0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #360 -: Юни 26, 2020, 15:32:19 pm »
Аз пак с моя болничен,не съм разбрала правилно педиатърката явно.Вчера ТРЗ ми прати на вайбър писмо от НОИ,където с две думи пише,че ако не предам в 7дневен срок болничен от преносване,ще ми изплатят болничния за раждане в размер по тяхно усмотрение.Не знам на какъв % от брутото се плаща,но пари са все пак,и ми се полагат.Днес отидохме цялото фемили до ЖК,мъжа ми и Зори в колата аз се качих.Той не мърда от колата понеже запуши двама други,пече се не трае.Онази почна да ми говори за сина си в Канада,от там влязоха нейни познати и се почна един лаф,не е за приказване.Разгеле след двайсе минути даде болничния и някакво направление за изследване,задължително от ЗК било.Не знам дали ще го правя,не ми се ходи пак да бия път.
Павла,много сте готини,ти си доста спокойна майка и много ми хареса как гледаш първото си дете,сякаш ти е трето,в най-добрия смисъл.Така не му се притрисаш,с някаква лекота.Аз май съм така,много ме беше страх от следродилната депресия,и за капак си причиних да изслушам едно момиче с много тежка такава.Бях в осмия месец,тя искаше да умира по няколко пъти на ден,добре че сме спокойни и двамата,че е тежко иначе.Много ми е важно да сме спокойни и щастливи и двете,затова се водя изцяло по нея,без да сравнявам с други деца,други майки ,а баби хич не слушам.Аз съм с нея денонощно,аз й познавам нуждите и маниера .
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #361 -: Юни 28, 2020, 08:36:29 am »
Момичета,от известно време забелязвам,че Зори се поти само по главичката.През деня май не се случва,като спим вечер и я гушна ,цялата й глава е мокра.Ще я наблюдавам по-обстойно днес.Като се събудих и я видях я сложих на леглото по-далеч от мен и спря това потене.Но ме шашна.Спи по спален чувал,климатика работи ,не е хладнно много,към нея почти не духа.Духа в единия край където е мъжа ми.Оставям я по памперс довечера и ще я наблюдавам.Давам й по 1капка Вигантол от двайстия ден в устата.
Във вторник сме на педиатър и ще й кажа.Дано е претопляне.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #362 -: Юни 28, 2020, 11:29:36 am »
От топлото е. Тя още не може да се поти на друго място.
Никога не съм оставяла само по памперс да спи. Аз не мога да спя така, път е хубаво да има нещо. Гол е още по-топло. Само по боди и без завивка е по-добре. Нищо не е. 400ui ли е 1 капка?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #363 -: Юни 28, 2020, 12:23:35 pm »
20 000 IU/ml пише.Вигантол давам.Ще те послушам,с боди ще я оставя довечера.Бяхме нявън до обяд и я пипах,не е мокра.От топлото ще е,ама че се панирах и аз.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #364 -: Юни 28, 2020, 12:38:25 pm »
Това е цялото количество. В капка има около 500ui. Тук е около 600-800ui за АМ. Ти кърмиш и можеш и 2 капки да даваш известно време, ако се притесняваш много.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #365 -: Юни 28, 2020, 13:21:38 pm »
Ами ще давам по две капки.Тя свикна от Лефакса като й дам шише до устата и да зяпа,ама като вземе да шава и къде влязло,къде не и пак по някой път давам две капки.
Благодаря ти!
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #366 -: Юни 28, 2020, 21:31:37 pm »
И на мен много често ми се случва да и се поти главата. Точно през нощта като съм я гушнала, но тя има много коса и според мен е от това. Някой път се случва и през деня на столчето за хранене, защото е кожено. Но не е имало проблем от това де.
Павла, права си напълно. Просто моето диване не се задържа на едно място спокойно и когато и да съм пробвала да я сложа в нещо при мен ( а има 101 неща), все не успявам да довърша и най - бързата манджа  :D Иначе с чистенето се получава, защото мога да спирам и след като заспи или се кротне малко пак да продължа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #367 -: Юни 28, 2020, 23:24:01 pm »
Успокоих се.Просто от някъде ми се е набило в главата,че бебетата никога не се потят,затова почнах да чета в интернет и ми настръхна косата.
Добре че почнахме да ходим на разходки,друго ми е.
Вечер до колко държите децата навън,аз гледам до 20 да сме се прибрали,да може да се къпе и яде и после да ляга.Мъжа ми мрънка да отпусна до 21 лятото,ама мисля че е късно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #368 -: Юни 29, 2020, 00:09:02 am »
Зависи какъв е режимът на самото дете. И двамата имат моето виждане за живота- лягане късно и ставане късно. Симеон в 22ч го прибираме. Борис малко по-рано, че в 22,15ч вече му се спи много.
Ако детето заспива нощния си сън в 21ч, то тогава в 20,30ч най-късно трябва да си е вкъщи, за да се подготви. За мен нощният сън е изключително важен. Никога не са спали в колата, количката и тн. нощем и после да ги местя. Дори ако заспиват ги ръчкам и си ги слагам вкъщи, нищо, че реват, че им се спи.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #369 -: Юни 29, 2020, 08:57:55 am »
И аз процедирам като Павла. Дари заспива към 22ч. и до 21:30 сме навън.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #370 -: Юни 29, 2020, 09:25:28 am »
Привет от мен.Ние бяхме на планина за няколко дни и беше интересно.Бебетата спаха много в количката, но не и в леглото нощем :) Пътувахме добре, нямаше рев и сълзи.Учудващо.

Слънце потят се бебетата, особено като сучат, много се потят и то точно по главата.
Ние се прибираме към 19-19,30, но това е защото стават много  ревливи и ужасни по-късно.
Смоника седях до 21 часа на вън.Всичко зависи от вас и детето.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #371 -: Юни 29, 2020, 16:54:56 pm »
Аз се водя по нея,тя ми е шефката.Като каже,че имам обедна почивка -имам,като каже свърши работния ти ден лягам,като каже почва ,ставам.Сутрин излизаме на пожар,става гладна,после е кисела и само си мия очите и зъбите ,сресвам се и излизаме.После като си дойде мъжа ми към седем вечерта пак,а то точно към осем,девет е най-приятно.Днес я изкъпах наобед като се прибрахме ,довечера може да поседим до по-късно.Тя към девет и половина,десет заспива.А навън естествено й харесва много,просто понякога процеса по заспиване е по-дълъг,друг път я слагам в кошарата и затваря очите от раз.Но е много ранобудна,като баща си.
Ще пробваме днес по-дълга разходка,още се учим навън какво да правим ,как и кога.Едно ми е странно такова.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #372 -: Юни 29, 2020, 17:27:16 pm »
Слънчице, то всички май сме така. Пък и не си представям как може да стане по друг начин  :D
Маги,супер, че сте се разнообразили, а и момичетата са били доволни и послушни.
Дари днес е огън, явно много я мъчат зъбите и съчетано с дискомфорта в коремчето, полудя. Цял ден носене и само да тръгна да я оставям някъде и започва рев. Поне с приспиването и после спането нямаше проблем, за да мога да си поема глътка въздух.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #373 -: Юни 29, 2020, 19:44:56 pm »
С всяко дете се учиш наново.
Ритуалът за нощен сън трябва да се спазва. Щом към 22ч заспива. Стоите до 21-21,15ч навън и после каквото си правите тихо, мирно и без да се превъзбужда бебето. Говорила съм с консултант по съня. 30 мин трябват, за да се пренастрои бебето от вън към сън. Всичко трябва да  се случва по един и същ начин. От 1г и 10м вече всяка вечер правим едно и също. Всяка божа вечер, без значение дали сме вкъщи или някъде.

Иначе ще ходим за 3 дена на океан след някои ден. Ще видим с Борис как ще се редуваме, че няма да му е хубаво на плажа на него.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #374 -: Юни 30, 2020, 00:11:14 am »
Отпуснах ги днес по-докъсно,в десет без петнайсе се прибрахме и точно половин час й трябваше да заспи на гърда .Но вън се кокори и гледа,ходихме на лунапарк на морска гара,значи ако беше по-голяма не знам.Много е скъпо хора,десет лева е тъпо виенско колело .Завъртя ме три пъти и слязох,мъжа ми стреля с пушка и ми спечели тигърче,и тая тъпня е 15лв.Ама понеже от деца не сме ходили и кеф.А бънджита ,влакчета с призраци и т.н.,не знам.
Ще продължим с тоя режим навън .
Павла,като е толкова малък как процедирате на плаж?Сега вече като установихме режим на хранене и спане,разпознаваме кой плач за какво е,събирам материал за други неща и затова питам.
Сенници за кола ползвате ли и какви?Щора или тия с лепките?
Мише,има родители си гледат техния кеф,гледат първо те се облекат и угодят ,а за детето каквото остане.А аз вече гледам само детски неща,и нашия рахат въобще не го мислим.
Мише,слинг имаш ли?На нас ни е време,напоследък щом изляза от стаята и тя дори да е била спокойна и почва да плаче,търси ме.Днес чакахме мъжа ми на двора да си дойде и щом го видя и се ококори,разшава се и накрая направи голяма усмивка.За пръв път така бурно реагира на появата му,той направо се размаза от щастие😁
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #375 -: Юни 30, 2020, 02:00:37 am »
За мен бебе, което поне не е седнало няма място на плажа. Ще се редуваме с мъжа ми кой да е на плаж със Симеон.
Сенници имаме от тези, които се лепят. Самите столчета са със сенници също. Вие с какво столче сте? Вземи си подложка за седалката, че се цапа. Ако ще се налага и сама да караш. Вземи си огледало.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #376 -: Юни 30, 2020, 08:44:44 am »
Привет.И ние така се настройваме по децата.По принцип девойките са нервозни вечер, но на балкана бяша по-спокойни и можех до към 21 часа да оставам на вън.Заспиваха си към 22,30 както тук го правят.опитват се да седят, полустабилни са, падат много смешно и Габриела реводно реве, Аделина по-се оправя сама.
Аз съм се притеснила, че фунтанелата на Габи се затваря по-бавно.Да видим днес какво ще каже личната.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #377 -: Юни 30, 2020, 09:48:45 am »
Нямаме столче още,кошница на Сайбекс ползваме.Точно два пъти сме я возили до сега,но той сенника е отгоре,отстрани й пече и прави физиономии .Два пъти сме я возили,веднъж до педиатърката,която е в Окръжна на 5 мин от вкъщи,но валеше и веднъж от нас до Владиславово,мола за болничен ,Левски и пак вкъщи.Много спи в колата и икам да не я пече.Столче ще купим есента,тогава ще пътуваме до Сливен и искам да има стол пак от 0кг.
Моята кола я продадохме,за сега не ми трябва.Всичко ни е близо.Много тежи тая кошница,не знам вътре какво има,но е много тежка.Днес сме в 15 на преглед и в тая върла жега с колата сигурно ще отидем.
Ще взема значи един лепящ сенник.Тя кошницата може и на предната седалка да се монтира,при спрян еърбег,но отзад ми изглежда по-стабилно.
Маги,стискам палци за фонтанелката,пиши после!
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #378 -: Юни 30, 2020, 10:14:39 am »
Маги, ти даваш ли и още вит. Д? Нашият педиатър ми казва кога да го спра според това как се затваря фонтанелата.
Слънчице и ние сме с лепящите. Успех на прегледа, Зори пак да е отличник. Иначе нямам слинг, бях взела под наем раничка, но така и не успяхме и двете да свикнем по този начин, за което много съжалявам,защото е голямо удобство и облекчение.
Павла, супер и ние края на тази седмица заминаваме за морето. Много се надявам този път Дари по - лесно да понесе пътуването. И също да и е по - интересно морето, защото миналият път изобщо не го отрази  :D
И тя се опитва да седи сама, но все още е за кратко и ако се е подпряла подходящо. Маги, наистина много смешно падат, като чувал с картофи, без никакъв опит да се задържи  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #379 -: Юни 30, 2020, 10:18:57 am »
Мише,вит Д до една годинка ми каза нашата май.