ми не се крепи на Фраксипарина. Но ще видим какво ще каже докторът, и аз ще се съобразя с него.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #147 -: Юли 22, 2021, 11:44:00 am »
Мъжът ми ще ми забрани да чета в Зачатие скоро. Е вчера Криела пак ме разколеба и притесни. И той днес ми се кара, защото имам трима много добри специалисти пред мен и аз чета "една жена каза". Пак цяла вечер до късно и днес търсих информация в Интернет за моите мутации. Никъде тази комбинация не се споменава, няма ли Фактор 5, Фактор 2 или 4g + хетерозиготн или хомозигот по двата mthfrr, се води че няма риск.
Та да, Грейси, слушай си доктора. Не ден по сумати бременни гледа и назначава/спира терапии. Ти при него ли ще раждаш?
Иначе аз в ръката изобщо не успях да бия инжекции, само два пъти и ме болят ужасно. В корема от 10г.с. е невъзможно, та редувам крака и паласки. Никои хора дори в гърба бият. Все някъде трябва да имаш малко месце. И аз не съм нещо огромно 154 см, забременях на 48 кг. Сега май ударих 60кг, започнах да задържам вода вече и по-бързо качвам. Преди на месец 2 кг, сега за седмица качих 2кг и се стреснах. Започнах да следя с MyFitnessPal дали не ям прекалено, не. Съвсем нормално. Но сутрин ме болят ръцете, отбелязват  ми се чорапите, за седмица всичкото бельо ми стана малко и ми се търкат кълките. Д-р Мели ми обясни, че по това време започвали отоците, тялото събирало вода, защото при раждане се губи много кръв и тази вода е нужна после за компенсиране.
Друго интересно, което ми казаха в кабинета, е че лекарите се притесняват от НМХ, заради риск от хематом в малкия мозък. Но аз реших, че говорят за малкия мозък на майката, какво общо би имало бебето. Но май става въпрос за бебето, защото докато се рових за НМХ четох, че на една жена на бебето са били инжекция за такъв хематом, защото била родила по-рано и не успяла да спре инжекциите.
За Kikka boo и на мен ми е това мнението. само Divaina някак си успя да ме накара да я купя. Много е лека и не е трансформираща. Както и не е някакви изкуствени кожи. Кръщелницата ми беше с количка цялата изкуствена кожа насред лятото. После защо не искало да седи детето в нея. Седи ти на 40 градуса в този парник. Та за мен беше важно да е лек плат и да не е черна.
Ние нашата вана не сме я отворили все още, седи в кашона
Ей тази взехме https://www.hippoland.net/cangaroo-komplekt-vana-sas-stoyka-bubble-rozova-6707
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #148 -: Юли 22, 2021, 14:48:48 pm »
Тери, нашата вана е същата и съм много доволна от нея. Изобщо не се клати, супер стабилна е и голяма. Аз напълно те подкрепям да си слушаш лекарите. Наистина те отговарят и за живота на бебето, но и за твоят. Не смятам, че някой ще поеме излишен риск и за двама ви. Не се притеснявай, всичко ще е наред. Следят те често, така че няма повод за притеснение.
Грейси, аз също съм слаба, а качих и много малко кг, така че не си промених фигурата, но успявах да си слагам и в ръцете и в краката. В краката се слага горе на бутчето от външната страна, на най - дебелата част. Все някаква кожна гънка ще намериш там.
« Последна редакция: Юли 22, 2021, 14:50:54 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #149 -: Юли 22, 2021, 15:37:36 pm »
Миле, много си ми залипсвала. Чакам с нетърпение да ходим на зоологическата в Пазарджик с децата.
Струва ли ви се подматрачната рамка прекалено високо? Кошарата има три нива, Мишо я е сложил на най-високото, ама се чудя безопасно ли е. В началото сигурно, но ако почне да се обръща бебето. Реално от матрака до края на решетката има 22 см, изобщо не знам колко голямо (всъщност малко) е едно бебе и за какъв период.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #150 -: Юли 22, 2021, 15:43:07 pm »
Ооо и аз така, тази година ще си с много малка маймунка, но другото лято ще ги съберем да се запознаят  :) Ние точно на това ниво я използвахме в началото. Друг е въпросът, че тя не спа много, много там, а предимно в мен. По принцип на това ниво ще ти е много по - лесно да прехвърляш бебето. А то не се обръща поне до 4-ти месец, така че е безопасно.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #151 -: Юли 22, 2021, 15:48:48 pm »
Тери, Сими беше така до 4м някъде. После на второто ниво до нормалното легло.
С Бобо ме домързя да кача нивото и беше директно на второто. Още е така, че си излиза сам и от кошарата, и от стаята.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #152 -: Юли 23, 2021, 10:54:36 am »
Моите мутации са хетерозигот за PAI, ACE и фактор XIII и хомозигот за MTHFR 677. Така че наистина си имам комбинация. Специално за инжекциите ще питам. Не знам и Натаспина дали не се спира преди раждане. Засега при доктора от ЖК (и инвитрото) мисля да раждам. Ще го питам и този въпрос как стои.

Предполагам, че не е съпоставимо, но само да кажа, че когато стана аборта в 9-та седмица, бях на Фраксипарин (0,6) всеки ден + аспирин през ден. Тъй като петък късно установиха, че няма сърдечна дейност, казаха да чакам до събота, после понеделник, докато прокърви, иначе не ме приемаха. Тогава продължавах да се надявам, че може да не са видели добре и си вземах лекарствата. Та в неделя прокърви много, отидох и след 2 часа направиха кюртаж. Казах, че съм била инжекция и съобразиха нещата с това. Сигурно при раждане е по-сложно, отколкото тази процедура. Така или иначе докторите си знаят.

И аз съм започнала да задържам вода явно, защото ръцете и краката ми се подуват, особено сутрин и особено когато е много топло.

Ваната, която харесах е подобна. Само не е с вградени дозаторчета, а с място за сапун, защото предпочитам да си поставям каквото искам. https://dundio.com/index.php?route=product/product&path=441_549_550&product_id=80560
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #153 -: Юли 23, 2021, 12:17:22 pm »
Грейси, само като видях розАва и се отказах. Иначе е хубава ваничка и чак съжалих, че не съм я видяла по-рано (вероятно бих я взела от друг сайт заради това розАво).

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #154 -: Юли 23, 2021, 17:21:30 pm »
И на мен ми направи впечатление :D Грешка на сайта е. Има я и на други сайтове. Просто съм запазила първия, на който я видях. Веднага ми хареса, защото съчетава нещата, които искам, вкл. размера, тъй като ще я вмъквам в душ кабина (изградена), която е 1 м широка. Като (ако) я взема, ще кажа как е.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #155 -: Юли 23, 2021, 18:31:09 pm »
Имай предвид, че ако я ползваш със стойка няма да се събира в това пространство, а пък и ти вътре да къпеш бебе ще е трудно. Харесвам кабините, но все ми се струват непрактични с деца. Е, заварено положение ти е, но бъди готова.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #156 -: Юли 25, 2021, 20:29:06 pm »
Момичета подарявам една ваничка за бебе със зелен цвят.Ползвана е, но е в добро състояние, само трябва да се измие.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #157 -: Юли 27, 2021, 20:46:51 pm »
Значи накрая на бременността е много тегаво. Хем си баш на последна права, хем сума притеснения има.
Моето бебе последните 10 дена не е пораснало изобщо.  Нито главичка, нито коремче, нито крачета и оттам килограмите не са мръднали. Главата и корема се все още напред, защото бяха и преди големи, но крачетата вече се забавят и както цяла бременност вървеше като цяло със седмица напред, от днешното измерване върви с 3 дена назад.
Междувременно моите показатели стават все по-добри. Протеин в норма, хемоглобина и той вече в норма.
Не успях да сравня показателите, докато бях на преглед, че ги получавам чак накрая. Само видях, че не е качил и казах на д-р Даскалов, че сякаш даже отслабва детето. Той провери пак кръвотока, наред, отклоненията в норми. Тонове супер. Само крачетата коментира, че вече се вижда изоставене и ме попита кога ми е секциото. Като казах след 3 седмици, той каза: "Добре скоро е". Сигурно, ако беше по-нататък, щяхме да взимаме мерки.
Ама как така не расте при добър кръвоток и виталност. Не е като да е гледано от различни лекари или на различни апарати.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #158 -: Юли 28, 2021, 20:09:47 pm »
Тери, не ги разбирам тези неща. То и измерването може да не е съвсем точно. Не се притеснявай излишно. Нормално си е бебето. То наистина наближил края. Още малко.

Маги, благодаря за предложението. Но ще изберем все някаква. Тази, дето съм я харесала, ще е в БГ след 20.08. Има забавяне.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #159 -: Юли 28, 2021, 20:20:13 pm »
Е вие имате време, за да ви потрябва ваната. То докато падне пъпа препоръчват на чешмата.
Иначе аз мислих, суках и писах на д-р Мели да я питам. Щях да си питам в кабинета, но после анализирах документите. Тя ме успокои, че всичко е наред, щом показателите са му наред. И той е човече, можело да има стоп в растежа.
В петък влизам в девети месец.  Ще ходя за оправяне на документи в клиниката за раждане и среща с анестезиолог.
Как си ти, Грейси, как ти се отразява жегата? Аз бях на подписване на документи за ипотека вчера и днес и двата дена щях да се задуша с маската на затворено пространство. Топли вълни ме избиха, излизах по средата на срещата навън.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света