0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #740 -: Януари 15, 2021, 09:01:48 am »
браво, Тери, че го качи! И аз снощи го гледах и си мислех тук да го постна!
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #741 -: Януари 15, 2021, 09:27:46 am »
Мен са ме махнали от групата и сега не виждам какво пише.

Тери, добре че не направи консултация с него!

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #742 -: Януари 15, 2021, 09:34:01 am »
Аз никога не съм мислила да ходя при него, Маги. Заради изцепката преди години с наркотиците не съм и помисляла. Просто го постнах тук, защото на Грейси беше дал някаква страшна диагноза, че вече все в по-ранни седмици ще си губи бебчетата и само той може да я оправи. Както е поставил диагнози на бременните момичета. На мен ми се струва направо съдизъм да си водиш при него бременността, то сън няма да те хване 9 месеца на другия ден ще се събудиш ли.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #743 -: Януари 15, 2021, 09:45:07 am »
Тери, всеки има глава на раменете си и решава за себе си.И аз като теб не бих отишла при д-р който използва такива вещества и застрашава здравето на хората.Изключително голям късмет е, че тогава не преби някой човек!

Едит: Тоя е за съд! Как може така да говори!И с Моника и с близначките ходих на ФМ при доказани специалисти, никога не са ме плашили така както той тези жени. И сега последно какво лекарство може да се приема утрогестан, кринон, фракси, аспирин, щом от всяко може да се умре?Пълен идиот е!
« Последна редакция: Януари 15, 2021, 09:54:01 am от magi_st »

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #744 -: Януари 15, 2021, 10:47:42 am »
Тери, Честито Сърчице!
Да бие силно, диво и щастливо и да ви държи в трепетно очакване за така дълго мечтаната и жадувана среща в живота ви.
 :bighug:
Чочолинка, Честито двойно щастие и на теб!
Здрави, усмихнати и силни да растат малките шушулки.

За огромно съжаление, ние за втори път загубихме биещо сърчице. Нямах сили да споделя по-рано. Разбрахме го на Богоявление, когато беше часът ми за скрининг в средата на 12 г.с. Бебето отговаряше на 13-та седмица, лекарите бяха единодушни, че се е случило вероятно ден-два преди прегледа. Още по-тежко беше, че се наложи да отложат абразиото с близо седмица, порази висок риск от кръвоизлив заради Фраксипарина и аспирина. В понеделник мина и това.
Притеснявах се много как ще го преживее Я., но за щастие, минава много по-леко от очакваното. Щеше да бъде прекрасна кака.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #745 -: Януари 15, 2021, 10:50:04 am »
Злате, много съжалявам за случилото се!Прегръщам те!

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #746 -: Януари 15, 2021, 10:56:16 am »
Тери, Лейди, благодаря, че ме мислите.
Член съм на тези фейсбук групи - Тромбофилия и бременност и За д-р Сигридов с любов.
Даже тая сутрин звънях за записване на час, въпреки че ходих за пускане на хормони. Досега не мога да се свържа. Ако успея да запиша час, ще отида, пък ще видим какво ще каже. Но се надявам и без него да се случат нещата.
Онзи ден гледах филм от 2005 - Match Point. Доста интересен ми беше откъм темата забременяване. Иначе малко шантав филм на Уди Алън.
Както и да е. В понеделник почнах стимулацията. Имах в единия яйчник 4 фоликула, в другия - 7. На Пурегон 300 ед. съм - 4 инжекции до вчера. Днес съм на преглед - сутринта пуснах хормони и следобяд ще ме гледа. Излязоха бактерии от микробиологията - при мен стрептококи агалактия, при мъжа ми грам положителни анаеробни и стафилококи варнери. На антибиотици сме. Аз моя го свърших. И 7 дни след назначаване на лечението трябва да пуснем контрола. Дано всичко да е наред, щото аз все трябва да имам пункция, щом почнаха стимулация.
Лейди, пожелавам ти да е станало този месец. А ако не е, успешно пускане на документи и по-скорошно започване на следващия опит, който се надявам вече да е успешен!

Злати, много съжалявам! Прегръщам те! Пожелавам ти бързо възстановяване и да не се случват повече такива неща.
« Последна редакция: Януари 15, 2021, 10:59:23 am от Gracy »
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #747 -: Януари 15, 2021, 11:42:14 am »
Ох, четох и аз в групата, нямам думи.
Грейси, много добър брой яйцеклетки имаш, пожелавам ти всичките да са качествени! Бях чела, че телефона на Сигридов за записване на час навърта голяма сметка и при свободно. Обърни внимание, за да не плащаш излишни пари за сметки.
На мен, май се опитва да ми дойде, пикливия тест тази сутрин беше отрицателен.  В момента съм в клиниката и чакам да ми попълнят документите и още днес ще ги пусна. Дано другата седмица се събира комисията, за да ги хвана.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #748 -: Януари 15, 2021, 11:55:18 am »
Ох, Злате, сърцето ми падна в петите. Вярвам, че Я. ще намали болката на майчиното ти сърце с остроумията си. Силна жена си, Злате, нищо че си 20кг мокра.  :bighug: :bighug: :bighug: Когато дойдохте в Плевен на ДРЗ и ви видях, попитах Петя това дете на тези тийнейджъри ли е.

Лейди, февруари ще получиш към края мисля заповед.

Грейси, дано, ако ти запишат час е за по-напред в бъдещето, защото хич не е хубаво да имаш двама лекаря по време на стимулация. Не е добре да се бърка някой в главата ти и в терапията в такъв момент. Относно бактерията. И на мен ми намериха Стрептокок преди пункция. Бях на венозен антибиотик в деня на пункция и 4 дена след това Зинат преди трансфер. Сега мисля, че пак се върна стрептокока, защото ми жълтее пак течението, но ще му мисля на по-късен етап какво да го правим. От това, което четох, Стрептокока не се заразяваме с него, по-скоро сме носители то бебета. 30% от хората са носители и просто го лекуваме и той пак може да се върне.
Защо са дали на мъжа ти антибиотик преди да даде материал не ми е ясно. При swim up обработката бактериите се филтрират. На моя мъж казаха, че и да има от моите бактерии, никакъв антибиотик, особено с мъжкия ни фактор.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #749 -: Януари 15, 2021, 13:18:38 pm »
Злати, много, много съжалявам  :(

За Сигридов нямам думи...май не съм ви казвала, че на мен беше казал задължително да отида при него в 12 г.с за ФМ , защото имало шанс детето ми да е с аутизъм и да може да коригираме нещата на време..., защото било имало някакви показатели при мен...дрън, дрън... Нямам думи.
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #750 -: Януари 15, 2021, 13:43:35 pm »
Злате, много съжалявам. Дано имате сили цялото семейство и по - бързо да преодолеете болката  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #751 -: Януари 15, 2021, 13:52:02 pm »
Злати, съжалявам много. Я е мъдро малко момиче, ще се справи.


Момичета, сега, последната година, не ни ли стана ясно, че страхът е водещ. Хелиантус е лекар и няма да се върже на тъпотиите, но 99% не са, а от тях 80% вярват и всеки ден благодарят на Господ, че ги е изпратил при този продавач на страхове, при този садист.

При него е малко като вица за онзи, който пръскал в една гора. Един друг го видял и го питал:
-Защо пръскаш тук?
-Против крокодили.
-Ако то няма крокодили?!
-Ами нали пръскам.

Та и Сигридов така, но нито е толкова забавно, нито толкова безобидно.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #752 -: Януари 15, 2021, 14:23:38 pm »
Тери, честито сърчице! :)
Чочолинка, честито двойно щастие! Да са ви здрави и много да ви радват! :)
Злате, съжалявам! Я. ще се справи, голяма е вече и разбира! При последният неуспех преди 2 години Стаси се натъжи малко, но после каза "Ами може и да осиновим едно момченце" :) Здраве да е! Дай Боже това да ви е последната мъка!
Успех момичета!

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #753 -: Януари 15, 2021, 16:47:14 pm »
Злате, чак сега видях. Много съжалявам! Ужасно е всичко през което си преминала.  :bighug:
Аз си подадох документите.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #754 -: Януари 15, 2021, 20:14:04 pm »
Лейди, колко излезе АМХ-то
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #755 -: Януари 15, 2021, 20:42:36 pm »
Оле, Злате. Съжелявам. Децата, са голяма утеха в такива моменти.Да, истина е, че не бива да се вкопчваме, но са голямо нещо. Мисля, че ме разбра. Дано не те боли много и ако ходиш на работа принципно да можеш да си вземеш някакъв болничен.
Грейси, имай си едно на ум. Ще чакам да споделиш какво ти е казал след това. Грейси, каква микробиология ти пуснаха?
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #756 -: Януари 15, 2021, 22:32:02 pm »
Аз не съм успяла да запиша час, ако това питате. Успях да се свържа по обед и ми казаха, че няма часове за небременни. Опитах се да си направя устата, че съм в инвитро процедура, та докато дойде февруари ще съм в някаква седмица, но не стана. Някакси от изказване на една жена разбрах, че е след инвитро и има записан час за януари (от декември). Ама може като за небременна да е успяла да го запише, както и да е.
Като цяло в ежедневието си имам по-важни неща от това да седя на телефона да звъня като малоумна някой да благоволи да ми обърне внимание. Вече не ми е приоритет. Факт е, че единствения път, когато стигнах до д-р Сигридов, беше записан час за първа ФМ, на която отидох вече абортирала. Т.е. това е доста "лесен" и гаден начин да се наредиш за него небременна.
Днес имах пак 7 пораснали фоликула в единия яйчник (ляв) - между 14 и 10. В десния - преброи 5 - между 12.5 и 9.5. Сега съм 3 дни на менопур по 300 мл и по една инжекция Цетротид на ден. В понеделник пак изследване хормони и преглед. Тогава ще ни вземат и микробиология, на мен от влагалищен секрет (не знам дали това питаш, Лина). А, и лигавицата ми е 8 мм, което мисля е добре, надявам се.

Успех, Лейди, по-скоро да получите заповед!
« Последна редакция: Януари 15, 2021, 22:35:04 pm от Gracy »
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #757 -: Януари 15, 2021, 22:43:19 pm »
Скоро ще е, Грейси. Минеш ли на Цитротид идеята му е да подтиска ЛХ да не се вдига, за да не овулираш. Скоро ще ти е пункцията. Пожелавам ти качествена "реколта", всичко да е наред и да се оплодят всички. Говорили ли сте дали на трети или пети ден смятат да ти правят трансфери?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #758 -: Януари 15, 2021, 23:15:00 pm »
Да, знам, че такова е действието на Цетротида. И аз така очаквам понеделник или вторник хориомон и после сряда или четвъртък пункция. Но не искам да го мисля и да си правя сметки, защото нищо не е сигурно. Не знам изобщо нищо за трансфера, защото мен ме притеснява повече кога ще правя вливка на Октагам. Днес не можаха да ми кажат, понеделник щели да ми кажат ориентировъчно. В предписанието пише 7 дни преди трансфер. Както и да го изчислявам, наближава времето дори да е на 5-ти ден. И се чудя защо трябва да са 7 дни, не могат ли да са 8 или 10 дни, каква е разликата? И което повече ме притеснява е да не би да отложат въобще трансфер сега заради вливката.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #759 -: Януари 15, 2021, 23:23:33 pm »
При мен за Интралипид пише 2-4 дена след овулация. Което 2-4 дена след пункция. Не мисля, че има разлика дали е Интралипид или Октагам. Няма толкова значение точно на кой ден е, просто да е преди трансфера.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света