0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Как се справяте с изолацията 2020
« -: Март 20, 2020, 17:50:33 pm »
Реших да създам тук тема, за да не разводним другите. Пък да се събираме тук големи глави и да нищим закона.

Ето аз сега се чудя при положение, че ще правя трансфер в областен град, откъде да взема декларация, за да вляза в него за първия преглед. Пиша я на ръка ли?
И какво става с междуградските автобуси, то тях трябваше да спрат, не свободното движение на хората.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #1 -: Март 20, 2020, 17:53:19 pm »
Тери,може би трябва да питаш в клиниката,да ти изпратят служебна бележка ли,не знам какво да го нарека.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #2 -: Март 20, 2020, 17:56:53 pm »
Никак не е лесно в това време да не пиеш алкохол.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #3 -: Март 20, 2020, 18:04:22 pm »
Майка ми работи в града ,а живеят на село на 17 км,щяла да си ходи с копие на трудовия договор и адресната регистрация.
Лошо е,ама и по-лошо има.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #4 -: Март 20, 2020, 19:55:39 pm »
Нашето лечебно заведение изготвя стандартен документ, който да удостоверява за конкретния пациент, че има нужда от съответния преглед.
Предполагам, и другите така ще процедират.
Пазете се, но не изпадайте в паника.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #5 -: Март 20, 2020, 20:34:12 pm »
Въпросът е как ще се дава на пациента за първото посещение. Аз се надявам по имейли да се пращат.
А какви задръствания ще има на тези КПП-та, Слънчице майка ти да помисли и за това и да отдели време
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #6 -: Март 21, 2020, 11:05:40 am »
Ден пореден.Искам да съм куче и мъжа ми да ме разхожда.
То даже не е паника,колкото страх от неизвестното.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #7 -: Март 21, 2020, 12:00:24 pm »
Мен ме е яд на хората. Не се разбра, че не от болестта се страхува човечеството, а ат2 това, че няма държава, която да поеме 10% (минимум) усложнения. Модерната медицина не предвижда много болнични легла. Ще го отнесат хората в болниците и най-уязвимите. Ще се гледа как умират и нищо няма да може да се направи. Това е ужасното.
Вчера ходих до магазина. Пълна пародия. Хората се мотат, пипат си лицата, кихат, човекът, който подреждаше салатата кихна 20 пъти отгоре й.
Дават да вали и вече и в двора няма да излизаме. Ще се побърка Симеон.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #8 -: Март 21, 2020, 12:10:22 pm »
В Испания до вчера бяха глобени 31000 човека за нарушаване на карантината. Това са бая пари като ги сметнеш по средно 1000 евро, макар че максималната глоба е 3000. И 350 са арестувани.

Аз тамън се писах доброволец за шиене на маски за болниците. Да видим дали ще дойдат до полето да донесат материали, че нямам ластици.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #9 -: Март 21, 2020, 12:47:30 pm »
Яничка,сестрата на моя мъж и семейството й живеят в Адехе Тенерифе,те не мърдат никъде,по един до магазина на 3 дни.И тя каза за глобите.
Тук възрастните хора са най-непукисти,свекъра ми ходи като хамавото семе и това е.
Хората се дисциплинираха и сами стоят на два метра по опашки,масово са с маски,но главно младите -до 45 г.
Да,не вируса е страшен,а това че ще се срине здравната система и икономиката.Явно българина само от парична глоба разбира.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #10 -: Март 21, 2020, 13:51:08 pm »
И тук е същото.Младите са дисциплинирани, ходят с маски, пазят се.Възрастните са 50/50.Аз днес ходих до магазина от цяла вечност и доста хора бяха с маски.Дори възрастни, не очаквах да си кажа.Моника подивява, аз също, но това е положението.Ние живеем на края на града, до нас има язовир и моя мъж я води няколко пъти там, поне там хора няма и тя тича на воля.

Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #11 -: Март 21, 2020, 14:33:13 pm »
Ние днес за сефте ще излезем на двора. Днес ходих до магазина, ми бях на екскурзия. По късно ще носим и провизии на Гого, че е изолиран. До 29ти е под карантина и откача в апартамента. Удря го на чистене. Утре ще бърше прозорци 😀 Да му минава времето поне.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #12 -: Март 21, 2020, 15:01:20 pm »
Не приемат насериозно карантината хората и това е. Одеве се чух с майката на приятелка на Ники. Ми ходили, да пазаруват, ама малката не влизала по магазините. Пък едно хубаво слънчице печало ... как да не излезеш. Казах ѝ че на 2 метра под земята няма слънчице, да си седне на задника и толкоз.
Ма много им се прищя да ходят на тия хора бе. Чак се чудя какво им става.
Иначе Ники учи дистанционно и мама бавно и сигурно полудява. То бърборене, то мрънкане, то какво ли не. Днес ми обясняваше, че ще умре от скука. Казах ѝ, че предпочитам, да се пробва, отколкото, да ми лепне вирус.
Иначе болниците (всякакви) отказват планови приеми. Аз от 23 трябваше да влеза за малко и преди, да им се обадя, да ги информирам, че го отлагам, ми се обадиха те със същата информация. И на девера му отложиха прием планов. Ама нека, така трябва, вместо да се занимават с мен, нека имат свободни легла и персонал за наистина спешни случаи.
Тери, а от работа не могат ли да ви издадат бележки, че работите в града, а адресните ви регистрации са си в малкия друг град. Днес мъжът ми и брат му се отказаха да си ходят на "село" щото спешна работа нямат там и даже няма, да ги пуснат, да излезнат от Пловдив.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #13 -: Март 21, 2020, 15:43:52 pm »
Гледам ги разни хора из групи по фейсбук, щели да ходят на църква за чиста молитва с бебетата 8O От кога станахме такива набожни...

Не знам какво се отлага, но на едно бебе, родено малко преди Борис, са му правили скенер преди 2 дена и то за хемангиом. Хайде, това да каем, за да разберат какъв вид е и какви тъкани са засегнати, но са му насрочили планово операция за след 10 дена. Не е спешно състояние.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #14 -: Март 21, 2020, 18:58:01 pm »
Аз започнах да се психясвам за коронавирус 1 месец преди другите хора, защото се подготвях за пътуване и четях. Целият ми офис беше полудял, защото сме хора, които постоянно пътуваме в чужбина или имаме чужденци при нас. Та още началото на февруари ние бяхме полудяли, накупили маски ФПП3 и се говореше по цял ден за това. В Белгия не знам как не се протърках от дезинфекциране, на летището 4 часа вода не съм пила, за да не си махна маската. Спрях пътуване с автобуси, купих си от обикновените маски 50лв кутия. Абе крайни мерки и сега, когато реално дойдоха мерките, някак не съм изпаднала в истерия. Работим от вкъщи, излизаме на село за 30 мин на ден на разходка и започнахме да си правим план за магазин за по-дълъг период от време, Засега макс ни е 3 дена, не успяваме да плануваме цялата седмица.
Иначе понеже се затягат мерките и очаквам скоро да затворят всички градове, не само областните, днес се качихме на колата и отидохме на разходка в балкана. На природата как не й пука за нашата карантина, напротив радва се. Пеят си едни птички, минзухарите цъфнали. Гледах да се насладя на макс, защото другата седмица може и да нямаме вече този шанс, нищо, че реално в гората с никого не се срещаш и не заразяваш. Взехме с нас и една приятелка, така нарушихме "да не се струпват повече от двама", ама то като двама от тримата са женени. Нея съм я приелка като контактно лице, защото се видяхме след Белгия, миналата събота също и тя работи от вкъщи. Та реших, че е безопасно с нея да се виждаме, а и се среща с тъст ми, защото й е шеф. И накрая на разходката ни като ми спомена, че тя с никого друг не се вижда, но днес на майка й дошли 4 жени на гости да пият кафе и ми призля честно.  И вероятно ще се огранича и от тези "безопасни" контакти с нея.
Много оценявам сега животът на село, но в село с аптеки, болница и магазини. И да ни затворят, ще сме 100 пъти по-добре от хората в апартамента в Пловдив. Разказва една семейна позната днес как в парка имало полицаи и само две момчета си разхождали кучетата. В секундата, в която вързали кучетата и полицаите тръгнали към тях. Ако ни затворят нас, ще правя обиколки на двора, той е 1 декар, поне е някакво движение. А хората с малки деца в апартаментите не ги виждам просто. Според един професор 6 месеца ще отнеме цялото нещо. С по-леките мерки го виждах, но не виждам как хората за сериозно дълъг период от време няма да излязат да си направят разходка в парка, ще избие отнякъде. Притеснява ме, че последните мерки просто ще накарат хората да спрат да спазват, защото много се напрегнахме всички.

Аз друго се чудя. Идва Великден, не виждам как празненствата по къщите ще се отменят. За нас няма разлика, ние нямаме голямо семейство.
« Последна редакция: Март 21, 2020, 19:05:26 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #15 -: Март 21, 2020, 19:08:09 pm »
Тери, в Китай накрая и от ходене до магазина са ги спрели. Така че има още накъде да ни ограничават.
Според мен ще въведат сериозни наказания, например като при нас. Тук всичко се следи с дронове.
Мисля, че тоя Великден ще го скипнем. Или поне хората, които имат някаква отговорност към възрастните си роднини. Надявам се никой да не тръгне да се събира по къщите. Имало е и други времена, в които са били забранени подобни празненства. Оживели са хората - тия хора, които сега трябва да пазим.

Навсякъде из нета има мини концерти на известни певци. Много са яки. Аз гледах Роби Уилямс, Гари Барлоу и Васко Василев. Покефете се малко.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #16 -: Март 21, 2020, 19:14:56 pm »
Дано, аз днес като ми каза приятелката за гостенките  8O и Веднага ми започнаха някакви схеми в главата как от лелята, на нея, на Мен, на Майка, на Баба или на татко.
Но ето днес хората са си направили 5 жени кафе. Вярно, че и се видях с приятелката, но защото я бях приела като контактно лице вече. Сигурно и те така: "ние си се виждаме често, дай да се съберем пак" и утре пак щели да пият кафе, даже и 6та щяла да отиде. Та и аз спирам и последния си контакт с външния свят. Аз ги бях спряла от ноември, за да не се разболея, че ще ми се развихрят бактериите и се виждах само с нея и още едно момиче. Заради карантината спрях с другото момиче, но сега и с нея. Имам си Мишо, ще започна да играя с него белот. Но пък човек наистина започва да прекарва повече време със семейните. Някак намирам сега време с нашите да си говоря, с Мишо, да участвам в обажданията с роднините от негова страна. Има си някакви добри страни определено, за да се вгледа човек в какво му е важно. Не вярвам някоя да се е притеснила, че ще се зарази с Коронавирус, веднага си правим схемите как ще го предадем на близките, за които често нямаме време.

Какъв ще бъде резултата в края на карантината:
а) + 10 кг и отгоре
б) бременност
в) развод
г) ще се пропия
д) всички отговори са възможни
« Последна редакция: Март 21, 2020, 19:38:55 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #17 -: Март 21, 2020, 19:46:07 pm »
Ако не бях бременна,щях да се пропия!
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #18 -: Март 21, 2020, 20:15:18 pm »
Аз се надявам още да съм бременна, а всички които в момента не са - вече да са!
Със сигурност ще съм поне 5 кила отгоре и се надявам да не съм развеждам поради липса на възможност да се пропия  :D

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #19 -: Март 21, 2020, 20:17:33 pm »
Аз се опитвам да си пропия, но с Борис не е лесно. Да започне да спи по-дълго и се мятам 🙂
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #20 -: Март 21, 2020, 20:41:03 pm »
А както казаха за хинина,то само за любимия ми джин с тоник се сещам.
Павла,може да се редувате с твоя мъж,днес той се напива,утре ти.Хем всички ще са доволни,хем бебето обгрижено😉
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #21 -: Март 21, 2020, 20:54:05 pm »
Пиене, едни малко може би. Тъкмо Лазар да спи по дълго като го накърмя. За бременост, е вече имаме едно, по нататък другото. Развод. Ми той Гошо не е при мен. За килцата трябва да ходя да обръщам двора на къщата, че да имам някаква физическа дейност.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #22 -: Март 22, 2020, 00:37:41 am »
Аз не разчитам на това. Той ще чуе малкото чак като се развика от глад.
Точно преди карантината щяхме да си купуваме косачка и ве си взехме. Сега така е избуяла тревата, че ке загубим Симеон. С една лозарска ножица започнах да я подстригвам.
Все още не ми е много  скучно, не съм се разчистила много.  :)
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #23 -: Март 22, 2020, 09:12:32 am »
Аз забравих да си купя бира.Така че пропиването отпада  :(
Откачаме в къщи, това е истината и завиждам на всички с къщи с двор.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #24 -: Март 22, 2020, 09:27:18 am »
Нашия двор е малък,постоянно минават хора и зяпат.Но сега си дремя там.
Най-хубаво беше летата,след плаж си мием краката с маркуча,сядаме да пием по една мента докато изсъхнат и от там към банята.


*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #25 -: Март 22, 2020, 10:26:39 am »
Бе малък, голям нещо е.Ние сме на терасата, а бебетата не са излизали повече от седмица.То майка им изкрезва ама проблема си е мой.Дори да излезеш да пиеш кафе, а тях да ги сложиш в количката да ги друсаш само си е супер.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #26 -: Март 22, 2020, 12:00:17 pm »
За сега някак се справяме в нашето семейство. Бащата ходи на работа през ден, направиха им нова организация в работата. Ние с момата стоим вкъщи и на моменти е много тягостно или ме ядосва, но ще изкараме. Изпада в предпубертетни настроения и наближава момента, в който ще я опухам  :lol:. Илизаме за по 10-15 минути пред входа и добре, че има голям паркинг, та прави кръгчета с тротинетката. Уж учат дистанционно, но не точно. Нашата госпожа е прекрасен педагог и децата я обожават, но е толкова скарана с технологиите, че няма къде повече. Не желае и да се научи.  На този етап пуска задачки, които децата да направят и това е. Обратна връзка - йок.
 А по въпроса как ще завършим изолацията - аз със сигурност +10кг  и после дупе да ми е яко  :lol:
     
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #27 -: Март 22, 2020, 14:41:42 pm »
Аз точно бях ва 4кг от теглото преди бременността и сега не знам къде ще му излезе края.
А мъжът ми отслабва. Не знам как го прави. Хем като си разпределяли децата все избира малкото и седят и се гушкат на дивана по цял ден  :D

Тук ще затегнат още. Вече ива вечерен час на много места. Мен искат и да ме мобилизират. За сега отказвам и се надявам да си остани на доброволчески начала, че после ще имам проблеми, ако го направят задължително.  Странното е, че съм по майчинство и пак.
Дано не стане толкова напечено, че и от България да ми изпратят повиквателна.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #28 -: Март 22, 2020, 15:38:32 pm »
Аз си върнах теглото, но имам корем.Нямам време с всичкото домочадие да правя една йога.Докато приспя дребните, пристигне каката, развихри се и ги събуди.Те са кисели съответно и почват да нервничат.Де ти йога?Правим закуска всеки ден, съответно ям по няколко пъти, защото хартисва  :lol: и така.
Павла, чак да те мобилизират?Това звучи страшно наистина.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #29 -: Март 22, 2020, 16:00:11 pm »
Макрон каза 10 пъти в речта си, че сме във война и наистина се държат властите все едно сме във война.

Маги, една позната питала баба си защо е дебела и тя ѝ отговорила, че от икономии- ха, това да не се хвърли, ха, онова.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #30 -: Март 22, 2020, 17:03:10 pm »
Павла,кофти е това много.Дано не те задължат.

Дано и тук затегнат още,че тоз народ не си седна на г@за,то тротинетки,майки,бебета.Чудо е.Всички полудяваме и е трудно,но ще е така поне още два месеца мисля.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #31 -: Март 22, 2020, 22:22:51 pm »
Аз взех две седмици отпуск, живеем в коплекс в които дали има и 7 семейства през зимата. На целият етаж сме сами, под нас целия етаж е празен и малката кара тротинетка и колело в коридора на кооперацията, тои е дъъъълъг и просто е ОК :)
Но честно изпадам в ужас, че след седмица ще се наложи да се върна на работа :) Работя в банка, с клиенти и честно няма как да огранича контакти с различни хора.
А ме притеснява как ще се прибера у дома след това, майка ми е онкоболна, над.75 години, с малко дете, тях как да опазя?
И незнам какво да правя, да ги оставя сами в апартамента или аз след работа да се изолирам в една от стаите. Или да търя да живея някъде на квартира за да не донеса вируса.
Незнам, аз съм объркана.
За анкетата на Тери , направо +15 кг :)
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #32 -: Март 22, 2020, 22:29:08 pm »
леле, Павла, като си седим вкъщи и реално не сме все още директно засегнати от вируса и не осъзнаваме реалната ситуация: "мобилизация"... Нормално да спрат инвитро процедури, те не знаят в кой момент ще им трябват лекарите за спешни ситуации.
Стоека, поне някакви прегради няма ли да ви осигурят? Реално не е кой знае колко трудно да сложат един плексиглас. Вие сте на едни маси на 50 см от клиента.
Много неадекватни решения бяха взети. Например, понеже се очаква да се намали трафика на хора по градски и междуградски транспорт и го направиха с празнично разписание. Да се гъчат хората.

Иначе на мен изолацията ми действа на периоди, сигурно зависи по кое време на цикъла. Първата седмица полудявах, бях много нервирана, тази седмица съм много демотивирана. Нищо не ми се прави, не ми се чисти, не ми се готви, не ми се учи, не ми се тренира. Чета за жени, които са излизали всяка фуга на банята, аз все още не съм получила това вдъхновение.  Но пък така се вдъхнових да спя днес.

Понеже храната свършва прекалено бързо като работим от вкъщи, решихме да си поръчаме мултикукър. Аз от доста време искам, за да си го нося след това в бъдещата къща и сега ще го купим. Добре, че строителят се забави  по юридически причини и не сме подписали договор за строеж, защото иначе щяхме във време на криза да вземем заем и после накъде? Мен лично много ме притеснява икономическия аспект на извънредното положение. Постоянно повтарят, че парите нямали значение, защото пари се изкарвали, но животи не се връщали, но ако останем сумати народ без работа какво ще се прави.

Иначе за анкетата ми: до скоро държах положението и ядях нормално и тренирах. Нещо сега ме нападна глада и мързела и е обезпокоително. Пък може и бременна да завърша, то с мъжът прекарваме много време заедно и се оказа, че доста го харесвам.
« Последна редакция: Март 22, 2020, 22:30:39 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #33 -: Март 23, 2020, 10:09:06 am »
то с мъжът прекарваме много време заедно и се оказа, че доста го харесвам.

Хахаха Тери разсмя ме. Аз моя един ден го харесвам, един ден не.Зависи  :lol: Истината е че и двамата сме натоварени с децата и на моменти е досста изнервящо и изморително.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #34 -: Март 23, 2020, 17:33:07 pm »
Маги, поне през ден го харесваш. Аз моя всеки ден искам да го убивам за нещо. Различно от предния ден, все пак въображение си имам повече от достатъчно. :lol: Но предвид възрастта ми може и просто да е критическа.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #35 -: Март 23, 2020, 23:26:18 pm »
Бях права да се притеснявам за икономическия аспект. Днес един клиент затваря и 4ма колеги остават без реална работа, с която да изкарват пари на фирмата. А тепърва се започва. Всичко се затваря, дано светът се съвземе  от щетите, които му донесе 2020 година.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #36 -: Март 23, 2020, 23:55:52 pm »
Днес фирмата в която работи мъжа на моя приятелка е съкратила 7 души.
Ще се отрази на всички сфери.
От няколко нощи сънувам зомби апокалипсис,купонни системи  и т.н.Само тая сутрин скочих в 6.30 защото сънувам че бягам от заразена зона с една много счупена кола,паркирам зад друга и дърпам ръчната,но колата ми тръгва бързо назад и само си повтарям"спирачка,спирачка"
Много страшно си беше :oops:
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #37 -: Март 24, 2020, 00:32:48 am »
Още месец да изкара светът под карантина и ще се върнем в 19в. Ужас е. Няма икономика, която да издържи. Вече започвам дасе замислям за конспирации. Не е читав този свят.

Слънце, майка се събудила в 3ч от някаква музика и първото, което си помислила е било за инвазия на извънземни.
Хубаво, ме от 2м нямам време да чета, че не знам какво щях да си помисля и аз :D
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #38 -: Март 24, 2020, 08:08:55 am »
Оле и аз тази нощ сънувах, че някак съм забременяла, че и родила момченце. И то едно топло с температура и аз изпадам в истерия, че има коронавирус. Имало някакъв филм "Заразяване", който бил със същия сюжет като текущата ситуация, хич не сме да го гледаме
Слънчице, те в България не сложиха ли някаква мярка, че не може да се съкращава по време на кризата или беше само предложение.
Аз по цял ден брифинги гледам
« Последна редакция: Март 24, 2020, 08:49:41 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #39 -: Март 24, 2020, 09:14:43 am »
И аз апокалипсис сънувах.Ужас!Тая нощ е била критична за всички ни.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #40 -: Март 24, 2020, 09:16:52 am »
И на мен тоя филм вчера двама души ми казаха,че са го гледали,ама не смея аз.
Май да не се съкращават беше предложение,но кризата тепърва ще стане огромна.


Не съм само аз значи с апокалипсиса.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #41 -: Март 24, 2020, 09:32:07 am »
За да се сънува трябва и да се спи. Аз сънувах набързо също наводнения, бягах и тн. Явно е модерно :)

Този филм с Стивън Сегал ли е? Ако да, от там и любима фраза- "Аз не съм терорист! (пауза) Аз съм лекар и съм тук, за да ви помогна." От този филм ме дразни този.
Има един "Зараза" с Дъстин Хофман. Той е хубав.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #42 -: Март 24, 2020, 10:17:03 am »
не, за този става на въпрос : https://www.flagman.bg/article/210189
Аз ще го гледам.
Иначе сега се сетих, че сънувах също, че се прибирам от магазина и ме чака генерал Мутафчийски вкъщи и ми казва: "Госпожо Г., вие сте под карантина" :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #43 -: Март 24, 2020, 10:20:45 am »
Не съм го гледала. Не мога и да тегля от тук, но то и няма кой да ме остави да го гледам де.

Тери, това чул ли го?
Искам да преинсталирам версия 2019, че 2020 има вирус.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #44 -: Март 24, 2020, 11:03:44 am »
Аз пък само сънувам как правя секс с най-различни хора. Дайте малко от тоз хорър и за мен, че ми писна от оргазми  :D

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #45 -: Март 24, 2020, 11:07:28 am »
Бооожее,мръсница😁😁Поне им мери температурата на тез хора.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #46 -: Март 24, 2020, 11:50:14 am »
Бооожее,мръсница😁😁Поне им мери температурата на тез хора.

Ще опитам тая нощ...

26.09.2019
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #47 -: Март 24, 2020, 12:04:23 pm »
Виц видян във Фейса:
- Скъпа, кихнах - кажи ми едно трицифрено число!
- 112!


  Много важно е да пробваме панталоните си на всеки 2-3 дни, защото пижамите подлъгват.
 Повтарям, пижамите подлъгват!!!
« Последна редакция: Март 24, 2020, 12:18:05 pm от Hris_80 »
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #48 -: Март 25, 2020, 13:30:01 pm »
Здравейте момичета, как сте? И при нас най- накрая взеха по- сериозни мерки, а аз от днес съм безработна, малко без предупреждение ме освободиха от вчера за днес, но аз го очаквах. Аз и миналата седмица си седях само вкъщи , два дена социализиране и от днес пак сме си с кучето вкъщи, хубавото е ,че дават да се излиза навън по малко като държим дистанция от други хора. За анкетата надявам се след изолацията да съм по- слаба и бременна  :D.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #49 -: Март 25, 2020, 14:41:53 pm »
Хелиантус,време беше да се сетят!Кофти че си без работа,с нещо ще те обезщетят ли?
Ние ще се избием кой да готви и простира,и двамата сме дейни и на никой не му се лежи.Той обели картофите и простря,аз другото,мир и любов да има.
Чухте ли за  хантавируса пък сега?Ден през ден вируси,направо да полудееш!
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #50 -: Март 25, 2020, 15:30:44 pm »
Ние още с единия не сме се оправили, те нов измислиха. Накрая ще си направим един бункер под земята и там докато мине всичко 😁
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #51 -: Март 26, 2020, 07:24:34 am »
Споко, това не се предава от човек на човек.В тоя Китай като ядат каквото зърнат, така е!

И малко черен хумор:
"Ако имате съмнения, че сте болен от Корона, изяжте 1кг сурови пуканки.
Не служи за нищо, но представете си паниката, когато ви кремират"

Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #52 -: Март 26, 2020, 11:56:51 am »
Слънчице, няма да ме обезпечат с нищо, защото съм без договор. Ще видя евентуално нещо агенцията, но едва ли.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #53 -: Март 27, 2020, 10:48:29 am »
Говорих с близки в Англия, никак не е весело и там.Много затворени бизнеси, много съкратени хора.Общо взето си е страшно и там.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #54 -: Март 27, 2020, 11:10:52 am »
То във всички страни, които са в локдаун има много затворени бизнеси. А то май почти не остана държава, която да не е.
Лошото на Англия е, че много хора са самонаети лица въпреки, че работят за някоя точно определена фирма, както е Хелиантус. И мъжът ми беше там самонаето лице, нищо че работи за тази фирма вече 7 години. Та им е изключително лесно да ги освобождават без последствия.
Този вид наемане в Испания е забранен. Ако повече от месец работиш за една фирма или човек, значи той е длъжен да те наеме и да ти плаща осигуровките.
При нас обявиха обезщетенията, но за щастие ние с мъжът ми не попадаме в тях.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #55 -: Март 27, 2020, 11:27:06 am »
При нас за 3 дена 12 човека останаха без проекти, с които да изкарват пари за фирмата.  Аз работя за хора, които изкарват пари от GPS, а сега всичко живо си е вкъщи. Ще видим какво ме очаква и мен.
Чак икономии започнах да правя. Единствено поръчах мултикукър, защото от много време искам и майка ми не смогва да ни сготви. Аз работя всеки ден до 8-9 часа. Та реших да инвестирам в това. Утре ще го изпорбвам за първи път. Бях решила да си купя за имагинерната ни бъдеща къща, затова си избрах хубав на Филипс, за да го нося там някой ден.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #56 -: Март 27, 2020, 14:30:29 pm »
И ние сме свили разходите.Останаха ни и дребни неща-като секции,ракла и т.н но то си е обикаляне,ама ще стане.
Моите колеги са в неплатен отпуск поне до 13.04,собственика на огромна фирма е предложил на нашия,персонала който е от молове,да отиде в неговите обекти на половин ден до края на извънредното.Което е нещо,пред това 0.00 лв в картата на пето число.
Мъжът ми е в ПГО,но после не се знае,по-скоро ще работят,имат поръчки .

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #57 -: Март 27, 2020, 14:50:33 pm »
Ужас е и от икономическа гледна точка.
Ако не се установи някакъв ред  и/или подпомагане, но реално, от държавата, повече хора ще умрат от последиците, отколкото от самия вирус.

Страшно е по болниците. Ужас е. Ако е твой близък или ти не е само статистика, тогава става трагедия. Всеки ден като лешояди изброяваме труповете и кръжим около тях, за да ги дъвчем. Чакаме числата като тото.
НО Ако продължи дълго всичко това- милиони семейства ще се намерят с дългове и никакви средства. Не знам колко време ще отнеме да се възстановим. Никога няма обществото да е същото.

Тук по блоковете оставят бележки на медицинския персонал да се изнася, правят им зулуми по колите от страх, че ще им донесат вируса.
Безумие!
Кога пак ще се допуснат хората едни до други? Колко деца няма да се родят?

Единственият плюс е, че въздухът е чист, водата е по-чиста. Въобще е глътка въздух за Земята.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #58 -: Март 27, 2020, 14:55:33 pm »
Защо да не се родят деца? Нали се говори, че след карантината ще има бум на раждания и разводи.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #59 -: Март 27, 2020, 15:11:13 pm »
Тук има аборти! Представяш ли си какъв страх се насажда? Другото е, че не е война, че за се родят като стане спокойно. Там се знае срещу кого си се бил.
Кога ще започнат да се допускат поне хора в животите ни. Говори се, че ще трябват поне 10м-1г, за да започнат пак да се здрависват хората. Никога да не започнат да се целуват за здрасти французите. Кога ще дойде сексът?
Добрият вариант е да се хвърлят хората да живеят, защото вече могат.
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #60 -: Март 27, 2020, 18:34:06 pm »
 Днес излязох да плащам сметки. От 16 Март излизам само да пазарувам  и то на 3- 4 дни  веднъж( магазина е под нас ).
 Втрещена съм колко хора имаше по улиците и трафика беше засилен... защо има хора които са решили, че ще играят контра на правилата.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #61 -: Март 28, 2020, 22:58:58 pm »
Тази изолация... днес цял следобед се вдига пара от мултикукъра - хляб изпекох, една мусака врътнах и ябълков маслен сладкиш. Ще се опитам да не ям от всичко, че с това застояване уж трениран, но май не достатъчно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #62 -: Март 29, 2020, 12:01:06 pm »
Тери, това ми е най-големия проблем, само ям!Почнах да правя йога ама не е като да се движа.Хората смотани ли са, глупави ли са не знам?!Голям кеф да не спазват извънредното, не си дават сметка, че загрубеят ли нещата и бизнес и доходи и всичк осе срива тотално.Ама те са на разходка в парка нали?!

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #63 -: Март 29, 2020, 12:14:00 pm »
Е те затова ги глобиха 23ма тука в морската ,с по 5000 лв.
Щото са над нещата и са по-хитри.
Аз гледам да се наливам с вода,иначе все ще навирам главата в хладилника.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #64 -: Март 29, 2020, 18:12:04 pm »
Каквото беше с изолацията при нас, беше. Съседите са събрали 15 човека на пейката отвън. И всяка кола, която мине, спира и увеличава шурата. Даже един от трактора слезе даже. Знам, защото ходих на разходка с Мишо и за 1 секунда даже не се спрях при тях и нищо не ми стана.
Безотговорни хора. Толкова хора остават без работа, а на тези не им пука. Вчера моя приятелка ми каза, че у тях от 6 човека 6 са в неплатен отпуск. А банките си чакат, ток трябва да се плаща, дете имат за гледане... А моите съседи си пируват. Направо не мога да си представя какво ще бъде на Великден.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #65 -: Март 29, 2020, 19:16:15 pm »
Тери, не на Великден, а след него ще е Содом и Гомор. Щото всички са мега религиозни, налЕ и трябва да идат на църква, да ги види Гинчето от другия вход и да се възхити. Много се дразня на такова отношение към проблема - несериозно и леко пренебрежително. Тази майка от класа на Ники (май в началото на темата писах за нея) вчера ми звъни „ми да ги съберем децата, да излязат навън, то на Гребната едва ли ще е забранено“. Тази жена работи много и в събота до обяд и пак ѝ се ще да митка по улиците. Ей за такива си трябват глоби и то яки. Тя понеже работи и няма време за новини, пък и се брои млада (вярно е по-млада от мен) та не осъзнава какво реално се случва. А свекърва ѝ е онко болна и на години, пък майка ѝ е с ТЕЛК за сърдечни проблеми - познавам и двете жени и много здраве им желая, но ако не дай Боже нещо се случи с тях, май друга песен ще запее.
Пазете се колкото можете момичета!
« Последна редакция: Март 29, 2020, 19:17:57 pm от Pesheck »
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #66 -: Март 29, 2020, 19:27:07 pm »
Пеше, да ти кажа се изумих на моите съседи, но евала на вашите съседи на село. Беседката и площадката са празни вече две седмици. Може да са на нашата улица, кой знае.

За мен твоята позната е молоумна. Да отива на Гребната, пък да и треснат 5000 лв глоба и да си седне на гъза.
Смятам да се кача на кантара скоро и да започвам да се следя, ще изпусна положението от контрол :D Особено с този мултикукър.  Силно препоръчвам. Сложих една леща днес, докато се готвеше за 1 час, аз измих банята спокойно, без да търча нагоре-надолу да бъркам и да бая на манджата
« Последна редакция: Март 29, 2020, 19:32:53 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #67 -: Март 30, 2020, 08:47:41 am »
То само нейната позната да беше, масово са така.

Сега как ме размисли за тоя мутикукър.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #68 -: Март 30, 2020, 12:55:26 pm »
Чак военно не е. При нас е разхайтено, защото сме най малко засегнатия регион. На места има и вечерен час, но при нас е ок. Ние никъде не ходим. За 2 седмици днес за 3ти път ще отида до магазин.
Имаме познати край Ница. Били против положението и затова се събирали с приятели от блока.
Чакам още млякото. Май няма да е днес :(
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #69 -: Март 30, 2020, 20:41:48 pm »
Тери, според моя свекър на тази площадка, периодично минавали полицаите и ги разгонвали. Та може и към вас да се местят, кото ги подгонят. Но там е на много видно място и всеки проверяващ шеф на влизате от Пловдив, ше ги види.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #70 -: Март 31, 2020, 11:58:08 am »
Ох, ние сме големи говеда това хората.Голямо мрънкане по тоя ФБ против маските, голямо чудо!Значи нацията ни трябва да я прекръстят на вечно недоволната.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #71 -: Март 31, 2020, 14:02:08 pm »
Какво толкова с тези маски? Не разбирам недоволството. Не е казано, че трябва да е купена маска. Целта е да не се заразяваме. Отначало се казваше да не се прави, защото просто нямаше маски за първа линия.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #72 -: Март 31, 2020, 15:11:36 pm »
И при нас маските са задължителни. В Лидл например не може да се влиза без маска. В болница, в градски транспорт с т.н. Ма не съм чула някой да мрънке и да се оплаква, че няма маски.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #73 -: Март 31, 2020, 15:54:23 pm »
Да ви кажа намразвам себеподобните си от българия с всеки изминал ден.Толкова сме прости и недисциплинирани!

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #74 -: Април 02, 2020, 10:08:59 am »
е как, борци за права и свободи сме ние, особено в социалните мрежи  :lol:
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #75 -: Април 02, 2020, 10:45:27 am »
Е то в социалните мрежи всеки е силен на думи. Ама като трябва да се предприеме нещо всички '' патриоти'' се крият като мишоци, гонени от котка. Но такъв народ сме, загубен. Живяла съм в Гърция, там е обратната. Хората казват и правят.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #76 -: Април 02, 2020, 11:03:10 am »
Гърците са особен народ. Горделив и не малко мързелив, но много сърцат и отворен. Харесвам ги.

Не сме само ние, хора. Тук има вечерен час по средиземноморското крайбрежието и в Елзас . В Елзас положението е почти военно. Най-тежко засегнатият регион е. И пак има хора, които си правят каквото искат.
Всеки ден по новините обясняват, че масово не се спазват забраните. На щанда с шоколад ония ден имаше 50 човека! При 5000 редовни места в интензивни отделения за Франция, има 5300 болни. И пак не се спират.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #77 -: Април 02, 2020, 12:14:17 pm »
Вчера в болницата от 6 бременни, само аз бях с маска и ръкавици. Пипат копчета на асансьора, дръжки на врати, после телефоните си... пълно мазало... И само аз бях сама, а уж по двама не може да се ходи.

Иначе при нас от днес става страшно. Дронове, полиция навсякъде и най-странното е, че ще има ограничение за пазаруване. Можеш да пазаруваш само неща от първа необходимост, ще има списъци в магазините какво можеш да взимаш и какво не. Алкохол например няма да може да се купува. И ся най-странното - ще ни ограничат седмичният пазар до 100 евро. Туй как ще стане не знам.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #78 -: Април 02, 2020, 12:26:34 pm »
Прочетох това за алкохола на мъжа ми и решихме да направим вложение, че иначе няма да се издържим :D
Испанецът как ще издържи, не знам.
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #79 -: Април 02, 2020, 12:30:58 pm »
И тук от понеделник спират да продават алкохол .Явно хората са знаели, че така ще стане, защото щандовете бяха почти празни преди 10 дена,  Ние и не пием , така че няма драма. Аз от 2 дена не съм гледала новини, че нещо много се натоварих, но ще видя дали нямаме и други промени. Аз излизам само с кучето в квартала, всички се разминават от далече. Леко взех да откачам понеже съм по цял ден сама , мъжът ми си работи, но другата седмица ще е в вкъщи. От другият месец сигурно ще им намалят работното време съответно и заплатата, което е кофти. Иначе не е само в България и тук има много недисциплинирани хора.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #80 -: Април 02, 2020, 12:40:46 pm »
 8O а, не така. АМ намерих, но явно и алкохол ще трябва да заредя.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #81 -: Април 02, 2020, 13:38:30 pm »
Всички тия забрани само ще ускорят срива на икономиката.
Тук масово затварят малки магазинчета,по Владислав има опразнени обекти с табели "дава се под наем" и магазини в ликвидация.
Павла,зареждай,без алкохол е нетърпимо🤤
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #82 -: Април 02, 2020, 14:48:00 pm »
Питаш ли ме. От декември 2017 съм или бременна, или гледам сама бебе, или активни опити, или опити за кърмене. Тъкмо мога да пия и да ми го спрат. Наистина ще се изпокараме с мъжа ми.  :wink:
Много напрежение ни идва и на двамата. Той е нервен и нервира и мен.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #83 -: Април 08, 2020, 17:48:29 pm »
Как сте?Изкукахте ли?Ние два дни излизаме зад блока.Няма хора там, само ние сме.Моника рови в пръста, а аз обикалям с бебетата.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #84 -: Април 08, 2020, 19:20:01 pm »
Аз си махнах сама гел лака,отрязах си ноктите от дъно и три дни свиквах.Едва изчистих печката,все едно не са  моите ръце,не помня от кога съм с дълги нокти с гел лак.
Мъжа ми е на работа до 13.04 и после след Великден чак.
Седим в къщи и чат пат по двора
Едни приятели ходили на Черноморец -плаж извън града,пълно било с хора.Страх ме е да не ни глобят за няма нищо.Утре мисля да мръдна до Пепко на пазара за няколко ромпъра и това е.По 5 човека пускат и няма навалица.
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #85 -: Април 09, 2020, 06:14:34 am »
Митко ми а на по - разреден график и от утре му се събират 3 дни почивка и ще отскочим до село. Близо е, на 45 км. А и както го дават хубаво времето се надявам да сме по - голямата част на двора. Доста се вълнувам  :D :D :D Само ме притеснява да не чакаме много на пункта, че зверчето ще писне.
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #86 -: Април 09, 2020, 10:54:31 am »
 Mihaela Viyacheva,  ще ви пуснат ли, нали има КПП-та?
Това не го разбирам в парка не може, обаче пускат да се ходи по селата?

 Иначе аз ям и готвя, готвя и ям...такава апатия ме е обзела, че даже не ми се чисти.
Седя и гледам в една точка.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #87 -: Април 09, 2020, 11:58:55 am »
Хрисче,както гласи новия виц-по -евтино е да шофираш пил,отколкото да се разхождаш трезвен.
Зависи,баща ми някой път не го спират даже.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #88 -: Април 09, 2020, 12:26:35 pm »
Много са странни тия КПП-та.Баща ми пътува до Русе и от там към Плевен всяка събота и неделя.Понякога му взимат декларацията, понякога Не.Ходи до лозе, извън града е, спират го, питат къде е тръгнал и го пускат.Въобще много избираемо е всичко.Аз не бях излизала много дълго време, много и сега тия дни са направо радост за мен.Нямам сили да седя повече в къщи.Не се срещам с хора, седя на разстояние, мия си ръцете.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #89 -: Април 09, 2020, 12:30:10 pm »
Аз не виждам проблем да си идеш на село и да си седиш в двора. На село няма паркове, няма джан-джун. Нали живея на село.
При хубаво време излизаме всеки ден да правим 3км разходка. То няма хора по пътя, всеки си работи в двора. Не село нищо не се е променило с карантината. Само хората ходят по-малко в Пловдив, което е добре.

При мен зверския глад се оказа от противозачатъчните. Спрях ги и проблемът се реши. С Мишо тренираме всеки ден. Накупихме си тежести, ластици. Ще изваем летни тела по време на карантината.

На мен изобщо не ми се връща в офиса. Много ми харесва да работя от вкъщи. Върша 5 пъти повече работа, защото не се разсейвам. Екипът ми работи повече.  Спя до късно, не пътувам по 3 часа на ден. Само плюсове.
Иначе майка ми продължава да си ходи на работа в цех с 200 човека. Няма как, за щастие производството все още работи и хората ходят на работа.

На мен само ми е малко криво, че щях да правя сега трансфер и исках да си използвам ваучера от Зачатие за трансфера. Той ми е валиден до края на май и няма да се вредя. А си го бях нарочила, че ще ми донесе късмет, защото е от Зачатие.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #90 -: Април 09, 2020, 13:04:44 pm »
Аз днес с патешка походка направих преход от нас до пазара и бях там като лудите 30 мин преди да отвори магазина.Такъв кеф ми беше,бавно си вървя,слънце пече,живи хора наоколо.Не издържам вече,ще купим май една пейка за двора,ще я бутнем в един ъгъл и ще дремем там през деня.
Мъжа ми направо спира да работи,от днес нов график-2 смени до края на месеца.Ако влезе нещо ще ходи,но засега не се очертава.Каквото -такова.
Тери,все пак ако на 13.05 разрешат и сварите прозореца,може да се вредиш.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #91 -: Април 09, 2020, 13:09:51 pm »
Тери, аз не мисля че ще има проблем с ваучера ти. Те личните документи и още един куп неща удължиха. Не вярвам да не го направят за ваучер. Все пак ти нямаш вина за създалата се ситуация, както и другите спечелили момичета.

При нас тази седмица е Великден. Говори се, че от другата ще разрешат да разхождаме децата и на част от хората да тръгнат на работа. Уж бяхме минали пикът, ама вчера пак тръгнахме нагоре.

26.09.2019
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #92 -: Април 09, 2020, 13:27:47 pm »
 Аз от към 13 Март ( май тогава ходихме до Турция) излизам само до магазина, който е под нас на три, четири дни и съчетавам с плащане на сметки. ММ ходи на работа и казва, че само първата седмица имало намален трафик и липсвали хора по улиците. Сега вече хората си щъкали. И в такъв момент се питам, защо аджеба си седя в къщи?
 А за селата ми е непонятно, защото нали целта е да предпазим възрастните ни родители?
И ние искаме да си отидем на селото, но  "уж" няма заразени там и в предвид, че ММ ходи на работа не ни се иска да пренесем вируса( ако има какво да пренасяме) ... най-лесно е да напишем бутафорната декларация, но да не стане така да излъжем себе си.
 А какво велико преселение на народите ще е по Великден ... неми се мисли.

 Тери, както yanicka е писала има удължаване на документите няма ли и ваучера да се удължи?
 Слънце аз ви се чудя (нищо, че сте на оживена улица) как нямате пейка :-) ?
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #93 -: Април 09, 2020, 13:37:45 pm »
Хрис, то има разлика да идеш на село и да се събереш със съседите и да си седиш в твоя си двор на пейката.
Пък на село двор да искаш. Майка е изкарала люлката вчера и сутринта се препичах. Не се срещаме с никого. Само излизаме сами по неасфалтираните улици, където знаем, че няма да срещнем хора. Моите приятелки са тук, но не се виждам с тях.  Чакаме да свърши изолацията.
Според мен мерките дават резултат, не се вижда дори удвояване на нови случаи. С еднакъв темп растем, въпреки, че кой знае от колко време го има този вирус в България.
Изведнъж спряха да говорят за Грип Б. Как така изчезна изведнъж. Колко хора бяха с пневмония заради него. Според мен този Грип Б си беше Коронавирус, ама хайде.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #94 -: Април 09, 2020, 14:14:09 pm »
 Съгласна съм с теб Тери, но ти живееш там. И на мен няма да ми направят проблем, ако "въртя"в квартала безцелно.
 Аз говоря, че се сложиха КПП-та на общинските градове да се спре потока от хора, които могат да предадат вируса от едно населено място в друго ( пример Банско), а не се спазват. В същото време не разрешават да се слезе на плажа...малко "българска работа".
 
 Иначе и аз мисля, че ММ може би го изкара. Вие  ми се чудехте, че съм ставала да го преобличам, но такъв не съм го виждала никога. Между другото след оня антибиотик който му изписа ЛЛ нали се влоши после пак. Имаше мн. силни болки в главата и дума не даде да се ходи при ЛЛ и отиде на УНГ Оказа се, че има запушен синус. После го заболя кръста ( не знам дали не беше и от лежане, не е от хората които се залежава) и получи тежест в слабините и ходи и на уролог. Ей тъй между другото му откриха варикоцеле, препоръчаха му да се оперира. Пусна и стерилна урина беше чиста. Лекарят искаше да провери инфекцията да не се е пренесла
 В предвид, че беше пил антибиотик 5 дни който се пие 3 дни. После още един за за синуса ( еднократно) . Уролога искаше след 10 дни да пусне микробиология на еякулат и излезе enterococcus faecalis . Айде нов антибиотик и уролога си сменил мнението, че не му трябвала операция ( нямало за кога да я прави в предвид, че е на 40г...), а тъкмо без думичка да кажа се беше навил да се оперира.
 Та... живота си върви..., а ние си затъваме все повече.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #95 -: Април 09, 2020, 14:57:15 pm »
Хрис, като ще се прецакват нещата, прецакват се сериозно. ( съвсем други думи са ви в гравата, но ме хвана срам да ги напиша). Пиши ви когато искаш.

В Париж не де допуска вече ни бягане, ни нищо. Преместването от населено място в населено място е рисково. Ако само се отиде там и си си седи там-трябва карантина. Тук е така. Сменяш ли департамента- карантина.
Не знам кога ще вдигнат извънредното положение. Понеделник ще говори Макрон, но е някакъв ужас. Дано не се удължи повече от средата на май, защото ще нито финансово, нито психически, нито от съм здраве ще избутаме.

Аз знам, че брат ми го изкара. Даже още се възстановява, че е асматик и още не диша съвсем добре.
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #96 -: Април 09, 2020, 20:51:02 pm »
Нашето село го използваме за вила, никой не живее там. И с никой и не общуваме. Но и ние не сме излизали от 13-ти март и изкуквам отвсякъде, а там ще можем да сме навън без да има опасност за никого.
Тери, ти винаги си си с лятно тяло 😁
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #97 -: Април 10, 2020, 09:44:15 am »
Тери, не си губиш ваучера, разбира се, ще го използваш когато можеш  :D
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #98 -: Април 10, 2020, 09:49:40 am »
Мише,ще изкукаш не ми...
Вчера видях една позната,така ми стана хубаво,че виждам познато лице.То ще станем асоциални накрая.Нейното дете беше с нея и се криеше,започнало да се страхува от хора А е на три и беше много отворено и палавичко,сега не е контактно като преди.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #99 -: Април 10, 2020, 10:18:59 am »
Децата ще си побъркаме. Как да обясня на Симеон, че не може да бяга при бабата с кучето и че тя не се крие от него. Толкова се натъжава. Като видим хопа и минаваме по друг тротоар. Има едно комшийска куче, което го стряска и му викаме, че е лошо. Вчера вида едно дете с баща си. Затича се до нашата огради и бащата трябва детето. Почти се разплака Симеон и си повтаряше- лошо дете, лош мъж. Как да му обясня, че нито детето, нито мъжът са лоши.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #100 -: Април 10, 2020, 10:52:21 am »
Да, това е много трудно.И аз говоря на Моника обяснявам.Говори си със съседчето през терасата.Тя пак е по-голяма и уж разбира, но сега искала да печели пари да ги даде на хората, които да убият корона вируса.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #101 -: Април 10, 2020, 13:51:47 pm »
Тери, не си губиш ваучера, разбира се, ще го използваш когато можеш  :D

Освен това в Ню Лайф работят и сега, няма да е нужно да го отлагаш много.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #102 -: Април 10, 2020, 14:46:28 pm »
Охоооо, Тери, все добри новини за теб  :D
Моника е с добра душа, Маги ❤ Много мило!
Павла, Симеон е мъничък, но не спирай да му обясняваш, ще разбере. Толкова са умни дечицата, че се изумявам понякога. Страхотна логика и заключения вадят  :D
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #103 -: Април 13, 2020, 12:59:47 pm »
Аз май откачам вече... :-( .
Вчера такъв рев му дръпнах  на "Търси се" с Нети . После рев следобед пак на филма " Най-дългото пътуване ". Отвратителен ден .
От миналата седмица му разправям на моя, че развивам " стокхолмски синдром".
Най-новото моя иска да си ходим на селото му, а аз се дърпам...
Хем виждам, че в БГ е пълна простотия заради усвояване на пари, хем започвам да се "подчинявам" на глупостите.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #104 -: Април 13, 2020, 14:06:39 pm »
Хрис, и аз плаках на Нети  :D Беше много трогателна историята. Понякога имаме нужда да си отпуснем нервите. Аз днес също съм много ревлива, всички около мен са нервни, припряни, с работата сме зле и то се натрупва. Поплачи си, ще ти олекне  :bighug: Аз за успокоение изпуших една цигарка  :D От както ги спрях септември, съм изпушила една на НГ и една днес  :D Доста добре се почувствах. То не е за хвалба, но сега съм усмихната, спокойна и не ми се пуши!
Иначе за усвояванвто на парите съм съгласна с теб. Пълна пародия е всичко, но няма как, трябва да се изпълняват забраните и предписанията.
« Последна редакция: Април 13, 2020, 14:08:38 pm от Lady01 »
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #105 -: Април 13, 2020, 14:49:11 pm »
А как трябва да е според вас?
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #106 -: Април 13, 2020, 14:58:12 pm »
Според мен мерките са много адекватни, хората са неадекватни.
Но в един момент народът просто ще предпочете да ни бяха оставили на работа и каквото ще да става, защото много хора страдат финансово. А тези, които все още не страдаме, скоро може да започнем.
При нас не е този ад, какъвто е в другите страни и хората си мислят, че спазват нещо, защото ще има глоби.

Отивайте си на село, стойте си само двамата, на никого няма да навредите .Съхранете се психически, хора. Ако не се съберете с роднини, не виждам проблем.
В България нещата изглеждат доста добре, следя всеки ден статистиката. Жалко, че една България не оправя целия проблем. Всички търгуват с международни услуги и продукти. 13 май не може да оправи положението, кой знае кога ще е. И в моята работа започва да се усеща напрежение.

P*S* Мултикукъра е най-добрата инвестиция, която съм правила, макар и заради изолацията. Той си готви, аз си работя. Много Мразех да готвя, сега само мразя
« Последна редакция: Април 13, 2020, 15:10:32 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #107 -: Април 13, 2020, 15:24:00 pm »
Точно това е. Имам чувството, че чак ни е яд, че не удари в България. За к'во си седим вкъщи, а то нищо не се случва?
Според мен първата вълна мина покрай грипа.
Такава криза се задава в света каквото е нямало от войната. Ако си мислим, че връщайки се на работа ще ни се размине- няма.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #108 -: Април 13, 2020, 15:32:06 pm »
Аз също се чувствам зле напоследък,просто не съм аз.Днес като си видях приятелките ми се насълзиха очите.Последно пих кафе с Хрис на 13.03,и от тогава четири пъти до магазин,два до лекар.Днес има 7 заразени а 7 000 000 сме в къщи.Ами аз сутрин ставам пия кафе,къпя се и край с плановете ми.Днес имало протест пред общината,хората искат в морската,достатъчно сме психирани и стоим на дистанция,по двама да излизаме не е лошо.Вече се подтискам и нямам желание за нищо,трудно ми е да живея така.
Финансовата страна не ми се коментира,щом има табели на помещенията ,че се дава под наем с гратисен период до 1.06,представете си.Нашите наематели нямат пари за наем,казахме че ще ги чакаме докато стъпят на крак.На мъжа ми заплатата ще падне с около 200 лв,но има хора без заплати,или с намалени наполовина.Писна ми от това седене вкъщи,писна ми от сериали,искам да живея нормално.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #109 -: Април 13, 2020, 15:40:20 pm »
Аз също мисля, че мерките са много адекватни, не знам какво очаквате точно.Просто ние сме неадекватно както казва Тери.В Плевен работи всичко без заведенията, но една шивашка фирма -италианска с износ за Италия, работила над 30 години затвори, заради положението в Италия, не заради положението тук.Ние не сме изолирани от свети и ще пострадаме точно заради единния пазар, защото няма да има кой да купува на запад, защото нашия пазар е малък.Да производителите на плодове и зеленчуци ще имат загуби, но не вярвам те да работят само за пазарите, напротив масово имат договори и със заводите за консервиране.
Въобще стагнацията е голяма и предстои да стане по-голяма, заради затворените международни пазари.

Нормален живот скоро няма да има, не само тук а по света.Скоро няма да се пътува така усилено, скоро няма да си развяваме гъзовете по почивки както преди.Да и на мен ми се излиза, представете си с три деца и седене в къщи как е.Двор нямаме!Не мрънкам.Чичо ми е лекар, един от първите заразени с вируса от страната е негов пациент, каза че такъв ужас не е виждал, такава лекция изнесе на баща ми как да се пази, че нашия го хвана страх, а се мислеше за безсмъртен преди това.

А аз честно казано вече искам пик, искам да мре живо и сакато, защото ми писна от мрънкане повсеместно.Но не знам дали ще пощади нас и за това седя в къщи с децата, моля се да ни подмине и се радвам на нашите по телефона.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #110 -: Април 13, 2020, 15:47:28 pm »
За да живеем нормално трябва да се направят 3 основни неща- да си натиснем още малко парцалите и да си седим вкъщи, да се направи масово тестване на населението и да стане 100% задължително носенето на маски. Така ще може поетапно да се отварят сектори според това, колко е засегнато населението.
Абсурдите с църквите и разходките няма да коментирам. 4м дистанция и 15 мин отстояние трябва, за да се предпазим.
На мен също ми се излиза. Сега като е болнав Симеон също искам да мога да отида 3 пъти до магазина, за да му купя каквото му се яде, а не каквото съм предвидила, също искам да не ни се провалят плановете за година напред. Да си пусна детето да играе с други деца и тн.
Никой от нас не е живял в пандемия, за да сме толково компетентни. СЗО бяха абсолютно неадекватни отначало дори. Франция допусна доста грешки и сега се плащат от населението и медиците. Вирусът налази старческите домове-30% измряха. 30% от нечии родители, които имаха още живот. Хиляди медици умряха. Хора, които имаха още животи да спасяват.  Така, че моята разходка до океана, работата ни и тъпата морска- смешни проблеми са.
Имам много приятели, които челно се сблъскват с вируса. Никой от тях не се е оплакал от изолацията. Защо ли?!
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #111 -: Април 13, 2020, 16:06:08 pm »
Какво носене на маски и кви 5 лв ?Самия министър -председател си носи маската под носа,на шията,в джоба и къде ли не.Само не където трябва,и това в национален ефир се вижда,а спира човека с трактор ли е комбайн ли е,на нивата да го пита къде му е маската.И това какво е сега?
За маски да се носят,аз съм за иначе.И си я нося на сурата винаги.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #112 -: Април 13, 2020, 16:18:50 pm »
Той ББ не е за коментиране, макар тоя път да действа адекватно от към мерки.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #113 -: Април 13, 2020, 16:27:35 pm »
Бойко Борисов е имбецил. Той трябва да ни е референция ли?
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #114 -: Април 13, 2020, 18:57:52 pm »
В никакъв случай. Изживява се като господар и всезнайко  :D
Аз също вижсам маската му навсякъде другаде, но не и на място  :D Не ми харесват и безлихвените заеми примерно. Както каза Радев, хората очакват помощ, а те предлагат оферти за кредит. За това мрънкам, на никой не му дреме, как живеят хората останали без работа. По 9 лв на ден от бюрото по труда дават. Аз съм самоусигуряваща се, нямам работа и разчитам изцяло на себе си в този момент. Държавата не ми я хвалете...
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #115 -: Април 13, 2020, 20:04:33 pm »
Осигуряваме работа на 5 човека. Те са на борсата сега.
За нас нищо. Освен безлихвен заем.
Разберете, че мерките са общо европейски и никой не измисля топлата вода. Лошото е за многото в неплатена. Има много мерки, които могат да се вземат, но си е е'ло майката посъвместно. Не сме най-прецакани. 
Никого не защитавам. Просто трябва разбиране.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #116 -: Април 13, 2020, 20:17:02 pm »
Разбирам какво имаш предвид, Павла, но това, че мерките са общи на мен ми говори, че нашите управници от тук чопнат малко, от там чопнат и скалъпят едно извънредно и недомислено положение. Нищо не е наред, включително и онлайн обучението - страшна пародия.
Както и да е, няма да се напрягаме сега  :D
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #117 -: Април 14, 2020, 13:33:21 pm »
От последните дни:

Казват, че всяка жена трябва да има в гардероба си малка черна рокля. Аз имам – черна е и вече ми е малка…

Казват, че всяка жена трябва да има в гардероба си малка черна рокля. Аз имам – черна е и вече ми е малка…

Човекът:
- Аз съм цар на природата.
Природата:
- Добре, цар си. Земи тая корона.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #118 -: Април 14, 2020, 14:55:06 pm »
Да не би прилеп яло, не би чудо видяло.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #119 -: Април 14, 2020, 15:55:44 pm »
Да се похваля - минахме пика. В момента сме в плато.

Започвам да оформям финално списъка с “Какво ще правя като ни пуснат?” Тамън тук до 1-2-3 месеца ще го препиша 180-192 пъти  :lol:

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #120 -: Април 14, 2020, 16:30:44 pm »
Всички чакат пика,аз чакам спатия,а Левски купа.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #121 -: Април 14, 2020, 20:10:00 pm »
Хахахах, това с роклята е актуално и за мен. Всичко ми е малко вече  :D
Супер, Яничка, от тук нататък нещата ще са към по-добро  :crossfingers:
Според вас, ако разрешат след Великден планови операции, прегледи и консултации, дали ще възобновят и процедурите? Сега слушах новините и не разбрах, дали има шанс и за нас  :D
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #122 -: Април 14, 2020, 20:20:43 pm »
В моята клиника имало днес само една жена за вливка. Било празно всичко. Чак се чудя защо са отворени изобщо.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #123 -: Април 14, 2020, 21:12:25 pm »
Уж ще има промени в мерките,ще видим.
Тери,като бях на преглед миналия път,си имаше хора .Пускаха ни по 3 на етажа,калцуни,маска и дезинфектант на всеки,правиха само прегледи и консултации с нови пациенти.Ти си оцелила може би такъв момент.
Тук е мноого топло,сега заваля дъждец и много хубаво мирише на дъжд с градски прах.
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #124 -: Април 15, 2020, 12:43:53 pm »
Аз се справям с изолацията супер, или се справях до вчера. Чакайте да ви се оплача  :D. Къщата до нас (залепена за нашата) я купиха и понеделник вечерта спаха тук за първи път. Вторник сутринта отварям прозореца на спалнята и какво виждат очите ми- огромна червена птица в техният двор. Поразтърках очи и се оказа живата истина- папагал макау (ара) съвсем истински и огромен. До тук добре, но след малко това започна да пищи и не спря цял ден, понякога говори, но предимно крещи, днес пак крещи...има изключително силен глас...хем е красив и интересен, хем този постоянен шум започва доста да дразни...А аз се надявах да нямат куче, че да не се джафкат с моето през оградата 😂 Лошото е, че се чува и в къщата (предимно нашата спалня и кухнята) доста силно :?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #125 -: Април 15, 2020, 13:03:06 pm »
Да не би прилеп яло, не би чудо видяло.

- абе жена, защо извади прилепа недопечен от фурната?!
- еее, чудо голямо, да не е свършил света случайно...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #126 -: Април 15, 2020, 13:39:49 pm »
Хелиантус, тематично освен да го изядеш или да свикнеш, друго не ти остава :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #127 -: Април 15, 2020, 14:31:24 pm »
Те тези птици са много проклети. Като свикне ще млъкне.
Ти си ветеринар, измисли го. Все някакви безобидни приспивателно има.
Което ви напомня и мъдростта, че децата на анестезиолога винаги си лягат точно в 9ч.
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #128 -: Април 15, 2020, 15:40:21 pm »
С това крещене не се свиква, и аз се надявам да е успокои и да намали децибелите. 
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #129 -: Април 18, 2020, 13:21:33 pm »
Направихте ли козунаците и боядисахте ли яйцата?При нас всичко е готово и сега почивам малко.Моя мъж и Моника на терасата градинарстват и така.А аз лудата пускам пералня след пералня и простирам на терасата :) Обичам да ми миришат на слънце чаршафите :)

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #130 -: Април 18, 2020, 14:19:27 pm »
И аз прах,първо че е слънчево и второ,мисля че щом не пера на ръка,не пречи че е на празник.
Боядисах 10 яйца само,с никой няма да се събираме и стигат.Един купешки козунак и това е.Но като имам деца,ще меся за да им създавам спомени,както майка ми правеше когато бяхме малки.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #131 -: Април 18, 2020, 16:14:25 pm »
Аз още в четвъртък боядисах яйца и пекох козунаци.
Днес боядисваме апартамента (половината) и продължаваме с разчистването от всичко ненужно (много мразя излишни и ненужни вещи около мен).
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #132 -: Април 18, 2020, 17:03:05 pm »
около нас подготовката кипи. В двете къщи до нас дерат агнета по 6 човека едно агне. И аз баламата се изолирам. утре майка ми ще иде на работа и ще се срещне със същите тези хора, чийто деца си дойдоха от София,събраха приятели и ще вдигат купон утре. И това са двете къщи, които са по-кротки, големите купонджии на махалата ги очаквам утре да избухват.
И празника на нашата улица само за моето семейство не е празник. Никой от нас няма желание да се подготвя. Няма да имаме гости или да ходим на някого на гости. Няма деца заради, които да месиш да боядисваш сумати яйца. Ще си се помоля утре да благодаря и ден като ден. И сигурно ще затворя всички прозорци да не чувам джангъра по време на карантина
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #133 -: Април 19, 2020, 10:45:45 am »
Покрай нас пък обратното-къщата до нашата е на три етажа с три семейства,всеки си е на етажа и няма да се събират.Ние сме със свекъра и жена му в една къща,не се събираме.Едно е да излезеш сам на въздух,друго да се съберете десет човека.И майка ми и баща ми са си сами.
Да ви се похваля,имаме си таралеж,доста е голям.Снощи го видях на двора и първо си викам какво е това животно,седеше до гумата на колата в една сянка.Много е страхлив ,ама толкова интересно се чеше Оставихвме му една ябълка и е ял вероятно.От къде ли е дошъл,до нас няма гора.
Имаме обаче църква в съседство,колко ли ще се съберат да обикалят?Града се оживява с всеки изминал ден,особено от към майки с колички и деца с тротинетки,движещи на групички по три четири.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #134 -: Април 21, 2020, 08:50:25 am »
И покрай нас е тихо и спокойно.Според мен наплива е бил на село, не толкова по градовете.Поне всички познати ми казаха, че в четвъртък на излизане от Плевне е имало много хора.

Тук виждате ли какво става.Шивашка фирма с нулива хигиена от страна на работодатели и народа ще изгърми.Отделно, че хората масово не вярват,че има такъв вирус и нужда от карантина.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #135 -: Април 21, 2020, 09:00:27 am »
Аз в София не виждам изолация никаква. Има хрупа деца, които са по цял ден навън зад блока с колела. Минава полиция, разпръскват се и след 15 мин отново са тумба. Вече всичко зависи от времето, ако е хладно няма никой навън, ако е слънчево е пълно. Вече всеки се опитва да избяга от забраните.
Аз месих за втори път през живота си козунак и ми се получи по-сполучлив от миналата година  :D Лошото е, че го направих с един кг. брашно и стана мега голям. Както и да го гледаме, ще имаме за още 2 дни поне  :lol: И понеже не знаех дали ще се получи взехме два малки и сега е пълно вкъщи, а дупето ми расте  :lol: Никаква воля!
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #136 -: Април 21, 2020, 09:30:54 am »
На мен ми дадоха купешки, ние не го ядем него.Месения от мен почти свърши и мисля с купешкия да направя крем карамел иначе трябва да го изхвърля, а аз мразя да хвърлям храна.

Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #137 -: Април 21, 2020, 10:14:02 am »
Ей, Маги, подсети ме. Много обичам крем карамел с кроаснчета или козунак 😁
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #138 -: Април 21, 2020, 15:30:19 pm »
А на мен как ми се яде козунак, а няма откъде да си купя. Миналата година купихме от испанските и бяха много вкусни, но сега пекарната е затворена.
При нас има раздвижване. От 27-ми позволяват единият родител да води детето на разходка до най-близкият парк. Ние нямаме, та чакам да видя къде ще ни пуснат. Направих си ноктите, косата, извадих най-хубавата рокля и чакам  :lol:

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #139 -: Април 21, 2020, 16:08:36 pm »
И аз сама си правя ноктите,купих си пила,памук,лакочистител и заздравител.Днес се гримирах за втори път след извънредното положение,направо така се харесах,забравих що е грим
А съм си доста бозава,който ме е виждал знае,и хич не се харесвам натюр.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #140 -: Април 21, 2020, 19:33:50 pm »
Аз пък много натюр седя и започнах да се харесвам в огледалото. Но добре, че една нощ полудях и си постригах косата, че с онази метла до кръста изолацията щеше да ми се стори дълга.

След месец и половина най-сетне се състоя моя час на зъболекар :D Калцуни, маска ръкавици, влизаш и ти мирише на чистота.

На мен много ми хареса тази изолация, преди нея бях твърдо против работата от вкъщи, както и седенето вкъщи. Сега ми е супер да си работя от кухненската маса и да си тренирам по-усилено. Определено има разлика, има едни нови мускули.
И в това странно време се чуваш с хора, с които все не остава време да се чуете. Абе, ако не беше свързано с болест и загуба на работа на част от населението, само хубави неща щях да виждам.
Сега очаквам хората зимата по-често да носят маски, веднъж като свикнаха.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #141 -: Април 21, 2020, 20:37:06 pm »
Аааа, да не съ объркате нещо... аз под оправяне на ноктите, имам предвид че им почистих кожичките и ги изпилих (едвам намерих една забравена пила). А косата я оправям като я среша и я вържа, иначе директно я връзвам. Последните гримове ги изхвърлих преди няколко години, като тогава само ги купувах без да ги ползвам. Ама имам едно червилце  :lol:

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #142 -: Април 21, 2020, 21:09:05 pm »
Утре ще ходим да търсим шкаф за моите козметики,дърводелеца не му се занимава явно с дребни поръчки и ни отказа с цифра-300 лв за тоалетка ,направо шах с пешката.След ремонта и изхвърляне на това онова,останах без шкаф за гримове.
Но не се бях поглеждала в огледалото ,освен в банята по неволя.Мажа се с крем,правя маски,но без огледало😆
Косата я оставих да расте,защото с бебе едва ли ще мога да я издухвам всяка сутрин.Пестя от маникюр и фризьор  тъкмо.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #143 -: Април 21, 2020, 22:14:45 pm »
Като каза “мажа се с крем” - кремове имам, защото кожата ми е много суха и ако не мажа се бели н големи парчета. Което разбира се не ме кара да се мажа често. За туй понеже мъжът ми е програмист, го накарах да ми напише апп, който сутрин и вечер да ми включва аларма, за да се мажа. Познайте какво правя - изключвам алармата и кремовете ей тъй си ми стоят. Не знам как да го преборя това.

И за да съм по темата - днес официално ни приключиха учебната година. Няма да има и лятно училище  :balk_132: Ще трябва да купувам някакви силни успокоителни.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #144 -: Април 22, 2020, 09:24:58 am »
Моника не е била на градина от средата на февруари, вече съм на път да се гръмна сама.Чудя се какво да и измислям,в зех да търся игри в интернет детски и да и давам да ги играе, просто превъртяхме в къщи, а и с бебетата си е зор.Плюса е, че откри много от  играчките си и си измисля игри, но тя е много динамична, обича да тича, скача и използва всички легла за тези си занимания.

На мен ми омръзна да готвя, омръзна ми все да се чудя какво ще ядем, но какво да се прави.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #145 -: Април 22, 2020, 10:07:31 am »
Вчера правих ядене, днес пак няма......

Аз съм вътрешно много гневна. Вчера тъкмо започна да работи клиниката ми и 4 часа по-късно излезе Ананиев със забраната за АРТ процедури. Много, много ми е гневно отвътре. Че излязоха с изрична забрана срещу това и то без зададен краен срок. Всякакви глупави мисли ми се въртят: колко време ще изкарат клиниките без пациенти, като ни пуснат да правим процедури  какъв наплив ще е и претупване на пациентите, поради натовареност.

Вчера бях в Пловдив на зъболекар (докато все още си мислих, че ще правя скоро ЗЕТ). Много по-лесно е да влезеш в Пловдив, отколкото да излезеш от Пловдив. Полицаите и те не знаят закона. Има си точка в декларацията, за адрес на пребиваване различен от постоянния. Разправяхме се вчера и накрая си изкарахме личните карти, защото сме регистрирани в с. Първенец, а пътувахме за гр. Съединение. Но просто исках да дадем коректна декларация къде отиваме.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #146 -: Април 22, 2020, 10:26:15 am »
Добре де,то преди тази заповед пак нямаше процедури,тогава защо не правиха?Заради струпване на хора предполагам.
Мисля,че ЗЕТ и инсеминации не е толкова страшно,защото са си бързи.После не ми се мисли какъв наплив ще е.Могат да се правят при строг контрол,така поне мисля.Според генерала търпят отлагане инвитро процедурите,ама щото не е чакал пред кабинет по три часа и не знае колко хора ходят.По-добре малко сега,от колкото после всичко да се юрне,той вируса няма да изчезне скоро.
Моя лекар като ходих предния път,каза че такава почивка от години не е имал,ходил си на село и идвал по два три дни ,но и той каза,че тая почивка през ... ще му излезе после.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #147 -: Април 22, 2020, 12:43:36 pm »
Според генерала търпят отлагане и защото той не се нуждае от подобни процедури. Не очаквам да ни разберат хора, които не са минали по този път. Същото е като: Спри са го мислиш и ще стане...
Ако не се пропия тези месеци ще е истински късмет  :D Аз дето не пиех нищо, само на поводи по няколко глътки, сега всяка вечер по 30 мл джин с тоник оправям  :lol:
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #148 -: Април 22, 2020, 13:29:30 pm »
Всички болници търпят сериозни загуби поради отлагане на планови операции,затова и ги разрешиха по степента на спешност.Предполагам скоро и репродуктивните клиники ще "изреват" и ще разрешат поетапно и там нещата.И се надявам,разбирам ви как се чувствате.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #149 -: Април 22, 2020, 15:54:12 pm »
Момичета разбирам ви, но представете си, че доктора се разболее от Ковид по средата на процедурата.Да кажем, че не ви е заразил, но как ще продължи процедурата, кой ще ви наблюдава?и това е само единия аспект, нали?!Има още много вероятности и евентуални проблеми.

И няма как да се даде краен срок, докато не се знае кога ще приключи извънредното.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #150 -: Април 22, 2020, 16:15:34 pm »
Маги, Ковид ще има още дълго време. Ваксини, които евентуално са направени, изискват 1 година следене на пациентите. Това какво ще рече година и нещо без процедури? Защо? В клиниките има по няколко лекаря, моята лекарка един трансфер не ми е направила. Те се сменят. Тя може и крака да си счупи. Всичко се случва и когато не знаеш кога е крайния срок, не виждам как се правят тези ограничения.
 Отне ми година да съм здрава, не знам утре няма ли да пламна пак с бактерии, всеки ден ми е важен. Както и на много други жени с проблеми. При строг контрол мисля, че процедурите могат да продължат. Спазване на график. без опашки и процедури през няколко часа. И разбира се разредени пациенти, не може всички да се поемат.
« Последна редакция: Април 22, 2020, 16:50:48 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #151 -: Април 22, 2020, 17:03:14 pm »
Маги, и Мария полудява вкъщи но по свой начин, играе, беснее, скача, но само да предложа да излезне навън (понеже около нас хора почти няма) и край не ще и това си е. Нямала да стъпи навън, вкъщи искала. Да ти чакаме по стълбите, болят я краката :).... и всяккакви други причини.
Само легото и мидите от морето признава. Реди с часовете, Комсед вече отстъпки ще трябва да ми правят...колко лего и пъзели се купиха вече не ги броя :)

Аз една седмица съм отпуск, две работя...и определено си ме е страх, клиенти много, потокът не спира и все хора които не са местни.
« Последна редакция: Април 22, 2020, 17:05:16 pm от stoeka71 »
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #152 -: Април 22, 2020, 19:27:58 pm »
Тери, въпросът е да се въведат норми. От това, което наблюдавам тук ш в България, еднакви са правилата. Мисля, че излезе заповед, защото си продължават клиниките по старо му. С опашките, струпването на хора и тн. Въпросът е кой ще следи за спазване на норми. 
Хубавото е, че поне са упоменати случаи, които наистина не търпят отлагане.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #153 -: Април 22, 2020, 19:57:41 pm »
Аз днес се обадих на акушерката да питам Александров утре дали е там,да знам да ходя ли.Ами тя беше разочарована от тая наредба,каза че сега по цял ден са на фейсбука,а после ще ги спукат от работа.И също е на мнение да има процедури при строг контрол.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #154 -: Април 22, 2020, 20:14:50 pm »
Тери, разбирам те. Мисля че ще нормализират нещата и ще ги пуснат пак.

Имаме си медийна звезда 😘

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #155 -: Април 22, 2020, 20:22:02 pm »
Едно от нещата, които казах на интервюто, което е орязано е, че клиниките бяха реорганизирани, за да няма струпване. Щом лекарите прецениха, че могат да правят процедури, трябваше да им се гласува доверието, че знаят какво правят. Най-малкото в наредбите на ИАТ пише, че стерилизацията е от критично значение.
Ще пуснат след 2 месеца процедурите и тогава ще настане хаос в клиниките. Лекарите ще трябва да изберат кого да поемат този месец, ако не го направят, не виждам как ще ни обръщат нужното внимание без да ни претупат.
И това ще мине, както казва мъжът ми: "Всички са сългасни с мерките, докато не ги засегне". Та и аз така, поядосвах се и друго няма какво да направя.
Но ако не беше време на изолация, а някакъв друг проблем. Щях да подбера жените от всички форуми и отивам на протест.
Поклон пред момичетата от протеста с празните колички. Тогава сте се борили като дон Кихот срещу вятърни мелници, за да може днес ние да раждаме деца.
« Последна редакция: Април 22, 2020, 20:26:18 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #156 -: Април 22, 2020, 20:35:03 pm »
Чудесна си, Тери!
Според мен, щом се подчиняват на закона за трансплантация, тогава да се гледа всеки случай индивидуално.
Пак обаче се чудя кой ще следи.
Тук е същата сметка на. Всички дейности са спрени уж, а днес Борис беше на ваксина. Моята консултация след раждането беше по телефона. Зъболекарските кабинети са затворени. Нито една процедура не може да започне. Какво се случва обаче не знам.
От 11ти 'отварят' мед.дейност, но не е ясно как. Карах специалистите да си взимат маски, които струват 2,5 евро едната. Тоест на човек, на ден 2-3 маски. Смятайте.
Лудницата е голяма и Европа, пък и света, показаха, че са неадекватни и не знаят как да реагират.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #157 -: Април 22, 2020, 20:45:11 pm »
Павла,така е,лудницата е голяма.Но от една страна пазара,лидъла и Владислав е пълно с хора,от друга -няма инвитро.Това ми е най-дразнещото в случая,държавите дават безвъзмездна финансова помощ на най-засегнатите,нашата дава безлихвени кредити.Не съм против противоепидемичните мерки,трябва да ги има.Просто малко е сбъркано всичко.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #158 -: Април 22, 2020, 21:01:23 pm »
Слънце, държавата, в която сме ни предлага  заем. Безвъзмездно нищо не ни дават, нито предлагат. Заемът е такъв, че след година ще си блъскали главите. Просто иначе няма как да поемем другите вноски. Нито един от двамата не работи сега.
Затова казвам, че не е кой знае колко различно. Тук се целуват по магазините и тн. Нява как да им ограничиш пазаруването обаче. Аз и ти, а и много други, можем за изчакаме 1-3 месеца за арт. Няма да е повече. Според мен е до средата на май. Вирусът няма да изчезне, но и животът ни повече няма да е същият. Трябва да се научим да живеем по ново му. Въпросът е, че не знаем как е новото.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #159 -: Април 25, 2020, 14:52:20 pm »
Четохте ли,че се обмисля да отворят парковете за майки с деца и да отменят извънредното преди 13.05?
Последното май не ми се вярва,а и идва мисля голям мюсюлмански празник,а после и Гергьовден и да не стане юруш на банкета и на агнето.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #160 -: Април 25, 2020, 16:58:31 pm »
За парковете съм За, Моника откачи.Остав това ми е направила дупе, кълки, бузи, тя в къщи няма как да изразходи това което яде.
А и е ще е добре малко въздух да гълтам с тях трите, че ще се гръмна.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #161 -: Април 25, 2020, 17:25:18 pm »
Ние в понеделник отиваме на плажа йеееее... Вече оферирах останалите каравани с наем за детето - 10 евро на час. Понеже може само по 1 час на ден, на човек ще се пада да ходи до плажа веднъж на 10 дни. Значи за толкоз време ще съм + 80 евра  :lol: Добре че нямам конкуренция в района...

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #162 -: Април 25, 2020, 17:32:25 pm »
Тук няма достъп до паркове, площадки и плажове. На улицата може.

Маги, Моника колело не кара ли, че да я извеждаш за малко пред блока?
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #163 -: Април 25, 2020, 19:02:32 pm »
Зор ми е изкарването на количка и колело.Има стъпала(естествено), препятствия.Веднеж излязохме с тротинетката и откачих.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #164 -: Април 25, 2020, 20:58:22 pm »
Тук няма достъп до паркове, площадки и плажове. На улицата може.

Павла, и при нас е така.
Само че караван парка, в който живеем се намира в една нива, отсреща е друга нива и по средата път, който се води междуселски и е опасен за движение на пешеходци. Най-близкото нещо, което става за разходка е плажа. Та затова така се уредих.

Ние взехме батут онзи ден. 200 евро, ма нервите ми не струват толкова. Купих такъв, който става за вътре и за двора. Двам го като идея за хабене на енергия.
« Последна редакция: Април 25, 2020, 21:04:16 pm от yanicka »

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #165 -: Април 25, 2020, 21:33:12 pm »
Завиждам за плажа и за парковете.Аз днес се разходих един час около нас,утре пак и така.Тръгвам самичка от нас до другия булевард ,от там нагоре по тротоарите и леко и бавничко си направих един час.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #166 -: Април 25, 2020, 22:08:14 pm »
До нас има едно поточе. Толкова камъни хвърли Симеон в него, че направихме бент :lol:
Яничка, в нивата? Тук обясняваха, че в Испания плажовете остават затворени и е без изключения.

Ох, Маги. Мъжът ти като си е вкъщи поне излизайте.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #167 -: Април 26, 2020, 11:37:29 am »
Яничка, в нивата? Тук обясняваха, че в Испания плажовете остават затворени и е без изключения.

Хаххаа, Павла... кат каза в нивата... знаиш ли сега какво е там като няма движение. Толкоз животно не бях виждала. Нашата каравана е точно до оградата и всичко се вижда. Най ме е страх от змиите.

Абе верно е, че се затворени, ма ще се правя на ударена. В заповедта е написано, че може да ходим до “включително природни пространства и оторизирани зелени зони”. Са кажи, че плажа не е природно пространство  :D А и никъде няма изрично посочено, че не може на плажа. Та ще рискувам...

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #168 -: Април 30, 2020, 09:16:53 am »
Яничка, разходихте ли се?Ние излизаме три дни под ред и установих, че съм се отпуснала и всеки мускул ме боли.Ужас голям.Но поне Моника се натича.Вчера на разходката се наложи да нахраня Ади и я извадих от количката.Горкото ако знаете колко учудено гледаше околния свят.Това дървета, листа, хора, градинки.Ококори едни очи  8O

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #169 -: Април 30, 2020, 09:39:02 am »
  Маги,представих си шашардисано бебе😁.
Аз се разходих дълго в неделя до работа и обратно,трябваше да си попълвам декларация за нова банкова сметка.Ами на връщане се озорих а са 3км двете посоки.А преди ходих и се прибирах много често пеша,и там вървях .Казва си думата обездвижването.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #170 -: Април 30, 2020, 11:42:51 am »
Яничка, разходихте ли се?

Оооо да! От неделя всеки ден сме на плажа. Ма днес като го гледам май ше вали.
От тази събота в нашата област (че тук нали са автономни и могат да решават всяка за себе си) пускат и възрастните на едночасови разходки с цел спортуване. Условията са същите като за децата.
Отварят ни и пазара, който е само в събота и ще продават само стоки от първа необходимост. Също и терасите на заведенията (йееееее). Ще може да се запълва само 30% от капацитета. Но поне ще работят.
Има някаква надежда, че около средата на май ще отворят и тенис школата на детето, че аз вече се притеснявам за нея. Отказва да яде почти всичко, дори и любимите си неща вече не иска. Тук от 5 дни сме полудяли с нея. Почти само на вода кара и започвам да се притеснявам вече. Говорих с една приятелка от Англия, тя с две деца, които са страшни лакомници. Ядат по много. Каза, че и те не искали да ядат, ама се чудя това трябва ли да ме успокоява. Скоро ще мина в последна фаза да я храня само с бисквити, че тях поне ги яде.
Вашите деца ядат ли?

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #171 -: Април 30, 2020, 12:40:16 pm »
Моето яде, но много избирателно.Аз не знам кога ще започне нейното плуване, вижда ми се невъзможно почти да стартира скоро, а на нея много и липсва.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #172 -: Април 30, 2020, 14:50:30 pm »
Като не е излизал, не яде много. 2 дена беше на мандарини.
Нормално. Оставяй я да яде каквото иска. Плодове поне?
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #173 -: Април 30, 2020, 20:10:52 pm »
Яде много ябълки. Около кило и повече на ден. Ма взех да й ги ограничавам, че ме е страх като не яде друго да не й остъргват стомаха само.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #174 -: Май 03, 2020, 10:23:49 am »
Вчера след тичане в парка и игра на война с баща си, Моника яде като невиждала.Изяде една чиния с леща и една филия хляб за норматив.Просто много им липсва движението на децата.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #175 -: Май 03, 2020, 10:52:30 am »
Оставяй я да яде ябълки. Просто пробутва и малко сирене, че да стане по-пълноценно хранене.

Липсва им. При нас и вали. От 3 дена не е излизал горкия. Да не говорим, че Борис сигурно ще започне да се плаши от хората вече.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #176 -: Май 05, 2020, 21:21:00 pm »
Може би не ядат, защото не изразходват енергия. Ако имат активни игри на чист въздух навън ще е друго  :? И племенницата ми отказва кухнята, яде само кашкавали, сирена и солети.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #177 -: Май 09, 2020, 11:43:37 am »
Така лежерно си пиех кафенцето тази сутрин и се кефех, че къмпинга отваря в понеделник и айде... нашата област остава във фаза 0 още 15 дни. Много се ядосах.
На всичкото отгоре изобщо не е сигурно, че детето ще тръгне на училище септември. Излезе новина, че ще могат да се върнат само децата на работещи родители, които не могат да ги гледат. Това дете направо ще откачи тук без деца толкова време. Реве ми се направо.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #178 -: Май 09, 2020, 12:27:12 pm »
Ние трябва да извадим паспорт на Борис. Не знам дали ще ни пуснат да отидем в Париж, защото сме в зелена зона, а там е червена. Сматаме за един ден да отидем. 900км ще ни дойдат множко. Ще оставим Симеон в 5ч сутринта на Гледам като.  Понеделник ще звънна в посолството. Голяма лудница. В България акта за раждане стана за 3ч. Тук не знам как ще станат нещата.
Ние искаме постепено да излезем от изолация, но май ще е ударно.

Яничка, като чужденци не сте ли д предимство, за за може да се интегрира детето по-добре?
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #179 -: Май 09, 2020, 14:30:54 pm »
Защо не се обадите в посолството? Малко е вероятно, но може да са измислили нещо, за да не пътувате. Те и нашите паспорти изтичат септември и не знам какво ще правим. Сега с това, че още 2 седмици не можем да пътуваме.

Аз ще се боря до дупка да я пусна на училище. Тя е с диагностицирано генетично заболяване и е на специална форма на обучение. Има 5 сесии седмично с логопед и две с психолог. В момента аз провеждам сесиите на логопеда, но е доста измислено, защото аз и идея си нямам от местният език, който се практикува в три от сесиите.
Освен това ние сме самонаети лица. Имаме редовен месечен доход и плащаме луди данъци заради високият доход. Та да дойдат да ми докажат, че имам възможност да я гледам.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #180 -: Май 09, 2020, 15:12:54 pm »
От септември ще я вземат щом има специални образователни потребности.

Не му изтича паспортът, а той просто няма. Няма как да стане от разстояние да се издаде първи паспорт. Понеделник ще звънна.
Говори се, че личните документи, които изтичат и не могат да се подновят заради положението ще бъдат продължени до нормализиране на ситуацията.