0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #640 -: Септември 24, 2020, 18:57:55 pm »
Момичета,тук ще си задам въпроса,че и на бременни се случва,може да знаете.
Месец и нещо след като родих и получих петня по челото,както и бях почерняла,като кирлясала изглеждах.Предполагам е мелазма,почнах да се мажа със слънцезащита и доста намаля,но се вижда.При вглеждане ,но се вижда.Сега се взех ББ крем със слънцезащита и отделно и крем пак сл.защ слагам.Изчезва ли това чудо,на кожен ли да ходя,на дермо козметик ли.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #641 -: Септември 24, 2020, 19:05:04 pm »
Да не са онези "старческите петна", на мен ми се появиха по време на стимулацията заради хормоните. Моите бяха около очите бледокафеви и колко 1 лв. След 6 месеца като се успокоиха хормоните и избледняха доста.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #642 -: Септември 24, 2020, 19:33:15 pm »
Тери,кафеникави петна,като все едно си била мръсна и кирлива и си се измила ама от тук ,от там.Да ,бяха тъмно кафеви,сега избледняха.Установих,че слънцето ги засилва.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #643 -: Септември 24, 2020, 19:37:53 pm »
И моите бяха точно същите,все едно ако тръкна там и кир ще излезе. Аз мислех, че на мен Алое Вера-та ми ги заличи, защото като започнах да го пия и след месец изчезнаха, но  по-скоро ще е било влизане на хормоните в норма. С какво ли не ги търках, мислех, че са мъртва кожа, мазах, нищо не ги оправи, просто сами избледняха. Сега трябва да се вгледам, за да ги видя
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #644 -: Септември 24, 2020, 20:21:58 pm »
Слънце, тези са мелазма наистина или просто пигментация от бременността
 Аз имах linea nigra. Точно така излизаше преди да се махне, като кир. 6-8м след раждануто се махна. Не се третират. Леко ги маскирай и ще се махнат.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #645 -: Септември 24, 2020, 20:37:01 pm »
Ако са като тези от снимката ми (8нам колко е ужасна) - имах същите и първата бременност. Засилват се от слънцето, но скоро след раждането сами си изчезнаха и сега пак ги има. Бях си взела крем и лосион с азелаинона киселина още като разбрах, че съм бременна, но както се вижда изобщо не съм се мазала. Хич не обичам мазила и по принцип само купувам, но все не ползвам. Така или иначе за тая киселина - препоръча ми я Надя Йорданова, не знам дали си попадала на блога ѝ инфармация. Момичето е магистър фармацевт и в блога си развенчава митове за козметични продукти и маркетингови трикове на компаниите.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #646 -: Септември 24, 2020, 21:52:18 pm »
Същото е,Лято.Но доста по-бледо.Не смея да се мажа,защото се гушкаме.Отделно използвах серум вит С,хем знам че лятно време не се ползва,евентуално вечер и задължително слънцезащита.И се поувеличиха.Но ще видя блога,нали съм фен на козметики,даже имам червило в чантата на количката :D .
Да,ще си продължавам с ББ крем и пудра .
Лято,дано ти се махне бързо,че това е кофти работа.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #647 -: Септември 24, 2020, 22:18:42 pm »
Ужасни са тия петна, но поне при мен се изчистиха миналия път без нищо и бяха пак само по време на бременността. Сега ги очаквах и просто ги приех, но ако не се изчистят скоро след като родя ще търся и аз вариант за премахването им.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #648 -: Септември 26, 2020, 12:32:42 pm »
Честит първи рожден ден на моето ангелче!   :bori_001:

Вчера открих страхотен начин да ям. Направих си айрян, като освен лимон, добавих и лимон. Става супер свежарска напитка и като пийна малко, мога да преглътна няколко хапки храна. Та успях да изям цяла филия без проблем. Който има проблем с храненето, може да пробва.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #649 -: Септември 26, 2020, 21:26:07 pm »
Яничка, интересна комбинация, не би ми хрумнала 😀 Аз последните дни нямам неразположения, притеснявам се дали все още съм бременна, колкото и странно да звучи. Нищо не е сигурно на толкова ранен етап. Чудя се дали да не не отида по-рано на преглед, но ме е страх честно казано, затова не съм отишла досега. Ще видим колко ще издържа. Иначе трябва да отида по план след 02.10. Вие в коя седмица чухте сърце?
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #650 -: Септември 26, 2020, 22:45:02 pm »
Яничка  :bighug:

Аз също не се бях сещала за такава комбинация.

Робин, това че нямаш неразположения нищо не значи, радвай се, че на мен още ми се гади и повръщам от време на време , което не е забавно  :D .Моят първи преглед беше в 7 г.с и 4 дни, тогава видяхме сърчице, предполагам и по- рано би се видяло, но ей сега ще дойде 02.10.
« Последна редакция: Септември 26, 2020, 22:46:41 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #651 -: Септември 27, 2020, 13:36:51 pm »
Ам аз страшна глупост съм написала. Искала съм да кажа, че освен сол, съм добавила и лимон. Вече два дни си живея с чашата в ръка.

С Дими ми хванаха пулс в 7 + нещо. С ангелчето в 6+5 мисля, че беше. А сега първо се хвана в 6+0, но беше супер слаб и само ми докара една седмица тревоги. Хубавият го хванахме в 7-ма. Тъй че Робин, недей да ходиш по-рано. Мен много ме е яд за многото прегледи, ама с този хематом нямах много избор.
Липсата на симптоми не е определяща за нищо. Даже доста по-добре се живее без тях.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #652 -: Септември 27, 2020, 19:12:04 pm »
Робин, мен ме извикаха на първи преглед в 7г.с.Тогава видяхме пулс.
Аз нямах никакви неразположения до края,освен запек до петия месец и после пък киселини.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #653 -: Септември 27, 2020, 20:16:41 pm »
Както уж нищо ми нямаше, днес цял ден ми беше лошо. Ще си чакам и аз 7 седмица, прави сте, няма да ходя предварително. Благодаря ви 🤗
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #654 -: Септември 29, 2020, 09:37:02 am »
Как сте, момичета?
Хелиантус, видях, че се оглеждаш вече за разни красотички. Много се зарадвах, че си си отпуснала душата и си готова да се подготвяш вече с малки покупки.
Робин, по-добре ли си вече?
Яничка, ти как си?
Аз см страшно доволна, че мина състезанието и пътувах без проблеми. Малкия взе 2 сребърни медала, но едното му второ място беше спорно и затова си подари медала на третото момче. Горда съм с него. Вече мога да се стягам за раждане, хихи. Наисвадила съм стерилизатори, биберони, помпи... След малко почвам багажа. Тая нощ се събудих към 4 за тоалет и после 1 час в леглото се въртях. Мислех си какво трябва да приготвя, какво да изчистя и сън не ме лови от мерак да оправя всичко днес. Към 5 дигнах дупето от кревата, направих си кафе, вдишах дъждовен въздух и си викам, че то много рано да гнездя, що не си почивам още... Но вече почва да ме човърка финалната подготовка. Отделно, че вчера тичах до тоалетна през минути. Спах следобед, ходих до тоалетна, пих си лекарствата и пак там, измих малко чинии и пак до тоалетна и веднага излязох да взимам малкия от училище, но се върнах от спирката за тоалетна... Вечерта ми се стори по-ниско корема. То е рано, май си въобразявам, но вече търся симптоми за предстоящо раждане, също както преди търсех за положителен тест. Сега съм си дала срок да устискам до неделя, че тогава идва каката (на сестра ми момиченцето)да спи у нас до раждането, за да остане с Васил ако тръгнем на нощни разходки до болницата. Тогава ще съм 37+2 и мисля, че е ОК като време, защото следващата седмица ще съм на тръни действително, а трябва да дойде уикенд, че да може да си донесе учебници, дрехи... да не е след училище, а спокойно да се настани. Свършиха ми лекарствата, имам само малко витамини още и се чудя дали да взимам още магнезий. На тоновете всичко беше спокойно и двата пъти, тъй че не мисля, че имам нужда, но може и сега да се променят нещата. Обаче за 1 седмица дали ще е проблем ако го спра по-рано? Такива ми ти работи се чудя. Като цяло само за желязото съм сигурна, че няма да го спра до края. Вече нямам търпение за първата ни среща с госпожицата, а в същото време много се притеснявам. Утре съм на тонове и ще видим какво ще кажат, имам ли-нямам ли време ♥

Re: Тема на бременните 104
« Отговор #655 -: Септември 30, 2020, 22:53:29 pm »
Оглеждам се аз, но си е рано като цяло. За количката малко ни излъгаха, продадена е, но има време.
Днес бях при акушерката, чухме сърчицето на бебето,  на него не му хареса, че го подслушваме и изрита доплера  :D, много е активен и доста силно рита вече. Моето кръвно е малко ниско, беше 90/48, а не бях в най- спокойното си състояние, това обяснява умората. Другият петък ми е феталната морфология, нямам търпение вече, обаче ми е много кофти, че няма да пуснат бъдещият татко вътре :(
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #656 -: Октомври 01, 2020, 07:56:38 am »
Хах, колко сладко. Много е готино да им гледаш/усещаш реакциите докато са още в корема ти. Вълнуващо преживяване си е безспорно. За количката е рано действитело, макар че аз от рано приключих с пазара тоя път. Има разни дреболии дето все още оправям де, но ме е налегнал и мен един мързел. Аз също страдам, че таткото е бил с мен само веднъж на първия преглед за сърце и после забраниха придружителите да влизат. Поне баткото идваше с мен, него нямаше как да върнат, че е само на 6 още и няма на кой да го оставя.
Вчера бях на тонове и всичко е наред. Имах сякаш леки контракции, но бяха 1-2. Обаче следобед имах повечко и доста силни. От 2-3 дни имам усещането, че коремът се е смъкнал, но може и да си въобразявам, но пък ходя до тоалетна доста често вече. Сегасъм притеснена забаткото, че настина в дъжда оня ден и се опасявам да не се разболея с него точно преди финалната права. Както нямам план, но съм спокойна, че всичко е наред и изведнъж това - изобщо не го предвидих. Някаква паника ме обзема, нодано да мине по-бързо. Той не е зле, но сополи се леят постоянно. В същото време е гальовен напоследък и все иска да се гушкаме, а на мен сърце не ми дава да му откажа. Все пак ми е голямото бебче ♥
Още не съм си приготвила багажа, а май ми е време. Вчера питах на информация, казаха, че не е лошо да си нося и дрехите за изписване с мен през престоя ми, тъй като на тоя етап е забранено да ми се носи кавото и да е допълнително в болницата. Само тая смрадлика се чудя кога да направя, че ако стои много дълго приготвена няма да мога да я ползвам, а ако я оставя за последния момент може да не успея да я направя. Все пак трябва да я сваря, да я оставя да покисне и да изстине преди да я налея в бутилката, за да не се стопи шишето от горещината, а това си иска поне 2-3 часа приготвяне. Може и да ги нямам като дойде момента. Поръчах на баткото подарък от бебето, дано успея да го изчакам, че десетина дни е срока за изготвяне на поръчката - спално бельо на любимия отбор. Той също ѝ е приготвил подарък - мече панда (като неговото, с което спи), гащеризон панда и спално бельо панда. Той сам си избра с какво да я зарадва.
« Последна редакция: Октомври 01, 2020, 07:58:27 am от Лято »

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #657 -: Октомври 01, 2020, 08:38:40 am »
Лято, аз преди като съм ползвала смрадлика (тетра) в упътването как се ползва пишеше, че до 24 часа е годна за употреба и след това вариш нова. Слагай етикет на бутилката, че не е за пиене, че някой ще реши, че е чай или сок, а вътрешния прием изгаря.
По-скоро тази смрадлика си я ползвай като се прибереш у вас, надали много ще ти се зарадват в клиниката да им се Бъркаш как да те третират.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #658 -: Октомври 01, 2020, 09:33:25 am »
Тери, на миналото раждане направо ми се скараха защо не си нося и мъжът ми ми донесе "по спешност". То вече и аз не знам, но действително не съм сигурна дали искам да я влача с мен и само да ми тежи в багажа. В крайна сметка ще се допитам до лекарката, но имам преглед чак след 6 дни, а дотогава се чудя какво да пъхна в тая чанта. Мозъкът ми е такава каша, че никакво решение не мога да взема за нищо, сякаш ми е за първи път всичко. А имам седмца да реша преди приготвянето на багаж да е спешно, че вляза ли в 38 седмица няма да има за кога да го мисля. Така откак съм в болничен всичко е готово, купено, но не знам коя връхна дреха да сложа вътре и кои чорапки. Хормоните ме побъркват явно, знам че всичко това е несъществено, но се напрягам и отлагам, защото не мога да взема едно елементарно решение.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #659 -: Октомври 01, 2020, 10:18:18 am »
Хелиантус, да не те е яд за количката. Аз мислех да ти кажа да чакаш денят на кутиите (тъй го превеждат на испански и ми е много смешно), ама такъв ентусиазъм те беше обзел, че викам да не го секвам. Тогава сигурно нова (щот нали каза, че тази е била изложена) ще можеш да вземеш на по-ниска цена. Аз моята я взех с 180 паунда по-евтина + ми подариха чанта, която струваше 80 паунда. Е, нямах възможност да избирам цвят, ама то за тая цена кой ти иска цветове и т.н.

Аз вчера бях на преглед. Човечето расте и мърда. Ще ми повтарят кръвните изследвания за 1-ви триместър и ще правим обременяване с глюкоза утре сутрин.
Та както вчера бях в 9+2, днес съм в 10+3  :D Докторът каза, че бебето от началото върви една седмица напред и трябва да ми сменят датата на последният МЦ. Много ми е забавно сега, защото аз знам кога ми е дошло, ама ще трябва да казвам друга дата.
Та по тоя повод изместихме първата ФМ със седмица по-рано. Ще я правя на 16.10 (на тази дата ми беше първият кръвен тест с Дими). И после същата седмица трябва да направя и генетичният тест, но само ако резултатите от БХС са добри. Ако са лоши, отиваме на амниоцентеза. И таз цялата операция само заради брадикардията, която имаше ембриона.
Да минава това и после да започвам да се страхувам за други неща.

Аз ще замъкна таткото с мен на ФМ. Мисля че няма да има проблем да го пуснат. Дано. Принципно на прегледите го пускат, но това ще е в друго отделение и ще ме гледа оператор, който само с ФМ се занимава, та не знам. Защото на прегледите в спешното не го пускат.

26.09.2019