0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #680 -: Януари 02, 2021, 21:01:08 pm »
Леле, какви страхотни новини откривам тук  :D
Тери, много се радвам! Прегръщам те, миличка, всичко ще бъде наред!  :)
Златето, сега разбирам, лека беременност! Прегръдки!  :)

Честита Нова година!
Здраве и благоденствие за всички! Успешна година и много сбъднати мечти!

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #681 -: Януари 03, 2021, 09:41:46 am »
 Честита Нова Година, дами! Бъдете здрави, вие и семействата ви, бъдете силни и борбени ❤
Доктор Мели, благодарим Ви за подкрепата и помощта!
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #682 -: Януари 03, 2021, 13:38:52 pm »
Честита Нова Година!
Здраве и много сбъднати мечти на всички!
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #683 -: Януари 03, 2021, 19:27:42 pm »
Честита нова година!
Бъдете здрави вие и вашите близки!
Пожелавам ви/си да сбъднем така бленуваната мечта през тази година :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #684 -: Януари 04, 2021, 13:39:12 pm »
Честита Нова Година. Здрава да е!

Момичета, дайте мнения за добър хематолог и АГ във Варна. Става въпрос за тромбофилия и специфични фактори, а не общите които всички знаем. Едната девойка е с фактор, който отговаря за производството на някакъв плацентарен протеин. С 3 загуби е.
Другата е правила 2 опита - при двамата Александрови в АГ Варна. С една тръба, силно нагъната. С 5 мутации, като 3 от тях са по някакви супер странни фактори, дето сефте ги виждам. Генетичката й е дала да пие аспирин, ама тя е с много високо TSH, ИР, ниски витамини и ще й трябват поне 3-4 месеца да влезе в някакво стабилно състояние. Няма никакъв смисъл безконтролно да пие аспирин сега. А Александровите както знаем от изследвания ни съ интересуват и не са й ги погледнали.
Та да препоръчате къде да ги пратя?

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #685 -: Януари 04, 2021, 23:05:54 pm »
Извинявайте, че ще се върна назад.

Порових по темата с морфологията. Не искам да се оправдавам, но се чувствам длъжна да отбележа, че може нещата с мъжа ми да не са толкова зле, колкото вие го виждате. Все едно го набеждаваме човека.

Първата направена му спермограма е в Олимед във Варна. Май няма добри отзиви за нея, но останах с впечатлението, че ембриолозите разбират. Там, по техните стандарти пише норма морфофология по стриктни критерии на Крюгер по-голямо или равно на 14%, а резултатът е 24%!!! Дори първо беше едно изследване и ембриологът каза, че няма смисъл да правим разширена спермограма, защото вижда, че са ок нещата. А дори след разширената спермограма направихме още 1-2 допълнителни специфични изследвания за оплождане - бяха перфектни.

Тъй като след спермограмите в Тутракан са ни казвали, че всичко е ОК, не съм се вглеждала и замисляла. Но дали Тутракан и Надежда не използват други стандарти и с тези 4% да стряскат хората, защото очевидно това едва ли са същите % като обичайната скала: над 14% - много добри, между 4-14% - гранични, под 4% много лоши. Това са ми разсъждения и няма как да го докажа, но фактът, че и SDI (или Хало тестът) не показва проблем, не виждам защо трябва да се търси под вола теле.

Разбира се на страхът очите са големи и човек може във всичко да повярва. За всеки случай мъжът ми пие фъртилейд.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #686 -: Януари 04, 2021, 23:16:48 pm »
Gracy била съм в Олимед. Там като ми кажат: “Добър ден!” и се обръщам да погледна прозореца дали е истина. Всъщност Олимед са повода да намеря Зачатие. Направиха ми цветна снимка и още на следващият ден искаха спешна операция за да ми махнат тръбите. Вече ин витро уговаряха.
Аз тогава нищо не разбирах и в цялата си паника пуснах търсене в интернет и се озовах в Зачатие. Да не казвам голяма дума - ама момичетата ми спасиха тръбите.
Тогавашният ми мъж си прави спермограма при тях. Всичко беше топ. Една година след развода ми се обади да каже, че са открили проблема и е бил именно в спермограмата. Не съм разпитвала подробности, защото не ме интересуваше, ама вече има три деца.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #687 -: Януари 05, 2021, 08:42:47 am »
Грейси, ти сама решаваш на какво да вярваш.На моята приятелка в Надежда, така им забавиха нещата и не обърнаха внимание на уж перфектна спермограма с морфология 3%, че мъжът и стигна до 0%, оказа се че има Варикоцеле, ама нали всичко беше перфектно според ембриолозите там и не ходиха при специалист преди това.Та се влачиха доста дълго време и загубиха много важно време, защото и двамата са на възраст, а тя е с ИЯР.

Аз при 6% морфология, на моя мъж след операция от хидроцеле, проведох много разговор с доктора и направихме ИКСИ оплождане на яйцеклетките, мисля че това е достатъчно.После в същата клиника, която е с много добри ембриолози(това го твърдя и се подписвам с две ръце!) морфологията беше вече 14% и направихме 50/50 оплождане и имаме двете джуджанки дето сега се опитват да откъснат мишката на компютъра.

Яничка, да ти кажа за Варна не знам такива лекари.Много е трудно с тази тромбофилия и всички придружаващи.Ще питам моя позната за добър ендокринолог там, и ще ти пиша пак.Но ти сама знаеш трябва да овладее щитовидна и ИР и тогава вече да мисли за забременяване.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #688 -: Януари 05, 2021, 09:34:34 am »
И аз знам, че между 4 и 14 % са гранични резултати и е възможно естествено забременяване с тях. Възможно, но не лесно и не задължително. Моят мъж беше с 4 % и все пак правихме икси и имси, но пък от 1 опит имаме Криси. Не сме били в друга болница освен в Надежда и през цялото време всичко беше наред. Когато решихме да стигнем до репрудуктивен специалист първо записахме час за андролог и направихме консултация, а едва след консултацията записах час и за мен. Тогава доктора ни обясни - с тези резултати няма смисъл да се прави инсеминация. Нека подготвим документите за фонда, но все пак да не спираме опитите у дома, защото с 4 % бременност не е невъзможно да се случи и в домашни условия. Докато оправяхме документи и мъжът ми пи фертилейд 3 месеца. Аз му го назначих, макар че когато казах на доктора той не го одобри. Все пак разреши да го пие, след като вече съм го купила, но предупреди да не очакваме нищо. И на пункцията се окажа, че резултатите на мъжа ми бяха съвсем слабо понижени отпреди 3 месеца.
Сега на първо търсене в гуглето ми излиза същата информация и то точно в сайта на фертилейд - резултати над 14 % са отлични, но между 4 и 14% са междинни или гранични такива и с подобни е възможна бременност дори в домашни условия. Просто това става трудно и няма гаранция, че изобщо ще се случи при 4 %. Аз имам една домашна бременност, която завърши рано и при която мъжът ми съм сигурна, че е имал сходни резултати, тъй като по това време пиеше активно. Според мен загубата на тази бременност може да бъде по вина и на двамата - първо заради сперматозоидите му и второ, защото тогава аз правих сериозен ремонт с местене на много мебели и кашони с документи в офиса си без да знам все още за бременността. Но най-много се съмнявам в поставената инжекция за блокаж на яйчниците, тъй като точно започвах процедура по донорство и никой не подозираше, че може да се е случило оплождане. Нямаше и как да се разбере, защото декапептила се слага на 20 ден от цикъла когато все още не се вижда ембрионче и не се отделя чхг, тъй като по това време дори може да не се е закрепило още. Както и да е, мисълта ми е, че 4 % наистина не са повод за сериозно набеждаване. Естествено изискват внимание и не бива да се подценяват, но не са страшни чак. С тези резултати все пак за мен ин витрото е по-надежден метоз за забременяване. Успех, Грейси, дано скоро видите прекрасните 2 чертички.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #689 -: Януари 05, 2021, 10:35:05 am »
Грейси, ние не се опитваме да те убеждаваме в нищо, ти сама избираш пътя си. Ние просто ти даваме друга гледна точка и споделяме нашия опит. Не ми се обиждай, но оставам с усещането, че ти си решила да се обречеш като най-черния случай  и че не можеш да износиш бременността, но заради незнайни причини при теб, които само някои специфични лекари могат да открият.

И пак ще споделя нашия опит. Морфология по Крюгер варираща 3-4%. 2 инвитро процедури с ИКСИ, 5 ембриотрансфера, 9 ембриона ( 4 откоито бластоциста), 2 биохимични бременности и 3 напълно отрицателни теста за бременност. Няма да влизам повече в подробности, мисля че това е достатъчно.

Ти сама прецени как да действате,можеш да продължиш да търсиш проблема в себе си (аз правех същото), но това не означава напълно да изключиш и другото. Ако подобно изследване беше излезнало при теб, веднага би го приела, но защо го отричаш при мъжа ти. Веднъж, когато и аз бях във фазата на отрицание и ревях пред мъжа ми, че сигурно има скрит проблем в мен, заради който аз не забременявам и той ми каза следното, било като тази история: "Двама пияни си вървяли по улицата и единия си изпуснал ключовете в неосветената част на улицата. Усетил се, че изгубил ключовете и отишъл да ги търси под една лампа, където е осветено. Другият го попитал защо ги търси там, а той казал, че защото там му е по-лесно". Та така каза мъжът ми, че съм била и аз. По-лесно ми е да обвиня себе си и да търся проблемите при мен, а не там където и двамата знаем, че са "ключовете", но е по-трудно да ги намеря.

Надявам се да не ми се обидиш, просто прекалено много бичуваш себе си. Може да не е проблем спермограмата, може и ти да нямаш проблем и да няма обяснение, но не търси причината винаги само в себе си, за едно дете трябват двама.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #690 -: Януари 05, 2021, 11:29:29 am »
Аз пък да кажа че с морфология 4% имам 3 бременности  третата успешна. Така че всичко е възможно.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #691 -: Януари 05, 2021, 11:34:09 am »
Cruella, аз не казвам, че не е възможно. Възможно е макар и по-трудно, но има риск от спонтанни аборти. Моите биохимични са си точно от това. Честно да ти кажа и при теб не съм на 100% убедена, че проблема беше имунологичен, защото си забременяваше, както и при Хелиантус си бяха най-верояно абортите от некачествени Я и със стимулация и диета станаха нещата. Но това са си лично мои разсъждения от моята камбанария. Всеки пречупва през личния опит.

Просто е важно да се гледа цялата картина, а не да се търси проблемът само на едно място. Всички знаете как аз чак на преглед за сливиците ходих, какво ли не се опитах да открия при мен. Бях си навила на пръста НК клетки, вливки, кортикостероиди, еми явно съм забременяла и без тях.
« Последна редакция: Януари 05, 2021, 11:51:23 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #692 -: Януари 05, 2021, 12:52:15 pm »
Тери, правилно си ме разбрала. Не издържам вече. Не мога да се освободя от черните мисли. Знам, че е много съкрушителен неуспехът, затова дори започването на инвитро не ми вдъхва надежда. Предпочитам да съм готова за най-лошото.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #693 -: Януари 05, 2021, 14:32:02 pm »
Грейси, много пораженски звучиш. Прекалено. Не очакваш нищо и пак си разочарована.
Обикновено като очакваме и се нагласамя за най- лошото го получаваме.
Нека Тери да ти каже колко съм/ сме ѝ се "карали" с това търсене само в нея вина.
Ти отричаш всичко. Имаш идея в главата си, която не е съвсем ясно, но знаеш, че другото не е вярно.
За да стане бебе 50% е работа на мъжа. Ранните загуби често са заради лошо качество. Яйцеклетка/ сперматозоиди, няма значение, просто трябва да се побутнат нещата. Хелиантус си забременяваше, но не в ранни седмици ги губеше. След малко спорт и режим- ето, скоро ще ражда.
При все, че мъжът ми имаше от 10 до към 19% морфология, аз му давах антиоксиданти и добавки, защото пуши. Добри показатели не винаги означава добро качество. Аз спрях тотално цигарите, малко режим и оправяне на витамините и с метформин и стана. После си стана и естествено.
За късната загуба са ти открили вероятната причината- тромбофилия.

Никой не набеждава мъжа ти, ние просто говорим от опит- личен и споделен.
Много от "светилата" работят на принципа на незаменимостта- само те могат да намерят причината  да решат проблема. Както е казал Де Гол "Гробищата са пълни с незаменими хора." Така, че се опитай да вплетеш малко надежда в разума. Ако трябва потърсете помощ, за да поговорите с някого и двамата.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #694 -: Януари 05, 2021, 21:04:52 pm »
Грейси,аз за Олимед нищо хубаво не мога да кажа.Дори ми казаха,че ми трябва хистероскопия,но във Варна май не правят,може би в София и Стара Загора да отида За една тъпа хистероскопия.Там загубих около шест месеца и пари на вятъра и хич за нищо не им вярвам.Само спермограмата на мъжът ми там и при Александров си излезе все една.
Яничка,за Варна хич не знам такъв лекар,за ендокринолози много хвалени са Саржева и Рачев аз съм доволна от Тасевска.
Иначе с репродуктивни проблеми се занимават и Халачева и Юдова в Майчин дом.Халачева е АГ от сто години ,от скоро се е уж специализирала,аз ходих за МКБ и съм с ужасни впечатления,при Юдова успя двойка наши познати с фалшива спермограма за пред фонда.
Ангелина Симеонова е друго новоизлюпено светило,което не бих препоръчала.Когато аз бях тъкмо забременяла в АГ се родиха близнаци с Едуардс,който тя не забелязала ,а това е един от най-разпознаваемите синдроми.Сложно е с лекарите тук.
Моята приятелка,за която писах е след неизяснен стерилитет,една биохимична спонтанна .Александрови не гледат тромбофилии,аз не съм и правила такова изследване.Имах хормони само при стимулацията,даже скоро покрай нея си извадих всичко от инвитрото .На ЗЕТ нямах нищо освен един преглед,тя също.
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #695 -: Януари 05, 2021, 21:57:42 pm »
Грейси, всички знаем какво е да се бориш години наред и да не става, много е тежко, аз бях в депресия всеки месец при поява на МЦ, години наред, а забременявах не малко пъти. Вярвай, пътят понякога е много трънлив, всеки трябва да си го извърви явно, но ще стане. Имате план за ин витро, ще се случат нещата. Не се самобичувай!
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #696 -: Януари 05, 2021, 23:26:16 pm »
Здравейте момичета Честита Нова Година , пожелавам Ви 2021 да ви донесе най милито , с именно така мечтаните  бебчета 🤗❤️🤗❤️🤗.
Тери още веднъж да те поздравя милочка и тук , всичко ще е наред . Бъди спокойна !!🍀🥰❤️.
Аз минавам с питанка някой да се е сблъсквал с преклампсия 😣😩? Ще се радвам да споделите мнение , че тук ме побъркаха 4 дни и всели различно ми казвА.
Само да кажа ,че кръвното е стабилизирано , вчера нямаше вече белтък в уринта днес обаче май пак имам . Някакви показатели на бъбреците падат (никой не ми казва кое точно ) . В 35+4дни и докато днес кръвните ми бяха стабилни , сега мина дежурен лекар и ми готови за израждане утре 🤦🏼‍♀️😩😩🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Много съм объркана , а аз нищо не усещам
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #697 -: Януари 06, 2021, 00:29:47 am »
Ако има белтък, ако бъбреците изнемогват и бебето страда, трябва за се роди максимално бързо. Развие ли се еклампсия, тогава вече е много по-сериозно. Има и много други усложнение и никое не е добро.
Не бих се чудила, ако има и съмнение за страдание на плода.
Успех, Чочолина! Скоро ще видиш детето си.
Може да пишеш в бременната тема или при бебетата.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #698 -: Януари 06, 2021, 00:52:46 am »
Грейси, изводът до който аз достигнах в един момент, беше че спря да ме интересува защо не става, съсредоточих се върху действия и процедури, които могат да дадат реален резултат и спрях вглеждането в проценти и цифри. Опитай да разсъждаваш в посока не защо не става, а как може да стане - мисли за процедурата, която ти предстои. Аз просто се примирих, че причината да не се получава е неизяснена, после пътят е ясен, инсеминации и инвитро.
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #699 -: Януари 06, 2021, 01:48:14 am »
Pat-la благодаря ти , и аз чета едни страшни неща и май ще е най добре да ги извадят . Само дано не е рано с за тях , сложиха ми инжекции за дробчетата им , и казаха са сега че често се случвало след ivf и когато са близнаци . 🙏🏻🍀 Те мардам доста и го следят с Монитор постоянно  и са добре ,ще видим утре какво ще кажат докторите 🤞🏻🙏🏻🍀.