0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #460 -: Юли 27, 2020, 20:41:08 pm »
Хора, ако вчера щях да се гръмна, днес вече съжалявам, че не съм. И аз съм сополиво и с температура. Мъжът ми и Симеон държат фронта. Нищо му няма на Борис. Цял ден сме по лекари. Утре ще излезе резултатът за ковид. И така.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #461 -: Юли 27, 2020, 22:04:26 pm »
Ее ,Павла!Ти тества ли се,или само тях?
Да ти е жив и здрав мъжа,много да те глези и все така хубаво семейство!
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #462 -: Юли 28, 2020, 14:00:01 pm »
Павла, да ти е жив и здрав мъжа.Какво стана?

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #463 -: Юли 28, 2020, 14:18:04 pm »
Негативни са децата. Аз ще оцелея, но съм с 39С. Добре, че мъжът ми успя да си вземе ден.
Борис вече почти няма температура. Симеон си беше ок.
Благодаря ви от негово име!
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #464 -: Юли 28, 2020, 14:55:25 pm »
Павла,дано ти мине бързо?Прави ли тест?Добре,че мъжа ти е там,сигурно си парцал с такава температура.Вирус ли е,какво ви казаха?
Ваксинираха Зори,много мъжки се държа,но е качила само 400 гр за един месец.На смесено,с преобладаващо АМ  хранене е,просто не мога да я накарам да яде на три часа както настоява педиатърката.Яде когато е гладна,дори и да предлагам мляко.Храни се на около 4-5 часа,не е ли гладна бута езика и край.Педиатърката ни засипа с въпроси,каза че ако не качи ще сменяме АМ,въпреки че Аптамил според нея е най-доброто мляко.Дано е физиологичен спад и отмине,както предполага и тя.
А то милото така кротко си стоя,мъжа ми я държа,и даже си погука между двете инжекции.Поплака ,но бързо й мина,днес няма да я къпя,дано не вдигне температура и да е спокойна.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #465 -: Юли 28, 2020, 15:14:32 pm »
Не съм правела тест. Аз от децата го лепнах. Щом те са отрицателни, няма смисъл.

Какво стана с кърменето?
400г си е ок. Не я натискай да яде. Щом като е гладно си яде всичко, значи няма проблем.
Също не се впуска в смяната на млеката. Само бебетата се разбутват. Щом качва е ок.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #466 -: Юли 28, 2020, 15:53:21 pm »
Съжалявам, че се намесвам и аз, но... Слънчицето, подкрепям Павла с всички крайници (бързо възстановяване на всички). Някога се бях шашнала, че малкия не яде редовно ине всичко. Лекарката му ме парира, че то и аз не ям по график, еднакво количество и т.н. И е така. Щом детето видимо е добре, не линее, плаче, смее се, изхожда се и е спокойно - бъди спокойна и ти. Нито една книга или препоръка не са по-меродавни от поведението на собственото ти дете и винаги когато изпитваш съмнения просто я погледни, за да се увериш. Дозата е препоръчителна както и часовият интервал. Обзалагам се, че ако намалиш количеството ще се храни по-често и ще стане нервна и неспокойна. Отражение дават и високите летни температури. Нормално е в този сезон приемът на калории да намалее без да се спазватнарочни диети. Това се случва при възрастните, но и при децата.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #467 -: Юли 28, 2020, 16:17:36 pm »
Ами закучиха се с кърменето нещата,някак си изведнъж стана,тя ставаше все по- гладна,а гърдите ми все по-меки.Не знам дали някъде не съм допуснала грешка,на гърда пак не беше редовна в яденето.Слагах я на често,понякога просто не иска,суче ,суче и става нервна ,включвам помпата и нищо не пада.Около месец и половина беше само на кърма,като първите дни вкъщи давах по 30 мел АМ,ако е гладна.После си беше на кърма и качи 1 ки за месец.Лекарката малко остро реагира,че не я храня на три часа.Добре де,как да стане?И тя не може да ми отговори,и ние реагирахме остро и така ,не съм някоя малоумна да си оставям гладно детето,тя плаче само като е гладна и като й се спи,познавам си я добре.И като каза,че е качила на долната граница ,се стъписах,мислих че АМ ги помпи и качват много .
Не искам да сменям млякото ,но не очаквам чудеса след две седмици като отидем и пак я изтеглят.
Ротавирусна ваксина има тогава,слагали ли сте я?
Пък няма да ви казвам,как една педиатъра,към която се бяхме насочили първо ни обясняваше,че когато децата не качват,значи има проблем в семейството!
Лято,детето е спокойно,гука,смее се,играе,не плаче ,ама проблема бил че не пие по 120 мл винаги ,а по 100 примерно,съгласна съм че не са по калъп децата и не може и моето и твоето да качват по равно,щото тъй е по схема,видиш ли!
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #468 -: Юли 28, 2020, 16:36:59 pm »
Слънце, кимаш, казваш, че го правиш и това е. Такива съвети ме убиват.
Имало е сукателна стачка и там сте се разминали. Помпата не е показателна. Познавам хора, които кърмят тандемно по 2, но с помпата нищо не излиза. Ако не се е отказала, слагай я.
Иначе АМ нищо не надува. Различни деца. Симеон качваше по учебник. Сега на 2г почти е 12-13кг на 90+см. Виж малкото качва доста. Сега е 8500 на почти 70см. Едно и също мляко са.
Мълчи си и си храни детето. От този тип педиатри ей сега ще чуеш и сокчета на 2-3м и 3-4 пюрета.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #469 -: Юли 28, 2020, 18:04:33 pm »
Слънчице, май повечето педиатри са така. На една от консултациите нещо не сметна като хората и излезе, че доста е качила, но аз я поправих и тя каза - ааа така е добре, значи не е дебела  :D Е, помислих си " ти не я ли виждаш, че не е дебела, че да се водиш от сметки..". Сега на последната и Дари е качила 400гр, но е почти на 8 месеца, което за мен е екстра, но и на мен ми каза, че било малко. Но като и казах какво количество изяжда и се очуди. Ма то много ядяла, ами яде, но първо, че е много висока и се разпределя теглото и второ, че изразходва много енергия, как да качи повече... Наистина си я наблюдавай ти и си преценявай. Те си говорят едно и също. Относно ротарикса, питах нашият гастроентеролог, въпреки че бях почти сигурна, че няма да я слагам, защото не съм фен на допълнителните ваксини, но тя така или иначе потвърди мнението ми. Въпреки че и давали процент от всяка ваксина, не препоръчвала слагането и. Обясни нещо от сорта, че ваксините натоварват организма, а особено допълнителните не са с много сигурен резултат.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #470 -: Юли 28, 2020, 18:28:24 pm »
Колко е, Мише? Наистина висока изглежда.

Тук я няма като вариант и не съм се замисляла.

Мише, зависи кой са допълнителните. Тук и БЦЖ е допълнителна.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #471 -: Юли 28, 2020, 19:45:08 pm »
Павла,уж на лекар и адвокат всичко се казва,ама е тъй,кимай с глава и толкоз.
Зори е и много активна,рядко просто седи и лежи,маха с ръце и крака постоянно,не енергоспестяваща.
Ротавирусната нали е безплатна,как процент?
Павла,каква е препоръката на френските педиатри относно къпането?Че нашите лекари твърдят,че западните препоръчват къпане на пет дни,и едва ли не само българите си къпем всеки ден децата.От двама,трима съм го чувала.А аз мисля,че ако не я къпя всеки ден сега,няма да й хареса и да свикне и като по-голяма.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #472 -: Юли 28, 2020, 20:04:06 pm »
Слънце, тук не сме коментирали къпане. Първите 24ч не ги къпят, което е чудесно, защото така верниксът има време да попие. После ги къпят.
Аз къпя 1-2  седмично. Сими вече почти всеки ден, че много се цапа.
Мисля, че объркването идва от "къпя". За да изкъпиш детето, означава да използваш препарат. Аз всеки ден ги поливам с вода и мия дупета, но истински- душ гел и шампоан, рядко. Аз не съм екстремист. Има хора с десетки дни не си къпят децата. Аз всеки ден им давам банята, но ги къпя или при нужда, или 1-2 пъти седмично.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #473 -: Юли 28, 2020, 22:34:05 pm »
Хора,мога ли да дам Панадол без да има температура,пише след ваксинни реакции,днес две ваксини ,по една във всяко краче сложиха.Спи като чайка- по няколко минути,хем постоянно е гушната в нас,няма температура.Все едно не е тя,много е нервна.Не искам да окупирам темата,но не знам как да я успокоим най-пълноценно.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #474 -: Юли 28, 2020, 22:36:50 pm »
Слънчице, не знаех, че е безплатна, но явно здравната каса ги плаща и съответно като от нея идват определен брой заявки, получава процент.
Павла, в такъв случай, да, има значение. Иначе Дари на последната консултация беше 8700кг. и 75см., което било норма за деца на 1г.  :D
Слънце, може по принцип, но щом няма температура защо ще и даваш? Слагай лепенки превантивно. Нервни са си от ваксините, утре ще е по - спокойна. Дари полудява съвсем, въпреки че не е вдигала температура. Нормално е.
« Последна редакция: Юли 28, 2020, 22:39:49 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #475 -: Юли 28, 2020, 22:42:15 pm »
Тук не се дава преди 3м свободно. Аз бих дала все пак. Да облекчи болката.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #476 -: Юли 28, 2020, 22:59:02 pm »
Павла,от два месеца го дават по описание тук,ок ще дам.Не ни е важен нашия сън,просто тя е супер нервна милата.Не сме я пускали цял ден и не помага и това гушкане.Копие е на баща си,очи,крака дори,лице,брадичка,но плаче ли прави точно моята физиономия като плача.И от лекото извиване на устните познавам,че иде сериозен плач.Айде давам панадола,дано я успокои.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #477 -: Юли 29, 2020, 08:50:32 am »
За кърменето, че съм със стаж.Меките гърди не означава, че няма кърма, а озназначава че вече кърмата е правилното количество и гърдите са спокойно.От там нататък гърдите стават твърди, само ако се пропусне хранене, не нещо друго.Аз кърмя две и гърдите са ми меки.Имали сте скок в растежа, характерен за около 40 тия ден, тогава детето е нервно и иска само на гърда, по същия начин е около 3-тия месец и така.Много майки се шашкат, не знаят какво е, мислят че нямат кърма и всичко приключва.За помпата, това е най-голямата глупост да дърпаш с помпа, но масово се прави, а лекарите не знаят какво да посъветват.Аз с две кърмени бебета с помпа не мога да изкарам повече от 10-20 мл от двете гърди.Когато дохранвах Габи от двете гърди изкарвах около 30 мл и то с поне 30-40 минути престой на помпата.Сега е същото положението, но и двете са още на кърма.

Ротавирусната се поема по здравната каса, но се слага до 6-тия месец.Аз много я мислех, но накрая реших да не я слагам.Ще видим дали съм била права.

СЛънце, Панадол/Нурофен се дава само при Т.При това ако е от ваксина се дава и се чака да видиш след 4 часа как е.Двете се редуват на 4 часа, да знаеш.За всеки случай е любим израз на всички наши лекари, но лекарство за всеки случай, аз никога не съм давала.Моника и до ден днешен я чакам като е болна да стигне до 38,5 и да видя как вървят нещата и тя сама дали ще се пребори с Т.Тя вече е голяма и си сваля сама Т.Ади и Габи като бяха болни пак давах над 38,5 температуропонижаващо, щом започнаха саи да борят Т се оправиха в рамките на ден, ден и половина.
Всички деца са нервни след ваксина или когато са болни, това е нещо нормално.Гушкате, носите се, говорите.Това е един ден, после всичко минава.И ще е така докато не станат тийнове :)

Айде и аз поръсих малко умнотии, кажете как сте днес?

Ние имахме поредното опъпчване, тоя път Ади, оказа се алергична към едно против комари дето го дават 0+Сега пак е на капки фенистил и едно кремче.Имаме проблем с дневния съм при двете, но сега точно настъпва регрес в съня и го очаквах.Хапват пюрета на обед, каша след обед и така :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #478 -: Юли 29, 2020, 10:47:34 am »
Маги,аз си подозирах,че някъде съм сбъркала с кърменето.Но тя вече на гърда не иска,малко сутрин и вечер понякога,изтървах момента явно.Тъй или иначе до панадол не стигнахме, беше заспала гушната в баща си,цяла нощ я гушкахме и следяхме за температура.Тези кул пачове много падат,все бяха къде ли не,само не на краката.Чудя се за ротавирусната още,ще мисля.
Павла,свали ли температурата,как са малките?
Как реагират децата на температура,с плач ли винаги?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #479 -: Юли 29, 2020, 11:05:35 am »
Аз съм ок вече. Децата също май. Една хрема ни остана на тримата.
Реагират различно. Моите с по 39С си играят и са жизнени. Ако не ги пипнеш да горят, няма и да разбереш. От болка плачат или като им са запушени носовете. Сими с 39,5С си играеше.
Аз давам парацетамол при над 38С, ибупрофен е хубаво да се избягва максимално. Давам го и за болка обаче- при зъби, отити и тн. Не е нужно да го боли детето. Може да се дава системно до 3 дена, като само един от тях на 4ч, а иначе е на 6ч. При температура е различно. Там има и физикални методи за свалянето. Важно е да не е рязко и да не е до нормални граници. Тоест не може на бебе с 39С да свалиш до 36,8С за 1ч.
Имаше един фиш, който бях направила. Там май фебрилитет бях описала. Не помня.
« Последна редакция: Юли 29, 2020, 12:08:45 pm от Pav-la »