0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #580 -: Март 12, 2021, 10:28:23 am »
Аз бия само в паласките отначалото още, в корема много ме болеше. Имам синки понякога, но в повечето случаи е безболезнено. Също преди и след поставянето задържам бучка лед на място, което съм избрала (но без разтриване), може би затова няма болка.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #581 -: Март 12, 2021, 13:38:17 pm »
https://sigridov.bg/rekonstruktsiya-na-malak-mozak-genetichni-mutatsii/
Е ако не спираше на жените витамините (според това, което споделят по групите), щеше ли да има недостиг, който да се компенсира?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #582 -: Март 12, 2021, 14:01:42 pm »
Тери, аз силно се радвам, че започна да пише "статии". Това не е медицинска статия или представяне на случай. То дори цитирането не е коректно. Надявам се още повече да се помисли за божество, което реконструира мозъци и сърца вътреутробно. Така поне има шанс да се задейства някакъв механизъм, чрез който да се ограничи този човек до достъп до пациенти.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #583 -: Март 15, 2021, 19:42:05 pm »
Ето ме и мен в 16г.с+0.
Моят бебок започна да се обажда лека по лека. Гъделичка ми предната маточна стена от време на време. Но днес ми разката играта. Риташе ми постоянно пикочния мехур и червата, което разбъркваше газовете в тялото ми и такива остри болки получавах по целия корем, че се чудех да не са контракции.
За щастие бях на преглед при др Даскалов днес  и той потвърди, че моят младеж си е позиционирал краката баш към пикочния ми мехур и си купонясва.
Мина прегледа. Има си пишле вече. Реално така беше застанал, че това е първото, което видяхме и снимахме. Мишо се бъзика, че бебето е направило за мен и др Даскалов "dick pic" :D Всичко е наред с нас. Само има една особеност към десния бъбрек. Вместо да има една артерия, която се разделя на две, има две артерии. Докторът ми каза, че няма да му пречи на начина на живот, при някакви проблеми се обосновава с това, но и аз четох, че по-скоро преминава без симптоми, така че не се притесняваме за това.
Казах на докторът за Ентерокока и той като др Петрова каза: "Нищо ти няма, ти си ги отглеждаш".
С предна плацента съм. Преди това не са ми го казвали. Преди две седмици на ЖК ми я показа доктора и си беше като че ли отгоре. Може ли да се смъква?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #584 -: Март 15, 2021, 19:57:34 pm »
Тери, тя плацентата може да е на всяка стена на матката. Отпред, отзад. А това, за което питаш е дали е ниско или високо. Ниско, когато е, покрива шийката или част от нея и евентуално може да има прокървявания или да се наложи секцио и трябва малко повече пазене. Но в повечето случаи се вдига сама към края на бременността. Аз също бях и с предна плацента и с превия. По - късно и много слабо усещах бебето, заради това, че е предна. А иначе си се вдигна и нямах проблеми.
« Последна редакция: Март 15, 2021, 20:03:28 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #585 -: Март 15, 2021, 20:04:56 pm »
Ясно, Мише, благодаря. Аз мислех, че са горна, предна и ниска. Явно просто си ми е предна високо от началото. Ще почакам значи за ритниците повече време
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #586 -: Март 15, 2021, 20:15:54 pm »
Плацентата може да бъде навсякъде по матката. Моята първо беше централно предна. После стана дясна и на последната ФМ беше по-скоро задна. Сега в четвъртък съм на мини ФМ и ще я видим пак къде е.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #587 -: Март 15, 2021, 20:55:19 pm »
Освен патологиите, когато покрива шийката, плацентата няма много зночение къде е. Аз бях с предни и с двамата. С Борис първо беше много ниска и около втората ФМ се вдигна.
Супер се, Тери. Не си търси поводи за да се притесняваш.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #588 -: Март 15, 2021, 21:04:15 pm »
Аз не си търся, просто ми стана интересно. Д-р Даскалов ми каза, че няма за какво да се притеснявам, така че не се притеснявам(в момента  :D)
Още 6 прегледа при д-р Даскалов и ще е дошъл август месец.
Днес си получих от кабинета на д-р Даскалов първите подаръци за бебе. Аз исках да ги откажа за по-нататък, но д-р Мели ми каза да не съм суеверна и да вярвам. И много им се радвам.
И знам, че е почти невъзможно, но бебето в 16 г.с. прилича на Мишо. Той сам го забеляза 😁😁😁 Няма да се учудя, ако така се окаже, защото той има много силен ген. Дядо му, баща му и той са като един и същ човек в различни етапи на живота.
« Последна редакция: Март 15, 2021, 21:45:24 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #589 -: Март 15, 2021, 22:05:54 pm »
Тери, честита бременност и от мен!
Не се чуди! Номер едно почти винаги прилича на бащата.

Лека бременност и здрави бебета ви желая, момичета!

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #590 -: Март 15, 2021, 22:32:43 pm »
Аз до този момент не знаех, защо толкова слабо усещах сина си при първата ми бременност, а то имало отговор. Мислех, че съм млада и неопитна  :D Мише, добре че го сподели.
Тери, много ми стана интересно, пазете снимките и после ще сравнявате приликите в албумче 😍 Август ли ти е термина? Аз все мислех, че си септември, но май съм се бъркала.
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #591 -: Март 15, 2021, 22:48:06 pm »
Тери,  и аз бях с предна плацента пък ритници усещах от рано и по много. Като нищо с този силен ген ще прилича на Мишо. И моят мъж и баща му са като един и същи човек, единствената разлика е, че свекър ми е с тъмна коса и очи, а мъжът ми със светли, Борис е като баща си и на цвят и на всичко, а уж тъмният цвят е доминантен . Аз съм с тъмна коса и очи 🤷‍♀️ . Е Борис още не знаем с какви очи ще е, но според мен светли.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #592 -: Март 15, 2021, 22:57:00 pm »
Всички казваха, че и Симеон прилича на баща си. Аз обаче ходене с една бебешка моя снимка, за да докажа, че и на мен прилича. Май ме съжаляваха хората, но ми казваха, че и от мен има.
Борис не ми прилича на никого. Майка ми обаче все казва, че има чувството, че съм аз като бебе. Абсолютно същата съм била.
При нас е лесно. Двамата сме синеоки и светли, та и децата са синеоки и руси.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #593 -: Март 16, 2021, 10:04:56 am »
Тери, честита 16-та седмица! Аз съм в 9та.
Не знам откъде да започна. Не се харесахме с д-р Сигридов. Не е първа среща, но не съм сигурна дали той ме помни от преди 2 години. Уж по едно време говореше все едно помни, но малко ме съмнява. Всичко беше общо-взето нормално през целия преглед почти до края. От изследванията ми нищо не коментира освен Б6, който не беше много висок, но аз си засилих приема. Каза ми, че кървенето не е от отлепване. Напротив, сакът бил много добре закрепен, където трябва. Показа ми къде е почнала да се образува плацентата. Другият Другият край на околоплодния мехур се допира до кървенето. Обясни ми, че кървенето е от ендометриума заради високите нива на естроген от задържани 2-3 фоликула и допълнително естрофем, който приемах до онзи ден. Това дори не било хематом. А прогестероните разширявали кръвоносните съдове и улеснявали кръвотечението. Нищо против не каза НМХ терапията в момента, но малко повдигна вежди като казах, че съм приемала дълго време Агапурин до неотдавна. Каза ми, че не е много добре положението с пулса, защото беше 182. Според него е много високо и говори или за недостиг на кислород, или проблем със сърцето и занапред трябва да се наблюдава. Също измерва кръвоносни съдове (в пъпната връв?, не разбрах) и там също нещо го притеснява. След скрининга за прееклампсия и сегашното състояние той смята, че най-вероятно ще се наложи прием на аспирин. Тъкмо щеше да ми даде час за БХС - сестрата остави едно листче от неговата страна на масата, на която бяхме седнали. И почти накрая се върна нещо на НК клетките. Като обяснавях как са ми пуснали изследване и какви са били препоръките, той пита от къде е изследването и аз казах - Надежда. Той въкликна, че и в Надежда съм ходила. Аз му обясних, че не съм, а от клиниката там изпращат изследването, че там се прави. Дотогава и при споменаването на доц. Конова нямаше никаква реакция. Но след това изпъшка и каза, че нещата ми са голям хаос и той не желае да бъде част от него. Пресегна се и взе листчето с часа, сгъна си го и си го задържа в ръцете, и каза някъде другаде да направя БХС, където щели да си комуникират лекарите. Мъжът ми каза, че нарочно съм го предизвикала, като съм казала Надежда. Наистина можеше да премълча това и само да кажа, че от клиниката са ми го направили. Но така е трябвало да стане, за да си покаже истинското лице. Много неприятно ми стана. После питах дали все пак друга седмица мога да дойда. Уж каза, че може в 20-та седмица да дойда за ФМ. Ама първо не знам дали ще ми се ходи, второ ще ми е интересно дали ще ми дадат час или ще ме е блокирал нещо.
По принцип разбира някои неща, има техника, но явно има някакъв психически или емоцианален проблем с Надежда. Дори моят доктор, колкото и да е против доц. Русев или д-р Калчев, макар че за д-р Сигридов не е казал нещо негативно, не се е държал така с мен. Каквито и реакции да е имал, като цяло се държа изключително интелигентно и на ниво през цялото време, за разлика от д-р Сигридов. Разликата е космическа в интелекта бих казала.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #594 -: Март 16, 2021, 10:16:23 am »
Gracy, моето бебе по това време беше с пулс 176. На сума майки е изкарал акъла така с диагнози за сърцето на бебето. И аз бях чела такива негови коментари и реших да не си ги слагам на сърцето, защото идват именно от него, а той хвърля едни думи в пространството и после се чудиш какво да правиш.
В последствие постепенно се нормализира пулса, сега дори не знам колко е, но беше започнал да пада лека по лека. Не го мисли това.
Междудругото и моите НК клетки др Даскалов в Надежда ми ги праща преди 3 години.  Нормално да се пратят в клиника с имунология. Ако ти се обикаля цяла България, просто си запиши час при др Даскалов за ФМ, БХС и всичко. На 40 мин по-далече ти е от София. Поне ще те прегледат, ще те изслушат и ще се опитат нищо да не изпуснат. Към 20г.с. правят и ехокардиография на бебето и я изпращат на пренатален кардиолог. Въпреки, че ти с това кървене може би прекалено много пътуваш и трябва да почине малко тялото.

Купих си разни неща на Мустела. Много са скъпи :O Не загледах размер на разфасовките, че на снимите изглеждаха едни големи. Те дойдоха като тестерчета. Бях решила на Биобаза да взема, ама си нямах работа и тръгнах да проверявам 1% ненатурален състав. Другия път май на Биобаза ще взема и ще мажа с кокосово масло. То тези на Мустела за нула време ще свършат.
« Последна редакция: Март 16, 2021, 10:48:42 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #595 -: Март 16, 2021, 10:58:51 am »
Грейси, на близначките правихме в 20-та седмица ехокардиография, при лекар специализирал точно това и ходещ по конгреси и на семинари.Доктора, Тогава в 20-та седмица гледа пъпната връв и кръвоносните съдове, не знам Сигридов как го е направил това в толкова ранна седмица, сигурно е някакъв факир.Няма да коментирам това за сърцето, за мен този човек е за съд и взимане на разрешителното!

Намери си свестен лекар, отиди при Марков за ФМ или във Фемина, но се спри на някой и бременей!

Тери, ти за теб ли взимаш?Аз карах с Палмърс, какаово масло и мляко.В началото бях с мляко, после с маслото.Едно че понасях миризмата, второ че вървеше бавно, а все пак бях огромна.И да ти кажа, мажеш дупе, корем, гърди :)

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #596 -: Март 16, 2021, 11:11:53 am »
Тери, козметика можеш да купиш и съвсем накрая. Съветвам те да намериш първо педиатър, с който да обсъдиш това. На първото им посещение те гледат и това - каква козметика имате, в какви условия ще се отглежда бебето. Често имат дребни забележки, които се поправят много бързо. Така например аз смених хавлиите на Криси. Бях си взела хавлиени бебешки кърпи, а трябвало да са някакви памучни като пелена. Пак са квадратни с качулка, но са меки и щадящи кожата на бебето. Уж ми е второ дете, но дори не подозирах, че има такива неща. За косметиката също имаха забележки. С Васил бях накупила какво ли не и голяма част от нещата останаха неизползваеми. С Криси купих основното и се наложи да сменям някои неща, а други да довзимам. След като АБКМ стана ясно искаха да сменя изцяло марката, че често дерматит придружавал алергията. Най-добре се посъветвай за праха за пране и козметиката с доктора, който ще отговаря за здравословното състояние на мъничето след раждането. С Криси първо намерих личен лекар и едва след това започнах с всичко останало като покупки и подредба. Не знам как е при вас, но тук в София е много трудно да се намери лекар за бебе.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #597 -: Март 16, 2021, 11:18:46 am »
Грейси единствено мога да кажа, че Сигридов (нарочно без д-р отпред) ти е направил огромна услуга.
И силно ти препоръчвам, с оглед на моят опит с хематомите - да спреш да пътуваш докато не се изчисти.

Тери аз гледах много клипчета на Ася Демирева, която освен другите неща с които се занимава, рекламира и Мустела. Голямо хвалене им удари колко били изчистени, натурални и т.н. И аз запалена отивам в аптеката да купувам за бебето. Ми не знам тази жена колко разбира от натурална козметика, ама ако съдим по препоръките й - изобщо нищо.
« Последна редакция: Март 16, 2021, 12:58:14 pm от yanicka »

26.09.2019
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #598 -: Март 16, 2021, 11:36:10 am »
Тери, от някои неща на мустела съм доволна, от други не. Доволна съм от шампоан и гел за къпане. Те са 2 в 1. Изобщо не съм доволна от крема против подсичане. За такъв крем, аз ти препоръчвам юриаж или бепантен. За мазане на телцето, наистина е по - добре да изчакаш и да видиш с каква кожа ще е бебето. Дари беше с АД и най - добре и влияе серия на А Дерма за АД. Общо взето всичко май ми е на различна марка. За стрии се мажех с натурално кокосово масло и Био - ойл. После за зърната, също трябва да си вземеш крем.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #599 -: Март 16, 2021, 11:41:44 am »
Аз за мен купувам в момент, че расте коремът, гърдите и сърбят.
И аз като Яничка заради Ася Демирева накрая поръчах Мустела. Не ме изкефи и техния състав, но накрая ми писна да чета. Иначе рекламата е явна. На мен в кабинета на др Даскалов ми дадоха на Uraige бебешка козметика, но за да си лекувам рани по ръцете. Много ми харесва. Но търсех и нещо за лице и стрии, че лицето ми е толкова сухо, че се бели.
Грейси, аз бих послушала Яна. Не питай старило, питай патило. Почивай си сега. Ако си фен на доплери, може да си купиш. Мисля, че мен доплера ме спасява от това да съм полудяла. Много спокойствие ми дава засега.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света