0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #660 -: Октомври 01, 2020, 10:47:43 am »
Лято, мисля че магнезия е време да го спираш при положение, че ще раждаш естествено. Аз бях секцио и пак ми го спряха 2-3 седмици преди това.
Момичета, на всички ви стискам палци за лека бременност до термин!





*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #661 -: Октомври 01, 2020, 11:50:40 am »
Руми, магнезия ми свърши в понеделник сутрин и повече не съм купувала. Във витамините има малко, но и те свършват след 3-4 дни. Пия си само тях и желязото засега, макар че не съм се допитвала до ЖК. Досега няма контракции освен леки втвърдявания на корема, но вчера си имах осезаеми. Стана ми странно, че е толкова скоро след спирането на магнезия. Днес нямам също, но от сутринта имам 3-4 ходения по голяма нужда без да ме боли корем и да имам симптоми на някакво чревно разстройство. А ходенето по малка нужда е над 10 пъти за около 4 часа. Рано ми е още, но се оглеждам и ослушвам във всичко. Даже не смея нищо да подхвана, седя и чакам поредното ходене до тоалетна или евентуално да се появят контракции. Опасявам се, че психясвам от толкова чакане вече.

Re: Тема на бременните 104
« Отговор #662 -: Октомври 01, 2020, 12:02:24 pm »
Лято, аз бях така смъкване на корема, ходене по голяма нужда по-често, а по-малка да не говорим. Контракции също, но аз почти не съм пила магнезий, освен като имах скъсяване на шийката по едно време. Но бебка си изчака до деня преди термина, така че почивай, ако можеш, сега е момента. Леко раждане и спокойствие! 😘
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #663 -: Октомври 01, 2020, 12:36:48 pm »
Паднало ми се е много подвижно бебе, но и аз съм била така  :D , майка ми казва, че последните месеци съм тресяла цялото легло и двамата с баща ми не са могли да спят. Та моя господин снощи си беше спретнал купон и яко риташе , до 1 часа не ме остави да заспя  :D Направо се чудя как е възможно толкова силно да рита при положение, че някои в тази седмица даже не ги усещат още 🤷‍♀️

Яничка, и моя първоначален план беше да чакам черния петък и деня на кутиите  :D и се връщам към него, просто тази си  бях харесала доста. Рано е от сега да се занимавам.
Много се радвам за твоето бебче, все така добре да си расте.

Аз да ви се оплача, как ниското ми кръвно бе вдигнато в небесата от баща ми. Споделям му аз за количката и той ми вика да не купуваме легло, че бил купил вече, ей побеснях...как така ще купува легло?! Първо е рано, второ как без да пита , да каже...сега като си е купил да си го държи у тях да си го ползва,  че да се научи. Много, много се ядосах. От години го чакаме това бебе, а той ми отнема кефа  аз да си избера нещата, няма да я бъде тая. После ми каза,  че и други неща бил купил, но нямало да ми казва още да не ме ядосва...И наистина може би щях да се ядосам по- малко, ако не се беше оказало преди година, че преди 2 по време на сравнително ранно приключилата ми втора бременност е купил столче за кола...
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #664 -: Октомври 01, 2020, 13:32:38 pm »
Кукапетъл, помня че тапати ти беше паднала доста преди да родиш. То няма две еднакви бременности, моята предния път падна няколко часа преди това и ходене до тоалетна изобщо не е имало. Затова си мисля, че психясвам сама.
Хелиантус, разбирам напълно гнева ти, но вероятно бебето го чакат всички и затова искат да се включат активно. То и нали сте далече един от друг и май нямат много как да ти се порадват, да те поглезят и да се включат по друг начин. Не им се сърди, радвай се, че всички се вълнуват. Все пак им дай да разберат, че подготовката е удовлствие за теб и се вълнуваш, не желаеш друг да избира от твое име за най-чаканото и съкровено човече на света. Не се ядосвай, колкото и да е клиширано.
Яничка, и аз вървя уж по-напред, но никой не ми е променял термина според това. Само аз си мисля, че като съм с по-кратък цикъл е нормално и да родя преди термин и така съм се настроила.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #665 -: Октомври 01, 2020, 13:34:29 pm »
Хелиантус, наистина си е за ядосване това, което прави баща ти.
Когато не си ядосана, просто внимателно му обясни, това което на нас. Кажи му, че много би се радвала, ако получиш финансова помощ за бебето, но искаш ТИ да си избереш нещата.
Аз също много се дразня когато някой купува някакви неща за Дими без да ме пита, като дрехи например.

Ти пак можеш да купиш същата количка, не е проблем това. По кутиено време намаляват на всички марки.
Провери и на Prime Day дали няма да я има.

Лято, тук в 12-та седмица фиксират термина по данните от ФМ. Но това в държавната болница. В частната понеже няма да имам преглед веднага след ФМ с лекар и затова той го фиксира сега. И понеже вървя така от самото начало, та явно предполага, че за 2 седмици няма да има изменение. То нали бебето трябва да е с определени размери за БХС и затова се движат по данните от ехографа.
« Последна редакция: Октомври 01, 2020, 13:39:12 pm от yanicka »

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #666 -: Октомври 01, 2020, 13:47:37 pm »
Момичета, излязоха ми резултатите от изследванията за тромбофилия, две неща светят в червено :( Чета легендата, но нищо не разбирам. На преглед съм чак вторник, да отида ли утре без час? Много ли е зле положението?
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #667 -: Октомври 01, 2020, 13:53:50 pm »
Робин, при кого имаш час?
Протромбина (първата мутация) е високо рискова, но ти си само с половин дефектен ген.
Втората се води ниско рискова, но пък си хомозигот, тоест цял дефектен.
Според мен със сигурност си за терапия и е добре да пуснеш АСЕ и фактор 13.

26.09.2019
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #668 -: Октомври 01, 2020, 13:54:14 pm »
Баща ми хич не е далеч,  живее на 40 мин с кола от нас. То това неговото малко минава границите според мен, разбирам че всички се вълнуват, ама кошче за кола и легло...без да пита... аз например за началото искам next to you легло, а за после ще го мисля, а той е купил дървено. А кошчето за кола е нещо много важно, от което ще зависи живота на детето ми все пак... Яничка, то и за дрехите си е за ядосване,  а представяш ли си да ти напълнят къщата мебели, които не си избирал  :D Той баща ми не е така само с това, благодарение на него у нас ползваме чинии,  които не харесвам, мулти кукър, който не харесвам и т.н.,  а тийнейджърството си изкарах с дрехи, които не харесвам. И не е като не съм му казвала хиляди пъти, но тоя път не е познал. За леглото каза, че щяло да седи у тях като бебето му ходело на гости, аз не е сещам кога ще ходи с преспиване,  ама айде  :D,  който си е купувал неща да си ги ползва със здраве. Честно ви казвам...така реагира за количката като му казах, че подозирам, че и такава е купил, но не посмя да ми каже, а за другите неща , за които намекна даже и не искам да си мисля. Може би аз реагирам прекалено остро, не знам..., но баща ми е дълга история. А за кошчето още не мога да го проумея... преди 2 години го е купил при положение, че вече имах един аборт....не знам, не знам.

Иначе да, ще гледам и други  колички, но тази много ми допада и ще си я чакам аз на 26.12. вероятно.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #669 -: Октомври 01, 2020, 14:06:12 pm »
Звъннах в клиниката, утре ще ме вместят между часовете. Дано не е късно вече за терапии..
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #670 -: Октомври 01, 2020, 14:15:52 pm »
Робин, спокойно. Това, че имаш мутации не значи, че ще се проявят и ще създават проблеми. Не мисля, че е късно за терапия. Хубаво е, че ще те вместят толкова скоро. Вярвам, че всичко ще е наред!
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #671 -: Октомври 01, 2020, 14:38:28 pm »
Робин, права е Хелиантус. Може да изкараш и цял живот без да се отключат мутациите. При по голям % от случаите за които съм чела, това се случва при втора бременност или при повечко годинки. Аз бях комбинация от двете.
Супер е, че ще те вземат утре. Запиши си час и при Паскалева.

И спокойно, всичко ще е наред.

26.09.2019
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #672 -: Октомври 01, 2020, 15:28:11 pm »
Робин на терапия ще си задължително. Протромбина е високо рисков фактор,нищо че е хетерозигот (само едната половина на гена е мутирала) аз съм хетерозигот на фактор 5 (също високорисков фактор) и бях на терапия дори 14 дни след като родих. Другата мутация е нискорискова и на нея и действа аспирин така че се подготви за фракси и аспирин. Всичко ще е наред не се шашкай,нищо страшно не е.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #673 -: Октомври 01, 2020, 15:58:36 pm »
Не е късно, Робин, щом всичко е наред с бебето до сега. Ето Яничка е пример за човек с тромбофилия и първа успешна бременност без терапия. Не се шашка.

Хелиантус, успокой се и ву кажи да ти каже всичко, което е купил. Избери си нещата, които ти харесат и другите или му ги остави, или му кажи да ги върне, ако може. Ако иска да е от помощ, направи си wish list и да взима от него само.
С майка имахме подобен проблем. Обясних й, че е бебе, което съм чакала с години и да те ми открадва удоволствието да избирам малки нещица. Разбра ме.

Яничка, да мине ФМ и тогава ще си види терминът кога е.
Браво на малкото!
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #674 -: Октомври 01, 2020, 16:20:11 pm »
Утре ще идва у нас и ще говоря с него, дано се разберем, че не е човек , с  който да се разбереш лесно. Казва ти "да" и после пак си прави каквото иска. Това с wish list-а е добра идея, но още ми се струва много рано и за почти нищо не съм мислила сериозно.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #675 -: Октомври 01, 2020, 16:49:15 pm »
След 1 седмица преполовяваш, така че не е рано. Ето количка, кошче за кола, легло, а и разцъкай някой сайт за дрехи и готово. Печелиш си 1-2м, в които ако има порив за купуване да си подготвена. 😉

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #676 -: Октомври 01, 2020, 17:19:33 pm »
Ако толкова много иска да купува, си избери какви напита ще ползваш и като му дойде музата, да взима по един пакет  :lol:

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #677 -: Октомври 01, 2020, 17:48:37 pm »
Благодаря на всички, че се включихте относно резултатите, ще чакам утре на прегледа какво ще стане.

Хелиантус, ако няма против да запази купените неща у тях - и вълкът ще е сит, и агнето цяло 😀
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #678 -: Октомври 01, 2020, 18:24:15 pm »
Май го събрах. Без смрадлика ще е, Тери е права. Само зарядно и пари да не забравя да добавя и вода да си купя преди да тръгна ♥️
100 % ще добавям още неща като се сетя 😁

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #679 -: Октомври 01, 2020, 21:03:13 pm »
Хелиантус,същата съм аз.Нали сме една зодия  :D.Приемам това като вмешателство,разбирам те прекрасно.Аз що мрънкане измрънках на нашите,накупили играчки с килограми,дрехи,въртележка за легло,а аз исках само вана и хавлия.Еми ядосах се,три еднакви играчки ,две подобни и т.н.Знам,внуче е,обожават я,баща ми построи навес 60 квадрата като чу ,че там ще правим кръщенето,купи печка на пелети да й е топло зимата и да не се опушва,много се раздават.Но за някои неща искам ние да сме хората.Просто бих му казала да си ги държи там и толкоз,за моята къща аз ще си купя.
Още бях бременна и майка ми денонощно ровеше в сайтове за дрехи и купила размери каквито се сетиш ,кое ще е таман за зимата пък ще е лятно,хич не е гледала.И ми казаха,че за тяхната внучка те си купували.Такова е.В същото време свекъра ме пита какви очи имала,защото не я поглежда,нарича я бебето и то,свекърва ми три пъти я е виждала .Та първия вариант баба и дядо е малко по-добре.