0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #80 -: Април 02, 2020, 12:40:46 pm »
 8O а, не така. АМ намерих, но явно и алкохол ще трябва да заредя.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #81 -: Април 02, 2020, 13:38:30 pm »
Всички тия забрани само ще ускорят срива на икономиката.
Тук масово затварят малки магазинчета,по Владислав има опразнени обекти с табели "дава се под наем" и магазини в ликвидация.
Павла,зареждай,без алкохол е нетърпимо🤤
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #82 -: Април 02, 2020, 14:48:00 pm »
Питаш ли ме. От декември 2017 съм или бременна, или гледам сама бебе, или активни опити, или опити за кърмене. Тъкмо мога да пия и да ми го спрат. Наистина ще се изпокараме с мъжа ми.  :wink:
Много напрежение ни идва и на двамата. Той е нервен и нервира и мен.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #83 -: Април 08, 2020, 17:48:29 pm »
Как сте?Изкукахте ли?Ние два дни излизаме зад блока.Няма хора там, само ние сме.Моника рови в пръста, а аз обикалям с бебетата.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #84 -: Април 08, 2020, 19:20:01 pm »
Аз си махнах сама гел лака,отрязах си ноктите от дъно и три дни свиквах.Едва изчистих печката,все едно не са  моите ръце,не помня от кога съм с дълги нокти с гел лак.
Мъжа ми е на работа до 13.04 и после след Великден чак.
Седим в къщи и чат пат по двора
Едни приятели ходили на Черноморец -плаж извън града,пълно било с хора.Страх ме е да не ни глобят за няма нищо.Утре мисля да мръдна до Пепко на пазара за няколко ромпъра и това е.По 5 човека пускат и няма навалица.
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #85 -: Април 09, 2020, 06:14:34 am »
Митко ми а на по - разреден график и от утре му се събират 3 дни почивка и ще отскочим до село. Близо е, на 45 км. А и както го дават хубаво времето се надявам да сме по - голямата част на двора. Доста се вълнувам  :D :D :D Само ме притеснява да не чакаме много на пункта, че зверчето ще писне.
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #86 -: Април 09, 2020, 10:54:31 am »
 Mihaela Viyacheva,  ще ви пуснат ли, нали има КПП-та?
Това не го разбирам в парка не може, обаче пускат да се ходи по селата?

 Иначе аз ям и готвя, готвя и ям...такава апатия ме е обзела, че даже не ми се чисти.
Седя и гледам в една точка.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #87 -: Април 09, 2020, 11:58:55 am »
Хрисче,както гласи новия виц-по -евтино е да шофираш пил,отколкото да се разхождаш трезвен.
Зависи,баща ми някой път не го спират даже.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #88 -: Април 09, 2020, 12:26:35 pm »
Много са странни тия КПП-та.Баща ми пътува до Русе и от там към Плевен всяка събота и неделя.Понякога му взимат декларацията, понякога Не.Ходи до лозе, извън града е, спират го, питат къде е тръгнал и го пускат.Въобще много избираемо е всичко.Аз не бях излизала много дълго време, много и сега тия дни са направо радост за мен.Нямам сили да седя повече в къщи.Не се срещам с хора, седя на разстояние, мия си ръцете.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #89 -: Април 09, 2020, 12:30:10 pm »
Аз не виждам проблем да си идеш на село и да си седиш в двора. На село няма паркове, няма джан-джун. Нали живея на село.
При хубаво време излизаме всеки ден да правим 3км разходка. То няма хора по пътя, всеки си работи в двора. Не село нищо не се е променило с карантината. Само хората ходят по-малко в Пловдив, което е добре.

При мен зверския глад се оказа от противозачатъчните. Спрях ги и проблемът се реши. С Мишо тренираме всеки ден. Накупихме си тежести, ластици. Ще изваем летни тела по време на карантината.

На мен изобщо не ми се връща в офиса. Много ми харесва да работя от вкъщи. Върша 5 пъти повече работа, защото не се разсейвам. Екипът ми работи повече.  Спя до късно, не пътувам по 3 часа на ден. Само плюсове.
Иначе майка ми продължава да си ходи на работа в цех с 200 човека. Няма как, за щастие производството все още работи и хората ходят на работа.

На мен само ми е малко криво, че щях да правя сега трансфер и исках да си използвам ваучера от Зачатие за трансфера. Той ми е валиден до края на май и няма да се вредя. А си го бях нарочила, че ще ми донесе късмет, защото е от Зачатие.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #90 -: Април 09, 2020, 13:04:44 pm »
Аз днес с патешка походка направих преход от нас до пазара и бях там като лудите 30 мин преди да отвори магазина.Такъв кеф ми беше,бавно си вървя,слънце пече,живи хора наоколо.Не издържам вече,ще купим май една пейка за двора,ще я бутнем в един ъгъл и ще дремем там през деня.
Мъжа ми направо спира да работи,от днес нов график-2 смени до края на месеца.Ако влезе нещо ще ходи,но засега не се очертава.Каквото -такова.
Тери,все пак ако на 13.05 разрешат и сварите прозореца,може да се вредиш.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #91 -: Април 09, 2020, 13:09:51 pm »
Тери, аз не мисля че ще има проблем с ваучера ти. Те личните документи и още един куп неща удължиха. Не вярвам да не го направят за ваучер. Все пак ти нямаш вина за създалата се ситуация, както и другите спечелили момичета.

При нас тази седмица е Великден. Говори се, че от другата ще разрешат да разхождаме децата и на част от хората да тръгнат на работа. Уж бяхме минали пикът, ама вчера пак тръгнахме нагоре.

26.09.2019
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #92 -: Април 09, 2020, 13:27:47 pm »
 Аз от към 13 Март ( май тогава ходихме до Турция) излизам само до магазина, който е под нас на три, четири дни и съчетавам с плащане на сметки. ММ ходи на работа и казва, че само първата седмица имало намален трафик и липсвали хора по улиците. Сега вече хората си щъкали. И в такъв момент се питам, защо аджеба си седя в къщи?
 А за селата ми е непонятно, защото нали целта е да предпазим възрастните ни родители?
И ние искаме да си отидем на селото, но  "уж" няма заразени там и в предвид, че ММ ходи на работа не ни се иска да пренесем вируса( ако има какво да пренасяме) ... най-лесно е да напишем бутафорната декларация, но да не стане така да излъжем себе си.
 А какво велико преселение на народите ще е по Великден ... неми се мисли.

 Тери, както yanicka е писала има удължаване на документите няма ли и ваучера да се удължи?
 Слънце аз ви се чудя (нищо, че сте на оживена улица) как нямате пейка :-) ?
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #93 -: Април 09, 2020, 13:37:45 pm »
Хрис, то има разлика да идеш на село и да се събереш със съседите и да си седиш в твоя си двор на пейката.
Пък на село двор да искаш. Майка е изкарала люлката вчера и сутринта се препичах. Не се срещаме с никого. Само излизаме сами по неасфалтираните улици, където знаем, че няма да срещнем хора. Моите приятелки са тук, но не се виждам с тях.  Чакаме да свърши изолацията.
Според мен мерките дават резултат, не се вижда дори удвояване на нови случаи. С еднакъв темп растем, въпреки, че кой знае от колко време го има този вирус в България.
Изведнъж спряха да говорят за Грип Б. Как така изчезна изведнъж. Колко хора бяха с пневмония заради него. Според мен този Грип Б си беше Коронавирус, ама хайде.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #94 -: Април 09, 2020, 14:14:09 pm »
 Съгласна съм с теб Тери, но ти живееш там. И на мен няма да ми направят проблем, ако "въртя"в квартала безцелно.
 Аз говоря, че се сложиха КПП-та на общинските градове да се спре потока от хора, които могат да предадат вируса от едно населено място в друго ( пример Банско), а не се спазват. В същото време не разрешават да се слезе на плажа...малко "българска работа".
 
 Иначе и аз мисля, че ММ може би го изкара. Вие  ми се чудехте, че съм ставала да го преобличам, но такъв не съм го виждала никога. Между другото след оня антибиотик който му изписа ЛЛ нали се влоши после пак. Имаше мн. силни болки в главата и дума не даде да се ходи при ЛЛ и отиде на УНГ Оказа се, че има запушен синус. После го заболя кръста ( не знам дали не беше и от лежане, не е от хората които се залежава) и получи тежест в слабините и ходи и на уролог. Ей тъй между другото му откриха варикоцеле, препоръчаха му да се оперира. Пусна и стерилна урина беше чиста. Лекарят искаше да провери инфекцията да не се е пренесла
 В предвид, че беше пил антибиотик 5 дни който се пие 3 дни. После още един за за синуса ( еднократно) . Уролога искаше след 10 дни да пусне микробиология на еякулат и излезе enterococcus faecalis . Айде нов антибиотик и уролога си сменил мнението, че не му трябвала операция ( нямало за кога да я прави в предвид, че е на 40г...), а тъкмо без думичка да кажа се беше навил да се оперира.
 Та... живота си върви..., а ние си затъваме все повече.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #95 -: Април 09, 2020, 14:57:15 pm »
Хрис, като ще се прецакват нещата, прецакват се сериозно. ( съвсем други думи са ви в гравата, но ме хвана срам да ги напиша). Пиши ви когато искаш.

В Париж не де допуска вече ни бягане, ни нищо. Преместването от населено място в населено място е рисково. Ако само се отиде там и си си седи там-трябва карантина. Тук е така. Сменяш ли департамента- карантина.
Не знам кога ще вдигнат извънредното положение. Понеделник ще говори Макрон, но е някакъв ужас. Дано не се удължи повече от средата на май, защото ще нито финансово, нито психически, нито от съм здраве ще избутаме.

Аз знам, че брат ми го изкара. Даже още се възстановява, че е асматик и още не диша съвсем добре.
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #96 -: Април 09, 2020, 20:51:02 pm »
Нашето село го използваме за вила, никой не живее там. И с никой и не общуваме. Но и ние не сме излизали от 13-ти март и изкуквам отвсякъде, а там ще можем да сме навън без да има опасност за никого.
Тери, ти винаги си си с лятно тяло 😁
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #97 -: Април 10, 2020, 09:44:15 am »
Тери, не си губиш ваучера, разбира се, ще го използваш когато можеш  :D
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #98 -: Април 10, 2020, 09:49:40 am »
Мише,ще изкукаш не ми...
Вчера видях една позната,така ми стана хубаво,че виждам познато лице.То ще станем асоциални накрая.Нейното дете беше с нея и се криеше,започнало да се страхува от хора А е на три и беше много отворено и палавичко,сега не е контактно като преди.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #99 -: Април 10, 2020, 10:18:59 am »
Децата ще си побъркаме. Как да обясня на Симеон, че не може да бяга при бабата с кучето и че тя не се крие от него. Толкова се натъжава. Като видим хопа и минаваме по друг тротоар. Има едно комшийска куче, което го стряска и му викаме, че е лошо. Вчера вида едно дете с баща си. Затича се до нашата огради и бащата трябва детето. Почти се разплака Симеон и си повтаряше- лошо дете, лош мъж. Как да му обясня, че нито детето, нито мъжът са лоши.