0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #620 -: Март 18, 2021, 17:29:13 pm »
Така ми се целеше лицето и на мен. С един крем Нивея за суха кожа само ставаше ок или с мазен крем на Авен.
Косата ви беше толкова суха, че сигурно и 1м можеше да не й личи. Тялото не съм си мазала с нищо нито едната бременост. Нямам нито строи, нито нищо.
Тери, аз имам със слушалки на Сендо. За ориентир няма голямо значение. Имам и електронен от Лидл и върши доста добрй работа.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #621 -: Март 24, 2021, 12:07:38 pm »
Здравейте, новини от някой?

На мен нали доц. Конова препоръча да пусна микробиология и тъй като м. ноември 2020 PCR на цервикален секрет, дето пусках, не включваше уреаплазма парвум, препоръча и това. Много странно беше, че ноември пускам за микоплазма и уреаплазма общо и като пристига резултатът, имам 2 микоплазми и 1 уреаплазма - уреалитикум. А аз нали имах положителен за парвум май 2019, лекувах го юни и юли 2019 тестът беше отрицателен. После октомври 2019 правих фертилити тест и там всичко беше отрицателно, вкл. уреаплазма парвум.
Всички тези обяснения ги написах, защото сега резултатът е положителен. Да, казват, че била упорита, ама наистина не мога да си представя как е станало. Освен това има и Ешерихия коли. Сега ще видим какво лечение ще ми препоръчат.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #622 -: Март 24, 2021, 13:57:07 pm »
С антибиотик ще си. Уреаплазма няма да я оставят да си вирее по време на бременността.
А на мъжът ти правихте ли тестове за микоплазмите и уреаплазма заедно с твоите, защото се предава чрез сексуални контакти.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #623 -: Март 24, 2021, 15:30:10 pm »
Когато правихме изследването май 2019, неговите микоплазми и уреаплазми бяха отрицателни. След това сме се пазили до излизането на отрицателния ми тест. И това беше. След втори отрицателен тест не съм предполагала, че може да се върне. Интересно е, че съм го носила през годините, защото дотогава (2019) никога не бях правила такова изследване, никой не ми е назначавал.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #624 -: Март 24, 2021, 21:27:10 pm »
Грейси, хубаво е, че сте изследвали и хванали навреме, за да те лекуват. А кървенето спря ли?

При мен новото, че се заразих с Ковид, но съм добре засега, леко минава. Имах ден и половина малко температура, но бързо мина, сега само малко кашлям.

Другите как сте?
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #625 -: Март 24, 2021, 21:43:35 pm »
В бг-мама в групата, в която пишем жени с термин август, от 20 жени 15 го изкараха Ковид бременни.
Грейси, и аз съм го носила години. Уж се справих с Уреаплазма с един антибиотик, но с другите бактерии не успявам. Аз правих в Геника Фемо Флор Плюс. С микробно броене е. Излезе ми тогава, че няма вече никаква уреаплазма. Защото има разлика от под 10 на 3та (което не се отчита на микробиологии) и 0.
Преди ходих на биорезонанс. Не мога да кажа коректен ли е или не. Но факт,че ми изкара хламидия и уреаплазма, същото като резултати от вагинални изследвания. Две години уреаплазма продължи да стои на биорезонанс положителна, докато беше отрицателна на микробиология. След това изпих 20 курса антибиотик заради другите бактерии и изчезна и на биорезонанса.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #626 -: Март 24, 2021, 22:01:20 pm »
Леле робин... много се радвам, че при теб минава леко мъж ти как е? Тери, ай стига бе душа!уф голяма тегавина с този вирус!
Грейси, както тери каза, упорити са тези гадчета, и аз на мб бях ок но пст ги засече. По спомен май само фемо флората имаше и число. Аз бих настояла за тест на партньора, въпреки че при мен с няколко курс аб не мина а митко си беше отрицателен преь цвлото време.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #627 -: Март 25, 2021, 10:29:22 am »
Лина, той го кара доста по-зле от мен, по-висока температура, болки в тяло и главата и тн, пие и антибиотик. Дано му мине бързо. Иначе да, и в нашата група с термин май месец има няколко болни, други вече го изкараха в по-ранните месеци. Дано поне предам антитела на бебето :)
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #628 -: Март 25, 2021, 10:48:21 am »
За мен беше голям страх да не го лепна докато съм бременна. Колкото и да ме уверяваха, че не се предава на бебето аз си представях ужасни сцени. Щото интубирана бременна не е ОК, нали. Пък и бременните така или иначе не могат да пият спокойно лекарства, а хич не си представях, че една пневмония ще я оправя с пилешка супа и чайчета. Та много се пазех, може би дори прекалено. След като родих се поотпуснах. Сега взехме решение отново да се изолираме за всеки случай. Чакаме повече слънчице и спад на заразените, че отново да се отпуснем. Васил не ходи на тренировки, само мъжът ми ходи на работа и на пазар. Ние пазим дома, но то и без това тия дни беше студено. Тия дни ще почна да ги извеждам вече, но по-скоро около блока ни. Тук има точно пред входа някаква малка площадка, а деца в околните блокове няма, тъй че 100% ще сме сами. Само дето е сенчесто, студено и усойно следобедите. Въпреки, че се ваксинирах останалите още не са и си ги пазя. Искам вече да разрешат и децата да се ваксинират, че да съм една идея по-спокойна.
Дано бързо се възстановиш, Робин. И мъжът ти също.
Яничка, имаш ли дата вече? Нали секцио щеше да си или греша?

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #629 -: Март 25, 2021, 11:00:08 am »
Абе, Лято, не беше твоето пазене чак фанатично, все пак си направи орисване на бебето.
Аз живот и здраве да се роди нашето дете, няма да допусна никого до него. Бабите и дядовците, ако се ваксинират, може. Иначе само с тестове. Но приятели, кумове, абсурд.
И мен много ме напряга възможността да се заразим. Уж с мъжа ми няма откъде, но живеем с моите родители все още, а те работят в големи фабрики. Гледаме да не се задържаме в една стая с тях и си говорим през 3-4 метра.
Иначе бременни могат да се лекуват, бременни могат да си пият антибиотици.

Робин, добре, че при теб по-леко минава. В нашата група от 15те заразени, само една жена стигна до болница, изписаха я, но с контракции. Всички други 14 го изкараха леко и безпроблемно. На ФМ ходиха след това и дечицата си бяха съвсем наред. Как стои въпросът с чайовете в такава ситуация, повечето нали не са препоръчителни за бременни. С какво се лекуваш? След като ти свърши карантината, иди да пуснеш едни изследвания за кръвосъсирването. При нас пуснаха на едната бременна и се оказа, че беше застрашена от тромбоза след Ковид, няма тромбофилия, просто страничен ефект. Въпреки, че ти си на терапия и би трябвало да е ОК всичко в това отношение.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #630 -: Март 25, 2021, 11:17:19 am »
Тери, направих го след като родих все пак. Това казвам - докато бях бременна малко прекалявах с пазенето, а след като родих се отпуснах бая.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #631 -: Март 25, 2021, 11:55:26 am »
До вчера не трябваше да съм секцио. Обаче беба в понеделник отново се обърна напречно, а беше в толкова хубава позиция за раждане. Засега имам час за анестезиолог и последен час с хематолога. На 7-ми април ми е последният час с моят доктор и тогава ще гледаме пак тегло и позиция. Ако още е напречно, ще планираме секцио за 38-ма седмица. Ако се е обърнала - предизвикване за същата дата. Аз писах на акушерките, за да ми кажат някакви методи, които мога да пробвам вкъщи за обръщане.
Иначе датата ми за предизвикване трябваше да е около 7-ми, но докторът не иска секцио и каза, че ще я чакаме до последно да се обърне.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #632 -: Март 25, 2021, 12:35:08 pm »
Робин, много неприятно с тоя Ковид. Дано да го минеш леко и бързо. Аз допреди бременността не се впечатлявах от Ковида, смятах, че ще го преборя с имунната система. Обаче сега почнах леко да се притеснявам, най-вече заради това, че съм бременна, да няма някакъв ефект върху бебето.
Само да вметна за уреаплазмата, че единствените тестове, които съм правила/сме правили са били PCR, така че тук не може и дума да става за нехващане. Остава да е друг въпросът и при PCR как и колко се хваща, щом 1 месец след края на курс лечение и след 1 минал цикъл PCR беше отрицателен, а не да са 5-6 дни след края на курс, че да даде нещо фалшиво отрицателно. Както и да е. Сега съм на Зинат за Ешерехия коли, а след 12-та седмица ще съм на друг антибиотик за Уреаплазмата.
Кървенето не знам дали е приключило, защото до преди 2 дни все си има зацапване. Може един ден цял да няма нищо и после през нощта нещо потича - зацапване е, оскъдно, ръждиво. После половин ден остатъците от Кринона са оцветени. Има и по някоя, друга оцветена нишка. То малко или много тая кръв вътре трябва да изтече и да се махне вече. Все повече намаляват зацапванията и се надявам до прегледа в 12-та седмица да няма вече хематом. :)
Яничка, има време да се обърне до 7-ми, ако бързаш да родиш. Иначе когато му дойде времето, когато пожелае да излезе :) Успех!
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #633 -: Март 25, 2021, 12:41:49 pm »
При мен я няма опцията с когато пожелае да излезе. Ще е или
секцио или предизвикване. Доктора каза, че лошото е че вече е била в позиция и нещо я е накарало да се обърне. И освен това е много голяма и някак се е заклещила в тази напречна позиция. Гони около 3300 вече.

Аз за уреаплазмата знам, че си спи в нас и при спад в имунната система (както при бременност) се активира.
А Ковид не вреди на бебето. За мен беше важно да не го хващам преди да стане толкова голяма беба, че ако се наложи да я вадят и да могат да я спасят.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #634 -: Март 25, 2021, 16:21:21 pm »
Ами, Яничка, чакаме твоят ден с нетърпение. Още малко остана. Дано се случат нещата според твоите желания и малката принцеса се обърне отново. Ти готова ли се вече за срещата Ви или още поприготвяш по нещичко?

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #635 -: Март 25, 2021, 18:20:16 pm »
Всичко е готово отпреди повече от 2 седмици. Според моето приложение за следене на бременност, трябва да съм готова до началото на 35-та седмица. И аз се постарах. Даже багажа е вече в колата. Само торбата с въглехидратите и кита за стволови клетки са вътре вкъщи, че много топло в колата.
Изпрах и столчето, което вече се вози в колата и приготвих леглото, но е завито с ковър и е складирано, не си е на мястото. Нищо друго не съм правила. Количката ще пера като се прибера от болницата. А като родя ще се обадя на една близка приятелка и ще й кажа размер пижами, които да купи. Че сега имам малко размер 0, но не знам дали ще й стават. Та моята приятелка ще ги изпере и ще го донесе вкъщи.
Иначе детето ще е вкъщи със съседите и мога да поръчам да направят всичко, което реша че ми трябва.
Само не трябва да забравям нищо за болницата, защото няма кой да го донесе, а и никой няма да пуснат. Мъжо влиза с мен и ще излезе с мен.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #636 -: Март 25, 2021, 18:42:30 pm »
Янче, и аз като теб съм си разделила бременността на етапи. До 28 г.с., до 36 г.с. и след това.
Правиш ли упражнения за обръщане на бебето, уж на някои жени помагали.
Моят господин вече го усещам. Частта с пукане на балонче, вълни и рибка я пропуснах, директно на малки ритничета сме. Има режима на баща си: заспива в 8-9 вечерта и се буди в 4 през нощта. Мишо заспива и се буди по това време също, приятелите му се базират с него, че ще е единственият човек, ставащ преди бебето си.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #637 -: Март 25, 2021, 18:49:26 pm »
Четох за тези упражнения, но пише че могат да помогнат за обръщането, но и да оплетат пъпната връв. Затова чакам да ми кажат акушерките какво може. Иначе мисля да пробвам и с фенер.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #638 -: Март 26, 2021, 18:16:49 pm »
Идвам на отчет. Микробиология: кандида. Направо не мога да повярвам, че трябваше да забременея, за да се изчисти бактерията.
Хемоглобинът за сметка на това ми се срива с бързи темпове, в момента е 105 при долна граница 120, но притеснителното е, че за един месец и 10на дни е паднал с 33 единици. Сега минавам на желязо, мускулно Б12 и 3х2 витамин Ц.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #639 -: Март 26, 2021, 18:56:36 pm »
Аз забременях с 130+ (12гс май правих изследвания) хемоглобин. Около 17гс падна на 110 и родих със 105. Добавки не съм пила. Не се притеснявай много, особено ако по принцип не си анемични.

А МБ ти е чиста, защото спря да правиш нещо, а и нямаш цикъл. Средата си е все една и съща.

Ами, аз също бях натоварила всичко в колата от 35-36гс. Не остана.