0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Как се справяте с изолацията 2020
« -: Март 20, 2020, 17:50:33 pm »
Реших да създам тук тема, за да не разводним другите. Пък да се събираме тук големи глави и да нищим закона.

Ето аз сега се чудя при положение, че ще правя трансфер в областен град, откъде да взема декларация, за да вляза в него за първия преглед. Пиша я на ръка ли?
И какво става с междуградските автобуси, то тях трябваше да спрат, не свободното движение на хората.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #1 -: Март 20, 2020, 17:53:19 pm »
Тери,може би трябва да питаш в клиниката,да ти изпратят служебна бележка ли,не знам какво да го нарека.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #2 -: Март 20, 2020, 17:56:53 pm »
Никак не е лесно в това време да не пиеш алкохол.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #3 -: Март 20, 2020, 18:04:22 pm »
Майка ми работи в града ,а живеят на село на 17 км,щяла да си ходи с копие на трудовия договор и адресната регистрация.
Лошо е,ама и по-лошо има.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #4 -: Март 20, 2020, 19:55:39 pm »
Нашето лечебно заведение изготвя стандартен документ, който да удостоверява за конкретния пациент, че има нужда от съответния преглед.
Предполагам, и другите така ще процедират.
Пазете се, но не изпадайте в паника.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #5 -: Март 20, 2020, 20:34:12 pm »
Въпросът е как ще се дава на пациента за първото посещение. Аз се надявам по имейли да се пращат.
А какви задръствания ще има на тези КПП-та, Слънчице майка ти да помисли и за това и да отдели време
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #6 -: Март 21, 2020, 11:05:40 am »
Ден пореден.Искам да съм куче и мъжа ми да ме разхожда.
То даже не е паника,колкото страх от неизвестното.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #7 -: Март 21, 2020, 12:00:24 pm »
Мен ме е яд на хората. Не се разбра, че не от болестта се страхува човечеството, а ат2 това, че няма държава, която да поеме 10% (минимум) усложнения. Модерната медицина не предвижда много болнични легла. Ще го отнесат хората в болниците и най-уязвимите. Ще се гледа как умират и нищо няма да може да се направи. Това е ужасното.
Вчера ходих до магазина. Пълна пародия. Хората се мотат, пипат си лицата, кихат, човекът, който подреждаше салатата кихна 20 пъти отгоре й.
Дават да вали и вече и в двора няма да излизаме. Ще се побърка Симеон.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #8 -: Март 21, 2020, 12:10:22 pm »
В Испания до вчера бяха глобени 31000 човека за нарушаване на карантината. Това са бая пари като ги сметнеш по средно 1000 евро, макар че максималната глоба е 3000. И 350 са арестувани.

Аз тамън се писах доброволец за шиене на маски за болниците. Да видим дали ще дойдат до полето да донесат материали, че нямам ластици.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #9 -: Март 21, 2020, 12:47:30 pm »
Яничка,сестрата на моя мъж и семейството й живеят в Адехе Тенерифе,те не мърдат никъде,по един до магазина на 3 дни.И тя каза за глобите.
Тук възрастните хора са най-непукисти,свекъра ми ходи като хамавото семе и това е.
Хората се дисциплинираха и сами стоят на два метра по опашки,масово са с маски,но главно младите -до 45 г.
Да,не вируса е страшен,а това че ще се срине здравната система и икономиката.Явно българина само от парична глоба разбира.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #10 -: Март 21, 2020, 13:51:08 pm »
И тук е същото.Младите са дисциплинирани, ходят с маски, пазят се.Възрастните са 50/50.Аз днес ходих до магазина от цяла вечност и доста хора бяха с маски.Дори възрастни, не очаквах да си кажа.Моника подивява, аз също, но това е положението.Ние живеем на края на града, до нас има язовир и моя мъж я води няколко пъти там, поне там хора няма и тя тича на воля.

Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #11 -: Март 21, 2020, 14:33:13 pm »
Ние днес за сефте ще излезем на двора. Днес ходих до магазина, ми бях на екскурзия. По късно ще носим и провизии на Гого, че е изолиран. До 29ти е под карантина и откача в апартамента. Удря го на чистене. Утре ще бърше прозорци 😀 Да му минава времето поне.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #12 -: Март 21, 2020, 15:01:20 pm »
Не приемат насериозно карантината хората и това е. Одеве се чух с майката на приятелка на Ники. Ми ходили, да пазаруват, ама малката не влизала по магазините. Пък едно хубаво слънчице печало ... как да не излезеш. Казах ѝ че на 2 метра под земята няма слънчице, да си седне на задника и толкоз.
Ма много им се прищя да ходят на тия хора бе. Чак се чудя какво им става.
Иначе Ники учи дистанционно и мама бавно и сигурно полудява. То бърборене, то мрънкане, то какво ли не. Днес ми обясняваше, че ще умре от скука. Казах ѝ, че предпочитам, да се пробва, отколкото, да ми лепне вирус.
Иначе болниците (всякакви) отказват планови приеми. Аз от 23 трябваше да влеза за малко и преди, да им се обадя, да ги информирам, че го отлагам, ми се обадиха те със същата информация. И на девера му отложиха прием планов. Ама нека, така трябва, вместо да се занимават с мен, нека имат свободни легла и персонал за наистина спешни случаи.
Тери, а от работа не могат ли да ви издадат бележки, че работите в града, а адресните ви регистрации са си в малкия друг град. Днес мъжът ми и брат му се отказаха да си ходят на "село" щото спешна работа нямат там и даже няма, да ги пуснат, да излезнат от Пловдив.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #13 -: Март 21, 2020, 15:43:52 pm »
Гледам ги разни хора из групи по фейсбук, щели да ходят на църква за чиста молитва с бебетата 8O От кога станахме такива набожни...

Не знам какво се отлага, но на едно бебе, родено малко преди Борис, са му правили скенер преди 2 дена и то за хемангиом. Хайде, това да каем, за да разберат какъв вид е и какви тъкани са засегнати, но са му насрочили планово операция за след 10 дена. Не е спешно състояние.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #14 -: Март 21, 2020, 18:58:01 pm »
Аз започнах да се психясвам за коронавирус 1 месец преди другите хора, защото се подготвях за пътуване и четях. Целият ми офис беше полудял, защото сме хора, които постоянно пътуваме в чужбина или имаме чужденци при нас. Та още началото на февруари ние бяхме полудяли, накупили маски ФПП3 и се говореше по цял ден за това. В Белгия не знам как не се протърках от дезинфекциране, на летището 4 часа вода не съм пила, за да не си махна маската. Спрях пътуване с автобуси, купих си от обикновените маски 50лв кутия. Абе крайни мерки и сега, когато реално дойдоха мерките, някак не съм изпаднала в истерия. Работим от вкъщи, излизаме на село за 30 мин на ден на разходка и започнахме да си правим план за магазин за по-дълъг период от време, Засега макс ни е 3 дена, не успяваме да плануваме цялата седмица.
Иначе понеже се затягат мерките и очаквам скоро да затворят всички градове, не само областните, днес се качихме на колата и отидохме на разходка в балкана. На природата как не й пука за нашата карантина, напротив радва се. Пеят си едни птички, минзухарите цъфнали. Гледах да се насладя на макс, защото другата седмица може и да нямаме вече този шанс, нищо, че реално в гората с никого не се срещаш и не заразяваш. Взехме с нас и една приятелка, така нарушихме "да не се струпват повече от двама", ама то като двама от тримата са женени. Нея съм я приелка като контактно лице, защото се видяхме след Белгия, миналата събота също и тя работи от вкъщи. Та реших, че е безопасно с нея да се виждаме, а и се среща с тъст ми, защото й е шеф. И накрая на разходката ни като ми спомена, че тя с никого друг не се вижда, но днес на майка й дошли 4 жени на гости да пият кафе и ми призля честно.  И вероятно ще се огранича и от тези "безопасни" контакти с нея.
Много оценявам сега животът на село, но в село с аптеки, болница и магазини. И да ни затворят, ще сме 100 пъти по-добре от хората в апартамента в Пловдив. Разказва една семейна позната днес как в парка имало полицаи и само две момчета си разхождали кучетата. В секундата, в която вързали кучетата и полицаите тръгнали към тях. Ако ни затворят нас, ще правя обиколки на двора, той е 1 декар, поне е някакво движение. А хората с малки деца в апартаментите не ги виждам просто. Според един професор 6 месеца ще отнеме цялото нещо. С по-леките мерки го виждах, но не виждам как хората за сериозно дълъг период от време няма да излязат да си направят разходка в парка, ще избие отнякъде. Притеснява ме, че последните мерки просто ще накарат хората да спрат да спазват, защото много се напрегнахме всички.

Аз друго се чудя. Идва Великден, не виждам как празненствата по къщите ще се отменят. За нас няма разлика, ние нямаме голямо семейство.
« Последна редакция: Март 21, 2020, 19:05:26 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #15 -: Март 21, 2020, 19:08:09 pm »
Тери, в Китай накрая и от ходене до магазина са ги спрели. Така че има още накъде да ни ограничават.
Според мен ще въведат сериозни наказания, например като при нас. Тук всичко се следи с дронове.
Мисля, че тоя Великден ще го скипнем. Или поне хората, които имат някаква отговорност към възрастните си роднини. Надявам се никой да не тръгне да се събира по къщите. Имало е и други времена, в които са били забранени подобни празненства. Оживели са хората - тия хора, които сега трябва да пазим.

Навсякъде из нета има мини концерти на известни певци. Много са яки. Аз гледах Роби Уилямс, Гари Барлоу и Васко Василев. Покефете се малко.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #16 -: Март 21, 2020, 19:14:56 pm »
Дано, аз днес като ми каза приятелката за гостенките  8O и Веднага ми започнаха някакви схеми в главата как от лелята, на нея, на Мен, на Майка, на Баба или на татко.
Но ето днес хората са си направили 5 жени кафе. Вярно, че и се видях с приятелката, но защото я бях приела като контактно лице вече. Сигурно и те така: "ние си се виждаме често, дай да се съберем пак" и утре пак щели да пият кафе, даже и 6та щяла да отиде. Та и аз спирам и последния си контакт с външния свят. Аз ги бях спряла от ноември, за да не се разболея, че ще ми се развихрят бактериите и се виждах само с нея и още едно момиче. Заради карантината спрях с другото момиче, но сега и с нея. Имам си Мишо, ще започна да играя с него белот. Но пък човек наистина започва да прекарва повече време със семейните. Някак намирам сега време с нашите да си говоря, с Мишо, да участвам в обажданията с роднините от негова страна. Има си някакви добри страни определено, за да се вгледа човек в какво му е важно. Не вярвам някоя да се е притеснила, че ще се зарази с Коронавирус, веднага си правим схемите как ще го предадем на близките, за които често нямаме време.

Какъв ще бъде резултата в края на карантината:
а) + 10 кг и отгоре
б) бременност
в) развод
г) ще се пропия
д) всички отговори са възможни
« Последна редакция: Март 21, 2020, 19:38:55 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #17 -: Март 21, 2020, 19:46:07 pm »
Ако не бях бременна,щях да се пропия!
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #18 -: Март 21, 2020, 20:15:18 pm »
Аз се надявам още да съм бременна, а всички които в момента не са - вече да са!
Със сигурност ще съм поне 5 кила отгоре и се надявам да не съм развеждам поради липса на възможност да се пропия  :D

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #19 -: Март 21, 2020, 20:17:33 pm »
Аз се опитвам да си пропия, но с Борис не е лесно. Да започне да спи по-дълго и се мятам 🙂