0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #400 -: Юли 10, 2020, 08:29:58 am »
Никое бебе не може да се прехрани, АМ е по-тежко и за това по-рядко го повръщат бебетата, кърмата е по-водниста, макар и да е по-богата на вещества и за това лесно се връща.Може да сте я стиснали за корема случайно, или леко да сте я навели с главата на долу.Всичко става, бебетата повръщат.Габриела онзи ден на фонтан ми повърна два пъти каша с ябълка.Оповръща цялата стая дет се вика.Не давай АМ, хранете си се и си носи кърпички за попиване на повръщаното.Моите още повръщат кърма.Не ми прави впечатление.

Ох, много са активни вече, а предстои най-интересната част с прохождането.Ще пиша някой ден като имам време и не ми ревът на глават и двете.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #401 -: Юли 10, 2020, 08:53:07 am »
Маги,благодаря,просто за пръв път повърна и ние голямо разследване проведохме.Дивана,дрехите ми барабар с долните гащи бяха в мляко.АМ давам следобед,тогава сякаш не й стига и става кафява от рев,то е май единствения рев за деня,но пищи неистово.
Рано прохождат,браво на момичетата!Като тръгне едната наляво,другата на дясно ,ще е забавно.
И да ви кажа свекърва ми,все повтаря че мъжа ми е бил много ревлив, давала му биберон с мед!И ми дава тия акъли,както и жълтък на главата да слагам.Нарича детето "муцинка" и съм на косъм да я убия,идва рядко и ми вдига кръвното на 200.Никога няма да й оставя детето,никога.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #402 -: Юли 10, 2020, 09:53:14 am »
Слънце, повечето свекърви са така. Моята и тя идва рядко, но за това пък на мен майка ми казва, че са ни топили бибероните в мед на мен и брат ми и така ни ги давали. Викам и че ще си гледам детето както преценя за добре.
Вече започнах да захранвам Лазар. Беше голяма драма първите дни, стиска устата, бута лъжичката с уста, ама вече влезе в час и взе да му харесва пу пу 😀 Надявам се да не е някой злояд като свекър ми, че в чудо ще се видя 😀
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #403 -: Юли 10, 2020, 11:15:53 am »
Слънце, да й вика както си иска. Ката запачне да разбира хросто й кажи, че искаш по еве, за да си го научи бързо. Нищо лошо не прави. Не с негативно, защото децата усещат настроенията на родителите. Остави я да има още една баба. И въпреки всичко имате много общо, и двете обичате един и същ мъж. Може защото на мен ми е много болна тема, но децата ми са много ощетени. Само майка ми им е.
Повръщането е естествено нещо при бебетата. Понякога само да се напъват и повръщат.
Това с меда е било масово. Такива са били порядките. Сигурно нещо, което правим сега, нашите деца ще се хващат за главите как може.

Борис е болен от 2-3дена. Снощи вдигна 40С. Още спи. Чакам лекарят да се обади, ако има час за днес, че се задават много почивни дни. В сряда ката го водих му нямаше нищо, а и още е само с температура. Ще видим.

Татяна, браво на момчето. Ако не се насилва да яде, всичко ще е наред.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #404 -: Юли 10, 2020, 11:30:37 am »
Слънчице, наистина бебетата си повръщат доста. Нашият педиатър ми е казвал, че ако има повече от 3-4 пъти на ден повръщане " на фонтан", трябва да се консултирам. Дари съвсем до скоро повръщаше постоянно, но нормално, рядко на фонтан и не е имало проблеми. Винаги си е наддавала както трябва.
Павла, много висока температура  :( Той не беше ли скоро пак болен?
Дано се оправи бързо.
Танче, в началото са така, но ще свикне.
Дари вече има заместен обяд с пюре и следобедно хранене с каша. Откакто я захранвам и се оправи запека и ака всеки ден по няколко пъти. Направо се преродих. Не камък, ами цяла скала ми падна от плещите, много се притеснявах с тези клизми. Иначе вече свикна и си хапва с удоволствие. Даже блъска по масичката и, ако закъснявам с яденето  :D
Маги, вие до къде стигнахте със захранването?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #405 -: Юли 10, 2020, 12:05:26 pm »
Никога не е боледувал. Сега няма. Нито хрева, тито нещо. Само температурата. Уж и зъби, но 40С от зъби няма. Не знам. Дано да се обади лекарят и да успеем да отидем, макар че голяма схема, че е на 1ч с колата, а съм само с малките.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #406 -: Юли 10, 2020, 15:03:14 pm »
Павла, да се оправя малкото човече по-бързо.Много неприятно така.

Мише, на обед почти сме заместили, ахпват вече какво ли не.След обед давам каша с банан за сега.Дадох елда, да започна да вкарвам глутено по някакъв начин.Чудя се кога да сложа масло и кога сирене, кога се даваше жълтък, трябва да прочета.Скоро ще хапват много неща.Лошото е, че искат много да сучат.Решила съм да си направя опит, да ги оставя с баща им ан обяд, да видя ще успее ли да ги нахрани и приспи без мен и моите гърди  :lol:

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #407 -: Юли 15, 2020, 08:33:31 am »
Аз се сдобих и с болна Аделина.Вдига Т, зачервено гърло каза личната.Много неприятно.Спа с компресцяла нощ, ще я видим днес как ще е.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #408 -: Юли 15, 2020, 12:17:00 pm »
Маги,да се оправя бързо Ади!Компресите свалиха ли малко температурата?
Аз се опитвам да я свиквам по коремче малко повече,за сега с неосообен успех.
Има еднин участък сплескано отзад на главата,предполагам че е от спането по гръб.Дано компенсира с игра по коремче,слагам я на гимтастиката,вадя всички играчки-една еднометрова гъсеница-Асенчо,една ябълка Янка и две одеалца за гушкане-от Танчето и от Хрис.Те са бай Зай и Блонди,и имена съм дала.И почвам да я забавлявам,само и само да седи.Търкаляме се двете по килимчето и така по няколко пъти на ден.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #409 -: Юли 15, 2020, 14:34:49 pm »
Слънчице на колко стана ЗОри?Главичката ще и се оправи, не я насилвай, слагай я по малко, колкото да си упражнява вратлето.После сама ще иска.А активната гимнастика, моите я откриха някъде в 3-тия месец.Но ти си я слагай де, да се забавлява.

Компреса е за зачервеното гърло.Може да ви е чудно, но компреса с извара ми е лекувал Моника и сега го прилагам и при близначките.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #410 -: Юли 15, 2020, 15:32:42 pm »
Маги,на месец и половина е.Заиграва се само с одеалца за гушкане и гъсеницата,която аз дрънкам.
Компреси с извара,ракия и още един вид са ми правили безброй пъти.Майка ми хапчета не ни е давала,само компреси и равтривки с ракия или студен чаршаф,според случая.
Само по бабешки ни лекуваха нас.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #411 -: Юли 15, 2020, 16:20:52 pm »
Ох, много гадно. Дано бързо да се оправя и сега особено в тази жега се мъчат милите  :(
Павла, а с Борис какво стана? Добре ли е вече?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #412 -: Юли 15, 2020, 16:31:09 pm »
На бебе и малко деца в никакъв случай алкохол!
 На Сими беше леко оплескана и се оправи. Сега и Борис е така.
Да се оправя Ади. На Бори му мина както се появи, от нищото. Само температура имаше.
Почивката беше супер, но май Симеон си изкара най-добре. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #413 -: Юли 16, 2020, 08:55:29 am »
Алкохол не съмслагала и не слагам, само извара.Много помага.Тази нощ Габриела се събуди със сополи и аз се сдобих с такова нещо.Започнах инхалации и ги дърпам с помпичка.По-късно ще звъня на личната да питам за капки за нос.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #414 -: Юли 16, 2020, 09:06:02 am »
На нас и черен пипер ни слагаха в ракията.Ама не сме били бебета де.
Маги,инхалациите как помагат на хремата?В лидъл имаше едни инхалатори,не знам дали ми трябва такова нещо.И за аспиратор за прахосмукачка се чудя.И аз с тръбичка дърпам,от няколко дни има сополи сутрин,напрово звука е все едно ври в носа й.Въздуха ли да е сух?И овлажнител гледах вчера в магазин Самоздрав.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #415 -: Юли 16, 2020, 09:17:45 am »
Ами пресичат я.Аз правя с физиологиче разтвор, още от Моника така.Но Моника правеше бронхиални и ларингитни пристъпи и за това взехме инхалатор.Не се затрупвай с уреди, в днешно време много бързо може да се сдобиеш с каквото ти трябва.

И аз дърпам с уста, тези за прахосмукачка не ги препоръчват.Сутрин е нормално да има сополчета.Вземи Стеримар, пръскаш в ноздрите и дърпаш с аспиратора и излизат сополките, но това не е хрема :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #416 -: Юли 16, 2020, 09:49:07 am »
Точно със Стеримар пръскам,другия физ р-р тече само,не знаех че не е хрема това.Само следя за цвета на сопола 😁
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #417 -: Юли 16, 2020, 14:09:54 pm »
Слънце, то и ние като станем от сън имаме секрети. Нормално е.
Аз използвам оператор само при нужда. Борис не съм го смукала. Само почиствам входа на ноздрите с клечка за уши, напоена с физ.р-р.
На Симеон пръскам понякога вечер, преди сън, едно като морска вода с нещо си.
Инхалатор никога не съм ползвала. Не бих купила без нужда.

Как са децата, Маги?

Симеон направи брутална реакция от ухапване от комари. Чак се чудя с какво да го мажа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #418 -: Юли 16, 2020, 15:26:51 pm »
Ади се изприщи от калциев глюконат, аз съм също сс сополи и двете ми отказват храна ту на обед, ту след обед.Не съм спала нормално, не помня от кога...Искам всичко да мине, някак силите ми се изчерпват и скоро или ще рухна или ще изтребя народа около мен.Че и лични проблеми се струпаха и съвсем ми иде да избягам някъде.

Иначе Ади не е вдигала Т вече и е по-добре, боря обрива с Фенистил капки.Габи има на моменти сополи, дърпам ги.Довечера пак инхалация.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #419 -: Юли 16, 2020, 21:12:17 pm »
Маги, дръж се. Майките се оказва, че имат свръхестествени сили  :D Повтаряй си, че всичко е само период и ще мине. Ти по - добре даже трябва да го знаеш с вече голямо дете.
Иначе и аз като Павла минавам само с клечка за уши и физ. разтвор, даже така успявам да извадя сополите, ако има. Два или три пъти само съм я пръскала с морска вода.
Павла на мен също педиатъра ми е казвал фенистил за алергични реакции.