0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #80 -: Октомври 24, 2020, 04:02:32 am »
Дарк, може пък, от това ‘побутване’ да е имала нужда, знае ли човек? Дано съвсем скоро получиш заповедта, Грейси. И аз , когато се мъкнех в надежда, ми бяха обяснили, че държат тсх около 2, защото при процедури се качва. Ей, девойки , супер нива на витамините! Тери, и аз тръпна какъв коктейл  ще ми открият, след раждането като пусна контрола. Ти ще си забременеешми така, пък следене след това и толкоз! Пък ви желая с Лейди и вие, след десетина месеца да пишете в темите , в 4, с бебе(та) <3 на ръце  :bighug:.другите да ви последват съвсем скоро!
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #81 -: Октомври 24, 2020, 10:43:58 am »
Лейди, всеки ден го приемам от две години и половина без спиране. Само за изследване се спира 10 дена. Но аз съм с MTFHRR и ям месо насила само заради процедурата, та няма откъде да си набавя витамина. Преди да започна да го пия на таблетки ми беше под долна граница.
Лина, аз честно казано в момента, в който реша,че съм си родила децата, изобщо няма да стъпя в лаборатория, ако не се наложи. Нито хормони, нито витамини, нито микробиологии биха ме интересували.
Мен хормоналния коктейл ме хвана. Искам да излезем на разходка до Пловдив, мъжът ми каза, че си противоречи с това, че по принцип се пазим, дори не ми каза, че няма да идем и така сега вече 1 час се сдържам да не си изрева очите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #82 -: Октомври 24, 2020, 11:39:35 am »
Успех, момичета, този опит да ви успешен ви пожелавам! Тери, защо да не се разходиш, не виждам нищо лошо. Не може постоянно вкъщи човек да седи затворен. Ако искаш да избегнеш среща с хора, може да си харесаш някоя екопътека.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #83 -: Октомври 24, 2020, 12:36:25 pm »
Тири, не ти е толкова малко дозата. Много и хубави яйчица да си отгледаш.

Аз също нито хормони, нито нищо изследвам. Само ТСХ и то от както родих 1 път. Сега още веднъж декември, че спрях всички хапчета, пия само вит д и Глюкофаж, и приключвам с лабораториите.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #84 -: Октомври 24, 2020, 18:01:00 pm »
Тери, поплачи си, за да ти олекне, не сдържай емоциите си. Аз и без стимулация съм много емоционална и цивря постоянно, но мъжът ми ми е свикнал 🤷‍♀️
Ходихте ли до Пловдив? Аз да ви кажа, тук в София, никой не носи маска на открито при струпване на много хора. И никой не се старае да спазва дистанция при разминаване по тротоара. Направо изперквам.
Ние ужасно много се притесняваме да не спрат процедурите отново. Той чул, че спират плановите операции, затварят дискотеките и нощните заведения. Дано не посегнат пак на нас...
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #85 -: Октомври 24, 2020, 18:46:32 pm »
Не, ходихме из селото, отидохме на кафе, че няма народ, а и аз съм като парцал.
Заповедта засега е планови операции са забранени като изрично се упоменава, че трансплантации, лечение на онкоболни и асистирана репродукция са изключение и са позволени. Не мисля, че ще ги спрат, защото веднъж го направиха и народа се вдигна, сега би бил още по-голям отзвука, защото хората вече не се страхувате толкова от коронавируса.
Март, когато ги спряха, д-р Стаменов беше консултант към Министерство на здравеопазването. Имаше с него интервю, в което каза: "Най-страшното, което мога да си представя, е отделение по асистирана репродукция пламнало с коронавирус". Та той е от тези, които гласуваха спирането на АРТ. След като позволиха отново АрТ, но закона не беше ясен дали са позволени ЗЕТ или не, клиниките не смееха да рискуват и отлагаха ЗЕТ, докато не излезе поправка на закона. Тогава си помислих, че чест би му направило на Стаменов, ако все пак спре АРТ в неговата клиника, ако наистина е вярвал в думите, които каза по телевизията. Напротив, Надежда беше от първите клиники, които започнаха трансфери, още преди корекцията в закона. Та за мен спирането на АРТ беше по-скоро от финансова гледна точка: да спрат парите от фонда и да ги концентрират някъде другаде, да се изтощят малките клиники, занимаващи се само с АРТ.
Моят свекър е болен от нещо, бил е в контакт с болни от коронавирус, били са на почивка заедно. Искал е да си направи тест, но личната го е спряла, че нямал типичните симптоми..... Той уж се е изолирал, но ходели у тях хора да му носят документи. Седмица след контакт с него и негова колежка сега е болна от нещо. Може и просто грип да е, ама да те спира личната ти лекарка от това са се тестваш ми е много странно. Аз лично доста искам да Знам има ли коронавирус. Ние уж с мъжа ми се пазим, но живеем с родителите ми. Те работят в огромни производства с по над 200-300 човека, там няма как да носят маски, те по принцип не могат да дишат от жегата около машините, какво говорим през маски. Та общо взето усещам как вируса се приближава, все се чува някой преболедувал около нас, едни стигат до болница, други не разбират,  че са го минали, но наближава. Целта ми е да изкарам здрава до  пункцията, до толкова можем да се пазим.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #86 -: Октомври 24, 2020, 20:22:06 pm »
Корона вирус има,за жалост.Приятелка на майка и мъжа й в момента го карат,свекъра свири в оркестър,диригента и жена му са в болница с корона.Девера ми е преподавател по пиано и музикант в оркестър,тръгнала му хрема и се тествал,вчера положителен,днес отрицателен.Сина на жената на свекъра е болен с усложнения,той си е в Украйна,нямаме контакт с него.
Тери,аз съм всеки ден навън по четири часа,сама.Обикалям където очите ми видят,излизайте си.Като не сме на пазар и митинг не е толкова страшно,и аз се страхувам,но това е.Години ще сме така.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #87 -: Октомври 24, 2020, 23:00:26 pm »
Тери, дано да няма. Тогава разни близки, които починаха от ковид ще се върнат.
Като цяло се пазете, не се време при хора, а другото, както дойде.Аз не
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #88 -: Октомври 24, 2020, 23:08:35 pm »
Ако мога да се предпазя, ще го направя, ако се заразя, знам че не е от невнимание и е било неизбежно.
Мен повече ме притеснява финансово състоянието на всички ни след още един дори частичен lockdown. Всички сме ЗА да затворят дискотеките, ама това засяга работниците там, засяга доставчиците им. И така се завличат много хора по веригата.

Гледам в темата във фейсбук търсят Вигантол. Пак ли се изчерпи, ще трябва да се зареждаме със заместители, докато има явно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #89 -: Октомври 24, 2020, 23:29:42 pm »
Пак ли изчезна Вигантола?На Зори давам всеки ден и е на привършване .Ще търся още тия дни,ако не намеря ще говоря с педиатърката.
Докато не се разболяха хора,които познавам ,не вярвах колко е сериозно.Не го мислих въобще,но сега е друго.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #90 -: Октомври 25, 2020, 00:43:05 am »
Просто ако имаше държава, хората нямаше да плащат с живота си, за да работят. Държава няма. Отдавна трябваше да се затворят дискотеки и кръчми. Обаче държавата не подкрепя нито един бранш. Здравеопазването е на лагерна количка, засилено по баир надолу. Не е от короната, отдавна е на този баир, но сега получи и шут. 
Да не се лъжем, тези правила са на европейско (поне) ниво. На 13 човека затваряне и чували, а на 1300- дискотека и мач. Нормално е вече повече хора да се съмняват и да не им пука. Страхът подчинява временно. Лошото е, че и рационалното липсва.
Нека все пак да не е в тази тема дискусията за мерки, вируси и тн.

Тери, не го мисли толкова. Произвеждай яйца, че после да има да измътиш чудесни малки хора.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #91 -: Октомври 25, 2020, 01:30:47 am »
Тери, разбирам те. Аз съм се засилила за МБ, защото имах някакво течение като желе. Инак ми е повече от писнало. Даже, точно днес мислех, че се втелясвам но веднага си проектирах някви черни сценарии и бързо ми раЗминаха тез мисли. Хубаво сте направили, че сте се разходили. Сега е студено, но някой обед,ако е топло, на трева ако се разходиш боса, казват, че облекчава нервното напрежение.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #92 -: Октомври 25, 2020, 13:03:09 pm »
Тери, прегръщам те мила.Аз да ти кажа си бях взела едни перлички мента(масла са това) и ги ползвах по време на ин витрото.Успокояваха ме!Иначе щях да гръмна.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #93 -: Октомври 25, 2020, 19:24:33 pm »
Тери, някакво хоби практикувай, нещо което те развлича. Още малко остава, май си преполовила стимулацията  :D Мисли после колко ще са пухкави бебешорите ❤
Леле, колко съм съгласна с Павла, относно положението на държавата ни и бизнеса. Но да не задълбаваме.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #94 -: Октомври 27, 2020, 11:34:07 am »
Отчитам се, след 4 дена на Гонал 150 днес бях на преглед. Ей една жена си чупи краката, за да ме предреди, много нахален народ.
Не знам бройката на фоликулите, но докторката каза, че съм супер. Реших и да не питам повече, щом тя е доволна. Сега чакам обаждане дали днес пак съм на Гонал, ако не минвам директно на Менопур 225 и един Цитротид. Щом имам Цитротид изписан, значи съм близо до края на стимулацията.
Да не ви казвам как си изкарах акъла като от вчера пикая едно оранжево и при голяма нужда е едно тъмно червено. Лошо ми стана. И като се усетих, че вчера ядох цвекло :D :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #95 -: Октомври 27, 2020, 11:41:08 am »
Хахаха, това с цвеклото и аз съм го правила.И то май бях бременна, та за малко си сложих диагноза проблем с бъбреците  :oops:

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #96 -: Октомври 27, 2020, 14:36:14 pm »
Пу-пу, екстра си значи  :D Казаха ли, как ще продължаваш? Лекарствата ти ли си ги купуваш? По фонда не ми е много ясно.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #97 -: Октомври 27, 2020, 14:46:50 pm »
И аз така: вътрешни кръвоизливи или бъбречна недостатъчност, добре, че не тръгнах да говоря на докторката днес за нюансите на урината ми :D :D
Днес пак съм на Гонал, утре Менопур и Цитротид. Всичко до 2000 лв като  стимулация се поема от държавата, клиниките различно практикуват, едни те пращат с рецепта в определена аптека, други като моята дават инжекциите директно.
Мен най ме притеснява таймиращата инжекция. Винаги се бие късно вечера и ако стане някой fail, няма към кого да се обърнеш. Миналия път хич не се притеснявах да си бия инжекциите, но съм запомнила Кукапетал с нейните заяждащи Гонал инжекции и треперя на всеки ден. Нито от пункция ме е страх, от нищо, само таймиращата да мине и инвитрото е минало в моите очи.

Лейди, какво става с теб, нищо не казваш. Ходиш ли на прегледи?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #98 -: Октомври 27, 2020, 15:44:23 pm »
Добре се движиш, Тери. Не остана.

Петък ката взимах Сими, гледачката ме предупреди, че е ял цвекло, че преди години една майка си изкарала акъла. Спешно, изследвания.. лудница .
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #99 -: Октомври 27, 2020, 16:45:25 pm »
Ами аз бях в петък, яйчниците казаха, че са ок и започнах подготовка с Естрофем. Този петък съм на преглед и изследвания да пусна. Иначе си изревах очите тези дни, много ми е мъчно за всичко и всички  :) Шашава работа.
Таймиращата инжекция от сорта на хориомон ли беше? Защо те притеснява, за да си по-спокойна, отиди да ти я сложат.
Грейси, новини имаш ли вече или още чакаш?