0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #140 -: Април 21, 2020, 19:33:50 pm »
Аз пък много натюр седя и започнах да се харесвам в огледалото. Но добре, че една нощ полудях и си постригах косата, че с онази метла до кръста изолацията щеше да ми се стори дълга.

След месец и половина най-сетне се състоя моя час на зъболекар :D Калцуни, маска ръкавици, влизаш и ти мирише на чистота.

На мен много ми хареса тази изолация, преди нея бях твърдо против работата от вкъщи, както и седенето вкъщи. Сега ми е супер да си работя от кухненската маса и да си тренирам по-усилено. Определено има разлика, има едни нови мускули.
И в това странно време се чуваш с хора, с които все не остава време да се чуете. Абе, ако не беше свързано с болест и загуба на работа на част от населението, само хубави неща щях да виждам.
Сега очаквам хората зимата по-често да носят маски, веднъж като свикнаха.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #141 -: Април 21, 2020, 20:37:06 pm »
Аааа, да не съ объркате нещо... аз под оправяне на ноктите, имам предвид че им почистих кожичките и ги изпилих (едвам намерих една забравена пила). А косата я оправям като я среша и я вържа, иначе директно я връзвам. Последните гримове ги изхвърлих преди няколко години, като тогава само ги купувах без да ги ползвам. Ама имам едно червилце  :lol:

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #142 -: Април 21, 2020, 21:09:05 pm »
Утре ще ходим да търсим шкаф за моите козметики,дърводелеца не му се занимава явно с дребни поръчки и ни отказа с цифра-300 лв за тоалетка ,направо шах с пешката.След ремонта и изхвърляне на това онова,останах без шкаф за гримове.
Но не се бях поглеждала в огледалото ,освен в банята по неволя.Мажа се с крем,правя маски,но без огледало😆
Косата я оставих да расте,защото с бебе едва ли ще мога да я издухвам всяка сутрин.Пестя от маникюр и фризьор  тъкмо.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #143 -: Април 21, 2020, 22:14:45 pm »
Като каза “мажа се с крем” - кремове имам, защото кожата ми е много суха и ако не мажа се бели н големи парчета. Което разбира се не ме кара да се мажа често. За туй понеже мъжът ми е програмист, го накарах да ми напише апп, който сутрин и вечер да ми включва аларма, за да се мажа. Познайте какво правя - изключвам алармата и кремовете ей тъй си ми стоят. Не знам как да го преборя това.

И за да съм по темата - днес официално ни приключиха учебната година. Няма да има и лятно училище  :balk_132: Ще трябва да купувам някакви силни успокоителни.

26.09.2019
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #144 -: Април 22, 2020, 09:24:58 am »
Моника не е била на градина от средата на февруари, вече съм на път да се гръмна сама.Чудя се какво да и измислям,в зех да търся игри в интернет детски и да и давам да ги играе, просто превъртяхме в къщи, а и с бебетата си е зор.Плюса е, че откри много от  играчките си и си измисля игри, но тя е много динамична, обича да тича, скача и използва всички легла за тези си занимания.

На мен ми омръзна да готвя, омръзна ми все да се чудя какво ще ядем, но какво да се прави.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #145 -: Април 22, 2020, 10:07:31 am »
Вчера правих ядене, днес пак няма......

Аз съм вътрешно много гневна. Вчера тъкмо започна да работи клиниката ми и 4 часа по-късно излезе Ананиев със забраната за АРТ процедури. Много, много ми е гневно отвътре. Че излязоха с изрична забрана срещу това и то без зададен краен срок. Всякакви глупави мисли ми се въртят: колко време ще изкарат клиниките без пациенти, като ни пуснат да правим процедури  какъв наплив ще е и претупване на пациентите, поради натовареност.

Вчера бях в Пловдив на зъболекар (докато все още си мислих, че ще правя скоро ЗЕТ). Много по-лесно е да влезеш в Пловдив, отколкото да излезеш от Пловдив. Полицаите и те не знаят закона. Има си точка в декларацията, за адрес на пребиваване различен от постоянния. Разправяхме се вчера и накрая си изкарахме личните карти, защото сме регистрирани в с. Първенец, а пътувахме за гр. Съединение. Но просто исках да дадем коректна декларация къде отиваме.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #146 -: Април 22, 2020, 10:26:15 am »
Добре де,то преди тази заповед пак нямаше процедури,тогава защо не правиха?Заради струпване на хора предполагам.
Мисля,че ЗЕТ и инсеминации не е толкова страшно,защото са си бързи.После не ми се мисли какъв наплив ще е.Могат да се правят при строг контрол,така поне мисля.Според генерала търпят отлагане инвитро процедурите,ама щото не е чакал пред кабинет по три часа и не знае колко хора ходят.По-добре малко сега,от колкото после всичко да се юрне,той вируса няма да изчезне скоро.
Моя лекар като ходих предния път,каза че такава почивка от години не е имал,ходил си на село и идвал по два три дни ,но и той каза,че тая почивка през ... ще му излезе после.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #147 -: Април 22, 2020, 12:43:36 pm »
Според генерала търпят отлагане и защото той не се нуждае от подобни процедури. Не очаквам да ни разберат хора, които не са минали по този път. Същото е като: Спри са го мислиш и ще стане...
Ако не се пропия тези месеци ще е истински късмет  :D Аз дето не пиех нищо, само на поводи по няколко глътки, сега всяка вечер по 30 мл джин с тоник оправям  :lol:
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #148 -: Април 22, 2020, 13:29:30 pm »
Всички болници търпят сериозни загуби поради отлагане на планови операции,затова и ги разрешиха по степента на спешност.Предполагам скоро и репродуктивните клиники ще "изреват" и ще разрешат поетапно и там нещата.И се надявам,разбирам ви как се чувствате.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #149 -: Април 22, 2020, 15:54:12 pm »
Момичета разбирам ви, но представете си, че доктора се разболее от Ковид по средата на процедурата.Да кажем, че не ви е заразил, но как ще продължи процедурата, кой ще ви наблюдава?и това е само единия аспект, нали?!Има още много вероятности и евентуални проблеми.

И няма как да се даде краен срок, докато не се знае кога ще приключи извънредното.

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #150 -: Април 22, 2020, 16:15:34 pm »
Маги, Ковид ще има още дълго време. Ваксини, които евентуално са направени, изискват 1 година следене на пациентите. Това какво ще рече година и нещо без процедури? Защо? В клиниките има по няколко лекаря, моята лекарка един трансфер не ми е направила. Те се сменят. Тя може и крака да си счупи. Всичко се случва и когато не знаеш кога е крайния срок, не виждам как се правят тези ограничения.
 Отне ми година да съм здрава, не знам утре няма ли да пламна пак с бактерии, всеки ден ми е важен. Както и на много други жени с проблеми. При строг контрол мисля, че процедурите могат да продължат. Спазване на график. без опашки и процедури през няколко часа. И разбира се разредени пациенти, не може всички да се поемат.
« Последна редакция: Април 22, 2020, 16:50:48 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #151 -: Април 22, 2020, 17:03:14 pm »
Маги, и Мария полудява вкъщи но по свой начин, играе, беснее, скача, но само да предложа да излезне навън (понеже около нас хора почти няма) и край не ще и това си е. Нямала да стъпи навън, вкъщи искала. Да ти чакаме по стълбите, болят я краката :).... и всяккакви други причини.
Само легото и мидите от морето признава. Реди с часовете, Комсед вече отстъпки ще трябва да ми правят...колко лего и пъзели се купиха вече не ги броя :)

Аз една седмица съм отпуск, две работя...и определено си ме е страх, клиенти много, потокът не спира и все хора които не са местни.
« Последна редакция: Април 22, 2020, 17:05:16 pm от stoeka71 »
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #152 -: Април 22, 2020, 19:27:58 pm »
Тери, въпросът е да се въведат норми. От това, което наблюдавам тук ш в България, еднакви са правилата. Мисля, че излезе заповед, защото си продължават клиниките по старо му. С опашките, струпването на хора и тн. Въпросът е кой ще следи за спазване на норми. 
Хубавото е, че поне са упоменати случаи, които наистина не търпят отлагане.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #153 -: Април 22, 2020, 19:57:41 pm »
Аз днес се обадих на акушерката да питам Александров утре дали е там,да знам да ходя ли.Ами тя беше разочарована от тая наредба,каза че сега по цял ден са на фейсбука,а после ще ги спукат от работа.И също е на мнение да има процедури при строг контрол.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #154 -: Април 22, 2020, 20:14:50 pm »
Тери, разбирам те. Мисля че ще нормализират нещата и ще ги пуснат пак.

Имаме си медийна звезда 😘

*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #155 -: Април 22, 2020, 20:22:02 pm »
Едно от нещата, които казах на интервюто, което е орязано е, че клиниките бяха реорганизирани, за да няма струпване. Щом лекарите прецениха, че могат да правят процедури, трябваше да им се гласува доверието, че знаят какво правят. Най-малкото в наредбите на ИАТ пише, че стерилизацията е от критично значение.
Ще пуснат след 2 месеца процедурите и тогава ще настане хаос в клиниките. Лекарите ще трябва да изберат кого да поемат този месец, ако не го направят, не виждам как ще ни обръщат нужното внимание без да ни претупат.
И това ще мине, както казва мъжът ми: "Всички са сългасни с мерките, докато не ги засегне". Та и аз така, поядосвах се и друго няма какво да направя.
Но ако не беше време на изолация, а някакъв друг проблем. Щях да подбера жените от всички форуми и отивам на протест.
Поклон пред момичетата от протеста с празните колички. Тогава сте се борили като дон Кихот срещу вятърни мелници, за да може днес ние да раждаме деца.
« Последна редакция: Април 22, 2020, 20:26:18 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #156 -: Април 22, 2020, 20:35:03 pm »
Чудесна си, Тери!
Според мен, щом се подчиняват на закона за трансплантация, тогава да се гледа всеки случай индивидуално.
Пак обаче се чудя кой ще следи.
Тук е същата сметка на. Всички дейности са спрени уж, а днес Борис беше на ваксина. Моята консултация след раждането беше по телефона. Зъболекарските кабинети са затворени. Нито една процедура не може да започне. Какво се случва обаче не знам.
От 11ти 'отварят' мед.дейност, но не е ясно как. Карах специалистите да си взимат маски, които струват 2,5 евро едната. Тоест на човек, на ден 2-3 маски. Смятайте.
Лудницата е голяма и Европа, пък и света, показаха, че са неадекватни и не знаят как да реагират.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #157 -: Април 22, 2020, 20:45:11 pm »
Павла,така е,лудницата е голяма.Но от една страна пазара,лидъла и Владислав е пълно с хора,от друга -няма инвитро.Това ми е най-дразнещото в случая,държавите дават безвъзмездна финансова помощ на най-засегнатите,нашата дава безлихвени кредити.Не съм против противоепидемичните мерки,трябва да ги има.Просто малко е сбъркано всичко.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #158 -: Април 22, 2020, 21:01:23 pm »
Слънце, държавата, в която сме ни предлага  заем. Безвъзмездно нищо не ни дават, нито предлагат. Заемът е такъв, че след година ще си блъскали главите. Просто иначе няма как да поемем другите вноски. Нито един от двамата не работи сега.
Затова казвам, че не е кой знае колко различно. Тук се целуват по магазините и тн. Нява как да им ограничиш пазаруването обаче. Аз и ти, а и много други, можем за изчакаме 1-3 месеца за арт. Няма да е повече. Според мен е до средата на май. Вирусът няма да изчезне, но и животът ни повече няма да е същият. Трябва да се научим да живеем по ново му. Въпросът е, че не знаем как е новото.
*
Re: Как се справяте с изолацията 2020
« Отговор #159 -: Април 25, 2020, 14:52:20 pm »
Четохте ли,че се обмисля да отворят парковете за майки с деца и да отменят извънредното преди 13.05?
Последното май не ми се вярва,а и идва мисля голям мюсюлмански празник,а после и Гергьовден и да не стане юруш на банкета и на агнето.