0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #160 -: Юли 28, 2021, 22:58:56 pm »
Тери, вие не сте исполини, може да е късокрак. Не задълбавай, щом всичко му е наред.

Тери, още от раждането се мокри пъпа. Въпросът е да се подсушява добре. Дори в родилното във вана ги къпят тук. Аз също никога не съм го пазила.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #161 -: Юли 29, 2021, 18:40:09 pm »
Ами аз съм добре, потя се много, като изляза, иначе съм  на климатик вкъщи. Нощем го спираме и сутринта ръцете са ми подути от топлото.

Днес бях при Сигридов, все пак отидох. Вече е за последно, пожела ми успешно раждане. Няма вече кисти, изчезнали са, както предполагал, тъй като били от вируси, а не от нещо генетично. Каза да не пия Магнезий и Но-шпа, въпреки че но-шпа вземам от дъжд на вятър по едно, като усетя леки контракции, като менструални. Той каза, че са подготвителни и няма нищо страшно. Оцени, че няма риск от преждевременно раждане, както и нямам нужда от разреждащи кръвта. Каза, че кръвоснабдяването е много добро и нищо притеснително няма, нито със съдовете, нито с плацентата. Обаче, показателите (мерките) на бебето изостават. Той предполага, че е липса на витамини и минерали, които няма как с храната да засиля, защото предполага, че червата не усвояват вече добре, защото са притиснати от бебето. Първо каза да пусна изследвания и после да засилят приема на добавки. Действително бях направила малка почивка на фолата и Б6 за 2 седмици, но от седмица пак ги почнах. Бях на 5 инжекции Б12, но от 3 седмици съм пак по старому на подезични. Вит. Д го смених с едни капсули, които са по-малко от 10 капки Вигантол, щото си мислех, че другото ще ми е от печене на слънце. Сега ще видя дали са паднали нивата. Та според него изоставането, не е от слабо кръвоснабдяване, а от липса на витамини и вещества (калций предполага).

А иначе понеделник и вторник почти не усещах бебето и ужасно се бях притеснила да не стане лошия сценарий отпреди. Но вчера, днес повечко го усещам. Сигридов каза, че може магнезият да го успокоява и приспива и като го спра, да видя дали има разлика. И пак каза да спра да се притеснявам, защото този път всичко е наред.

Ние все пак си разглеждаме за неща и аз страх, не страх капарирах едно легло тази седмица, тъй като е в промоция до края на месеца. А иначе ще е готово след 18.08. Сега продължаваме да разглеждаме за колички.

Чудя се какъв матрак да вземем. Вие с какви матраци сте, т. е. бебешкото легло?
« Последна редакция: Юли 29, 2021, 18:42:33 pm от Gracy »
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #162 -: Юли 29, 2021, 19:23:50 pm »
Ей доживях Сигридов да каже на някой, че всичко мъже наред. А честито!
Ти значи си вече в 29 г.с., за тогава така помня че беше казала, че ще ходиш. Супер, напредват нещата при теб, време си е за покупки.
Аз бях решила да инвестираме в столче за кола и матрак. Всичко друго не ми беше толкова важно. Взехме матрак Magniflex Pierre Cardin, има лятна и зимна страна, ергономичен, хипоалергичен.
Съветвам те и за столче да започнеш да се оглеждаш, особено, ако държиш да е минало Краш тестове. Там се загубих в четене и изнервяне какво да купя, мен лично много ме натовари. Всичко друго купих от раз. Освен това, ако искаш и столчето да е съвместимо с количка и да има адаптери, стана дълга и широка. Аз накрая се отказах от този вариант, иначе трябваше да купим количка над 1000лв.

Относно изоставането в растежа. Примерно мен не ме беше притеснило самото изоставане, а това че за седмица мерките на бебето не бяха мръднали. То ясно, че от нас не очакваме исполин да излезе. Та писах на д-р Мели, като й изпратих съпоставка на последните три измерения. За 16 дена е пораснал с 4, като последната седмица изобщо според измерванията. А преди това вървеше все напред. Но тя му обясни, че при положение, че кръвотока е супер, плацентата и тя, тоновете също, движенията му, просто няма място за притеснение. Та при теб е същото, те не че не ядат. Никой не може да ги претегли като на кантар. Спрямо размери по формула излиза тегло. Та те може да си качват, просто не растат. А разликата между нормите между две седмици е милиметри, не сантиметри, та не е толкова фрапантно. Може наистина да е от витамини, но поне аз пия: Биозин мама, Актив мама, витамин Д 400 IU, Тотема, Протеин двойна доза, Биозин Пробиотик, Неофолик по две, Магнезий. Ям всеки ден по две лъжици сусамов тахан, който ми се отразява на килограмите, но е пълен с калций. Витамини да искаш.
Иначе и мен ръцете ме болят, тази нощ се будих от крампи в краката, стъпалата ме болят, целите ми крака и не само са станали на мрежа от спукани капиляри. Усещам си наддадените килограми вече. Бебето се натиска към аварийния изход, опипва почвата. В понеделник спирам Магнезия, а другия понеделник Клексан и си чакам я дата за секцио, я то да си избере рожден ден. Още кураж ми даваш и ти да спра Клексана, щом и на теб Сигридов ти е казал, че с добър кръвоток нямаш нужда от него.
Иначе миналата седмица ходихме с Мишо при акушерката на д-р Даскалов Ина Сарова на консултация за първи грижи при бебе, а другата седмица ме вика само мен за консултация за кърмене и как да стимулирам кърмата още след секциото. И това ми се включва в пакета проследяване на бременност дори. Страхотен екип и пак са заформили. Просто без тях щях да съм се побъркала тази бременност.
« Последна редакция: Юли 29, 2021, 19:36:45 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #163 -: Юли 30, 2021, 09:38:53 am »
28+4 седмица съм по ПРМ и размери.

Аз съм на същата доза вит. Д, но може би е малко, а това се отразява именно на костите и дължината на крачета, крайници. Дозата е малка в сравнение с Вигантол. Трябва много слънце иначе. Ще видим наистина дали е паднал витамина. И аз имам сусамов тахан и се чудех дали пак да ям от него, вземах го преди бременност.

Вкъщи сме с матраци на Екон и единият вариант е такъв. Малко по-скъпи са, но Магнифлекс още повече. Да видим дали и друг ще се включи с други варианти.

А пък столчето мисля да е към количката. Предполагам няма да пътуваме много с кола в началото. После ще вземем само стол за кола.

Тери, наистина ти е хубав пакета проследяване, щом има такива неща. Ще видим дали на мен някой нещо ще каже, макар че аз имам опит. А пък след прекратяването на бременността в 26 г. с. предния път така рукна кърма, че не знам какво имам да стимулирам. Дано да нямам проблеми сега все пак.

Малко ти остана Тери, дано да нямаш проблеми до края. Това с капилярите никак не звучи добре.
« Последна редакция: Юли 30, 2021, 09:51:52 am от Gracy »
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #164 -: Юли 30, 2021, 12:11:41 pm »
Тери, честит девети месец, айде почва обратното броене.
Говори с акушерката може ли да я притесняваш след като родиш, ще ти е нужна подкрепа със сигурност.
За мен лично ще е голям плюс ако има след родилна помощ от страна на акушерки в домовете на хората. Но тук такова чудо няма.
Грейси,много добре се развива и твоето човече. Ти в Русе или в Тутракан ще раждаш?

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #165 -: Юли 30, 2021, 12:31:08 pm »
Хубаво нещо е бил патронажът.

Аз също като Тери дадох пари за стол кола и матрак.
Хубаво е детето максимално дълго да е обратно на движението. По закон е до 15м. С адаптер и пак става, но за мен е ненужно да се слага кошничката на количката.

Това със слънцето не е баш така. Докато се натрупа, че да започне да се отделя вит д, ще си родила, Грейси.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #166 -: Юли 30, 2021, 16:15:54 pm »
Щях да пиша, че за мене изключително излишно да е столчето за кола адаптирано към количката. Едно хубаво и правилно поставяне в колата отнема време. Сега представете си редовното откопчаване, махане и после връщане и нагласяне на това столче всеки път. За мен е излишно. Ние не сме го правили,макар да бяха съвместими.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #167 -: Юли 31, 2021, 16:02:37 pm »
Тери честит 9-ти месец! Нещо интересно казаха ли ти вчера?

Ако питате мен, ориентирала съм се към Тутракан. Но, разбира се, трябва да се разбера с доктора. Дали сега, като ходя на преглед, или следващия път. Но то не остана. Мислех си, ако нещо изведнъж стане, че ще трябва в Русе да е. Ама сега нали ми казаха, че уж няма опасност да е преждевременно, та ще видим. Освен това аз искам нормално, но чакам да наближи да се види дали няма да има нужда от секцио по мед. причини.

Павла, сигурно е така за слънцето, затова се връщам на 10 к. Вигантол. Иначе 1280 гр. го измери, което си е добре май.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #168 -: Юли 31, 2021, 18:06:19 pm »
Грейси, не прекалявай с Вигантол. Не знам права ли съм, нека ме коригират другите, но мисля, че на ден максималната доза при бременност беше 2000 IU, защото от витамин Д се втвърдяват костите на бебето и е опасно да не се предозира, защото може да затвори черепа прекалено рано. Поне такъв спомен имам от четене на "една жена каза", не съм правила проучване по въпроса, защото от началото на бременността ми намалиха дозата. Та не знам колко е достоверно.

Иначе вчера бях при анестезиолог и си оправих документите в клиниката. Анестезиологът каза 2 дена преди секцио спирам Клексан. Накрая се обърках кога да го спра и се свързах с израждащия. Разбрахме се за компромисен вариант 4 дена, което изобщо не ме притеснява като време. Сега само ще стискам кълки да не тръгне по-рано, че ако не са минали достатъчно часове от инжекцията май се минава към пълна упойка, а не искам и секунда да пропусна.
Някои жени ги приеха за задържане, че на тонове удряли контракции със стойност 40. Аз като ида на тонове и всички контракции спират. Има само някакви, които аз самата усещам много леко и ги отчита апарата с 80   8O Тези вкъщи, които имам сигурно чупят скалата, та ще гледам да удържа фронта. Вече ги усещам ниско долу, сякаш цялото ми влагалище се стяга. Дано устискам.
Голям мор е. По цял ден лежа, за да не съм под климатик или в стая без охлаждане. Писна ми да лежа, работи ми се нещо, движи ми се. Само една разходка на ден 2км правя сутрин и това ми е. Писна ми от жегата. Уж съм от топлолюбивите, но бременността променя много неща. В групата във фейсбук по цяла нощ пишем, защото не можем да спим от горещината.

Иначе, Грейси, тази страница може да ти е интересна. Описва развитието по дни и теглото отговаря на това, което се очаква (сравнявала съм с моите измервания)
https://problem.framar.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82_%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B8_%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86%D0%B8.html
« Последна редакция: Юли 31, 2021, 19:17:16 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #169 -: Юли 31, 2021, 19:24:53 pm »
Тери, то още малко остана. Ще устискаш. Права си за вигантола. На Криси ѝ го спряха около 4 месец, защото фонтанелата почти се беше затворила вече, макар че и аз забравях да ѝ го давам така или иначе. Но във витамините за бременни имаше витамин Д и доц. Маринова точно това ми обясни когато го спря на бебето. Потвърждавам, че много бременна в жегите е кошмарно. Миналата година едва дишах. А тази година сякаш е и по-гореща. Пази се, скоро ще ти олекне.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #170 -: Август 01, 2021, 00:00:18 am »
4000, че и до 6000ui е препоръчителната доза на вит д при бременост. Зависи от липсите.
Това с вкостеняването е също индивидуално.
Мен пък не ме моряха жегите като бях бременна. За мен, ако ще имам друго бременост, само лятно бебе.
Тери, силата на контракциите не е определяща за кога ще родиш. Със Сими без нито една силна контракция родих 5 дена преди термин, а с Борис, при ужасни контракции от много рано. Имаше такива, от които не мога да мръдна. Родих десетина дена преди термин.
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #171 -: Август 02, 2021, 01:21:16 am »
На мен пък ми е много удобно, че се закача стола за кола към количката, като отиваме на лекар и по магазините ми е много по- удобно отколкото да го местя, но сме с изофикс, ако трябваше да намествам колани всеки път нямаше и да си помисля дори. Като беше малък се е случвало да заспи в колата, откачвам го, отивам в някой магазин, той си спи. Ееех как е спял, сега муха да хвръкне се буди.

Тери, и аз щях да кажа, че контракциите не са показателни, аз имах от месец преди раждането доста силни, чак щяха в болницата да ме приемат след като ги засякоха на тонове като бях, а после трябваше на два пъти да ми поставят тампона за предизвикване, че нямаше нито разкритие,  нито нищо. Не остана и скоро ще гушкаш малкото човече, няма нищо по- прекрасно и вълнуващо!
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #172 -: Август 02, 2021, 12:46:05 pm »
Ами как да ви кажа, всички показатели са в норма. Вит. Д е 80 ед., както се движи цяла бременност, като в началото бях на 5 к., после на 10 к., сега на капсули + слънце. 3-4 месеца преди бременността беше 102. Сега Сигридов даде норма над 100. Не знам дали няколко единици са проблем. Но при такава стойност не виждам да има дефицит. При положение че преди да почна да приемам вит. Д изобщо преди 2 години (отделно от комбинирани витамини, каквито вече не приемам) беше 25-30 единици.
Б12 ми е към 680 при норма над 600. Калцият е оптимална стойност 2.48 (горна 2.50), магнезият 0.79 (при диапазон 0.7-0.8 ) , като магнезий си пих тези дни, както досега, за да видя при прием колко е. Само фолиевата е 27 при норма да е над 30 ед. (преди 2 месеца беше 37). Но нали я бях спряла за 2 седмици. Мисля, че все ще наваксам, а и не е кой знае какъв дефицит. Б6 не съм пускала, че по-скъпо, но си приемам редовно Б6 (метилиран на капсули). А сега даже си купих течен, дето той го препоръчва, и от него ще вземам.

За вит. Д за бебето помня, че на сина ми педиатърката беше изписала 1 или 2 капки Вигантол на ден за определен период. Но то това е директно на бебето. Иначе по време на бременност не знам как стоят нещата.

При тези измервания и първо дръпване в размерите, после лек застой, си мисля дали това може да се дължи на качествено развитие на бебето, а не на количествено през определени периоди. Например, като чета развитието по седмици в едни приложения, там описват как дадена седмица се развивал мозъкът, после друга седмица той продължавал да се развива и нервната система и т.н. А за това не е нужно да расте на дължина и ширина бебето. Това си го мисля аз де, логически, но никой доктор не ми го е казвал. Те си гледат измерванията на апарата. Все тяхното трябва да е по-коректно, нали много хора са го мислили как да бъде.

Тери, ти с каква упойка ще си?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #173 -: Август 05, 2021, 05:55:12 am »
Gracy, в kidso.bg има големи намаления. На матраци също, може да хвърлиш една око
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #174 -: Август 05, 2021, 10:03:40 am »
Мерси, Тери. Тези дни доста разглеждахме. И тук в Русе също за колички. Спрях се на няколко, разбрахме, че има голям дефицит. Няма внос, има забавяне заради пандемията и изобщо няма никаква гаранция, че ще има нещо друго от наличното в момента. Че и са скъпи и по-скъпи ще стават. После гледахме и в olx и засега оттам се ориентирахе да вземем нова, с опаковка и гаранция, но по-евтина от другите места, на Чиполино. Да видим дали ще станат нещата.
Иначе гледаме до септември да купим по-едрите неща, че дават всичко да поскъпне.

А за матрак се спрях на Екон все пак, така и така сега са в промоция, пък знаем какви са, доволни сме от тях и няма да експериментирам с други.

А ти как си, Тери? Упойката епидурална ли е? Не разбирам много-много какви упойки се слагат при секцио.

Другите как са?

Аз днес следобед съм на ЖК - трета ФМ.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #175 -: Август 05, 2021, 10:52:35 am »
И аз съм следобед на преглед. Много се надявам бебко да е пораснал.
Иначе мен ме тресе жестоко деветия месец: много ми е жега, потя се, краката и ръцете ме болят доста. Уж не ги усещам в обувките подути, но са целите на едни бели петна и направо не мога понякога да си ги движа. Спрях магнезия и такъв запек ме хвана, едва ми помогнаха свещичките. Но типичните неща за 9ти месец. Нищо ненормално.

Вече съм +14кг, още два и ще се ражда  :D

Иначе слагат спинална упойка на секциото в повечето случаи вече. От пълна хем се излиза по-трудно, хем пропускаш момента.

Много се вълнувам вече. Много ме е и страх дали ще е здраво и достатъчно пораснало детето, но и това са нормални неща. Само като си представя как ще си спи в кошарката и не мога да благодаря на Господ достатъчно за това чудо, което ни даде

Относно наличностите: сякаш само най-новите модели има по магазините. А новата тенденция е количките да са трансформиращи, златни, сребристи, с крила (да има и такъв модел). Мисля magi mei беше писала, че майка й работи в Чиполино и може да помогне за артикули на складови цени
« Последна редакция: Август 05, 2021, 11:04:37 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #176 -: Август 05, 2021, 17:24:17 pm »
Поръчахме количката - Чиполино Пирует 3 в 1 от олх.

Минах и преглед. Нещата от Сигридов се потвърдиха - много добро кръвоснабдяване. Обаче според д-р Бойчев растежът е добре и се движи прогресивно точно според примерната графика, не е много под нормата - съвсем леко. Значи по термин в клиниката се водя в момента 30 г.с.+1 (иначе съм 29+4). Крачетата и стомахчето са 29+3, а главата и раменната кост са 30+1. Бебето е 1408 кг. в момента. Сигридов го измери 1245 гр. преди 10 дни. Доста разлика ми се вижда. Пък аз съм наддала 10 кг досега.

За раждането каза, че ако си се обърне с главата надолу и ако всичко е наред, не вижда защо да не е нормално. И каза, като почнат контракциите, тръгваме с колата. Това малко ме притеснява, но той смята, че има достатъчно време. Пътят е 50 мин. спокойно каране. А със сина ми родих в рамките на 1 ч. от тръгване от вкъщи. Но докторът каза, че има време и зависи като наближи как ще е, да не се наложи случайно секцио.

Забравих, обаче, да питам за Фраксипарина и сега ще звъня.

Иначе и аз вече се вълнувам и си представям след като се роди как ще е, но имам да потърпя още малко.

При теб как мина прегледът, Тери? А за потенето, не си ли на климатик? Ние в апартамента в града сме на климатик и няма потене. Обаче на село през деня без климатик е ужас, постоянно потене. Вечер уж малко разхлажда. Добре, че ходим само уикенда. На мен ми изтръпват ръцете сутрин при ставане, ръцете са ми подути. Четох, че това бил синдром на карпалния тунел. И краката ми са по-подути от преди, но не толкова, колкото ръцете. Иначе кръвното е наред засега, щото нали при подуване трябва да се следи и за прееклампсия.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #177 -: Август 05, 2021, 17:41:27 pm »
Грейси, детето ти е съвсем в нормите. Пу-пу. Важна е главата, крачета и стомахче, не чак толкова.
Аз бях на преглед. Миличкия ми е пораснал много (Пу-пу да не урочасам и него). Както беше започнал да изостава с няколко дена, така днес вече отговаряше на 38 г.с, а аз съм 36 г.с +3. По измервания е качил 700 грама за една седмица.  Вече е 3200гр. Отдъхнах си. Аз бая се и постарах с яденето тези дни. Забелязах, че е стремежа си да ям протеини бях спряла да ям въглехидрати и захари. Та балансирах тази седмица и той си е дръпнал, каквото му е липсвало. Много прилича на мен, ще видим като се роди такъв ли ще е, но засега много прилича на майка си.
Тук и климатик не  и оправя. 42 градуса като напече на обед и климатикът не може да смогне. Тази нощ направо не се спеше, а на климатик уж спим. Ама все ще свърши това лято.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #178 -: Август 05, 2021, 22:54:38 pm »
Пу пу, Тери. Браво на момчето. Ох как се радвам само, все едно аз съм бременна. На финалната права си и скоро ще се запознаете. Прати едно тумбаче във фейса да те видя.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #179 -: Август 06, 2021, 07:54:08 am »
Направо тук се показвам, не съм от потайните. Това единствената ни снимка по време на бременността с мъжа ми. Вчера я направихме. Че той все е в изолация от мен, че строим къща, взимаме кредит и обикаля все покрай много хора и се доближава до мен винаги с маска. Сега тъкмо му свърши изолацията 😀 Въпреки, че и една снимка с маски трябва да си направим, да си спомняме в какви времена забременях. Надявам се, че ще има нужда да си ги спомняме, а да не продължат завинаги.
Сестрата на мъжа ми в Англия на 27 градуса ми пише, че не искала да ме обижда, но изглеждам недоспала 😀
Бъди промяната, която искаш да видиш в света