0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #100 -: Април 10, 2020, 10:52:21 am »
Да, това е много трудно.И аз говоря на Моника обяснявам.Говори си със съседчето през терасата.Тя пак е по-голяма и уж разбира, но сега искала да печели пари да ги даде на хората, които да убият корона вируса.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #101 -: Април 10, 2020, 13:51:47 pm »
Тери, не си губиш ваучера, разбира се, ще го използваш когато можеш  :D

Освен това в Ню Лайф работят и сега, няма да е нужно да го отлагаш много.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #102 -: Април 10, 2020, 14:46:28 pm »
Охоооо, Тери, все добри новини за теб  :D
Моника е с добра душа, Маги ❤ Много мило!
Павла, Симеон е мъничък, но не спирай да му обясняваш, ще разбере. Толкова са умни дечицата, че се изумявам понякога. Страхотна логика и заключения вадят  :D
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #103 -: Април 13, 2020, 12:59:47 pm »
Аз май откачам вече... :-( .
Вчера такъв рев му дръпнах  на "Търси се" с Нети . После рев следобед пак на филма " Най-дългото пътуване ". Отвратителен ден .
От миналата седмица му разправям на моя, че развивам " стокхолмски синдром".
Най-новото моя иска да си ходим на селото му, а аз се дърпам...
Хем виждам, че в БГ е пълна простотия заради усвояване на пари, хем започвам да се "подчинявам" на глупостите.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #104 -: Април 13, 2020, 14:06:39 pm »
Хрис, и аз плаках на Нети  :D Беше много трогателна историята. Понякога имаме нужда да си отпуснем нервите. Аз днес също съм много ревлива, всички около мен са нервни, припряни, с работата сме зле и то се натрупва. Поплачи си, ще ти олекне  :bighug: Аз за успокоение изпуших една цигарка  :D От както ги спрях септември, съм изпушила една на НГ и една днес  :D Доста добре се почувствах. То не е за хвалба, но сега съм усмихната, спокойна и не ми се пуши!
Иначе за усвояванвто на парите съм съгласна с теб. Пълна пародия е всичко, но няма как, трябва да се изпълняват забраните и предписанията.
« Последна редакция: Април 13, 2020, 14:08:38 pm от Lady01 »
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #105 -: Април 13, 2020, 14:49:11 pm »
А как трябва да е според вас?
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #106 -: Април 13, 2020, 14:58:12 pm »
Според мен мерките са много адекватни, хората са неадекватни.
Но в един момент народът просто ще предпочете да ни бяха оставили на работа и каквото ще да става, защото много хора страдат финансово. А тези, които все още не страдаме, скоро може да започнем.
При нас не е този ад, какъвто е в другите страни и хората си мислят, че спазват нещо, защото ще има глоби.

Отивайте си на село, стойте си само двамата, на никого няма да навредите .Съхранете се психически, хора. Ако не се съберете с роднини, не виждам проблем.
В България нещата изглеждат доста добре, следя всеки ден статистиката. Жалко, че една България не оправя целия проблем. Всички търгуват с международни услуги и продукти. 13 май не може да оправи положението, кой знае кога ще е. И в моята работа започва да се усеща напрежение.

P*S* Мултикукъра е най-добрата инвестиция, която съм правила, макар и заради изолацията. Той си готви, аз си работя. Много Мразех да готвя, сега само мразя
« Последна редакция: Април 13, 2020, 15:10:32 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #107 -: Април 13, 2020, 15:24:00 pm »
Точно това е. Имам чувството, че чак ни е яд, че не удари в България. За к'во си седим вкъщи, а то нищо не се случва?
Според мен първата вълна мина покрай грипа.
Такава криза се задава в света каквото е нямало от войната. Ако си мислим, че връщайки се на работа ще ни се размине- няма.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #108 -: Април 13, 2020, 15:32:06 pm »
Аз също се чувствам зле напоследък,просто не съм аз.Днес като си видях приятелките ми се насълзиха очите.Последно пих кафе с Хрис на 13.03,и от тогава четири пъти до магазин,два до лекар.Днес има 7 заразени а 7 000 000 сме в къщи.Ами аз сутрин ставам пия кафе,къпя се и край с плановете ми.Днес имало протест пред общината,хората искат в морската,достатъчно сме психирани и стоим на дистанция,по двама да излизаме не е лошо.Вече се подтискам и нямам желание за нищо,трудно ми е да живея така.
Финансовата страна не ми се коментира,щом има табели на помещенията ,че се дава под наем с гратисен период до 1.06,представете си.Нашите наематели нямат пари за наем,казахме че ще ги чакаме докато стъпят на крак.На мъжа ми заплатата ще падне с около 200 лв,но има хора без заплати,или с намалени наполовина.Писна ми от това седене вкъщи,писна ми от сериали,искам да живея нормално.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #109 -: Април 13, 2020, 15:40:20 pm »
Аз също мисля, че мерките са много адекватни, не знам какво очаквате точно.Просто ние сме неадекватно както казва Тери.В Плевен работи всичко без заведенията, но една шивашка фирма -италианска с износ за Италия, работила над 30 години затвори, заради положението в Италия, не заради положението тук.Ние не сме изолирани от свети и ще пострадаме точно заради единния пазар, защото няма да има кой да купува на запад, защото нашия пазар е малък.Да производителите на плодове и зеленчуци ще имат загуби, но не вярвам те да работят само за пазарите, напротив масово имат договори и със заводите за консервиране.
Въобще стагнацията е голяма и предстои да стане по-голяма, заради затворените международни пазари.

Нормален живот скоро няма да има, не само тук а по света.Скоро няма да се пътува така усилено, скоро няма да си развяваме гъзовете по почивки както преди.Да и на мен ми се излиза, представете си с три деца и седене в къщи как е.Двор нямаме!Не мрънкам.Чичо ми е лекар, един от първите заразени с вируса от страната е негов пациент, каза че такъв ужас не е виждал, такава лекция изнесе на баща ми как да се пази, че нашия го хвана страх, а се мислеше за безсмъртен преди това.

А аз честно казано вече искам пик, искам да мре живо и сакато, защото ми писна от мрънкане повсеместно.Но не знам дали ще пощади нас и за това седя в къщи с децата, моля се да ни подмине и се радвам на нашите по телефона.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #110 -: Април 13, 2020, 15:47:28 pm »
За да живеем нормално трябва да се направят 3 основни неща- да си натиснем още малко парцалите и да си седим вкъщи, да се направи масово тестване на населението и да стане 100% задължително носенето на маски. Така ще може поетапно да се отварят сектори според това, колко е засегнато населението.
Абсурдите с църквите и разходките няма да коментирам. 4м дистанция и 15 мин отстояние трябва, за да се предпазим.
На мен също ми се излиза. Сега като е болнав Симеон също искам да мога да отида 3 пъти до магазина, за да му купя каквото му се яде, а не каквото съм предвидила, също искам да не ни се провалят плановете за година напред. Да си пусна детето да играе с други деца и тн.
Никой от нас не е живял в пандемия, за да сме толково компетентни. СЗО бяха абсолютно неадекватни отначало дори. Франция допусна доста грешки и сега се плащат от населението и медиците. Вирусът налази старческите домове-30% измряха. 30% от нечии родители, които имаха още живот. Хиляди медици умряха. Хора, които имаха още животи да спасяват.  Така, че моята разходка до океана, работата ни и тъпата морска- смешни проблеми са.
Имам много приятели, които челно се сблъскват с вируса. Никой от тях не се е оплакал от изолацията. Защо ли?!
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #111 -: Април 13, 2020, 16:06:08 pm »
Какво носене на маски и кви 5 лв ?Самия министър -председател си носи маската под носа,на шията,в джоба и къде ли не.Само не където трябва,и това в национален ефир се вижда,а спира човека с трактор ли е комбайн ли е,на нивата да го пита къде му е маската.И това какво е сега?
За маски да се носят,аз съм за иначе.И си я нося на сурата винаги.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #112 -: Април 13, 2020, 16:18:50 pm »
Той ББ не е за коментиране, макар тоя път да действа адекватно от към мерки.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #113 -: Април 13, 2020, 16:27:35 pm »
Бойко Борисов е имбецил. Той трябва да ни е референция ли?
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #114 -: Април 13, 2020, 18:57:52 pm »
В никакъв случай. Изживява се като господар и всезнайко  :D
Аз също вижсам маската му навсякъде другаде, но не и на място  :D Не ми харесват и безлихвените заеми примерно. Както каза Радев, хората очакват помощ, а те предлагат оферти за кредит. За това мрънкам, на никой не му дреме, как живеят хората останали без работа. По 9 лв на ден от бюрото по труда дават. Аз съм самоусигуряваща се, нямам работа и разчитам изцяло на себе си в този момент. Държавата не ми я хвалете...
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #115 -: Април 13, 2020, 20:04:33 pm »
Осигуряваме работа на 5 човека. Те са на борсата сега.
За нас нищо. Освен безлихвен заем.
Разберете, че мерките са общо европейски и никой не измисля топлата вода. Лошото е за многото в неплатена. Има много мерки, които могат да се вземат, но си е е'ло майката посъвместно. Не сме най-прецакани. 
Никого не защитавам. Просто трябва разбиране.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #116 -: Април 13, 2020, 20:17:02 pm »
Разбирам какво имаш предвид, Павла, но това, че мерките са общи на мен ми говори, че нашите управници от тук чопнат малко, от там чопнат и скалъпят едно извънредно и недомислено положение. Нищо не е наред, включително и онлайн обучението - страшна пародия.
Както и да е, няма да се напрягаме сега  :D
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #117 -: Април 14, 2020, 13:33:21 pm »
От последните дни:

Казват, че всяка жена трябва да има в гардероба си малка черна рокля. Аз имам – черна е и вече ми е малка…

Казват, че всяка жена трябва да има в гардероба си малка черна рокля. Аз имам – черна е и вече ми е малка…

Човекът:
- Аз съм цар на природата.
Природата:
- Добре, цар си. Земи тая корона.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #118 -: Април 14, 2020, 14:55:06 pm »
Да не би прилеп яло, не би чудо видяло.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #119 -: Април 14, 2020, 15:55:44 pm »
Да се похваля - минахме пика. В момента сме в плато.

Започвам да оформям финално списъка с “Какво ще правя като ни пуснат?” Тамън тук до 1-2-3 месеца ще го препиша 180-192 пъти  :lol:

26.09.2019