0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #20 -: Октомври 24, 2020, 20:56:46 pm »
Аз не изпадам в крайности, а и ме дразнят крайностите. Нищо човешко не ми е чуждо.
Ние нямаме телевизор от скоро. Избрах лесния вариант, защото Симеон искаше постоянно да гледа, а майка му пускаше. За да не се карам с нея избрах да го махна. Няма телевизор, няма проблем.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #21 -: Октомври 24, 2020, 23:42:48 pm »
Какви са тези пакети, Яничка?
Аз взех на чиполино, видео( исках и с монитор за дишане , но в крайна сметка този дойде на добра цена). Вечер и аз изключвам телефоните.  Бяла/синя светлина ме дразни. Ние телевизия не гледаме, някое сериалче( от врме на време) и толкоз. Покрай Лори честно казано.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #22 -: Октомври 25, 2020, 09:40:31 am »
Сложно ми е с телефона...
А трябва ли да пия витамини за кърмачки, чудя се дали е добре витамин Д да приемам, давам на бебка по 1 капка. Аз приемам само Б12 сега.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #23 -: Октомври 25, 2020, 10:17:37 am »
Тук казват, че се продължават като при бременни. И вит д, и фалшиво само биха били от полза.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #24 -: Октомври 25, 2020, 10:49:17 am »
Сладури, а аз с близначките ако не пусна песнички на телевизора, няма да успея и до тоалетна да отида.И с Моника бях като вас, сега е различно :)

Кукапетел и аз ровя в телефона, това ме спасяваше от тотално изтрещяване по време на кърмене в началото.
Вит. Д не съм го спирала, давам на близначките и си капя и на мен.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #25 -: Октомври 25, 2020, 11:44:28 am »
Аз без публика нито мога да се изкъпя, нито да отида до тоалетна. Дори като се къпя сама понякога ми е едно такова самотно.
Телефон не пазя. Не им го слагам на главите, но не става, побъркам се само с двамата по 24/7.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #26 -: Октомври 25, 2020, 12:18:40 pm »
Телевизор. Васил до 3 годишен го мислеше за пералня. Един ден го 0ях пуснала и той възкликна, че на пералнята имало реклама... Но компютъра беше пръв помощник. Бързо схвана как се работи с YouTube и гледаше доста един образователен канал и Маша и мечока. От там се научи на форми, букви, числа, цветове - разпознаване и изговаряне правилно на 2 години. Казвала съм и друг път - не е фен на играчките, защото после трябва да ги прибира. А и много боледуваше, а като е болен само лежи и зяпа. То с температура труда се намират сили за игра. Карали сме със седмици да ми лежи на гърдите и да гледа филмчета и песнички. Иначе и 8о тоалетна не ме пускаше, плътно върху мен. Не говоря за малко бебе, а за след годината. Сега има телевизор в стаята но няма време да гледа. Тая пролет се нагледа на детски поради пандемията, а и аз спях постоянно. Сега пуска телевизор за около 30 минути веднъж на 2 седмици. Има телефон, на него има само shkolo.bg и Кан академи-приложения за училище. С баба си играят на някаква игра със смятане и на баща си на го бе леко понякога на brawl stars.
На Криси нищо не съм пускала още, горката. Нямах време за музика и като бременна.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #27 -: Октомври 25, 2020, 13:05:30 pm »
Абе аз уж успявам за сега, но има моменти си пускам песничките.А и те се кефят.Габриела е доста музикална и кляка и пляска с ръце на всички по-ритмични песни.Ади е по-непукист, но и тя има любими.Телевизора не работи постоянно, освен ако не си е в къщи Мерал, тогава всичко бръмчи, чак аз бръмвам и ходя да гася телевизори по стаите.

Айде, разписвам се и със правеща по 2-3 крачки Габриела.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #28 -: Октомври 25, 2020, 21:08:37 pm »
Честити крачета,Маги!
Нашето дете милото два пъти ме видя с хавлия на косата,такъв рев ви казвам не е било.Чак сополки хвърчаха,първия път беше преди два дни и не се светнахме,днес обаче...После влязох при тях без хавлия с мокра коса и наново,докато не се изсуших и вързах не влязох в стаята.Баща й не може да я успокои сумати време.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #29 -: Октомври 26, 2020, 08:39:25 am »
Хахаха Слънце, много е хем смешно, хем леко ужасно за родителите в такива моменти.Момичетата плачат от една песен, ама ви казвам див неудържим рев.Чак почват да хълцат.Много са смешни и милички как се стряскат от такива неща.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #30 -: Октомври 26, 2020, 09:13:03 am »
Маги, честити крачета.
Слънчице, сигурно бая ви е уплашила с този рев, но после сте се смяли от сърце на бебешката ѝ невинност.
Преди малко приспивах с бял шум от телефона. Госпожицата се разбужда като я оригна след хранене и после няма заспиване. Зяпа таваните, върти главица и се кефи. Цели 20 минути и после се изнервя и почва рев. 2 часа гушкане, биберони, говорене, разнасяне и накрая пуснах телефона. Не мога да измия шишетата така, а скоро ще иска и да яде пак. Вчера имаше малко кървави жилки в изпражнението. Заради тях ѝ изписаха мляко AH в болницта, защото най-често са свързани с АБКМ. Вече повече от 2 седмици е на това мляко, но вчера пак се появиха. Доколкото разбрах следва да поискам изследване на съдържанието в памперса и да се търсят бактерии, но не зная какво да пусна за изследване и дали педиатърът ще пусне по ЗК или сама да си искам повече неща и да си ги платя. Някой ако има информация може да ме посъветва преди да звънна на личната. Тя днес е втора смяна и ще звъня по-късно.
Черпя торта, бонбони и сокче по случай 7 години откак срещнах щастието и обичта в живота ми. Васил днес е рожденик. За съжаление е при баба си все още, но довечера ще го видя за малко.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #31 -: Октомври 26, 2020, 09:41:16 am »
Да ти е много здрав големият малък мъж!
Сигурна ли си, че са изпражненията? Какъв цвят е?
Не я оригвай просто.

Слънце, а ако си с пуснато коса?

Маги, много ходеше малки хора станаха във вас. Сигурно е много хубаво. На коя песен плачат?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #32 -: Октомври 26, 2020, 09:52:13 am »
Лято не се шашкай, и Габи имаше такива неща в изпражненията, сменихме адаптираното.Аз да кажа че взимам английски Аптамил и с него е най-добре.Не знам защо, но има огромна разлика между него и предлагания на БГ пазара!Ти си пусни изследванията де, все пак са много малки бебета и е хубаво да се провери всичко.
Жив и здрав да е Васил и все така да е гордост на мама!

Павла, ей на тая https://www.youtube.com/watch?v=QvsQ9hYKq7c  Ох много се смея с тях на нея.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #33 -: Октомври 26, 2020, 10:06:08 am »
Ох, милите.
Понякога, когато Сими е съвсем превъзбуден, а Бори трябва да спи, му пускам на таблета песни. За да не се обърка съвсем му разрешавам само на български и френски. Като почне на английски и тича към мен и нещо 'Не тазииии'. Познай дали после някой спи. 
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #34 -: Октомври 26, 2020, 10:37:36 am »
Ехее, честито и за другият ходещ чифт крачета, Маги 😁
Слънчице, същото нещо с мократа коса ми се е случвало с Дари .
Лято, микробиологията може да мине по ЗД. Аз съм пускала няколко пъти на Дари. Кажи на педиатъра да ти издаде направление.
Дария, пък да ви кажа, се ужасява и плаче от Ел. кантар  :D
Лина, качвам снимка на бебефона (даже с лайф изображение  :D)
« Последна редакция: Октомври 26, 2020, 10:39:17 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #35 -: Октомври 26, 2020, 10:44:37 am »
Лято,има едно приложение за телефон с успокояващи звуци за бебе.Аз съм пробвала бял шум,не й харесва.Тя вече ляга към 19,45,но половин час преди банята е крива и тогава само музика пускам,много обича аз да пея(единствения човек понасящ пеенето ми),да танцувам и пляскам.Доста си обогатих репертоара от детски песнички,като ми втръснаха снощи пуснах Ма Бейкър на Бони М ,хареса й.
Павла,и с пусната коса не ме е виждала скоро,набара ли коса и скубе колкото сила има,остават косми в ръцете й чак.Ще чакам времето когато ще разбира,че мама е мама винаги .С маска на лицето ме е виждала,не се плаши,само ме гледа странно.
Това за английския Аптамил и аз съм го чувала,не знам защо има разлика.
Лято,честит ти рожденник!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #36 -: Октомври 26, 2020, 11:02:37 am »
Слънчицето, благодаря.
Ще ѝ пусна МБ, но сега пак я заболя коремче и пак пуснах телефона, че имам малко неща да оправям из нас. Току-що донесоха нов компютър за Васил и трябва да му намеря място. Готвим се за онлайн обучение за всеки случай, а и както казах те имат часове с Кан Академи, а там задачите са изцяло онлайн.
Честно казано май ще се зарадвам ако не се окаже АБКМ, а някоя бактерия, която ще махнем. АБКМ остава доживот ако не се лъжа. В семейството ни никой няма алергии и нямам идея как да се справя с тях, те ме страхуват повече сякаш.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #37 -: Октомври 26, 2020, 11:10:59 am »
Маги честити крачета !
Лято честит ти рожденик,да е жив и здрав и много успешен!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #38 -: Октомври 26, 2020, 11:28:59 am »
Израства се непоносимостта.
За Апамил не знам, но Хип примерно е друга формула, защото има различни про- пребиотици и различно количество витамини.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #39 -: Октомври 26, 2020, 11:53:36 am »
Хм, чак сега видях някои коментари, явно блея и съм разсеяна. Павла, още в неонатологията имаше тези кървави нишки в изпражненията. Там провериха първо да не е от хормоните, т.нар. месечен цикъл при новородените момиченца. Оказа се, че не е от там и се спряха на следваща възможност АБКМ. Беше на ХИП комбиотик в родилното, но изписаха AH заради това. Тя откак се е родила има трудно изхождане. Нормално - в началото беше тъмно, зеленикаво, но към края на втория ден се оправи и стана жълто (преди смяната на млякото още). В родилното се изхождаше при всяко хранене, а няколко дни след като ни изписаха и сменихме млякото (сменихме го сутринта преди да ни изпишат) започна да ходи по веднъж на ден, но на няколко пъти. Например преди хранене сменям памперс, в който само еуринирала. По време на хранене се изхожда, а аз прекъсвам и сменям памперса. Изчаквам малко така и се изхожда втори път, слагам нов памперс, дохранвам я и до 20 минути се изхожда отново. Всеки път е с голямо гънене и разгъване, напъни, болки и мрънкане. Но така си беше още в родилното, аз още от там писах. Изчаквах да минат поне 2 седмици, за да се адаптира коремчето към условията на хранененто и едва тогава да можем да говорим за колики и други стомашни проблеми. Последната седмица установихме, че все пак са колики и се справяме с тях чрез затопляне с възглавнички със спелта. Нормално - коликите взеха да се засилват от ден-два и вчера реших да пробвам с омнибиотик панда. Мъжът ми не намери отворена аптека следобеда,а  аз като видях цената реших и днес поръчах лефакс. Има газове постоянно и често от напъването повръща дори часове след храненето. По-скоро изтича струя мляко от устата ѝ. Това се случва когато уж е в състояние на покой, никой не я гушка, разнася, люлее или по някакъв начин да предизвика връщането на храна. Както си лежи почервенява, напъва се, свива се и се разгъва и след минута-две повръща. Има няколко случая, в които е било на фонтан, но не са повече от 3-4 откак се е родила, а тя връща по малко почти след всяко хранене. Имах съмнения за рефлукс, но тогава щеше по-често да връща на фонтан и тогава забелязах, че се случва предимно когато я боли коремчето. Дори когато сменям памперса веднага след или по време на хранене, а нея я боли и се свива и разгъва допълнително. Много съм подробна, ако успея така и на лекарката да го опиша...